Jump to content

Προβλημα τον HDD και εγγυηση

panira
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα,

εχω ενα λαπτοπ asus απο τα e-shop το οποιο το αγορασα πριν απο ενα χρονο και 11 μηνες περιπου και μου εβγαλε πολυ πιθανον προβλημα στο δισκο.Οταν παω να γραψω ξανα τα windows ο δικος δεν εμφανιζεται στις επιλογες εγκαταστασης των windows , το windows repair δεν μπορουσε να γινει , τα linux (δοκιμαsa τα puppy linux) δεν αναγνωριζουν και αυτα το δισκο , δοκιμασα linux boot repair αλλα παλι μια απο τα ιδια....το περιεργο ειναι οτι τα bios τον διαβαζουν κανονικα τον δισκο αλλα και το λαμπακι του δισκου αναβει κανονικα

Προχθες ετσι στα ξαφνικα , μετα απο 15 λεπτα που προσπαθουσε να μπει στα windows , τελικα τα καταφερε διχνωντας βεβαια μονο την επιφανεια εργασιας και τιποτε αλλο , τα παντα ηταν παγωμενα

Οσο λειτουργουσε και μπουταρε κανονικα , ο δισκος εκανε ανα τακτα χρονικα διαστηματα ασυνηθηστους ηχους

υπεθεσα οτι επεσα σε προβληματικο δισκο , αφου οπως εχω διαβασει , ενας hdd δικος εχει διαρκεια ζωης τουλαχιστον 5 χρονια

Εαν λοιπον ισχυει αυτο που ανεφερα πιο πανω, η εταιρεια (εφοσον ειμαι ακομη μεσα στην εγγυηση) θα μου αντικαταστησει το δισκο δωρεαν (μιας και ειναι αποκλειστικα δικο τους λαθος) θα πρεπει να αγορασω εγω καινουργιο δισκο?

Μολις εβαλα και το gparted και ενω εχει ηδη μπει στο γραφικο του περιβαλλον μου βγαζει "error fsyncing/closing/dev/sda1:input/output error"

Θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη για το κουραστικο μου ''κειμενο'' αλλα ανακαλυψα οτι η εγγυηση λιγει σε ενα μηνα , οποτε πρεπει να βρεθει μια λυση οσο γινεται γρηγοροτερα

SMART Test εκανες για επιβεβαίωση; οι σκληροί δίσκοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι ειδικά όταν γράφουν δεδομένα. Αμα ταρακουνηθουν αρκετά είναι δυνατό να βγάλουν προβλήματα.

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Aν έχεις θηκούλα που κάνει τους 2,5 ιντσών δίσκους εξωτερικούς, και αν είναι εύκολο να τον βγάλεις απο το λαπτοπ χωρίς να αφήσεις σημάδια,και τρίτον αν έχεις κάποιο desktop κοντά, τον βάζεις στην θηκούλα και τον κουμπώνεις στο desktop, τρέχεις hard disk sentinel, και μας ποστάρεις ένα screenshot!

Aν δεν έχεις θηκούλα, αλλά έχεις desktop, κουμπωσέ τον κατευθείαν στο desktop και τρέξε το διαγνωστικό!

Αν όλα αυτά σου φαίνονται κινέζικα και το λαπτοπ είναι στην εγγύηση, μην κάνεις τίποτα και τράβα το στο service του eshop να το ρίξουν μια ματιά!