Jump to content

Microsoft Lumia 950

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρυθμίσεις - Σύστημα - Ειδοποιήσεις και ενέργειες. Πατάς σε ότι θες και το αλλάζεις.

Εγώ έχω ένα ερώτημα που λίγο με καίει, αν μπορείτε παρακαλώ να το ελέγξετε στις συσκευές σας να μου πείτε αν υπάρχει το πρόβλημα γενικά.

Στην εφαρμογή της κάμερας όταν πάω να αλλάξω την ταχύτητα κλείστρου, είναι κάποιες ταχύτητες που δεν μπορούν να οριστούν. Πχ 1/6, 1/13 και 1/15. Όταν επιλέγω τις συγκεκριμένες ταχύτητες πηγαίνει αυτόματα στην αμέσως πιο κοντινή ταχύτητα.

@Jamesc επειδή εσύ ανέβασες και μία φώτο στο αντίστοιχο θέμα με τις φωτογραφίες, είχες ορίσει μόνο το iso ή και την ταχύτητα?

Ρυθμίσεις - Σύστημα - Ειδοποιήσεις και ενέργειες. Πατάς σε ότι θες και το αλλάζεις.

Εγώ έχω ένα ερώτημα που λίγο με καίει, αν μπορείτε παρακαλώ να το ελέγξετε στις συσκευές σας να μου πείτε αν υπάρχει το πρόβλημα γενικά.

Στην εφαρμογή της κάμερας όταν πάω να αλλάξω την ταχύτητα κλείστρου, είναι κάποιες ταχύτητες που δεν μπορούν να οριστούν. Πχ 1/6, 1/13 και 1/15. Όταν επιλέγω τις συγκεκριμένες ταχύτητες πηγαίνει αυτόματα στην αμέσως πιο κοντινή ταχύτητα.

@Jamesc επειδή εσύ ανέβασες και μία φώτο στο αντίστοιχο θέμα με τις φωτογραφίες, είχες ορίσει μόνο το iso ή και την ταχύτητα?

Πηγαίνει αυτόματα στη πιο κοντινή ταχύτητα αλλά μετά μπορείς να την αλλάξεις (νομίζω....)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Μετακινώντας το κυκλάκι για την ταχύτητα κλείστρου ταυτόχρονα δείχνει και πάνω την ταχύτητα που επιλέγεις. Ωστόσο αν επιλέξεις πχ 1/15 πάνω γράφει 1/20 ή 1/10. Βγάζοντας φωτογραφία φαίνεται ότι όντως δεν έχει βγει με ταχύτητα 1/15. :confused:

Κάνε αν θέλεις μία δοκιμή με ταχύτητα 1/15 και μετά δες το exif της φωτογραφίας να δεις τι ισχύει να μου πεις.

Μετακινώντας το κυκλάκι για την ταχύτητα κλείστρου ταυτόχρονα δείχνει και πάνω την ταχύτητα που επιλέγεις. Ωστόσο αν επιλέξεις πχ 1/15 πάνω γράφει 1/20 ή 1/10. Βγάζοντας φωτογραφία φαίνεται ότι όντως δεν έχει βγει με ταχύτητα 1/15. :confused:

Κάνε αν θέλεις μία δοκιμή με ταχύτητα 1/15 και μετά δες το exif της φωτογραφίας να δεις τι ισχύει να μου πεις.

Λοιπόν, επάνω γράφει 1/20. Το βάζω 1/15 και πατάω στην οθόνη να εστιασω. Επιστρέφει στο 1/20 και το exit γράφει 1/20

Αν δεν κάνω tap στην οθόνη για να εστιασω τότε το exit πάει στο 1/10.

Χονδρό πρόβλημα με την αυτόματη εστίαση και το tap to focus στα νυχτερινά τοπία, ακόμα και με αρκετά φωτισμένα κτίρια απέναντι.

Μόνο με manual focus με τα χίλια ζόρια εστιάζω. Λείπει μεγεθυντικό παραθυράκι για να είσαι σίγουρος...

Βρήκα ένα bug με την κάμερα. Αν βιαστείς σχετικά να κάνεις review μια φωτό που μόλις έβγαλες κάποιες φορές βγάζει μαύρη οθόνη ή για λίγα δευτερόλεπτα δεν εμφανίζονται τα exif.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Οκ.. άρα είναι γενικό το θέμα. Ελπίζω να διορθωθεί στο update που θα ρθει και με την επιλογή για πανοραμική λήψη.

Να μας πει λοιπόν ο Jamesc πως έβγαλε αυτή τη φώτο! :p

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6858699#post6858699

@natna αυτό όντως υπάρχει το θέμα από την αρχή που πήρα την συσκευή αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Δες λίγο το bug που ανέφερα αν υπάρχει και σε σένα.

Οκ.. άρα είναι γενικό το θέμα. Ελπίζω να διορθωθεί στο update που θα ρθει και με την επιλογή για πανοραμική λήψη.

@natna αυτό όντως υπάρχει το θέμα από την αρχή που πήρα την συσκευή αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό. Δες λίγο το bug που ανέφερα αν υπάρχει και σε σένα.

Η φωτογραφία είναι 9/8, πριν το update.

Φίλε μου πάω εκεί που λες αλλα ρυθμίσεις για ήχο sms δεν βλέπω

[sIGPIC][/sIGPIC]

207 Sport

Η φωτογραφία είναι 9/8, πριν το update.

Σωστός!

Φίλε μου πάω εκεί που λες αλλα ρυθμίσεις για ήχο sms δεν βλέπω

Στο συγκεκριμένο μενού αν σκρολάρεις προς τα κάτω σου εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που λαμβάνουν ειδοποιήσεις.. email, whats app κλπ. Η επιλογή μηνύματα δεν υπάρχει? Σε μένα το εμφανίζει κανονικά.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτει με manual iso 50 και auto το κλειστρο το οποίο πήρε 1/15 αυτόματα. Ταυτόχρονα μείωσα την έκθεση με το χέρι. Άλλωστε αν βάλεις manual το κλείστρο δε σε αφήνει να μειώσεις την έκθεση.

Αυτό που λέτε ισχύει όντως bug μου φαίνεται.

- There is no place like 127.0.0.1 -

Καλησπέρα

Καινούργια στο forum μετά την αγορά του lumia 950. Περιμένοντας την αναβάθμιση να περιγράφω τους λόγους της μετάβασης στα windows ( εδώ και 15 μέρες ) από το android και τις πρωτες εντυπώσεις από το Lumia.

α) Λόγοι επαγγελματικοί ( χρήση office και φωτογραφική μηχανή )

β) Τιμή αγοράς ( από vodafone )

γ) 3,5 χρόνια το LG VU - άρχισε προβλήματα

δ) μπουρου μπουρου από τον άντρα μου:lol::lol:... windows, καλύτερα, πιο επαγγελματικά... οθονάρα... φωτογραφική άλλου επιπέδου...

Εντυπώσεις

Πολύ καλή οθόνη ( αν και μόνο στην φουλ φωτεινότητα )

Εξαιρετική φωτογραφική

Αφαιρούμενη μπαταρία με ικανοποιητική αυτονομία

32 GB μνήμη και προσθήκη SD κάρτας

Continium ( θα αγοράσω σύντομα το παρελκόμενο ) χρήσιμο στην δουλειά μου

Προβλήματα

Το WIFI δεν λειτουργεί όταν είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth ( συνέχεια χρήση ακουστικού )

Σε κάποιες κλήσεις δεν κάνει αναγνώριση καλούντα και δεν τις εμφανίζει στην λίστα κλήσεων

Ζεσταίνεται αρκετά

Ασυμβατότητα μεταφοράς δεδομένων σε κάποιες εφαρμογές από Android (πιθανώς και το αντίθετο - δεν το δοκίμασα )

Διαβάζω για την Cortana αλλά δεν λειτουργεί στα Ελληνικά ( θα ήταν πολύτιμη βοήθεια για τον επαγγελματία )

Λίγο μεγαλύτερη μπαταρία ( ή διάρκεια της υπάρχουσας ) θα ήταν επιθυμητή

Στην πορεία της γνωριμίας μαζί του θα περιγράψω περισσότερες εντυπώσεις

Καλησπέρα

Καινούργια στο forum μετά την αγορά του lumia 950. Περιμένοντας την αναβάθμιση να περιγράφω τους λόγους της μετάβασης στα windows ( εδώ και 15 μέρες ) από το android και τις πρωτες εντυπώσεις από το Lumia.

α) Λόγοι επαγγελματικοί ( χρήση office και φωτογραφική μηχανή )

β) Τιμή αγοράς ( από vodafone )

γ) 3,5 χρόνια το LG VU - άρχισε προβλήματα

δ) μπουρου μπουρου από τον άντρα μου:lol::lol:... windows, καλύτερα, πιο επαγγελματικά... οθονάρα... φωτογραφική άλλου επιπέδου...

Εντυπώσεις

Πολύ καλή οθόνη ( αν και μόνο στην φουλ φωτεινότητα )

Εξαιρετική φωτογραφική

Αφαιρούμενη μπαταρία με ικανοποιητική αυτονομία

32 GB μνήμη και προσθήκη SD κάρτας

Continium ( θα αγοράσω σύντομα το παρελκόμενο ) χρήσιμο στην δουλειά μου

Προβλήματα

Το WIFI δεν λειτουργεί όταν είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth ( συνέχεια χρήση ακουστικού )

Σε κάποιες κλήσεις δεν κάνει αναγνώριση καλούντα και δεν τις εμφανίζει στην λίστα κλήσεων

Ζεσταίνεται αρκετά

Ασυμβατότητα μεταφοράς δεδομένων σε κάποιες εφαρμογές από Android (πιθανώς και το αντίθετο - δεν το δοκίμασα )

Διαβάζω για την Cortana αλλά δεν λειτουργεί στα Ελληνικά ( θα ήταν πολύτιμη βοήθεια για τον επαγγελματία )

Λίγο μεγαλύτερη μπαταρία ( ή διάρκεια της υπάρχουσας ) θα ήταν επιθυμητή

Στην πορεία της γνωριμίας μαζί του θα περιγράψω περισσότερες εντυπώσεις

Στα των κλήσεων, τσεκαρες μήπως για κάποιον λόγο είναι διπλογραμμενη η επαφή;

έκανα την αναβάθμιση και το κινητό έγινε χειρότερο.. στην οθόνη γρήγορης επισκόπησης (ετσι λέγεται τώρα η glance screen) δεν μπορώ να αφαιρέσω την ημερομηνία και να φαίνεται μονο η ώρα οπως θέλω.. επίσης οταν το εχω στο ρεύμα να φορτίζει μενει μόνιμα αναμμένη κι ας εχω βαλει χρονικό οριο 30 δευτερολεπτων

οοοτι να ναι.. :down:

Edited by bill_thes

και το δικό μου με την τελευταία επίσημη κάμερα κάνει τα ίδια με το χειροκίνητο κλείστρο.

Επιβεβαιωμένο bug, αλλά για μένα δεν έχει και τόση σημασία.

Το ζήτημα της εστίασης σε νυχτερινό τοπίο με ζορίζει. Αν επιλέξεις εστίαση στο άπειρο απλά δεν εστιάζει στα 100-200 μέτρα :p

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

και το δικό μου με την τελευταία επίσημη κάμερα κάνει τα ίδια με το χειροκίνητο κλείστρο.

Επιβεβαιωμένο bug, αλλά για μένα δεν έχει και τόση σημασία.

Το ζήτημα της εστίασης σε νυχτερινό τοπίο με ζορίζει. Αν επιλέξεις εστίαση στο άπειρο απλά δεν εστιάζει στα 100-200 μέτρα :p

Σχετικα με το focus...δοκιμασε tap to focus οχι στο κεντρο της οθονησ αλλα στις ακρες...πανω δεξια η κατω δεξια

έκανα την αναβάθμιση και το κινητό έγινε χειρότερο.. στην οθόνη γρήγορης επισκόπησης (ετσι λέγεται τώρα η glance screen) δεν μπορώ να αφαιρέσω την ημερομηνία και να φαίνεται μονο η ώρα οπως θέλω.. επίσης οταν το εχω στο ρεύμα να φορτίζει μενει μόνιμα αναμμένη κι ας εχω βαλει χρονικό οριο 30 δευτερολεπτων

οοοτι να ναι.. :down:

Το πρώτο ισχύει (αν και προσωπικά θέλω οποιοσδήποτε και την ημερομηνία). Για το δεύτερο δεν το πρόσεξα. Θα το τσεκάρω αλλά νομίζω πως χθες το βράδυ δεν μου άναψε.

----- προσθήκη μηνύματος 48 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σχετικα με το focus...δοκιμασε tap to focus οχι στο κεντρο της οθονησ αλλα στις ακρες...πανω δεξια η κατω δεξια

Δεν θα εστιάσει λάθος? Ή εννοείς όταν θέλουμε στο άπειρο?

Παιδιά για να μη διαβάζω σελίδες επί σελίδων για τα win phone, υπάρχει σουίτα διαχείρισης πέρα από την κλασική σύνδεση των windows?

Παιδιά για να μη διαβάζω σελίδες επί σελίδων για τα win phone, υπάρχει σουίτα διαχείρισης πέρα από την κλασική σύνδεση των windows?

Nokia Care Suit

Το πρώτο ισχύει (αν και προσωπικά θέλω οποιοσδήποτε και την ημερομηνία). Για το δεύτερο δεν το πρόσεξα. Θα το τσεκάρω αλλά νομίζω πως χθες το βράδυ δεν μου άναψε.

Δεν θα εστιάσει λάθος? Ή εννοείς όταν θέλουμε στο άπειρο?

οχι ρε στο αυτοματο...αντι να πατησεις στο κεντρο πατα στα πλαγια

Nokia Care Suit

Δεν βρίσκει το κινητό μου παρότι τα win7 μου το βλέπουν κανονικά...

Κολλάει στην οθόνη σύνδεσης. Eνεργοποίησα στο μενού για προγραμματιστές το να είναι ανιχνεύσιμο σε usb και την "πύλη συσκευών"

Αν θέλει βοηθάει κάποιος έστω και με πμ

Edited by natna

Κολλάει στην οθόνη σύνδεσης. Eνεργοποίησα στο μενού για προγραμματιστές το να είναι ανιχνεύσιμο σε usb και την "πύλη συσκευών"

Φαντάζομαι δοκίμασες να βγάλεις τη μπαταρία..

Νομίζω πως δεν αναγνωριζει Microsoft συσκευές. Ίσως μα λέω και μπούρδα όμως.....

Κάτι βρήκα

Για win7 υπάρχει το windows phone απλά για συγχρονισμό φωτό και βίντεο. Απλή βλακεία...

για win8/10 υπάρχει το "βοηθός της Microsoft για τηλέφωνα" Δεν έχω win10 καρδιά μου... (αν δεν κάτσουν καλά οι οδηγοί για τα παλιά Νόκια απλά δεν θα πάω σε 10)

Δε ξέρω αν σας το είπα αλλά το Shazam *******, πάλι ξεκίνησε τα ίδια... :dash: Edited by impreza_sti

• The title was changed to Microsoft Lumia 950