Jump to content

Smartphone κοντά στα 150€ !

efkola
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Hi guys!

Ψάχνω τηλέφωνο για δεύτερο ουσιαστικά(ως πρώτο υπάρχει το Samsung Note 2)διότι στο χωριό που δεν έχει παντού σήμα η vodafone,θα ενεργοποιώ το δεύτερο αριθμό που έχω καθώς εκεί στο Νότο μόνο η cosmote έχει σήμα παντού.Αν με βολέψει,ίσως στην πορεία γίνει και πρώτη συσκευή.

Χρήση:πολύ facebook,viber,mail και σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Θέλω να είναι δίκαρτο κατά προτίμηση,να έχει καλή μπαταρία(αν είναι και αποσπώμενη ακόμα καλύτερα),οθόνη πάνω από 5'', να surfάρει απροβλημάτιστα και χωρίς lag, να μην έχει θέμα να φορτωθεί με 10-15 εφαρμογές και μετά να σέρνεται + να έχει αξιοπρεπή καμερούλα.

Παιχνίδια δεν παίζω και το design δε μ'ενδιαφέρει.

Σκεφτόμουν εξαρχής να κινηθώ προς Xiaomi Redmi Note 3 ή Redmi Note 3 Pro.Δεν έχω όμως κάποιο γνωστό που να τα έχει και δεν ξέρω πόσα και ποια σεταρίσματα είναι απαραίτητα για να δουλέψουν σωστά.

Έχω λοιπόν στο μυαλό μου και αρκετά ακόμα όπως το Lumia 640 XL Dual(1/8, 149€), Samsung J3(1/8, 120€), Cubot Note S (2/16, 95€), Leagoo Elite 5(2/16, 138€), Samsung J5 Duos (1,5/8, 139€), LG Zero(2/16, 142€), Lenovo Vibe P1M(2/16, 143€), Sony Experia Z(2/16, 144€), ZTE Blade S6 flex(2/16, 145€), Οukitel K4000(2/16, 148€), Huawei Ascend P8 Lite Dual(2/16, 152€), Cubot X9(2/16, 147€), Meizu M2 Note(2/16, 171€) όλα από Ελλάδα διότι ιδανικά θα το ήθελα μέχρι την Παρασκευή.

Αξίζει τον κόπο,το ρίσκο και την αναμονή να κινηθώ προς Redmi Note 3 pro (3/32)με περίπου 170€ ;Δεν αναφέρομαι τόσο στα ''ξερά'' specs όσο στην πραγματική χρήση,πόσο καλύτερο δηλαδή είναι στην πράξη από τα προαναφερθέντα.

Προτάσεις δεκτές :)

Tα 8GB του J5 με αποθαρρύνουν ρε ****το!Είναι πολύ λίγα και με κάποιες ενημερώσεις θα φρακάρουν πολύ σύντομα το τηλέφωνο,έτσι δεν είναι;;

Για το P8 Lite συμφωνώ αλλά διαβάζω στα reviews του skroutz για πολλά προβλήματα με το πληκτρολόγιο, την αδύναμη μπαταρία + χαζά κολλήματα

Κοίταξε να δεις, το J5 δε θα πάρει άλλη μεγάλη αναβάθμιση πιθανότατα οπότε κ θα πεθάνει με Lollipop. Άρα με μία sd το θέμα λογικά λύνεται. Από κει και πέρα στα 16Gb ειναι το Zero νομίζω και το P8 lite. Για μένα J5 ή Zero αν έχεις θεμα με την εσωτερική μνήμη

Λύνεται ή αν βάλω sd θα πρέπει αναγκαστικά να το δουλεύω με μία κάρτα sim;

Έβλεπα στο kimovil και τα 2 Oukitel με τις τεράστιες μπαταρίες,το Κ6000 pro στα 130-135€ και το Κ10000.Λειτουργούν όμως με Media Tek,δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό.

Για το Xiaomi Redmi Note 3 Pro τι λέτε;Τα πολύ καλά specs του φαίνονται στην εμπειρία χρήσης ή η διαφορά με τα υπόλοιπα είναι αμελητέα, αν συνυπολογίσουμε και ότι με Samsung ή LG από ελληνικό κατάστημα θα έχω εγγύηση;

Λύνεται ή αν βάλω sd θα πρέπει αναγκαστικά να το δουλεύω με μία κάρτα sim;

Έβλεπα στο kimovil και τα 2 Oukitel με τις τεράστιες μπαταρίες,το Κ6000 pro στα 130-135€ και το Κ10000.Λειτουργούν όμως με Media Tek,δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό.

Για το Xiaomi Redmi Note 3 Pro τι λέτε;Τα πολύ καλά specs του φαίνονται στην εμπειρία χρήσης ή η διαφορά με τα υπόλοιπα είναι αμελητέα, αν συνυπολογίσουμε και ότι με Samsung ή LG από ελληνικό κατάστημα θα έχω εγγύηση;

Λοιπον,για το απλο Redmi Note 3 2/16 απλα ειναι συσκευαρα.Δεν κολλαει,αρκετα γρηγορο,καλο σημα κινητης και wifi.GPS ειναι οκ.Καμερες ικανοποητικες και αρκετα ποιοτικες.Δακτυλικο αποτυπωμα και υπερυθρες δουλευουν σωστα και ειναι χρησιμα.Δεν εχει NFC μονο.

Η οθονη αρκετα καλη,

ευκρινης,ωραια χρωματα.Ο ηχος ποιοτικος και καθαρος.Η μπαταρια αρκετα καλη με 2 καρτες Wind και Vodafone με 4G ανοιχτο στη Vf μαζι με wifi οταν ειναι στο σπιτι ή δεδομενα εκτος βγαζει μερα ανετα.

Οσο για σημα επειδη αναφερεις οτι εχεις θεματα,επειδη ο πατερας μου το χρησιμοποιει αλλα και εγω καμια φορα εχω να πω το εξης.Σε προβληματικα σημεια κανενα θεμα.Με Vodafone μεσα στο ασανσερ της οικοδομης (Ανατολικη Θεσσαλονικη) δεν επιανε καθολου,ουτε και στο ισογειο.Τωρα πιανει οριακα και ειναι οκ.Οσο για 4G και μπαντες Wind και Vodafone ειδα 4G θεσσαλονικη.Με Vodafone ειδα και εξω απο την Ν.Ηρακλεια Χαλκιδικης,Θερμη που ειναι λιγο εξω απο τη Θεσσαλονικη,ακομα και εξω απο την Βεροια,στην Ημαθια.Υποψην αμα εχεις δουλεψει 4G συσκευη δεν εχει την 800 στις FDD-LTE μπαντες.Αυτο σημαινει οτι εκτος πολεων και σε δυσκολα σημεια μεσα σε πολεις πρακτικα δεν θα βλεπεις παντου,με το xiaomi.Αλλα παιζουν και σε 1800/2600.Εγω ειδα κανονικα με Vodafone και Wind.Απλως γιατι επειδη γινονται πολλες αντιπαραθεσεις γι αυτο το ζητημα,το γραφω.Δεν θα εχεις παντου 4G,αλλα γενικοτερα θα βλεπεις 4G στο κινητο.Οι μπαντες που παιζουν οι τρεις εταιριες ειναι 800/1800/2600.Για εμενα αξιζει η συσκευη ειτε στην απλη εκδοση,αλλα και στην προ.Βαλε 2 καρτουλες SIM πανω και ασε το νοτελι.

*Οσο για τις μπαντες,να το εχεις υποψην πριν αγορασεις γιατι αναφερεις στην αρχη θεματα σηματος στην Vf και οτι μονο η C-OTE πιανει στο μισο χωριο.

Οσο για την SD,αμα εχεις 32 γιγα,δεν ειναι θεμα,τραβας και ενα backup σε PC ή Cloud.Αμα δεν τραβας βιντεο και δεν βλεπεις ταινιες στο κινητο,ψαξε για 16αρι.Οι MTK μια χαρα ειναι,αξιοπιστοι με μονο θεμα οι ρομ και οι αναβαθμισεις.Το απλο Redmi Note 3 ειναι με MTK.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Αφού θέλει καλό σήμα το xiaomi δεν έχει 800αρα μπάντα 4g θα βλέπει με τα κιάλια με την Vodafone

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

Αφού θέλει καλό σήμα το xiaomi δεν έχει 800αρα μπάντα 4g θα βλέπει με τα κιάλια με την Vodafone

