Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με το ρουτερ

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.

Έχω ένα περίεργο πρόβλημα με το δίκτυο μου.

Το σπίτι μου στο σημείο που βρίσκεται δεν έχει τη δυνατότητα για άμεση σύνδεση με το δίκτυο συνεπώς μετά από την παρότρυνση ενώ φίλου ου κάμε μια ασύρματη σύνδεση με μια κεραία της ubiquity. Ο φίλος μου γνωρίζει από τα θέματα αυτά απλά τώρα λόγο της δουλειάς του μεταναστεψε.

Στην αρχη όλα έβαλαν καλός. Μετά από μερικούς μήνες το ρουτερ έκλεισε όλες τις Lan αλλά το WiFi δούλευε κανονικά. Το ρουτερ δίνει όλες τισ ip και συνεπώς δεν έχω ούτε τοπικό δίκτυο στο σπίτι 2. Αν τι κατέστησε το πρώτο ρουτερ ένα Philips με ένα Tomson. Στην αρχή όλα καλά μετά από μερικούς μήνες όμως πάλι τα ίδια. Αν τι κατέστησε το ρουτερ με ένα TP-LINK το οποίο δούλεψε αρχικά αλλά μετα από 6 μηνες πάλι τα ίδια. Το άλλο με ένα zte το οποίο πάλι τα ίδια.

Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?

Ευχαριστώ εκ των προτερων

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160522/f7c5a5470ffae8215f175f8c2df778a1.jpg

Καταρχην σε πολλα ρουτερ υπαρχει και θεμα ασυμβατοτητας οπου οσο και να το πολεμησεις δεν θα παρεις τις IP που θες! Αν το αφησουμε στην ακρη αυτο δεν εχω καταλαβει το προβλημα ακριβως.. Στο ρουτερ της γραμμης δηλαδη στο HOUSE A και στη POE εξοδο δηλαδη μονο τα LAN σου δεν δουλευουν οποτε δεν δινει η σημα η κεραια ασυρματα στο HOUSE B ??? η και καπου αλλου?

Το WIFI λειτουργει κανονικα?

Η αποσταση μεταξυ των κεραιων ποση ειναι? (Ασχετη ερωτηση)

Εγω δεν καταλαβα ακριβως το προβλημα σου. Μια ιδεα ομως μηπως το dhcp σου εχει μικρο ευρος στις διευθυνσεις τις κραταει για πολυ καιρο και δεν μπορει να μοιρασει αλλες;

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Κάποια συσκευή κάνει reset και χάνεις τις ΙΡ. Δοκίμασε στο 2ο σπίτι να βάλεις στο ΑΡ ΙΡ 192.168.2.246 από 192.168.2.2 και στο DHCP Pool του να ορίσεις να δίνει από το IP 192.168.2.247 εως 192.168.2.253

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Καμιά πρόταση?

Στάλθηκε από το GT-N8013 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατι δεν βαζεις και εσυ στο σπιτι σου ενα ρουτερ σε bridge mode για να εχεις δικο σου dhcp;

Οταν συμβαινει το προβλημα στου φιλου σου το ρουτερ δεν στρωνει με ενα restart;

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Γιατι δεν βαζεις και εσυ στο σπιτι σου ενα ρουτερ σε bridge mode για να εχεις δικο σου dhcp;

Προφανώς είναι μακριά γι αυτό έχει κεραία ? :(

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Προφανώς είναι μακριά γι αυτό έχει κεραία ? :(

Εννοω να αλλαξει το tp link access point που εχει με ρουτερ.

• 2 weeks later...
Καταρχην σε πολλα ρουτερ υπαρχει και θεμα ασυμβατοτητας οπου οσο και να το πολεμησεις δεν θα παρεις τις IP που θες! Αν το αφησουμε στην ακρη αυτο δεν εχω καταλαβει το προβλημα ακριβως.. Στο ρουτερ της γραμμης δηλαδη στο HOUSE A και στη POE εξοδο δηλαδη μονο τα LAN σου δεν δουλευουν οποτε δεν δινει η σημα η κεραια ασυρματα στο HOUSE B ??? η και καπου αλλου?

Το WIFI λειτουργει κανονικα?

Η αποσταση μεταξυ των κεραιων ποση ειναι? (Ασχετη ερωτηση)

Ναι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν δουλεύουν οι lan άρα δεν έχω δίκτυο στο σπίτι Β. Το WiFi δουλεύει κανονικά. Η απόσταση είναι περίπου 3.6 Km το ένα σπίτι από το άλλο.

----- προσθήκη μηνύματος 100 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εγω δεν καταλαβα ακριβως το προβλημα σου. Μια ιδεα ομως μηπως το dhcp σου εχει μικρο ευρος στις διευθυνσεις τις κραταει για πολυ καιρο και δεν μπορει να μοιρασει αλλες;

Δεν δουλεύω πάνω από 15 συσκευές. Και σε ορισμένες έχω στατικό ip.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κάποια συσκευή κάνει reset και χάνεις τις ΙΡ. Δοκίμασε στο 2ο σπίτι να βάλεις στο ΑΡ ΙΡ 192.168.2.246 από 192.168.2.2 και στο DHCP Pool του να ορίσεις να δίνει από το IP 192.168.2.247 εως 192.168.2.253

Και τώρα το ίδιο έχω κάνει απλά με άλλες τιμές. Το A.P. Είναι στην 2.2 και το pool από την 2.3 έως την 2.100.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και τα δύο σπίτια είναι δικά μου. Στο περίπου. ....... το ένα είναι το μαγαζί μου και το άλλο το σπίτι μου. Στο σπίτι που είναι έξω από την πόλη δεν παρέχεται σταθερό ίντερνετ. Άρα έκανα αυτό το link για να έχω δίκτυο στο σπίτι μου. Το πρόβλημα είναι ότι με το που πάω σπίτι πέφτει το δίκτυο και αντέχει τραβά πάλι πίσω να κάνεις επανεκκίνηση.....

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εννοω να αλλαξει το tp link access point που εχει με ρουτερ.

Αν το κάνω αυτό τι θα αλλάξει? Ρωτώ επειδή δεν ξέρω όχι ειρωνικά. Το A.P. Έχει και DHCP αλλά το έχω απενεργοποιημένο.

Δεν ήξερα οτι το AP εχει dhcp και το ελεγα για να εχεις τουλάχιστον τοπικο δίκτυο οταν κολλαει ο ρουτερ στο μαγαζι.

Αλλα τωρα καταλαβα ότι σου κολανε οι lan θύρες, δεν εχεις θεμα με IP, μηπως φταίει το poe;

Εφόσον δουλευει το wifi δεν μπορεις να αφηνεις καποιο pc ανοιχτο και να μπαίνεις εκει με 3g και να κανεις restart το ρουτερ;

Η κεραια στην ταράτσα δεν γίνεται να παρει ρευμα απο αλλου και όχι από το poe και να δοκιμάσεις έτσι να δεις αν φταιει το poe που κολλανε οι θύρες;

Δεν ήξερα οτι το AP εχει dhcp και το ελεγα για να εχεις τουλάχιστον τοπικο δίκτυο οταν κολλαει ο ρουτερ στο μαγαζι.

Αλλα τωρα καταλαβα ότι σου κολανε οι lan θύρες, δεν εχεις θεμα με IP, μηπως φταίει το poe;

Εφόσον δουλευει το wifi δεν μπορεις να αφηνεις καποιο pc ανοιχτο και να μπαίνεις εκει με 3g και να κανεις restart το ρουτερ;

Η κεραια στην ταράτσα δεν γίνεται να παρει ρευμα απο αλλου και όχι από το poe και να δοκιμάσεις έτσι να δεις αν φταιει το poe που κολλανε οι θύρες;

Εκεί έχω καταλήξει και εγώ. Μάλλον θα αλλάξω τα δύο POE μεταξύ τους να δω αν το πρόβλημα θα μεταφερθεί στο σπίτι Β.