Jump to content

Olympus E-300/Canon E300D/Nikon D70

jois21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Μόλις χθες πήρα την Ε-300 μετά από 1 χρόνο με την sony 717 και με την Ολυμπους 5050. η διάφορες στην ταχύτητα είναι φοβερές (μιλάμε για άλλη κατηγόρια άλλωστε). Δεν είμαι έμπειρος αλλά έχω διάθεση να μάθω. Από τα λίγα που έχω καταλάβει είναι ότι ο φακός τις Ε-300 είναι πιο σκοτεινός από ότι στην 5050 και 717 και αυτό φαίνετε στις φωτογραφίες. Ξέρει κανείς αν υπάρχει πιο φωτεινός φακός? Και πόσο έχει? Ευχαριστώ

• Απαντήσεις 99
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Yπάρχει ο 14-54 της Ολυ Ε1 (28-108mm), ο οποίος κοστίζει γύρω στα 700 ευρώ. Μπορείς να τον βρείς μεταχειρισμένο ή απο adorama στα 300.

Εχει 2,8-3,5 άνοιγμα διαφρ. και είναι φωτεινότερος απο τον 14-45 (3,5-5,6).

Μετα υπάρχει και ο 50mm στα 1,8 αν δεν κάνω λάθος αλλά είναι πανάκριβος.

Μετα είναι και ο sigma 55-200mm (3,5-5,6) o oποίος σου δίνει εστιακή απόσταση 110-400mm και κοστίζει 250 ευρώ περίπου.

Ξεκίνα με αυτον του κιτ και μετά πάρε και τον sigma για να καλύψεις μεγαλύτερη εστιακή απόσταση.

Γενικά μην Georgel μην συγκρίνεις τίποτα στις DSLR με τις compact. Οι compact έχουν διαφράγματα γύρω στο 2 (ακόμη και... σταθερό 2.8 σε φακό Χ10 zoom έχουμε δει! :X )

Χωρίς να μπω σε πολύ "ψιλά γράμματα", θα σου έλεγα ότι παρ' όλο που οι φακοί των DSLR είναι θεωρητικά πιο "σκοτεινοί" από των compact, συμπεριφέρονται καλύτερα στο χαμηλό φως. Οι compact αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα θορύβου πάνω από τα 100-200 iso, που σημαίνει ότι αντί να τραβήξεις μια φωτό με f/2 και iso 100, μπορείς να την τραβήξεις σε DSLR με f/4 και iso 400 με ίδιο ή λιγότερο θόρυβο. Για να μην αναφερθώ στο πόσο καλύτερο έλεγχο έχεις στις DSLR στο βάθος πεδίου, στο πόσο βολικά είναι τα κλειστά διαφράγματα που οι compact δεν έχουν, κτλ...

Γενικά, μην περιμένεις σε DSLR να βρεις φακούς με τα νούμερα (ζουμ, διάφραγμα) των compact, αλλά ούτε compact με την ποιότητα του αποτελέσματος των DSLR.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

μπλα-μπλα-μπλα! Εκτός θέματος είσαι unforgiven :)

Ο άνθρωπος πήρε την Ε300 και ρώτησε αν υπάρχει κανένας φακός φωτεινότερος! Δεν θέλει μαθήματα φωτογραφίας. :rolleyes:

μπλα-μπλα-μπλα! Εκτός θέματος είσαι unforgiven :)

Ο άνθρωπος πήρε την Ε300 και ρώτησε αν υπάρχει κανένας φακός φωτεινότερος! Δεν θέλει μαθήματα φωτογραφίας. :rolleyes:

Καθόλου! Θα πρέπει να μάθει να σταματήσει να ψάχνει φακούς f/2 και Χ4 ζουμ. Πάνε αυτά. Τώρα μπήκε σε άλλο κόσμο...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Λές νάναι Πόντιος κι αυτος? :D

Τότε γιατί πήρε την Ε300? Ετσι δεν είναι George!!!

Αλλα κόλπα....φακοί ευρυγώνιοι, ζούμ, μάκρο, 4/3, dust in the wind....θέλω να πώ no dust.....στο σενσορα όπως στην (ονόματα μη λέμε!)......

Συγχαρητήρια πάντως για την επιλογή σου. Αν έπαιρνες EOS300D θα μας την έμπαινε περισσότερο ο φίλος μας unforgiven! Και δεν συγχωρεί με τίποτα! :D

Ωραια ολα αυτα, εγω πια να παρω απ τις 3;
█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

Παιδία για εμένα κάθε γνώμη και βοήθεια είναι δεκτή γιατί δεν εχω και πολλές γνώσεις όποτε σταματάω ναι κοιτάω για φωτεινούς φακούς και κοιτάζω να μάθω την μηχανή μου. Σας ευχαριστώ για την βοήθεια :)

Λές νάναι Πόντιος κι αυτος? :D

Τότε γιατί πήρε την Ε300? Ετσι δεν είναι George!!!

Αλλα κόλπα....φακοί ευρυγώνιοι, ζούμ, μάκρο, 4/3, dust in the wind....θέλω να πώ no dust.....στο σενσορα όπως στην (ονόματα μη λέμε!)......

Συγχαρητήρια πάντως για την επιλογή σου. Αν έπαιρνες EOS300D θα μας την έμπαινε περισσότερο ο φίλος μας unforgiven! Και δεν συγχωρεί με τίποτα! :D

Aντί να χλευάζεις διάβασε με προσοχή αυτά που γράφει ο unforgiven μιας και είναι γνώστης του θέματος.Προσπαθεί αν κατάλαβες εδώ και αρκετές ημέρες εμπεριστατωμένα να εξηγήσει κάποια πράγματα στο φίλο μας που είχε δίλημμα για το ποιά ΨΦΜ να επιλέξει.Όλα αυτά που γράφει ισχύουν στο 100%.

Εγώ αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στις 3(και με την προυπόθεση ότι δεν είχα φακούς Nikon-Canon για να επέλεγα ανάλογα ) θα επέλεγα ή την D-70 ή την 300D.Ο λόγος?Ξαναδιάβασε τα ποστ του unforgiven,με προσοχή όμως.

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Δεκτόν! Τα δικά μου τα πόστ τα διάβασες? Ο καθένας έχει τα δικά του επιχειρήματα (εγω με λίγο χιούμορ παραπάνω-το αναγνωρίζω :) ), κι ο Georgel επιλέγει!

Και τι επέλεξε? Ε300......γιατι ξέρεις?

Διάβασε και τα δικά μου πόστ και θα καταλάβεις!!!

Εκτός απο το χιούμορ έχουμε και επιχειρήματα αγαπητέ. Πρότεινα και κάποιους φακούς στον αγαπητό φίλο (εφόσον επέλεξε την Ε300).

Λοιπόν για πες μας κι εσυ γιατι θα επέλεγες Νικον η Canon και όχι Olympus E300? Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας ακούσουμε και την γνώμη σου!

Όταν κάποιος ρωτάει, δεν πρέπει να απαντάμε; Τη γνώμη μου λέω, βασισμένη σε στοιχεία. Αν εσύ θέλεις να πάρεις μια μηχανή που δεν είναι η καλύτερη, ούτε η φτηνότερη, τότε, με γειά σου.

Δεν πετάχτηκα (όπως πετάχτηκες εσύ) να πείσω κανέναν με το ζόρι.΄

Οι χρήστες της E300 κατά 99% δεν είχαν κάποια άλλη DSLR, και γι' αυτό είναι και ευχαριστημένοι, μιας και σε σχέση με τις compact είναι μέρα με νύχτα. Σε σχέση όμως με άλλες DSLR δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μια χαρά μηχανή. Μιας και διαβάζεις Dpreview, ρίξε μια ματιά στο τεστ της και το απλό Recommended που πήρε.

Αν έχεις κάποιο επιχείρημα, ευχαρίστως να το ακούσουμε.

1) Λάθος! Μπές στο φορουμ της Olympus SLR και διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ποιοι και πόσοι χρήστες προέρχονται απο DSLR. Οι περισσότεροι σε πληροφορώ. Πολλοί πούλησαν την 300D, Nikon D70 και πήραν Ε300.

Διάβαζε όμως προσεκτικά, και όχι επιλεκτικά ή όπως φαντάζεσαι πως θα ήταν τα πράγματα.

2) Σε ρώτησα αν την έχεις δουλέψει και μου είπες οτι την έπιασες στα χέρια σου :) Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις για μερικές μέρες και θα αλλάξεις γνώμη. Μου απάντησες ειρωνικά κάτι για σύγκριση Ferari & Porsche Carrera.

Ατοπο και φυσικά άστοχη η σύγκριση.

3) Διαβάζοντας κάποιες κριτικές (dpreview κλπ) έχουμε την εντύπωση οτι αντιπροσωπεύουν πάντα αυτό που ζητά ο μέσος φωτογράφος απο μια ΨΜ.

Αν κάτι δεν πάει καλά δηλαδη με την κριτική του Jeff (για πολλούς και διάφορους λόγους) πάει την θάψαμε!

Σε πληροφορώ οτι η μάζα των άσχετων-χομπίστων-γκατζετάκηδων ακολουθεί αυτή τη γραμμή. Διαβάζουν κριτικές και απορρίπτουν.

Θέλεις να σου αναφέρω τις σημαντικές διαφορές της Ε300 απο την 300D?

Είναι αρκετές, ειδικά στην ποιότητα με τον συγκεκριμένο φακό που συμπεριλαμβάνεται στο κιτ! 14-45mm

Εχω αρκετά να πω και να υποστηρίξω γι αυτη τη μηχανή και όπως ο unforgiven έχει γνώσεις και υποστηρίζει τη μηχανή του, έτσι λοιπόν υπάρχουν κι αλλοι ενημερωμένοι που υποστηρίζουν κάποια άλλη ΨΜ. Κακό είναι? Κουβέντα να γίνεται! :)

1) Λάθος! Μπές στο φορουμ της Olympus SLR και διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ποιοι και πόσοι χρήστες προέρχονται απο DSLR. Οι περισσότεροι σε πληροφορώ. Πολλοί πούλησαν την 300D, Nikon D70 και πήραν Ε300.

Διάβαζε όμως προσεκτικά, και όχι επιλεκτικά ή όπως φαντάζεσαι πως θα ήταν τα πράγματα.

Στο Dpreview πάντως που παρακολουθώ συνέχεια, δεν θυμάμαι πολλούς που να έχουν πάει από Canon σε Ε-300 (ή από Nikon)

2) Σε ρώτησα αν την έχεις δουλέψει και μου είπες οτι την έπιασες στα χέρια σου :) Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις για μερικές μέρες και θα αλλάξεις γνώμη. Μου απάντησες ειρωνικά κάτι για σύγκριση Ferari & Porsche Carrera.

Ατοπο και φυσικά άστοχη η σύγκριση.

Καθόλου άτοπη η σύγκριση... Εσύ έχεις δοκιμάσει την 300D ή την D70 για καμία εβδομάδα για να αποφασίσεις;

Θέλεις να σου αναφέρω τις σημαντικές διαφορές της Ε300 απο την 300D?

Είναι αρκετές, ειδικά στην ποιότητα με τον συγκεκριμένο φακό που συμπεριλαμβάνεται στο κιτ! 14-45mm

Ναι, για πες μου πού υπερρέχει η Ε300 σε σχέση με τις 300D/D70. Και πού υπερέχει το σύστημα 4/3 έναντι των Canon και Nikon. Για πες μου πχ πόσες εναλλακτικές έχεις σε macro φακούς, πόσες σε υπερευρυγώνιους, πόσες σε πολύ φωτεινούς φακούς (πχ 50/1.8), πόσες σε φακούς με σταθεροποίηση.

Συγκεκριμένες απαντήσεις...

Εχω αρκετά να πω και να υποστηρίξω γι αυτη τη μηχανή και όπως ο unforgiven έχει γνώσεις και υποστηρίζει τη μηχανή του, έτσι λοιπόν υπάρχουν κι αλλοι ενημερωμένοι που υποστηρίζουν κάποια άλλη ΨΜ. Κακό είναι? Κουβέντα να γίνεται! :)

Δεν υποστηρίζω τη μηχανή μου... Άλλωστε δεν έχω πια 300D. Υποστηρίζω ότι η Ε300 δεν υπερέχει πουθενά του ανταγωνισμού. Ούτε καν στην τιμή...

Και βέβαια όταν βγει ο απόγονος των 300D/D70 η Olympus θα επιστρέψει στον μακάριο ύπνο της και στα όνειρα για επικράτηση του 4/3...

Δεκτόν! Τα δικά μου τα πόστ τα διάβασες? Ο καθένας έχει τα δικά του επιχειρήματα (εγω με λίγο χιούμορ παραπάνω-το αναγνωρίζω :) ), κι ο Georgel επιλέγει!

Και τι επέλεξε? Ε300......γιατι ξέρεις?

Διάβασε και τα δικά μου πόστ και θα καταλάβεις!!!

Εκτός απο το χιούμορ έχουμε και επιχειρήματα αγαπητέ. Πρότεινα και κάποιους φακούς στον αγαπητό φίλο (εφόσον επέλεξε την Ε300).

Συνεχίζεις να γράφεις με ύφος και το οποίο σε εκθέτει.

Λοιπόν για πες μας κι εσυ γιατι θα επέλεγες Νικον η Canon και όχι Olympus E300?Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας ακούσουμε και την γνώμη σου!
Αν είχες σοβαρευτεί δεν θα μου έκανες αυτή την ερώτηση.Δεν υπάρχει λόγος να ξαναματαγράψω. :) Αυτά που έγραψε ο unforgiven εξηγούν για πιο λόγο αγόρασα την D-70 σε σχέση τουλάχιστον με την Ε300.Διάβασε με προσοχή και θα καταλάβεις.

Αν βαριέσαι να ψάχνεις πάρε ένα copy-paste:

Είναι γεγονός ότι η 300D έχει λιγότερες ρυθμίσεις σε σχέση με τις άλλες δύο (οι ρυθμίσεις της πάντως στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστάσεων είναι επαρκής). Η ποιότητα της εικόνας της είναι όμως ανώτερη, και γίνεται έως πολύ ανώτερη στα υψηλά ISO. Και μην μιλήσουμε βέβαια για την ευελιξία του συστήματος των Canon και Nikon... Αν διαβάσεις προσεκτικά τα reviews θα δεις ότι:

-η 300D έχει κορυφαία για τα μέτρα της κατηγορίας ποιότητα εικόνας, τεράστια ποικιλία φακών και αξεσουάρ, αλλά είναι πιο αργή σε framerate και στην εγγραφή στη μνήμη και, όπως είπα πιο πάνω, χάνει σε ποικιλία ρυθμίσεων.

-η D70 έχει εξίσου κορυφαία ποιότητα, πιο στοιβαρή κατασκευή, είναι γρήγορη, έχει τεράστια ποικιλία φακών, αλλά δεν έχει ISO 100 και έχει κάποια προβλήματα που εμφανίζονται σποραδικά(εδώ κάτι έλεγε για blooming -moire αλλά τα διέγραψα γιατί είναι Canonikes κακοήθειες :shifty: )

-η Ε300, έχει τον περισσότερο θόρυβο απ' όλες, ιδίως στα πιο ψηλά ISO, έχει σύστημα απομάκρυνσης της σκόνης, είναι μικρή (αν και όχι η μικρότερη DSLR), έχει 8ΜΡ, αλλά δεν είναι γρήγορη και έχει πολύ περιορισμένη γκάμα φακών και αξεσουάρ.

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Πληροφοριακα οι τιμες τους ειναια υτη τη στιγμη(με αντιστοιχο φακο):

300D 850E

E-300 870E

D70 870E (28-80)

Δηλαδή το πιο σημαντικό μειονέκτημα της Ε 300 είναι ο ΄΄θόρυβος¨? Αυτό διορθώνετε με καλύτερο φακό η είναι από τον αισθητήρα

Δηλαδή το πιο σημαντικό μειονέκτημα της Ε 300 είναι ο ΄΄θόρυβος¨? Αυτό διορθώνετε με καλύτερο φακό η είναι από τον αισθητήρα

To πιο μεγάλο πρόβλημα της Ε300 είναι η πολύ μικρή γκάμα φακών και αξεσουάρ. Υπάρχουν πολύ λίγοι φακοί και όσοι είναι καλοί, είναι πάρα πολύ ακριβοί. Δεύτερο μειονέκτημα είναι ο θόρυβος, που δεν διορθώνεται μιας και είναι θέμα hardware και τρίτο το crop X2 που έχει, που σημαίνει ότι κάθε φακός που τοποθετείς, αντιστοιχεί σε αυτόν της διπλάσιας εστιακής απόστασης. Δηλαδή, ο 50ρης γίνεται 100ρης. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί ευρυγώνιος φακός γι' αυτή τη μηχανή (αυτό βέβαια μπορεί να είναι καλό για όσους ασχολούνται με τα σπορ ή τη φωτογράφιση φύσης, αλλά γι' αυτές τις χρήσεις το σώμα είναι ακατάλληλο)

• 1 month later...
Καιρος να ξεθαψω το θεμα. Ηρθε η 350. Τι γνωμη εχετε;

H 350 έχει όσα είχε η 300 συν:

-Πολλές περισσότερες manual ρυθμίσεις.

-Πιο λίγο θόρυβο από την 300 στα υψηλά iso.

-Πιο μεγάλη ταχύτητα

-Πιο μεγάλη ανάλυση

-Πιο μικρό μέγεθος

-Πιο μικρή τιμή (από την 300 όταν πρωτοκυκλοφόρησε)

Μάλλον έχει την πιο καλή απόδοση στην πιο μικρή τιμή. Τι άλλο να ζητήσεις;

Διαφορα απο την 20D δλδ δεν εχει; Προς τι η διαφορα στην τιμη των 2;

Διαφορα απο την 20D δλδ δεν εχει; Προς τι η διαφορα στην τιμη των 2;

Βέβαια και υπάρχουν διαφορές. Οι κυριότερες:

-Η 20D είναι εξ' ολοκλήρου φτιαγμένη από μέταλλο. Είναι πιο μεγάλη και βαριά (για κάποιους αυτό είναι πλεονέκτημα, για άλλους μειονέκτημα)

-Η 20D είναι πιο γρήγορη και στην εστίαση και στο burst.

-Η 20D έχει νέο σύστημα AF 9 σημείων με το κεντρικό να είναι "υψηλής ακρίβειας" και να συνεργάζεται πολύ καλά με φακούς με διάφραγμα 2.8 ή πιο μικρό. Εστιάζει πιο γρήγορα και σε πιο λίγο φως.

-Η 20D έχει και δεύτερο χειριστήριο επιλογών και joystick που είναι πολύ βολικά.

-Η 20D έχει PC sync.

-H 20D έχει ISO 3200

Αυτά σε γενικές γραμμές. Η διαφορά στην τιμή πρέπει να είναι γύρω στα 400€...

Eχαριστω για την πληρη απαντηση.

Δυστυχως η εμφανηση της 350 περιπλεκει ,για μενα τουλαχιστον, την επιλογη μηχανης.

Αν υποθεσουμε οτι d70 και η 350 εχουν καλυτερη ποιοτητα(κυριως λογο του θορυβου στην Ε300) υπαρχει απο την αλλη η προσφορα των 2 φακων σε εξαιρετικη τιμη απο την ολυμπους(ακομα λιγοτερο απο την 350D κιτ)...

Κοίταξε λίγο το τι θα κάνεις στο μέλλον, τι προοπτικές έχεις με κάθε εταιρία όσο αφορά τον εξοπλισμό σου.

Τι προσφορά βρήκες την Ε300 με δύο φακούς;

Γυρο στα 950Ε(δε θυμαμαι ακριβως απο που) εχει ενα κιτ Ε300 με 2 φακους zuiko 14-45/3,5-5,6 και 40-150/3,5-4,5

Πως κρηνεις την τιμη;

Αν το απόλυτο κριτήριό σου είναι η τιμή, τότε πάρε την Ε300, η τιμή είναι καλή. Αμ μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω, η 350D υπερέχει σεχδόν σε όλους τους τομείς.

Η 350D+18-55+55-200 έχει στο Τechnikdirekt 1150€. Πιο ακριβή, αλλά σαφώς καλύτερη λύση. Στο ίδιο κατάστημα έχει την 350D σκέτη 764€ και με τον Tamron 18-200, 1091€.

Η Ε300 σκέτη 684€ και το κιτ που προανέφερες 865€.

• 3 weeks later...

An akoma den exeis epileksei ti na pareis exo na sou po ta exis...

300D=palia alla ergaleio (to mono pou mou ti dinei einai to plastiko periblima tis), alla pisteuo pos ta lefta tis einai arketa gia palia mixani

D70=kali mixani alla i poiotita fotografias tis den me entiposiase toso oso tis 300D (megalo sin to metaliko periblima)

E300=alla logia na agapiomasta

Tha sou proteina na deis tin E-1 pou asxeta ta 5MP "pataei kato" arketes 6ares D-SLR

350D=ligo pseftiki san kataskeui (enas tomeas pera apo tis dinatotites pou tin diaforopoiei kai stin timi se sxesi me tin 20D), kali men poiotita fotgrafias (kai pali 20D den tha ginei) kai auto pou mou tin edose AFANTASTA einai to poli mikro megethos tis pou prosopika mou denei ta xeria...

PORSCHE BoxsterS 3.2

Mini CooperS

KAWASAKI ZX10 07 muzzy's full exhaust, PCIII, K&N

Είμαι πλέον ευτυχισμένος.....:D