Jheremias Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Ε πως να το κάνουμε...εγώ δεν λάδωσα. Τότε ήθελα να λαδώσω, για να είμαι σίγουρος, για να μην έχω άγχος και τρακ, αλλά όταν τόλμησα να το πω στον πατέρα μου μου απάντησε πως αν το ξαναέλεγα αυτό δεν θα έδινα καν για δίπλωμα. Οπότε το ξέχασα... Απλά στάθηκα πολύ τυχερός την ώρα της εξέτασης, και έπεσε "γνωστός μου" ο εξεταστής. Αλλά και πάλι λάθος δεν έκανα, είχα "διαβάσει" καλά το μάθημά μου! Το 90% όσων έχω ρωτήσει, συμπεριλαμβανομένων φίλων και κολλητών μου, λάδωσαν για να πάρουν το δίπλωμα. 30-40 χιλιάρικα από κάτω χαλαρά. Και γιατι να μην δώσεις 30 χιλιάρικα και να το πάρεις σίγουρα, αλλά να δώσεις 100 μετά για να ξανακάνεις μαθήματα (όπως ορίζει ο νόμος;) Κάλλιο 5 και στο χέρι. . . Επαναλαμβάνω. Έχω γνωρίσει ελάχιστα άτομα που θεωρώ οτι ξέρουν να οδηγούν. Οι περισσότεροι είναι απλώς άσχετοι με το αντικείμενο... Όσο για το δάσκαλο, απλά με έμαθε να παρκάρω, ή τουλάχιστον να κάνω τις 2 κινήσεις που θεωρούν εκείνοι για παρκάρισμα. Όλα τα άλλα τα απέκτησα με την εμπειρία στους δρόμους, ή τα ήξερα από πριν. Επίσης η οδήγηση δεν είναι μόνο ο τρόπος που κινείς το αυτοκίνητο, αλλά και η χρήση της μηχανής που του κάνεις. Και αυτό το μαθαίνεις μόνο αν "σκέφτεσαι" την ώρα που οδηγείς...Το αν σκέφτηκες σωστά το βλέπεις στο service. "Αλλαγή δισκοπλατώ" "Αλλαγή δισκόφρενων" κλπ... Απλά να προσέχετε στους δρόμους :-) Παράθεση Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Σωστός για ακόμα μιά φορά, ο φίλος Jheremias... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntz Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 .......Οσο για τις δικαιολογιες του στυλ "πληρωσα γιατι αν δεν πληρωνα δεν θα με περνουσαν!" εγω τις ακουω βερεσε.. Ενας πολυ καλο φιλος περασε τις εξετασεις υστερα απο εξεταση 40 λεπτων γιατι αρνηθηκε να λαδωσει οταν αυτο του ζητηθηκε απο τους εξεταστες!! Ηταν καθ' ολα αψογος (ηταν και ειναι εξαιρετικος και πολυ προσεκτικος οδηγος) και το πηρε!!... 35 λεπτά με το ρολόι, ήμουν άψογος, ακόμα και σε κρυμμένα στοπ, 3 φορές με βάλαν να παρκάρω και 3 οπισθογωνίες, όλα τέλεια εκτελεσμένα και με κόψαν όταν με βγάλαν στον κεντρικό δρόμο στα Βριλλισια, μου είπαν να πάω όλο ίσια για να πιάσω τη Λ. Πεντέλης και μόλις έβαλα τρίτη με κόψαν!!!!! :X :X :X Παρ' όλα αυτά δε διανοήθηκα ούτε στιγμή να λαδώσω, τους έβρισα, τους έκανα και κάτι ταρζανιές :p :p :p και φυσικά πήγα δευτεροβάθμια όπου πέρασα ανετότατα!!!!! Το πρόβλημα το δημιουργούμε εμείς. Αν δεν υπήρχαν άτομα διατεθειμένα να πληρώσουν τότε κανείς δε θα πλήρωνε. Αλλά επειδή ο έλληνας είναι μαθημένος να λαδώνει και να λαδώνεται για αυτό υπάρχει αυτή η κατάσταση. Τώρα για το ποιός είναι καλός οδηγός είναι άλλο θέμα!! Παίζει ρόλο η εμπειρία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας. Προσωπικά δε πιστεύω οτι καλός οδηγός είναι αυτός που πάει by-the-book. Πρέπει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις και να ξέρει να ελίσσεται. Παράθεση Να ζήσουν τα τουρμπίδια !!!!!!!! http://img135.imageshack.us/img135/7246/0002custom23wp.jpg http://www.106sportclub.gr / http://www.trackday-special.