Jump to content

Ποιο φορμά μνήμης είναι το καλύτερο/θα επικρατήσει;

TrobocopR
 Κοινοποίηση

?  

73 members have voted

1. 1. ?

• Compact Flash
      10
    • Secure Digital/miniSD
      25
    • Multimedia Card/RS MMC
      8
    • Memory Stick/Pro/Duo Pro
      9
    • Smartmedia
      0
    • x-D
      0
    • TransFlash
      1
    • Kανένα. Όλα θα επιβιώσουν και θα μας ταλαιπωρούν...
      20

Recommended Posts

Λοιπόν;;

Προσωπικά ψηφίζω CF και SD.

CF γιατί βγαίνουν σε τεράστιες χωρητικότητες (Yπάρχει μέχρι 8 GB ενώ έχει ανακοινωθεί και στα 12) και την απίστευτη ποικιλία εξαρτημάτων που βγαίνουν σε αυτήν την μορφή και SD για την ευρεία δυείσδυση τους και την δυνατότητα δημιουργίας εξωτερικών περιφερειακών αν και σε μικρότερο βαθμό λόγω μεγέθους. Τηλεοπτικό δέκτη σε SD δε νομίζω να δούμε ποτέ. :p

Οι MMC είναι ο φτωχός συγγενής, ενώ μετά το σπάσιμο της συμβατότητας με τις SD δεν έχω λόγο να τις ψηφίσω.

Δυστυχώς ξέχασα να βάλω πολλαπλή επιλογή στην δημοσκόπηση. Tέλος πάντων.

Η αρνητική μου ψήφος πάει στα MS φυσικά, ενώ οι Smartmedia μάλλον έχουν πεθάνει.

Οι άλλες δυο υπάρχουν για να μας θυμίζουν που μπορεί να οδηγήσει η ματαιοδοξία μιας εταιρείας...

Ψηφίζω SD.

Για τους εξής λόγους

1)Ταχύτητα σε σχέση με τις απλές MMC

2)Είναι τόσο διαδεδομένες που σε λίγο καιρό ακόμα και στα περίπτερα θα βρίσκουμε (που λέει ο λόγος)

3)σχεδόν οι περισσότερες συσκευές τις υποστηρίζουν

4)Σιγά σιγά θα αυξάνεται η χωρητικότητα τους

5)Είναι φθηνές

:)

:X

εγω πιστευω οτι θα επικρατησουν οι sd και οι mmc για τον λογο οτι ειναι αρκετα διαδεδομενες και επισεις το μεγεθος τους επιτρεπει στους σχεδιαστες να κινουνται πιο ελευθερα :)

προσωπικα προτιμω της cf αλλα συναντιουνται μονο σε συσκευες με επαγγελματικο χαρακτηρα και το μεγεθος τους νομιζω οτι ειναι και μια απο τις αιτιες που δεν χρησιμοποιουνται.

SD για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αχ να είχε SD το Κ700... :(

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν θα επικρατήσει καμία. Οι xD τεχνολογικά είναι ανώτερες αφού έχουν το πιο μικρό μέγεθος και μπορούν τεχνικά να φτάσουν ως και τα 8 GB. Από κει και πέρα, οι CF είναι οι πλέον διαδεδομένες, οι SmartMedia δεν υπάρχουν πλέον αφού έχουν αντικατασταθεί από τις xD, τα memory Stick είναι η ματαιοδοξία και υπεροψία της Sony, και οι SD είναι πολλά υποσχόμενες.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 4 Δεκ. 2004 , 12:54)

...Οι xD τεχνολογικά είναι ανώτερες αφού έχουν το πιο μικρό μέγεθος και μπορούν τεχνικά να φτάσουν ως και τα 8 GB...

...τα memory Stick είναι η ματαιοδοξία και υπεροψία της Sony...

katarxin oi pleon diadedomenes einai oi SD...

oles mporoun na ftasoun kai na kseperasoun ta 8GB...

arkei oi samsung kai infineon pou einai oi megaliteroi kataskevastes olokliromenon mnimis na mikrinoun ta megethi (nm) tou olokliromenou sto katalilo megethos oste na xorane perissotera GB ston idio xoro...

opos ta Memory stick etsi kai oi xD itan i iperopsia kapoion etairion (olympus klp) na min theloun na plirosoun dikeomata se Matsushita-Sandisk gia tis SD kai eftiaksan to diko tous forma.... pou an deis sto parapano diagrama... einai se xeiroteri moira apo ta MemoryStick pou einai deftera se diadosi logo ton ametroiton Sony proionton...

Ta megalitera megethi ton xD afti ti stigmi stin agora einai 512MB kai kostizoun oso 1GB sd/mmc/ms 'i 2GB CF... diladi kai mikro megethos kai aparadekti timi... to protipo loipon paei gia psofo! eidika tora pou oi miniSD einai IDI sta 512MB exoun mikrotero megethos apo tis xD kai kostizoun ta misa lefta apo aftes... kai einai kai simvates me tis SD... :p

Agora 2004: SD 34%, Ms 28%, CF 19%, SM 10%, MMC 5%, Loipoi (xD, t-flash, klp) 4%

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy ( 5 Δεκ. 2004 , 17:09)

katarxin oi pleon diadedomenes einai oi SD...

oles mporoun na ftasoun kai na kseperasoun ta 8GB...

arkei oi samsung kai infineon pou einai oi megaliteroi kataskevastes olokliromenon mnimis na mikrinoun ta megethi (nm) tou olokliromenou sto katalilo megethos oste na xorane perissotera GB ston idio xoro...

opos ta Memory stick etsi kai oi xD itan i iperopsia kapoion etairion (olympus klp) na min theloun na plirosoun dikeomata se Matsushita-Sandisk gia tis SD kai eftiaksan to diko tous forma.... pou an deis sto parapano diagrama... einai se xeiroteri moira apo ta MemoryStick pou einai deftera se diadosi logo ton ametroiton Sony proionton...

Ta megalitera megethi ton xD afti ti stigmi stin agora einai 512MB kai kostizoun oso 1GB sd/mmc/ms 'i 2GB CF... diladi kai mikro megethos kai aparadekti timi... to protipo loipon paei gia psofo! eidika tora pou oi miniSD einai IDI sta 512MB exoun mikrotero megethos apo tis xD kai kostizoun ta misa lefta apo aftes... kai einai kai simvates me tis SD... :p

Agora 2004: SD 34%, Ms 28%, CF 19%, SM 10%, MMC 5%, Loipoi (xD, t-flash, klp) 4%

Επέτρεψέ μου να σε διορθώσω καθότι ασχολούμαι με μνήμες ψηφιακών μηχανών από το 1998:

1. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι CF καθότι οι περισσότερες ψηφιακές μηχανές παίρνουν CF.

2. Μόνο οι xD και οι CF μπορούν προς το παρόν τεχνολογικά να φτάσουν τα 8 GB. Οι άλλες όχι. Το 8 GB δεν το λέω στην τύχη, είναι από δελτίο τύπου.

3. Οι xD δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ματαιοδοξία μιας εταιρίας αφού τουλάχιστον 2 κολλοσσοί στο χώρο της φωτογραφίας χρησιμοποιούν xD σε αντίθεση με τα Memory Sticks που είναι πατέντα και χρήση μόνο της Sony.

4. Υπάρχει ήδη στο εμπόριο xD του 1 GB! Μάλιστα την έχω και σε φωτογραφία αν δεν με πιστεύεις.

5. Κανένα είδος μνήμης δεν θα πεθάνει. Ούτε η xD, ούτε το MS αφού τα υποστηρίζουν κολοσσοί.

6. Η δημοσκόπηση του myphone δεν είναι ενδεικτική ούτε της Ελληνικής αγοράς, ούτε της διεθνούς, για αυτό μην στηρίζεσαι σε αυτά τα αποτελέσματα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 5 Δεκ. 2004 , 18:04)

3. Οι xD δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ματαιοδοξία μιας εταιρίας αφού τουλάχιστον 2 κολλοσσοί στο χώρο της φωτογραφίας χρησιμοποιούν xD σε αντίθεση με τα Memory Sticks που είναι πατέντα και χρήση μόνο της Sony.

Προφανώς αναφέρεσαι στις OLYMPUS και FUZI. Να μην ξεχνούμε και την KODAK η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει και αυτή τις xD.

Έτσι οι κολοσσοί γίνονται τρεις.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_cy ( 5 Δεκ. 2004 , 20:38)

Προφανώς αναφέρεσαι στις OLYMPUS και FUZI. Να μην ξεχνούμε και την KODAK η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει και αυτή τις xD.

Έτσι οι κολοσσοί γίνονται τρεις.

Για αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να υφίστανται αυτές οι κάρτες.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 5 Δεκ. 2004 , 16:04)

Επέτρεψέ μου να σε διορθώσω καθότι ασχολούμαι με μνήμες ψηφιακών μηχανών από το 1998:

1. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι CF καθότι οι περισσότερες ψηφιακές μηχανές παίρνουν CF.

2. Μόνο οι xD και οι CF μπορούν προς το παρόν τεχνολογικά να φτάσουν τα 8 GB. Οι άλλες όχι. Το 8 GB δεν το λέω στην τύχη, είναι από δελτίο τύπου.

4. Υπάρχει ήδη στο εμπόριο xD του 1 GB! Μάλιστα την έχω και σε φωτογραφία αν δεν με πιστεύεις.

5. Κανένα είδος μνήμης δεν θα πεθάνει. Ούτε η xD, ούτε το MS αφού τα υποστηρίζουν κολοσσοί.

6. Η δημοσκόπηση του myphone δεν είναι ενδεικτική ούτε της Ελληνικής αγοράς, ούτε της διεθνούς, για αυτό μην στηρίζεσαι σε αυτά τα αποτελέσματα.

1. koita... sou dino analisi pagosmias agoras 2004... me emfanis tin diafora ton SD pleon apo tis alles... kai esi mou les (etsi aorista) oti oi CF exoun megaliteres poliseis... e... ti na po.. de se pistevo! sorry! :)

2. to deltio tipou to gnorizo to eixa diavasei kai ego me prooptiki pou elege gia ta 8GB alla mexri stigmis katastimata mexri 512 iparxoun... stis photos iparxoun 4GB SD (pou tha vgoun 1Q2005 kai CF kikloforoun 12GB idi)...

oi SD prepei na sou dosoun deltio tipou gia na katalaveis oti oso mikrenoun ta chip mnimis tha megalonoun oi xoritikotites? :)

to deltio tipou tou 2003 elege... me tin iparxon texnologia mporoun na vgoun mexri 4GB SD kartes... pleon exoume texnologia ALLI simfona me tin samsung pou meiose sto 40% to megethos ton olokliromenon... opote mesa sto 2005 tha doume megaliteres ton 4GB xoritikotites... mesa sto 2006 megaliteres klp klp... to orio ton 8GB itan to mithiko tou apiastou me to pou emfanistike to protipo

3. fuji kai olympus mazi den einai oso i sony moni tis... opote einai antistixi mataiodoksia kai mallon megaliteri apo tis sony... (des ton tziro tis kathe etairias)

4. Allo fotografia... kai ALLO agora... se foto exo dei 1GB miniSD kai 4GB SD... :)

5. de tha pethanei... alla tha einai kouto na agorazeis mnimes gia mia kai mono siskevi... anti na dialekseis mia alli siskevi pou exei to pio diadedomeno protipo (sd)...

6. Ego de milisa gia ti dimoskopisi tou myphone... milisa gia tin analisi agoras ta 3 teleftea xronia.. kai me provlepsi (simfona me tin kinisi tis agoras, ton etairion klp klp) gia ta epomena 2.

Ean den tin prosekses... ksanadiavase tin... kai tha deis oti oi xD einai sta sonstige=LOIPOI... kai oi CF den einai oi pio diadedomenes opos nomizeis alla oi SD... :)

http://www.chip.de/ii/26353227_7fb9bb61da.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy ( 6 Δεκ. 2004 , 01:30)

1. koita... sou dino analisi pagosmias agoras 2004... me emfanis tin diafora ton SD pleon apo tis alles... kai esi mou les (etsi aorista) oti oi CF exoun megaliteres poliseis... e... ti na po.. de se pistevo! sorry! :)

α. Δεν υπάρχουν ψηφιακές μηχανές D-SLR που να παίρνουν SD. (όχι ακόμα τουλάχιστον)

β. Οι SD άρχισαν να κυκλοφορούν το 2002. Μέχρι τότε την κυριαρχία την είχε η CF. Οι εκατομμύρια μηχανές που είχαν πουληθεί μέχρι τότε, υπάρχουν ακόμα και σε συνολικό ποσοστό είναι περισσότερες. Για να πεισθείς πήγαινε σε ένα μαγαζί τυχαία και ζήτα να σου βγάλει όλες τις μηχανές που έχει και γράψε μία μία τι κάρτα δέχεται. Βάζω στοίχημα οι περισσότερες θα έχουν CF.

3. fuji kai olympus mazi den einai oso i sony moni tis... opote einai antistixi mataiodoksia kai mallon megaliteri apo tis sony... (des ton tziro tis kathe etairias)

Αλήθεια; επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα την αγορά λόγω της ιδιότητάς μου. Fujifilm και Olympus έχουν μεγαλύτερα μεγέθη παγκοσμίως στις ψηφιακές μηχανές από ότι η Sony.

4. Allo fotografia... kai ALLO agora... se foto exo dei 1GB miniSD kai 4GB SD... :)

Την φωτογραφία αυτή την τράβηξα εγώ ο ίδιος:

http://www.dpgr.gr/forum/attachments/olyxd1gb.jpg

5. de tha pethanei... alla tha einai kouto na agorazeis mnimes gia mia kai mono siskevi... anti na dialekseis mia alli siskevi pou exei to pio diadedomeno protipo (sd)...

Είναι κουτό να αγοράζεις μια ψηφιακή μηχανή με κριτήριο αν παίρνει SD ή όχι.

6. Ego de milisa gia ti dimoskopisi tou myphone... milisa gia tin analisi agoras ta 3 teleftea xronia.. kai me provlepsi (simfona me tin kinisi tis agoras, ton etairion klp klp) gia ta epomena 2.

Δες και άλλη μια δημοσκόπηση.

Ean den tin prosekses... ksanadiavase tin... kai tha deis oti oi xD einai sta sonstige=LOIPOI... kai oi CF den einai oi pio diadedomenes opos nomizeis alla oi SD... :)

Δεν έχεις καταλάβει ότι άλλο η τάση της αγοράς (οι SD κερδίζουν έδαφος συνεχώς και όπως έγραψα στο αρχικό μου μήνυμα είναι πολλά υποσχόμενες) και άλλο οι συνολικές ποσότητες. Μέχρι στιγμής παγκοσμίως κυκλοφορούν περισσότερες CF από ότι SD. Στο μέλλον θα δούμε αν οι SD θα τις ξεπεράσουν. Ακόμα δεν έχει γίνει. ;)

Εν κατακλείδι, θα τονίσω και πάλι ότι κανένα είδος κάρτας δεν πρόκειται να "πεθάνει".

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 4 Δεκ. 2004 , 14:54)

...οι xD τεχνολογικά είναι ανώτερες αφού έχουν το πιο μικρό μέγεθος...

Αν οι φυσικές διαστάσεις είναι κριτήριο τεχνολογικής ανωτερώτητας, τότε οι κάρτες TransFlash της motorola πρέπει να είναι οι πλέον ανώτερες. Βασικά πρέπει να αφήνουν σκόνη πίσω τους. Ε; :p

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 6 Δεκ. 2004 , 12:20)

Είναι κουτό να αγοράζεις μια ψηφιακή μηχανή με κριτήριο αν παίρνει SD ή όχι.

Αγαπητέ Μιχάλη, επέτρεψέ μου να παρατηρήσω ότι η δημοσκόπηση δεν αφορά κάρτες μνήμης αποκλειστικά για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά για ψηφιακές συσκευές γενικότερα.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι τουλάχιστον ηλίθιο να αγοράσεις συσκευή που να μην δέχεται SD ή CF ή και τις δυο.

Εκτός αν είναι ζάπλουτος. :p

Επίσης εξαιρώ και την παρίπτωση να έχεις δώσει 1000+ ευrώ για μια πολύ καλή ψηφιακή μηχανή οπότε αφού έχεις τόσα λεφτά για μηχανή μάλλον δεν είσαι μέσος χρήστης και σίγουρα δεν είσαι σπάγγος για να τσιγκουνευτείς και μια proprietary έστω κάρτα μνήμης.

Αν και αρκετά ακριβά μοντέλα έχουν υποδοχές για παραπάνω από ένα φορμά μνήμης. Είναι η μόνη περίπτωση που θα έπαιρνα ψηφιακή Sony.

Είναι μια τουλάχιστον αυτονόητη απαίτηση η μνήμη που έχεις στο κινητό σου να παίζει και στην ψηφιακή σου. Ή στο PDA σου. Ή στοπ ΜΡ3 Player σου. Έτσι ώστε να μην αναγκάζεσαι να αγοράζεις ξεχωριστές μνήμες για την κάθε συσκευή.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για μένα προσωπικά και υποθέτω και για τους μέσους χρήστες.

Προσωπικά η επόμενη ψηφιακή μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν ξέρω τι κάρτα μνήμης θα δέχεται (ακόμα) ξέρω πάντως δεν θα είναι MS. Oύτε και x-D. Φυσικά.

Διαθέτω ήδη μια τεράστια CF και μια τεράστια MMC. Eίναι λογικό να θέλω να προστατέψω τις επενδύσεις μου, δεν είναι;

Tώρα αν η Ολύμπους και η κάθε ολύμπους φιλοδοξεί να με δέσει με τα προϊόντα της, όσο καλά και αν είναι αυτά, ένα έχω να πω. Δεν είναι κακό να έχει κάποιος φιλοδοξίες. Ματαιοδοξίες είναι κακό να έχει.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® ( 6 Δεκ. 2004 , 13:46)

Αγαπητέ Μιχάλη, επέτρεψέ μου να παρατηρήσω ότι η δημοσκόπηση δεν αφορά κάρτες μνήμης αποκλειστικά για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά για ψηφιακές συσκευές γενικότερα.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι τουλάχιστον ηλίθιο να αγοράσεις συσκευή που να μην δέχεται SD ή CF ή και τις δυο.

Εκτός αν είναι ζάπλουτος. :p

Είναι μια τουλάχιστον αυτονόητη απαίτηση η μνήμη που έχεις στο κινητό σου να παίζει και στην ψηφιακή σου. Και στο PDA σου έτσι ώστε να μην αναγκάζεσαι να αγοράζεις ξεχωριστές μνήμες για την κάθε συσκευή.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για μένα προσωπικά και υποθέτω και για τους μέσους χρήστες.

Προσωπικά η επόμενη ψηφιακή μου μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν ξέρω τι κάρτα μνήμης θα δέχεται (ακόμα) ξέρω πάντως δεν θα είναι MS. Oύτε και x-D. Φυσικά.

Αγαπητέ Trobocop®, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν ρωτάει ποιο τύπο μνήμης χρησιμοποιείτε, αλλά ποιος τύπος θα επικρατήσει. Και η απάντηση είναι σαφής και δεδομένη: ΚΑΝΕΝΑΣ!

Τα ίδια διάβαζα και την δεκαετία του 90, τα ίδια διαβάζω και τώρα, τα ίδια θα βλέπουμε και την επόμενη δεκαετία κοκ... Δεν πρόκειται να πάψουν να υφίστανται οι διάφοροι τύποι καρτών όπως δεν έπαψαν να υφίστανται και οι διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, πλατφόρμες κλπ....

Κατ' εμέ η δημοσκόπηση είναι λάθος και ποιο σωστή θα ήταν να ρωτούσε ποιον τύπο μνήμης χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον. Αλλά και πάλι επειδή το myphone είναι site κινητής τηλεφωνίας, είναι δεδομένο ότι το κοινό του χρησιμοποιεί κυρίως SD.

Όσο για το θέμα των κριτηρίων, επέτρεψέ μου να θεωρώ λανθασμένη την επιλογή συσκευής με μόνο κριτήριο τις κάρτες που έχει ο καθένας.

