Jump to content

PC ή MACintosh?


VIDEOMIX
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειμαι φωτογράφοs. Εχω ενα πολύ υσχιρό και καινούργιο PC. Oμωs συνάδελφοι μου, λενε πωs... πούλα το PC να ησυχάσειs και γύρνα το σε MAC διοτι ειναι καλύτερα, (κυρίωs σε βιντεομοντάζ) πιο γρήγορα και με αξία μεταπώλησηs.

Πείτε μου την γνώμη σαs όσο το δυνατόν τεκμηριωμένα. :cool:

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 91
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

1. Με τον υπολογιστη τωτα εισαι ευχαριστημενος ? Αν ναι τοτε γιατι να το αλλαξεις. Αν οχι μηπως θελεις αλλο software η/και hardare.

2. Αξια μεταπωλησης ??? Μα κανενας υπολογιστης μετα απο 2-3 χρονια δεν κραταει αξια γιατι η τεχνολογια προχωραει.

3. Ναι παλια τα mac ηταν κορυφη σε dektop publishing και παρομοιες κατηγοριες. Οχι πια.

4. Οτι υπαρχει για mac υπαρχει και για pc και μαλιστα το pc προσφερει περισσοτερα.

5. Το mac θα το πληρωσεις ακριβα και αν χρειαστεις κατι μονο σε apple θα το βρεις. Στο pc απλα το βρισκεις παντου και πιο φτηνα.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Link to comment
Share on other sites

Γράψτε μου, πολλα επιχειρήματα για να τα δείξω στον φανατικό MACκά φήλο και συνάδελφο μου ώστε να μπορούμε να έχουμε σφαιρική άποψη.

Φυσικά θα ήθελα και γνώμεs υπέρ των MAC.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά!

Το μόνο πράγμα στο οποίο οι υπολογιστές της Apple υστερούν είναι στην πληθώρα παιχνιδιών κι αυτό οφείλεται, θεωρώ, σε επιλογή της ίδιας της εταιρίας καθώς και των software developpers.

Αφού όμως βλέπω πως τον θέλεις για σοβαρή δουλειά, θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Κατά πρώτον με το σύστημά του δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθείς με κολλήματα, μπλε οθόνες, ιδιοτροπίες και τα σχετικά. Από τη στιγμή που θα ανοίγεις τον υπολογιστή σου, θα ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό που θα θέλεις εσύ να κάνεις και μάλιστα με υποδειγματική ευκολία.

Δεύτερον, τα mac δεν είναι πια ακριβά. Μπορεί να φαίνεται ότι υστερούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά αυτή είναι λογική σύγκρισης για ανθρώπους που δεν μπορούν να συγκρίνουν. Οι τεχνολογίες σχεδίασης και λειτουργίας είναι τόσο διαφορετικές που καθιστούν τα μέτρα σύγκρισης πρακτικά και ουσιαστικά άχρηστα. Αυτό θα στο δείξουν και ανεξάρτητες ιστοσελίδες σύγκρισης (ούτε της intel ούτε της Apple). Με τα ίδια λοιπόν χρήματα αγοράζεις μηχάνημα κλάσεις ανώτερο από το ""αντίστοιχο"" pc.

Επίσης, όλες οι εταιρίες που ασχολούνται με παραγωγικό software βγάζουν τα προγράμματά τους όχι απλά για mac αλλά optimised για mac! Εξάλλου, τα προγράμματα της Apple που συνοδεύουν τον υπολογιστή της στο θέμα του βιντεομοντάζ είναι διεθνώς αναγνωρισμένα (αναφέρομαι κυρίως στο Final Cut Pro).

Όσο για την αξία μεταπώλησης, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω για το αν θα χρειαστεί να το πουλήσεις! Ακόμα και αν γίνει αυτό, πάρε παράδειγμα τον δικό μου φορητό που τον είχα αγοράσει 1050 ευρώ και τον πούλησα 700 2 χρόνια μετά και μάλιστα σε άνθρωπο που προερχόταν από το χώρο των pc.

Όσον αφορά το software και το hardware, επίτρεψέ μου να γνωρίζω ότι όπως ακριβώς έρχεται ο υπολογιστής "από τη μάνα του" θα μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις για κάθε σου δουλειά χωρίς να χρειαστείς αναβαθμίσεις ή αγορά νέων προγραμμάτων. Ακόμα όμως κι αν χρειαστείς αναβαθμίσεις hardware ή software τα πάντα εξαρτώνται από το πού θα ψάξεις. Ναι στο συνοικιακό μαγαζάκι που πουλάει κινητά, υπολογιστές, κουζίνες και πλυντήρια δεν πρόκειται να είσαι τυχερός. Αρκεί πάντα να γνωρίζεις πού θα ψάξεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς στην επέκταση δεν υπάρχει πρόβλημα (PCI, AGP, USB, FireWire, Bluetooth είναι διαθέσιμα κάθε στιγμή).

Μόνο μελανό (κατά την άποψή μου) σημείο είναι διάφορες τακτικές της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία είναι πραγματικά για τα μπάζα. Αλλά αν αγοράσεις από εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Γιατί όμως να ρωτάς σε ένα τέτοιο φόρουμ; Κάνε μια βόλτα από το http://www.helmug.gr , όπου μπορούν να σε ενημερώσουν σχετικά. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι τυχόν εναπομείναντες φανατικοί όλων των πλευρών που υπάρχουν δυστυχώς ακόμα και σήμερα. Κάνε τη βόλτα σου από http://www.apple.com να δεις τα μοντέλα, πέρασε από το http://www.applestore.gr καθώς και από τα Applestores στο κέντρο της Αθήνας (αν μένεις κοντά) για να δεις τιμές και να δουλέψεις καλύτερα κάποιο μηχάνημα, αλλά το κυριώτερο θα είναι να δουλέψεις εσύ από μόνος σου για λίγες ημέρες ένα mac των συναδέλφων σου για να δεις πώς κάνουν αυτοί τη δουλειά τους.

Καλές αγορές και καλή δουλειά!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα και ειδικά στο θέμα της αντιπροσωπείας... Με μια λέξη απαράδεκτη. Επίσης να πω ότι το λειτουργικό είναι πάρα πολύ καλό ειδικά από τότε που άλλαξε ο πυρήνας (OS X).
Link to comment
Share on other sites

Εχω δεί και τον νεο power5 (αν θυμάμαι καλά το όνομα μοντέλου). Πράγματι εντυπωσιακό μηχάνημα και εξωτερικά αλλα και απο τα χαρακτηριστικά του.

Εχω δει πόσο απλό αλλα και λειτουργικά ποιοτικό ειναι το i movie και ζηλεύω τον συνάδελφο που το έχει και μάλιστα δωρεάν απο την "μάνα του" το MAC του(έχει μαλιστα ενα οικονομικό μοντέλο που μεσ΄την οθόνη εμπεριέχει τον υπολογιστή), ενω εγώ έσκασα πριν 4 μήνεs 400000 για το πρόγραμμα τηs PINNACLE, το Pinnacle Pro-one συνοδευώμενο με το Αdobe Premiere 6.0 , και μου ειναι άχρηστο.(λειτουργικα προβλήματα παρ'ολο τον υσχιρο υπολογιστη, προβληματα μενου και πολυπλοκων εφαρμογών) Η αντιπροσωπεία καμμία υποστήριξη.

Link to comment
Share on other sites

Ασχολούμαι χρόνια με computer graphics και σε Mac και σε PC...

-Tα Mac έχουν πολύ περιορισμένη γκάμα software. Σε pc βίσκεις πολύ περισσότερα προγράμματα και έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις αυτό που θέλεις. Μην αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσα προγράμματα 3d, editing και compositing για κάθε πλατφόρμα...

-Tα Mac δεν είναι πιο αξιόπιστα από τα επώνυμα PC. Έχω δει άπειρες "βόμβες" σε mac, πολύ πιο συχνά από PC.

-Τα Mac έχουν πολύ περιορισμένη γκάμα περιφερειακών. Αν θέλεις εκτυπωτή για pc, βρίσκεις άπειρους. Αν θέλεις κάρτα ήχο επίσης. Αν ψάξεις για κάρτες γραφικών, χάνεσαι.

-Αν θέλεις συστήματα με ΑΠΟΛΥΤΕΣ επιδόσεις, τα PC είναι μακράν γρηγορότερα (και ακριβότερα!). Τα Mac δεν έχουν ούτε κορυφαίες κάρτες γραφικών.

-Με τα Mac βρίσκεσαι εγκλωβισμένος με ένα επώνυμο μηχάνημα, χωρίς καθόλου υποστήριξη απο την αντιπροσωπεία. Ό,τι χειρότερο δηλαδή. Ούτε μπορείς να βρεις hardware, ούτε και υποστήριξη...

-Με τα Mac μπλέκεις με διάφορα λειτουργικά, εφαρμογές που τρέχουν σε Χ, εφαρμογές που δεν τρέχουν σε Χ, εφαρμογές που τρέχουν native, εφαρμογές που τρέχουν με εξομοίωση... Μύλος!

Είναι φανερό ότι εκ πείρας, λέω ΟΧΙ στα Mac...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα διαφωνήσω με τους υπολυπους παραπάνω...

 

Κοίτα, τα επιχειρήματα του τύπου "δεν υπαρχουν πολλά προγράμματα", "δεν θα βρεις συσκευες" και "Tα Mac δεν είναι πιο αξιόπιστα απο PC" δεν είναι καν βασιμα..

Προγράμματα για φωτογραφους, σεχεδιαστες και μουσικους, πιστεψε με θα βρεις οσα δεν φανταζεσε. Οσο για τον PowerMac G5, είναι μηχάνημα κομμενο και ραμενο για επαγγελματιες σαν και εσενα...Δες στο σιτε της http://www.apple.com τα συγκριτικά που έχει με Pc και τοα προγραμματα που υπάρχουν για την δουλεια σου και θα καταλάβεις.

