Jump to content

Η Apple και οι... μεταμεσονύκτιες σκέψεις ενός editor


Homer_GR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,

και εγω σαν εσας εχω περασει απο ολα και κινητα και σταθερα, ειμαι ομως 36 πλεον και σκεφτομαι διαφορετικα. Πλεον θελω κατι να λειτουργει απλα και ευκολα με τη μια και χωρις καμια καθυστερηση. Επαιρνα καθε χρονια 2 τηλεφωνα απο τα καλυτερα και ειχα παντα την αγωνια για το τι θα βγει. Ειχα περασει και απο ενα iphone 3g καποια στιγμη. Εδω και 6 μηνες εχω ενα iphone 6s plus και δεν εχω δει καν τι βγαινει. Γιατι? Εχω απλα ενα τηλεφωνο που κανει τα παντα απλα ευκολα και χωρις κολληματα την πιο ακαταλληλη στιγμη. Ολα λειτουργουν τελεια. Αποτελεσμα αυτου ηταν να αλλαξω και το σταθερο με macbook pro και απορω πως και δεν το ειχα κανει τοσα χρονια. Η apple φτιαχνει συσκευες και λειτουργικα με τη λογικη του χρηστη ενω οι υπολοιποι φτιαχνουν συσκευες και λειτουργικα με τη λογικη ο χρηστης να μπει στη δικη τους λογικη. Αυτο ειναι πολυ μεγαλο win για την apple. Τωρα αν ολοι το παιζουμε hackers και ειμαστε με το κινητο μονο facebook ειναι αλλο πραγμα. Ο ψαγμενος κανει τα παντα παντου. Αν εχετε εμπειρια apple καταλαβαινετε.

Τωρα το μελλον για αυτην την εταιρια ειναι σιγουρα λαμπρο. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Εχουν τη δυναμη να εχουν τους καλυτερους, τους εχουν ή θα τους βρουν και θα ειναι παντα στην κορυφη. Εχουν πολλα χαρτια στο μανικι τους να ειστε σιγουροι...

 

Ε βεβαια ειναι λαμπρο, οταν οι πελατες εχουν πεσει στη λουμπα οτι εχουν το καλυτερο, ενω δεν το εχουν, ειναι job well done και λεφτα για αυτους. Σε αυτο ειναι πρωτοποροι.

 

Τωρα τα αλλα που λες, για 'λογικη του χρηστη' και 'λογικη της εταιριας' εγω δεν τα καταλαβαινω.

Οταν δεν μπορω να στειλω ενα αρχειο με BT ή οταν δεν μπορω να περασω ενα τραγουδακι στο κινητο μου, μαλλον η Apple θελει να με βαλει στη λογικη της.

 

Οσο λοιπον το hardware στις αλλες πλατφορμες θα γινεται δυνατοτερο, τοσο θα χανεται το πλεονεκτημα της Apple. Στο software εδω και πολυ καιρο ειναι πισω, τα τελευταια ios δεν προσφερουν τιποτα ιδιαιτερο, ενα απλουστατο os ειναι.

 

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Και κατι ακομα που κανενας,μα κανενας δεν αναφερει σε κανενα τοπικ αντιπαραθεσης εδω μεσα..

ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ...

Γνωριζετε πως η υπαρξη πληθωρας αξεσουαρ,ειναι κινητρο για πολλους ωστε να επιλεξουν ενα συγκεκριμενο smartphone?Και δεν τα λεω εγω αυτα,αλλα διεθνεις αναλυτες..

ΧΙΛΙΑΔΕΣ εταιριες που βγαζουν θηκες ΖΟΥΝΕ απο την Apple..

Ξερετε τι παρτυ θα κανουν οι εταιριες που βγαζουν θηκες για iphone,αν οντως διατηρηθει για 3η χρονια το ιδιο design?..(Που ηδη βεβαια κανανε παρτυ γιατι ετσι κι αλλιως μεχρι τωρα,βγαζανε ενα σχεδιο και το πουλουσαν για 2 χρονια..Ποσο μαλλον τωρα που θα ειναι για 3) ;)

Για αυτο πας σε ενα μαγαζι να παρεις μια θηκη και βλεπεις εκατονταδες για iphone και ελαχιστες για τα αλλα κινητα.

Ξερετε τι παρτυ εγινε με το SE?..Που οτι θηκες ειχαν μεινει στην αποθηκη απο 5 και 5s,ξαναβγηκαν στα ραφια και μοσχοπουληθηκαν?

 

Και επαναλαμβανω τη προταση.."Γνωριζετε πως η υπαρξη πληθωρας αξεσουαρ,ειναι κινητρο για πολλους ωστε να επιλεξουν ενα συγκεκριμενο smartphone?"

 

Τι σχεση εχει η βιομηχανια των αξεσουαρ, με την Apple και το αρθρο;

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια σταματηστε με την καραμελα του bluetooth. Μικρη μεριδα χρηστων χρησιμοποιει το bluetooth για μεταφορα αρχειων πια...
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα με κακή προδιάθεση την ανάγνωση του άρθρου αλλά η υπομονή μου με δικαίωσε. Καλογραμμένο με άπειρες αλήθειες. Απλά respect. :up::clap:

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα θέσω ένα άλλο θέμα, η Apple σαν εταιρία έχει μεγαλώσει πάρα πολύ από άποψη προσωπικού, δεν πιστεύω ότι χρειαζονται τόσα άτομα, περίπου 40% έπρεπε να είναι, απλά τώρα που το χρήμα ρέει άφθονο αυτό δεν φένεται. Σε 2 χρόνια όμως θα καταλάβουν ότι κάνουν λάθος. Στα του άρθρου θεωρώ το iPhone εκτός ανταγωνισμόυ, έπρεπε να υπαρχει το iPhone και τα κινητά, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πουλάει αλλά πράγματα από ότι η Samsung lg huawei zte xiaomi Sony htc. Αυτά.

 

Στάλθηκε από το SM-N920C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

η apple, ιστορικά, χαρακτηρίζονταν από εμμονές [π.χ. αφαίρεση δισκέτας και dvd-rom στους φορητούς]. τολμούσε ανέκαθεν να πάρει τέτοιες (παράξενες για τον πολύ κόσμο) αποφάσεις, αλλά δικαιώνονταν -ίσως- και από τις πωλήσεις και από τον ανταγωνισμό (το s6 είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα).

 

Είχε και έχει τη λογική, less is more: αντί να μπουκώνω με πόρτες και περιφερειακά μια συσκευή, αφαιρώ όσα περισσότερα γίνεται. Δεν το κάνει τυχαία, αλλά δεν δικαιώνεται πάντα (η μια usb c πόρτα του macbook είναι πραγματικά ακατανόητη).

 

Σίγουρα εδώ και καιρό λείπει η καινοτομία: η τελευταία, για εμένα, ήταν το ipad. Από εκεί και μετά δεν είδα κάτι από την apple που να πω ότι τάραξε τα νερά (άντε ίσως την 5Κ οθόνη στους imac). Μπήκε αργά στα wearables (τετράγωνο ρολόι δεν θα ενέκρινε ποτέ ο μακαρίτης, δεν συνάδει με την αισθητική της apple αυτό), γυρίζει γύρω από την ουρά της με τα ipad pro (το stylus και το πληκτρολόγιο τα αγόραζες σαν αξεσουάρ), έχει επίμονα παραμερίσει το καλύτερο -κατ'εμέ- laptop όλων των εποχών το macbook air και γενικά δείχνει να ζορίζεται να καινοτομήσει.

 

Δεν γνωρίζω αν έχει επέλθει η πτώση, καθώς φαίνεται πως ο cook έχει να υιοθετεί τη στρατηγική "περισσότερα χρήματα από το οικοσύστημα παρά από τις συσκευές": π.χ. αγορά beats, apple music, συνεργασία με microsoft, πιθανόν να αγοράσει και μια υπηρεσία τύπου netflix ώστε να μεγαλώσει -οικονομικά- με αυτόν τον τρόπο, αλλά σίγουρα είναι σε σταυροδρόμι. Το κοινό της apple έχει απαιτήσεις από την εταιρεία, δεν πείθεται από τις νέες χρωματικές επιλογές και το retina flash και περιμένει κάτι διαφορετικό (και...τρέμει στην ιδέα αφαίρεσης της θύρας ακουστικών).

 

Θεωρώ πως έχει και το χρήμα, και το ανθρώπινο δυναμικό (για την apple μιλάμε) να παρουσιάσει συσκευές εικονικής πραγματικότητας, πραγματικά wearables (προσανατολισμένα στην υγεία και το fitness), ολοκληρωμένα hybrids, home automation προϊόντα και υπηρεσίες που θα ταράξουν τα νερά (π.χ. unlimited streaming περιεχόμενο με μηνιαία συνδρομή, είτε βίντεο είτε μουσική, icloud με εφαρμογές, κτλ).