Και ερωτώ:

1. Αν είχες ΨΦΜ με 5-6 κάρτες Smartmedia, τι μηχανή θα έπαιρνες όταν θα ήθελες να την αλλάξεις δεδομένου ότι Smartmedia δεν υπάρχει πλέον;

2. Αν είχες ΨΦΜ με 5-6 CF, δεν θα έπαιρνες κινητό τηλέφωνο με SD ή με MS επειδή δεν δέχεται CF;

3. Αν είχες κινητό Sony-Ericsson με κάρτες MS, θα έπαιρνες μόνο sony ψφμ;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 6 Δεκ. 2004 , 13:57)

Αγαπητέ Trobocop®, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν ρωτάει ποιο τύπο μνήμης χρησιμοποιείτε, αλλά ποιος τύπος θα επικρατήσει. Και η απάντηση είναι σαφής και δεδομένη: ΚΑΝΕΝΑΣ!

Χμ, βασικα η δημοσκόπηση λέει επίσης "ποιο είναι το καλύτερο", οπότε μάλλον καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις.

Κατ' εμέ η δημοσκόπηση είναι λάθος και ποιο σωστή θα ήταν να ρωτούσε ποιον τύπο μνήμης χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον. Αλλά και πάλι επειδή το myphone είναι site κινητής τηλεφωνίας, είναι δεδομένο ότι το κοινό του χρησιμοποιεί κυρίως SD.

Είναι site κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο ασχολείται και με ψηφιακά gadgets, Pocket PCs κ.α.

Και όσο για το ποιο θα επικρατήσει, όπως λες πράγματι μπορεί και να μην επικρατήσει κανένα. Δεν είναι όμως κακό να πούμε ποιο πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει, ή έστω ποιο θα θέλαμε/θα ήταν καλύτερα να επικρατήσει.

Και ερωτώ:

1. Αν είχες ΨΦΜ με 5-6 κάρτες Smartmedia, τι μηχανή θα έπαιρνες όταν θα ήθελες να την αλλάξεις δεδομένου ότι Smartmedia δεν υπάρχει πλέον;

Πολύ πετυχημένο παράδειγμα δεδομένου ότι συμπτωματικά η ψηφιακή μου Smartmedia κάρτες δέχεται. :wacko:

Και απαντώ: Θεωρώ την επένδυσή μου αποτυχημένη και τα λεφτά μου λίγο-πολύ πεταμένα. Τα 32 ευρώ που έδωσα για 64 ΜΒ πάνε στον βρόντο.

Τοτε που την πήρα δεν ήξερα πολλά από ψηφιακές και πήρα την πρώτη που βρέθηκε μπροστά μου. Φυσικά το πάθημα έγινε μάθημα, ΔΕΝ θα ξανακάνω το ίδιο λάθος, να πάρω δηλαδή μηχανή που δέχεται ετοιμοθάνατες κάρτες μνήμης.

2. Αν είχες ΨΦΜ με 5-6 CF, δεν θα έπαιρνες κινητό τηλέφωνο με SD ή με MS επειδή δεν δέχεται CF;

Αν παρατηρήσεις στο πρώτο μου ποστ ψηφίζω τόσο SD όσο και CF. Θα ήταν λίγο... αισιόδοξο εκ μέρους μου να πιστεύω ότι ένα φορμά μνήμης μπορεί να καλύψει σε ικανό βαθμό όλα τα διαφορετικά είδη ψηφιακών συσκευών.

Επιπλέον το PDA μου με την χρήση ενός πάμφθηνου αντάπτορα διαβάζει όλα τα είδη μνήμης. Αλλά αυτό μάλλον είναι η εξαίρεση του κανόνα.

3. Αν είχες κινητό Sony-Ericsson με κάρτες MS, θα έπαιρνες μόνο sony ψφμ;

Ε, συγγνώμη αλλά αν είχα κάνει ΚΑΙ αυτό, ε τότε θα ήμουν άξιος της μοίρας μου. :alien: :D :rolleyes:

BTW, έχω κάνει αρκετά edit στο προηγούμενο μήνυμα που μάλλον δεν τα πρόσεξες... :o

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Dr_Michael ( 6 Δεκ. 2004 , 10:20)

α. Δεν υπάρχουν ψηφιακές μηχανές D-SLR που να παίρνουν SD. (όχι ακόμα τουλάχιστον)

β. Οι SD άρχισαν να κυκλοφορούν το 2002. Μέχρι τότε την κυριαρχία την είχε η CF. Οι εκατομμύρια μηχανές που είχαν πουληθεί μέχρι τότε, υπάρχουν ακόμα και σε συνολικό ποσοστό είναι περισσότερες. Για να πεισθείς πήγαινε σε ένα μαγαζί τυχαία και ζήτα να σου βγάλει όλες τις μηχανές που έχει και γράψε μία μία τι κάρτα δέχεται. Βάζω στοίχημα οι περισσότερες θα έχουν CF.

Αλήθεια; επέτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα την αγορά λόγω της ιδιότητάς μου. Fujifilm και Olympus έχουν μεγαλύτερα μεγέθη παγκοσμίως στις ψηφιακές μηχανές από ότι η Sony.

Δεν έχεις καταλάβει ότι άλλο η τάση της αγοράς (οι SD κερδίζουν έδαφος συνεχώς και όπως έγραψα στο αρχικό μου μήνυμα είναι πολλά υποσχόμενες) και άλλο οι συνολικές ποσότητες. Μέχρι στιγμής παγκοσμίως κυκλοφορούν περισσότερες CF από ότι SD. Στο μέλλον θα δούμε αν οι SD θα τις ξεπεράσουν. Ακόμα δεν έχει γίνει. ;)

Εν κατακλείδι, θα τονίσω και πάλι ότι κανένα είδος κάρτας δεν πρόκειται να "πεθάνει".

file mou... ksekola me tis psifiakes kameres...

enas klados (kai oxi o megaliteros) einai oi psifiakes kameres ton Flash memorys...

otan leo i sony einai megaliteri apo tin olympus kai fuji mazi... den eiani mono oi psifiakes pou pairnoun meros... i sony exei ekatontades proionta pou ipostirizoun MS... i olympus kai i fuji MONO KAMERES... katalaves tora oti o OGKOS poliseon pou ipostirizetai to MS einai dekades anoteros apo ton OGKO poliseon ton olympus kai fuji mazi?

esi sinexizeis na mou milas gia dimoskopiseis kai ego sou edosa pinakaki poliseon tou 2002-3-4... ean de sou ftanei to oti oi SD poulane san treles kai thes na pisteveis tis dimoskopiseis pou ginontai sto myphone, insomnia, dpgr kai kathe allo site afto einia diko sou kritirio... ALLA OXI TIS AGORAS!

STIS POLISEIS EINAI PROTES OI SD KAI AFTO THA AFKSITHEI!...

OXI APO DIMOSKOPISEIS... APO ANAFORES POLISEON!

perissoteres CF kikloforoun... alla de simenei oti poulane pleon opos prin 4 xronia...

se parakalo ksanades to pinakaki me tis poliseis... kai stamata na koitas tis psifofories ton gree forum pou einai makran asxetes me tin pagosmia agora...

kai sto kato kato... xD=psifiakes kameres...

SD=D.cameres,video recorders, deck players, DVD players, DVDrecorders, CD players, Video players, mp3players, mobile video players, mobiles, pdas, auto radios, laptop, OLA ta readers (se antithesi me tis xD pou prepei na pareis eidiko reader 'i antaptora)

ean krineis oti to megethos tis agoras ton xD tha tis kanei na zisoun poli... xm... emena mou thimizei to smartmedia pou prospathousan epi xronia na epivaloun... gia na thimitho... PALI I OLYMPUS kai telika poulise to koino tis me to neo "GeiaSasVrikaNeoFormaNaSasParoTaLeftaKaiNaPrepeiNaAgorazezeMonoApoMenaKartesKaiPanakriva"...

E OXI DE THA PARO.... tha psakso psifiaki camera me SD 'i CF... pou mporoun na mpoun KAI stis parapano siskeves pou anefera

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eNeRGy ( 6 Δεκ. 2004 , 15:37)

OLA ta readers (se antithesi me tis xD pou prepei na pareis eidiko reader 'i antaptora)

Για κάποιον νεόπα δεν είναι πρόβλημα αφού 9-1 card reader υπάρχει στην ελληνική αγορά προς 17 ευρώ.

Για τους παλιούς που έχουν ήδη κάποιον 6-1 ή 7-1 card reader είναι αρκετά εκνευριστικό να πάρεις νέο αντάπτορα απλά για να ικανοποιήσεις την ματαιοδοξία της κάθε εταιρείας.

Τουλάχιστον η Μοτορόλα μαζί με κάθε κινητό που δέχεται T-Flash δίνει και αντάπτορα μετατροπής σε SD. Kάτι είναι και αυτό...

A! geia sou.. pesta...

kai stous 9in1 me antaptora mpenei i xD sto SmartMedia slot...apla to exoun sto paketo... mono stous 10in1 (O! NAI iparxoun) mpenei aftonomi...

opote mi leme gia diadosi enos forma otan mexri kai stous card readers mpenei me antaptora stis SmartMediaCards slot....

ELEOS!

• 2 weeks later...

Και εγώ ψήφισα τις sd/minsd που νομίζω είναι πιο βολικές όλων!

Αν και κάποια στιγμή πρέπει η κατάσταση να ομογενοποιηθεί μιας και μας έχουν φύγει με τις ματαιοδοξίες κάθε εταιρίας ένα σωρό λεφτά!

Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω:

1Χ512 CF Ultra II & 1X128 CF (για Ψηφιακή και PDA) [+ 2X16 MB που έχουν ξεμείνει από το αρχικό πακέτο της μηχανής]

1X256 SD x45 & 1Χ256 SD (απλή) - η μία παίζει στο PDA και ή άλλη σε ένα USB 2 Flash Adaptor (δέχεται MMC & SD και κοστίζει μόνο 15 €) για αποθηκευτικό χώρο on the move (συμπληρωματικά στο Transcend 1GB Flash Disk)

1X128 MMC (για το ΝΟΚΙΑ 6600)

1Χ128 MS για τη δεύτερη ψηφιακή μηχανή [+ 1X16 MB που ξέμεινε από το αρχικό πακέτο της μηχανής]

1Χ32 MS Duo Pro στο V800

ΕΛΕΟΣ!!!

myphone.gr Legal Advisor

Phones: iPhone XsMax 64GB Silver, iPhone X 64GB Silver, Pocophone F1 64GB

Tablets: iPad Pro 12,9 128GB WiFi, iPad mini 4 64GB WiFi & 4G

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος iceman (19 Δεκ. 2004 , 00:21)

...μιας και μας έχουν φύγει με τις ματαιοδοξίες κάθε εταιρίας ένα σωρό λεφτά!

Μιλώντας για ματαιοδοξίες...

ΕΛΕΟΣ!!!

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...

Εγώ πιστεύω SD.

Αν και δεν έχουν φτάσει τη χωριτηκότητα των CF, οι τιμές τους έχουν πτώτική πορεία και είναι κοντά στων CF.

Επίσης είναι μικρές και βολικές στη μεταφορά. Το μικρό μέγεθος και βάρος τους συμβάλει επίσης και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών που μπορούν να προκληθούν από πτώσεις. Είναι ιδανικές για κινητά.

Τις MS και MS Duo μάταια προσπαθεί να τις επιβάλει η Sony στις συσκευές της, καθώς είναι σχεδόν η μόνη που τις χρεισιμοποιεί. Βασικό μειονέκτημά η υψηλή τιμή τους. Αλλά αφού είναι πνευματικό της παιδί δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς.

"Η χειρότερη άρνηση, η μεγαλύτερη απελπισία, είναι να φουντάρεις στον τόπο σου και να ζεις με τις αναμνήσεις..."

Νίκος Καββαδίας

• 2 weeks later...

Πάντως όλες οι επαγγελματικές D-SLR χρησιμοποιούν CF:

http://www.steves-digicams.com/cameras_digpro.html