Davout Δημ. October 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2015 (edited) η ακριβής μετάφραση του τίτλου google 日历同步 είναι συγχρονισμός ημερολογίου, εγώ δεν το έχω εγκαταστήσει και παρόλα αυτά δουλεύει μια χαρά ο συγχρονισμός του google calendar μου με του λογαριασμούς μου σε gmail και εταιρικό exchange. Επίσης το Google+ το έχω απενεργοποιημένο εδώ και 2 χρόνια σε 4-5 διαφορετικές συσκευές και δεν νομίζω να επηρεάζει τις άλλες google apps (αντίστοιχα δεν έχω ενεργοποιημένο το google now που βγαίνει κάπου μέσα από το google search). Για τις ειδοποιήσεις, έχοντας δώσει τα απαραίτητα δικαιώματα + προσθέσει στην white list των εφαρμογών που δεν καθαρίζονται και κάνουν auto start up, έχω κανονικά ειδοποιήσεις+led για νέο εμαιλ, gmail ή hangout - δεν χρησιμοποιώ what's up και viber για να σου πω. Δοκιμάζω τώρα μια εφαρμογή που είχα και στο xperia z3c για να ανάβει την lock screen με την ειδοποίηση, την nils (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roymam.android.notificationswidget) μέχρι τώρα καλά πάει, αν και σίγουρα θα το πληρώσω σε αυξημένη χρήση οθόνης και μειωμένη μπαταρία! edit: δεν ξέρω αν θα σε μπερδέψω περισσότερο αλλά έκανα την εξής δοκιμή, απενεργοποιώ το hangouts από το current apps tab (παρόλο που έχει λουκετάκι), στέλνω hangout από άλλο λογαριασμό και έρχεται - προφανώς δούλεψε η προστασία του security και την κράτησε ενεργή την εφαρμογή. Μετά πάω ρυθμίσεις/ εφαρμογές και κάνω force stop στο hangouts, ξαναστέλνω μήνυμα και ΔΕΝ έρχεται ειδοποίηση. Αρα, για να μένει η εφαρμογή ανοικτή ίσως χρειάζεσαι το security, το θέμα είναι τι χρειάζεσαι για να κάνει autostart... Εγώ πάντως από τότε που πάγωσα το Κέντρο Ασφαλείας βρήκα την υγειά μου σε σχέση με τις ειδοποιήσεις. Το autostart είναι ένα θέμα τι να πω. Όσο δουλεύει έτσι το αφήνω, θα περιμένω κανένα rom update. Edit: Διάφοροι φίλοι μου λένε για φλασάρισμα ως λύση "καθαρή" και ότι δεν ξέρω τι κάναν στο Vickmall. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάναν κάτι και να χαλάσαν το autostart των εφαρμογών. Αφού βλέπω ότι πολλοί έχετε απενεργοποιήσει το Κέντρο Ασφαλείας λέω να περιμένω για καμιά αναβάθμιση και βλέπουμε. Υπάρχει κανείς που να το έχει ανοιχτό και να δουλεύει εφαρμογές messaging; Edited October 5, 2015 by Davout Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. October 5, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2015 (edited) Εγώ πάντως από τότε που πάγωσα το Κέντρο Ασφαλείας βρήκα την υγειά μου σε σχέση με τις ειδοποιήσεις. Το autostart είναι ένα θέμα τι να πω. Όσο δουλεύει έτσι το αφήνω, θα περιμένω κανένα rom update. Edit: Διάφοροι φίλοι μου λένε για φλασάρισμα ως λύση "καθαρή" και ότι δεν ξέρω τι κάναν στο Vickmall. Δεν ξέρω αν μπορεί να κάναν κάτι και να χαλάσαν το autostart των εφαρμογών. Αφού βλέπω ότι πολλοί έχετε απενεργοποιήσει το Κέντρο Ασφαλείας λέω να περιμένω για καμιά αναβάθμιση και βλέπουμε. Υπάρχει κανείς που να το έχει ανοιχτό και να δουλεύει εφαρμογές messaging; Λοιπόν... Μόλις έκανα κι εγώ απενεργοποίηση το Κέντρο Ασφαλείας... Είχα θέμα με το Whatsapp και έπρεπε να την ανοίξω την εφαρμογή για να έρθουν τα μηνύματα καθώς φαίνεται πως παρόλα τα δικαιώματα, γινόταν autokill από πίσω... Για την ώρα φαίνεται πως δουλεύει... Αύριο το πρωί θα δοκιμαστεί πιο επισταμένα και θα ενημερώσω για τι είδους αποτελέσματα θα έχουμε... Και μια γρήγορη χάρη ρε παιδιά... Μπορεί κάποιος να δοκιμάσει την εφαρμογή timely και να μου πει αν λειτουργεί τόσο με flight mode, όσο και χωρίς;;; Ευχαριστώ πολύ... Edited October 5, 2015 by dimxr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos69nib Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Καλημέρα, το δικό μου ήρθε με την 4.5.3.1.C που παρόλο που έχει Ελληνικά είναι γεμάτη κινεζιές και εφαρμογές της DU. Χθες μετά από clear data η οθόνη μετά από λίγη ώρα χρήσης αναβοσβήνει δεν κατεβάζει την μπάρα και κολλάει. Μπορώ από C να πάω σε A ή U? Όταν αναφέρεται clean install εννοήτε με flash tool? υπάρχει έκδοση για flash tool? Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εγκατάστασης της rom ώστε να "κάτσει" καλά? Στα links των roms A & U από meizufans αργούν πολύ να κατέβουν, υπάρχουν εναλλακτικά links? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos69nib Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Καλημέρα, το δικό μου ήρθε με την 4.5.3.1.C που παρόλο που έχει Ελληνικά είναι γεμάτη κινεζιές και εφαρμογές της DU. Χθες μετά από clear data η οθόνη μετά από λίγη ώρα χρήσης αναβοσβήνει δεν κατεβάζει την μπάρα και κολλάει. Μπορώ από C να πάω σε A ή U? Όταν αναφέρεται clean install εννοήτε με flash tool? υπάρχει έκδοση για flash tool? Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εγκατάστασης της rom ώστε να "κάτσει" καλά? Στα links των roms A & U από meizufans αργούν πολύ να κατέβουν, υπάρχουν εναλλακτικά links? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Βρήκα απάντηση στην δεύτερη ερώτηση στους xda: International version (I) only for international Meizus. Universal version (A) You can install on both, International and chinesse Meizus. It is the version that is updated more frequently. Chinesse version (U, C). From chinesse operators. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soup88 Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Καλημερα Για δειτε λιγο εδω τι βρηκα στο meizufans.Ενας ισχυριζεται τι πηρε το κινητο απο το amazon ενας φιλος του μεσα και εχει internanional version https://meizufans.eu/forum/topic/2974/international-edition Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Καλημερα Για δειτε λιγο εδω τι βρηκα στο meizufans.Ενας ισχυριζεται τι πηρε το κινητο απο το amazon ενας φιλος του μεσα και εχει internanional version https://meizufans.eu/forum/topic/2974/international-edition Το ότι δεν έχει βγει Ι έκδοση εγώ το θεωρώ δεδομένο από την στιγμή που δεν υπάρχει στο site της meizu. Τώρα τι μαιμουδια έχει κάνει Ο πωλητής στο Amazon...... Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soup88 Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Το ότι δεν έχει βγει Ι έκδοση εγώ το θεωρώ δεδομένο από την στιγμή που δεν υπάρχει στο site της meizu. Τώρα τι μαιμουδια έχει κάνει Ο πωλητής στο Amazon...... Μωρε ναι τα ξερω αυτα.Απλα θα κατσω επιτηδες να δω τι φωτογραφια θα ανεβασει απο μεσα απο το κινητο που του ζητησαν οι υπολοιποι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valanths Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 (edited) βρηκα εδω http://www.cinafoniaci.com/smartphones/recensioni-octa-core/tutorial-meizu-m2-italiano αλλα δεν εχει στα ελληνικα.. http://www.cinafoniaci.com/images/tutorial/m2miniita/20.jpg βρηκα εδω ρωσικα http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=670101&st=3580 On the official M2 Mini, came to Pikselfon installed 4.5.3i. Given the fact that she is already with craftsmen, did not back up. Edited October 6, 2015 by valanths Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
happydonnut Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Ε κανένα πειραγμένο apk θα είναι προφανώς με κάποιες μεταφράσεις.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 12 ώρες με frozen Κέντρο Ασφάλειας και όλα πάνε ρολόι... Δεν έχει χαθεί μήνυμα... Για να δούμε... Σε ένα άλλο θέμα, σε αυτό του πληκτρολογίου... Στο meizu fans πόσταρε ένας τυπάς αυτό (το τελευταίο post, του Vins-Ricco) και λέει πως η μόνη version του flyme χωρίς το bug ήταν η 4.5.2Α... Πράγμα όμως που φαντάζομαι πως δεν ισχύει καθώς νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα έχουμε 4.5.3.2, αλλά δεν αντιμετωπίζουν όλοι το πρόβλημα... Έστειλα και ένα μέιλ στη meizu για το ζήτημα... Ενημερώσω αν μου πουν κάτι κι από κει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
naxiand Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Πολύ κακό γραμμένη ρομ γενικότερα το flyme. Πως δίνουν λεφτά για τα ακριβά meizu 5? Φορματ τα πάντα και ξεκίνησα να το στηνω για τις ανάγκες μου, το alarm δεν χτυπάει και βρήκα ότι έφταιγε ότι είχα παγώσει την weather app που δεν έχει σχέση. Με το calendar πχ παγωμένο δεν υπάρχει θέμα και ένα weather που πρέπει να το φάω στη μάπα χωρίς να δείχνει καν καιρό Ελλάδα... Για το θέμα με τις ειδοποιήσεις θα γράψω ποιο μετά τι χρειάζεται. Προς το παρόν autostart και pin την εφαρμογή να μην κλείνει φαίνεται ότι κάνει την δουλειά που πρέπει.... Αν το θέλει κάποιος πάντως το δίνω... Σε 2 μέρες το έχει :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PP6210 Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 το alarm δεν χτυπάει και βρήκα ότι έφταιγε ότι είχα παγώσει την weather app που δεν έχει σχέση. Με το calendar πχ παγωμένο δεν υπάρχει θέμα και ένα weather που πρέπει να το φάω στη μάπα χωρίς να δείχνει καν καιρό Ελλάδα... Για το θέμα με τις ειδοποιήσεις θα γράψω ποιο μετά τι χρειάζεται. Προς το παρόν autostart και pin την εφαρμογή να μην κλείνει φαίνεται ότι κάνει την δουλειά που πρέπει.... Λοιπόν για το ξυπνητήρι υπάρχει άλλη μια δοκιμή που πρέπει να γίνει με όσους έχουν το security on, αν βάλουμε το clock στις εφαρμογές με auto start και white list και παγώσουμε τον κινέζικο καιρό, θεωρητικά θα πρέπει να δουλέψει το ξυπνητήρι - αν όχι, τότε μένουμε στη χαζή αλληλοσύνδεση με τον κινέζικο καιρό όπως λες. Τη δοκιμή θα την κάνω το βραδάκι γιατί είμαι στη δουλειά, αν κάποιος την κάνει πιο νωρίς ας μας αν έπαιξε. Για το θέμα των ειδοποιήσεων αν έχω καταλάβει καλά (γιατί εγώ δεν είχα πρόβλημα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ): A) αν έχουμε ενεργό το security τότε πρέπει απλά να επιβεβαιώσουμε οτι οι εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν έχουν εξαιρεθεί από το auto kill (με λουκετάκι στη λίστα των recent apps και με προσθήκη στη white list του auto clean up) και οτι έχουν permission για auto start. Αν θέλουμε και επιπλέον επιλογές (π.χ. σύντομο άναμα σβηστής οθόνης) τότε χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή τρίτου. Το configuration αυτό το έχω εγώ και επιβεβαιώνω οτι πέρνω κανονικά notifications σε email, gmail, hangouts, sms και calendar και με το led να αργο-αναβοσβήνει. Β) αν έχουμε παγώσει το security.... δουλεύουν κανονικά χωρίς άλλη ενέργεια;;; Αν θέλετε δώστε τα φώτα σας στα παραπάνω ώστε να ενημερώσω το κεντρικό ποστ της 1ης Οκτωβρίου, γιατί για αυτά που δεν έχω εγώ το πρόβλημα πρέπει να βασιστώ στην εμπειρία όσων το αντιμετωπίζουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
naxiand Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 (edited) Το θέμα με το ξυπνητήρι δεν είναι ότι δεν ανοίγει, αλλά ότι δεν έχει ήχο με παγωμένο το weather app. (που βλέπω ότι τρώει και 20 mb ram για να δείχνει μόνο Κίνα) Με τις ειδοποιήσεις και push notifications ούτε εγώ έχω θέμα, απλά με ρώτησαν τις ρυθμίσεις και δεν ήμουν σίγουρος στην αρχή γιατί είχα πειράζει πολλά. Τώρα που το στηνω βήμα βήμα μπορώ να απαντήσω. Επιπλέον super su χρειάζεται γιατί αλλιώς ενώ πχ το titanium back up γράφει ότι έγινε το πάγωμα, στην πραγματικότητα δεν γίνεται τίποτα. Μόλις έβαλα super su εξαφανισα σχεδόν τα πάντα... :) Με το πληκτρολόγιο δεν έχω κανένα πρόβλημα εκτός του ότι πατώντας την συντόμευση που έχει για τα mails, gmail, yahoo κλπ δεν δουλεύει και ότι μόνο η έκδοση 5.1.1.66 γίνεται εγκατάσταση. Αυτό πρέπει να συμβαίνει μάλλον γιατί στηνω το τηλ χωρίς meizu market, appstore, Google services κλπ.... Edited October 6, 2015 by naxiand Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Davout Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Λοιπόν για το ξυπνητήρι υπάρχει άλλη μια δοκιμή που πρέπει να γίνει με όσους έχουν το security on, αν βάλουμε το clock στις εφαρμογές με auto start και white list και παγώσουμε τον κινέζικο καιρό, θεωρητικά θα πρέπει να δουλέψει το ξυπνητήρι - αν όχι, τότε μένουμε στη χαζή αλληλοσύνδεση με τον κινέζικο καιρό όπως λες. Τη δοκιμή θα την κάνω το βραδάκι γιατί είμαι στη δουλειά, αν κάποιος την κάνει πιο νωρίς ας μας αν έπαιξε. Για το θέμα των ειδοποιήσεων αν έχω καταλάβει καλά (γιατί εγώ δεν είχα πρόβλημα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ): A) αν έχουμε ενεργό το security τότε πρέπει απλά να επιβεβαιώσουμε οτι οι εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν έχουν εξαιρεθεί από το auto kill (με λουκετάκι στη λίστα των recent apps και με προσθήκη στη white list του auto clean up) και οτι έχουν permission για auto start. Αν θέλουμε και επιπλέον επιλογές (π.χ. σύντομο άναμα σβηστής οθόνης) τότε χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή τρίτου. Το configuration αυτό το έχω εγώ και επιβεβαιώνω οτι πέρνω κανονικά notifications σε email, gmail, hangouts, sms και calendar και με το led να αργο-αναβοσβήνει. Β) αν έχουμε παγώσει το security.... δουλεύουν κανονικά χωρίς άλλη ενέργεια;;; Αν θέλετε δώστε τα φώτα σας στα παραπάνω ώστε να ενημερώσω το κεντρικό ποστ της 1ης Οκτωβρίου, γιατί για αυτά που δεν έχω εγώ το πρόβλημα πρέπει να βασιστώ στην εμπειρία όσων το αντιμετωπίζουν. Εμένα με τον τρόπο Α (όλα τα permissions on, autostart on, no auto kill, συν λουκέτο) και πάλι δεν έπαιρνε ειδοποιήσεις από whatsapp, viber και gmail (έπρεπε να ανοίγω την κάθε εφαρμογή). Με το πάγωμα του κέντρου ασφαλείας όλα μια χαρά. Χωρίς πρόβλημα στο ξυπνητήρι από την αρχή με μόνη παγωμένη εφαρμογή τα κινέζικα νέα (μετά προστέθηκε και το κέντρο ασφαλείας και συνεχίζει να δουλεύει). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Λοιπόν για το ξυπνητήρι υπάρχει άλλη μια δοκιμή που πρέπει να γίνει με όσους έχουν το security on, αν βάλουμε το clock στις εφαρμογές με auto start και white list και παγώσουμε τον κινέζικο καιρό, θεωρητικά θα πρέπει να δουλέψει το ξυπνητήρι - αν όχι, τότε μένουμε στη χαζή αλληλοσύνδεση με τον κινέζικο καιρό όπως λες. Τη δοκιμή θα την κάνω το βραδάκι γιατί είμαι στη δουλειά, αν κάποιος την κάνει πιο νωρίς ας μας αν έπαιξε. Για το θέμα των ειδοποιήσεων αν έχω καταλάβει καλά (γιατί εγώ δεν είχα πρόβλημα στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ): A) αν έχουμε ενεργό το security τότε πρέπει απλά να επιβεβαιώσουμε οτι οι εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν έχουν εξαιρεθεί από το auto kill (με λουκετάκι στη λίστα των recent apps και με προσθήκη στη white list του auto clean up) και οτι έχουν permission για auto start. Αν θέλουμε και επιπλέον επιλογές (π.χ. σύντομο άναμα σβηστής οθόνης) τότε χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή τρίτου. Το configuration αυτό το έχω εγώ και επιβεβαιώνω οτι πέρνω κανονικά notifications σε email, gmail, hangouts, sms και calendar και με το led να αργο-αναβοσβήνει. Β) αν έχουμε παγώσει το security.... δουλεύουν κανονικά χωρίς άλλη ενέργεια;;; Αν θέλετε δώστε τα φώτα σας στα παραπάνω ώστε να ενημερώσω το κεντρικό ποστ της 1ης Οκτωβρίου, γιατί για αυτά που δεν έχω εγώ το πρόβλημα πρέπει να βασιστώ στην εμπειρία όσων το αντιμετωπίζουν. Για το θέμα των ειδοποιήσεων εγώ με την U, στην Α) περίπτωση που περιγράφεις, έχοντας κάνει όλα αυτά, είχα ζήτημα. Το WhatsApp το πάγωνε... Στη Β) φαίνεται να λειτουργεί πλέον κανονικά... Για τον καιρό και το ξυπνητήρι, μιλάμε για το ξυπνητήρι μόνο το μαμά που έχει, ε; Δλδ όποια τρίτη εφαρμογή ξυπνητηριού, δεν επηρρεάζεται από το θέμα με τον καιρό αν είναι frozen ή όχι, ε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
naxiand Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Για πάγωσε το weather app και γράψε μας την εμπειρία σου :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos69nib Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Πέρασα την 4.5.3.2.Α . Το ξυπνητήρι λειτουργεί τέλεια χωρίς να παγώσω καμιά εφαρμογή. Το gps βρήκε 17 από 19 δορυφόρους με ακρίβεια 1 μέτρο εντός σπιτιού, με την 4.5.3.1.C δεν έβρισκε κανένα εντός. Λειτουργεί σωστά η θερμοκρασία χρωμάτων στις ρυθμίσεις. Η διαχείριση της μπαταρίας φαίνεται πολύ καλύτερη. Το μόνο προβληματάκι που μένει είναι ότι η μετάφραση με το morelocate2 δεν έχει συμπεριλάβει το μενού των ρυθμίσεων, ενώ όλα τα άλλα είναι μεταφρασμένα σωστά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Για πάγωσε το weather app και γράψε μας την εμπειρία σου :) Θα το δοκιμάσω το βράδυ... Αλλά να δοκιμάσω με το μαμά ξυπνητήρι ή με εξωτερική εφαρμογή εννοείς; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 η default εφαρμογή των sms δεν πρέπει να στέλνει ελληνικά 160 χαρακτήρες, σωστά νομίζω? Και αν ναι πως λύνεται ? Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Πέρασα την 4.5.3.2.Α . Το ξυπνητήρι λειτουργεί τέλεια χωρίς να παγώσω καμιά εφαρμογή. Το gps βρήκε 17 από 19 δορυφόρους με ακρίβεια 1 μέτρο εντός σπιτιού, με την 4.5.3.1.C δεν έβρισκε κανένα εντός. Λειτουργεί σωστά η θερμοκρασία χρωμάτων στις ρυθμίσεις. Η διαχείριση της μπαταρίας φαίνεται πολύ καλύτερη. Το μόνο προβληματάκι που μένει είναι ότι η μετάφραση με το morelocate2 δεν έχει συμπεριλάβει το μενού των ρυθμίσεων, ενώ όλα τα άλλα είναι μεταφρασμένα σωστά. Κάνε ένα μεγάλο καλό για όλους εμάς τους υπόλοιπους... Όπως είσαι: βάλε swiftkey και δες αν μπορείς να κάνεις copy paste στο κείμενο που γράφεις, να πας τον κέρσορα μερικές λέξεις πίσω και να τις επιλέξεις... 1 λεπτό θα σου πάρει... ----- προσθήκη μηνύματος 69 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- η default εφαρμογή των sms δεν πρέπει να στέλνει ελληνικά 160 χαρακτήρες, σωστά νομίζω? Και αν ναι πως λύνεται ? Εδώ με textra δουλεύει άψογα... Αρκεί να τσεκάρεις την εφαρμογή στις ρυθμίσεις να μειώνει αυτόματα το μέγεθος τον μηνυμάτων (αλλάζει την κωδικοποίηση από μόνο του και τα στέλνει κεφαλαία... όπως γίνεται παντού δλδ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PP6210 Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 (edited) updated 06/10/2015, όλες οι αλλαγές με italics για καλύτερο εντοπισμό. Θυμίζω οτι οι παρατηρήσεις μου αφορούν την flyme 4.5.3.2U αν δεν υπάρχει ειδική αναφορά σε άλλη έκδοση. Επιπλέον, ακόμα και στην ίδια ρομ άλλοι φίλοι έχουν και άλλοι δεν έχουν κάποια θέματα πληκτρολογίου, notifications και ξυπνητηριού, οπότε διαβάστε προτεινόμενες ενέργειες και δοκιμάστε! Δεδομένου οτι αρκετοί φίλοι ρωτάνε πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί, και αφού σήμερα είνια πρωτομηνιά, ανακεφαλαιώνω όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής σε μορφή εύκολη για να πάει σε μελλοντικό FAQ της συσκευής. Οι πληροφορίες οφείλονται κυρίως στους taliban και aanastasopoulos που το πήραν και το έψαξαν πρώτοι αλλά και σε άλλα παιδιά που ανέφεραν κάτι και δεν μπορώ να τους κάνω όλους quote - ας με συγχωρέσουν. Όσοι εντοπίσετε διορθώσεις ή αλλαγές ή συμπλήρωσεις ενημερώστε με να κάνω update το ποστ! Πρώτες ενέργειες με την παραλαβή - Flyme 4.5.3.2U: Η προτεινόμενη σειρά ενεργειών είναι η παραπάνω: 1. update rom - 2. χρήση google installer για εγκατάσταση google play, gmail, contacts, calendar (καλύτερο από το Κινέζικο) - 3. log in με το google account και 4. δημιουργία flyme account από το κινητό (δεν είναι απαραίτητο να δηλώσετε το νούμερο κινητού, σε επόμενο tab ζευγαρώνει το account με email). Για πρόσβαση ρουτ δείτε εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6268269#post6268269 Προτείνεται και η εγκατάσταση super user για να δουλεύουν σωστά τα παγώματα εφαρμογών. Για αφαίρεση εφαρμογών, η πρόταση είναι να μην σβήσετε καμμία αλλά να βρείτε τρόπο για freeze (εγώ έχω titanium backup pro αλλά γίνεται και από άλλα ρουτ εργαλεία move2sd κτλ). Ενδεικτικές λίστες υπάρχουν σε όλο το thread από φίλους που το έχουν κάνει, όπως εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6308209#post6308209 Για πρόσβαση στο κρυφό μενού ρυθμίσεων δείτε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6282374#post6282374 Για boot into recovery: πατάμε power+volume up μέχρι να εμφανιστεί το σήμα της meizu και μετά αφήνουμε μόνο το power και κρατάμε πατημένο το volume up μέχρι να εμφανιστεί το recovery menu (πηγή meizufans forum). Για στιγμιότυπο screenshot πατήστε vol+ και power ταυτόχρονα - αν δνε το κάνετε ταυτόχρονα βγαίνει και η μπάρα φωνής στο screenshot! Για θέματα push notifications που δεν εμφανίζονται, ελέγξτε οτι η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σωστά δικαιώματα στο security (π.χ. auto start-up, notification permissions). http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6319274#post6319274 . Ένα άλλο τιπ που αναφέρθηκε για εξαίρεση των εφαρμογών αυτών από τον task killer είναι όταν καλέσετε την οθόνη των ενεργών εφαρμογών, πιέστε αρκετή ώρα στο εικονίδιο της εφαρμογής και εμφανίζεται λουκετάκι. Εάν μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις στο security εξακολουθείτε να έχετε θέματα, δοκιμάστε ως εναλλακτική Β το πάγωμα του security, στους περισσότερους χρήστες που δεν δούλεψε η πρώτη εναλλακτική δούλεψε αυτή. Τρίτη εναλλακτική επιπρόσθετη στις προηγούμενες δύο, είναι η χρήση τρίτου notification app. Αντικατάσταση system keyboard - Flyme 4.5.3.2U: Αρκετοί φίλοι ανέφεραν θεματάκια με το στοκ πληκτρολόγιο, θα χρειαστείτε κάποια εφαρμογή παγώματος και πιθανότατα ρουτ: 1. επιλέγουμε και εγκαθιστούμε/ ενεργοποιούμε το keyboard της προτίμησής μας (π.χ. google keyboard) 2. μέσω κάποιας εφαρμογής παγώματος (π.χ. Titanium Backup Pro) βρίσκουμε και παγώνουμε τις εφαρμογές System Keyboard 4.3.16 και sogou inputmethod 6.5.2 3. κάνουμε reboot και δοκιμή οτι εμφανίζεται το πληκτρολόγιο επιλογής μας όποτε χρειάζεται Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου το πρόβλημα παρέμεινε ακόμα και με χρήση τρίτου keyboard app χωρίς να έχει βρεθεί άλλη λύση, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε προχωρημένες ρυθμίσεις (αυτόματη διόρθωση, πληκτρολόγηση swipe κτλ) μήπως και διορθωθεί, αλλιώς υπομονή για νεότερη ρομ. Known Issues - Flyme 4.5.3.2U: Πρώτη συμβουλή για δυσλειτουργία κάποιου app είναι να κάνουμε force stop+clear data και reboot (και προφανώς εκ νέου στήσιμο παραμέτρων της εφαρμογής) ή ακόμα και απεγκατάσταση - reboot - νεά εγκατάσταση. 1. Ξυπνητήρι: όταν ορίζεις ξυπνητήρι αλλά είσαι σε flight mode τότε είναι silent - δηλαδή εμφανίζει το pop-up που λέει alarm - snooze - close αλλά χωρίς κανέναν ήχο! Μέχρι στιγμής φαίνεται αλληλεξάρτηση του ρολογιού και ξυπνητηριού με τον Κινέζικο καιρο που έχει η ρομ (δείχνει καιρό μονο σε Κίνα), οπότε αν το έχετε απενεργοποιήσει πρέπει να το ενεργοποιήσετε εκ νέου κι ας είναι άχρηστο. Γίνεται διερεύνηση αν θα δουλέψει α) με απενεργοποιημένο καιρό αλλά με προστασία της στοκ εφαρμογής clockαπό auto kill και β) με απενεγοποιημένο καιρό και στοκ clock, δουλεύει εφαρμογή τρίτου για ρολόι-ξυπνητήρι (π.χ. google clock). 2. Μορφή ημερομηνίας: Ορίζεται μόνο σε Αμερικάνικη μορφή (MM/DD) και δεν δίνει τις σύνηθεις επιλογές (MM/YY, DD/MM/YYYY). 3. Sync Frequency σε Exchange Account: Λείπει η δυνατότητα επιλογής ρυθμίσεων συγχρονισμού peak time και off-peak time οπότε το max είναι 1 ώρα. 4. Screen rotation: κατά ένα περίεργο τρόπο σε κάποιες εφαρμογές επιτρέπεται και σε άλλες όχι, π.χ στο music player δεν παίζει οριζόντια οθόνη και δεν μπορείς να διαβάσεις τον πλήρη τίτλο του τραγουδιού στην αναζήτηση - υπο διερεύνηση 5. BT handset connection σε λειτουργία 2σιμ: όταν μιλήσεις με ΒΤ στην σιμΧ, αν η επόμενη κλήση έρθει στην σιμΨ δεν προωθείται στο BT αυτόματα - πρέπει να πατήσεις το σχετικό κουμπάκι δεξιά στην οθόνη εισερχόμενης κλήσης. Επιπλέον, το εικονίδιο BT στην επάνω taskbar δεν διαφοροποιείται αν γίνει connect μια συσκευή, δηλαδή με το που ανοίγεις ΒΤ το εικονίδιο μένει το ίδιο και δεν ξέρεις σίγουρα αν έχει συνδεθεί η συσκευή σου - υπο διερεύνηση Θετικά και Αρνητικά στοιχεία - Flyme 4.5.3.2U: - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ 800άρα μπάντα για 4G αλλά η λήψη στα 1800 και 2600 που χρησιμοποιούνται ως κορμός σε αστικές περιοχές είνια πολύ καλή. - Προς το παρόν υπάρχουν μόνο Κινέζικες ρομ (A= generic, U=china unicom) και σύμφωνα με το meizufans προκύπτει οτι μέχρι νεωτέρας ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ INTERNATIONAL ROM οπότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ, ή μένετε σε Αγγλικό μενού ή προχωράτε σε ρουτ και μετά εγκατάσταση του morelocale2: το εγκαθιστάς, το ανοίγεις, βάζεις στο επάνω πεδίο GR από κάτω επιλέγεις greece και κάνεις επανεκίνηση . Όσα Κινεζομάγαζα λένε για Ελληνικό μενού απλά προεγκαθιστούν το morelocale2 αλλά πολλοί φίλοι είχαν πρόβλημα με το google play μετά, οπότε προτιμήστε να έρθει με στοκ ρομ και να το κάνετε μόνοι σας αφού σας δουλέψει πρώτα το playstore. - Εάν φορτίσετε με κλειστή τη συσκευή δεν υπάρχει καμμία ένδειξη της προόδου φόρτισης (led ή οθόνη), εάν φορτίσετε με ανοικτή συσκευή έχει animation ίδιο με του samsung s4 αν δν κάνω λάθος. - Διάκριση SIM: σε χρήση dual sim, η μόνη διάκριση είναι μικρά κουτάκια που γράφουν sim1 και sim2 δίπλα από call list, sms list κτλ, τα οποία είναι λίγο δυσδιάκριτα π.χ. στην εισερχόμενη κλήση. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση (ήχος κλήσης, χρώμα) αλλά πριν γίνει ενέργεια σε ρωτάει ποια ΣΙΜ να χρησιμοποιήσει. + Ενσωματωμένη δυνατότητα ηχογράφησης κλήσεων και ενσωματωμένη αναζήτηση και download μουσικής στον music player (αν και πολλοί τίτλοι είναι στα Κινέζικα!)! + Εξαιρετικές επιλογές στο security του, όπου εξετάζεις τα permissions ένα ένα σχεδόν ανα εφαρμογή - έτσι πχ δεν αφήνω το google maps και chrome να κάνει auto startup ή την εφαρμογή vodafone να κάνει κλήσεις, και γενικά σε όλα βάζεις prompt και έτσι ξέρεις ποιός και πότε ζητάει τι. Προσοχή στα permissions των εφαρμογών google, κάποιες μπορεί να μην δουλεύουν καθόλου αν δεν έχουν default permissions. Edited October 6, 2015 by PP6210 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos69nib Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Κάνε ένα μεγάλο καλό για όλους εμάς τους υπόλοιπους... Όπως είσαι: βάλε swiftkey και δες αν μπορείς να κάνεις copy paste στο κείμενο που γράφεις, να πας τον κέρσορα μερικές λέξεις πίσω και να τις επιλέξεις... 1 λεπτό θα σου πάρει... ----- προσθήκη μηνύματος 69 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Εδώ με textra δουλεύει άψογα... Αρκεί να τσεκάρεις την εφαρμογή στις ρυθμίσεις να μειώνει αυτόματα το μέγεθος τον μηνυμάτων (αλλάζει την κωδικοποίηση από μόνο του και τα στέλνει κεφαλαία... όπως γίνεται παντού δλδ) Το κείμενο που έγραψα στον browser το κάνει copy paste κανονικά. Το κείμενο που έγραψα στην εφαρμογή για sms δεν το κάνει copy ούτε πάει ο κέρσορας πίσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Το κείμενο που έγραψα στον browser το κάνει copy paste κανονικά. Το κείμενο που έγραψα στην εφαρμογή για sms δεν το κάνει copy ούτε πάει ο κέρσορας πίσω. Άρα δεν μπορείς να κάνεις copy paste και να κινήσεις τον κέρσορα σε εφαρμογή που εσύ εκείνη τη στιγμή δημιουργείς το κείμενο. Σε όποια εφαρμογή δημιουργείς το κείμενό σου... Σωστά τα λέω φίλε μου; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PP6210 Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 χαζεύοντας λίγο στο meizufans forum έπεσα επάνω σε αυτά και ...χάζεψα! Παρά το γεγονός οτι ο τύπος δείχνει προφανώς πικραμένος και ίσως λίγο υπερβολικός, η εικόνα που περιγράφει για την meizu και τη λειτουργία του international department δεν συνάδει με την εικόνα που νομίζουμε οτι έχει η meizu, διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας: h**ps://meizufans.eu/the-lie-part-2-2/ υπάρχει και ένα μέρος 1 αλλά έχει σχέση με το φίλο του και όχι με την εταιρία h**ps://meizufans.eu/the-lie-part-1-2/ ξέρω οτι είναι σπαστικό να πρέπει να κάνετε copy/ paste/ correct για τα λινκς αλλά σκέφτομαι να μην γίνει traceback στο φορουμ μας όλο αυτό αν όντως θα τα σπάσουν αυτοι με την εταιρία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gatos69nib Δημ. October 6, 2015 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2015 Άρα δεν μπορείς να κάνεις copy paste και να κινήσεις τον κέρσορα σε εφαρμογή που εσύ εκείνη τη στιγμή δημιουργείς το κείμενο. Σε όποια εφαρμογή δημιουργείς το κείμενό σου... Σωστά τα λέω φίλε μου; Όχι, το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο με το swiftkey, με το default keyboard κάνει copy paste και πάει μπρος πίσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts