Jump to content

Nexus 6 vs LG G4 (ή κάτι άλλο) 400€

ostvarivanje
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μιας και πλησιάζει ο καιρός για αλλαγή τηλεφώνου άρχισα να μπαίνω σε μεγάλο δίλημμα.

Γνώρισα το Android από τη σειρά Nexus (Nexus S, Galaxy Nexus και Nexus 4, μόνο το Nexus 5 δεν πήρα για χάρη της λίγο μεγαλύτερης οθόνης και της πολύ καλύτερης μπαταρίας του G2). Οπότε έναν έρωτα προς τα Nexus τον έχω (πολύ αγαπημένη απασχόληση η αλλαγή roms).

Από την άλλη, εδώ στο myphone είχα κάτι χρόνια να διαβάσω τόσο καλά λόγια για ένα τηλέφωνο (G4). Είδα εχτές το βράδυ και ένα

μεταξύ των δύο να τρέχει πιο γρήγορα το G4 και κάπου μπήκα ξανά στο δίλημμα (ενώ είχα κατασταλάξει στο Nexus 6). Από roms βλέπω, δεν υπάρχει και τίποτα το ιδιαίτερο και φοβάμαι μην αρχίσω να βαριέμαι.

Στο όριο των 400€, έχουμε κάτι άλλο από Ελλάδα που μου διαφεύγει;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Στα 400 ευρώ κι εγώ στο G4 θα (ξανα)πήγαινα.

Ερχόμενος, βέβαια από Nexus 6 θα το ξαναπρότεινα 100% αλλά να θυμάσαι πως είναι 400 ευρώ για ένα προϊόν του οποίου το end-of-life είναι κοντά, άσχετα αν θα παίρνει αναβαθμίσεις.

Έχουν βγει οι διάδοχοί του, και πλέον δεν θεωρείται η ναυαρχίδα που ήταν.

Στη θέση σου θα πήγαινα σε καινούργιο G4, ή σε μεταχειρισμένο Nexus 6.

Το G4 το θεωρω συνολικά πιο ολοκληρωμένη συσκευή.

Βέβαια αμα θες να παίζεις με το κινητό τότε η nexus η πας σε κινέζους.

Όχι στους κλασικούς επώνυμους(Samsung,lg,htc,Sony)

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Τι εννοείς end of life; Για εμένα δεν είναι σημαντικό αν τύποις θεωρείται ναυαρχίδα. Εμένα με ενδιαφέρει η απροβλημάτιστη λειτουργία του. Επίσης με ενθουσιάζει η μεγάλη του οθόνη αν και σε κάποιες περιπτώσεις φορητότητας το γνωρίζω ότι θα μου αποτελέσει πρόιβλημα. Ναι, ασχολούμαι πολύ με roms. Αν και το g4 έχει την πορεία του g3 υπό την έννοια της πληθώρας της rom, τότε θα το σκεφτώ ακόμα πιο σοβαρά. Γιατί έχω την εναλλακτική να πηγαίνω από AOSP σε stock και το αντίστροφο.

Όσο για μεταχεισισμένο, δεν το σκέφτομαι καν. Ποτέ δεν πήρα και ούτε νομίζω ότι θα πάρω.

@ alextrela Γιατί θεωρείς ότι είναι πιο ολοκληρωμένο το G4, εννοώ σε ποιους τομείς, και γενικά πώς ακριβώς το σκέφτεσαι;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Εχει καλύτερη οθονη με μεγαλύτερη ισορροπία στους τομείς φωτεινοτητα,αντιθεση,στάθμη μαύρου-λευκού.

Απο της πληρέστερες IPS της αγοράς ενώ του nexus 6 ειναι μια δεύτερο-τριτοκλασάτη Amoled.

Μέρα με την νύχτα με τις κορυφαίες της Samsung εντός 15.

Την πληρέστερη κάμερα εχει στο χωρο του android με την μεγαλύτερη ισορροπία και σε ημερήσιες και σε χαμηλό επίπεδο φωτισμού η την νύχτα.

Και απο την αλλη εχει τα πλεονεκτήματα της micro sd και αποσπομενη μπαταρια και γενικά ενα κορυφαίο σύνολο σε πολυ καλή τιμή μαλιστα σήμερα που μιλάμε.

Αλλα αμα θες να πειράζεις τα κινητά σου τότε μονόδρομος nexus η κάποια Κινεζοι που δεν γνωρίζω πολλά απο αυτους.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ενδιαφέρομαι να πάω σε κινέζικο (αγοράζοντας από Κίνα, όχι επειδή τα υποτιμώ αλλά επειδή θα έχω ένα χρόνο εγγύηση και αν πάθει κάτι θα μείνω για πάνω από μήνα χωρίς το τηλέφωνο).

Οπότε μάλλον για το Nexus με βλέπω. Για την οθόνη του G4 έχω διαβάσει και εδώ και αλλού τα καλύτερα, οπότε δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενά σου. Από την άλλη, δε θεωρώ ότι είναι κακή η οθόνη του Nexus, που τη βλέπω κάθε μέρα στο κινητό ενός φίλου μου. Βασικά, μου αρέσει που έχει τόσο μεγάλη οθόνη, από την άλλη, φοβάμαι λίγο τη φορητότητα, ειδικά το καλοκαίρι.

Θα ελεγα οτι ειπε και ο φιλος alextrela , G4 δαγκωτο! Καμερα και οθονη δε βρισκεις καλυτερη σε αλλα Android. Και roms θα βγουν, οπως στα G2 και G3 που ναι πολλες και καλες.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φυσικα και με το Nexus 6 δε νομιζω οτι θα "γκρινιαξεις" ευκολα για κατι και ας ειναι πιο παλια συσκευη. Απλως η amoled που εχει ειναι κιτρινιαρα και φθειρεται με τη χρηση.

Εντάξει, η αγορά θα γίνει γύρω στις 10-12 Νοεμβρίου. Το προηγούμενο διάστημα ήμουν κατά 80% για Nexus, αλλά τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερ σκέφτομαι το G4. Έχω το G2 και σήμερα πέρασα μια stock based rom. Πρίν είχα AOSP. Θέλω να πω ότι αυτές οι εναλλαγές από stock σε aosp και το αντίθετο, μου αρέσουν πολύ γιατί δε βαριέμαι. Στο Nexus τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει (βέβεαι υπάρχουν πολλές άλλες). Επίσης, ξεφεύγει σε μέγεθος το Nexus και ίσως και από πρακτικής άποψης να βολεύει περισσότερο το G4. Πραγματικά είμαι σε μεγάλο δίλημμα.

Τι εννοείς end of life; Για εμένα δεν είναι σημαντικό αν τύποις θεωρείται ναυαρχίδα. Εμένα με ενδιαφέρει η απροβλημάτιστη λειτουργία του. Επίσης με ενθουσιάζει η μεγάλη του οθόνη αν και σε κάποιες περιπτώσεις φορητότητας το γνωρίζω ότι θα μου αποτελέσει πρόιβλημα. Ναι, ασχολούμαι πολύ με roms. Αν και το g4 έχει την πορεία του g3 υπό την έννοια της πληθώρας της rom, τότε θα το σκεφτώ ακόμα πιο σοβαρά. Γιατί έχω την εναλλακτική να πηγαίνω από AOSP σε stock και το αντίστροφο.

Όσο για μεταχεισισμένο, δεν το σκέφτομαι καν. Ποτέ δεν πήρα και ούτε νομίζω ότι θα πάρω.

@ alextrela Γιατί θεωρείς ότι είναι πιο ολοκληρωμένο το G4, εννοώ σε ποιους τομείς, και γενικά πώς ακριβώς το σκέφτεσαι;

με συγχωρείς που δεν απάντησα, αλλά μου διέφυγε η ερώτηση διαβάζοντας γρήγορα γρήγορα το μήνυμά σου. :O

end-of-life εννοώ πως έχει ήδη κυκλοφορήσει "φρέσκο πράμα" από την Google, με αποτέλεσμα το hype και η ενεργή ενασχόληση με το Nexus 6 να περιορίζεται σιγά σιγά, καθώς οι devs στρέφονται σε νεότερο hardware (Nexus 5X και 6Ρ). Δεν λέω πως θα πάψει να ασχολείται ταυτόχρονα όλη η κοινότητα με το Nexus 6, αλλά σίγουρα σιγά σιγά (σε ένα χρόνο και κάτι, υποθέτω) θα αρχίσει να δείχνει πως πέφτει η ομάδα.

Δεδομένου πως κάθε χρόνο βγαίνουν νεότερες ναυαρχίδες, είναι επόμενο και η κοινότητα να στρέφεται εκεί, αφήνοντας σιγά σιγά τις πρώην ναυαρχίδες.

Το hardware, αν μη τι άλλο, είναι άπαιχτο και η συσκευή όσο smooth μπορεί να καυχιέται μια ναυαρχίδα πως είναι, ακόμη κι αν ο επεξεργαστής δεν είναι ο πιο τελευταίος.

Αν θέλεις ένα +/- για το καθένα από τα κινητά:

Nexus 6

+μεγάλη οθόνη

+μπροστινά δυνατά ηχεία

+αλλαγή ROM

+quick charge με φορτιστή που δίνεται με το κινητό (στο G4 υποστηρίζεται από την συσκευή αλλά ο φορτιστής που δίνουν είναι απλός. go figure)

+αυτονομία 1,5-2 ημερών

+υποστήριξη ασύρματης φόρτισης

-μέτριας ποιότητας AMOLED panel

-μεγάλο μέγεθος και βάρος

-έλλειψη microSD

-έλλειψη FM

-ικανοποιητική κάμερα (όχι αντάξια των 400 ευρώ όμως)

LG G4

+άριστη IPS οθόνη

+microSD

+FM Radio

+μικρές διαστάσεις για τόσο μεγάλη οθόνη (5,5" οθόνη σε κινητό για 5")

+ΑΠΟΛΥΤΗ κάμερα στο αυτόματο. Η μόνη κάμερα που μου έβγαζε τις καλύτερες φωτογραφίες σε φουλ αυτόματο mode. Σε άλλα κινητά πάντα θα πείραζα λίγο το white balance, λίγο τη φωτεινότητα...

+αποσπώμενη μπαταρία

-Πλαστικούρα και φτήνια παντού. Το μόνο που το έσωζε ήταν το δερμάτινο πίσω καπάκι.

-έλλειψη ROMs

-χωρίς quickchargeR μέσα στο κουτί

-αυτονομία 1 μέρας

Κατ' εμέ, Nexus 6 για το μέγεθος της οθόνης, την εμπειρία stock google και εύκολης αλλαγής ROMS, και το wow factor (τραβάει τα βλέμματα όσο να 'ναι :P ) LG G4 για την κάμερα, το μικρό μέγεθος και αν σε αφορούν την MicroSD και το FM radio.

Έγραψες πολλά και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες. Πρώτα από όλα θέλω να σε ρωτήσω αν είχες και τα δύο κινητά ή ουσιαστικά παραθέτεις τις απόψεις χρηστών (όχι ότι και το δεύτερο δεν ενημέρωση, αλλά διαφορετικό το να έχεις ιδία άποψη).

Σε αυτό με την ενεργή ενασχόληση με το Nexus 6 ότι θα φθίνει λόγω του ότι οι developers πηγαίνουν στην καινούρια ναυαρχίδα, δε με βρίσκει σύμφωνο. Ισχύει ότι πηγαίνουν στην επόμενη Nexus συσκευή, αλλά οι περισσότερη εξ αυτών ασχολούνται και με την παλιότερη. Είμαι κάτοχος του Nexus 4 από το Σεπτέμβριο του 2013 (δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του) και ακόμα και τώρα υπάρχει μεγάλη ενασχόληση των devs στο xda. Χαλαρά του έχω Android 6 του Frank. Οπότε αυτό το κομμάτι δε με απασχολεί ιδιαίτερα.

Σίγουρα ακόμα οι περισσότερες πιθανότητες είναι υπέρ του Nexus 6. Ενώ με το Nexus "παίζω" κάθε μέρα επειδή το έχει ένας φίλος, το G4 το έχω δει πολύ λίγο (αν και τις επόμενες μέρες θα το έχει κάποιος άλλος φίλος). Αν μου πεις να πάω να το δω σε κάποιο κατάστημα... αυτό είναι το αρνητικό των μικρών πόλεων. Δεν υπάρχει πιθανότητα να το βρω εγώ και η μόνη λύση είναι μόνο σε κάποια κοντινή πόλη.

Τέλος πάντων, αν υπήρχαν roms στο G4 θα ήμουν 50-50, αλλά τώρα στο 70-30. Από αύριο ξεκινάει 10ήμερο εκπτώσεων και αν προκύψεις κάποια καλή ευκαιρία μπορεί να την εκμεταλλευτώ. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να το αγοράσω μετά τις 10 Νοεμβρίου και αν δεν προκύψει κάτι πολύ καλό.

Είχα και τα δυο κινητά, το Nexus για ένα 4μηνο, και το G4 για δυο μήνες.

ΟΚ, δεν μπορώ να διαφωνήσω στο θέμα για τις ROMs. Ίσως η αίσθηση που έχω πως το community φθίνει με το πέρασμα του χρόνου να οφείλεται και σε δικό μου ξενέρωμα που δεν βγαίνει κάτι επαναστατικά διαφορετικό σε ROMs. Δηλαδή πέρα από 2-3 ενεργά αναβαθμιζόμενες ROMS με εβδομαδιαίες αλλαγές και ουσιαστικές διαφορές στα features τους, σπάνια βλέπω κάτι νέο σε ROMs μετά το πρώτο εξάμηνο-έτος κυκλοφορίας μια συσκευής.

Π.χ. στο Nexus 6 μου δοκίμασα Cyanogenmod, Slim, και ParanoidAndroid από ένα μήνα την καθεμία, συν τον πρώτο μήνα της stock ROM. Αλλά από 'κει και πέρα, κάτι νέο και διαφορετικό σε ROMs σταμάτησε να εμφανίζεται. Βελτιώνονταν βέβαια οι παραπάνω ROMs, χωρίς όμως να προστίθενται νέα features για να με κρατήσουν σε ενδιαφέρον.

Αν παρ' όλα αυτά είσαι σύμφωνος ή δεν σε επηρεάζει στον ίδιο βαθμό με εμένα το παραπάνω σκηνικό, σαφώς το Nexus 6 είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Απλώς μετά την συνύπαρξή μου και με το G4, η κάμερα του G4 είναι γενικότερα καλύτερη, αν σε απασχολεί κάτι τέτοιο. Χωρίς να σημαίνει πως του Nexus 6 ήταν χάλι μαύρο, μην παρεξηγούμαι.

Κράτα το τελευταίο που είπα και στο παραπάνω μήνυμά μου:

Κατ' εμέ, Nexus 6 για το μέγεθος της οθόνης, την εμπειρία stock google και εύκολης αλλαγής ROMS, και το wow factor (τραβάει τα βλέμματα όσο να 'ναι :P ) LG G4 για την κάμερα, το μικρό μέγεθος και αν σε αφορούν την MicroSD και το FM radio.

Αν μπορείς να αντέξεις το μέγεθος του N6 και δεν σε απασχολεί MicroSD και FM, και είσαι απλα ΟΚ με μια πολύ καλή κάμερα, τότε πήγαινε για Nexus 6 και δεν θα το μετανιώσεις.

Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου για τις roms, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπήρχαν μόνο τρία διαφορετικά projects ενεργά. Κάνοντας μια βόλτα από το xda και συγκεκριμένα εδώ και εδώ βλεπω πάρα πολλά καλουδια το οποίο και με συναρπάζει να έχω μια συσκευή και να "παίζω". Από εκεί και πέρα, για τι επαναστατικό μιλάμε; Εξαρτάται πώς το ορίζει ο καθένας. Αν μιλήσω προσωπικά, το ζήτημα των roms στα Nexus, με υπερκαλύπτει.

Κάτι αλλο, το G4 συνεχίζεις να το έχεις; Εννοώ, σε καλύπτει; είσαι ευχαριστημένος και δικαιωμένος με την αλλαγή που έκανες από το Nexus;

Ξέρω πολύ καλά ότι η κάμερα του G4 είναι καλύτερη και έχω διαβάζει διθυραμβικά σχόλια για την κάμερά του. Επίσης έχω εμεπιρία από την κάμερα του Nexus, επειδή το έχει ένας φίλος μου και μου είναι ίσως κάτι παραπάνω από ικονοποιητική (ίσως επειδή ποτέ δεν έβαζα ως κριτήριο την κάμερα, τοθλάχιστον στα υψηλά κριτήρια για την επιλογή τηλεφώνου, λόγω του ότι αν πάω κάπου και χρειάζομαι καλή φωτογραφία, διακοπές, εκδηλώσεις κλπ, θα χρησιμοποιήσω τη mirrorless που έχω). Άρα στο Nexus δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα η κάμερα.

Αυτό ότι τραβάει τα βλέμματα, δεν ειμαι αυτού του στυλ να επιδιώκω να προκαλώ, αλλά σίγουρα με ευχαριστεί το να το δω υπό την έννοια της επιβράβευσης της αγοράς μου. Αν σταθώ στην τελευταία σου παράγραφω για το αν μπορώ να το αντέξω, έχω κάποιες αναστολές για το καλοκαιτι και που θα το βάζω, αλλά σίγουρα δεν είναι κρίσιμος παάγοντας για την αγορά του.

Τέλος, για το ραδιόφωνο δε με απασχολεί καθόλου γιατί ακούω σπάνια έως καθόλου. Για την κάρτα μνήμης, θα το πιστέψεις ότι ποτέ δεν είχα τηλ΄ρφωννο android με κάρτα μνήμης (nexus s, galaxy nexus, nexus 4, optimus g, G2). Πιστεύω το nexus να έχει otg, γιατί το μόνο που θα χρειαστώ είναι ένα φλασάκι σε mini usb (πώς τα λένε αυτά δεν ξέρω) ώστε να αποθηκεύω εκεί τα nandroid backups και να το έχω, για παράδειγμα στα κλειδιά μου και όταν φλασάρω κάποια rom να παίρνω καινούριο backup ή να κάνω κάποιο restore αν παραστεί ανάγκη.

Short version: Βουρ για Nexus 6.

Μακροσκελής version:

Ναι βρε, απόψεις ανταλλάσσουμε, μην τρελαίνεσαι. Καμιά φορά τα λέω και λίγο διαφορετικά/πιο υπερβολικά απ' ότι εννοώ :P

Αλίμονο αν Nexus συσκευή που είναι εργοστασιακά ξεκλείδωτη δεν είχε μεγάλο development. :P Δεδομένου όμως πως οι περισσότερες ROMs έχουν τη βάση τους στην AOSP, συνήθως οι devs βάζουν κάποιο χαρακτηριστικό (στην Cyanogen είναι όσο πιο stock based χωρίς παρεμβάσεις της google, στην slim έχουν αφαιρέσει πολλά bloatware και system services που ήταν "άχρηστα" προκειμένου να σμυκρινθεί σημαντικά ο χώρος που καταλαμβάνει το OS, στην ParanoidAndroid έχουν το PIE αντί για την Navbar, κ.ο.κ.)

Λίγες πέραν αυτών όμως είχαν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ώστε να πω "χμ, άλλαξα ROM και φαίνεται". Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πού το πάω. Οι developers τρέχουν να φέρουν "νέα features" ή την τάδε ROM για ένα κινητό όταν αυτό πρωτοβγαίνει ή όταν γίνεται mainstream στην αγορά. Έπειτα, σταματάει να υπάρχει αυτό το σούσουρο με νέες ROMs.

Αλλά εντάξει, πες αυτό είναι προσωπική μου άποψη. :alien:

Ειδικά αφού μου λες πως δεν στηρίζεσαι στο κινητό για φωτογραφίες (το δικό μου βασικότερο κριτήριο, και δευτερευόντως η αυτονομία που οφείλει να είναι απαραίτητα μια μέρα βαριάς χρήσης), τότε απλά πήγαινε για Nexus 6.

Ποτέ το G4 δεν θα φτάσει τα επίπεδα του Nexus σε customizability και πληθώρα ROMs.

Ο λόγος που πήρα Nexus 6 ήταν η μεγάλη οθόνη (είχα 7" tablet και ένα Z3 Compact στις 4,6", οπότε σκέφτηκα πως με ένα κινητό κάπου στη μέση θα μπορούσα να κάνω τις δυο αυτές συσκευές... μια).

Ο λόγος που έφυγα από Nexus 6 ήταν επειδή η μεταπωλητική του αξία ήταν στο κατάλληλο σημείο ώστε να το "σπρώξω", και ταυτόχρονα η τιμή του G4 με την τέλεια κάμερα ήταν στο κατάλληλο σημείο ώστε να το "τσιμπήσω".

Ο λόγος που πήγα στο G4 ήταν η κάμερα.

Ο λόγος που έφυγα από G4 ήταν η απογοητευτική μπαταρία του. Ακόμα χειρότερη εμπειρία με την μπαταρία είχα από το S6 στο οποίο στράφηκα ώστε να δω αν η άριστη κάμερά του ήταν ζευγάρι με μια εξίσου άριστη αυτονομία. Ούτε καν.

Νομίζω πως αν είχα επιλογή τώρα, θα επέστρεφα στο Nexus 6, έχοντας περάσει από G4 και S6. ΕΙΔΙΚΑ εφόσον έχεις mirrorless για "σημαντικές φωτογραφήσεις", τότε το Nexus είναι ικανοποιητικότατο σαν καθημερινή κάμερα, και θα χαρείς να σκαλίζεις τις ROMs χωρίς να φοβάσαι για εγγυήσεις κτλ.

Δεν είναι ότι τρελαίνομαι, απλά επειδή ο γραπτός λόγος είναι ψυχρός, δε θέλω να "φανεί" κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω στο μυαλό μου και για αυτό μερικές φορές είμαι τόσο αναλυτικός.

Μωρέ βουρ για Nexus 6 αλλά πώς να κουμαντάρω τα 184γρ. του; Την κατάσταση τη σώζει το ότι είμαι ψηλός (1.93) και έχε σχετικά μεγάλα δάχτυλα. Το ένστικτό μου με οδηγεί εκεί, θα φανεί...

Για την cyanogen και τη slim (δεκάδες φορές τις έχω εγκαταστήσει σε άλλες συσκευές) συμφωνώ απόλυτα ότι είναι έτσι. Αλλά η paradoid, παλιά ήταν πάρα πολύ καλή και με υψηλά επίπεδα customization. Κάπου το τελευταίο διάστημα το έχουν χαλάσει και έχω ξενερώσει κάπως. Εμένα μου αρέσει φοβερά να βάλω κάποια rom και να έχει πολλά πράγματα να ρυθμίσεις. Ειδικά ζητήματα εμφάνισης με χρώματα και εφφεδάκια με συναρπάζουν.

Μπορεί να βάλω καινούρια rom και εξωτερικά να μην έχει διαφορά εμφάνισης, αλλά μπορεί under the hood να δίνει διάφορα πράγματα, όπως ταχύτητα, καλύτερη αυτονομία κλπ. Και επειδή γράφω για καλύτερη αυτονομία να μην το ξεχάσω:Nexus 6 vs LG G4. Ποιο έχει την καλύτερη αυτονομία και αν μπορείς γράψε σε % πιο έχει παραπάνω.

Το ζήτημα των roms πάντα εμπεριέχει και τον υποκειμενικό παράγοντα. Υπάρχουν πάντα διαφορετικές οπτικές στην ίδια rom.

Πραγματικά, η φωτογραφία μου αρέσει να είναι καλή και να βάζω διάφορα apps φωτογραφικών μηχανών ώστε να δοκιμάζω φίλτρα. Αλλά ως εκεί. Πήγα εχτές σε μία βράβευση της ανιψιάς μου και ούτε καν σκέφτηκα να τραβήξω έστω και μία με το κινητό. Όλες από τη mirrorless.

Τέλος, για τις εγγυήσεις που γράφεις τι εννοείς. Κανονικά πρέπει να το κάνεις stock με locked bootloader για να το στείλεις και να είσαι εντός εγγύησης, σωστά; Το ρωτάω μήπως και άλλαξε κάτι!

Συγχαρητήρια για την ανηψιά! Πάντα επιτυχίες ;)

Χαχαχαχα κι εγώ άπαξ και πω ότι θα γράψω, πάντα θα το πω όσο πιο περιφραστικά μπορώ ακριβώς για τον ίδιο λόγο, πως γραπτώς πάντα είναι πιο απόμακρο αυτό που λες, και ελλείψει του face-to-face δεν πιάνει ο άλλος το χιούμορ, ή τον τόνο που λες (well, γράφεις) κάτι.

Λοιπόν-λοιπόν, στις ερωτήσεις σου, τώρα:

Τα 184gr είναι ανεκτά εφόσον δέχεται το χέρι σου το μέγεθος του τηλεφώνου. Είναι όλα στο μυαλό, νομίζω. Σαν αίσθηση, πρέπει να συνυπολογίσεις τα υλικά, το μέγεθος, τον τρόπο που κρατάς το κινητό, και τι είχες συνηθίσει πριν από αυτό. Μπορώ να δεχτώ καλύτερα να κρατάω 184γρ μέταλλο από 184 γρ πλαστικό, λόγω της υφής και υποσυνείδητα (ίσως) και της αίσθησης πως κάτι βαρύ και από ψυχρό υλικό (μέταλλο και γυαλί, που πιάνουν τα δάχτυλά σου κατά βάση) είναι κάτι μεγάλης αξίας.

Επίσης έχει και πολύ καλή ισορροπία στο χέρι σαν συσκευή. Εγώ στο 1,80 έχω μικρότερα δάχτυλα του κανονικού (κατάρα) και ζοριζόμουν στην αρχή να φτάσω την άκρη της οθόνης με τον αντίχειρα σε οτιδήποτε ήταν πάνω από 5"οθόνη. Σιγά σιγά βρίσκεις τη σωστή "χειραψία" και το τηλέφωνο κάθεται όπως πρέπει στο χέρι.

Τώρα, αν θα σε κουράζει το 184γρ είναι καθαρά δικό σου θέμα. Εγώ γενικά δεν κρατάω τη συσκευή για να κάνω κλήσεις (handsfree γαρ), αλλά και όταν το κρατάω για games ή browsing πάντα είναι σε landscape και μόνο για να δω κάτι στα γρήγορα το χρησιμοποιώ σε portrait mode. Είναι πολύ υποκειμενικό, λοιπόν, το κατά πόσο θα σε βολέψει το 184γρ και εξαρτάται κατά πολύ στο είδος χρήσης που κάνεις.

Πάμε στις ROMs. :) Θυμάμαι μετά το Xperia Arc μου (δες στην υπογραφή μου) όσα Android αγόραζα ΕΠΡΕΠΕ να παίρνουν επίσημα Cyanogenmod. Θυμάμαι ήταν τόσο καλύτερη η εμπειρία μου και η αυτονομία του κινητού απ' ότι με Stock ROMs, που μου είχε γίνει εμμονή. Αφού, λοιπόν περνούσα λίγο χρόνο με την stock να τσεκάρω πώς πάει, περνούσα Cyanogenmod και όταν την βαριόμουν πήγαινα στις υπόλοιπες (Slim, PA, MIUI κτλ...) Από κάποιο σημείο και μετά, όπως περιέγραψα πριν, λίγο πολύ η εμπειρία ήταν πανομοιότυπη σε όλα τα κινητά. Δηλαδή είτε Xperia Z είχα, είτε Note, είτε LG G3 είχα το ίδιο interface, τις ίδιες ρυθμίσεις, τις ίδιες στοκ εφαρμογές (dialer, sms, gallery), οπότε ήταν σαν ουσιαστικά να άλλαζα συσκευές και να κρατούσα σταθερό το λειτουργικό. Εξαφανιζόταν μεν το lag από τα skins της εκάστοτε εταιρίας, αλλά χανόταν και η αίγλη του "νέου" user interface.

Για να αποφύγω την ξενέρα αυτή, αποφάσισα να δοκιμάζω τα κινητά σε Stock για περισσότερο καιρό. Κάτι εντυπωσιακό προέκυψε: σπάνια μετά το Xperia Z3 Compact (ξανα, σε παραπέμπω στην υπογραφή μου) οι συσκευές είχαν καλύτερη αυτονομία με custom ROMs. Δεν το πίστευα πως πλέον οι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να κάνουν optimize για καλύτερη αυτονομία τις ROMs τους.

Που μου δίνει πάσα για το επόμενο ερώτημα: αυτονομία. Συγκρίνοντας τα G4 και Nexus 6 σκέφτομαι τα εξής:

Nexus 6: μεγάλη οθόνη αλλά AMOLED, μεγάλη μπαταρία (3220mAh). LG G4: μικρή οθόνη αλλά LCD, μικρή μπαταρία (3000mAh). Και τα δυο ωστόσο έχουν την ίδια 2K ανάλυση, 3gb ram, και παρόμοιους (ενεργειακά) Snapdragon 805 και 808.

Αυτή η κατά 7% μεγαλύτερη μπαταρία του Nexus, σε συνδιασμό με την τεχνολογία ΑΜΟLED και την εντελώς stock rom (χωρίς άχρηστα knick-knacks), δίνει άνετα μισή μέρα έξτρα χρήσης στο Nexus από ότι το LG.

Με το Nexus έβγαζα 1μιση μέρα με 4 ώρες οθόνη (wifi+4g και 40% φωτεινότητα), ενώ με το G4 έβγαζα 1μιση μέρα με 2μιση ώρες οθόνη (wifi+4g και 60% φωτεινότητα, γιατί οι LCD δεν είναι τόσο φωτεινές όσο οι AMOLED).

--Σημειωτέον, με το J5 που πήρα πρόσφατα, έχω βγάλει 2 μέρες και 3 ώρες με 4 ώρες οθόνη (wifi+4g και 40% amoled) με πάνελ 1280x720 και σαφώς λιγότερο ενεργοβόρο Snapdragon 410...--

Κλείνοντας, εννοείται πως για να καλύπτεσαι από εγγύηση πρέπει να είσαι σε locked bootloader και stock rom, αλλά το Nexus είναι από τα λίγα κινητά που είναι officially unlockable και ανοιχτό για "πειραματισμούς". Το επεσήμανα για την εγγύηση καθότι το LG G4 δεν έχει ξεκλείδωτο bootloader. Το Nexus ξεκλειδώνει με επίσημο τρόπο και ξανακλειδώνει (σε αντίθεση με Samsung π.χ. και την κατάσταση του Knox)

Το μόνο που με "πονάει" είναι ότι κοστίζει 400 ευρώ το Nexus, που εγώ δεν θα τα έδινα (edit: δεν θα τα έδινα πλέον, και δεδομένων των εναλλακτικών που θα μου ταίριαζαν με βάση τα δικά μου στάνταρ). Στα 350 θα ήταν πιο "ευκολοχώνευτο". (Στα 300 ευρώ το LG G3 32gb/3gb RAΜ με καλύτερη κάμερα από το Nexus [όπως είπα είναι το πρώτο κριτήριο για μένα] πετάει με Cyanogenmod με 1μιση μέρα μπαταρία και 3 ώρες οθόνη -κάπου ανάμεσα στο Nexus και το G4.

Αλλά για εσένα, νομίζω το Nexus 6 είναι πλέον μονόδρομος. :)

Edited by x_vagos_x

Εντάξει, για τα 184 γρ. πιο πολύ το έγραψα επειδή όταν το πρωτοέπιασα μου έκανε εντύπωση το βάρος του. Φυσικά και δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας το βάρος του. Δεν ξέρω, λίγο που το κράτησα, στην αρχή μου έφευγε από το χέρι αν το κρατούσα με το ένα μόνο. Ίσως επειδή δεν το είχα συνηθισμένο. Όπως και να το κάνουμε πάντως, είναι τεράστιο. Βέβαια, από την άλλη, αυτό αποτελεί και τη γοητεία του.

Δε χρησιμοποιώ handsfree αλλά η κλήσεις μου είναι περιορισμένες. Ε, αν με κοιτάει κάποιος από το πλάι την ώρα που θα μιλάω, δε θα ξέρει ποιος είμαι γιατί κρύβει όλο το κεφάλι! :lol: Γενικά το χρησιμοποιώ σε portrait mode, ειδικά για messeging γιατί με βολεύει καλύτερα να πληκτρολογώ. Συνήθως σε landscape μόνο για κανένα βίντεο ή όταν χρησιμοποιώ τον κάμερα.

Ναι, παλιά στις roms υπήρχε μεγάλη διαφορά, αλλά πλέον όχι τόσο πολύ. Αν και εγώ δε βάζω roms για να έχω πιο γρήγορο τηλέφωνο αλλά για τις επιλογές σε παραμετροποίηση που έχει. Για τη μπαταρία να αναφέρω, είχα δοκιμάσει μια aosp rom στο G2, το οποίο έτσι και αλλιώς έχει πολύ καλή αυτονομία και είχα πάθει πλάκα, δεν τελείωνε με τίποτα (πέρασε καιρός όμως, δε θυμάμαι ούτε το όνομά της).

Άρα λοιπόν και εκεί με βολεύει περισσότερο (αναφέρομαι στην αυτονομία). Αν και δε μου είναι ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί όταν είμαι στη δουλειά (που βρίσκομαι εκτός σπιτιού για περισσότερες ώρες), πάντα είμαι με φορτιστή και power bank.

To είχα σκεφτεί και το G3, αλλά διάβασα για υπερθερμάνεις και σκοτεινή οθόνη και έπαψα να το σκέφτομαι. Επίσης, γιατί λες ότι είναι μονόδρομος για μένα το Nexus 6. Αν και εμένα με βλέπω προς τα εκεί, για την ακρίβεια... I can't wait...

Λεω πως ειναι μονοδρομος καθοτι γενικα σαν συσκευη εχει πολυ συγκεκριμενο κοινο.

Ειναι μεν μια συσκευη με καλη αυτονομια, αλλα παραλληλα εχει μεγαλη οθονη. Πολυ μεγαλη για καποια γουστα. Επισης εχει το καλο των ROMs, αλλα παραλληλα εχει και καμερα απλα καλη (με λιγοτερα χρηματα, ξαναλεω, αν σε ενδιαφερει η καμερα υπαρχουν καλυτερες υλοποιησεις).

Εφοσον σε καλυπτει στα βασικα σημεια του και δεν ειναι dealbreakers τα σημεια που ειναι απλα καλο και οχι top, δεν βλεπω γιατι να μην το προτιμησεις.

Οσο για το G3, απαιχτο κινητο ειδικα στα λεφτα του. Αλλα η οθονη δεν ηταν ανταξια των προσδοκιων μου. Σκοτεινη οπως ειπες, με αρκετο oversharpening, και πολυ κακη φημη (για ελαττωματικα panels και θερμοκρασιες). Απο την αλλη ειναι η καλυτερη καμερα για μενα στα 250-300€.

Έτσι όπως τα λες είναι. Ποτέ δεν αγόραζα κινητά με βάση το τι αγοράζει η πλειοψηφία και αν σκεφτείς ότι πήγαινα και αγόραζα αποκλειστικά Nexus, καταλαβαίνεις ότι άνηκα στη μειοψηφία :p

Τέλος πάντων, μου φαίνεται θα το παραγγείλω να τελειώνουμε...