jois21 Δημ. January 31, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 ...Έβγαλε μία μηχανή η οποία ούτε καν έχει κανένα σοβαρό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού και τα 8mp δεν είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Και απλά μόλις οι Canon και Nikon απαντήσουν, η Olympus δεν θα έχει να δείξει τίποτα στην κατηγορία. Πως δεν εχει; Πρωτον ειναι 8ΜΠ(οχι οτι σημαινει πολλα), εχει αυτοκαθαριζομενο αισθητηρα(!!) και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης(ειδικα απο την κανον :X ).Οταν με το καλο βγει διαδοχος της 300D(γιατι η νικον ειναι πολυ προσφατη) τοτε να ξανακοιταξουμε παλι αν εχει κατι να προσφερει σε σχεση μαυτην. :) Νομίζεις ότι χρειάζονται παραπάνω αναλύσεις; Να τις κάνεις τι; Καλα δε χρειαζεται να αχρηστευεις οτι δεν εχει. ΔΕΝ προοριζονται ολες για wallpaper και εκτυπωση.Η Ε-300 παντως υποστιριζει περισοτερες αναλυσεις(3,264 x 2,448, 3,200 x 2,400, 2,560 x 1,920, 1,600 x 1,200, 1,280 x 960, 1,024 x 768 και 640 x 480) επισης ειναι η μικροτερη και με την καλυτερη αυτονομια(απο οτι λενε στα διαφορα ριβιου).Τελος ενα ακομη βασικο πλεονεκτημα ειναι οτι ειναι η πλουσιοτερη σε ρυθμησεις ενω γραφει σε TIFF(ασχετο) και μπορει να γινει μερικη επεξεργασια(χειροκινητα)σε αρχεια RAW μεσα απ τη μηχανη. Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Πως δεν εχει; Πρωτον ειναι 8ΜΠ(οχι οτι σημαινει πολλα), εχει αυτοκαθαριζομενο αισθητηρα(!!) και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης(ειδικα απο την κανον :X ).Οταν με το καλο βγει διαδοχος της 300D(γιατι η νικον ειναι πολυ προσφατη) τοτε να ξανακοιταξουμε παλι αν εχει κατι να προσφερει σε σχεση μαυτην. :) O αυτοκαθαριζόμενος αισθητήρας είναι ένα προσόν. (Βέβαια κάθε χρόνο πρέπει να πηγαίνει στο service για αλλαγή της κολλητικής ταινίας στην οποία κάθεται η σκόνη). Αλλά δεν νομίζεις ότι η ποιότητα φωτογραφίας είναι πιο σημαντικός παράγοντας; Ή η ταχύτητα λειτουργίας; Καλα δε χρειαζεται να αχρηστευεις οτι δεν εχει. ΔΕΝ προοριζονται ολες για wallpaper και εκτυπωση.Η Ε-300 παντως υποστιριζει περισοτερες αναλυσεις(3,264 x 2,448, 3,200 x 2,400, 2,560 x 1,920, 1,600 x 1,200, 1,280 x 960, 1,024 x 768 και 640 x 480) επισης ειναι η μικροτερη και με την καλυτερη αυτονομια(απο οτι λενε στα διαφορα ριβιου).Τελος ενα ακομη βασικο πλεονεκτημα ειναι οτι ειναι η πλουσιοτερη σε ρυθμησεις ενω γραφει σε TIFF(ασχετο) και μπορει να γινει μερικη επεξεργασια(χειροκινητα)σε αρχεια RAW μεσα απ τη μηχανη. Και πού χρησιμεύουν οι παραπάνω αναλύσεις στο JPG; Σχεδόν καμία φωτογραφία από DSLR δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια, χωρίς επεξεργασία. Ή πιο σωστά, για να φανούν τα πλεονεκτήματα των DSLR απαιτείται επεξεργασία μετά τη λήψη. Αν κάποιος θέλει να τραβάει και αμέσως μετά να εκτυπώνει ή να τις ανεβάζει στο internet, καλύτερα να στραφεί σε compact γιατί, αν μη τι άλλο, θα απογοητευτεί από το αποτέλεσμα. Το TIFF είναι παντελώς άχρηστο από τη στιγμή που υπάρχει raw. Το μεγάλο πλεονέκτημα των raw είναι ότι δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία από την camera. Τώρα γιατί θα πρέπει να θεωρείται πλεονέκτημα η επεξεργασία ενός φορμά που το θέλουμε επειδή δεν είναι επεξεργασμένο, δεν μπορώ να το καταλάβω :) Οι πολλές ρυθμίσεις της είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν βλέπω πού υπερτερεί σε σχέση με την D70. Επιπλέον δεν είναι η πιο μικρή (υπάρχει η Pentax *ist DS) και η Olympus αναφέρει αυτονομία 400 λήψεων, που δεν είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. January 31, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 H E-300 εχει τις απολυτως βασικες ρυθμησεις για το RAW(sharpness, contrast, saturation). Δεν τις θεωρω απαρετητα ανουσιες ή υπερβολικες-αλλωστε δεν θα ειναι ολες οι ληψεις τελειες, ετσι θα μπορεις να κρατησεις μια ελαφρως παραλαγμενη απο το να γεμιζεις την καρτα με τετοιου μεγαλου μεγεθους αρχεια.Δεν ξερω ισως κανω λαθος σαυτα που λεω. Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Ή η ταχύτητα λειτουργίας; Η Canon είναι λίγο ταχύτερη στο burst, ενώ η Olympus είναι τραγικά ταχύτερη στην προβολή και περιήγηση των φωτογραφιών στην οθόνη. Όσο δε για την εστίαση, επειδή τις έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο, δεν βρίσκω σημαντικές διαφορές στην ταχύτητα και ίσως να έχει και ελαφρά υπεροχή η Olympus. Άλλος τομέας που ξέχασα να συγκρίνω στο θέμα της ταχύτητας; Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Η Canon είναι λίγο ταχύτερη στο burst, ενώ η Olympus είναι τραγικά ταχύτερη στην προβολή και περιήγηση των φωτογραφιών στην οθόνη. Όσο δε για την εστίαση, επειδή τις έχω χρησιμοποιήσει και τις δύο, δεν βρίσκω σημαντικές διαφορές στην ταχύτητα και ίσως να έχει και ελαφρά υπεροχή η Olympus. Άλλος τομέας που ξέχασα να συγκρίνω στο θέμα της ταχύτητας; Στην εστίαση η Canon είναι ταχύτερη. Αρκεί να σκεφτείς ότι έχει Ultrasonic φακούς που στην ring έκδοση είναι ό,τι ταχύτερο. Συν τω ότι έχει περισσότερα σημεία εστίασης. Πόσο πιο γρήγορα είναι το "τραγικά" που αναφέρεις; Η Canon χρειάζεται από το ένα JPG στο άλλο 0.7sec και στα RAW 1.8sec. Η Olympus έχει 0.3sec και στα δύο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν θέλουμε να δούμε 30 φωτογραφίες και κάθε μία τη χαζεύουμε 10sec, στην Canon θα μας πάρει 5 λεπτά και 21 sec (σχεδόν 6 λεπτά για RAW) ενώ στην Olympus χρειάζεται 5 λεπτά και 9 sec. Δηλαδή όταν βλέπουμε τις φωτό γλυτώνουμε 50sec στις raw και 12sec στα JPG. Τι ξέχασες να συγκρίνεις; Πόση ώρα κλειδώνει κάθε μία μετά από ένα burst. Η Canon 1.2-1.8sec και η Olympus 2.6sec. Και οι δύο χάνουν με μεγάλη διαφορά από την D70. Γενικά η Olympus σε αυτόν τον τομέα κρίνεται "pretty disappointing", σύμφωνα με το Dpreview. Καλή προσπάθεια από την Olympus, αλλά άργησε πολύ (1.5 χρόνο :) ) Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. January 31, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 ...Πόση ώρα κλειδώνει κάθε μία μετά από ένα burst... Ειμαι ασχετος και δεν το καταλαβα αυτο.Τι σημαινει; Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Μερικές μηχανές (όπως η 300D και Ε300) μετά από 4 διαδοχικές φωτογραφίες, που είναι και το μέγιστο που βγάζουν από συνεχόμενες, "κλειδώνουν" για κάποιο χρονικό διάστημα, δηλαδή "παγώνουν" και δεν κάνουν τίποτα για κάποιο χρονικό διάστημα. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Στην εστίαση η Canon είναι ταχύτερη. τις έχεις δοκιμάσει και τις δύο; Γιατί εγώ τις έχω δοκιμάσει και τις δύο. Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. January 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2005 Δηλαδή όταν βλέπουμε τις φωτό γλυτώνουμε 50sec στις raw Ναι το ένα λεπτό (για το παράδειγμα που έδωσες) είναι τραγική διαφορά υπέρ της Olympus. :whistle: Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 τις έχεις δοκιμάσει και τις δύο; Γιατί εγώ τις έχω δοκιμάσει και τις δύο. Δοκίμασες Canon με καλό ultrasonic φακό; ΑΝ υποθέταμε ότι υπήρχε πιο γρήγορη μηχανή στην εστίαση από την Canon με γρήγορο φακό, θα ήταν αδύνατο αυτό να γίνει αισθητό χωρίς μηχανήματα ακριβείας, μιας και οι φακοί της Canon είναι σε πολλές περιπτώσεις ακαριαίοι. Αν είναι τραγική η διαφορά των 50sec όταν κάθεσαι και χαζεύεις RAW, φαντάσου πόσο τραγικό είναι να χάσεις ένα θέμα γιατί η Olympus σου γράφει στην κάρτα της και έχει κλειδώσει... :confused: Και αυτό το "pretty disappointing" με χαλάει... Επειδή σου αρέσουν τα "τραγικά", δες κάτι πραγματικά τραγικό: Noise in Shadows Και ότι τη συγκρίνουν με compact, πρέπει να σου λέει πολλά. Καλό μηχάνημα η Ε300 αλλά είναι αποτυχία να μην μπορεί να ξεπεράσει ένα παλιότερο ανταγωνιστή της. Και 1.5 έτος στην ψηφιακή εποχή μας είναι "πολύ παλιά". Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2005 Eχω δοκιμάσει και τις δύο και απο καθαρά προσωπική μου άποψη η ποιότητα κατασκευής της Ε300 δεν συγκρίνεται με την πλαστικούρα της EOS300. Τωρα οι άλλες διαφορές που προανέφερες δεν νομίζω να είναι αποτρεπτικές για τον μέσο χρήστη (πρόσεχε τι ειπα!!!) μέσο χρήστη....διότι μέσοι χρήστες αγοράζουν και την μια και την άλλη και όχι επαγγελματίες. Δεν θέλω να φωτογραφίζω γάμους ή στουντιο πορτραίτα κλπ, αυτό που θέλω είναι μια στιβαρη κατασκευη, να κάθεται καλά στα χέρια μου και να βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Μέχρι εδω δεν πιστεύω να διαφωνούμε? Επιασα την EOS300 στα χέρια μου και ψιλοαπογοητεύτηκα (απο την ποιότητα κατασκευης φυσικά). Δεν λέω ομως οτι είναι μάπα μηχανή, απλά η Ε300 μου έπεσε καλύτερα, πρόκειται να την αγοράσω και στο κάτω-κάτω της γραφής οι διαφορές τους ποιοτικά (φωτογραφικά) δεν είναι μέρα με νύχτα! Αν είχα παραπάνω χρήματα σίγουρα θα πήγαινα για την 20D !!!! ή ακόμα καλύτερα για την 1D MK II. Ξέρεις, καμμιά φορά μετράει και πως θα κάτσει κάτι στα χέρια σου (αισθητικά). Αν μου έλεγαν να επιλέξω μεταξύ του μινι κούπερ και του peugeot 106 GTi να είσαι σίγουρος οτι θα προτιμούσα το κουπεράκι. Ας είναι πιο αργό! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNSighT Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Τωρα οι άλλες διαφορές που προανέφερες δεν νομίζω να είναι αποτρεπτικές για τον μέσο χρήστη (πρόσεχε τι ειπα!!!) μέσο χρήστη....διότι μέσοι χρήστες αγοράζουν και την μια και την άλλη και όχι επαγγελματίες. Δεν θέλω να φωτογραφίζω γάμους ή στουντιο πορτραίτα κλπ, αυτό που θέλω είναι μια στιβαρη κατασκευη, να κάθεται καλά στα χέρια μου και να βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Μέχρι εδω δεν πιστεύω να διαφωνούμε? Αυτό που είπαμε και πιο πριν στο thread... Στιβαρή κατασκευή, αξιοπρεπείς φωτογραφίες (και ένα σωρό άλλες ευκολίες)? Παίρνεις μία καλή compact, σου βγαίνει και πολύ φθηνότερη... Παράθεση all-time favorites: Alcatel OT-701, Siemens SL45i, Ericsson T39m, Nokia N-Gage, Samsung D500, Nokia N78, Sony Ericsson Xperia Play, Motorola Moto G, One Plus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Στις κόμπακτ όμως: 1) δεν μπορείς να αλλάξεις φακούς 2) έχεις θόρυβο ήδη απο τα 200 iso 3) μια καλή κόμπακτ δεν είναι και τόσο φθηνότερη 4) είναι πολύ πιο αργές απο την Ε300 στο AF (τραγικά πιο αργές)!!! 5) έχουν shutter lag (πατάς το κλείστρο και κάνεις το σταυρό σου αν το θέμα σου είναι μέσα στο κάδρο)!!! Αν δεν σ'ενοχλούν τα παραπάνω, τότε ναι πάρε μια κόμπακτ :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 H Olympus μάλλον επιχειρεί ό,τι είχε ξαναπροσπαθήσει με τις Ε-10/20, να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ DSLR και compact, με κλίση πρως τις πρώτες αυτή τη φορά. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Οτι και να κάνει η Ολυμπους, το θέμα είναι οτι με χαμηλό μπάντζετ παίρνεις DSLR (με οτι αυτο συνεπάγεται). Εμπορικά πάντως η Canon έπαιξε καλά το παιχνίδι με την EΟS300D. Θυμάσαι οταν πρωτοβγήκε πόσο είχε? γύρω στα 1.500 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Μας πήρε τα σώβρακα και τώρα πουλιέται 650-700 με το κιτ! Εξωφρενικό δεν είναι? Τωρα θα αναγκαστούν και οι άλλες Εταιρίες (ονοματα μη λέμε) να βάλουν νερο στο κρασάκι τους και να μειώσουν λιγουλάκι τις τιμές! Καιρός ήταν!!! (Ακου η Fuji S3Pro 2.500 ευρώ :D ) Σιγά τον νεροχύτη :geek: Sigma SD-9, SD-10 Αλέκοοοο πόσοοοοοοο είπες??? :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Οτι και να κάνει η Ολυμπους, το θέμα είναι οτι με χαμηλό μπάντζετ παίρνεις DSLR (με οτι αυτο συνεπάγεται). Εμπορικά πάντως η Canon έπαιξε καλά το παιχνίδι με την EΟS300D. Θυμάσαι οταν πρωτοβγήκε πόσο είχε? γύρω στα 1.500 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Μας πήρε τα σώβρακα και τώρα πουλιέται 650-700 με το κιτ! Εξωφρενικό δεν είναι? 1300 είχε το κιτ με το που βγήκε. Σκέψου όμως ότι ήταν η πρώτη "φτηνή" DSLR με εξαιρετική ποιότητα εικόνας. 1.5 χρόνο μετά, η Olympus πουλάει κάτι παρόμοιο 900€. Σημεία των ψηφιακών καιρών... :rolleyes: Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNSighT Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Αν δεν σ'ενοχλούν τα παραπάνω, τότε ναι πάρε μια κόμπακτ :D Επειδή μίλησες για μέσο χρήστη και ότι οι όποιες "αδυναμίες" (που αναφέρθηκαν) δεν είναι και τόσο σημαντικές. Μιλάμε για μεγάλη χρηματική διαφορά, δεδομένου ότι για να εκμεταλλευτείς πραγματικά τις δυνατότητες μιας dSLR θα χρειαστείς φακούς και άλλα αξεσουάρ... Το να πάρεις dSLR και να έχεις το φακό του KIT, δεν είναι λύση αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να βγάζεις φωτογραφίες... Οπότε μιλάμε για τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα από μία καλή value for money compact μηχανή. Παράθεση all-time favorites: Alcatel OT-701, Siemens SL45i, Ericsson T39m, Nokia N-Gage, Samsung D500, Nokia N78, Sony Ericsson Xperia Play, Motorola Moto G, One Plus X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Στο κιτ της Ε300 συμπεριλαμβάνεται ο Zuiko 28-90 ο οποίος είναι καταπληκτικός φακός και γρήγορος. Αν διαθέσεις 250 ευρώ ακόμα παίρνεις και τον sigma 55-200 (110-400 σε 35mm) κι ετσι καλύπτεις μια εστιακή απόσταση 28-400. Νομίζω είναι υπεραρκετή. Μια καλή κόμπακτ (G6, V3, A1-A2 minolta) κοστίζει σίγουρα 600 ευρώ και δεν έχεις αυτές τις ευκολίες που έχεις με μια DSLR (είτε EOS300D, ή Ε300, Pentax ist DS, Νικον D70 κλπ). Τα 300-350 ευρω παραπάνω σίγουρα δεν θα σε κάνουν καλύτερο φωτογράφο αλλα τουλάχιστον θα έχεις την δυνατότητα να γίνεις δημιουργικότερος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Στο κιτ της Ε300 συμπεριλαμβάνεται ο Zuiko 28-90 ο οποίος είναι καταπληκτικός φακός και γρήγορος. Προσοχή, το kit περιλαμβάνει τον 14-45 (x2=28-90 όπως σωστά ανέφερες) F3.5 - F5.6 και όχι τον καλό 14-54 mm F2.8 - F3.5, που είναι εξαιρετικός. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Φίλε unforgiven, έχεις δουλέψει την Ε300 ή απλώς η συζητηση μας είναι γενικώς, εγκυκλοπαιδικώς και αορίστως? :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2005 Την έχω δοκιμάσει σε κατάστημα και λίγο περισσότερο μόλις χτες. Χρειάζεται να έχεις οδηγήσει Ferrari Enzo για να πεις ότι είναι γρηγορότερη από μια Carrera; :rolleyes: Έχει σημασία τι έχω κάνει εγώ; Πρέπει να την έχω δοκιμάσει για να ανακαλύψω πχ ότι πάνω από τα 400 ο θόρυβος πάει στα ύψη; Άλλωστε ποιός έχει δοκιμάσει πολλές DSLR επί μακρόν; Τουλάχιστον έχω μια σχετική πείρα στο θέμα. Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 4, 2005 Επιασα την EOS300 στα χέρια μου και ψιλοαπογοητεύτηκα (απο την ποιότητα κατασκευης φυσικά). Γιατί; Έσπασε; Χάλασε κάτι; Ξεχαρβαλώθηκε; και στο κάτω-κάτω της γραφής οι διαφορές τους ποιοτικά (φωτογραφικά) δεν είναι μέρα με νύχτα!:) Κάτι τέτοιο http://www.dpreview.com/reviews/OlympusE300/Samples/Issues/Noise/PC030054-002.JPG δεν πρόκειται να δεις ποτέ σε καμία Canon (α, και είναι 400iso μόλις) Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2005 Μίλησα για την ποιότητα κατασκευής φίλε μου μεταξύ των 2 αυτών ΨΜ. Δεν χρειάζεται να πέσει κάτω η μηχανή ή να σπάσει για να καταλάβεις την διαφορά στην κατασκευή τους. (Απο που εισαι άραγε? :) Οσον αφορά το περιστατικό που απομόνωσες απο μια νυχτερινή φωτογραφία και θόρυβο στα 400 iso, αυτό δεν γενικεύεται σαν "συντριπτική ανωτερότητα της EOS300D έναντι της Ε300". Είναι ενα θέμα, όπως (αν θυμάμαι καλά έπασχε-και πάσχει ακόμα η EOS300D απο overexpose-highlights!). To έχει αναφέρει κι ο Jeff Keller στο review που έκανε, και διορθώθηκε μετά με software update. Η οχι ακόμα? Για να μην μακρυγορούμε δές το φορουμ της Ε300 και user reviews (οι οποίοι-περισσότεροι προέρχονται απο DSLR χώρο) και θα πάρεις μια ιδέα. Καλό είναι να την δανειστείς για καμμια εβδομάδα για να αποκτήσεις ιδίαν άποψη και όχι να μαντεύεις πως μπορεί να είναι μια μηχανή αν δεν την έχεις δουλέψει. Αλλο να φαντάζεσαι πως μπορεί να είναι μια Ferrari και άλλο να καθήσεις στην θέση του οδηγού και να την πας μια βόλτα. Σωστός? :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. February 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2005 Μίλησα για την ποιότητα κατασκευής φίλε μου μεταξύ των 2 αυτών ΨΜ. Δεν χρειάζεται να πέσει κάτω η μηχανή ή να σπάσει για να καταλάβεις την διαφορά στην κατασκευή τους. (Απο που εισαι άραγε? :) Οσον αφορά το περιστατικό που απομόνωσες απο μια νυχτερινή φωτογραφία και θόρυβο στα 400 iso, αυτό δεν γενικεύεται σαν "συντριπτική ανωτερότητα της EOS300D έναντι της Ε300". Είναι ενα θέμα, όπως (αν θυμάμαι καλά έπασχε-και πάσχει ακόμα η EOS300D απο overexpose-highlights!). To έχει αναφέρει κι ο Jeff Keller στο review που έκανε, και διορθώθηκε μετά με software update. Η οχι ακόμα? Για να μην μακρυγορούμε δές το φορουμ της Ε300 και user reviews (οι οποίοι-περισσότεροι προέρχονται απο DSLR χώρο) και θα πάρεις μια ιδέα. Καλό είναι να την δανειστείς για καμμια εβδομάδα για να αποκτήσεις ιδίαν άποψη και όχι να μαντεύεις πως μπορεί να είναι μια μηχανή αν δεν την έχεις δουλέψει. Αλλο να φαντάζεσαι πως μπορεί να είναι μια Ferrari και άλλο να καθήσεις στην θέση του οδηγού και να την πας μια βόλτα. Σωστός? :D H φωτογραφία δεν είναι νυχτερινή. Είναι απλά λεπτομέρεια από σκοτεινό μέρος του κάδρου. Αν θεωρείς ότι αυτή είναι απόδοση συγκρίσιμη με την 300D ή την D70, μάλλον εσύ θα πρέπει να μας πεις από πού είσαι... Δες και τα γραφήματα του θορύβου στο Dpreview, και ξαναπές μας αν είναι έχω απομονώσει ένα παράδειγμα ή αν είναι γενικό χαρακτηριστικό. Τα highlights που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων ψηφιακών και υπάρχουν τρόποι για να το αποφύγεις, αλλά ξεφεύγουμε. Και μάλλον είναι πολύ μικρότερο μειονέκτημα από τον πολύ μεγάλο θόρυβο της Olympus. Και δεν βγήκε κανένα update για το συγκεκριμένο θέμα. Όταν λέμε ότι κάτι δεν είναι ποιοτικά κατασκευασμένο, έχει κάποιο συγκεκριμένο μειονέκτημα. Εσύ τι βρήκες στην 300D; Την κράτησες καμία εβδομάδα, όπως λες, ή απλά την έπιασες; Σοβαρά; Υπάρχουν πολλοί χρήστες από τον χώρο των DSLR που πήραν Ε-300; Και τι είχαν πριν; Ή μήπως της ζήλεψαν την... ποιότητα φωτογραφίας, την γκάμα των φακών και το Χ2 crop και έφυγαν από τις Canon, Nikon, Sigma κτλ... Δεν έχω καμία όρεξη να πάρω καμία Ε-300 και να αφήσω τη δική μου... Όσες βόλτες και να κάνεις με την Carrera που λέγαμε πιο πάνω, η Enzo θα είναι γρηγορότερη. Επειδή όλο ρωτάς για μένα, εσύ πόσο καιρό έχεις με διάφορες DSLR; Για να μην παρεξηγηθώ, η Ε-300 είναι καλή μηχανή. Αλλά ούτε η φτηνότερη είναι, ούτε η καλύτερη. Αν η κίνηση γινόταν πριν 2 χρόνια, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς... Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrix Δημ. February 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2005 Αρχίζει να γίνεται κουραστική η συζήτηση μας. Εσυ έχεις την Canon κι εγω την Olympus. Εϊμαστε κι οι δυο ευχαριστημένοι με τις μηχανές μας κι αυτο είναι το σημαντικότερο. Καλές φωτογραφίες! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts