Jump to content

Samsung A5 vs Nexus 5x

Tol7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανάμεσα στα δύο ποιο θεωρείτε καλύτερα αγορά;

Σε αποδόσεις φαίνονται περίπου ισάξια.

Το Α5 έχει ανώτερη μπαταρία και κοστίζει 35 ευρώ παραπάνω.

Το Nexus 5x έχει καθαρό android, που σου εξασφαλίζει σίγουρα ακόμα 1-2 αναβαθμίσεις, δεν έχει όμως card slot με αποτέλεσμα να μένεις στα 16 GB.

Xiaomi Mi9 Lite

Samsung A5 2016

Ανάμεσα στα δύο ποιο θεωρείτε καλύτερα αγορά;

Σε αποδόσεις φαίνονται περίπου ισάξια.

Το Α5 έχει ανώτερη μπαταρία και κοστίζει 35 ευρώ παραπάνω.

Το Nexus 5x έχει καθαρό android, που σου εξασφαλίζει σίγουρα ακόμα 1-2 αναβαθμίσεις, δεν έχει όμως card slot με αποτέλεσμα να μένεις στα 16 GB.

O επεξεργαστης του 5χ ειναι κλασεις ανωτερος απο του Α5,οπως επισης κ η καρτα γραφικων,οπως επισης εχει κ καλυτερη καμερα...Το Α5 ειναι μια μετριοτητα κ τπτ παραπανω,μην το συγκρινουμε με το 5χ..Αν δεν σου φτανουν τα 16gb του 5χ δες κατι αλλο,οχι το Α5!!

Από μπαταρία όμως? Είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου για το Nexus 5x

Τοτε κοιτα το xperia Z3 !! Εχει αριστη αυτονομια,καλυτερο επεξεργαστη απο το Α5,εχει στερεο ηχεια,ειναι αδιαβροχο,εχει 3gb ram,καλη καμερα,καλυτερο λογισμικο κ γενικα ειναι πιο τιμια αγορα απο το Α5..Eγω δεν θα εδινα για 270 για snp615/exynos 7580 που φοραει το Α5

Μπορεις να δεις κ το htc m8

Γνωμη μου καλυτερα να παρεις ναυαρχιδα του 2014 (οι 2 καλυτερες του 2014) παρα την μετριοτητα το Α5,αλλωστε κ το Z3 k το Μ8 ανδροιδ 6 τρεχουν κ ειναι πιο γρηγορα απο το Α5

Θα σου ελεγα να δεις κ το Ζ3+ αλλα δεν ξερω τι παιζει με την εγγυηση εδω στην Ελλαδα,αν θες ψαξτο

Τελικά βρήκα άτομα που είχαν αγοράσει και τα δύο κινητά και έπαιξα λίγο μαζί τους.

Από φωτογραφίες μου φαίνεται ότι είναι καλύτερο το nexus, όχι όμως ότι υστερεί το A5.

Επίσης μου έδωσε την εντύπωση ότι το nexus ήταν πιο γρήγορο όταν είχες πολλές εφαρμογές ανοιχτές.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες μου φάνηκαν τα ίδια, ίσως το Α5 είχε καλύτερο σήμα.

Από και έπειτα όμως το χάος. Η αίσθηση που έχει στο χέρι σου το Α5 σε σύγκριση με το Nexus είναι μέρα με τη νύχτα. Όπως και η ποιότητα της οθόνης.

Αυτό όμως που με έκανε να κλείσω προς το Α5 είναι το ηχείο. Πραγματικά απορώ πως ένα τόσο καλό κινητό όπως το Nexus έχει ηχείο που εάν ανεβάσεις λίγο την ένταση ακούγεται σαν ντουντουκα από γύφτικο ντάτσουν.

Είδα επίσης στα Public και το P9 lite που έχει λίγες μέρες που βγήκε, αλλά δεν με έπεισε ιδιαίτερα. Πιθανώς γιατί είμαι και λίγο επιφυλακτικός με τα κινεζικα.

Δυστυχώς το Z3+ δεν το βρήκα κάπου να το δοκιμάσω.

Οπότε αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του Α5, το οποίο ξεπερνάει λίγο τα όρια του budget μου, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να βρω πιο γρήγορο και δυνατό κινητό. Ο βασικός λόγος είναι η πολύ καλή κατασκευή του, η οθόνη και η premium αίσθηση μου σου δίνει στο χέρι όταν το κρατάς. Στα συν και η αξιοπιστία που έχει η samsung γενικά.

Xiaomi Mi9 Lite

Samsung A5 2016

Τελικά βρήκα άτομα που είχαν αγοράσει και τα δύο κινητά και έπαιξα λίγο μαζί τους.

Από φωτογραφίες μου φαίνεται ότι είναι καλύτερο το nexus, όχι όμως ότι υστερεί το A5.

Επίσης μου έδωσε την εντύπωση ότι το nexus ήταν πιο γρήγορο όταν είχες πολλές εφαρμογές ανοιχτές.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες μου φάνηκαν τα ίδια, ίσως το Α5 είχε καλύτερο σήμα.

Από και έπειτα όμως το χάος. Η αίσθηση που έχει στο χέρι σου το Α5 σε σύγκριση με το Nexus είναι μέρα με τη νύχτα. Όπως και η ποιότητα της οθόνης.

Αυτό όμως που με έκανε να κλείσω προς το Α5 είναι το ηχείο. Πραγματικά απορώ πως ένα τόσο καλό κινητό όπως το Nexus έχει ηχείο που εάν ανεβάσεις λίγο την ένταση ακούγεται σαν ντουντουκα από γύφτικο ντάτσουν.

Είδα επίσης στα Public και το P9 lite που έχει λίγες μέρες που βγήκε, αλλά δεν με έπεισε ιδιαίτερα. Πιθανώς γιατί είμαι και λίγο επιφυλακτικός με τα κινεζικα.

Δυστυχώς το Z3+ δεν το βρήκα κάπου να το δοκιμάσω.

Οπότε αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του Α5, το οποίο ξεπερνάει λίγο τα όρια του budget μου, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να βρω πιο γρήγορο και δυνατό κινητό. Ο βασικός λόγος είναι η πολύ καλή κατασκευή του, η οθόνη και η premium αίσθηση μου σου δίνει στο χέρι όταν το κρατάς. Στα συν και η αξιοπιστία που έχει η samsung γενικά.

Αν δεν θα το χεις σε θήκη και χωρίς screen protector αξίζει το Α5 αλλιώς δεν υπάρχει ούτε λόγος να μιλάμε για πρεμιουμ αίσθηση στο χέρι ούτε για σούπερ οθόνη .... Το κακό με το Samsung ότι δεν θα πάρει καμία αναβάθμιση απλά θα πεθάνει με το android 5 όπως βγήκε ενώ το Nexus θα πάρει και το android 7 και το 8 αφού βγήκε με 6 .... Εκτός αν θες μία συσκευή ίσα ίσα να βγάλει το καλοκαίρι και το χειμώνα θα πάρεις άλλη

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

Οντως η Samsung συνήθως δεν προχωράει σε πανω από μια αναβάθμιση, για το Α5 όμως νομίζω ότι έχει ανακοινωθεί ότι θα πάρει Android 6

Xiaomi Mi9 Lite

Samsung A5 2016

Αν δεν θα το χεις σε θήκη και χωρίς screen protector αξίζει το Α5 αλλιώς δεν υπάρχει ούτε λόγος να μιλάμε για πρεμιουμ αίσθηση στο χέρι ούτε για σούπερ οθόνη .... Το κακό με το Samsung ότι δεν θα πάρει καμία αναβάθμιση απλά θα πεθάνει με το android 5 όπως βγήκε ενώ το Nexus θα πάρει και το android 7 και το 8 αφού βγήκε με 6 .... Εκτός αν θες μία συσκευή ίσα ίσα να βγάλει το καλοκαίρι και το χειμώνα θα πάρεις άλλη

Καλά μην λέμε ότι θέλουμε. Ένα screen protector πχ tempered glass δεν αλλοιώνει την απεικόνιση όπως μια θήκη την αίσθηση της αφής.

Εγώ πάντως όταν σκεφτόμουν τι να πάρω έτσι και είχε κάποιο θέμα το 5αρι εκτός από το power button κοίταζα μόνο z3 & 5x και τότε το 5x ήταν και ακριβότερο.

Εγώ πάντως όταν σκεφτόμουν τι να πάρω έτσι και είχε κάποιο θέμα το 5αρι εκτός από το power button κοίταζα μόνο z3 & 5x και τότε το 5x ήταν και ακριβότερο.

Τι θέμα έχει με το power button?

Xiaomi Mi9 Lite

Samsung A5 2016

Κακη αγορα το Α5 οσο ποιοτικο κ αν ειναι στο χερι...Σε αυτα τα λεφτα παιζουν Ζ3/htc m8 τα οποια εχουν ανωτερα σπεκς,τρεχουν ανδροιδ 6 κ ειναι αξισου ποιοτικα κ με πολυ καλα ηχεια (μιας κ αναφερθηκε)..Οσο για την αξιοπιστια της σαμσουνγκ εγω εχω διαφορετικη γνωμη,ειδικα για τα φτηνα της προιοντα..Αν ομως διαλεξες το Α5 ευχομαι να το χαρεις !!! :) Edited by mikele123

Κακη αγορα το Α5 οσο ποιοτικο κ αν ειναι στο χερι...Σε αυτα τα λεφτα παιζουν Ζ3/htc m8 τα οποια ειναι ανωτερα σε σπεκς,τρεχουν ανδροιδ 6 κ ειναι αξισου ποιοτικα κ με πολυ καλα ηχεια (μιας κ αναφερθηκε)..Οσο για την αξιοπιστια της σαμσουνγκ εγω εχω διαφορετικη γνωμη,ειδικα για τα φτηνα της προιοντα..Αν ομως διαλεξες το Α5 ευχομαι να το χαρεις !!! :)

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Σήμερα το αγόρασα, σε μερικές μέρες θα μπορω να έχω καλύτερη γνώμη. Δεν με ενδιέφερε να πάρω κινητό του 2014 οπότε τα είχα αποκλείσει αυτά που ανέφερες.

