Jump to content

NEO laptop και άμεση εγκατάσταση M.2

MIB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω παραγγείλει ΑΥΤΟ το λάπτοπ http://www.you.gr/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/laptop-msi-ge72-6qc-022nl-apache-(i7-6700hq-8gb-1t

Και μαζί παρέα ,αυτον τον M.2 SSD http://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/solid-state-drives-(ssd)/solid-state-drive-(ssd)-samsung-950-pro-pcie-nvme

Θέλω με το που έρθει τo λαπτοπ να του βάλω τον M.2 SSD. Αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος!!!

Εγώ λέω πριν ακόμα το ανοίξω να μπω στα windows, να κουμπώσω τον Μ.2 και μετά κατευθείαν να bootαρω με ένα ACRONIS και να κάνω clone τον HDD στον Μ.2 SSD, και μετά να bootάρω κανονικά το πρώτο του boot στον Μ.2. δηλαδή το πρώτο boot που θα κάνει θα είναι κατευθείαν σε M.2

Άλλοι μου είπανε να μην το κάνω έτσι , αλλά να ανοίξω κανονικά το λάπτοπ να ενεργοποιήσω τα windows στο πρώτο του boot με τον HDD του, για να πάρει η Microsoft τις πληροφορίες του laptop μου για την ενεργοποίηση, και μετά να κάνω καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού στον M.2 από δισκάκι ίδιας έκδοσης (64bit pro/home OEM κτλ.) με αυτής που έρχεται το laptop μου , και αυτόματα θα ενεργοποιηθούν στο δευτερο boot με τον M.2, αφού θα έχουν ενεργοποιηθεί προηγουμένως από το πρώτο boot. Απλά αυτή η μέθοδος με φοβίζει που θα βρω ίδιας έκδωσης δισκάκι windows για να κάνω την καθαρή εγκατάσταση….

Ποια η συμβουλή σας?

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Λοιπον,καλο ειναι να μπεις με το μανισιο του και να κανεις φορματ στον ssd με το κλειδι του pc.Φαινεται στις πληροφοριες συστηματος απο τον πινακα ελεγχου.Οσο για CDακι,μπορεις να κατεβασεις ενα .iso των Windows 10 και να το περασεις σε στικακι μεσω του rufus.Ετσι πλεον βαζω .iso των Linux.Αλλιως κλωνοποιηση του HDD εφοσον δεν βαλεις τιποτα πανω.Εγω θα αλλαξω τον μηχανικο στο λαπτοπ με καθαρη εγκατασταση των Windows 8 και αναβαθμιση στα 10+drivers και προγραμματα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24