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Οσο για τις δικαιολογιες του στυλ "πληρωσα γιατι αν δεν πληρωνα δεν θα με περνουσαν!" εγω τις ακουω βερεσε.. Συγνώμη ρε συ amelidi, αλλά υπάρχουν πολλοί - συμπεριλαμβανομένου και εμού, που δεν έχουν τη δυνατότητα να σκάνε 150 € παρασταση συνεχώς, γιατί οι εξεταστές είναι μα...κες! Όταν ο δάσκαλος είναι φίλος (= δε θέλει να σου τα πάρει) και γνωρίζει ότι ο εξεταστής δεν περνάει κόσμο χωρίς να πέσει ο τενεκές, τι θα κάνεις? Εγώ γι' αυτό το λόγο πλήρωσα. Εννοείται πως σαν "φιλοσοφία" δε μου αρέσει, αλλά η τσέπη μου δυστυχώς δε μπορεί να υποστηρίξει τη "φιλοσοφία" μου. Αναγκάστηκα και πλήρωσα... :mad: ΥΓ. Το smiley δεν πάει σε σένα... Πάει προς το σύστημα και τη διαδικασία, όπου πάνε κατά διαόλου... ;) Παράθεση seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Το θεμα ειναι οτι αμα εισαι σωστος το διπλωμα θα το παρεις ειτε με τον ενα τροπο ειτε με τον αλλο...! Χαρακτηριστικο το παραδειγμα του ntz (και μπραβο του!) @seventh_heaven: Δοκιμασες να δωσεις τις εξετασεις χωρις να πληρωσεις και σε κοψανε η πηγες κατ'ευθειαν να δωσεις με τα λεφτα στο χερι υποθετοντας οτι θα σε κοψουν?? Εχει διαφορα το ενα με το αλλο... Γιατι αν ξεκιναμε με το σκεπτικο "ολοι ειναι διευθαρμενοι και θα με κοψουν" το εχουμε χασει το παιχνιδι!! Το θεμα ειναι οτι παντα θα υπαρχουν ανθρωποι σαν την Tinkerbell που εχουν φιλους που αν και ηταν φανταστικοι οδηγοι τους εκοψαν χωρις λογο (μηπως αυτο ειναι απλα δικαιολογια για την αποτυχια τους??:rolleyes: ) και ετσι οι υπολοιποι απλα λαδωνουν... Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Γνωριζω οτι ειναι πολυ απολυτος αλλα με το συγκεκριμενο θεμα εχω ασχοληθει προσφατα οταν καποια φιλη μου πηγε και πηρε το διπλωμα, λαδωνοντας, και στον δρομο ειναι πραγματικος εφιαλτης!! Αν καποιος κοπει, κοπηκε! Ετσι ειναι οι εξετασεις, καποιο περναν και καποιοι κοβονται! Αλλα το λαδωμα εξακολουθει να αποτελει την ευκολη λυση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tinkerbell Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Μπα.Έχω και φίλους που δικαίως κόπηκαν και άλλους που οδηγούσαν χρόνια πριν κι όμως τους βρήκαν κάτι για να τους κόψουν.Σε έναν πριν ξεκινήσει η εξέταση είπαν άνοιξε το ραδιόφωνο κι εκείνος το άνοιξε και τότε του είπαν κόβεσαι γιατί δεν κάνει να ακούμε μουσική στον δρόμο. :wacko: Ελεεινό! Μη μας δικαιολογείς τώρα τους εξεταστές που μας τα τρώνε... Και όλα σωστά να τα κάνεις κάτι θα σου βρούνε.Ναι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις κι εμένα κάποιοι φίλοι το πήραν χωρίς λάδωμα,γιατί έπεσαν σε οκ εξεταστές και ας έκαναν ψιλοβλακείες τους πέρασαν. Σου ξαναλέω δεν είμαστε ηλίθιοι και ούτε περισσεύουν σε όλο τον κόσμο λεφτά για λάδωμα. Παράθεση http://tinypic.com/m7e35j.