Jump to content

Ελληνοτουρκικά, Ευρωπαική Ενωση, Γκρίζοι Λύκοι , κ.α.

EchiDNA
 Κοινοποίηση

Πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;  

159 members have voted

1. 1. Πρέπει η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.;

• Ναι!
      13
    • Ανάλογα...
      33
    • Όχι!
      109
    • Δεν με νοιάζει...
      4

Recommended Posts

εχετε τελικα μεγαλη αγνοια για το τι μπορει να κανει η ελλαδα σε σχεση με την τουρκια ποιος αο εσας ξερει οτι εχουμε την 3 καλυτερη αεροπορια στον κοσμο σε επιπεδο ε.δ ημαστε πρωτοι σε καταρτιση σε οπλα και σε ποιοτητα εχουμε τα καλυτερα Ο.Υ.Κ. στον κοσμο νομιζετε οτι η τουρκια θελει να κανει πολεμο μαζι μας χαχα ας γελασω κινεζικα οπως ξερετε οταν γινεται πολεμος με μια χωρα της ε.ε ειναι υποχρεωμενες οι αλλες χωρες να βοηθησουν γιαυτο θελει πιο που να μπει η τουρκια γιατι γινεται το σωσε διπλα της παρτε το χαμπαρι Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και για να τα κανει πρεπει πρωτα απο ολα να μην εχουν εξουσια οι στρατοκαυλοι της τουρκιας

• Απαντήσεις 306
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro ( 7 Δεκ. 2004 , 10:47)

εχετε τελικα μεγαλη αγνοια για το τι μπορει να κανει η ελλαδα σε σχεση με την τουρκια ποιος αο εσας ξερει οτι εχουμε την 3 καλυτερη αεροπορια στον κοσμο σε επιπεδο ε.δ ημαστε πρωτοι σε καταρτιση σε οπλα και σε ποιοτητα εχουμε τα καλυτερα Ο.Υ.Κ. στον κοσμο νομιζετε οτι η τουρκια θελει να κανει πολεμο μαζι μας χαχα ας γελασω κινεζικα οπως ξερετε οταν γινεται πολεμος με μια χωρα της ε.ε ειναι υποχρεωμενες οι αλλες χωρες να βοηθησουν γιαυτο θελει πιο που να μπει η τουρκια γιατι γινεται το σωσε διπλα της παρτε το χαμπαρι Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ και για να τα κανει πρεπει πρωτα απο ολα να μην εχουν εξουσια οι στρατοκαυλοι της τουρκιας

Τις βλακείες αυτές τις πιστεύεις πραγματικά;

Αυτά περί επιπέδου του ελληνικού στρατού θα τα αναθεωρήσεις όταν υπηρετήσεις ή αν το έχεις ήδη κάνει (το αποκλείω) κάνε μία έρευνα και στους υπόλοιπους που είμασταν εκεί και είδαμε από κοντά τα χάλια της.

Ειδικά για την αερπορία είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιους βάζεις τουλάχιστον από πάνω μας ( ΗΠΑ και τι άλλο άραγε; ). Ως προς τα κορυφαία ΟΥΚ (και χωρίς θέλω να προσβάλω τις ειδικές δυνάμεις καθώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα), σίγουρα θα προτιμήσω αμερικανικές, βρετανικές ισραηλινές κ.λπ. δυνάμεις με πολεμική εμπειρία για την προστασία μου.

Αυτά περί στρατιωτικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι για όνειρα θερινής νυκτός και δείχνει απόλυτα τον βαθμό στον οποίο έχουμε συνειδητοποιήσει την στρατιωτική αδυναμία μας, αφού στηριζόμαστε σε άλλες χώρες για την άμυνά μας.

Πάρ'το φίλε μου χαμπάρι ότι η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. 15 χρόνια καθυστέρηση δεν είναι και τίποτα το φοβερό ξέρεις. Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον αυτής της εξέλιξης, αλλά τουλάχιστον αφού δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε ας πιέσουμε όσο μπορούμε για ανταλλάγματα.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος ( 6 Δεκ. 2004 , 20:12)

Στην υπογραφή μου σε ενοχλεί το χρώμα και το μέγεθος, ή κάτι άλλο;

Δεν ξερω απο που "ξεσηκωσες" την υπογραφη σου,αλλα ειναι οντως ενοχλητικο...και ξερεις γιατι?Δειχνει την σημαια της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ με τα χρωματα της τουρκικης σημαιας & την ημισεληνο διπλα.Εμενα αυτο πρωτα σαν Ευρωπαιο & μετα σαν Ελληνα με προσβαλλει.Η ευρωπαικη κουλτουρα & ιστορια δεν εχουν καμια σχεση με μισοφεγγαρακια & φεσια..ειπαμε,να τους βαλουμε στην Ευρωπη αλλα οχι να μας καβαλησουν κιολας...

