Jump to content

Τα καλύτερα κινητά με αναλογία τιμής/απόδοσης (antutu)


cmvr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως δεν νομίζω να αμφιβάλει κάνεις ότι το Zenfone 2 ξυρίζει. Και έχει τα μισά λεφτά έως και το 1/3 από τις ναυαρχίδες. Και το ποιο σημαντικό είναι ότι του χρόνου θα έχει 200 € (μπορεί και λιγότερο) από τα 350€ που πάλι θα είναι super value αφού θα έχει την μισή τιμή σε σχέση με τα άλλα.

 

Φυσικά η Asus ακόμα προσπαθεί να βελτιώσει Κάποια θέματα όπως η διάρκεια της μπαταρίας αλλά πιστεύω με τις αναβαθμίσεις σύντομα θα τα λύσει.

 

Οι παρακάτω μετρήσεις είναι μετά την πέμπτη φορά που τρέχει το benchmark στο καπάκι για να έχει ζεσταθεί ο επεξεργαστής και να έχουμε πραγματικά σενάρια απόδοσης. Κρύο στο antutu μου βάρεσε έως και 51.776.

 

Αντίστοιχα και στο pc mark το οποίο το έτρεξα 5 μετά από το antutu χωρίς να προλάβει να κρυώσει η συσκευή στο καπάκι.

 

Παραθέτω τα screen captures:

 

http://i60.tinypic.com/m8ld2t.jpg

 

http://i57.tinypic.com/mcslqd.jpg

 

To συμπέρασμα είναι ότι το note 4 μου με μαμά λογισμικό δεν λέει. Εάν δεν ήταν της δουλειάς θα του έβαζα δάκτυλο :X για να παίζει αξιοπρεπώς.

 

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Πως το είδες το pcmark?

 

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Το καλό του Android. Αν θέλεις και ξέρεις μπορείς να κάνεις τα πάντα.

 

Θα ήθελα να δάκτυλωσω τι νότε 4 και να ξηλώσω το εργοστασιακό λογισμικό για να παίζει αξιοπρεπώς αλλά δεν μπορώ γιατί είναι της δουλειάς αφού πρέπει να δοκιμάζω τα λογισμικά που γράφω.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά σου ξεφτιλίζει πολλές άλλες συσκευές. Σήμερα που μίλησα με ένα από τα παιδιά μου είπε ότι θα εγκαταστήσει την ίδια firmware στο 4αρι του να τρέξει τις δοκιμές και μετά θα το επαναφέρει για να δει το ποσοστό overcloaking που προκύπτει από την CM rom αλλά και να δει πόσο κόβουν από το hardware οι βλακείες που βάζει η samsung στις δικές της rom.

 

 

Τελικά πρώτο στην κατάταξη στο PCmark είναι το zenfone 2 (σε smartfone) το μοναδικό εργαλείο που ουσιαστικά εξετάζει την απόδοση σε πραγματικές συνθήκες με βάση αυτό που λένε πολλά site όπως πχ το http://www.anandtech.com (από τα λίγα σοβαρά που έχουν μείνει) Αρκετές “ναυαρχίδες” πολλαπλάσιου κόστους είναι αρκετά ποιο κάτω.

 

Η intel τα πάει πλέον πολύ καλά. Επιφυλασσόμεθα όμως για το μέλλον.

 

Το κέρδος για όλους εμάς τους fan των Smart phone είναι ότι επιτέλους και μια γνωστή εταιρία όπως η Asus ταράζει τα νερά και υποχρεώνει τους άλλους κατασκευαστές να προσπαθήσουν καλύτερα στον τομέα των επιδόσεων και παράλληλα στην συμπίεση της τιμής.

 

 

http://i57.tinypic.com/2nqwu1l.jpg

 

http://i57.tinypic.com/14ndy1g.jpg

 

http://i62.tinypic.com/16i5kch.jpg

 

http://i62.tinypic.com/2u6hhs7.jpg

 

http://i59.tinypic.com/13zwsj9.jpg

 

http://i62.tinypic.com/nzj6zc.jpg

 

http://i61.tinypic.com/jjmhjp.jpg

 

http://i60.tinypic.com/2n9c49d.jpg

 

http://i61.tinypic.com/2qwhh00.jpg

 

http://i62.tinypic.com/2gtrfcn.jpg

 

http://i61.tinypic.com/4k77tv.jpg

 

http://i62.tinypic.com/fdx2jk.jpg

 

http://i61.tinypic.com/nn2q9t.jpg

 

http://i61.tinypic.com/33mu0qs.jpg

 

http://i62.tinypic.com/ajmsdd.jpg

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

το καλυτερο κινητο με αναλογία τιμης/αποδοσης νομιζω ειναι το MEIZU ΜΧ4 εδω ελληνικο 359 ευρω (32αρι παρακαλω) και χτυπαει 52000 σκορ:wacko: ενω το zenfone δεν ερχεται εδω επισημα (εκτος αν εχω χασει επισοδια) Edited by ziaba

Xperiaλόγος

Optimuλόγος

Motoλόγος

Μηλοφωνολόγος

Ascendολόγος

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια cmvr καλό χρυσό το zenfone αλλά με ips οθόνη. Είχα ips και ειναι πολυ κατωτερες των amoled της samsung. Επίσης δεν ξέρω πως πάει από support στο xda που εκεί το note 3 έχει τα πάντα. Καλό βλέπω το note 5 όταν βγει εφόσον κρατήσει την ποιότητα και τα στάνταρ της σειράς note και δεν κάνει τις χαζομάρες όπως στα s6
Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια cmvr καλό χρυσό το zenfone αλλά με ips οθόνη. Είχα ips και είναι πολύ κατώτερες των amoled της samsung. Επίσης δεν ξέρω πως πάει από support στο xda που εκεί το note 3 έχει τα πάντα. Καλό βλέπω το note 5 όταν βγει εφόσον κρατήσει την ποιότητα και τα στάνταρ της σειράς note και δεν κάνει τις χαζομάρες όπως στα s6

 

Δεν αντιλέγω για την οθόνη. Το note 5 θα μου το αλλάξουν πάλι από την δουλειά με το 4αρι που έχω και αναμένω με ανυπομονησία να δω κάτι συνολικά καλύτερο από το S6 και όχι μονό τα γκάζια του επεξεργαστή για το antutu που στην πράξη δεν έχουν και πολύ ουσία για τον μέσο χρήστη.

 

Όσο για το zenfone στην πράξη είναι κάτι πολύ αξιόλογο και πολύ που φθηνότερο και είναι το καλύτερο με μοναδικά χαρακτηριστικά πάντα για την τιμή του. Όπως φαίνεται και από τα συνδυαστικά benchmark γονατίζει όλα τα άλλα τηλεφωνά της αγοράς σε πραγματικές συνθήκες.

 

Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στην κάθε samsung που μπορεί να βάζει καταπληκτικά componets στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν θέλουμε να την κάνουμε να πουλάει φθηνά άλλα να μην ξανα χρυσώνει το χάπι iphonoποιοντας το S6 !!!

 

Το note 4 συνολικά είναι καλύτερη συσκευή από το S6 και εύχομαι να κάνει την διαφορά στο 5αρι ειδάλλως τα καλύτερα componets δεν είναι 3 με 5 φορές καλύτερα από του zenfone του meizu ή των καινούργιων μεγαθηρίων που παράγονται σε πολύ χαμηλότερο κόστος.

 

Για την apple δεν θέλω να αναφερθώ εκτενέστερα γιατί αυτοί παίζουν έτσι και αλλιώς σε άλλη παραλία αφού δεν έχουν το ίδιο λειτουργικό με τα δικά μας παιχνιδάκια.

 

Τώρα για το XDA support δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα γιατί οι περισσότεροι πελάτες μας δεν είναι fan όπως είμαστε εμείς και έτσι δεν τα σκαλίζουν γιατί δεν έχουν τις γνώσεις. Εδώ τα app που τους φτιάχνουμε οι περισσότεροι χρειάζονται κάποιες ώρες εκπαίδευσης για να εξοικειωθούν.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Απόλυτα σωστός. Και να πω την αλήθεια samsung χωρίς custom Rom δεν θα δουλευα. Πήρα το note 3 σε μισή ώρα το είχα με custom Rom στα μέτρα μου. Η samsung έχει άπειρο bloatware που γονατιζει και τα καλά κινητά. Η σειρά Galaxy έχει κατρακυλησει από το s3 και μετά. Με custom Rom γίνονται αλλά τηλέφωνα και τα χαίρεσε. Η Asus δεν γνωρίζω αν έχει επίσημη εγγύηση με τα zenfone στην Ελλάδα. Το zenfone πρωτοτυπησε στην ραμ που είναι το πρώτο με 4gb Ram αλλά ο atom που έχει δύσκολα να βρει την υποστήριξη των snapdragon που έχει το note.

 

Όσο για την τιμή αναμφίβολα για αυτά που προσφέρει είναι τοπ στα 350 αλλά μεταξύ μας θα έπερνες το note 4 η το zenfone 2 αν το πρώτο είχε 100 ευρώ πάνω από το δεύτερο? Βεβαίως πειραγμενο note 4 και όχι stock.

Link to comment
Share on other sites

Το galaxy alpha με 300€ skroutz μπαινει χαλαρα 2ο στην λιστα αφου antutu βαραει 50000+

Xiaomi 14 - Samsung Tab S9+

Link to comment
Share on other sites

Όσο για την τιμή αναμφίβολα για αυτά που προσφέρει είναι τοπ στα 350 αλλά μεταξύ μας θα έπαιρνες το note 4 η το zenfone 2 αν το πρώτο είχε 100 ευρώ πάνω από το δεύτερο? Βεβαίως πειραγμένο note 4 και όχι stock.

 

Σίγουρα το note 4 εάν όμως ήταν DSDA (Dual SIM Dual Active) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την χρήση που κάνω. Το Zenfone 2 είναι το μόνο που συνδυάζει και αυτήν την λειτουργία. Όπως σου είπα έχω μια mobile broadband με πολλά gb στην sim 1 που είναι απαραίτητη διότι διακινώ πολλά gb δεδομένων μέσω του κινητού (και σε λειτουργία tethering) και έχω και 2 βασικά voip νούμερα τα οποία πρέπει να δουλεύουν συνεχώς τις ώρες γραφείου και έτσι πρέπει να τα έχω μαζί μου. Χρειάζομαι πάνω από 15 gb τον μήνα άρα είναι μονόδρομος μια τέτοια συσκευή αφού τα πακέτα φωνής + data της αγοράς δεν μπορούν να το καλύψουν. Οι huawei που κάποιες είναι DSDA είναι κινέζικες version και δεν καλύπτουν (πολλές φορές και την 2600) την 800 (band 20) που από φέτος θα ενεργοποιηθεί και θα αλλάξει εντελώς τους κάνονες κάλυψης του 4g που μάλλον θα ξεπεράσουν και του 3g στα 900. Είναι κάλο να έχεις περισσότερη κάλυψη όταν πρέπει να είσαι συνεχώς online. Πάντως χαίρομαι που θα αφήσω το mifi στο γραφείο (μια ακόμα έξτρα άβολη συσκευή που έπρεπε να συνδέω με wifi το note) για να κάνω την όλη διαδικασία.

 

Θα μου πεις αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση (υπάρχουν αρκετοί που χρειάζονται DSDA συσκευές απλά δεν ξέρουν που να τις βρουν αφού στην αγορά κανείς δεν αναγράφει ούτε τα "μεγάλα" site του εξωτερικού γιατί κόβει κάποιο ποσοστό πωλήσεων από άλλες standby λύσεις) άλλα είναι πολύ κάλο που έστω μια συσκευή με αξιοπρεπέστατα χαρακτηριστικά υπάρχει στην αγορά και μπορεί να καλύψει και αυτό το κενό.

 

Θα έμπαινα στον πειρασμό να εγκαταστήσω στο Note 4 μου την customια αλλά όπως ξέρεις είναι της δουλειάς και δεν μπορεί να γίνει. Το Zenfone που είναι δικό μου και όχι της δουλειάς εάν βγει καμία custom rom θα την δοκιμάσω να δω εάν θα πηγαίνει ακόμη καλύτερα όπως το note (αυτό δεν είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μου αλλά για πειραματισμό θα άξιζε να δούμε και τα όρια της intel).

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Το galaxy alpha με 300€ skroutz μπαινει χαλαρα 2ο στην λιστα αφου antutu βαραει 50000+

 

Όντως βαράει καλά στο aututu γύρω στα 45κ αλλά στα συνδυαστικά benchmark είναι πολύ πίσω όπως και σε χαρακτηριστικά ανάλυσης και μεγέθους οθόνης και μνήμης. Η επίσημη τιμή αντιπροσωπίας είναι 369 και όχι 300 άρα είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει σαν σύνολο.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Zerphone εγγύηση!!! Ε συγνώμη... Zenphone!!!

 

Μακάρι η Zerphone να μπορούσε να έφτιαχνε τέτοια κινητά σαν το Zenfone στην Ελλάδα. Αν και με τους μισθούς κίνας πλέον που έχουμε μπορεί και να είναι εφικτό :X

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Το κινητά με 8πυρηνες είναι λογικό να βγάζουν περισσότερα στο antutu στα Cpu test αλλά δεν είναι αναλογικά καλύτεροι με τους τετραπυρηνους. Η gpu είναι όντως καλύτερες απλά δεν βρήκα ακόμα παιχνίδι που να το κολλάει η adreno 330.

 

Ο φίλος cmvr βλέπει τιμές αντιπροσωπειας γιατί είναι η δουλειά του αυτή. Αν πάει κάποιος απλός καταναλωτής θα το πάρει από το skroutz στα 290. Και καλά που είναι και το skroutz και περνουμε ότι θέλουμε αρκετά φθηνότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
@cmvr

πως παει το zenfone 2 μετα απο τους μηνες χρησης; Το προτεινεις και σημερα;

 

Σήμερα ακόμα περισσότερο αξίζει τα λεφτά του μετά από 3 μήνες χρήσης.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

το ερωτημα ειναι αν θα παρει android M, ακομα δεν εχει παρει την 5.1. Αν η Asus δεν υποστηριξει την συσκευη στο software παει στράφι το hardware

 

Σήμερα ακόμα περισσότερο αξίζει τα λεφτά του μετά από 3 μήνες χρήσης.
Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι με το antutu ολα τα τηλεφωνα ειναι νικητες αν γινουν υπο προυποθεσεις :lol:

 

 

Στο pcmark το μόνο που μετράει πραγματικές συνθήκες το zenfone 2 είναι το γρηγορότερο στον πλανήτη ακόμα και από τα samsung s6 κλπ.

 

----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

το ερωτημα ειναι αν θα παρει android M, ακομα δεν εχει παρει την 5.1. Αν η Asus δεν υποστηριξει την συσκευη στο software παει στράφι το hardware

 

H Asus λογικά θα το αναβαθμίσει. Είναι η ναυαρχίδα της. Στα διάφορα forum τεχνικά υπάρχουν αναφορές. Το θέμα είναι ότι κάνεις δεν ξέρει το πότε. Κάτσε να δούμε πότε θα πάρουν και τα πανάκριβα μοντέλα :lol::lol::lol:

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100 ,  F2G. 

Link to comment
Share on other sites

Xiaomi mi4 απο το you.gr στα 399

 

1o / 5ο Antutu: 41728 / 37726

Πολυδιεργασιες: 6630 / 6021

Χρονος εκτελεσης: 2537 / 2374

CPU integer: 2933 / 2144

CPU float - point: 3131 / 2345

Signle thread int: 2795 / 2507

Signle thread float: 2537 / 2424

Διεργασιες RAM: 1604 / 1207

Ταχυτητα RAM: 1839 / 1848

Γραφικα 2D: 1653 / 1654

Γραφικα 3d: 13529 / 12289

ΙΟ Αποθηκευτικου: 1885 / 2243

IO Βασης: 655 / 670

 

Αυτα με την official rom. Σε cm μου εβγαζε ~47000

 

4339 το pc mark

Edited by orlox
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...