 

Για τις συσκευες τώρα...Εγώ είχα PC και διαφορες συσκευες οπως scanner, printers, εξωτερικό δισκο και αντιγραφικό και διαφορα αλλα περιεργα. Οταν πήρα Mac δεν πεταξα η αλλαξα απολύτως τιποτα. Προβλήματα συμβατότητας δεν υπραρχουν ποια. π.χ Προ ημερών αγόρασα μια digital camera, Niokon CoolPix 3100, για να παιξει στα XP περασα "4 προγραμματα". Οταν την συνδεσα στο Mac δεν εγκατήστησα "τίποτα". Απλα ανοιξε μόνο του το προγραμμα που δείνει η apple και αρχησα να κατεβαζω της φωτογραφίες που ήθελα.

Καρτες PCI θα βρεις οσες θες και οτι θες...Επίσης o G5 υποστιρίζει και μια νέα τεχνολογια PCI-X για πιο γρήγορες κάρτες PCI..

 

Για την καρτα γραφικών τωρα.....Φιλτατε unforgiven ρώτα οποιον θες για τις καρτες ATI και ακου τι θα σου πει...οι ΑΤΙ ηταν, ειναι και θα ειναι επαγγελματικες καρτες..Αν εννοεις καλες καρτες, Gforce και τα λοιπα, θα συμφωνήσω στο ότι ειναι καλές "μόνο" για παιχνιδάκια και όχι για video editing και γενικότερα για "εφαρμογες" που ασχολούνται με γραφικά.

 

Τέλος θα πω οτι το θέμα με τα διάφορα λειτουργικά, ναι μεχρι πριν κανα τετράμηνο υπήρχαν καποια προβληματάκια, QuarkExpress κτλ. Αλλα μέχρο στιγμής δεν έχει αναφερθει καμία έλειψη προγραμματος που λειτουργούσε σε Mac OS9 και να μην υπάρχει στο Χ.

 

Υ.Γ ζητώ συγνώμη για τύχον ορθογραγικά αλλα έιμαι βιαστικός.

Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας καλές κάρτες γραφικών εννοώ 3DLabs Wildcat, άντε και κάποιες Quadro... Σε τέτοια επίπεδα ο Mac, απλά ΔΕΝ παίζει.

Αφού ο mac έχει απ' όλα τα προγράμματα, μπορείς να μου πεις πόσα προγράμματα έχει πχ για 3d motion tracking; Πόσα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας;

Αυτό που λες για την digital camera δεν στέκει... Απλά γιατί τα windows, από τα 98 και μετά αναγνωρίζουν μια χαρά τις συσκευές αυτές ως εξωτερικούς δίσκους... Και αυτό που σε εξέπληξε στα mac, γίνεται χρόνια τώρα στα pc...

Δεν ξέρω σε τι Pc έχεις συνηθίσει να δουλεύεις, αλλά τα τίγκα στα warez windows δεν είναι ό,τι καλύτερο για να κάνεις συγκρίσεις...

"Μέχρι πρν ένα τετράμηνο υπήρχαν προβλήματα" συμβατότητας στα mac... ;;; Αυτό τα λέει όλα από μόνο του... Δηλαδή τώρα μόλις κατάφερε ο mac να λύσει τα προβλήματα συμβατότητας;

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον unforgiven

 

Ασχολούμαι χρόνια με computer graphics και σε Mac και σε PC...

-Tα Mac έχουν πολύ περιορισμένη γκάμα software. Σε pc βίσκεις πολύ περισσότερα προγράμματα και έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις αυτό που θέλεις. Μην αρχίσουμε να απαριθμούμε πόσα προγράμματα 3d, editing και compositing για κάθε πλατφόρμα...

-Tα Mac δεν είναι πιο αξιόπιστα από τα επώνυμα PC. Έχω δει άπειρες "βόμβες" σε mac, πολύ πιο συχνά από PC.

-Τα Mac έχουν πολύ περιορισμένη γκάμα περιφερειακών. Αν θέλεις εκτυπωτή για pc, βρίσκεις άπειρους. Αν θέλεις κάρτα ήχο επίσης. Αν ψάξεις για κάρτες γραφικών, χάνεσαι.

-Αν θέλεις συστήματα με ΑΠΟΛΥΤΕΣ επιδόσεις, τα PC είναι μακράν γρηγορότερα (και ακριβότερα!). Τα Mac δεν έχουν ούτε κορυφαίες κάρτες γραφικών.

-Με τα Mac βρίσκεσαι εγκλωβισμένος με ένα επώνυμο μηχάνημα, χωρίς καθόλου υποστήριξη απο την αντιπροσωπεία. Ό,τι χειρότερο δηλαδή. Ούτε μπορείς να βρεις hardware, ούτε και υποστήριξη...

-Με τα Mac μπλέκεις με διάφορα λειτουργικά, εφαρμογές που τρέχουν σε Χ, εφαρμογές που δεν τρέχουν σε Χ, εφαρμογές που τρέχουν native, εφαρμογές που τρέχουν με εξομοίωση... Μύλος!

Είναι φανερό ότι εκ πείρας, λέω ΟΧΙ στα Mac...

 

 

Γεια χαρά!

Από όσα γράφεις, ή έχεις πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσεις μακ ή χρησιμοποιείς παλιό μακ με παλιό λειτουργικό και, άρα, σφάλλεις που το συγκρίνεις με σύγχρονα μηχανήματα.

 

- Βλέπω πως ασχολείσαι με το πόσα προγράμματα υπάρχουν για μακ... Αναλογίστηκες ποτέ πόσα από τα προγράμματα που υπάρχουν για πισί κάνουν τη δουλειά τους; Αν υπάρχουν 20 προγράμματα σε πισί που κάνουν 20 διαφορετικές δουλειές όλα μαζί, στο μακ υπάρχει ένα πρόγραμμα που κάνει 30 δουλειές και τις κάνει σωστά. Άρχισε να απαριθμείς λοιπόν όσα προγράμματα θέλεις, καθώς οι επαγγελματίες που δουλεύουν με το 1/8 του αριθμού των προγραμμάτων αυτών και ταυτόχρονα κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, παραγωγικότερα και γρηγορότερα θα σου αποδείξουν το αντίθετο.

 

- Έχεις δει "βόμβα" σε MacOS X; Είμαι όλος αυτιά να ακούσω την περίπτωση. Ο Unix πυρήνας του Χ είναι τόσο σταθερός που δεν παρατηρείς όχι "βόμβα", αλλά ούτε καν καθυστέρηση στην ταχύτητα. Χημικό εργαστήριο με 7 δικτυωμένα μακ που δούλευαν χωρίς να σταματήσουν ούτε για μια στιγμή για 173 ημέρες, 19 ώρες, 4 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, δεν κόλλησε ούτε για μια στιγμή, παρόλο που χρησιμοποιούσε 12 επεξεργαστές σε φουλ ισχύ μονίμως για ανάλυση δεδομένων καλλιέργειας.

 

- Ό,τι είναι USB ή FireWire λειτουργεί σε μακ και μάλιστα χωρίς drivers. Κάρτες ήχου και κάρτες γραφικών μπαίνουν στις AGP και PCI θύρες, αν και δεν πιστεύω ότι θα σου χρειαστούν ποτέ.

 

- Όταν δεδομένα μεταφέρονται απο τα 8GB RAM στον 64-bit επεξεργαστή (σημ: ενώ οι AMD και Intel της αγοράς είναι 32-bit) με ταχύτητα 6.4GB/sec (τα δεδομένα ενός DVD σε ένα δευτερόλεπτο), μπορείς να βρεις στην αγορά ένα πισί που να είναι ταχύτερο; Όταν για κάθε κομμάτι της μητρικής υπάρχει διαφορετικής ταχύτητας και αρχιτεκτονικής δίαυλος που το συνδέει με τον επεξεργαστή, πιστεύεις ότι μπορείς να το συγκρίνεις με ένα πισί του οποίου η μητρική έχει την ίδια ταχύτητα παντού;

 

- Τα mac έχουν ένα λειτουργικό: το MacOS X. Υπάρχουν εφαρμογές που είναι καθαρά γραμμένες και βελτιστοποιημένες για αυτό. Για όσους developpers δεν ακολούθησαν την τακτική του να ξαναγράψουν τον κώδικα των εφαρμογών τους για Unix (τον πυρήνα του X), υπάρχει η δυνατότητα να τρέξουν οι παλιές εφαρμογές τους στο ίδιο σύστημα, καθώς αυτό ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ (intergrates και όχι emulates) τον κώδικα του παλιού συστήματος (MacOS 9) ο οποίος σε λίγο καιρό θα φύγει τελείως όταν όλοι οι developpers θα έχουν έτοιμες τις εφαρμογές τους για MacOS X.

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμήs και όπωs πάει το πράγμα, σε λίγεs μέρρεs θα δείτε την εξήs αγγελία: o VIDEOMIX πουλάει οσο οσο PC p4 στα 266 με 120 και 40 σκληρούs, και ενα σωρό αλλα χαρακτηριστικά πολύ καλά, διοτι εχω φτιάξει ενα pc πολύ καλό που δυστηχώs το εχω μέχρι τώρα μόνο για internet και μουσική, αντι για την δουλειά μου.!!!!
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιώ 3 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα (Linux, MacOSX,Window$). Για αυτό το λόγω πιστεύω πως είναι δυνατό να πω από καθαρά αμερόληπτη μεριά τα υπέρ και τα κατά κάθε συστήματος. Καταρχήν να σου αποκλείσω τη χρήση Linux για τη δημιουργία γραφικών (όχι ότι σε ενδιαφέρει, αλλά πολύ απλά για να ξέρεις). Το Linux κάνει γραφικά αλλά θα σου βγάλει τη ψυχή. Από την άλλη πλευρά τα Window$ σε βάζουνε σε μία διαδικασία να κάνεις συνεχείς αναβαθμίσεις προκειμένου να μπορέσεις να χρησιμποποιείς πάντα τα τελευταία λογισμικά.

Αν και όλα θα καταλήγαν να σου προτείνω Mac, θα σου έλεγα πως αν δεν έχεις επαφές με το εξωτερικό, θα εκνευριστείς ιδιαιτέρως με την ελληνική υποστήριξη της rainbow, η οποία ως γνωστό είναι ότι το χειρότερο υπάρχει και θα υπάρξει ποτέ στο κόσμο. Σχετικά με τη σταθερότητα των Mac, θα καταταγώ και εγώ υπέρ του artech. Είναι σίγουρα από τα πιο σταθερά user friendly λειτουργικά συστήματα. Επιπλέον σχόλια του τύπου

-Με τα Mac μπλέκεις με διάφορα λειτουργικά, εφαρμογές που τρέχουν σε Χ, εφαρμογές που δεν τρέχουν σε Χ, εφαρμογές που τρέχουν native, εφαρμογές που τρέχουν με εξομοίωση... Μύλος!

είναι εντελώς ανούσια, εκτός βέβαια και αν θές με ένα κλίκ να σου γίνουν όλα.

Πιστεύω ότι κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα του αλλά και τα μειονεκτήματα του αλλά θα σου συνιστούσα να δεις το θέμα πιο σφαιρικά και όχι μονόπλευρα. Έχεις σκεφτεί το συνδιασμό και των δύο. Ξέρεις ότι υπάρχει δυνατότητα να τρέχεις Window$ σε Mac ;

Link to comment
Share on other sites

Videomix (Σάκη), όπως ειπώθηκε και παραπάνω, η καλύτερη πηγή πληροφόρησης είναι οι συνάδελφοί σου. Ζήτα τους να σου περιγράψουν το workflow τους, και αν είναι δυνατόν να σε αφήσουν να δοκιμάσεις hands-on. Είναι κοινός τόπος ότι τα Mac προσφέρουν σαφώς πιο παραγωγικό και γρήγορο workflow από τα windows, αλλά όταν είναι κάτι για τη δουλειά σου μην πάρεις προτού δοκιμάσεις.

 

Το άλλο που θα σου πρότεινα είναι να περάσεις και μια βόλτα από το dpgr όπου συχνάζει κόσμος πιο σχετικός με το θέμα.

 

Όσο για τεχνικές λεπτομέρειες, σαν _γενική_ πλατφόρμα, το καινούργιο μεγάλο PowerMac G5 δεν παίζεται. Φυσικά υπάρχουν τομείς που όπως ειπώθηκε παραπάνω τα Mac δεν είναι βιώσιμες λύσεις, αλλά η φωτογραφία σίγουρα δεν είναι μια από αυτές. Αν δε σου κάνει κόπο δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς ζητάς από ένα υπολογιστή.

 

Τέλος πολλά από αυτά που είπαν ο unforgiven και ο babis έιναι FUD. H μεγαλύτερη πλειονότητα περιφερειακών είναι συμβατή και με τις δυο πλατφόρμες. Αλλά υποθέτω ότι ένας επαγγελματίας δε θέλει απλώς ένα scanner των $100 και ένα Photo printer των $50. Και επειδή στη δημιουργία content ο Mac είναι πολύ δυνατός θα με εξέπληττε πολύ αν υπήρχαν high-end scanners και printers που δε θα ήταν compatible.

 

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι στα Mac δε χρειάστηκε ποτέ να εγκαταστήσω drivers για τη βασική χρήση των περιφερειακών μου με εξαίρεση έναν driver για firewire webcam το 2001, σε αντίθεση με τα PC που συνήθως και για το πιο ασήμαντο περιφερειακό πρέπει να βάλεις driver (π.χ. για Bluetooth USB dongle)

 

Τέλος υπάρχουν δυο στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψη σου:

 

α) η άθλια υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας της Apple - αν πιστέψω τους φίλους που έχουν mac στην ελλάδα

 

β) το σοβαρότατο πρόβλημα που έχουν τα Windows με τους ιούς και το διάτρητο λειτουργικό τους - κάθε βδομάδα θα πρέπει να εγκαθιστάς και κάποιο security ptach/service pack από τη Microsoft. Εγώ για παράδειγμα χρειάστηκε να εγκαταστήσω ΣΑΡΑΝΤΑΔΥΟ (42) security updates από το Φλεβάρη και τρέχω τα Windows 2000 pro.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πολύ απλά θα απαντήσω και θα πώ ότι με κάλυψαν οι παραπάνω, και με το παραπάνω...

Unforgiven σε παρακαλούμε πες μας την ιστορία με τη βόμβα στο Χ αν δεν σου κάνει κόπο........

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχώs έχω ήδη αγοράσει ενα PC. Ομωs αν δω οτι κάνω λάθοs, θα το πουλήσω. :o Γι'αυτό σαs ρωτάω. Οσο για τι το θέλω, ποιο πολύ το θέλω για βιντεοπαραγωγέs. Kαι λιγότερο για επεξεργασία fotos. Ε, να μπαίνω και λιγάκι στο INTERNET. :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Χμ... δε νομίζω ότι τίθεται καν ζήτημα σε αυτή την περίπτωση - αν χρησιμοποιείς DV camera. Από το iMovie που είναι δωρεάν (όπως και το iDvd) και είναι προεγκατεσημένα στα Mac μέχρι το Final Cut Pro 4/DVD Studio Pro 2 νομίζω ότι το workflow σου θα πετάει. Συν το firewire που έχουν από τη μάνα τους.

 

Και αν $1000 φαίνονται πολλά για το FCP4 υπάρχει και το FC Express που κάνει νομίζω $200 και έχει το ίδιο interface.

 

Βασικά η τρομερή ευελιξία που παρέχει το Quicktime wrapper format και ο τρόπος με τον οποίο όλο το λειτουργικό χρησιμοποιεί τι Quicktime σου κάνει τη ζωή πολύ εύκολη.

 

Πιστεύω ότι για τη δουλειά που περιγράφεις η mac πλατφόρμα είναι πιο παραγωγική γιατί σου προσφέρει τα iMovie και FCP που είναι best-in-class πακέτα (διαφορετικό class φυσικά!)

 

Αν σε ενδιαφέρει βέβαια η ταχύτητα θα πρέπει να χτυπήσεις το μεγάλο G5 ($3000). Αντίστοιχης ταχύτητας και συνολικών χαρακτηριστικών PC θα σου κοστίσει τα ίδια, ίσως και παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον TeRRaN

 

Εγώ πολύ απλά θα απαντήσω και θα πώ ότι με κάλυψαν οι παραπάνω, και με το παραπάνω...

Unforgiven σε παρακαλούμε πες μας την ιστορία με τη βόμβα στο Χ αν δεν σου κάνει κόπο........

 

Δεν είναι και τόσο μεγάλη ιστορία... Συνήθως όταν ρεντάρει After Effects με Hardware ICE effects και πάμε να ανοίξουμε το Media, σκάει... Ή αμέσως ή στο digitize... Το Mac επεστράφη (ήταν demo) γιατί είχει λίγα PCI και δεν χωρούσαν όλες οι κάρτες...

Σας μιλάω από την επαγγελματική πείρα μου, αν εσείς έχετε ασχοληθεί περισσότερο από 8 χρόνια, πάω πάσο...

 

Τέλος πολλά από αυτά που είπαν ο unforgiven και ο babis έιναι FUD. H μεγαλύτερη πλειονότητα περιφερειακών είναι συμβατή και με τις δυο πλατφόρμες. Αλλά υποθέτω ότι ένας επαγγελματίας δε θέλει απλώς ένα scanner των $100 και ένα Photo printer των $50. Και επειδή στη δημιουργία content ο Mac είναι πολύ δυνατός θα με εξέπληττε πολύ αν υπήρχαν high-end scanners και printers που δε θα ήταν compatible

 

Η αρχική ερώτηση είχε να κάνει με video, οπότε η αναφορά σου σε printers ήταν μάλλον άστοχη...

 

Ας πούμε λοιπόν ότι θέλω να αγοράσω ένα ΠΟΛΥ καλό μηχάνημα για να κάνω τη δουλειά μου (όπου χρόνος=χρήμα, μην το ξεχνάμε...)

Θέλω να βάλω το Digital Fusion... Τι; Δεν υπάρχει για Mac; Ας είναι, θα βολευτώ με το Combustion... Πάμε στα 3D πακέτα... To ΜΑΧ για Mac; Όχι ε; Οκ, Ας δούμε το Maya Unlimited... Ούτε αυτό, μόνο το complete υπάρχει... Που διαφέρει πολύ από το Unlimited (και εγώ που θέλω Cloth και Fur; ) Ας μείνουμε λοιπόν στο Lightwave... (Και πάει περίπατο το Mental Ray που έχω στα Silicon)

Photoshop έχει; Έχει! Ευτυχώς! Βρήκαμε και ένα πρόγραμμα που να υπάρχει!

Πάμε στο hardware... Επειδή θα με φάει το render, θέλω το καλύτερο: Ένας Quad Xeon 3Ghz θα ήταν ό,τι πρέπει... Για να μην μιλήσω για οκταπλό... Δεν υπάρχει στα Mac κάτι τέτοιο, ε; Οκ, θα φτιάξω ένα καλό workstation, με μια Wildcat και ένα rack render farm... Ούτε Wildcat, ούτε μηχάνημα για να φτιάξω render farm...

Θέλω να κλείσω και ένα συμβόλαιο για 24/365 υποστήριξη... Ποιά υποστήριξη στα Mac;

 

Πολλά πράγματα δεν λείπουν από το Mac βρε παιδιά; Καλοί είναι οι printers και τα drum scanners, αλλά το παιχνίδι στα graphics/video production το έχουν χάσει.. Αν παίζεις απλά με firewire και πιστεύεις ότι μόνο τα mac το έχουν ενσωματωμένο, θα βολευτείς...

 

root, επειδή εγώ κάνω ανούσια σχόλια, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πως θα κάνω τις Ultra Blue Ice να τρέχουν σε Χ για να χρησιμοποιήσω το After Effects on Ice, που στοίχισε 6 εκατομμύρια; Και δεν θέλω "ένα κλικ", όπως νομίζεις...

artech, έγραψες:

- Βλέπω πως ασχολείσαι με το πόσα προγράμματα υπάρχουν για μακ... Αναλογίστηκες ποτέ πόσα από τα προγράμματα που υπάρχουν για πισί κάνουν τη δουλειά τους; Αν υπάρχουν 20 προγράμματα σε πισί που κάνουν 20 διαφορετικές δουλειές όλα μαζί, στο μακ υπάρχει ένα πρόγραμμα που κάνει 30 δουλειές και τις κάνει σωστά. ?ρχισε να απαριθμείς λοιπόν όσα προγράμματα θέλεις, καθώς οι επαγγελματίες που δουλεύουν με το 1/8 του αριθμού των προγραμμάτων αυτών και ταυτόχρονα κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, παραγωγικότερα και γρηγορότερα θα σου αποδείξουν το αντίθετο.

Μπορείς να μου επις ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα το του Mac που τα κάνει όλα; Γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν το έχω βρει ακόμα (ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος)

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον VIDEOMIX

 

Δυστηχώs έχω ήδη αγοράσει ενα PC. Ομωs αν δω οτι κάνω λάθοs, θα το πουλήσω. :o Γι'αυτό σαs ρωτάω. Οσο για τι το θέλω, ποιο πολύ το θέλω για βιντεοπαραγωγέs. Kαι λιγότερο για επεξεργασία fotos. Ε, να μπαίνω και λιγάκι στο INTERNET. :rolleyes:

 

Συμβουλή μου: Μην το πουλήσεις... Αν θέλεις απλά να δουλεύεις με DV και να γράφεις DVD, θα βολευτείς μια χαρά, το ίδιο καλά που θα βολευόσουν με Mac και με μικρότερο κόστος... Αν θέλεις να δουλέψεις κάπως πιο σοβαρά, αγόρασε μια Canopus DV Storm (που δεν υπάρχει για Mac) και θα είσαι άρχοντας...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

unforgiven: δικό μου σφάλμα που αναφέρθηκα σε εκτυπωτές/σκάνερς. Πρόσεξα ότι ο videomix ήταν φωτογράφος και το μυαλό μου πήγε στο static photo editing, DTP κλπ.

 

Επίσης δεν αμφιβάλω ότι ο Mac δεν είναι η λύση για 3D content creation & rendering. Απ'ο,τι διαβάζω ο συνυασμός linux και intel (http://www.technewsworld.com/perl/story/31707.html) είναι αυτό που χρησιμοποιούν τα κορυφαία studio.

 

Αλλά είναι τελικά αυτό που θέλει ο videomix; Σε δεύτερη ανάγνωση μου φάνηκε ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο το editing, και όχι τα VFX.

 

Τέλος όπως είπα και πριν, αν δεν είναι ικανοποιημένος από την επιλογή μηχανής/soft ας δει τι έχουν άλλοι που κάνουν παρόμοια πράγματα και είναι ικανοποιημένοι.

Link to comment
Share on other sites

unforgiven,

 

Το γεγονός ότι δεν σου δούλεψε είτε για τεχνικούς λόγους κάποιο πρόγραμμα, είτε γιατί δεν κατάφερες εσύ να το κάνεις να δουλέψει δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τις δυνατότητες της Apple. Αν και ψιλοασχολούμαι με γραφικά, όχι σε επαγγελματικό επίπεδο, θα ήθελα να σου πω, πως όντως συμφωνω με την απουσία των λόγισμικών που αναφέρεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πάλι τίποτα. Πιστεύω ότι υπάρχουν αντίστοιχα ανάλογα προγράμματα, τα οποία πολύ απλά δεν έχεις συνιθίσει να χρησιμοποιείς. Σε τελική ανάλυση είναι όπως μάθει κανείς. Αν σε βολεύει το Πι-Σι και νομίζεις ότι έχει υπεροχή, να το χρησιμοποιείς τότε.

 

Σου μιλάει ένα πρώην-πισάκιας, φανατικός λινουξάς που του αρέσουν τα μάκ !

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον root

 

unforgiven,

 

Το γεγονός ότι δεν σου δούλεψε είτε για τεχνικούς λόγους κάποιο πρόγραμμα, είτε γιατί δεν κατάφερες εσύ να το κάνεις να δουλέψει δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τις δυνατότητες της Apple. Αν και ψιλοασχολούμαι με γραφικά, όχι σε επαγγελματικό επίπεδο, θα ήθελα να σου πω, πως όντως συμφωνω με την απουσία των λόγισμικών που αναφέρεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πάλι τίποτα. Πιστεύω ότι υπάρχουν αντίστοιχα ανάλογα προγράμματα, τα οποία πολύ απλά δεν έχεις συνιθίσει να χρησιμοποιείς. Σε τελική ανάλυση είναι όπως μάθει κανείς. Αν σε βολεύει το Πι-Σι και νομίζεις ότι έχει υπεροχή, να το χρησιμοποιείς τότε.

 

Σου μιλάει ένα πρώην-πισάκιας, φανατικός λινουξάς που του αρέσουν τα μάκ !

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

 

Μα εδώ μιλάμε ότι λείπουν τα κορυφαία προγράμματα... Δεν μίλησα για κανένα uitility... (Οι Ultra Blue Ice ΔΕΝ τρέχουν σε Χ... Και δεν ασχολήθηκα εγώ προσωπικά, αλλά ειδικευμένοι τεχνικοί... Ενώ το 99.9% των καρτών έχουν drivers για όλες τις εκδόσεις windows... H Apple μου λέει "πέτα την επένδυσή σου, γιατί αλλάζω λειτουργικό...". Προσωπικά με τέτοιες συνθήκες δεν μου αρέσει να δουλεύω...)

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον unforgiven

Ενώ το 99.9% των καρτών έχουν drivers για όλες τις εκδόσεις windows...

 

Από το 99,9% πόσες κάρτες είναι της προκοπής; Γιατί οι ακριβές λύσεις συνήθως υποστηρίζουν διάφορα λειτουργικά...

 

H Apple μου λέει "πέτα την επένδυσή σου, γιατί αλλάζω λειτουργικό..."

 

Ενώ η Microsoft πρίν αλλάξει λειτουργικό σε ρωτάει... Έχοντας εργαστεί ως τεχνικός Η/Υ 5 χρόνια σε πραγματικές συνθήκες ερχόμενος σε επαφή με διαφορετικά είδη χρηστών από οικιακούς μέχρι εταιρικούς, και έχοντας έρθει σε επαφή με όλα τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από MS-DOS v 3.30 μέχρι Windows XP θα σου πω ότι κάτι που τη μια μέρα δουλεύει στα Windows δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει και την επόμενη. Βέβαια με τα XP έχουν γίνει αρκετά βήματα βελτίωσης της σταθερότητας πόρο απέχουν απ' το να πλησιάσουν τα MAC. Στα MAC απλά δουλεύεις, στα Windows σπας τα @ρχ... σου να το κάνεις να δουλέψει και παρακαλάς το Θεό να δουλεύει και αύριο. Όσο για τα Patch τι να πρωτοπώ; Οτί δεν διανοούμαι να βάλλω το Service Pack 1 των Windows XP γιατί έχουν ένα πρόβλημα στη διαχείρηση μνήμης και δεν απελευθερώνουν τη μνήμη που δεσμεύουν τα προγράμματα;

 

Αν είσαι σοβαρός επαγγελματίας και ασχολείσαι με φωτογραφία και DTP πάρε MAC. Για 3D γραφικά βάλε Linux σε Intel (Δεν μπορεί, η Silicon Graphics κάτι θα ξέρει παραπάνω όπως και τα Studios του Hollywood που γυρνάνε ένα ένα σε Linux).

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον valerio

 

Από το 99,9% πόσες κάρτες είναι της προκοπής; Γιατί οι ακριβές λύσεις συνήθως υποστηρίζουν διάφορα λειτουργικά...

 

Αν είσαι σοβαρός επαγγελματίας και ασχολείσαι με φωτογραφία και DTP πάρε MAC. Για 3D γραφικά βάλε Linux σε Intel (Δεν μπορεί, η Silicon Graphics κάτι θα ξέρει παραπάνω όπως και τα Studios του Hollywood που γυρνάνε ένα ένα σε Linux).

 

"Γιατί οι ακριβές λύσεις συνήθως υποστηρίζουν διάφορα λειτουργικά..."... Στα PC ναι... Στα Mac όχι... εκτός αν οι Ice ξαφνικά έγιναν... φτηνές! :)

Οι ίδιες κάρτες στα PC έπαιζαν και σε NT και σε 2000 και σε XP. Στα Mac... απλά δεν...

Η Silicon (νυν SGI) κάτι ξέρει παραπάνω... Αλλά δεν χρησιμοποιεί Linux σε Intel, αλλά Unix σε dedicated συστήματα... Και το Unix αρχίζει και χάνει σιβαρά έδαφος από τη στιγμή που κορυφαία συστήματα (όπως το Avid DS|HD) πατήσανε σε πλατφόρμα windows (και όχι Mac...) :)

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από τον unforgiven

 

Η Silicon (νυν SGI) κάτι ξέρει παραπάνω... Αλλά δεν χρησιμοποιεί Linux σε Intel, αλλά Unix σε dedicated συστήματα...

 

unforgiven, νομίζω ότι αυτό σου ξέφυγε:

 

http://www.sgi.com/servers/altix/configs.html

 

H SGI για να επιβιώσει χρειάστηκε να αναπτύξει συστήματα και σοφτ και σε windows και σε Linux, εκτός από το δικό της το IRIX. Και φυσικά, στρατηγικά, το linux την ενδιαφέρει πολύ περισσότερο.

 

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη SUN, μόνο που ποτέ η SUN δε θα βγάλει συστήματα με windows.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είμαι άσχετος με τα ΜΑC, θέλω να κάνω μια χαζή ερώτηση.

 

Πειρατικά προγράμματα για τα ΜΑC κυκλοφορούν? Αν όχι, το PC είναι μονόδρομος.

HTC Desire Root User
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...