Jump to content

Lumia 640 XL DS vs Galaxy J5 vs Xperia M4 Aqua

ParafronGR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από μια τραγική πτώση του G2 της κοπέλας μου, είμαστε σε αναζήτηση νέου κινητού. Το bugdet είναι αυστηρά* μέχρι 180-190€ και γι'αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας.

Πρόβλημα με τα λειτουργικά δεν έχει αλλά από τις συσκευές κάτι λείπει. Προέρχεται από κινητό με μεγάλη οθόνη, 4πύρηνο Snap 800, 2Gb RAM και σ'αυτά τα χρήματα ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να βρει κάτι αντίστοιχο αλλά όσο το δυνατόν πιο ποιοτικό.

Σαν μια πρώτη γεύση έχουμε τα εξής:

Lumia 640 XL DS:

+Μεγάλη οθόνη

+Dual Sim

-Snap 400

-1Gb RAM

-Κακή ποιότητα οπίσθιας κάμερας, μέτρια μπροστινή.

Το ξέρω ότι τα Windows είναι ελαφριά κτλ κτλ, αλλά επειδή το θέλει για αρκετά χρόνια και τα 10 δεν έχουν βγει για να ξέρουμε απαιτήσεις, είμαστε λίγο προσεχτικοί (πάνω που πούλησα το 535 για να βλέπαμε :lol: ). Είχα το απλό 640 και μπορώ να πω ότι είναι ό,τι έπρεπε, αλλά και εκεί η 8αρα κάμερα ήταν πιο πολύ 4-5άρα.

Galaxy J5

+Android 5.1.1

+1.5Gb RAM

+ Εξαιρετική κάμερα

-Μικρή οθόνη

Εδώ, παρ' όλο που η RAM είναι "καλή", δεν ξέρω κατά πόσο θα τραβήξει στο μέλλον διότι είναι και Android. Στα 2 πάει "νερό" αλλά στα 1.5 το φοβόμαστε εις βάθος χρόνου για το πόσο θα συνεχίσει να ρολάρει το ίδιο καλά και κατά πόσο θα υποστηριχθεί από την Samsung .

M4 Aqua

+2Gb RAM

+Snap 600 - Octa Core

+Αναβαθμίσιμο σε Android M

- Μέτρια οπίσθια κάμερα, εξαιρετική 5άρα selfie.

*Θα πηγαίναμε με κλειστά μάτια σε κάποιο από τα δύο πρώτα αλλά η RAM και ο Snap 400 δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουν την κατάλληλη υποστήριξη στο μέλλον όσον αφορά την απόδοση σε εφαρμογές και παιχνίδια. Δεν παίζει πολλά αλλά 2-3 που παίζει τα θέλει χωρίς lag κτλ και σκεφτόμαστε την άνοδο του κασέ.

Εσείς τι προτείνετε??

Σας ευχαριστώ και συγγνώμη για το σεντόνι.

spacer.png& άλλα που δεν φαίνονται =(

myName: Γιαννης

Μείνε μακριά από το m4.

Καλύτερα το j5.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

To 640 xl νομίζω ότι είναι καλύτερη περίπτωση από τα άλλα 2. Το ότι είναι 1gb δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα μιας και στα wp το 1gb=2gb android. Από κει και περα εξαρτάται από το τι εφαρμογές και παιχνίδια χρησιμοποιεί. Αν υπάρχουν στα windows, τότε 640xl με κλειστά μάτια!

Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Τώρα, στην κάμερα, το J5 τράβηξε φοβερές φωτογραφίες ενώ το 640XL μόλις τραβήξαμε μία και πήγαμε στις εικόνες, αφού έκανε proccessing, τόσο στην κανονική όσο και στο ζουμάρισμα ήταν κάπως σαν νερομπογιές τα χρώματα.

Παιχνίδια τα έχει όλα αλλά φοβόμαστε ότι ο Snap 400 δεν θα ανταπεξέλθει σωστά. Της έχω δώσει τώρα το Ativ S που είχα στο συρτάρι που έχει 1Gb RAM και S4 Pro επεξεργαστή και στην πίστα που είναι το κινητό σέρνεται. Πιστεύετε ότι ο Snap 400 είναι πολύ πιο γρήγορος έναντι του S4 Pro? (για να το δούμε έτσι στη σύγκριση)

Αυτό είναι σίγουρο!

Όχι μόνο δεν έχει κακή ποιότητα οπίσθιας κάμερας, αλλά βάζει κάτω ακόμα και το Samsung Galaxy S6 Edge :!: :!: :!:

Μην υπερβάλουμε,τα high end mobiles δεν τα φτάνει σε κάμερα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Κάτι δεν έχεις αντιληφθεί σωστά εδώ!

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πάω να το ξανακοιτάξω και ίσως φταίει ότι η θέση του J5 στα Public Συντάγματος το ευνοεί γιατί μπορείς να τραβήξεις σχεδόν όλο τον εσωτερικό χώρο και να δεις την ποιότητα και όπως φαίνεται ολόκληρη και σαν ζουμ, ενώ στο 640XL μπορείς να τραβήξεις μόνο τα δίπλα κινητά επειδή είναι σε τοίχο. Τράβηξα τα χαρακτηριστικά του διπλανού τηλεφώνου και όταν μπήκα στις εικόνες, είδα αυτό που έγραψα παραπάνω, σαν να ήταν περίεργα. Όλα αυτά στο auto όπως άνοιξε η κάμερα..

Θα πάω αύριο αν προλάβω να το ξαναδώ. :)

Edit: Μόλις είδα και το 730. Επειδή είναι Nokia και δεν θα υπάρχει πουθενά σαν στοκ, βλέπω ότι είναι dual και υπερέχει σε ppi έναντι του 640. Αξίζει να το κοιτάξω καν ή το προσπερνάω?

Edited by ParafronGR

Μην υπερβάλουμε,τα high end mobiles δεν τα φτάνει σε κάμερα.

http://wmpoweruser.com/putting-the-lumia-640-xls-camera-against-the-samsung-galaxy-s6-edge/

Εγώ άλλα βλέπω εδώ, εφόσον οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν υπό τις ίδιες συνθήκες για κάθε συσκευή και δεν έχει γίνει καμιά mamounia....;)

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά το M4 Aqua γιατί έχει βγει εκτός? Στο θέμα του βλέπω ότι έχει μικρή μνήμη ενώ στα χαρτιά έχει και Octa core επεξεργαστή και καλύτερη κάρτα γραφικών απέναντι στα άλλα δύο (+1 για τα παιχνίδια που θέλει). Έχει άλλα προβλήματα που δεν αναφέρονται ή μου έχουν ξεφύγει?

Επίσης, δεν θέλω κινητό με τη λογική "τώρα θα σου κάνει δουλειά, σε 1-2 χρόνια θα θες άλλο". Γι'αυτό σας ζαλίζω γιατί θα το κρατήσει αρκετά χρόνια (αν δεν της ξαναπέσει). :p

Σας ευχαριστώ όλους!