Jump to content

Sony Xperia X

alextrela
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω θέμα με τα email.Δεν μου έρχονται αμέσως,το gmail αλλά και η μαμά εφαρμογή του κινητού που έχω το yahoo μου συνδεδεμένο.Μπορεί να έρθουν ώρες μετά,ενώ όταν ξεκλειδώνω το κινητό και ανοίγει η οθόνη μου έρχονται όλα μαζεμένα.Έχω συγχρονισμούς όλα κομπλέ,να είναι το wifi ανοιχτό ακόμα και με κλειστή οθόνη κτλ κτλ όλα τσεκαρισμένα.Μόνο με τα email έχω θέμα μιάς και όλες οι άλλες ειδοποιήσεις(hangout κτλ) έρχονται κανονικά και άμεσα.Τι μπορεί να κάνω λάθος.Ξέρει κάποιος την λύση?
Πολυμαθίη νόον έχειν ου διδάσκει...

• Απαντήσεις 515
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα! Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιο τζαμακι για την οθόνη που στα άκρα της οθόνης να μην αφήνει αέρα?

Εγώ έχω αλλάξει δύο αλλά και στα δύο μένει αέρας περιμετρικα της οθόνης.

Αυτο που λες οτι "αφηνει αερα" προκυπτει απο την καμπυλοτητα της οθονης στα ακρα. Τα generic tempered glass προοριζονται για τελειως επιπεδες οθονες. Τα tempered glass που ταιριαζουν σε οθονες με κυρτοτητα στα άκρα πρεέπει να έχουν κατασκευαστει για το συγκεκριμενο μοντελο κινητου ειδικα αφου κάθε κατασκευστης κινητου φτιαχνει οπως γουσταρει το άκρο και την καμπυλοτητα της οθονης.

Άρα θα ψάξεις για tempered glass που να αναφερει στην περιγραφη το μοντελο δηλαδη "xperia x" καθως και φράσεις όπως "3d" ή "full cover" ή "full screen" (γενικα ο καθενας όπως θελει τα ονομαζει) και να το επιβεβαιωσεις απο τυχον φωτο του tempered glass ότι πρόκειται για full cover.

Απο προσωπικη πείρα πιστευω ότι λίγο δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα. Πχ πήγα να παραλαβω απο το φυσικο καταστημα κάποιου eshop και ελέγχοντας το tempered glass ανακάλυψα ότι τελικά και παρόλο που ανέφερε τις συγκεκριμενες λέξεις στην περιγραφή, τελικά επρόκειτο για ένα generic tempered glass για επίπεδη οθόνη. Τελικά βρήκα μέσω αγγελίας απο αλλον που το είχε αγοράσει απο το εξωτερικό και του το είχαν πουλήσει για άλλο κινητο (είχε το xperia x compact που έχει τη μικρότερη 4,7" οθόνη). Δηλαδή αστα να πάνε, του το πούλησαν για το compact των 4,7" και παρέλαβε για το κανονικό των 5", οπότε φαντάζεσαι τώρα ότι θα έπρεπε να επωμιστεί και τα μεταφαρικά να το στείλει πίσω στην Κίνα για να πάρει αυτό που ήθελε.

Γενικά χρειαζεται πολύ προσοχή και αν δεν δεις φώτο που να επιβεβαιωνει ότι δεν είναι generic-επιπεδο θα έλεγα να μην προχωρησεις σε αγορά.

Πολύ όμορφη η καμπυλότητα στα άκρα αλλά προβληματική όσον αφορα την εύρεση του σωστού tempered glass και αναφέρομαι σε κάθε κινητο με παρόμοια οθόνη.

Edited by mpamies40
τυπογραφικο

Έχω θέμα με τα email.Δεν μου έρχονται αμέσως,το gmail αλλά και η μαμά εφαρμογή του κινητού που έχω το yahoo μου συνδεδεμένο.Μπορεί να έρθουν ώρες μετά,ενώ όταν ξεκλειδώνω το κινητό και ανοίγει η οθόνη μου έρχονται όλα μαζεμένα.Έχω συγχρονισμούς όλα κομπλέ,να είναι το wifi ανοιχτό ακόμα και με κλειστή οθόνη κτλ κτλ όλα τσεκαρισμένα.Μόνο με τα email έχω θέμα μιάς και όλες οι άλλες ειδοποιήσεις(hangout κτλ) έρχονται κανονικά και άμεσα.Τι μπορεί να κάνω λάθος.Ξέρει κάποιος την λύση?

Λοιπόν βρήκα την λύση μετά από πολύ ψάξιμο!Δεν φταίνε ούτε συγχρονισμοί ούτε τίποτα.Αυτό που κάνει την ζημιά είναι η "βελτιστοποίηση μπαταρίας" που έχει το stamina στα Sony ή εξοικονόμηση μπαταρίας στα άλλα κινητα με android 7+.Γίνεται το εξής,όταν ενεργοποιείς το stamina,πέφτει η συχνότητα συγχρονισμού σε διάφορες εφαρμογές για να κρατήσει παραπάνω η μπαταρία.Λογικό μέχρι εδώ.Το θέμα είναι ότι ακόμα και σε χρήση χωρίς stamina,το android παίρνει πρωτοβουλίες και ρίχνει την συχνότητα συγχρονισμού σε εφαρμογές που θεωρεί ενεργοβόρες.Στην δική μου περίπτωση τα email μου.Για να το αποφύγεις αυτό πρέπει να πας στις ρυθμίσεις>μπαταρία>βελτιστοποίηση μπαταρίας,και να κλικάρεις την εφαρμογή που θες να μην την περιορίζει η βελτιστοποίηση μπαταρίας.Όταν το έκανα αυτό το email μου έρχονταν σε 2 δευτερόλεπτα!Πολύ καλύτερα από ώρες που έκαναν πριν.

Ένας στο φόρουμ της Sony ανέφερε ότι αναβάθμισε σε Oreo ήδη.Οπότε παίδες ετοιμαστείτε!

Ένας στο φόρουμ της Sony ανέφερε ότι αναβάθμισε σε Oreo ήδη.Οπότε παίδες ετοιμαστείτε!

Σίγουρα? γιατί δεν βλέπω κάπου καμιά αναφορά.

Σίγουρα? γιατί δεν βλέπω κάπου καμιά αναφορά.

Γράφει ένας που του έβγαλε ασυμβατότητα σε κάποιες εφαρμογές.Περίμενε....Να εδώ>> https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-X/App-Crashing-on-Xperia-X-with-Android-Oreo/td-p/1293095

Γράφει ένας που του έβγαλε ασυμβατότητα σε κάποιες εφαρμογές.Περίμενε....Να εδώ>> https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-X/App-Crashing-on-Xperia-X-with-Android-Oreo/td-p/1293095

Περίεργο. Δεν βρήκα κάπου επίσημα να λέει κάτι. Οπότε υποψιάζομαι ότι έκανε κάποιο μικτό update και μπερδεύτηκε ή έχει το X performance

Λες να έχει κανά perfomance και να μας κόψει την χαρά?Χαχα!Πάντως θεωρώ ότι αλήθεια θα έβαλε Oreo γιατί τόση ασυμβατότητα ξαφνικά συνήθως δεν εμφανίζεται σε κλασικές ενημερώσεις.Μόνο σε μεγάλες αναβαθμίσεις από το ένα android σε άλλο.Αλλά ναι μπορεί να έχει κανά perfomance και να μην το αναφέρει.Μακάρι να έχει το Χ και να άρχισαν τις αναβαθμίσεις όμως.

Λες να έχει κανά perfomance και να μας κόψει την χαρά?Χαχα!Πάντως θεωρώ ότι αλήθεια θα έβαλε Oreo γιατί τόση ασυμβατότητα ξαφνικά συνήθως δεν εμφανίζεται σε κλασικές ενημερώσεις.Μόνο σε μεγάλες αναβαθμίσεις από το ένα android σε άλλο.Αλλά ναι μπορεί να έχει κανά perfomance και να μην το αναφέρει.Μακάρι να έχει το Χ και να άρχισαν τις αναβαθμίσεις όμως.

Κατι άλλο έκανε ο τύπος, γτ δεν βγήκε τελικά

Καλησπερα.Ποιο να παρω?Αυτο η το xperia xa1? Ξερετε το sar του xperia x?

Σου προτεινω να παρεις το xperia x με κλειστα τα ματια. Με έχει βγαλει ασπροπροσωπο.

οσο για το sar: 0.72 W/kg (head) 1.23 W/kg (body)

Αρκετουτσικο στο σωμα.Ποιο ειναι το ατου του για σενα?

Θα σου πω πρωτα το μειον του για μενα. Η μπαταρια, δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την μπαταρια του. μια μερα με το ζορι μου βγαζει.

Απο εκεί και πέρα, η κάμερα ειναι απλά εξαιρετική. Αν και νομιζώ την ίδια έχει και το xa1. Επίσης η μπροστινη κάμερα έχει μεγαλη γωνία θέασης. Ευχαριστλεσαι σελφι με την παρέα :P

Αρκετα γρήγορο και ελαφρυ στην λειτουργία του. Μέχρι και το δαχτυλικό αποτύπωμα δουλεύει αψογα και γρηγορα. Θα πάρει και android 8( λογικαι ομως η τελευταια μεγάλη αναβάθμιση).

Γενικά δεν εχω κανενα κανενα παραπονο εκτος την μπαταρια!

Αρκετουτσικο στο σωμα.Ποιο ειναι το ατου του για σενα?

Έχει πολλά συν το Χ.Έχει καλύτερη σέλφι κάμερα,καλύτερη οθόνη full hd,μεγαλύτερη μπαταρία,δακτυλικό αποτύπωμα,στερεοφωνικά ηχεία,γυροσκόπιο που χρησιμεύει στα VR κτλ κτλ.Εμπειρικά από εμένα είναι μια ποιοτική συσκευή και πραγματικά αλαγκάριστη με συχνές ενημερώσεις από την Sony.

Ήμουν και εγώ στο ίδιο δίλημμα με εσένα ωστόσο παλιά ΧΑ1 ή Χ.Δεν λέω ότι το ΧΑ1 είναι κακή συσκευή,το αντίθετο μάλιστα.Αλλά το Χ είναι πιό "ναυαρχίδα" ρε παιδί μου!Κοίτα και εδώ αναλυτικά>>. https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7948&idPhone2=8596

Edited by Brolas

Ευχαριστω φιλαρακια.Παντως η οθονη του x που την εχω χαζεψει σε καταστημα μου φαινεται σαν amoled.Καμμια σχεση με οθονες προηγουμενων xperia.

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει κι εσεις.

Ευχαριστω φιλαρακια.Παντως η οθονη του x που την εχω χαζεψει σε καταστημα μου φαινεται σαν amoled.Καμμια σχεση με οθονες προηγουμενων xperia.

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει κι εσεις.

Όντως ισχύει αυτό για την οθόνη. Από τις λίγες lcd που μου έχουν κάνει εντύπωση.

Στάλθηκε από το S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εμενα φιλε.Και στο xz το εχω παρατηρησει.Παντως το xa1 εχει την τυπικη οθονη lcd της σονυ.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ποιο εχει καλυτερη καμερα?Το x η το xa1?

Κι εμενα φιλε.Και στο xz το εχω παρατηρησει.Παντως το xa1 εχει την τυπικη οθονη lcd της σονυ.

Ποιο εχει καλυτερη καμερα?Το x η το xa1?

Λογικά φαντάζομαι πρέπει να έχει καλύτερη το x επίσης γιαυτό που δεν είμαι σίγουρος έχω ψάξει άπειρα φόρουμ είναι άμα η κάμερα του x ειναι η ίδια με του x performance!!?

Όσο για το δάχτυλικο αποτύπωμα το έχω παρατήσει και εγώ αυτο με την θήκη αλλά και χωρίς θήκη μερικές φορές μπορεί να μην ανοίξει γιαυτό έχω βάλει και pin και αναγνώριση πρωσοπου που έχει από μόνο του την ημέρα κύριος το πρωσοπο χρησιμοποιω!γενικά σαν θέση δάχτυλικου αποτύπωματος πυστευω είναι σε βολική θέση αλλά δεν πιάνει όλο το δάχτυλο λόγου του μακροστενου σχεδιασμού!Η καλύτερη θέση πάντως για δακτυλίκο αποτύπωμα που έχω δοκιμάσει με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι στην πίσω πλευρά!

Λογικά φαντάζομαι πρέπει να έχει καλύτερη το x επίσης γιαυτό που δεν είμαι σίγουρος έχω ψάξει άπειρα φόρουμ είναι άμα η κάμερα του x ειναι η ίδια με του x performance!!?

Όσο για το δάχτυλικο αποτύπωμα το έχω παρατήσει και εγώ αυτο με την θήκη αλλά και χωρίς θήκη μερικές φορές μπορεί να μην ανοίξει γιαυτό έχω βάλει και pin και αναγνώριση πρωσοπου που έχει από μόνο του την ημέρα κύριος το πρωσοπο χρησιμοποιω!γενικά σαν θέση δάχτυλικου αποτύπωματος πυστευω είναι σε βολική θέση αλλά δεν πιάνει όλο το δάχτυλο λόγου του μακροστενου σχεδιασμού!Η καλύτερη θέση πάντως για δακτυλίκο αποτύπωμα που έχω δοκιμάσει με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι στην πίσω πλευρά!

Πάντως εγώ με το δάχτυλικο αποτύπωμα είναι 100% ευχαριστημένος, κυριολεκτικά όσες φορές δεν έπιασε ήταν επειδή είχα ιδρωμένα η βρεγμένα χέρια (κάτι που ισχύει νομίζω για όλα τα κινητά). Αλλα δεν του φοράω καμία θήκη.

Όσο για την κάμερα, επειδή έχω και το X και το X performance θα βγάλω φωτογραφίες και θα σε ενημερώσω αν έχουν διαφορές. Αν θες μπορώ να τις ανεβάσω κιόλας.

Πάντως εγώ με το δάχτυλικο αποτύπωμα είναι 100% ευχαριστημένος, κυριολεκτικά όσες φορές δεν έπιασε ήταν επειδή είχα ιδρωμένα η βρεγμένα χέρια (κάτι που ισχύει νομίζω για όλα τα κινητά). Αλλα δεν του φοράω καμία θήκη.

Όσο για την κάμερα, επειδή έχω και το X και το X performance θα βγάλω φωτογραφίες και θα σε ενημερώσω αν έχουν διαφορές. Αν θες μπορώ να τις ανεβάσω κιόλας.

Ναι άμα μπορείς ανεβάσετες κιόλας! Ευχαριστώ!

Καλησπερα.Αξιζει τελικα το τηλεφωνο για αγορα?Θα παρει και ορεο?

Ναι θα πάρει ορεο.

Κατα την γνώμη μου αξίζει το κινητό. Δεν έχω κανέναν παράπονο εγώ. Έχει πολύ καλή καμερα και το κινητό είναι πολύ γρήγορο.

Μέσα στη συσκευασία του τηλεφώνου εκτός από το hands free έχει και κάποια ανταλλακτικά 'λαστιχάκια' για τα ακουστικά διαφορετικού μεγέθους από αυτά που είναι ήδη πάνω στο hands free. Ξέρει κανείς πως αλλάζουμε αυτά τα λαστιχάκια; Δηλαδή πως βγάζουμε τα λαστιχάκια που είναι ήδη πάνω στα ακουστικά του hands free και πως βάζουμε τα άλλα μικρότερου μεγέθους.

Μέσα στη συσκευασία του τηλεφώνου εκτός από το hands free έχει και κάποια ανταλλακτικά 'λαστιχάκια' για τα ακουστικά διαφορετικού μεγέθους από αυτά που είναι ήδη πάνω στο hands free. Ξέρει κανείς πως αλλάζουμε αυτά τα λαστιχάκια; Δηλαδή πως βγάζουμε τα λαστιχάκια που είναι ήδη πάνω στα ακουστικά του hands free και πως βάζουμε τα άλλα μικρότερου μεγέθους.

Απλά τραβάς τα βγάζεις και βάζεις τα άλλα, δεν έχει κάποια ειδική διαδικασία.

Απλά τραβάς τα βγάζεις και βάζεις τα άλλα, δεν έχει κάποια ειδική διαδικασία.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση :) Φοβόμουν μήπως τα χαλάσω έτσι.

• The title was changed to Sony Xperia X