Υ.Γ.Αν εσενα σ'αντιπροσωπευει αυτη η εικονα,δικαιωμα σου...οι υπολοιποι δε φταιμε σε τιποτα να τη βλεπουμε... :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dimitris79 ( 7 Δεκ. 2004 , 12:25)

Δεν ξερω απο που "ξεσηκωσες" την υπογραφη σου,αλλα ειναι οντως ενοχλητικο...και ξερεις γιατι?Δειχνει την σημαια της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ με τα χρωματα της τουρκικης σημαιας & την ημισεληνο διπλα.Εμενα αυτο πρωτα σαν Ευρωπαιο & μετα σαν Ελληνα με προσβαλλει.Η ευρωπαικη κουλτουρα & ιστορια δεν εχουν καμια σχεση με μισοφεγγαρακια & φεσια..ειπαμε,να τους βαλουμε στην Ευρωπη αλλα οχι να μας καβαλησουν κιολας...

Υ.Γ.Αν εσενα σ'αντιπροσωπευει αυτη η εικονα,δικαιωμα σου...οι υπολοιποι δε φταιμε σε τιποτα να τη βλεπουμε... :whistle:

Δεν θελω να κανω το δικηγορο του μελους που εχει αυτη την υπογραφη αλλα νομιζω οτι εχει ειρωνικο μηνυμα...Εγω ετσι το καταλαβα απο την πρωτη στιγμη δηλαδη! :)

Και κατι αλλο:Μια υπογραφη σας ενοχλησε οταν οι τουρκικες ομαδες παιζουν στο Champions League και οταν επερχεται ''τουρκοποιηση'' τησ Ε.Ε. ;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro ( 7 Δεκ. 2004 , 10:47)

Αν και με πρόλαβε ο yandr θα τα πω κι εγώ γιατί από αυτά που λες μου φαίνεται ότι δεν έχεις πάει ακόμη στρατό και όταν πας θα απογοητευτείς οικτρά και θα ανησυχήσεις για το τι θα γίνει (χτύπα ξύλο) αν έρθει η κακιά ώρα της αναμέτρησης. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα. Στη Μυτιλήνη που έχω υπηρετήσει πιστεύω ότι θα μας πάρουν και τα σώβρακα για πλάκα. Δεν μιλάω για ελληνοαλβανικά (όπου επίσης έχω κάνει και η κατάσταση είναι χειρότερη) γιατί υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από εκεί. Μη με βάζεις τώρα να γράφω αναλυτικά τι έχω δει αλλά σε πολλά τάγματα η εικόνα είναι πραγματικά θλιβερή και δεν βλέπω να γίνεται τίποτα προς το καλύτερο, μάλλον προς το χειρότερο.

Να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που λες τα έχω ακούσει κι εγώ, ειδικά για τους έλληνες ιπτάμενους που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο μια και καθημερινά "πολεμάνε". Σε μια σύρραξη όμως δεν σου φτάνουν αυτά...

KCB

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 7 Δεκ. 2004 , 09:41)

Τις βλακείες αυτές τις πιστεύεις πραγματικά;

Αυτά περί επιπέδου του ελληνικού στρατού θα τα αναθεωρήσεις όταν υπηρετήσεις ή αν το έχεις ήδη κάνει (το αποκλείω) κάνε μία έρευνα και στους υπόλοιπους που είμασταν εκεί και είδαμε από κοντά τα χάλια της.

Ειδικά για την αερπορία είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιους βάζεις τουλάχιστον από πάνω μας ( ΗΠΑ και τι άλλο άραγε; ). Ως προς τα κορυφαία ΟΥΚ (και χωρίς θέλω να προσβάλω τις ειδικές δυνάμεις καθώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα), σίγουρα θα προτιμήσω αμερικανικές, βρετανικές ισραηλινές κ.λπ. δυνάμεις με πολεμική εμπειρία για την προστασία μου.

Αυτά περί στρατιωτικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι για όνειρα θερινής νυκτός και δείχνει απόλυτα τον βαθμό στον οποίο έχουμε συνειδητοποιήσει την στρατιωτική αδυναμία μας, αφού στηριζόμαστε σε άλλες χώρες για την άμυνά μας.

Πάρ'το φίλε μου χαμπάρι ότι η Τουρκία θα μπει στην ΕΕ. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. 15 χρόνια καθυστέρηση δεν είναι και τίποτα το φοβερό ξέρεις. Εγώ προσωπικά είμαι εναντίον αυτής της εξέλιξης, αλλά τουλάχιστον αφού δεν μπορούμε να την αποτρέψουμε ας πιέσουμε όσο μπορούμε για ανταλλάγματα.

βασικα εχω παει στρατο ε.δ και μετα ο.υ.κ ξερω οτι η μοναδικη μοναδα με πολεμο στα <χερια> της ειναι η δ.υ.κ οσο για την αεροπορια δεν τα λεω εγω αλλα η επισημη αναθεωρηση των πεζοναυτων των η.π.α αμα εχεις παει στρατο ξερεις οτι καθε χρονο ερχονται στο παλασκα και κανουν συνεκπαιδευση με τους δικους μας οσο για την αλληλεγγυη δεν το εθεσα σωστα ηθελα να πω οτι αυτο γινεται ωστε να αποτραπει τυχον συρραξη μεταξυ δυο χωρων αλλα απο οτι ξερω αυτο θα γινει με την μορφη και καλα του <ευρωστρατου> τεσπα δεν ηθελα και ουτε θελω να κανω επιθεση σε κανενα μελος απο το forum την γνωμη μου εκφραζω καθως εχω συγγενεις που ειναι χωμενοι σε αυτα κιαι ετσι μαθαινω μερικα πραγματα :) αλλα για να μπει η τουρκια γνωμη μου ειναι αν δεν κοψει μερικες μλκιες που κανει εδω και χρονια δεν το κοβω...<αμερικη :whistle: > ξερω τι κατασταση επικρατει μεσα στον στρατο ξερω οτι αλλιως τα φανταζομουνα αλλιως τα περιμενα μερικα πραγματα εμαθα στο στρατο<αζιμουθιο,χαρτες,πορειες,υφαρπαγη σκοπου, ανορθοδοξος πολεμος θαλλασης, αυτα μονο ηταν τα ουσιαστικα πραγματα <που μου αρεσαν εκει μεσα> οντως σε μια συρραξη δεν ξερω τι θα γινει και ουτε μπορω να προβλεψω αλλα αμα στειλουν αυτο το πεζικο που εχουμε ζητω που καηκαμε :(

Αυτό το thread δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αλλά συμμετέχω γιατί βαριέμαι αφόρητα αυτή τη στιγμή. Λοιπόν...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hydro ( 7 Δεκ. 2004 , 15:40)

βασικα εχω παει στρατο ε.δ και μετα ο.υ.κ ξερω οτι η μοναδικη μοναδα με πολεμο στα <χερια> της ειναι η δ.υ.κ οσο για την αεροπορια δεν τα λεω εγω αλλα η επισημη αναθεωρηση των πεζοναυτων των η.π.α αμα εχεις παει στρατο ξερεις οτι καθε χρονο ερχονται στο παλασκα και κανουν συνεκπαιδευση με τους δικους μας οσο για την αλληλεγγυη δεν το εθεσα σωστα ηθελα να πω οτι αυτο γινεται ωστε να αποτραπει τυχον συρραξη μεταξυ δυο χωρων αλλα απο οτι ξερω αυτο θα γινει με την μορφη και καλα του <ευρωστρατου> τεσπα δεν ηθελα και ουτε θελω να κανω επιθεση σε κανενα μελος απο το forum την γνωμη μου εκφραζω καθως εχω συγγενεις που ειναι χωμενοι σε αυτα κιαι ετσι μαθαινω μερικα πραγματα :) αλλα για να μπει η τουρκια γνωμη μου ειναι αν δεν κοψει μερικες μλκιες που κανει εδω και χρονια δεν το κοβω...<αμερικη :whistle: >

Η ΔΥΚ σε ποιον πόλεμο συμμετείχε ακριβώς; Στους Βαλκανικούς ή στους Παγκόσμιους; Γιατί δεν θυμάμαι την Ελλάδα σε πόλεμο τα τελευταία 10 χρόνια.

Η συνεκπαίδευση στην αεροπορία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Όλες οι χώρες επιδιώκουν για ευνόητους λόγους να εκπαιδεύονται με ξένες αεροπορίες. Οι δε αμερικανοί εκπαιδεύονται με 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εγώ σου λέω ότι στις 17 Δεκεμβρίου παίρνει το πρώτο ναι η Τουρκία. Ως προς την αλληλουποστήριξη, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ διαμύνησαν στην Κύπρο ότι θα θεωρήσουν εχθρική ενέργεια προν την χώρα τους την άσκηση βέτο για την Τουρκία!!! (τριπλό ουάου - δεν έχει ξαναγίνει)

Ο ελληνικός στρατός καλό είναι να μείνει εκεί που βρίσκεται και να μην χρειαστεί. Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι ότι και από την άλλη πλευρά την ίδια τραγική οργάνωση θα έχουν πιθανότατα.

Πάντως η συζήτηση για τις ένοπλες δυνάμεις ξεφεύγει λίγο από το topic.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 7 Δεκ. 2004 , 14:08)

Αυτό το thread δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αλλά συμμετέχω γιατί βαριέμαι αφόρητα αυτή τη στιγμή. Λοιπόν...

Η ΔΥΚ σε ποιον πόλεμο συμμετείχε ακριβώς; Στους Βαλκανικούς ή στους Παγκόσμιους; Γιατί δεν θυμάμαι την Ελλάδα σε πόλεμο τα τελευταία 10 χρόνια.

Η συνεκπαίδευση στην αεροπορία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Όλες οι χώρες επιδιώκουν για ευνόητους λόγους να εκπαιδεύονται με ξένες αεροπορίες. Οι δε αμερικανοί εκπαιδεύονται με 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εγώ σου λέω ότι στις 17 Δεκεμβρίου παίρνει το πρώτο ναι η Τουρκία. Ως προς την αλληλουποστήριξη, σήμερα έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ διαμύνησαν στην Κύπρο ότι θα θεωρήσουν εχθρική ενέργεια προν την χώρα τους την άσκηση βέτο για την Τουρκία!!! (τριπλό ουάου - δεν έχει ξαναγίνει)

Ο ελληνικός στρατός καλό είναι να μείνει εκεί που βρίσκεται και να μην χρειαστεί. Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι ότι και από την άλλη πλευρά την ίδια τραγική οργάνωση θα έχουν πιθανότατα.

Πάντως η συζήτηση για τις ένοπλες δυνάμεις ξεφεύγει λίγο από το topic.

τοτε ηταν μ.υ.κ στην αλβανια 1997 στα ημια <αν το θεωρησουμε αυτο πολεμο> στην αιγυπτο νομιζω? και στον πολεμο του κολπου οπου οι δικοι μας εκαναν νηοψιες στα καραβια 1990-91-92 και δεν ελεγα με την αεροπορια με τα ο.υ.κ ελεγα αυτο για την αεροπορια το εμαθα και απο τριτους και απο βιβλια και απο ιστοσελιδες <ουτε και εγω τα πολυπιστευω αλλα ενταξει ασχετο αλλα ξερει κανεις αμα η τουρκια κανει πολεμο σε μας μπορει να ανοιξει δυο μετωπα ταυτοχρονα?

Συγγνώμη αλλά καμία από τις περιπτώσεις που περιγράφεις δεν εμπίπτει στην περιγραφή 'εμπειρία πολέμου'. Άλλο συνοδεία, άλλο πολεμική αναμέτρηση.

Σε αυτά που μου είπες δεν έριξαν ούτε τουφεκιά. Έτσι συμμετέχω και εγώ.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 7 Δεκ. 2004 , 14:19)

Συγγνώμη αλλά καμία από τις περιπτώσεις που περιγράφεις δεν εμπίπτει στην περιγραφή 'εμπειρία πολέμου'. Άλλο συνοδεία, άλλο πολεμική αναμέτρηση.

Σε αυτά που μου είπες δεν έριξαν ούτε τουφεκιά. Έτσι συμμετέχω και εγώ.

συγνωμη αλλα στον κοπλο και στην αλβανια ηταν ο πατερας μου οι μισοι απο αυτους στον κοπλο εβαζαν ναρκες οι αλλοι μισοι εψαχναν ναρκες στην αλβανια εριξαν τουφεκιες αλλα οχι ως ραμπο αλλωστε τα ουκ δεν ειναι μοναδα βουρ στον πατσα κανουν αναγνωριση και καταστολη αμυνας παρακτιων περιοχων ενταξει μπορει να μην εφαγαν κανεναν αλλα ειναι και αυτο κατι που μετραει δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οποτε η ηπα κανει πολεμο περναει απο εδω και μαζευει 50 60 ουκαδες για να τους φυλανε (μλκια βεβαια αλλα τι να κανεις...)

ημερομηνια διαπραγματευσης της Τουρκιας στην ΕΕ: 29 Φεβρουαριου 2005. :-)

Απο βάσιμες πηγες. :-)

Κι οποιος καταλαβε, καταλαβε :-)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Agent M ( 5 Δεκ. 2004 , 00:43)

Δεν νομίζω ότι φταίνε αυτοί... Βρίσκουν και τα κάνουν...

Μια ζωή οι δικοί μας είναι:

-Πετάει ο γάϊδαρος;

-Πετάει!!!! Πετάει!!!

Να τους χαιρόμαστε...

Ευχαριστώ.

...μόλις τσάκισες τη κοσμοθεωρία μου...

...απομυθοποίησες τον πυρήνα της πίστης μου...

ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ??? ... :lol: :)

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ

ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ

Νομίζω ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοια ποστς!

Δεν μπορούμε να βάζουμε έναν λαό στο ίδιο τσουβάλι εξαιτίας ορισμένων κάφρων!

Και μην ξεχνάς, άλλο κράτος, άλλο λαός! Άνθρωποι είναι κι αυτοί όπως όλοι μας!

Θα του δώσω, λοιπόν, μια πινελιά:

KAKOΣ ΤΟΥΡΚΟΣ = "ΚΑΛΟΣ", ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ

...τώρα είναι καλύτερα... :whistle:

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr ( 7 Δεκ. 2004 , 11:41)

Ειδικά για την αερπορία είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποιους βάζεις τουλάχιστον από πάνω μας ( ΗΠΑ και τι άλλο άραγε; ).

Την ίδια απορία έχω και εγώ...

Βάζει λοιπόν από πάνω μας τις ΗΠΑ και έστω την Ρωσία. Δηλαδή βάζει από κάτω μας μ. Βρετανία, Γαλλία, Ισραήλ κτλ, κτλ, κτλ;;; :blink: :alien: :D

Σχετικά με ενδεχόμενη είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε---->

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&threadid=51552

Το ερωτημα ειναι:Αν μπει,τι γινεται?Εξευρωπαιζονται,ανεβαινει το βιοτικο επιπεδο τους και σταματουν οι συγκρουσεις μεταξυ μας ή θα κατακλυσουν την Ελλαδα οι Τουρκοι??Επισης,θα εχουν ηγετικο ρολο στην Ε.Ε?Η εισχωρηση 70 εκατομμυριων Μουσουλμανων θα αλλαξει τις ισορροπιες στην Ε.Ε??

Εγω,δυστυχως,δεν μπορω να απαντησω... :o :o

Ψηφισα ''Αναλογα''..

Ας μην είμαστε εθνικιστές, οι Τούρκοι έχουν να εκσυγχρονίσουν μια τεράστια χώρα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Σε μια τέτοια χώρα χρειάζονται σχολεία για να μάθουν τα παιδιά οτι τις αποφάσεις θα τις πάρει η κυβέρνηση που θα εκλέξουν αυτοί και όχι ο κάθε ξεμωραμένος φανατισμένος στρατηγός που έχει την υποστήριξη του στρατού. Γνωρίζετε ότι στην Τουρκία αν οι στρατηγοί δεν εγκρίνουν τα κοδύλια για την παιδεία, τότε πολύ απλά αυτά δεν θα περάσουν? Είναι δηλαδή μια δημοκρατία η οποία έχει μια αδύναμη κυβέρνηση η οποία δεν είναι η ουσιαστική εξουσία.

Αν λοιπόν καταφέρναμε να εκσυγχρονίσουμε αυτή την χώρα και καταλαβαίναμε όλα αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν θα κάναμε την περιοχή πολύ ισχυρή και υπολογίσημη. Θα μπορούσε ακόμα και να ήταν η καλύτερη μας σύμμαχος αν δεν υπήρχε τέτοια προπαγάνδα τόσο απο τους δικούς μας όσο και απο τους δικούς τους. Φαντάζεστε τι θαύματα θα μπορούσε να κάνει μια συμμαχία των κρατών μας τόσο σε αναπτυξιακό όσο και σε εμπορικό επίπεδο?

Μην επιμένετε σε φανατισμούς που μόνο κακό προκαλούν, το μέλλον απαιτεί συνεργασία και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία να εκσυγχρονιστεί και να φτάσει το δικό μας επίπεδο. Η ιστορία είναι παρελθόν πλέον ας κοιτάξουμε στο μέλλον. Γιατί κρατάμε κακία στον Τούρκο που ήταν εχθρός μας πρίν απο 200 περίπου χρόνια και δεν κρατάμε για παράδειγμα στους Ιταλούς ή τους Γερμανούς που ήταν ακόμη πιο πρόσφατοι? Γιατί συνεργαζόμαστε τόσο άψογα με τους Γερμανούς και δεν συνεργαζόμαστε με τους Τούρκους? Δεν είναι λύση το τυφλό μίσος, αλλά η συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

Ψήφισα "εξαρτάται" γιατί πιστεύω πως πρίν απο την ένταξη της Τουρκίας θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει μερικά θεμελιώδη προβλήματα όπως αυτό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που και γι' αυτό σε μεγάλο βαθμό φταίει ο Στρατός τους και το Ιερατείο τους που τους φανατίζουν. Δεν διαφωνώ με την άσκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων αλλά δεν πρέπει με πρόσχημα αυτές να παραβιάζουν τις προσωπικές ελευθερίες άλλων ατόμων.

Απο μακρια!!! Αμα μπουν μεσα σας το λεω απο τωρα... το Αιγαιο δεν θα ειναι Ελληνικο για πολυ...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AquaSonic ( 7 Δεκ. 2004 , 21:20)

Απο μακρια!!! Αμα μπουν μεσα σας το λεω απο τωρα... το Αιγαιο δεν θα ειναι Ελληνικο για πολυ...

Που το στηρίζεις αυτό;

Όλα καλά.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AquaSonic ( 7 Δεκ. 2004 , 21:20)

Καλό θα ήταν να μην είμαστε τόσο απόλυτοι και σίγουροι για ένα τόσο σοβαρό θέμα...

όλοι μας ξέρουμε πως η Τουρκία είναι μια χώρα που χαρακτηρίζεται από τον τρομερό φανατισμό των πολιτών της σε θέματα που απαιτούν προοδευτικές αντιλήψεις,μια Τουρκία με βεβαρημένο παρελθόν σε πολέμους ή διάφορες άλλες εκδηλώσεις υψίστης σημασίας...

Δυστυχώς νομίζω πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να αλλάξει νοοτροπία και η ένταξη της μόνο κακά θα επιφέρει(προσωπική άποψη πάντα)

Αλλά ψηφίζω ανάλογα γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν...

:)

ΘΑ μπεί σίγουρα.

Δε ξέρω αν μπει τώρα ή σε λιγα χρόνια, πάντως θα μπεί σίγουρα.

αυτό φυσικά και θα ξεκινήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις....

Πρέπει να αλλάξει προυπολογισμό, νόμισμα και ..μυαλά.

Εμάς μας επηρεάζει ΑΜΕΣΑ μόνο στο θέμα του στρατού.

Η ένωση αυτή συντελεί στη μέιωση/κατάργηση της θητείας και τη χρήση πλέον του ΕυρωΣτρατού μιας και είναι ουσιαστικά ο μόνος "εχθρός" μας. Πάντως νομίζω ότι μετά την είσοδο της, θα είναι Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Ο να κάνει τις γνωστές τσατσιές που κάνει τώρα.

Δε ξέρω πως θα αντιδράσει η Ε.Ε σε τέτοιου είδους συμπεριφορά όταν είμαστε πλέον... συνευρωπαίοι με τη γείτονα , πάντως στα σίγουρα θα έχει περίσσιο ενδιαφέρον.

:X

Ψηφισα ''οχι'' γιατι φοβαμαι την εισοδο της Τουρκιας στην Ε.Ε..Πιστευω οτι με την εισοδο της θα υπαρξουν αλλαγες στην οποια πολιτικη της,εναντιων μας.Θα υπαρξει προβλημα,πιστευω,με την Κυπρο,τα χωρικα υδατα αλλα και ορισμενα νησια μας.Δυστηχως δεν ειμαι σε θεση να χρησιμοποιησω καποια συγκεκριμενα στοιχεια αφου δεν γνωριζω και πολλα πραγματα.Μονο απο τις ειδησεις οτι ακουσω.Ξερω μονο οτι υπαρχουν συνεχεις προκλησεις απο την πλευρα των Τουρκων απο αερα και θαλασσα οι οποιες ισως παρουν νομιμο χαρακτηρα εαν τελικως μπουν στην Ε.Ε..Πιστευω ακομη οτι πολλες χωρες θα χασουν σε κονδυλια αφου τα περισσοτερα θα πρεπει να δωθουν στην Τουρκια. :o

Γνωριζω οτι η Τουρκια δεν βρισκεται και στην καλυτερη κατασταση οικονομικοπολιτικα,ακομη και μετα απο προσπαθειες.Αληθεια,με ποιο σκεπτικο θα μπορουσαν να δωσουν ημερομηνια ενταξης? :worry:

Οσο για διαφορα ποστ τα οποια εκαναν με μετρησεις δυναμεις σε περιπτωση πολεμου με την Τουρκια,γνωμη μου ειναι οτι μπορει να μην εχουμε την καλυτερη οργανωση/εξοπλισμο αλλα εχουμε ψυχη αρκετη για να πεταξουμε τον οποιοδηποτε εκτος συνορων. :)

Να κανω και μια ακομη ερωτηση:

Απ'οσο γνωριζω η εισβολη των Τουρκων στη Κυπρο αρκετο καιρο μετα χαρακτηριστηκε παρανομη.Αρα αυτη τη στιγμη η Τουρκια βρισκεται παρανομα σε Κυπριακο/Ευρωπαικο εδαφος?Αρα μετα την ενταξη της νομιμοποιηται και η κατοχη των εδαφων? :worry:

Αν μπει πάντως πράγμα που για συναισθηματικούς λόγους απεύχομαι... τότε θα δούμε πολύ μεγάλα ποσοστά ακροδεξιών και εθνικιστών σε όλες τις χώρες που θα κατακλύσουν οι "πεινασμένοι"... πρώτα απ' όλα στη Γερμανία, μετά στην Ελλάδα, μεγάλο (μεγαλύτερο απ' αυτό που έχουν τώρα) πρόβλημα θα έχει και η Αγγλία με τη Γαλλία...

Και σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά... γιατί οι μεγάλοι της ΕΕ να θέλουν να βάλουν μέσα άλλο ένα μεγάλο κράτος (το μεγαλύτερο αν δεν κάνω λάθος)... γιατί να χάσουν την δύναμη που μοιράζονται?

Ποιός από εσάς θυμάτε το σχέδιο για διχοτόμηση της τουρκίας και μετά ένταξής της στην ΕΕ???

Φιλικά Γιώργος

Οι περισσότεροι μιλάτε με αφορισμούς και ρηχή προπαγάνδα.

Κανείς δεν παρέπεμψε ούτε επικαλέστηκε κάποιο κείμενο, κάποια άποψη σημαντικού ανθρώπου, κάποια δημοσίευση σε ευρωπαϊκό έντυπο, κάποια αναφορά σε επίσημη πολιτική.

Κάνουμε κουβέντα μόνο με όσα ξέρουμε και όσα μας φαίνονται. Όχι ακριβώς αυτό που θα έλεγα παραγωγική συζήτηση. Καφενείο μάλλον.

Anyway, εγώ συντάσσομαι απόλυτα με την άποψη του Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές εφημερίδες. Θέτει αρκετά θέματα, αναπτύσσει επιχειρήματα και είναι βαθύς γνώσης της ευρωπαϊκης πραγματικότητας. Διαβάστε το αν και νομίζω ότι αρκετοί στο θρεντ έχουν πρόβλημα στο διάβασμα μεγάλων και πολύπλοκων κειμένων. Μεγάλων και πολύπλοκων όπως είναι και το θεμα ΕΕ-Τουρκίας.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac