MsK Δημοσιεύτηκε January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 20, 2005 Έχουν περάσει περίπου 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τις... εταιρίες που κρύβονταν πίσω από την Amiga. Περίπου 8, από τότε που (δυστυχώς) παρέδωσα την τελευταία μου Amiga σε έναν καλό φίλο για να την προσέχει όσο εγώ ασχολούμουν με διάφορα άλλα πράγματα... Κάνοντας μια βόλτα σήμερα από το Slashdot.org έπεσα σε μια ενδιαφέρουσα είδηση, η οποία ανέφερε ότι... motherboards της νέας Amiga πωλούνται ήδη και ότι η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του AmigaOS 4.0 θα βρίσκεται σύντομα στην αγορά. Προσγειώθηκα απότομα. Δεν ξέρω. Θυμήθηκα πολλά, θέλησα να ξεχάσω ακόμη περισσότερα, τα οποία έμαθα τα τελευταία χρόνια. Όσοι δεν το γνωρίζουν (που πολύ αμφιβάλω) ήμουν και συνεχίζω να είμαι λάτρης αυτού του μηχανήματος αλλά και αυτής της φιλοσοφίας. Μου έχουν μείνει πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν. Όπως η έκφραση του πωλητή στη Στουρνάρη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν πήγα και του ζήτησα ένα εξωτερικό modem για Amiga και με κοιτούσε απορριμμένος για περίπου 15 λεπτά, μόνο για να ανταποκριθεί με ένα σκέτο «δεν πουλάμε αξεσουάρ για παιχνιδομηχανές νεαρέ μου». Που να ήξερε, ότι όταν τελικά αγόρασα ένα Maxan 2400 έστησα μια ερασιτεχνική BBS για να περνάει ευχάριστα ώρα μου... Που να ήξερε ότι λίγο καιρό αργότερα, χρήστες έμπαιναν online για να κατεβάζουν πακέτα μηνυμάτων, που συμπιέζονταν στο background, καθώς έκαναν browse στις υπόλοιπες περιοχές. Θυμήθηκα άτομα, ιστορίες και καταστάσεις. Η οδύσσεια είχε ξεκινήσει για τα καλά, για να καταλήξει μερικά χρόνια αργότερα σε SCSI δίσκους, CD Recording, VGA monitor και CyberVision 64 σε μια «ταπεινή» Amiga 3000. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, για να καταλήξω πριν λίγο στο review της έκδοσης 4.0 του AmigaOS. Δεν θα το έλεγα νοσταλγία. Δεν είναι κάτι τέτοιο άλλωστε. Ούτε αναμνήσεις. Ίσως πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα, που έζησα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτό... http://arstechnica.com/reviews/os/amiga.ars Πολλά από αυτά που σήμερα είναι αυτονόητα, το 1985 ήταν παράλογα. Που ακούστηκε υπολογιστής με 4 κανάλια ψηφιακού στερεοφωνικού ήχου; Ποιος ήταν ο λόγος άλλωστε, όταν τα speakers στο PC απέδιδαν πολύ ωραία τα μπλιπ, μπλιπ των παιχνιδιών. Ειδικά chips για την «επιτάχυνση» (όπως θα λέγαμε σήμερα) των γραφικών και των ήχων με παράξενα ονόματα, ήταν εκείνη την εποχή άχρηστα. Όταν πήρα την πρώτη Amiga 500, αντιμετώπιζα καθημερινά το χλευασμό διαφόρων PC users που με κοιτούσαν περίεργα και έλεγαν ότι το mouse είναι απαραίτητο σε όσους παίζουν παιχνίδια. Ωστόσο, η Amiga είχε πληκτρολόγιο και αυτό το τίμησα ιδιαίτερα όταν ξεκίνησα τον προγραμματισμό λίγο αργότερα. The Amiga computer was a machine ahead of its time. When it was released in 1985, its color screen (4096 colors in HAM mode!), four-channel sampled stereo sound, preemptive multitasking GUI, and custom chips to accelerate both sound and graphics made the year-old Macintosh seem antiquated and the PC positively Paleolithic. Steve Jobs was reported to be extremely worried about the Amiga, but fortunately for him and Apple, Commodore had absolutely no idea what they were doing Φυσικά, κάτι πήγε στραβά μέσα στα χρόνια και αυτό δεν ήταν άλλο από την ίδια την Commodore, μια εταιρία που αντιπάθησα, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη. Το Deathbed Vigil (μια αναζήτηση στο Google.com θα σας πείσει, οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένετε να το περάσω σε DVD) εξέφρασε με το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που αναφέρεται και στο ίδιο το site: Η συγκεκριμένη εταιρία δεν θα μπορούσε να πωλήσει ούτε νερό, σε έναν άνθρωπο που πεθαίνει της δίψας στη μέση της ερήμου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανακάλυψα και άλλες εφαρμογές, οι οποίες τότε δεν είχαν ακόμη αποκτήσει το χαρακτηρισμό multimedia. Θυμάμαι τις τοστιέρες των Video στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης με τα οποία παρουσίαζαν crawls, σήματα και διάφορα άλλα, πάνω από την εικόνα .Πήγα, είδα και ουσιαστικά… κόλλησα ανακαλύπτοντας ότι μια Amiga κρύβεται πίσω από διάφορα κανάλια, ενώ μου ήρθε στο μυαλό και το Guru Meditation σε κόκκινο χρώμα που είχα πετύχει ένα βράδυ στο ΗΤΑ-8. Μετά ήρθε η πρώτη σαιζόν του Babylon 5 για να αποδειχθούν αυτά που ήδη γνωρίζαμε. Και όχι μόνο. Πέρασαν χρόνια και καιροί. http://arstechnica.com/reviews/os/amiga.ars/2 Φθάσαμε στο 2005 και το νέο Amiga motherboard. Γιατί; Δεν ξέρω. Περιέχει έναν G3 (800MHz IBM PPC 750FX), ο οποίος όπως αναγράφεται στο review, μπορεί να αντικατασταθεί με έναν G4. Έρχεται με 256MB μνήμης και Radeon 7000 με 32MB μνήμης. Γιατί; Χρειάζονται τόσα; Τα 7,14mhz ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά τότε, όπως άλλωστε και τα 1024 kilobytes μνήμης. Δε διαφωνώ. Οι εποχές άλλαξαν. http://arstechnica.com/reviews/os/amiga.ars/3 Το Ctrl+Left /A key + Right /A key αντικαταστάθηκε με τα Win keys των κλασικών πληκτρολογίων και το warm reset γίνεται πλέον σε 10 δευτερόλεπτα. Δε θυμάμαι πόση ώρα χρειάζονταν η Amiga 3000, ωστόσο σίγουρα ήταν περισσότερη. Θυμήθηκα όμως τον κόκκινο standard κέρσορα του mouse, τα «συρτάρια» (φάκελοι) και τα datatypes. Το τελευταίο ειδικά μου έχει λείψει. Παρουσιάζονταν κάποιο νέο φορμά ήχου ή εικόνας; Αντέγραφες το datatype στο συρτάρι που έπρεπε και αυτόματα, όλες οι σχετικές εφαρμογές αναγνώριζαν και ανηπαρήγαγαν το συγκεκριμένο τύπου αρχείου. Καμία σχέση με τα Codecs φυσικά, αλλά αυτό χρειάζεται αρκετή συζήτηση. There are two icons on the OS4 desktop by default. One is the icon representing your hard disk, which looks like a drive with a little red and white Boing ball in front of it. The other is the RAM Disk icon. AmigaOS has always had a built-in RAM disk, long before it ever had virtual memory, and many applications assume its presence. Items in the Clipboard, for example, will appear here. http://arstechnica.com/reviews/os/amiga.ars/4 Υπήρχε και Amiga DOS. Το δικό μου είχε αποκτήσει χαρακτήρα Unix, αφού αναγνώριζε όλες τις εντολές που εγώ ήθελα με τις παραμέτρους και τα pipes που απαιτούνταν. Από modification σε modification, το shell γίνονταν όλο και πιο λειτουργικό με αποτέλεσμα, να μη μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς αυτό. Θυμήθηκα επίσης και τους δίσκους, τις δισκέτες κ.α. Πάντα είχα την απορία, τότε τι θα γίνει αν σε ένα PC γίνει εγκατάσταση 25 partitions σκληρών δίσκων. Όχι ότι το έκανα ποτέ στην Amiga, ωστόσο τα DH0: έως DHxxxx: ήταν πολύ λειτουργικά. Θυμήθηκα επίσης τα εικονίδια, το Magic User Interface (MUI) αλλά και πολλά ακόμη: Windows in AmigaOS work somewhat differently to those in other windowing operating systems. The windowing system in AmigaOS is called Intuition, and was developed in 1985. The widget in the upper left side of each window is a standard close widget, but the two on the right are not what they would seem. Apple users who marveled at OS X's ability to use huge, oversized icons will be interested to know that said feature actually originated in AmigaOS 1.2, circa 1985. It remains in AmigaOS to this day, allowing application vendors to create large, attractive icons that stand apart from the standard system ones. http://arstechnica.com/reviews/os/amiga.ars/5 Για να περάσουμε σε ακόμη μια αναφορά του Guru Meditation... και πως αντιμετωπίστηκε. Δεν περίμενα ιδιαίτερες εκπλήξεις εδώ. Κάτι ανάλογο άλλωστε έγινε και στα Mac. The original AmigaOS was designed to work on a 7.14MHz 68000. While it was small and fast and supported full preemptive multitasking, there was no memory management hardware (or MMU) to support virtual memory and memory protection. Fatal crashes were common and every Amiga user got to know the funny error message in the flashing orange box: "Software failure. Guru Meditation. Press left or right mouse button to continue." (Neither button ever did anything useful at that point.) Θυμήθηκα τους browsers, όπως το iBrowse και το aweb, ενώ ανακάλυψα ότι μερικοί είναι ακόμη πιο πωρωμένοι και από μένα, αφού δίνουν έως και $9.000 σε αυτόν που θα καταφέρει να κάνει πρώτος το port του Firefox στη νέα πλατφόρμα. http://arstechnica.com/reviews/os/amiga.ars/6 Για να περάσουμε στα Benchmarks. Τα έγραψα ήδη μερικές γραμμές πιο πάνω. Many people, upon reading the hardware specs of the Micro Amiga One, will feel that the performance (800MHz PowerPC 750FX, SDR RAM) is far below modern gear. This is true to a certain extent, but it does not give the whole picture. AmigaOS was originally written for a 7.14 MHz 68000, and the last Classic version released by Commodore, 3.1, was optimized for a 12 MHz 68020 platform. Running the OS and all its apps completely in memory provides a very different user experience than one is used to from modern operating systems. Switching applications is instantaneous, as is switching screens (providing you are running separate screens at the same monitor resolution, otherwise you have to wait for your monitor to resync). Scrolling is about as fast as on my 2.4GHz P4 PC. While the PC clearly blows away the AmigaOne on pure CPU performance (for example, unarchiving files, or ripping to MP3), for general use they "feel" about the same. The A1 feels much faster than my 733MHz Pentium 3 running XP, and makes my poor 500MHz G3 iBook running OS X feel like a pig stuck in molasses. Το τέλος είναι βέβαια πάντα το πιο δραματικό. Φυσικά, δεν περιμένω, όπως άλλωστε και κανείς αισιόδοξος πρώην και νυν χρήστης Amiga, ότι το αγαπημένο του μηχάνημα θα λάμψει και πάλι στον κόσμο των Windows και της Microsoft. Ευτυχώς. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και οι εταιρίες που κρύβονται πίσω από το project δεν έχουν ιδέα για πιο λόγο ασχολούνται το 2005 με αυτό το θέμα, αφού άλλωστε τα έσοδά τους προκύπτουν από άλλες δραστηριότητες. However, a curious thing happened as I began writing this article on my AmigaOne. I found I was switching less and less from the A1 back to the PC, and I was enjoying my typical PC using experience (browsing, writing and chatting on IRC) more than I typically did. Had I succumbed to a particularly virulent form of Amiga madness? Perhaps, but it is a madness that I recognize from days gone by and thought was gone forever: the sheer joy of computing and the fun of discovering a new platform. Ω. Ναι. Χωρίς την Amiga, δεν θα υπήρχε myphone.gr... Αυτό είναι βέβαιο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Omen Δημ. January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Από τον τρόπο, το βάθος και την ανάλυση που έκανες δείχνεις ότι όντως ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ να ασχολείσαι και να έχεις AMIGA τότε....:) Μου κάνει εντύπωση βέβαια, γιατί εκτός του ότι για πολλούς ήταν απλά μια παιχνιδομηχανή τότε..., για άλλους ήταν η αρχή των πάντων (βλέπε MsK). Και για μένα πάντως, χωρίς να έχω μπεί σε τόοοοσσσοοοο βάθος στο θέμα (βλέπεις είχα pc από τότε), μπορώ να πώ ότι είχα φίλους που ασχολιόντουσαν και καμιά φορά καθόμουν δίπλα τους και χάζευα...εγώ όταν ήθελα να κάνω κάτι δούλευα στο pc μου και μετά (αργά το βράδυ) με ξεκούραζε και με ηρεμούσε η amiga μου με τα παιχνιδάκια της...:o Όλα τα παραπάνω που είπες με τόση ανάλυση μου θύμισαν λιγάκι κι εμένα εκείνες τις εποχές...σε ευχαριστώ...ήταν ένα καλό break από τα "τέρατε" της σημερινής επόχης... Υ.Γ. Το βιντεάκι θα το ήθελα αν ποτέ το έκανες DVD...;) Παράθεση SugarFree.gr - Ελληνικό Portal για το Σακχαρώδη Διαβήτη Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nagual Δημ. January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Εγώ είχα την Amiga 600 ωραίες εποχές :( Παράθεση always look on the bright side of life :whistle: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. January 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Ακόμα έχω την 500άρα όπως και το spectrumάκι 48κ απλό (με τα λαστιχάκια) στο πατάρι. Τώρα που βγήκε και το καινούριο Pirates θυμήθηκα τα απίστευτα ξενύχτια που είχα ρίξει με το παιχνίδι αυτό στην amiga μου. Δυστυχώς όμως το τρένο έχει χαθεί... Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MsK Δημ. January 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 20, 2005 Με μεγάλη μου ευχαρίστηση... αν και δεν ξέρω πότε θα προλάβω να το μετατρέψω. Το Deathbed Vigil περιγράφει με ακρίβεια όλες τις λανθασμένες κινήσεις που έκανε η μαμά Commodore (CBM) και έφθασε στο σημείο της χρεωκοπίας. Το συγκηνητικό της υπόθεσης ήταν να βλέπεις τους υπαλλήλους της εταιρίας που γούσταραν να κάνουν αυτό που έκαναν, να κάθονται για πολλούς μήνες απλήρωτοι, μόνο και μόνο για να καταφέρουν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο το αγαπημένο τους μηχάνημα. Εκεί θα δεις και μοντέλα που ήταν στα σκαριά το 1992, με χαρακτηριστικά τα οποία ακόμη δεν έχω δει... σε σύγχρονα PCs. Φυσικά, όχι, δε μιλάω για επεξεργαστική ισχύ. Το όλο project θα είχε πολλές δυνατότητες επιτυχίας αν σήμερα ήταν 1994. Κρίμα. Θα περιμένω να δω πως θα πάει και θα ανανεώσω την unofficial amiga history που είχα γράψει τότε και είχε κάνει το γύρω του κόσμου (ένα search στο Google για να τη διαβάσετε...) Καλές εποχές. Ωραίες εποχές. Μου λείπουν... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. January 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2005 de sou kribo MsK oti to proto sou minima me siginise! Παράθεση So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. January 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2005 Ax... :confused: Αν είχα 1 ευρώ για κάθε φορά που (υποτίθεται ότι θα) νεκρανασταινόταν η Amiga, θα ήμουν πλούσιος... Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chatasos Δημ. January 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2005 Respect....τόσο απλά.... http://web.archive.org/web/19990508122322/http://come.to/guybrush/ Παράθεση Στα πόσα τελικιάζει η γραμμή σας?:X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amigas Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 MsK μας έφερες αρκετά πίσω και άγγιξες ευαίσθητες χορδές... Ανά τακτά (μεγάλα) χρονικά διαστήματα κάτι με πιάνει (τύψεις ίσως) και στήνω την A1200 μου δίπλα στο PC οπού πάντα υπάρχει εγκατεστημένο το Amiga Forever. Τον υπόλοιπο καιρό είναι αποθηκευμένη στο πατάρι μαζί με μια A1000 και μια Α500... Απο το τελευταίο στήσιμο μου έμεινε ενα hdf image των Zanny Golf, με ενα καταπληκτικο bootloader του Don Giovanni (εαν θυμαμαι καλα) αλλά και το Captain Blood... Εκεί υπήρχε ενα πολύ καλό puzzle Mini-game-κύκλωμα ενέργειας;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Amiga και πάλι Amiga! Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις διαμάχες που είχα με τους χρήστες PC όταν είχα μια Amiga 1200... :lol: Που έπαιρνα το Pixel κάθε μήνα για να βρω έστω κι ένα Review για παιχνίδι... :rolleyes: Την εκπομπή στην ΕΡΤ1 που είχε την εκπομπή με φανατικούς Kick offers :cool: Αξέχαστες εποχές :) :up: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Πήγα στην αποθήκη μου και άνοιξα το κουτί που εχω την Amiga 1200. Πάτησα το flopy disc και απο μέσα βγήκε το... sensible soccer. :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Πήγα στην αποθήκη μου και άνοιξα το κουτί που εχω την Amiga 1200. Πάτησα το flopy disc και απο μέσα βγήκε το... sensible soccer. :o Σοβαρά μιλάς;;;;;; :D Στο επόμενο meeting θα πρότεινα να έφερνες και την Amiga σου για να παίξουμε κανένα διπλάκι :) ;) Wooooooooooow! What a dreadful foul that is! Penalty reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef! :lol: :lol: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 Σοβαρά μιλάς;;;;;; :D Στο επόμενο meeting θα πρότεινα να έφερνες και την Amiga σου για να παίξουμε κανένα διπλάκι :) ;) Wooooooooooow! What a dreadful foul that is! Penalty reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeef! :lol: :lol: Μαζευώμασταν στον κουμπάρο μου στο Καματερό 4 και καμμιά φορά και παραπάνω άτομα και κάναμε πρωταθληματάκι. :) Ααχχ εποχές. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 Ποιος θυμαται το παιχνιδι - Gobliiins - ; Ειχα ριξει απειρα ξενυχτια για να το τερματισω... :cry: Συγκινηθικα γμτ :cry: Ειχα την Α500+ και η δισκετα με το kickstart της Α500 μου ηταν απαραιτητη για να παιζω τα πιο παλια παιχνιδια της Amiga... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 LION HEART, SUPER FROG!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 ........delete................ Παράθεση -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 Παιδιά τί μου θυμήσατε??? Εγώ ακόμα σήμερα ανάβω τον Amstrad 464 (με κασσέτα, περιμένω 15 λεπτά για να φορτώσει το Ηarrier Atack) με την πράσινη οθόνη, τον Commodore C64, τον Amstrad 6128 και φυσικά την θρυλική Α500. Μετά πέρασα στα PC κέρδισα σε πρακτικότητα αλλά έχασα σε προσωπικότητα και γοητεία μηχανήματος... Που είναι οι παλιές εποχές που έχανα κανά δυό ώρες την ημέρα για να πληκτρολογήσω τα προγράμματα του Pixel (αυτά στη μέση στο χαρτόνι) και άλλες δύο-τρεις για να γράψω τα δικά μου. Πόσα προγράμματα έστειλα στο Pixel για να δημοσιεύσουν και δεν μου δημοσίευσαν ούτε ένα... Χαλάλι τους όμως. Πόσο γούσταρα τις ώρες που τα έγραφα... Παράθεση -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 Κι εσύ Amstrad 6128? :D Ωραίες εποχές τότε! υ.γ: Μου φαίνεται πως πρέπει να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό topic για τα μικρά θαύματα της τότε τεχνολογίας! :cool: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 Παιδιά τί μου θυμήσατε??? Εγώ ακόμα σήμερα ανάβω τον Amstrad 464 (με κασσέτα, περιμένω 15 λεπτά για να φορτώσει το Ηarrier Atack) Που το θυμηθικες το Harrier Attack; !!! Το "κοτοπουλακι" και το "Samantha Fox strip poker" τα θυμασαι; Δεν ειχα την ευκαιρια να αγορασω τον 464 αλλα τον 6128 τον εχω ακομα σε ενα συρταρι (Χωρις την οθονη δυστυχως :( ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mrzammler Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Το Deathbed Vigil (μια αναζήτηση στο Google.com θα σας πείσει, οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένετε να το περάσω σε DVD) MsK, ψαχνω το deathbed καιρό τώρα, υπάρχει κάποιος τρόπος να το εχμ "μοιραστούμε" ? ;) Χαίρομαι ιδιαίτερα πάντως για το post σου... δεν ήξερα ότι ήσουν παλιός Amigas... για πέρνα καποια στιγμή από το #amigahellas ;) Thanks, MrZammler (Amiga 3000D, Cyberstorm MK2 060/50, Picasso IV, X-Surf2, 128M RAM, 4.3G SCSI HD, ext. YAMAHA CDRW) :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fou Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 MsK (Guybrush) τι να λεμε τωρα. Εκεινη την εποχη δεν την εχω ξεπερασει ποτε. Για μενα η Amiga τελειωσε οταν πηγα στρατο. Γυρισα πισω το 98 και τιποτα δεν ηταν ιδιο. Μετα πηρα πισι και δεν σταματησα να καταριεμαι τη Μαϊκροσοφτ. Πριν δυο μερες το πηρα αποφαση και παραγγειλα το πρωτο μου Μακ. Θα δειξει. Στο μαγαζι που πηγα (Θεσσαλονικη) δουλευε ο Stormlord (τον θυμασαι?). Ακομα Amiga εχει σαν βασικο μηχανημα φυσικα φουλ στα εξτρα. Δεν μπορω να γραψω αυτα που αισθανομαι. Ειναι κατι αναμικτο σε τεραστιο θυμο-λυπη-νευρα-νοσταλγια και αλλα τετοια. Τι να πουμε, για τα ατελειωτα βραδια που μιλουσαμε στα #amigahellas & #amigacafe με 10 - δεκα - δραχμες. Απλα σκεφτομαι τι θα γινοταν αν επιζουσε αυτο το μηχανακι :o Παράθεση .... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis Δημ. February 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2005 Αχ ιστοριες που μου θυμησες. Καποτε καταφερα και απεκτησα AMiga 2000. Τι φοβερο μηχανημα ηταν. Ηθελα καποια αξεσουαρ που εδω εκαναν τους κινεζους και ευτυχως τοτε υπηρχε ενας γνωστος μου που τα ειχε με μια γερμανιδα και πηγαινε συχνα. Μου ειχε φερει αρκετα καλουδια. Δυστυχως (η ευτυχως), ενα καλοκαιρι την πουλησα και μετα απο 1.5 μηνα η τιμη της επεσε κατακορυφα. Ευτυχως λεω μεσα μου που την πουλησα, αλλα θα ηθελα σημερα να ηταν σε μια γωνια στο σπιτι. Παράθεση Αφου ο Αγγλος δεν γραφει : “ Χάου αρ γιου” ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ “ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;; ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts