Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Σε φυσιολογικό φωτισμό (εξωτερικό ή εσωτερικό) που τραβιουνται οι περισσότερες φωτογραφίες από την πλειονότητα των χρηστών, ολα τα πιο πάνω σχεδόν δεν υφίστανται

Δεν θα μπω άλλο σε αντιπαράθεση.

Έχω/ουμε κάποια γνώμη δεν είναι απαραίτητο τελικά να είναι σωστή.

Τι δεν υφισταται δηλαδη? να εχει καλο φλας ενα κινητο?

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κλωθογυριζοντας εχουμε γίνει πιο γραφικοί και απο τη Σαντορίνη που λέει και ενας φίλος.

Τα παιδιά εδώ σίγουρα εχουν κουραστεί παρά εχουν σχηματίσει άποψη.

Επειδή κριτές είναι τελικά τα μάτια τους και όχι το τι λέμε εμείς, το μόνο (αυτονόητο) που μπορώ να πω, είναι οτι όσοι κοιτάζουν δείγματα φωτογραφιών για δουν τι θα αγοράσουν, να έχουν σαν βάση τα καλύτερα (unedited) και όχι ενός και μόνο συγκριτικού. Να ξέρουν τι έχουν σαν προτεραιότητα οσον αφορά το τι τραβούν περισσότερο. Τοπία νυχτερινά? Πρόσωπα? Κυρίως στο αυτόματο?

. Και στην τελική είναι απειροελαχιστοι αυτοί για τους οποίους, η κάμερα είναι το απόλυτο κριτήριο αγοράς.

Μπορεί να υπάρχει κάποιος τίτλος στο νήμα αλλά είναι τεράστιο λάθος να γίνει εμμονή για αριθμολαγνους...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Κλωθογυριζοντας εχουμε γίνει πιο γραφικοί και απο τη Σαντορίνη που λέει και ενας φίλος.

Τα παιδιά εδώ σίγουρα εχουν κουραστεί παρά εχουν σχηματίσει άποψη.

Επειδή κριτές είναι τελικά τα μάτια τους και όχι το τι λέμε εμείς, το μόνο (αυτονόητο) που μπορώ να πω, είναι οτι όσοι κοιτάζουν δείγματα φωτογραφιών για δουν τι θα αγοράσουν, να έχουν σαν βάση τα καλύτερα (unedited) και όχι ενός και μόνο συγκριτικού. Να ξέρουν τι έχουν σαν προτεραιότητα οσον αφορά το τι τραβούν περισσότερο. Τοπία νυχτερινά? Πρόσωπα? Κυρίως στο αυτόματο?

. Και στην τελική είναι απειροελαχιστοι αυτοί για τους οποίους, η κάμερα είναι το απόλυτο κριτήριο αγοράς.

Μπορεί να υπάρχει κάποιος τίτλος στο νήμα αλλά είναι τεράστιο λάθος να γίνει εμμονή για αριθμολαγνους...

Εμεις εδψ ψαχνουμε να βρουμε ποιο κινητο βγαζει τις καλυτερες φωτο.

Ουτε οδηγος αγορας ειμαστε ουτε τιποτα.

Εαν καποιον δεν τον ενδιαφερει η φωτογραφια, θα ψαξει σε καποιο αλλο thread να βρει αυτο που θελει.

Η πλειονοτητα πλεον των χρηστων επιλεγει με πρωτο κριτηριο την καμερα.

Γι αυτο ακι οι developers εχουν ριξει ολο το βαρος εκει.

Edited by paok4270

Δεν με νοιάζει αν το τηλ έχει 10/50/100 ευρώ.

Αν το θεωρούν πατίνι σε specs

Αν είναι λίγο soft στο 100% ζουμ. Δεν θα τυπώσει κανείς γιγαντοαφίσα.

Χρώματα, contrast, φωτομέτρηση σούπερ. Και φυσικά τα τοπία της Κρήτης.

Νίκο απλά respect.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Συγγνωμη αλλα εδω και 3 μερες δεν ισχυριζεσαι με παθος οτι τα Nexus ειναι καλυτερα σε προσωπα, παιδια κ.τ.λ?

Σε τι αλλο ειναι καλυτερο δηλαδη?

Εχεις το φλας του 950?

Εχεις καλυτερο dynamic range απο το 950?

Εχεις καλυτερη λεπτομερεια απο το 950?

Εχεις καλυτερο φακο απο το 950?

Εχεις ois?

εχεις manual settings?

...τι να το κανω εγω δηλαδη οταν κερδιζεις σε 1 σεναριο και χανεις στα αλλα 99? τι να το κανω?

Eχει καλυτερο dynamic range (HDR+)

Εχει λιγοτερο θορυβο (HDR+)

Eχει καλυτερη λεπτομερεια (ΗDR+)

Μπορεις να βγαλεις τετοια με το 950; Οχι;

Thought so.

2016-11-08_12-21-21

Eχει καλυτερο dynamic range (HDR+)

Εχει λιγοτερο θορυβο (HDR+)

Eχει καλυτερη λεπτομερεια (ΗDR+)

Μπορεις να βγαλεις τετοια με το 950; Οχι;

Thought so.

2016-11-08_12-21-21

βγαλε και μια long exposure με το hdr+...και εισαι κομπλε

βγαλε και μια long exposure με το hdr+...και εισαι κομπλε

Eδω παιδια ενα album απο τις διακοπες μου σε Σαντορινη/Ναυπλιο/Μετεωρα/Ακροπολη/Σουνιο/κλπ

Ολες με το 5χ (αν εχει ξεφυγει καμια σχωρνατε με)

https://goo.gl/photos/fbh47vBFBdSJxyeT6

Αυτες ειναι αυτες που ξεχωρισα που δεν φαινομαστε εμεις, εχει και καλυτερες.

Και φυσικα, ειναι μη προσεγμενες φωτο- αρετουσαριστες, μιας και ειχα και dslr μαζι μου.

Και ρωταω εγω τωρα.

Να αφησω την dslr μου στην Σαντορινη να βγαλω long exposure με το 950; :lol:

Ή να βγω να βγαλω long exposure στην γειτονια μου; Επειδη 'μπορω'; :lol:

Eδω παιδια ενα album απο τις διακοπες μου σε Σαντορινη/Ναυπλιο/Μετεωρα/Ακροπολη/Σουνιο/κλπ

Και φυσικα, ειναι μη προσεγμενες φωτο- αρετουσαριστες, μιας και ειχα και dslr μαζι μου.

Και ρωταω εγω τωρα.

Το γεγονος παραμενει ενα...οτι και να γραψεις.

Εσυ με Nexus δεν μπορεις να βγαλεις Long exposure...ενω εγω με το Lumia 950 Μπορω.

Και ρωταω εγω τωρα.

Αν και τις είδα από το κινητό, φαίνονται εξαιρετικές. Η Google έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με την κάμερα.

Άλλη μια με hdr+

30812537396_c37ca1f548_c.jpg2016-11-08_02-20-17 by Jim Zak, on Flickr

Και Οκτώβρη μήνα οι διακοπές στην Ελλάδα είναι απόλαυση.

Οπως απόλαυση ήταν η πλειονότητα των φωτογραφιών. Πρωινές αλλά βραδυνές.

Οποιος τις δει, μπορεί να καταλάβει οτι το nexus τον καλύπτει σε όλες τις συνθήκες.

Με την DSLR τράβηξες τον ίδιο αριθμό φωτογραφιών? Μάλλον στο επόμενο ταξίδι μπεις σε σκέψεις να την αφήσεις σπίτι και να απολαύσεις περισσότερο το τοπίο...

Mak25, πολύ σταθερό χέρι για 0.5 sec. Τα σταθερά τμήματα έχουν βγει πολύ ωραία

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Να σας ενημερώσω ότι το μεγάλο συγκριτικό μεταξύ Lumia 950xl vs LG g5

https://app.box.com/s/pbjvo74l0yqeawu654y3q9e6sywfiw83

θα το διαγράψω (λόγω χώρου) σε μία εβδομάδα - 10 μέρες. Όποιος ενδιαφέρεται να το κατεβάσει, ας βιαστεί .

Edited by kats3777
"Ουδέν κακόν αμιγές καλού." :yinyang:

Saleakos άργησες αλλά εμφανίστηκες.

Είχα ενα δύο δείγματα με φλας αλλά τώρα συμπληρώθηκε το παζλ. Το θέμα δεν είναι να γίνεται προβολέας το φλας (από τη στιγμή ειδικά που δεν είναι xenon) αλλά να φωτίζει σωστά τη σκηνή και δη τα πρόσωπα που το φλας κυρίως χρειάζεται.

Έχοντας δει και πολλά landscapes και από σένα αλλά και από πολλούς χρήστες όπως του nikchris πιο πάνω, φαντάζομαι πθα πως και ο πιο αδαής μπορεί να καταλάβει γιατί μιλαμε.

Ναι, δεν πρέπει η εμπάθεια να οδηγεί σε παραπληροφόρηση, είτε θαβοντας (με δόλο και ανακριβώς) κατι που δεν συμπαθούμε ούτε με "περίεργες" πολλές φορές τεχνικές να υπερυψωσουμε ότι συμπαθουμε.

Το 950 πχ έχει κάποια καλά που ειδικά οι θιασώτες των windows εκτιμούν. Δεν παύει ομως να πάσχει σε πολλά και ειδικά σε λεπτομέρεια με μεθόδους υπεροξυνσης. Οποιου δεν του αρέσει απλά το προσπερνάει.

Το v10 μου, προσωπικά με καλύπτει αλλά πέρα από το manual σε φωτογραφία και video δεν υπερέχει πουθενά των nexus. Και αυτό μέχρι μα εδεήσει η google να το δώσει. Αφού δεν υπάρχουν...... limitations όπως εσφαλμένα ειπώθηκε.

Απλά να έχεις κινητό καινά κουβαλάει κάποιος τρίποδα? Δε είναι ότι πιο βολικό. Για μένα το κινητό έχει συγκεκριμένη δουλειά με τις φωτό και όταν δε έχεις μαζί σου DSLR να μπορέσει κάποιος να βγάλει μία σχεδόν το ίδιο κσλη φωτογραφία... Αλλά όχι κ με τρίποδα . Κινητό έχεις

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Πλέον τα τελευταία 2 χρόνια κάποιες mirrorless πάνε να καταργήσουν τα τρίποδα. Δεν μιλάω για ακραίες καταστάσεις αλλά όταν τραβάς στο 1" στο χέρι με prime φακό f1.4 καταλαβαίνεις.

Προσωπικά αν είναι να κουβαλάω τρίποδο προτιμώ να έχω κάμερα και τρίποδο στην τσάντα μου.

Ρε παίδες επειδή λέτε για τρίποδα και slrεδώ και κάμποσες σελίδες..θα ήθελα να πω την άποψή μου ως απλός χρήστης κινητού και ψηφιακής..

1ον ένα τρίποδο για κινητό μπορεί να είναι πολύ μικρό και να μπαίνει στην τσέπη του μπουφάν.

2ον αν μπορείς να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα με κινητό γιατί να έχεις dslr?? Προσωπικά έχω μια compact super zoom που είναι πιο μεγάλη από μια συνηθισμένη compact αλλά πιο μικρή από dslr (μαζί με φακό) και πλέον έχω να τη χρησιμοποιήσω πάνω από χρόνο..

Δεν εξισωνω τα 3 είδη αλλά στο 90% της χρήσης παίρνεις καλά αποτελέσματα από κινητά πλέον. Για το 10 % δε θα σκάσω και στατιστικά δε θα κουβαλουσα την ψηφιακή μαζί, ειδικά το νταμαρι την slr απο τη στιγμή που δε το κάνω χόμπι.

Άρα λοιπόν θα έλεγα να μην το φτάνουμε στο άλλο άκρο. Εγώ έχω μες το αμάξι ενα μίνι τρίποδο, κινητό έχω πάντα και μια χαρά βολεύει να το πάρω μαζί ειδικά χειμώνα που χωράει στην τσέπη του μπουφάν.

Οι διάφορες μεταξύ κινητών και dslr είναι τεράστιες σε όλους τους τομείς που κρίνεται μια φωτογραφία. Τα 12mm που σου δίνει το κινητό δεν έχουν καμία σχέση με την φωτογραφία που θα πάρεις από ένα φακό dslr των 12mm. Θα το καταλάβεις άμεσως μόλις κανεις pinch to zoom στην οθόνη του κινητού σου. Δεν μιλάω για dynamic range, χρώματα, θόρυβο κλπ.

Είμαστε στο 2016, που η όση ανώτερη ποιότητα που βγάζει μια dslr έναντι ενός smartphone πλέον δεν αντισταθμίζεται από την κάκιστη φορητοτητα τους

Sent from my Samsung SM-G930F using Tapatalk

Ένας φίλος με 500 ευρώ απέκτησε μεταχειρισμένη mirrorless με δυο φακούς. Χωράει στο τσαντάκι μέσης που κουβαλάει έτσι κι αλλιώς .

Εγώ πάλι έχω μεγαλύτερη mirrorless Olympus της σειράς OMD και την έχω πάντα στην τσάντα που έχω κάθε μέρα μαζί μου, φορώντας φακό 30mm f1.4

@@@ Τώρα για το Nexus 5x

Σε πορτραιτο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Σε βραδινά πολύ σκοτεινά, υστερεί στα " μαύρα" που δεν φτάνει το φως και βγάζει θόρυβο. Όμως αν υπάρχει έστω και λίγο φως, σωστά κατανεμημένο, το HDR+ κάνει και πάλι το θαύμα του.

Σαν εναλλακτική λύση για γρήγορη φωτογραφία όταν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάμερα είναι ότι καλύτερο.

Το θεωρώ ιδανικό για όσους έχουν παιδιά.

Τα κινητά που αρέσουν στον ΠΑΟΚ, είναι για γνώστες. Γι αυτό και τις περισσότερες φορές που τα αγοράζουν παιδιά που δεν ασχολούνται, δεν παίρνουν ποτέ αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Γιατι πηδας απο το ενα θεμα στο αλλο? Εδω τωρα μιλαμε για φλας.

Ποιο κερδιζει σε αυτον τον τομεα? το Nexus η το 950?

Απαντησε με ενα ναι η ενα οχι

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να σας ενημερώσω ότι το μεγάλο συγκριτικό μεταξύ Lumia 950xl vs LG g5

https://app.box.com/s/pbjvo74l0yqeawu654y3q9e6sywfiw83

θα το διαγράψω (λόγω χώρου) σε μία εβδομάδα - 10 μέρες. Όποιος ενδιαφέρεται να το κατεβάσει, ας βιαστεί .

περιμενε λιγο γιατι με ενδιαφερει...

@Te_salat

με καλυψες γυρω στο 80%...

Edited by paok4270

Δεν υπαρχει κανενα ψηφιδωτο στο 950...μην προσπαθεις να δημιοργησεις εντυπωσεις.

Zeiss φακος συν την τεχνολογια PureView δεν εχουν αντιπαλο.Ζουμαρε μεχρι αυριο αν θελεις.

Η φωτο του Nexus τεχνικα ειναι λαθος...φωτισε μονο το προσωπο με λαθος χρωματα ενω αφησε τι πισω σκοτεινο.

Η φωτο του 950 ειναι ιδανικη γιατι εχει φωτισει σωστα και ομοιομορφα τα παντα.

Οι διάφορες μεταξύ κινητών και dslr είναι τεράστιες σε όλους τους τομείς που κρίνεται μια φωτογραφία. Τα 12mm που σου δίνει το κινητό δεν έχουν καμία σχέση με την φωτογραφία που θα πάρεις από ένα φακό dslr των 12mm. Θα το καταλάβεις άμεσως μόλις κανεις pinch to zoom στην οθόνη του κινητού σου. Δεν μιλάω για dynamic range, χρώματα, θόρυβο κλπ.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω.

Προφανώς και δεν συγκρίνω ποιότητα. Συγκρίνω χρήση και ευκολία.. Τώρα αν θες να εκτυπώσεις αφίσα ή να ζουμαρεις ή να τραβάς θέμα στα 10 μέτρα νύχτα τότε ναι το κινητό είναι ακατάλληλο.. Για απλές φώτο όμως σε διακοπές βόλτες κτλ και για απλή εκτύπωση ή fb ή ηλεκτρονική κορνίζα, μια χαρά είναι..

Όσο για τις slr, δε θα την κουβαλουσα για να βγάζω στο αυτόματο γρήγορες φώτο, που φυσικά είναι καλύτερες αλλά η αξία τους είναι στα χειροκίνητα, και τότε πείτε μου πόσοι φίλοι σας σε βόλτες ή διακοπές κάθονται μα περιμένουν τις ρυθμίσεις σας κτλ..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Και Οκτώβρη μήνα οι διακοπές στην Ελλάδα είναι απόλαυση.

Οπως απόλαυση ήταν η πλειονότητα των φωτογραφιών. Πρωινές αλλά βραδυνές.

Οποιος τις δει, μπορεί να καταλάβει οτι το nexus τον καλύπτει σε όλες τις συνθήκες.

Με την DSLR τράβηξες τον ίδιο αριθμό φωτογραφιών? Μάλλον στο επόμενο ταξίδι μπεις σε σκέψεις να την αφήσεις σπίτι και να απολαύσεις περισσότερο το τοπίο...

Eχω ξαναπαει και στα 3 μερη, αλλα ο χρονος ηταν απλετος και για φωτο και για απολαυση!

Για τετοια πραγματα σκιζει το 5χ, εγω για παιδια δεν το συνιστω παντως γιατι ψιλοαργει να κανει focus και εχει και shutter lag.

Z5 compact

30551094020_9b8e89c988_c.jpgDSC_1180 by l200kerasia, on Flickr

30735627032_9bccc45334_c.jpgDSC_1182 by l200kerasia, on Flickr

Ρε μηπως η Sony ειχε δικιο τελικα οταν ελεγε η καλυτερη καμερα ever? ...και οχι δεν το λεω ειρωνικα μη παρεξηγηθουμε.

Ειναι πολυ δυνατες.Μεγαλο dynamic range ο φακος της Sony γιατι εχει αποτυπωσει σωστα την ατμοσφαιρα της νυχτας χωρις να καψει τις φωτεινες πηγες.

Edited by paok4270

G5 Manual

30775726881_162cb92b00_c.jpg20161108_185409 by Guardian, on Flickr

30231779164_3c6c8b3d92_c.jpg20161108_185329 by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...