Jump to content

Συγχρονισμός εικόνα και ήχου

kpartsi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθειά σας. Ένας φίλος μου μου έδωσε κάτι βιντεάκια avi divx που έφτιαξε ο ίδιος αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος και η εικόνα δεν είναι συγχρονισμένα. Υπάρχει μια διαφορά 1-2 δευτερόλεπτα. Υπάρχει κανάς τρόπος να τα συγχρονίσω??? Και αν ναι να είστε σας παρακαλώ αναλυτικοί γιατί από προγράμματα video edit έχω μαύρα μεσάνυχτα

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Παιδιά χρειάζομαι την βοήθειά σας. Ένας φίλος μου μου έδωσε κάτι βιντεάκια avi divx που έφτιαξε ο ίδιος αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ήχος και η εικόνα δεν είναι συγχρονισμένα. Υπάρχει μια διαφορά 1-2 δευτερόλεπτα. Υπάρχει κανάς τρόπος να τα συγχρονίσω??? Και αν ναι να είστε σας παρακαλώ αναλυτικοί γιατί από προγράμματα video edit έχω μαύρα μεσάνυχτα

Γενικά είναι δύσκολη υπόθεση (βασικά όχι τόσο δύσκολη όσο μπερδεμένη). Το βασικό είναι να ξέρεις γιατί δεν συγχρονίζει ο ήχος. Υπάρχουν 2 λόγοι:

1) Να έχει μόνιμα μία χρονική υστέρηση ή προήγηση ο ήχος (π.χ. 100 msec)

Σε αυτήν την περίπτωση η χρονική διαφορά είναι η ίδια στην αρχή και το τέλος του βίντεο.

2) Να "τρέχει" περισσότερο ο ήχος από την εικόνα ή το αντίστροφο.

Σε αυτήν την περίπτωση στην αρχή του βίντεο ο ήχος είναι συγχρονισμένος αλλά όσο περνάει ο χρόνος ξεσυγχρονίζεται όλο και περισσότερο.

Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση, να είναι και τα δύο μαζί (καλή τύχη).

Πάντως και τις δύο περιπτώσεις τις διορθώνεις από το μενού Audio -> Interleaving του VirtualDub.

Ισχύει η πρώτη περίπτωση. Έχει μόνιμη προήγηση ο ήχος. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ λίγο πιο αναλυτικά μέσω του Virtual Dub πως θα το φτιάξω. Το ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το πρόγραμμα και δεν ξέρω που να πρωτοακουμπίσω. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά

Υ.Γ Την χριστουγενιάτικη φωτογραφία σου με τον σκούφο του Άι Βασίλη την χρησιμοποιήσαν στις εφημερίδες για να κοροιδέψουν την διαφήμιση της ΤΙΜ σε συνδυασμό με την λεωφοροπειρατεία... Την έχω δει και στα Νέα και στην Απογευματινή...

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

Ισχύει η πρώτη περίπτωση. Έχει μόνιμη προήγηση ο ήχος. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ λίγο πιο αναλυτικά μέσω του Virtual Dub πως θα το φτιάξω. Το ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσω αυτό το πρόγραμμα και δεν ξέρω που να πρωτοακουμπίσω. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά

Υ.Γ Την χριστουγενιάτικη φωτογραφία σου με τον σκούφο του Άι Βασίλη την χρησιμοποιήσαν στις εφημερίδες για να κοροιδέψουν την διαφήμιση της ΤΙΜ σε συνδυασμό με την λεωφοροπειρατεία... Την έχω δει και στα Νέα και στην Απογευματινή...

Ανοίγεις το VirtualDub, φορτώνεις το αρχείο, πας:

1) Video -> Direct Stream Copy

2) Audio -> Direct Stream Copy

3) Audio -> Interleaving -> Audio Skew Correction (εδώ βάζεις την χρονική διαφορά εικόνας και ήχου - ίσως χρειαστεί να πειραματιστείς λίγο)

4) File -> Save as...

Υ.Γ.: Πολύ σουξέ αυτή η υπογραφή μου τελικά :D

elektrik eye το έκανα, πειραματίστηκα λίγο στους χρόνους και μου βγήκε τέλειο. Τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι φανταζόμουν. Έχω ένα άλλο βιντεάκι από πέρυσι που δεν το βλέπω καθόλου καθώς είχε και αυτό πρόβλημα στο συγχρονισμό αλλά φανταζόμουν ότι ήταν πολύ δύσκολο να το φτιάξω. Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι αρχικά έχει τέλειο συγχρονισμό εικόνας-ήχου καθώς όμως παίζει χάνεται ο συγχρονισμός και στο τέλος φτάνει να έχει τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα διαφορά. Θα μου δώσεις τα φώτα σου???? Αναλυτικά όπως πάντα. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

-iPhone 3G 16GB black

Χαίρομαι που έφτιαξε :)

Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι αρχικά έχει τέλειο συγχρονισμό εικόνας-ήχου καθώς όμως παίζει χάνεται ο συγχρονισμός και στο τέλος φτάνει να έχει τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα διαφορά. Θα μου δώσεις τα φώτα σου???? Αναλυτικά όπως πάντα. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υπάρχουν 2 τρόποι:

1) Αλλαγή του ήχου (απαιτεί επανακωδικοποίηση του ήχου)

Αυτό το κάνω ως εξής: ανοίγω το βίντεο στο VirtualDub, κάνω File -> Save WAV και βγάζω τον ήχο. Μετά κάνω File -> File information και σημειώνω τη διάρκεια του βίντεο επακριβώς. Κατόπιν φορτώνω τον ήχο στο Cool Edit και κάνω ένα Time Strech για να φέρω τη διάρκεια του ήχου στην διάρκεια του βίντεο. Αποθηκεύω τον ήχο στη μορφή που θέλω (encode) και τον ξανακάνω mux στο AVI με το AVI-Mux (διαγράφω το παλιό stream).

2) Εναλλακτικά μπορείς να αλλάξεις το framerate του βίντεο. Φορτώνεις το αρχείο στο VirtualDub, πας Video -> Framerate... -> Source rate adjustment -> Change so video and audio durations match -> OK. Έχοντας το Video και το Audio σε Direct Stream Copy κάνεις πάλι Save As...

Εσύ είσαι το φαινόμενο (όχι ο Καρράς) :-) Ευχαριστώ πολύ

-iPhone 3G 16GB black

• 1 year later...

φιλε μου στο cooledit πως βάζεις το χρόνο του βίντεο στο time stretch?

ευχαριτσώ εκ των προτέρων

kaitigarmpi fan club

join k eseis to fan club tis kaitoulas

φιλε μου στο cooledit πως βάζεις το χρόνο του βίντεο στο time stretch?

ευχαριτσώ εκ των προτέρων

Στην έκδοση Cool Edit 2000 την οποία χρησιμοποιώ εγώ, η επιλογή αυτή βρίσκεται στο Transform -> Time/Pitch -> Stretch. Παίζοντας με το slider, αλλάζει και το Length.

• 9 months later...

Kalispera..

mipws 3erei kaneis pws n kanw sugxronismo video-audio se xvid arxeio? giati twra o ixos einai kana 2 sec pio prin aptin eikona..dokimasa r virtualDub, alla dn upostirizei t tupo t arxeiou..k exw katevasei 25 epeisodia Lost p profanws einai ola etsi..

euxaristw polu..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Tzitzikos the cat.!.

Kalispera..

mipws 3erei kaneis pws n kanw sugxronismo video-audio se xvid arxeio? giati twra o ixos einai kana 2 sec pio prin aptin eikona..dokimasa r virtualDub, alla dn upostirizei t tupo t arxeiou..k exw katevasei 25 epeisodia Lost p profanws einai ola etsi..

euxaristw polu..

k s t tp arxiou einai auta p exis dl?

ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΩΣΤΑ :mad:

Kalispera..

euxaristw polu..

afto to problhma me ta lost to eixa kai egw, to 8ema einai oti to idio arxeio sto desktop epaize kala kai sto laptop eixe ka8ysterisi o hxos.

katebasa to ffdshow to ekana egatastasei kai ola douleboun mia xara kai exw kai ypotitlous sto media player.

den xerw an boh8hsa...

[sIGPIC][/sIGPIC]

My Youtube Channel

GreekTechstruction

afto to problhma me ta lost to eixa kai egw, to 8ema einai oti to idio arxeio sto desktop epaize kala kai sto laptop eixe ka8ysterisi o hxos.

katebasa to ffdshow to ekana egatastasei kai ola douleboun mia xara kai exw kai ypotitlous sto media player.

den xerw an boh8hsa...

euxaristw polu file m!

nasai kala!

:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Tzitzikos the cat.!.

slide13 από εδώ και στο εξής τουλάχιστον, προσπάθησε να γράφεις ολόκληρες λέξεις.

Συγγνωμη..τεσπα..ουπς..τελοσπαντων..καλα..

απο εδω και περα ελληνικα και ολοκληρα..

:worry:

συγγνωμη και για το :offtopic:

:worry: :worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Tzitzikos the cat.!.