Πρώτη εντύπωση πάντως πολύ καλή.

Xiaomi Mi9 Lite

Samsung A5 2016

Το οτι ειναι κινητα (ναυαρχιδες) του 2014 δεν λεει κατι,μιας κ τρεχουν νεοτερη εκδοση ανδροιδ απο το Α5 κ ειναι αρκετα πιο δυνατα, αρα στην πραξη ειναι πολυ πιο φρεσκα απο το Α5 !! Δεν τα λεω αυτα για να μειωσω την επιλογη σου αλλα για να ξερεις οτι δεν παιζει (παντα) ρολο η χρονολογια για ενα κινητο.. :) Φιλικα!!

Καλά μην λέμε ότι θέλουμε. Ένα screen protector πχ tempered glass δεν αλλοιώνει την απεικόνιση όπως μια θήκη την αίσθηση της αφής.

είναι σαν να μου λες ότι το σεξ με προφυλακτικό ή χωρίς είναι το ίδιο

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

Ευχαριστώ πολύ φίλε. Σήμερα το αγόρασα, σε μερικές μέρες θα μπορω να έχω καλύτερη γνώμη. Δεν με ενδιέφερε να πάρω κινητό του 2014 οπότε τα είχα αποκλείσει αυτά που ανέφερες.

Πρώτη εντύπωση πάντως πολύ καλή.

Καλορίζικο.. έκανες πολυ καλή επιλογή, την είχα τη συσκευή και πήγαινε σφαίρα. Καταπληκτική αυτονομία, αξιοπρεπέστατες επιδόσεις και φυσικά design και υλικά κατασκευής υπεράνω κριτικής.

Τι θέμα έχει με το power button?

Στα nexus 5 χαλάει μετά απο καιρό. Στα 5Χ δεν έχει ακουστεί τίποτα.

είναι σαν να μου λες ότι το σεξ με προφυλακτικό ή χωρίς είναι το ίδιο

Το μάμησες και ψόφησε...

Γυαλί είναι και η οθόνη, γυαλί και το τζαμάκι. Με τα καλά γυαλιά ούτε διαφορά στην απόκριση έχεις πόσο μάλλον στην απεικόνιση.

Στα nexus 5 χαλάει μετά απο καιρό. Στα 5Χ δεν έχει ακουστεί τίποτα.

Το μάμησες και ψόφησε...

Γυαλί είναι και η οθόνη, γυαλί και το τζαμάκι. Με τα καλά γυαλιά ούτε διαφορά στην απόκριση έχεις πόσο μάλλον στην απεικόνιση.

το tempered glass που θα κολλήσεις δεν θα χει την ίδια επίστρωσή με την μαμά οθόνη + δεν μιλάω μονό για την οθόνη άλλα και για υπόλοιπη συσκευή που αν θα μπει σε θήκη θα χάσει την premium αίσθηση άρα δεν υπάρχει λόγος αγοράς συσκευής από αλουμίνιο με γυαλί πίσω

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

Δεν νομίζω να έγραψα πουθενά ότι η θήκη δεν αλλοιώνει την αίσθηση της αφής και σαν υφή αλλα και σαν σχήμα.

Για το tempered glass αναφέρομαι ότι ένα γυαλί δεν αλλάζει την αίσθηση και της αφής και της απεικόνισης.

Είτε το βάλεις στο 5x είτε a5.

Δεν νομίζω να έγραψα πουθενά ότι η θήκη δεν αλλοιώνει την αίσθηση της αφής και σαν υφή αλλα και σαν σχήμα.

Για το tempered glass αναφέρομαι ότι ένα γυαλί δεν αλλάζει την αίσθηση και της αφής και της απεικόνισης.

Είτε το βάλεις στο 5x είτε a5.

στο ποστ μου στην πρώτη σελίδα που με ακύρωσες εννοούσα ότι αν βάλεις θήκη, προστασία οθόνης κτλ αλλάζει σχήμα, αίσθηση στο κράτημα, αφή στην οθόνη τα παντα.... αν πιστευτής ότι δεν αλλάζει τπτ δεν θα κάτσω να σου αλλάξω την γνώμη

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος