Jump to content

Android or Windows Phone


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξεκινώντας το παρόν θέμα, θα ήθελα να βοηθήσει όποιος μπορεί και θέλει, στο να αποτυπώθουν τα βασικα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα των δυο αυτών λειτουργικών, αναφέροντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε συγκεκριμένους τομείς, που θα ήθελα να ειναι όσο το δυνατότερο εμπεριστατωμένα, ούτως ώστε να μη χαθούμε.

 

Σας παρακαλώ να μη γίνουμε εριστικοί, αλλά να λύσουμε διάφορες αμφιβολίες, μιλώντας ειλικρινά και αντικειμενικά. Δεν είναι σκοπός να υπερασπιστεί ο καθένας το λειτουργικό "του", αλλα να δοθεί μια σαφέστερη εικόνα γιατί είμαι αρκετά μπερδεμένος.

 

Τώρα είμαι κάτοχος ενός Lumia 640 με 8.1 update 2.

 

 

 

Πριν από 1 χρόνο προχώρησα στη μετάβαση από Android σε WP. Είχα τότε ένα Lenovo P780. Με απογοήτευσε και έκανα την αρχή με το Lumia 630 αρχικά. Γνωρίζω ότι δεν είναι κανένα από τα δύο άξιος "εκπρόσωπος" των λειτουργικών. Γι αυτό και θα χρειαστεί η βοήθεια από όλους.

 

 

 

Αυτό που μου άρεσε εξ αρχής στα WP ήταν η απλότητα του λειτουργικού και η ταχύτητα με την οποία δούλευε.

 

Πρακτικό παράδειγμα, είναι η διαδικασία μιας ΚΛΗΣΗΣ. Το μενού ανοίγει άμεσα. ΒΕΒΑΙΑ λείπει το χαρακτηριστικό να πληκτρολογείς αριθμό και να σου δίνει αποτέλεσμα. Όμως εμένα, επειδή κάνω πολλές κλήσεις, είναι βασικό το ότι ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ποτέ και είναι πολύ άμεσο σε αυτό. Μεγάλο πλεονέκτημα και η ύπαρξη 2 SIM με εξαιρετική και απροβλημάτιστη διαχείριση. Κάτι που δεν είχα στο Lenovo, που είχε πολύ μπερδεμένη λειτουργία.

 

 

 

Δεύτερο. Η ΠΛΗΚΤΡΟΛΌΓΗΣΗ, παρα την απουσία Swype ελληνικών (που θα έχουμε στα W10), είναι εκπληκτική. Δεν χρειάζεται ψάξιμο 3rd part εφαρμογών. Μαζί με αυτή έρχεται και η επεξεργασία κειμένων και κυρίως η λειτουργία highlight/ copy / paste που σε σχέση με το android είναι πολύ πιο γρήγορες και σαφείς. Σημαντική έλλειψη η "επιλογή όλων" (εκτός κι αν υπάρχει και δεν το χω ανακαλύψει). Με ενδιαφέρουν αρκετά αυτά γιατί η επεξεργασία κειμένων είναι βασική για εμένα.

 

Τρίτο. Το πακέτο Office/OneDrive / OneNote κλπ. Με εχει βολέψει πάρα πολύ. Αν και με το OneDrive απογοητεύομαι λίγο τελευταία, γιατί έγινε μπερδεμένο με τα 10αρια. To Google Drive πως τα πάει σε αυτά; Και πόσο καλά συνεργάζονται με τα Win10 στα PC’s; Δηλαδή, είναι το ίδιο άμεσα όπως από WP σε W10 PC;

 

 

 

Από τις οθόνες είμαι ικανοποιημένος. Το ίδιο και από την κάμερα. Αυτά άλλωστε είναι θέμα τιμής και του βαλαντίου που θα διαθέσει ο καθένας. Απλά ίσως κάποια έχουν καλύτερο VFM.

 

 

 

Και έρχομαι τώρα καθαρά σε θέματα εργονομίας. Η δυνατότητα που δίνει το WP να ανοίγει εφαρμογή της επιλογής σου, ανάλογα με την συσκευή που συνδέεις. Έτσι, όταν συνδέεται αυτόματα στο BT του αυτοκινήτου, ανοίγει αυτόματα εφαρμογή της επιλογής μου. Αντίστοιχα, μπορώ να επιλέξω ακόμα και για όταν συνδέω ενσύρματα ακουστικά ή καρφί! Πολύ εξυπηρετικό. Σημ: Ξέρω για το NFC, αλλά βολεύει κάπως και αυτό. Υπάρχει σε Android αντίστοιχη λειτουργία;

 

 

 

Συνεχίζω τώρα σε ένα από τα βασικά "προβλήματα" των WP. Αυτό είναι η περιορισμένη ram (1gb για μένα). Γενικά είναι αρκετή. Όμως το επόμενο παράδειγμα είναι απαιτητικό. Έχοντας spotify+HobDrive** ανοιχτά (**HobDrive:εφαρμογή trip computer για το αμάξι που χρειάζεται μεγάλη υπολογιστική δύναμη, συνδέεται με επιπλέον συσκευή BT, οπότε έχουμε 2 συσκευές ταυτόχρονα συνδεδεμένες, και παρέχει πληροφορίες real-time με συνεχή ανανέωση και ανοιχτή οθόνη) και θέλοντας να ανοίξω ΚΑΙ GPS (ok το έκαψα, απλά ήθελα να δω μέχρι που πάει), η εφαρμογή HobDriv, όταν έμπαινε στο παρασκήνιο σταματούσε να λειτουργεί.. Γενικά ξέρω οτι HobDrive, GPS και Spotify είναι 3 υπέρβαρες εφαρμογές και λογικό να συμβεί αυτό.. Εκεί λοιπόν έφαγε το τσαφάρισμα του, ενώ μετά από διαδρομή 45’ με GPS και Spotify, έψηνες αυγό πάνω του!! Έφαγε και περίπου ένα 30% μπαταρία

 

.

 

Η περιορισμένη ram τώρα, και η διαχείρισή της, είναι ένα θέμα που μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες στα WP.. Γιατί το κάνει σε διάφορες φάσεις. Στην επεξεργασία word, ή ακόμη και στο σερφαρισμα. Πχ γράφεις κάτι στο word. Αν κάνεις το λάθος και βγεις, χωρίς να έχεις κάνει αποθήκευση, και ανοίξεις άλλη εφαρμογή, κατά πάσα πιθανότητα μετά θα βρεις κενή σελίδα! Αυτό το κάνει γενικά με τις εφαρμογές. Τις κλείνει μόνο του, αν τις αφήσεις ανενεργές ακόμη και για μερικά λεπτά. Στο browsing, αν βγεις, κάποιες φορές εφόσον επανέλθεις, θα φορτώσει εκ νέου την σελίδα, κάτι ενοχλητικό. Εδώ θα παρακαλέσω τους κατόχους των 950 να μας πούνε αν συμβαίνει το ίδιο, ή αν αυτό είναι καθαρά θέμα ram. Αυτό θα τονίσω πως για μένα είναι από τα ηχηρά μειονεκτήματα. Κι επειδή τώρα πάω για αλλαγή είμαι σε τεράστιο δίλλημα.

 

 

 

Μπορεί λοιπόν κάποιος από εσάς να μου απαντήσει ξεκάθαρα σε όλα αυτά; Επίσης, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με ασφάλεια ότι αυτές οι «κακές συνήθειες» στα WP με 1gb ram, ΔΕΝ υπάρχουν στα ανώτερα 950; Κλίνω πολύ περισσότερο προς 950, μιας και έχει δελεαστική τιμή για εκείνα που προσφέρει. Αλλά δεν πρόκειται να δεχτώ εκπτώσεις, γιατί θέλει ένα 500αρικάκι!

 

Κάτι άλλο που με απασχολεί πολύ είναι η αναβάθμιση των λειτουργικών. Στα WP είναι δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική υποστήριξη, ακόμη και στα κινητά των 60€ (πχ 435). Στα Android τι γίνεται; Εντάξει, πες πως αγοράζω μια περυσινή ναυαρχίδα Andro. Θα πάρω τις επόμενες ενημερώσεις λειτουργικού ΟΤΑ; Όχι με φλασαρίσματα και ιστορίες. Στο auto εννοώ.

 

Γενικά εδώ θα με βοηθούσε κάποιος που έκανε πρόσφατη μετάβαση από Andro σε WP ή το αντίστροφο. Πού χάνω, πού κερδίζω.

 

Ευχαριστώ για τον κόπο σας!

Link to comment
Share on other sites

Για κλήσεις με πρόβλεψη (Τ) χρησιμοποίησε το RAPDIALER

https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/rapdialer/9wzdncrfhwwb

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όχι δε με ενδιαφέρει καθόλου η πρόβλεψη στις κλησεις. Ισα-ίσα με βόλευε πολύ περισσότερο το περιβάλλον των WP στο θέμα αυτο.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...