 

Εγώ είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το οικοσύστημα, στα 40 πλέον δεν έχω διάθεση για πολλά...σκαλίσματα όπως παλαιότερα, δεν έχω εκπλήξεις και η εμπειρία χρήσης είναι "it just works". Στις οικονομικές συνθήκες που ζούμε, η έλλειψη καινοτομίας μάλλον βολεύει, καθώς δεν βλέπω -προσωπικά- το λόγο να αναβαθμίζω κάθε 1-1,5 χρόνο όπως παλαιότερα.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσο οξύμωρο ακούγεται να κάνουμε μελλοντικές προβλέψεις, αναφερόμενοι σε γεγονότα του παρελθόντος... Στην ουσία δημιουργούμε μια παράλληλη γραμμή στο χωροχρόνο, αφαιρούμε από αυτήν το πρόσωπο (ή εταιρεία στη δική μας περίπτωση) που επιλέγουμε και προβλέπουμε ότι αν έλειπε αυτή κάποιος άλλος θα έπαιρνε τη θέση της:wacko:

Ποια παράλληλη γραμμή στο χωροχρόνο;

Το απλούστατο διατύπωσα. Και στην τεχνολογία (πολύ περισσότερο από την επιστήμη) η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη, όταν μιλάμε για τόσο σύντομα χρονικά διαστήματα και τόσο άμεσα διαθέσιμες τεχνολογίες. Μπορεί να καθυστερήσει, δεν μπορεί να μην έρθει.

O Jobs έβγαλε τα κουμπιά εύστοχα και άμεσα. Κέρδισε χρόνο. Και πληρώθηκε αδρά. Δεν έκανε κάτι που χωρίς αυτόν δεν θα συνέβαινε. Αυτό έγραψα. Είναι απλό και νομίζω ευκόλως κατανοητό.

 

 

 

Επαιρνα καθε χρονια 2 τηλεφωνα απο τα καλυτερα και ειχα παντα την αγωνια για το τι θα βγει. Ειχα περασει και απο ενα iphone 3g καποια στιγμη. Εδω και 6 μηνες εχω ενα iphone 6s plus και δεν εχω δει καν τι βγαινει. Γιατι? Εχω απλα ενα τηλεφωνο που κανει τα παντα απλα ευκολα και χωρις κολληματα την πιο ακαταλληλη στιγμη. Ολα λειτουργουν τελεια.

Καταρχάς δεν κάνεις τα πάντα - στείλε μου μία φωτό με bluetooth... :wink:

Από εκεί και πέρα τέλεια λειτουργία, χωρίς κολλήματα έχω κι εγώ στο Moto X Play μου...

 

Θες να μάθεις γιατί δεν κοιτάς τί νέο βγαίνει εδώ και 6 μήνες;

Γιατί δεν βγαίνει τίποτα νέο. Καινούριο iPhone παρουσιάζεται μία φορά το χρόνο. Διαφορετικές εκδοχές του iOS δεν υπάρχουν. Άλλους κατασκευαστές να διαλέξεις δεν έχει. Πολλοί τρόποι για να κάνεις ένα πράγμα, το iOS δεν σου δίνει. Απλό είναι: δεν έχεις επιλογές. Κι αυτό σε χαλαρώνει. Είναι καθαρά ψυχολογικό.

Μην νομίζεις, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όταν άνοιξα το Motorola μου δεν έκανα λογαριασμό Google. Για δυο βδομάδες δεν είχα store να κατεβάσω οποιαδήποτε εφαρμογή και λειτουργούσα μόνο μηνύματα, τηλέφωνα. Ξέρεις πόσο χαλαρωτικό ήτανε; Όσο ήταν και πριν 8 μήνες όταν χρησιμοποίησα για 10 μέρες ένα Nokia των 20 ευρώ.

Ο νοών νοείτω...

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Προς το νοσταλγό του N900(;!), που όλα είχαν πάρει το δρόμο τους, το πρώτο iPhone βγήκε το 2007 και η πρώτη καλή απάντηση βγήκε το 2010!! με το Galaxy S,οπότε πιάσε παλι ενα Nokia των 20€ να θυμηθείς για λιγο το θρυλικό της logo...

 

Ο αμνήμων επιμένει..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by dgeorge4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...