Λαθος κανεις,εγω Βεροια ειδα με το χιαομι.Και εχω το απλο νοτε 3 με Mediatek.Επισης Ν.Ηρακλεια Χαλκιδικης ,κοντα στο Sahara Resort ειδα.Διαβασε λιγο στο τοπικ της Vf τι εχω γραψει για καλυψη.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Παρόλο που είναι ανακριβές το ότι βλέπεις με τα κιαλια το 4G στην Vodafone λόγω της έλλειψης της 800-ρας συχνοτητας, δεν έχει μάθει ακόμα ο @ziaba ότι του την "φυτεψανε" την 800ρα του Xiaomi RN3 PRO, έτσι κι αλλιώς, σε μια special edition rom....:D :!: :D

Παρόλο που είναι ανακριβές το ότι βλέπεις με τα κιαλια το 4G στην Vodafone λόγω της έλλειψης της 800-ρας συχνοτητας, δεν έχει μάθει ακόμα ο @ziaba ότι του την "φυτεψανε" την 800ρα του Xiaomi RN3 PRO, έτσι κι αλλιώς, σε μια special edition rom....:D :!: :D

Αλήθεια? Μπορείς να μας πεις τι ακριβως ρομ υπαρχει? Γιατι το βλέπω για μένα σαν συσκεύη.Ξερουμε οτι εχει Snapdragon και υποστηρηζει 800.Αλλα η χιαομι κατι εχει κανει,γιατι ειδα στα σπεκς οτι δεν την εχει την 800.

Βγήκε special edition ROM για κάποια χώρα, στην οποία φαίνεται η 800-ρα μπάντα ξεκλειδωμένη...:blink:

Τώρα προσπαθούν να δουλέψει κ στο δικό μας μοντέλο (kenzo).

Μιλάμε για μεγάλη ζημιά... Τώρα τι θα χουν να λένε?? :confused:

Όλα τα χουμε λέμε...... :D

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ψάχνοντας βρίσκω και άλλα ενδιαφέροντα τηλεφωνάκια όπως τα Oukitel K6000 pro, Letv Le1 pro x800, Leagoo shark 1, Ulefone Power, Lenovo Vibe shot Z90 και άλλα...τα περισσότερα όπως βλέπετε διακρίνονται για τη δυνατή μπαταρία τους.Ιδιώς το Letv μου έκανε εντύπωση με τα specs του και θέτει υποψηφιότητα.

Για να είναι ευκολότερο να με βοηθήσετε,να διευκρινίσω ότι αυτά που με απασχολούν πρωτίστως είναι

1.η απροβλημάτιστη λειτουργία, να μη laggάρει...αδιαφορώ αν αυτό θα προέρχεται από 4πύρηνο ή 8πύρηνο επεξεργαστή ή αν αυτός θα είναι snapdragon ή media tek...η ουσία με ενδιαφέρει!

2.Nα γίνεται καλή χρήση της μπαταρίας ώστε αυτή να διαρκεί αν είναι εφικτό 1,5-2 μέρες με μέτρια προς βαριά χρήση.Και εδώ αδιαφορώ αν η μπαταρία είναι 4.000 ή 6.000mAh...ας είναι και 3000 αν κάνει δουλειά...αλλά η λογική λέει ότι όσο μεγαλύτερη,τόσο το καλύτερο!

3.Το μεγάλο θέμα του σεταρίσματος...όταν αγόρασα το Samsung Note 2 από ελληνικό μαγαζί,το έβγαλα από το κουτί και αμέσως ξεκίνησα χωρίς καμία δυσκολία να το χρησιμοποιώ με το ελληνικό του μενού και το playstore του κανονικότατα και μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος έχοντας πειράξει ελάχιστα πράγματα.Στο νήμα του Redmi Note 3 pro όμως όπως και σε όλα τα κινέζικα διαβάζω σελίδες επί σελίδων με σεταρίσματα ,ρουταρίσματα,πατέντες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.Αν τελικά καταλήξω σε κινέζικο,θα ήθελα μία συσκευή που δε θα μου βγάλει την ψυχή με τέτοια θέματα και θα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί είτε κατευθείαν είτε με μικρές-εύκολες παρεμβάσεις.Άλλωστε εγώ παρόλο που χρησιμοποιώ πολύ το κινητό,κάνω σχετικά απλά χρήση :)

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ψάχνοντας βρίσκω και άλλα ενδιαφέροντα τηλεφωνάκια όπως τα Oukitel K6000 pro, Letv Le1 pro x800, Leagoo shark 1, Ulefone Power, Lenovo Vibe shot Z90 και άλλα...τα περισσότερα όπως βλέπετε διακρίνονται για τη δυνατή μπαταρία τους.Ιδιώς το Letv μου έκανε εντύπωση με τα specs του και θέτει υποψηφιότητα.

Για να είναι ευκολότερο να με βοηθήσετε,να διευκρινίσω ότι αυτά που με απασχολούν πρωτίστως είναι

1.η απροβλημάτιστη λειτουργία, να μη laggάρει...αδιαφορώ αν αυτό θα προέρχεται από 4πύρηνο ή 8πύρηνο επεξεργαστή ή αν αυτός θα είναι snapdragon ή media tek...η ουσία με ενδιαφέρει!

2.Nα γίνεται καλή χρήση της μπαταρίας ώστε αυτή να διαρκεί αν είναι εφικτό 1,5-2 μέρες με μέτρια προς βαριά χρήση.Και εδώ αδιαφορώ αν η μπαταρία είναι 4.000 ή 6.000mAh...ας είναι και 3000 αν κάνει δουλειά...αλλά η λογική λέει ότι όσο μεγαλύτερη,τόσο το καλύτερο!

3.Το μεγάλο θέμα του σεταρίσματος...όταν αγόρασα το Samsung Note 2 από ελληνικό μαγαζί,το έβγαλα από το κουτί και αμέσως ξεκίνησα χωρίς καμία δυσκολία να το χρησιμοποιώ με το ελληνικό του μενού και το playstore του κανονικότατα και μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος έχοντας πειράξει ελάχιστα πράγματα.Στο νήμα του Redmi Note 3 pro όμως όπως και σε όλα τα κινέζικα διαβάζω σελίδες επί σελίδων με σεταρίσματα ,ρουταρίσματα,πατέντες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.Αν τελικά καταλήξω σε κινέζικο,θα ήθελα μία συσκευή που δε θα μου βγάλει την ψυχή με τέτοια θέματα και θα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί είτε κατευθείαν είτε με μικρές-εύκολες παρεμβάσεις.Άλλωστε εγώ παρόλο που χρησιμοποιώ πολύ το κινητό,κάνω σχετικά απλά χρήση :)

Οσο με το χιαομι το θεμα ειναι ο bootloader και να περασεις την ρομ.Ρουταρισμα δεν χρειαζεσαι.Ξεκλειδωνεις bootloader και περνας την ελληνικη Miui,βρισκοντας πρωτα μια σταθερη Miui 7.Οσο για τον bootloader δεν ξερω αμα μπορεις να παρεις κωδικο πριν ερθει η συσκευη στα χερια σου ή το αναλαβει το μαγαζι.Επισης στην μπαταρια παιζει ρολο και το ποσο καλογραμμενο ειναι το λειτουργικο.Η Miui μια χαρα ειναι αλλα παιζουν ρολο και τα Apps.Παραδειγμα το facebook και το messenger.Ρουφανε την μπαταφια με καλαμακι.Στο samsung που ειχα,με εκαναν θεματα.Το Facebook Lite ειναι πολυ καλυτερο.Απο μπαταρια και επιδοσεις ειναι αψογο το χιαομι.Στο εγραψα για το απλο την γνωμη μου πιο πριν.Μια μερα βγαζεις ανετα με την χρηση σου.Μην σου πω και μιαμιση.Χθες ειχε ο πατερας μου ανοιχτο 4G/Wifi μεσα στην μερα με 2 καρτες και συγχρονισμο ανοιχτο με αυτοματη φωτεινοτητα και τερμα η μπαρα.Χθες το βραδυ εμεινε με 40% μπαταρια.Στο απλο νοτε 3.Αμα κλειναμε το 4G θα ειχε 5-10% παραπανω.Χωρια απο αυτο αμα πας για το προ εχει και γρηγορη φορτιση,οποτε θα σε σωσει.

Edited by Nikolas14