Jump to content

Περίεργη συμπεριφορά υπολογιστή

ParafronGR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήλπιζα μετά το μπουγέλο που έφαγε το laptop μου να μην ξαναέγραφα για πρόβλημα, αλλά προσπάθησα πολύ πριν γράψω εδώ. :p

Τις τελευταίες 3 βδομάδες ο υπολογιστής άρχισε να σέρνεται απότομα χωρίς κάποιο λόγο (πχ προσθαφαίρεση προγράμματος). Το ξεσκόνισα όσο μπορούσα, έκανα defrag, κατέβασα πρόγραμμα για την υγεία του σκληρού (100% υγιής στο Sentinel), malware bytes μήπως έχει "τσιμπήσει" κάτι, τίποτα.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η ιδέα μου μέχρι που άρχισε να μην πιάνει καλά τις εντολές πχ έπρεπε να πατήσω δύο φορές για να ανοίξει ο Chrome ή για να γράψω μια διεύθυνση. Αφού πέταξα το ποντίκι και πήρα καινούργιο, η ιστορία συνεχίστηκε μέχρι πριν από λίγες μέρες που ξεκίνησε άλλο κολπάκι: όταν πάω να γράψω κάτι κάνει ό,τι θέλει. Όπου και να γράψω (Chrome, Viber, etc) αντί να γράψει είτε κάνει το εφέ με τα παράθυρα (το αντίστοιχο Win + Tab), με πετάει στο desktop κι άλλα διάφορα που λύνονται είτε με restart είτε με log off.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι θέμα software ή hardware.

Σας ευχαριστώ.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Πριν πας για αλλαγή πληκτρολογίου... βεβαιωσου ότι δεν εχει μπλοκάρει/πατηθει κάποιο πλήκτρο... Μπορείς να κάνεις το παρακάτω τεστ http://www.passmark.com/products/keytest.htm υπάρχει online test χωρίς install http://www.keyboardtester.com/tester.html

Τζίφος, και το πληκτρολόγιο είναι καλά. Πιο πολύ για software μου κάνει γιατί μετά από restart ή αποσύνδεση χρήστη, δουλεύει κανονικά μέχρι να το ξανακλείσω και δεν γίνεται συνέχεια πχ χθες το πρωί που το άνοιξα όλα κανονικά, το βράδυ το έκανε πριν γράψω εδώ, και σήμερα πάλι τίποτα. Δεν γίνεται συνέχεια αλλά λύνεται, δεν είναι μόνιμο, αυτό με κάνει να πηγαίνω σε sw.

Σκέφτομαι το ΣΚ να ξαναπεράσω τα Windows ή να κάνω κάνα system restore μπας και γιατί μόλις μπει Δεκέμβρης θα χτυπάει υπερωρίες στο Word. :p

Ρίξε ένα φορματ να στανιαρει αν δεν πιάσει που δεν νομίζω κάτι φταιει με το hardware

Samsung Omnia windows mobile 6.0, Iphone 3gs, Iphone 5, Moto X 2014, Motorola Nexus 6, NVIDIA shield tablet 16GB,Huawei Nexus 6p, Pixel C, NVIDIA SHIELD TV(2017), Google Pixel 2 XL, Google Pixel 4 XL,

και τώρα Samsung NOTE 20 ULTRA 5G.

Μήπως έχει πρόβλημα ο σκληρός ? Δοκίμασε με ένα live cd linux πως συμπεριφέρεται?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Μήπως έχει πρόβλημα ο σκληρός ? Δοκίμασε με ένα live cd linux πως συμπεριφέρεται?

Ο δίσκος είναι ok σύμφωνα με το 1ο ποστ. Συμφωνώ και εγώ να δουλέψεις καμιά ώρα με ένα linux live dvd (προτείνω linux mint mate) για να δεις αν έχεις αντίστοιχα θέματα και εκεί. Αν ναι, τότε είναι θέμα hardware. Αν όχι, τότε είναι θέμα win.

Πάντως το μπουγέλο που αναφέρεται στο 1ο ποστ μπορεί να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Αυτό με ανησυχεί κι εμένα και αμέσως το μυαλό μου πήγε εκεί, όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Το Sentinel όσο κι αν θέλω να το εμπιστευτώ, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο σκληρός έιναι 100% υγιής όταν 5 σχεδόν χρόνια τώρα του χω ρίξει ένα σωρό πάνω. Στις αρχές, όταν ξεζίπαρα αρχείο της τάξης των 4Gb έκανε κάνα 4λεπτο, τώρα το 5-6λεπτό το θέλει. Έχει πτώση αλλά όχι τόσο μεγάλη. :cool:

Ο δίσκος είναι ok σύμφωνα με το 1ο ποστ. Συμφωνώ και εγώ να δουλέψεις καμιά ώρα με ένα linux live dvd (προτείνω linux mint mate) για να δεις αν έχεις αντίστοιχα θέματα και εκεί. Αν ναι, τότε είναι θέμα hardware. Αν όχι, τότε είναι θέμα win.

Πάντως το μπουγέλο που αναφέρεται στο 1ο ποστ μπορεί να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά

Το μπουγέλο το έφαγε το μικρό, το "πρόβλημα" αναφέρεται στο big boy. :p

Πάντως, μιας και έγινε αναφορά για το μικρό, το έβαλα προχθές κι ακόμα ζει! Ο σκληρός είναι πεθαμένος, αλλά πληκτρολόγιο, οθόνη, USB θύρες δουλεύουν κανονικά. :ninja:

Αυτό με ανησυχεί κι εμένα και αμέσως το μυαλό μου πήγε εκεί, όμως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Το Sentinel όσο κι αν θέλω να το εμπιστευτώ, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο σκληρός έιναι 100% υγιής όταν 5 σχεδόν χρόνια τώρα του χω ρίξει ένα σωρό πάνω. Στις αρχές, όταν ξεζίπαρα αρχείο της τάξης των 4Gb έκανε κάνα 4λεπτο, τώρα το 5-6λεπτό το θέλει. Έχει πτώση αλλά όχι τόσο μεγάλη. :cool:

Το μπουγέλο το έφαγε το μικρό, το "πρόβλημα" αναφέρεται στο big boy. :p

Πάντως, μιας και έγινε αναφορά για το μικρό, το έβαλα προχθές κι ακόμα ζει! Ο σκληρός είναι πεθαμένος, αλλά πληκτρολόγιο, οθόνη, USB θύρες δουλεύουν κανονικά. :ninja:

Οι μηχανικοί δεν είναι όπως οι ssd που υπάρχει φθορά στα cells και υπολογίζεται επί τοις εκατό. Στους μηχανικούς εφόσον τα smart data που αναφέρει ο σκληρός είναι εντός των φυσιολογικών παραμέτρων, οποιοδήποτε διαγνωστικό θα σου δείξει good health

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...