Jump to content

Windows vs android tablet?

ilka71
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

απο οτι βλεπω μονο εαν ειχα εναν αποθηκευτικο χωρο 500gb οπως σε ενα τυπικο λαπτοπ θα μπορουσα να θεωρησω το ταμπλετ "κλασσικο"υπολογιστη και να τον εχω οντως σαν υπολογιστη.

οποτε μαλλον με βλεπω για android μιας και ο σταθερος στο σπιτι, μου αρκει να παιζει τον κεντρικο ρολο για ολες τις αλλες δουλειες πλην ψυχαγωγιας που το κανω με το android καλυτερα.οποτε κλινω προς android και βλεπουμε!θελω τις εφαρμογες που εχω μαθει απο τα κινητα android και γενικα να κανω οτι με το κινητο αλλα σε μεγαλυτερη οθονη για να μην στραβωνομαι!

εαν χρειαστω κατι(κατεβασμα τορρεντ,μετατροπες φορματ αρχειων,επεξεργασια κειμενων-που ολα αυτα γινονται και με το android βεβαια-) το κανω με τον υπολογιστη τον σταθερο.και μετα μεσω ειτε teamviewer ειτε es file manager η wifi file transfer pro τραβαω οτι αρχεια θελω απο τον υπολογιστη στο ταμπλετ η κινητο.ειδικα με το teamviewer και μακρυα να εισαι απο τον σταθερο κανεις απο το κινητο οτι θες πετας και το αρχειο στον φακελο του dropbox,mega και εχεις το αρχειο στο κινητο,ταμπλετ σχεδον αμεσα!

σας ευχαριστω για τις γνωμες!

απο οτι βλεπω μονο εαν ειχα εναν αποθηκευτικο χωρο 500gb οπως σε ενα τυπικο λαπτοπ θα μπορουσα να θεωρησω το ταμπλετ "κλασσικο"υπολογιστη και να τον εχω οντως σαν υπολογιστη.

οποτε μαλλον με βλεπω για android μιας και ο σταθερος στο σπιτι, μου αρκει να παιζει τον κεντρικο ρολο για ολες τις αλλες δουλειες πλην ψυχαγωγιας που το κανω με το android καλυτερα.οποτε κλινω προς android και βλεπουμε!θελω τις εφαρμογες που εχω μαθει απο τα κινητα android και γενικα να κανω οτι με το κινητο αλλα σε μεγαλυτερη οθονη για να μην στραβωνομαι!

εαν χρειαστω κατι(κατεβασμα τορρεντ,μετατροπες φορματ αρχειων,επεξεργασια κειμενων-που ολα αυτα γινονται και με το android βεβαια-) το κανω με τον υπολογιστη τον σταθερο.και μετα μεσω ειτε teamviewer ειτε es file manager η wifi file transfer pro τραβαω οτι αρχεια θελω απο τον υπολογιστη στο ταμπλετ η κινητο.ειδικα με το teamviewer και μακρυα να εισαι απο τον σταθερο κανεις απο το κινητο οτι θες πετας και το αρχειο στον φακελο του dropbox,mega και εχεις το αρχειο στο κινητο,ταμπλετ σχεδον αμεσα!

σας ευχαριστω για τις γνωμες!

Προτιμότερο android εφόσον απλά θες κατανάλωση περιεχομένου ένα σε μεγάλη οθόνη υλοποίηση και εφόσον έχεις σταθερο.

Διότι 500 GB σε tablet form factor είναι το κόστος σε πολύ υψηλά επίπεδα.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Άλεξ, αυτό το ρημάδι το office, υπάρχει σε metro app ή ακόμα???

Γιατί στις 8 ίντσες το κλασικό office είναι λίγο πονοκέφαλος.. θέλει να αφήσεις νύχι..:p

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Άλεξ, αυτό το ρημάδι το office, υπάρχει σε metro app ή ακόμα???

Γιατί στις 8 ίντσες το κλασικό office είναι λίγο πονοκέφαλος.. θέλει να αφήσεις νύχι..:p

Θα βγει έως τέλη του έτους λογικά.

Εδώ μια πρώτη γεύσηhttp://winsupersite.com/office/office-touch-windows-outclass-version-ipad

Εδώ βγήκε για IOS/Android απλά στα windows έχεις ήδη την ντεσκτοπ έκδοση για αυτό αργει:p

Εννοείται στις 8 ίντσες δεν κάνεις δουλειά, θες 10 ίντσες για πιο άνετη εργασία.

Υπάρχει και η γραφίδα που ταιριάζει γάντι χωρίς να αφήσεις νυχι:lol:

Απλά στα windows για να πάρεις το μέγιστο πρέπει να βάλεις το χέρι την τσέπη :rolleyes:

Είτε αφορά ποιότητα κατασκευής,specs,feauters,ειτε smoothness,αποκριση και σβελταδα.

Edited by alextrela

Θα βγει έως τέλη του έτους λογικά.

Εδώ βγήκε για IOS/Android απλά στα windows έχεις ήδη την ντεσκτοπ έκδοση για αυτό αργει:p

Εννοείται στις 8 ίντσες δεν κάνεις δουλειά, θες 10 ίντσες για πιο άνετη εργασία.

Υπάρχει και η γραφίδα που ταιριάζει γάντι χωρίς να αφήσεις νυχι:lol:

Απλά στα windows για να πάρεις το μέγιστο πρέπει να βάλεις το χέρι την τσέπη :rolleyes:

Είτε αφορά ποιότητα κατασκευής,specs,feauters,ειτε smoothness,αποκριση και σβελταδα.

Από πέρσι που είχα το encore, ακούω ότι έρχεται το metro office... Έλλειψη προσωπικού έχουν εκεί στην MS??

Λίγο το ένα, λίγο το άλλο με έκαναν να επιστρέψω στο Ipad, που ναι μεν κάνει 5 πράγματα, αλλά τα κάνει καλά και είναι optimized.

Από πέρσι που είχα το encore, ακούω ότι έρχεται το metro office... Έλλειψη προσωπικού έχουν εκεί στην MS??

Λίγο το ένα, λίγο το άλλο με έκαναν να επιστρέψω στο Ipad, που ναι μεν κάνει 5 πράγματα, αλλά τα κάνει καλά και είναι optimized.

Και να αργούν δεν νομίζω ότι είναι θέμα από τη στιγμή που έχεις τις ντεσκτοπ εκδόσεις.

Το λιγότερο είναι θα έλεγα το office.

Αν ρωτήσεις 10 χρήστες windows tablet ούτε ένας δεν θα σου πει γιατί δεν υπάρχει modern εκδοχή του.

Είπαμε η touch/modern πλευρα των windows είναι ένα extra συν όχι το Α και το Ω.

Πάντως βελτίωση και σε ποιότητα και ποσότητα εφαρμογών υπάρχει αξιοσημείωτη τα τελευταία 2 έτη.

Σε σχέση με 1 ετος πριν μπορεί με καλύπτει περισσότερο και σε κατανάλωση περιεχομένου.

Ελλείψεις υπάρχουν αλλά δεν αποτελούν deal breaker από τη στιγμή που θα κάνεις τη δουλειά σου με εναλλακτικό τρόπο.

Έτσι κι αλλιώς και σε android/ios έναν browser χρησιμοποιώ το ίδιο και στα windows που με τα 10 θα είναι 2

Το ίδιο κι σε media player.

Η πλέον σοβαρή έλλειψη είναι turn by turn navigation app,που πιστεύω θα λυθεί.

Το iPad το έχω βασικά σαν φορητή παιχνιδομηχανη περισσότερο και σερφαρισμα(που μοιράζω το μισο χρόνο με τα windows)και μια 10δα εφαρμογών που χρησιμοποιώ κατά 90%

Άντε και λίγο καμία σειρά η youtube.

Τίποτα άλλο.

Edited by alextrela

Το iPad το έχω βασικά σαν φορητή παιχνιδομηχανη περισσότερο και σερφαρισμα(που μοιράζω το μισο χρόνο με τα windows)και μια 10δα εφαρμογών που χρησιμοποιώ κατά 90%

Άντε και λίγο καμία σειρά η youtube.

Τίποτα άλλο.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους έχω τάμπλετ. Δεν θέλω να κάνω κάτι παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα έχω ένα ultrabook, που το λένε mac pro retina, 13άρι , σούπερ φορητό και με σούπερ αυτονομία.

Όταν όμως μπαίνω στο τριπάκι να πάρω τάμπλετ με windows, το κάνω για το κάτι παραπάνω.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους έχω τάμπλετ. Δεν θέλω να κάνω κάτι παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα έχω ένα ultrabook, που το λένε mac pro retina, 13άρι , σούπερ φορητό και με σούπερ αυτονομία.

Όταν όμως μπαίνω στο τριπάκι να πάρω τάμπλετ με windows, το κάνω για το κάτι παραπάνω.

Πλέον μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω,απλα αν θες τη μέγιστη εμπειρία χρήσης πρέπει να ανέβεις κατά πολύ budget από στυλ Encore προτάσεις

Έτσι όπως τα βλέπω σε μια 2ετια παίζει δυνατά να αφήσω στην άκρη τα iPad.

Όπως πχ εσύ έχεις το 13αρι έτσι εγώ χρησιμοποιώ το Pro 3 για ultrabook replacement και έχω κάποια συν την αφη και την γραφίδα που πλέον για εμένα είναι must feature να σου δίνει αυτή την δυνατότητα ένα λειτουργικό.

Δεν είμαι ο αυστηρά ποντικοπληκτρολογιο χρήστης και το tablet form factor μου ταιριάζει καλύτερα σε οποιαδήποτε χρήση.

Τώρα έχω και το πιο μικρο Surface 3 που κλέβει εν μέρει και από το iPad και το Pro 3 και έχω καλύτερη εξοικείωση με την touch/tablet πλευρα του λειτουργικού και βλέπω ότι αρχίζει να με καλύπτει τα windows και σε κατανάλωση περιεχομένου δραστηριότητες.

Το πιο βολικό του μέγεθος και το πιο μικρο βάρος βοηθάνε σε αυτό χωρίς να χάνω τα πλεονεκτήματα του μεγάλου από άποψη ποιότητα κατασκευής,form factor,σβελταδα και smoothness για μια μέση χρήση.

Edited by alextrela

Πλέον μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω,απλα αν θες τη μέγιστη εμπειρία χρήσης πρέπει να ανέβεις κατά πολύ budget από στυλ Encore προτάσεις

Έτσι όπως τα βλέπω σε μια 2ετια παίζει δυνατά να αφήσω στην άκρη τα iPad.

Όπως πχ εσύ έχεις το 13αρι έτσι εγώ χρησιμοποιώ το Pro 3 για ultrabook replacement και έχω κάποια συν την αφη και την γραφίδα που πλέον για εμένα είναι must feature να σου δίνει αυτή την δυνατότητα ένα λειτουργικό.

Δεν είμαι ο αυστηρά ποντικοπληκτρολογιο χρήστης και το tablet form factor μου ταιριάζει καλύτερα σε οποιαδήποτε χρήση.

Τώρα έχω και το πιο μικρο Surface 3 που κλέβει εν μέρει και από το iPad και το Pro 3 και έχω καλύτερη εξοικείωση με την touch/tablet πλευρα του λειτουργικού και βλέπω ότι αρχίζει να με καλύπτει τα windows και σε κατανάλωση περιεχομένου δραστηριότητες.

Το πιο βολικό του μέγεθος και το πιο μικρο βάρος βοηθάνε σε αυτό χωρίς να χάνω τα πλεονεκτήματα του μεγάλου από άποψη ποιότητα κατασκευής,form factor,σβελταδα και smoothness για μια μέση χρήση.

Μη νομίζεις, το trackpad του mac , σαν οθόνη αφής είναι στην ουσία.

Τόσο αέρινο και άμεσο. Ποντίκι συχαίνομαι να βάλω...

Μη νομίζεις, το trackpad του mac , σαν οθόνη αφής είναι στην ουσία.

Τόσο αέρινο και άμεσο. Ποντίκι συχαίνομαι να βάλω...

Οσο καλο και να ειναι ενα traskpad,δε παυει η εμπειρια σε σχεση με τη touch screen,να ειναι εντελως διαφορετικη.

Δε λεω οτι η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη,αλλα οτι ειναι κατι εντελως διαφορετικο το ενα απο το αλλο!

Οσο καλο και να ειναι ενα traskpad,δε παυει η εμπειρια σε σχεση με τη touch screen,να ειναι εντελως διαφορετικη.

Δε λεω οτι η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη,αλλα οτι ειναι κατι εντελως διαφορετικο το ενα απο το αλλο!

Είναι διαφορετική, αλλά το trackpad συμπεριφέρεται σαν μια οθόνη αφής, αυτό θέλω να πώ. (γλιτώνω και τις δακτυλιές στην οθόνη :p )

Είναι διαφορετική, αλλά το trackpad συμπεριφέρεται σαν μια οθόνη αφής, αυτό θέλω να πώ. (γλιτώνω και τις δακτυλιές στην οθόνη :p )

Εν μερη ναι,γι'αυτο λεγεται και touchpad.Αλλα η εμπειρια χρηση και ο τροπος αλληλεπιδρασης του χρηστη,παραμενει διαφορετικη.

Αυτο με τις δακτυλιες ειναι ενα θεμα,αλλα λυνεται με ενα καλο screen protecter.Αλλα αν καποιον τον ενοχλει τοσο πολυ,μενει με την touchpad/traskpad χρηση και διατηρει την οθονη πεντακαθαρη.

Γενικα πολλα πραγματα ειναι και θεμα συνηθειας και πως βολευει τον καθενα μας!;)

Εμενα προσωπικα,μ'αρεσει το ποντικι,περισσοτερο απο τ'αλλα δυο!

Edited by ector7

Εν μερη ναι,γι'αυτο λεγεται και touchpad.Αλλα η εμπειρια χρηση και ο τροπος αλληλεπιδρασης του χρηστη,παραμενει διαφορετικη.

Αυτο με τις δακτυλιες ειναι ενα θεμα,αλλα λυνεται με ενα καλο screen protecter.Αλλα αν καποιον τον ενοχλει τοσο πολυ,μενει με την touchpad/traskpad χρηση και διατηρει την οθονη πεντακαθαρη.

Γενικα πολλα πραγματα ειναι και θεμα συνηθειας και πως βολευει τον καθενα μας!;)

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα έλεγα όχι σε μια οθόνη αφής.

Απλά εξηγώ ότι η χρήση ενός macbook γίνεται χωρίς ανάγκη ποντικιού, (όπως χωρίς ποντίκι είναι και τα windows tablets) κάτι που σε παραδοσιακά λάπτοπ (με 7άρια ας πούμε) είναι λίγο άβολο.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα έλεγα όχι σε μια οθόνη αφής.

Απλά εξηγώ ότι η χρήση ενός macbook γίνεται χωρίς ανάγκη ποντικιού, (όπως χωρίς ποντίκι είναι και τα windows tablets) κάτι που σε παραδοσιακά λάπτοπ (με 7άρια ας πούμε) είναι λίγο άβολο.

Προσωπικα με το qosmio μου,εδω και 4+ χρονια,δεν εννιωσα ουτε ταλεπωρια,ουτε αβολα.Με καποια αλλα,οπως κατι φτηνα HP pavilion που ειχα,ηταν λιγο δραμα αρκετες φορες,αλλα στα windows παιζει αρκετο ρολο το καθε μηχανημα ξεχωριστα,τι σοι εμπειρια θα εχεις για το οτιδηποτε!

Γι'αυτο ειναι πολυ πιο δυσκολο να διαλεξει καποιος ενα windows laptop,απ'οτι ενα macbook.Δεν ειναι τιποτα δεδομενο και θελει αρκετο ψαξιμο,για να εισαι βεβαιος οτι πληρει αυτα που θες!

Edited by ector7

Οι δαχτυλιες Γιάννη μαθαίνεις να ζεις μαζί τους απο τη στιγμή που θες αφή.

Εχω ενα πανί και καθαρίζει στο άψε σβήσε παντα μαζί μου οταν η αφή αφήσει έντονα τα σημάδια.

Ούτε εμένα μου αρέσουν αλλα προτιμώ την αφή και γραφίδα απο ποντικό πληκτρολόγιο

Ειναι πιο natural θα ελεγα η πιο άμεση επαφή με την τεχνολογία :p

Προσωπικα με το qosmio μου,εδω και 4+ χρονια,δεν εννιωσα ουτε ταλεπωρια,ουτε αβολα.Με καποια αλλα,οπως κατι φτηνα HP pavilion που ειχα,ηταν λιγο δραμα αρκετες φορες,αλλα στα windows παιζει αρκετο ρολο το καθε μηχανημα ξεχωριστα,τι σοι εμπειρια θα εχεις για το οτιδηποτε!

Γι'αυτο ειναι πολυ πιο δυσκολο να διαλεξει καποιος ενα windows laptop,απ'οτι ενα macbook.Δεν ειναι τιποτα δεδομενο και θελει αρκετο ψαξιμο,για να εισαι βεβαιος οτι πληρει αυτα που θες!

Α, ωραία. Πριν το mac, είχα Toshiba και εγώ (tecra του 2009) , το οποίο και χρησιμοποιώ ακόμα.

Εντάξει, όταν για να κάνω scroll down, πρέπει να πάω τον δείκτη δεξιά στην μπάρα, να πατάω αριστερό κλίκ και να κατεβαίνω, δεν μπορεί να συγκριθεί με το touchpad.

Σε άλλα λάπτοπ που έχω δοκιμάσει και μπορείς να κάνεις scroll με τα 2 δάκτυλα στο pad, εκεί δεν είναι τόσο smooth και άμεσο όσο το μακ. (μπορεί βέβαια σε άλλα λάπτοπ να είναι).

Οι δαχτυλιες Γιάννη μαθαίνεις να ζεις μαζί τους απο τη στιγμή που θες αφή.

Εχω ενα πανί και καθαρίζει στο άψε σβήσε παντα μαζί μου οταν η αφή αφήσει έντονα τα σημάδια.

Ούτε εμένα μου αρέσουν αλλα προτιμώ την αφή και γραφίδα απο ποντικό πληκτρολόγιο

Ειναι πιο natural θα ελεγα:p

Δεν το συζητώ για ποντικι. Γι αυτό σου είπα, ότι το μάκ δεν χρειάζεται ποντίκι, είναι καλύτερο χωρίς ποντίκι.

Α, ωραία. Πριν το mac, είχα Toshiba και εγώ (tecra του 2009) , το οποίο και χρησιμοποιώ ακόμα.

Εντάξει, όταν για να κάνω scroll down, πρέπει να πάω τον δείκτη δεξιά στην μπάρα, να πατάω αριστερό κλίκ και να κατεβαίνω, δεν μπορεί να συγκριθεί με το touchpad.

Σε άλλα λάπτοπ που έχω δοκιμάσει και μπορείς να κάνεις scroll με τα 2 δάκτυλα στο pad, εκεί δεν είναι τόσο smooth και άμεσο όσο το μακ. (μπορεί βέβαια σε άλλα λάπτοπ να είναι).

.

Μια χαρα σμουθατα touchpad,υπαρχουν και στα windows laptop,φτανει να ξερεις τι θα παρεις!

Το Qosmio,για την ακριβεια,εχει 3εις διαφορετικους τροπους σκρολλαρισματος(1 δακτυλο,2δακτυλα και ελικοειδες),με δυο διαφορετικες κατευθυνσεις ο καθε τροπος(δλδ οταν πηγενει κατω το δακτυλο/α να πηγενει πανω η οθονη,ή οταν παει κατω το δακτυλο/α να πηγενει και η οθονη κατω και αναλογα συμβαινει και με το αριστερα δεξια) και τελος μπορεις να ελεγξεις και την ταχυτητα του σκρολλαρισματος.

Επισης εκτως απο τα gestures των windows,υποστηριζει εξτρα gestures για 2,3 και 4 δακτυλα.

Οπως επισης εκτως απο τα 2 hard buttons,μπορεις να προσθεσεις ακομη 6 shortcuts(οποια θες) να εκτελουνται στο touchpad!

1.αριστερη πανω γωνια

2.αριστερη κατω γωνια

3.δεξια πανω γωνια

4.δεξια κατω γωνια

5.2 fingers touch(εκτως απο δεξι κλικ,μπορεις να το αλλαξει σε οποια εντολη θες εσυ)

6.3 fingers touch(επισης παραμετροποιησιμο)

Σκεψου οτι τα εχω ενεργοποιημενα ολα και ΔΕ μου φτανουν!

Γι'αυτο εδωσα 130ευρω πριν λιγα χρονια για να παρω το razer naga epic,ενω ΔΕΝ ειμαι gamer!

Edited by ector7

• 1 year later...

ΠΑιδια ε[ανερχομαι γιατι εχω ακριβως το ιδιο διλημμα.

Η κουνιαδα μου εκανε δωρο στη συζυγο το παρακατω ταμπλετ

http://www.kotsovolo...i-10-&-keyboard

απο κωτσοβολο. Προορισμος του κυριως skype browsing, office και καμια ταινια.

Αν και απο τεχνικα χαρ/κα ειναι οκ παρατηρησα οτι δεν εχει 3/4g το οποιο ισως και να παιζει ρολο αφου οπως προειπα προοριζεται κυριως για skype.

Εναλλακτικα βρηκα επισης απο κωτσο τα παρακατω

http://www.kotsovolo...-a10-30-4g-blue

http://www.kotsovolo...us-zenpad-10-3g

τα οποια εχουν και τα δυο 3/4G αλλα ενα γιγα ραμ.

Το πρωτο ειναι windows tablet και τα αλλα δυο android.

Τι λετε ?Αξιζει η μεταβαση σε καποιο απο τα ανωθι για τη συγκεκριμενη χρηση λαμβανοντας υποψιν οτι το vero δινει και πληκτρολογιο, εχει παραπανω Ραμ και ειναι το μονο με windows ?