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexel Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Αλήθεια, πόσα δώσατε εσείς για να πάρετε το δίπλωμα; Εγώ 600€ + 250€ για την επανεξέταση όταν κόπηκα σε μια οπισθογωνία :( από μ@λ@κία μου σαφέστατα. Εμένα χαλαρότατα με συνέφερε να παραγγείλω το δίπλωμα ταχυδρομικώς στο σπίτι μου. Και το καλύτερο; Θα ήμουν το ίδιο καλός (ή το ίδιο κακός) οδηγός απ' ότι τώρα που και καλά έμαθα από τον "δάσκαλο". Ξέρετε πόσο πάει η ταρίφα στην γειτονική μας Ιταλία; 300€ και αν κοπείς μια φορά δεν πληρώνεις τίποτα για να ξαναδώσεις πορεία. Μήπως οι δικοί μας εδώ είναι λίγο ΚΥΚΛΩΜΑ και τα έχουν κάνει πλακάκια με το Υπουργείο με αυτά τα υποχρεωτικά μαθήματα που έχουν βάλει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Μπα.Έχω και φίλους που δικαίως κόπηκαν και άλλους που οδηγούσαν χρόνια πριν κι όμως τους βρήκαν κάτι για να τους κόψουν το ότι οδηγούν χρόνια δε σημαίνει ότι είναι σωστοί. Με αυτή τη λογική, οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί θα ήταν σωστοί :p πάντως δώσατε μια πολύ καλή ιδέα. Να καταργηθεί το κόστος της επανεξέτασης :!: Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Το θεμα ειναι οτι παντα θα υπαρχουν ανθρωποι σαν την Tinkerbell που εχουν φιλους που αν και ηταν φανταστικοι οδηγοι τους εκοψαν χωρις λογο (μηπως αυτο ειναι απλα δικαιολογια για την αποτυχια τους??:rolleyes: ) και ετσι οι υπολοιποι απλα λαδωνουν... Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Φίλος μου κόπηκε τη πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Του λέω μα και μου, τι έγινε ρε παιδί μου γιατί σε κόψαν; Και μου αρχίζει: τα λαμόγια, οι π0υστηδες, αμα δεν λαδώσεις δεν περνάς ουτε του αγίου *******, και τα σχετικά. Μα καλά, του λέω, τα κανες όλα μια χαρά και σε κόψαν; Τι σου είπαν δλδ; Ναι ρε ολα ΟΚ. Ε μόνο χτυπησα λίγο το καθρέφτη ενός αυτοκινητού όπως περνουσα απο ένα στενό, μη φανταστείς λέει οτι τον έσπασα, απλά δίπλωσε μονο... Καταλάβατε. Πήρε μια μούτζα όλη δικιά του. Οι εξεταστές του φταιγαν μετά. Ή εχω ακούσει άλλη περιπτωση: Τι έκανε μωρε το παιδί και το κόψαν, δεν σταμάτησε στο stop, αφου εβλεπε οτι δεν ερχόταν αυτοκινητο, εφυγε. Αλλά έτσι είναι αν δεν λαδώσεις δεν σε περνάν.. Μα έλεος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 παιδια αυτοι που οδηγουσαν και πριν και για χρονια κλπ ειναι οι πρωτοι που κοβονται... Ετσι και πας με αερα και οδηγησεις οπως οδηγουμε ολοι μας καθημερινα εχεις κοπει με το καλημερα, κακα τα ψεμματα! Στην εξεταση μετραει το τυπικο σε ολο του το μεγαλειο! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lemanis Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Ετσι και πας με αερα και οδηγησεις οπως οδηγουμε ολοι μας καθημερινα εχεις κοπει με το καλημερα, κακα τα ψεμματα! Στην εξεταση μετραει το τυπικο σε ολο του το μεγαλειο! ακριβώς! Και αυτό αποδεικνύει ότι, είτε λαδώσεις, είτε δεν λαδώσεις παίρνοντας το δίπλωμα και βγαίνοντας στο δρόμο ΔΕΝ ξέρεις να οδηγείς. Σε όποιον μου πει ότι "ξέρω να οδηγώ" σημαίνει "ξέρω να στρίβω το τιμόνι, να αλλάζω ταχύτητες και να παρκάρω και καμιά φορά", υπόσχομαι να κάνω μεγαλύτερο ποστ με το τι σημαίνει "ξέρω να οδηγώ", ΙΜΗΟ πάντα. πάντως δώσατε μια πολύ καλή ιδέα. Να καταργηθεί το κόστος της επανεξέτασης :!: Τι είπες τώρα άνθρωπε! Και να χάσουν τις μίζες τους όλοι όσοι κονομάνε παράνομα από όλη αυτή την ιστορία? Δάσκαλοι και εξεταστές είναι κόμμα παρεούλα, και κονομάνε στην πλάτη μας/σας, καταλάβετέ το :mad: :mad: Παράθεση http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Σε όποιον μου πει ότι "ξέρω να οδηγώ" σημαίνει "ξέρω να στρίβω το τιμόνι, να αλλάζω ταχύτητες και να παρκάρω και καμιά φορά", υπόσχομαι να κάνω μεγαλύτερο ποστ με το τι σημαίνει "ξέρω να οδηγώ", ΙΜΗΟ πάντα. Φιλαράκι εγώ ξέρω να οδηγάω, κυκλοφορώ στο δρόμο, νταξει ειμαι σφιγμενος και μου σβηνει καμια φορα αλλα οκ. Κοιτα για παρκαρισμα ειμαι διατεθιμενος να κάνω γύρες 1 ώρα για να βρω κάπου να χωθώ με τη μούρη και να μην κάνω ελιγμους παρκαρίσματος. Εχω και το διπλωματακι μου και μια χαρά. :lol: :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα κυριως του σαββατοκυριακου, κι ακομα χειροτερα του θηλυκου πληθυσμου σε ηλικες ανω των τριαντα-σαραντα (και η δικια μου μεσα δηλαδη) που πηραν το διπλωμα για να "πηγαινουν τα παιδια στο σχολειο" κι ειναι επικινδυνες και για τα παιδια και για τους αλλους.... Βεβαια ειναι και σε τι δασκαλο θα πας... Ο δικος μου, ως οικογειακος φιλος, θεωρησε καλο να με παει για μαθημα μεσα στην κακια καταιγιδα, να με βαλει να παρκαρω μεσα στο μαυρο σκοταδι που εβρεχε καρεκλοποδαρα σε ενα χωρο που εμπαινα δεν εμπαινα, να με παει σε οτι τρελλη ανηφορα και κατηφορα βρηκε, γενικως να μου αλλαξει τα φωτα, και μετα να μου κανει χωριστα μαθηματα για το πως θα παρω το διπλωμα... Βεβαια αυτο δεν ειναι ο κανονας γιαυτο βλεπουμε αυτα που βλεπουμε καθε μερα.... (καλε κυριε μπορειτε να με παρκαρετε;) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lemanis Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα κυριως του σαββατοκυριακου, κι ακομα χειροτερα του θηλυκου πληθυσμου σε ηλικες ανω των τριαντα-σαραντα (και η δικια μου μεσα δηλαδη) που πηραν το διπλωμα για να "πηγαινουν τα παιδια στο σχολειο" κι ειναι επικινδυνες και για τα παιδια και για τους αλλους.... είναι κάτι τέτοιες μανάδες, που είναι για σφάξιμο ρε παιδιά. Μου στρίβει να τις βλέπω να οδηγάνε, δεμένες με τη ζωνούλα τους και τα παιδάκια λυμένα και ελεύθερα στο πίσω κάθισμα. Όχι τρακάρισμα, απότομο φρενάρισμα να κάνουν, θα χτυπήσει το παιδάκι 100%! :mad: Δεμένη η μαμά, λυμένα τα παιδάκια... προφανώς αγαπάει τη ζωούλα της (και την τσέπη της, αλλά πόσο κοστίζει ένα παιδικό κάθισμα πια???) πιο πολύ από του παιδιού της... ΟΥΣΤ βόδια! :mad: :angry: :X Παράθεση http://www.4troxoi.gr/forum/images/avatars/40901403742c3d7ea3caba.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 ξερετε το σηματακι παιδι στο αυτοκινητο; Καμμια φορα σκεφτομαι μηπως πρεπει να βγει αναλογο "μαμα στο τιμονι"! (Δε χαιρομαι καθολου που το λεω αλλα για να γυρισω σπιτι περναω καθε απογευμα εξω απο φροντιστηριο αγγλικων... και το τι βλεπω καθε μερα δε λεγεται!) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 Μη μας δικαιολογείς τώρα τους εξεταστές που μας τα τρώνε... Κατσε λιγακι γιατι με εχεις μπερδεψει...! Ποιος σου ειπε οτι οταν σε κοβουν οι εξεταστες σου.... τα τρωνε?? Ειτε σε περασουν ειτε οχι τα ιδια λεφτα παιρνουν και προφανως ειναι απο τα εξοδα εξετασης, αλλα και παλι λογω του αυξημενου αριθμου υποψηφιων οδηγων για εξεταση δεν εχουν αναγκη να σε κοψουν για να τα ξαναπληρωσεις!! Η αληθεια ειναι οτι ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΣΕΙΣ σου τα τρωνε (και το χειροτερο ειναι οτι τους τα δινεις εσυ οικειοθελως!!!!) Στο κατω κατω αν σε ενδιαφερουν τοσο τα λεφτα, ειναι αρκετα φθηνοτερο να προσπαθησεις να το παρεις χωρις το λαδωμα... Αν δεις τα αποτελεσματα της δημοσκοπησης μολις 2 ατομα απο τα 81 που ψηφησαν, κοπηκαν οταν εδωσαν νομιμα τις εξετασεις τους!! Ενω απο τους 16 που λαδωσαν για να το παρουν, στατιστικα το πολυ πολυ να κοβοταν 1!!!!!!!!! Αρα οι υπολοιποι απλα πηγαν και εσκασαν 200€ χωρις κανενα λογο... Ναι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις κι εμένα κάποιοι φίλοι το πήραν χωρίς λάδωμα,γιατί έπεσαν σε οκ εξεταστές και ας έκαναν ψιλοβλακείες τους πέρασαν.Α, δηλαδη για να καταλαβω, οι καλοι εξεταστες και οι εξαιρεσεις ειναι αυτοι που περασαν ατομα που εκαναν ψιλοβλακειες????:shock: Ε,τοτε να το σκισω το διπλωμα μου!! Εγω πιστευω οτι η ολη ιστορια αρχιζει απο τους, και καλα, γνωτους οι οποιοι κοπηκαν γιατι δεν λαδωσαν ενω ηταν αψογοι (αν και τις περισσοτερες φορες ειναι απλα δικαιολογια για την αποτυχια τους!!!) και ο κοσμος-θυματα πηγαινει και τους τα σκαει χωρις κανενα λογο!!!! Και αυτο δεν μου το βγαζει κανεις απο το μυαλο...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. July 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2005 @seventh_heaven: Δοκιμασες να δωσεις τις εξετασεις χωρις να πληρωσεις και σε κοψανε η πηγες κατ'ευθειαν να δωσεις με τα λεφτα στο χερι υποθετοντας οτι θα σε κοψουν?? Εχει διαφορα το ενα με το αλλο... Γιατι αν ξεκιναμε με το σκεπτικο "ολοι ειναι διευθαρμενοι και θα με κοψουν" το εχουμε χασει το παιχνιδι!! Όπως σου είπα και πριν, ο δάσκαλος είναι γνωστός και με δεδομένο ότι δε θέλει να με εξαπατήσει, μου είπε: "ΑΝ χρειαστεί να δώσουμε κάτι, είσαι διατεθιμένος?" Με το που τελειώνει η εξέταση και βγαίνουν έξω από το αυτοκίνητο (στη διάρκεια της εξέτασης δεν έκανα κανένα λάθος), συζήτησαν με το δάσκαλο και σηκωθήκαμε να φύγουμε... Ντρέπομαι που το έκανα και είμαι από αυτούς που δεν τα γουστάρουν τέτοια πράγματα (π.χ. δε θα γλείψω για να μου κάνουν μια εξυπηρέτηση), αλλά τι να κάνω? Ίσως φταίω που μένω στην Αθήνα και που στο παράρτημα του υπουργείου συγκοινωνιών στο Ίλιον, όλοι οι εξεταστές είναι καθίκια και αν δεν τα πάρουν, δε σε περνάνε..... :( Παράθεση seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tinkerbell Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 Κατσε λιγακι γιατι με εχεις μπερδεψει...! Ποιος σου ειπε οτι οταν σε κοβουν οι εξεταστες σου.... τα τρωνε?? Ειτε σε περασουν ειτε οχι τα ιδια λεφτα παιρνουν και προφανως ειναι απο τα εξοδα εξετασης, αλλα και παλι λογω του αυξημενου αριθμου υποψηφιων οδηγων για εξεταση δεν εχουν αναγκη να σε κοψουν για να τα ξαναπληρωσεις!! Η αληθεια ειναι οτι ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΔΩΣΕΙΣ σου τα τρωνε (και το χειροτερο ειναι οτι τους τα δινεις εσυ οικειοθελως!!!!) Ναι φυσικά και μας τα τρώνε,όταν αναγκαστικά τους λαδώνεις γιατί δε σε περνάνε αλλιώς.Απ'ότι βλέπεις δεν είμαι η μόνη που το υποστηρίζει αυτό. Για μερικούς σίγουρα είναι η εύκολη λύση,αλλά όταν ακούς από φίλους(φίλους που ξέρεις ότι λένε την αλήθεια)ότι τους έκοψαν για το τίποτα,τι να κάνεις να δώσεις 3 φορές?Αναγκαστικά θα λαδώσεις. Είμαι εναντίον του λαδώματος διότι έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν το δίπλωμα άσχετοι που δεν έχουν ιδέα από οδήγηση,αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα δε μπορούσα να κάνω αλλιώς.Ήξερα να οδηγώ,αλλά δεν ήθελα να με κόψουν έτσι για το παραμικρό.Το να κάνεις ένα μικρό λαθάκι δε σημαίνει πως δεν ξέρεις να οδηγείς. Στο κατω κατω αν σε ενδιαφερουν τοσο τα λεφτα, ειναι αρκετα φθηνοτερο να προσπαθησεις να το παρεις χωρις το λαδωμα... Αν δεις τα αποτελεσματα της δημοσκοπησης μολις 2 ατομα απο τα 81 που ψηφησαν, κοπηκαν οταν εδωσαν νομιμα τις εξετασεις τους!! Ενω απο τους 16 που λαδωσαν για να το παρουν, στατιστικα το πολυ πολυ να κοβοταν 1!!!!!!!!! Αρα οι υπολοιποι απλα πηγαν και εσκασαν 200€ χωρις κανενα λογο... Κοίτα,εμένα δε με ενδιέφερε και πολύ να δώσω τα χρήματα,όμως υπάρχουν και άτομα που δεν έχουν για να ξαναδώσουν. Α, δηλαδη για να καταλαβω, οι καλοι εξεταστες και οι εξαιρεσεις ειναι αυτοι που περασαν ατομα που εκαναν ψιλοβλακειες????:shock: Ε,τοτε να το σκισω το διπλωμα μου!! Οι εξεταστές που λαδώνονται σε κόβουν για λαθάκια του τύπου δεν έβγαλες φλας ή ξεκίνησες με χειρόφρενο.Ε δεν είναι άδικο να σε κόβουν εφόσον ξέρεις να οδηγείς και απλά έκανες τέτοια μικρά λάθη από το άγχος σου λόγω της εξέτασης? Εγώ όταν έδινα είχα τρελό άγχος... Στην τελική γιατί ρε γμτ να κοπείς για τέτοιες βλακείες?Δε σημαίνει πως δεν ξέρεις να οδηγείς.Να σε κόψουν γιατί μπήκες στο αντίθετο ρεύμα ή έκανες κάτι τρομερό να πω οκ. Εγω πιστευω οτι η ολη ιστορια αρχιζει απο τους, και καλα, γνωτους οι οποιοι κοπηκαν γιατι δεν λαδωσαν ενω ηταν αψογοι (αν και τις περισσοτερες φορες ειναι απλα δικαιολογια για την αποτυχια τους!!!) και ο κοσμος-θυματα πηγαινει και τους τα σκαει χωρις κανενα λογο!!!! Και αυτο δεν μου το βγαζει κανεις απο το μυαλο...;) Κι εμένα δε μου βγάζει κανείς από το μυαλό ότι οι εξεταστές είναι βλάκες και μας εκμεταλλεύονται γιατί αυτά που έχω ακούσει δεν είναι από και καλά γνωστούς.Δε φταίμε εμείς τα "θύματα" αλλά οι εξεταστές.Αν νοιάζονταν πραγματικά να μάθουμε να οδηγούμε δεν θα λαδώνονταν. Παράθεση http://tinypic.com/m7e35j.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PowerZ Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 to καινουριο συστημα που θα ισχυει απο τις επομενες εξετασεις το ακουσατε? 2.000 ευρω θα κοστιζει να βγαλεις διπλωμα και θα απαγορευετε να καθεται μαζι ο δασκαλος.μεσα στο αυτοκινητο θα εισαι εσυ και οι εξεταστες μονο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seventh_heaven Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 to καινουριο συστημα που θα ισχυει απο τις επομενες εξετασεις το ακουσατε? 2.000 ευρω θα κοστιζει να βγαλεις διπλωμα και θα απαγορευετε να καθεται μαζι ο δασκαλος.μεσα στο αυτοκινητο θα εισαι εσυ και οι εξεταστες μονο! Από πού το άκουσες? Καμία πηγή? Παράθεση seventh_heaven http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PowerZ Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 δινει μια ξαδερφη μου τωρα την παρασκευη για διπλωμα και της το ειπανε απο την σχολη οτι ετσι και δεν περασει αλλαζει ολο το συστημα μετα.οταν θα δινεις εξετασεις γραπτα οι ερωτησεις θα ειναι σκορπιες απ ολο το βιβλιο και οχι ανα κεφαλαιακια που μας διναν εμας.και στην οδηγηση θα απαγορευεται δασκαλος μεσα.. γενικα θα αλλαξει ολο το συστημα προς τα δυσκολα και καιρος ητανε πιστευω να γινει αυτο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 Οι εξεταστές που λαδώνονται σε κόβουν για λαθάκια του τύπου δεν έβγαλες φλας ή ξεκίνησες με χειρόφρενο.Ε δεν είναι άδικο να σε κόβουν εφόσον ξέρεις να οδηγείς και απλά έκανες τέτοια μικρά λάθη από το άγχος σου λόγω της εξέτασης? Εγώ όταν έδινα είχα τρελό άγχος... Το να μη βγάλεις φλας είναι σοβαρό λάθος και καλώς σε κόβουν γι αυτό. Το ξεκίνημα με χειρόφρενο δεν απαγορευεται. Ακόμα και στο φανάρι όταν σταματήσεις μπορείς να ξεκινήσεις με χειρόφρενο, απλά δεν πρέπει να σε πάρει καθόλου πισω. Αν ξεκινήσεις χωρίς έχεις δικαιωμα να σε πάρει λιγο πίσω. Στην τελική γιατί ρε γμτ να κοπείς για τέτοιες βλακείες?Δε σημαίνει πως δεν ξέρεις να οδηγείς.Να σε κόψουν γιατί μπήκες στο αντίθετο ρεύμα ή έκανες κάτι τρομερό να πω οκ. Δλδ για να σε κόψουν πρέπει να σκοτώσεις άνθρωπο; Το να μη σταματήσεις σε STOP ή το να μη βγάλεις φλας μπορεί να προκαλέσει ατύχημα οπότε καλώς κάνουν και κόβουν για τέτοια. Είναι που είναι γελοίες οι εξετάσεις, αν δεν έκοβαν και για τέτοια θα περνούσε και η κουτσή Μαρία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
okapi Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 Σε μεγαλη ανηφόρα, οπου έχει μεγαλη κληση, προκειμενω να τσουλησεις πισω εχει δικαιωμα να ανεβασεις πολλες στροφες? Μιλώντας παντα με βαση το τι πρεπει να κανεις για να περασεις τις εξετασεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikchris Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 Διαβαζω πολλα απο εδω μεσα και απο μεγαλους ανθρωπους που μαλλον οδηγουν πολλα χρονια και εχουν ξεχασει τις πρωτες μερες τους. Λοιπον ειμαι σιγουρος οτι αν τα μαθηματα και η εξεταση ηταν πιο φτηνα δε θα λαδωνε κανενας παρα μονο καποιος που θα ηθελε να παρει επειγωντος το διπλωμα.Τωρα αν κοπεις πρεπει να κανεις δεκα μαθηματα + εξοδα εξετασης = 330 €.Χωρια τα λεφτα που εχεις δωσει πριν για τα προηγουμενα μαθηματα κτλ. Καταλαβαινω αυτους που ειναι κατα του λαδωματος αλλα ας σκεφτουμε τα εξης:Ποσοι απο αυτους εχουν λαδωσει για κτεο,η εχουν δωσει φακελακι η οτιδηοποτε αλλο τετοιας μορφης?Αν εισασταν εσεις εξεταστες τι θα κανατε? Εγω εχω ξεκινησει εδω κ 3εις μηνες τα μαθηματα για διπλωμα.Με ενα μισθο της ταξης των 700 € το μηνα δεν μπορω να βγαλω γρηγορα το διπλωμα.Αν δε λαδωσω και κοπω τοτε θα παω τοοοοοσο πισω που θα το αφησω για του χρονου.Δεν εχω οικονομικη βοηθεια απο κανεναν κ στο σπιτι δεν υπαρχει αυτοκινητο για να κανω ¨μαθηματα¨ μονος μου κ η εμπειρια μου περιοριζεται στις 20 διδακτικες ωρες με τον καθηγητη.Μονο και στην ιδεα της εξετασης με πιανει τρεμουλο,ενω δεν ειμαι κ τοσο ασχημος οδηγος.Αν δωσω δηλαδη σχεδον σιγουρα θα κοπω για καποιο ηλιθιο λαθος που δεν θα εκανα σε αλλη στιγμη.Τι να κανω???? Να κανω αλλα 10 μαθηματα για να ξεκληριστω κ παλι να με κοψουν?? ΟΧΙ. Θα δωσω συνειδητα τα ωραια μου λεφτακια θα παρω το διπλωματακι μου κ θα βγω εξω στην κοινωνια σαν σωστος οδηγος. Εχω δει ανθρωπους που δεν εχουν λαδωσει κ οδηγουν χειροτερα απο μενα.Δεν ξερουν τι παει να πει φλας,πεταγονται κ κοβουν την κινηση,το κοκκινο ειναι βαθυ πορτοκαλι κτλ.Αυτα δεν εξεταζονται στην οδηγηση ομως.Ειναι στην παιδεια που εχει ο καθενας μεσα του. Παραδεχομαι οτι θα λαδωσω.αισθανομαι οτι χρησιμοποιω το σηστημα οσο με χρησιμοποιει αυτο.αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα βγω αυριο στους δρομους κ θα σκοτωσω οτι βρω μπροστα μου.σημαινει οτι δεν εχω πατερα στο σπιτι(χωρισμενοι οι γονεις μου) να μου δωσει το αμαξι για βολτες οπως στους περισοτερους απο σας.Δεν εχω τα χρηματα για να κοπω μια,δυο ,τρεις φορες. Δηλαδη αν κοπω και δωσω την επομενη φορα και περασω θα εχω γινει καλυτερος οδηγος με 5-10 μαθηματα? Τα μαθηματα με το δασκαλο δεν εχουν σχεση με την πραγματικη οδηγηση΄στο δρομο μονος σου γινεσαι οδηγος. Τελος παντων σας κουραζω οποτε σταματω αλλα περιμενω απαντησεις.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. July 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2005 Καλα ρε τι ειναι αυτα τα πραγματα που ακουω?????? Κακως τοτε υπαρχουν οι εξετασεις για το διπλωμα... να τις καταργησουμε!! Αλλα μια ζωη ετσι ηταν ο Ελληνας... γιατι να προσπαθησει για κατι οταν μπορει να λαδωσει?? Πλεον δεν υπαρχουν εξεταστες που θα σε κοψουν αν δεν τους λαδωσεις διοτι υπαρχει και η δευτεροβαθμια εξεταση την οποια ζητατε εφ'οσον πιστευετε οτι κοπηκατε αδικα!! Θα σας κοψουν αν δεν κριθειτε ικανοι να αποκτησετε το διπλωμα οδηγησης! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ!! ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΑΔΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ... ΚΟΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!! Επισης επειδη υποθετω οτι δεν ξερετε τι ακριβως κανουν οι εξεταστες μεσα εχω να σας πω οτι δεν αποφασιζουν ασυστολως και με βαση την δικη τους κριση το αν θα παρετε το διπλωματακι! Εχουν σαφεις οδηγιες και τα λαθη ειναι κατηγοριοποιημενα... Υπαρχουν ας πουμε τα λαθη τα οποια αν τα κανεις κοβεσαι αυτοματως οπως η παραβιαση ενος STOP, η εισοδο σε μονοδρομο κλπ κλπ Υπαρχει η κατηγορια με τα λαθη οπως το να μην βγαλεις φλας που μολις συμπληρωσεις τρια απο αυτα σε κοβουν και υπαρχει η κατηγορια με τις απλες παρατηρησεις οπως το να ξεκινησεις σε ευθεια με το χειροφρενο ξεχασμενο!! @Tinkerbell Λυπαμαι πραγματικα για την νοοτροποια που εχεις...! Απο την μια λες οτι εισαι κατα του λαδωματος αλλα τα λεγομενα σου και οι πραξεις σου δηλωνουν το ακριβως αντιθετο και κατηγοριοποιεις και χαρακτηριζεις αδικα μια συγκεκριμενη ομαδα ανθρωπων! Να σε πληροφορησω επειδη τυγχανει να εχω το ξαδερφακι μου εξεταστη οτι μονο βλακες δεν ειναι... Αλλοι ειναι οι βλακες και απλα δεν το εχουν καταλαβει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts