Jump to content

Motorola Moto E (2nd gen - 2015)


Mark_K
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2015/02/moto-e-2nd-gen1.jpg

 

Χαρακτηριστικά

 

Κωδικός μοντέλου ΧΤ1505(3G) και XT1524(4g)

 

Μέγεθος 129.9 x 66.8 x 12.3 mm,145gr

 

Micro SIM

 

Oθόνη 4.5" IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors 540x960 (245 ppi)

 

Chipset

Qualcomm Snapdragon 410 (Quad core Cortex A53@1.2GHz, GPU Adreno 306) στο LTE μοντέλο

Qualcomm Snapdragon 200 (Quad core Cortex A7@1.2GHz, GPU Adreno 302) στο 3G μοντέλο

 

Μνήμη 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικός χώρος

υποδοχή κάρτας microSD(έως 32GB)

 

Android Lollipop 5.0.2, (λογικά όπου να'ναι θα πάρει και την 5.1)

 

Συνδεσιμότητα

GSM,HSPA,LTE(μόνο στο αντίστοιχο μοντέλο)

Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot

Bluetooth v4.0, LE

GPS

 

Camera 5MP, autofocus,HDR, video 720p

 

Μπαταρία Li-Ion 2390 mAh

 

Άλλα

FM Radio με RDS

USB Host (μόνο στο LTE μοντέλο)

 

Χρώμα λευκό και μαύρο με εναλλάξιμα χρωματιστά bands στο πλάι

http://egadgets4u.com/wp-content/uploads/2015/03/Replaceable-colour-bands-of-Moto-E-2015.jpg

 

http://www.motorola.com/on/demandware.store/Sites-Motorola_WE-Site/en/Product-Show?pid=moto-e-2nd-gen-roe

 

Ανοίγω το θέμα γιατί είναι πλέον διαθέσιμο στα περισσότερα καταστήματα(σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή σε αρκετά από αυτά). Εδώ και λίγες μέρες είμαι κάτοχος ενός λευκού 4G μοντέλου(λογικά μόνο αυτό θα πουλήσει πιστεύω καθώς το 3G δεν συμφέρει και τόσο), οπότε θα ακολουθήσει και ένα μικρό review κάποια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 214
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κι εγώ εδώ και 7 ημέρες έχω στα χέρια μου ένα λευκό Moto E 2gen 2015 ΧΤ1524, αλλά πρός το παρόν δέν είμαι ικανοποιημένος λόγω κάποιων αναίτιων καί ξαφνικών restart που κάνει η συσκευή.Κυρίως τήν ώρα που σερφάρω .Δέν ετυχε να το κάνει σε κλήση.Δέν ξέρω αν φταίει η android 5.0.2 που πέρασα μόλις το πήρα .Θα δείξει με τήν επόμενη αναβάθμιση.Κατα τα αλλα η συσκευή είναι πολύ καλή και γρήγορη, η κάμερα καλούτσικη για κινητό των 115 ευρώ.

Το ηχείο είναι δυνατό και ο ήχος κλήσης επίσης ακούγεται πολύ δυνατά.

Αμεσο κλείδωμα στο GPS και γενικά αν δέν είχε το θέμα με τίς επανεκινήσεις θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα για low budget κινητό.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, έχουμε και λέμε.

Το κινητό αγοράστηκε πριν 2 βδομάδες. Το πήρα από κατάστημα στο skroutz στην τιμή των 117€ (μετά κάθε μέρα έπεφτε όλο και περισσότερο...), και πρόκειται για συσκευή από την Ισπανία(όπως μαρτυρά το sticker στο κουτί και το όνομα του firmware που φοράει). Δυστυχώς το πήρα πηγαίνοντας ο ίδιος στο μαγαζί αντί να το παραγγείλω να μου έρθει σπίτι(έχει σημασία, θα εξηγήσω μετά).

 

Με το που το άνοιξα, μόλις έβγαλα την προστατευτική ζελατίνα ξενέρωσα άμεσα διότι η οθόνη είχε κατασκευαστικό ελάττωμα(ήταν στραβή). Σαν να μην είχε τοποθετηθεί καλά. Και εκτός από αυτό μου φαινόταν αρκετά κίτρινη(κάτι που το είχα δει σε διάφορα reviews αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ). Λέω τι να κάνω θα το πάω πίσω την επόμενη. Ωστόσο το σετάρισα κανονικά και έπαιξα μέχρι την άλλη μέρα, και εντυπωσιάστηκα ειδικά από την αυτονομία. Προηγουμένως χρησιμοποιούσα ένα Moto G 2ης γενιάς, που αν και αρκετά καλό συνολικά, θα το ήθελα με λίγο καλύτερη μπαταρία, γιατί από τότε που ήρθε το Lollipop η αυτονομία μειώθηκε αρκετά στη συσκευή που είχα. Χαρακτηριστικά με εκείνο πετύχαινα μέσο όρο 4-4,5 ώρες οθόνη σε μία φόρτιση, με τις 5 να έρχονται αν φάω σχεδόν όλη τη μπαταρία. Με το moto e, αφού το έφτιαξα και το φόρτισα, μέχρι τη στιγμή που το πήγα πίσω μέσα σε 20 ώρες έγραψε 6 ώρες οθόνη, 35 λεπτά κλήσεων, με όλα ανοιχτά(3G δίκτυο, ενεργοποιημένα δεδομένα εκτός σπιτιού, wi-fi εντός, bluetooth, εντοπισμός τοποθεσίας στην εξοικονόμηση μπαταρίας, google now κλπ) και είχε ακόμα 37% μπαταρία.

 

Την άλλη μέρα το πήγα πίσω, και δυστυχώς στο κατάστημα που το αγόρασα δεν μου το αλλάξανε αλλά το στείλανε στο σέρβις για να ασχοληθούν εκείνοι. Αρχικά απογοητεύτηκα, και μιας και την ίδια μέρα έτυχε να δω ότι το πουλάνε και στο public ακόμα(αρκετά ακριβότερα βέβαια) και σκέφτηκα έκανα πατάτα που προτίμησα ένα μικρό μαγαζάκι. Αρχικά σκεφτόμουν να το πάω στο σέρβις μόνος μου, αλλά επειδή ήταν συσκευή άλλης χώρας, αν και δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα, είπα καλύτερα να πάει μέσω του καταστήματος μπας και υπάρξει το παραμικρό θέμα. Στη συνέχεια ψάχνοντας στο internet βλέπω πως υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τον πωλητή σε αγορές από απόσταση(ηλεκτρονικές) να αντικαθιστά την συσκευή ή να δίνει χρήματα πίσω αν έχει κάποιο πρόβλημα εντός 14 ημερών. Για αυτό είπα νωρίτερα πως θα ήταν καλύτερα να το είχα παραγγείλει ηλεκτρονικά.

 

Μετά από 2 βδομάδες αναμονή, με πήραν εχθές τηλέφωνο από το κατάστημα να πάω να το πάρω καθώς γύρισε από το σέρβις. Πάω και βλέπω πως ήρθε η ίδια συσκευή(τσέκαρα το IMEI) και είχαν αλλάξει οθόνη, μαζί με κάποια άλλα ανταλλακτικά που χρειάζονταν. Πλέον η οθόνη είναι ίσια, και τα χρώματα μου φαίνονται αρκετά πιο φυσικά. Το θετικό είναι πως πήγε στο επίσημο σέρβις(Cellcom) και επισκευάστηκε δωρεάν, οπότε κανένα απολύτως πρόβλημα και ας πρόκειται για συσκευή άλλης αγοράς. Οπότε αξίζει κατά τη γνώμη μου να προτιμήσει κάποιος αγορά συσκευής Motorola από skroutzομάγαζο, μιας και δεν έχει θέμα με την εγγύηση αν είναι ευρωπαϊκό.

 

Σαν συσκευή μπορώ να τη συγκρίνω με το Moto G που είχα άμεσα. Είναι συνολικά λίγο ταχύτερη, κάτι που μαρτυρά και η διαφορά στο Antutu μιας και πέτυχε εύκολα 22800 σε αντίθεση με το Moto G που το καλύτερο που είχα δει ήταν περίπου 17800. Κάποια μικρά lags που έβλεπα στο προηγούμενο εδώ είναι πολύ πιο σπάνια και ακόμη μικρότερα αν εμφανιστούν. Αλλά το σημαντικό δεν είναι τόσο η διαφορά ταχύτητας στο νέο chipset που φοράει το moto e, αλλά η καλύτερη διαχείριση ενέργειας, που σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη μπαταρία κάνουν πραγματικά θαύματα. Το έβγαλα από τη φόρτιση πριν από 18 ώρες. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει στο 45% με 4 ώρες και 12' οθόνη, μισή ώρα κλήσεων, όλα ανοιχτά αλλά πολύ περισσότερο με δεδομένα σε 3G και 4G που έκανα δοκιμές μιας και ήμουν αρκετή ώρα έξω.

 

Μιας και είπα 4G, έχει πολύ καλύτερη ταχύτητα όταν χρησιμοποιείς mobile internet(και σε 3G) από το Moto G που είχα, κάτι που το περίμενα. Το modem του υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 42mbps σε 3G έναντι 21 του Moto G. Πρακτικά σε συγκεκριμένο σημείο που έπιανα 6-7 mbps με το παλιό, στο moto e και 3G πιάνει 17-18, με την ίδια κάρτα sim. Σε 4G ακόμη παραπάνω φυσιολογικά.

 

Η οθόνη είναι σαφώς χειρότερη από το Moto G. Ωστόσο αν δεν το φέρεις πάρα πολύ κοντά σου, δεν βλέπεις τα pixel. Συνολικά δεν είναι απογοητευτική η ποιότητά της, ενώ σαν μέγεθος μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ περισσότερο που είναι στις 4.5". Σίγουρα για browsing ένα 5" είναι λίγο πιο άνετο, αλλά είναι πολύ πιο άνετο στο χέρι το μικρότερο. Η κάμερα επίσης είναι χειρότερη, αλλά τηρουμένων των αναλογιών για τη χρήση που προορίζεται(καμία φωτογραφία για πλάκα να βάλεις στο fb ή να αποθανατίσεις κάτι που βιάζεσαι μην το χάσεις) είναι οκ. Θα τραβήξω κανένα δείγμα της προκοπής να το μοιραστώ τις επόμενες μέρες.

 

Αυτά για αρχή. Ότι βρω που αξίζει τον κόπο θα το αναφέρω.

 

@vatanen63

Δεν είναι φυσιολογικό να κάνει restart στα καλά καθούμενα. Δοκίμασε ένα factory reset και αν επιμείνει να το πας πίσω ή στο σέρβις.

Link to comment
Share on other sites

μολις το πηρα και εγω ειναι οντως καλο σαν τηλεφωνο.το μονο που παρατηρησα ειναι οτι δεν εχει LED μπροστα στην οθονη να αναβοσβηνει οταν εχεις καποια ειδοποιειση απο καποιο μυνημα.
salonika city :thanks:
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει όντως. Στα forums της motorola διάβασα ότι έχει ένα και καλά κρυμμένο που ανάβει μόνο αν η μπαταρία είναι τόσο χαμηλή που δεν φτάνει για να ανοίξει. Ο λόγος που δεν έχει είναι πως σου ανάβει ειδοποίηση με εικονίδιο στην οθόνη κάθε φορά που το κουνάς από τη θέση του, και σύμφωνα με αυτούς είναι καλύτερο. Προσωπικά διαφωνώ...
Link to comment
Share on other sites

και εγω διαφωνω με την βλακεια τους.εχει μια εφαρμογη στους xda αλλα πρεπει να εισαι root οποτε το ξεχναμε.
salonika city :thanks:
Link to comment
Share on other sites

Ένα "μειονέκτημα" για μένα είναι η δόνηση. Είναι αρκετά έντονη και προσωπικά με ενοχλεί λιγάκι. Δεν την χρησιμοποιώ ιδιαίτερα έτσι κι αλλιώς, αλλά ακόμα και όταν το ανοίγεις από κλειστό είναι κάπως "άγριο". :lol:

 

Από την άλλη, η κάμερα δεν είναι τόσο χάλια όσο περίμενα. Ειδικά με HDR τραβάει καλούτσικα (αν έχει φως εννοείται).

Link to comment
Share on other sites

το χω μια εβδομάδα, και ειναι απλά η ποιότητα που το κάνει να ξεχωρίζει. Κατασκευής από τη μια, ωραίο δέσιμο και αίσθηση στο χέρι, το design motorola, τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά όπως 4g που τρέχει άνετα, η μπαταρία που κρατά πολύ και η gorilla glass 3 οθόνη που δεν φοβάσαι μην χαραχθεί. και δεύτερη ποιότητα το καθαρό lollipop 5.0 που είναι απίστευτα όμορφο στην λεπτομέρειά του και τρέχει απροβλημάτιστα. Η κάμερα για 5 mpx πραγματικά πολύ καλή με εικόνες χωρίς θολούρα και ωραία ζεστά χρώματα.

Kαταλήγοντας υπάρχουν κι άλλα σ' αυτές τις τιμές με μεγαλύτερες οθόνες π.χ. και κάμερα με περισσότερα pixels αλλά εδώ έχεις ένα προιόν που χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς. motorola, η apple του android, μονο προσεγμένα πράγματα και σε τίμια τιμή

Link to comment
Share on other sites

Έκανα μια προσπάθεια να κάνω τη μέγιστη δυνατή οικονομία στη μπαταρία, χωρίς ωστόσο να χάσω τη σύνδεση με το δίκτυο. Έτσι είχα wi-fi εντός σπιτιού και μία ώρα που βρέθηκα εκτός 3G. Εντός το δίκτυο γυρισμένο σε 2g για κλήσεις, αν και δεν έκανα πολλές. Απενεργοποιημένα google now, τοποθεσία, αυτόματος συγχρονισμός, οθόνη Moto κλπ. Και πέρασα ακριβώς μια μέρα από τη φόρτιση μέχρι να πάει στο 5%. Το βράδυ το είχα σε flight mode όσο κοιμόμουν. Νομίζω πως τα πάει καλά το μικρό....
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα το δοκίμαζα. Νομίζω πως έχει κυκλοφορήσει σε άλλη έκδοση και όχι ΧΤ1524.
Link to comment
Share on other sites

οσοι ειστε unlock bootloader μπορειταi να κατεβασετε και να περασετε την επισημη 5.1...αν βαριεστε να περιμενετε οτα

 

Δε χρειάζεται ξεκλείδωτο bootloader.

Google Pixel 5
Link to comment
Share on other sites

Το έχω στα χέρια μου εδώ και δυο μέρες. Δεν είναι ικανοποιητικός χρόνος για να κρίνω από τώρα, πάντως το κινητό απλά φυσάει! Και από ταχύτητα και από μπαταρία και από οθόνη.

Βέβαια το παρελθόν μου στα smartphones περιορίζεται στο προ 2ετίας LG Optimus L3 II E430, το οποίο βέβαια δεν μπαίνει καν σε σύγκριση με το Moto E 2gen. Με ξενίζει κάπως το lollipop λογισμικό αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

 

ΥΓ. Θήκη ψάχνω αλλά δεν βρίσκω ποικιλία. Έχει εντοπίσει κάποιος τίποτα καλό και χρηστικό?

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις απάντησε σε αυτό που σε ρώτησα πριν. Ή αν είναι εύκολο δώσε ένα link από αυτό που πέρασες να δούμε τι είναι.
Link to comment
Share on other sites

Το 4g δεν το δοκιμασία γιατί έχω q

Παιδιά υπάρχει τρόπος να βάλουμε gravity box?δοκιμασα κάτι απο xda αλλά τίποτα!!μονο αυτό λείπει!!αν κάποιος μπορεί να μου πει θα με βοηθήσει πολυ

Link to comment
Share on other sites

 

ΥΓ. Θήκη ψάχνω αλλά δεν βρίσκω ποικιλία. Έχει εντοπίσει κάποιος τίποτα καλό και χρηστικό?

Επειδή αρχικά μου φάνηκαν πολλά τα 15€ για να τη grip shell, παρήγγειλα μια απλή σιλικόνης από e-bay με κόστος 1-2€. Όταν με το καλό έρθει θα αναφέρω εντυπώσεις.

Είχα και μία μεμβράνη από το προηγούμενο Moto G που είχα, την έκοψα και με ψαλίδι σε μέγεθος ικανό να πιάνει μόνο την οθόνη και την έχω βάλει μέχρι να μου έρθουν 6 που πήρα επίσης από ebay. Με αυτά τα 2(απλή θήκη και μεμβράνη) νομίζω πως είναι ικανό να αντέξει μετά.

 

Το 4g δεν το δοκιμασία γιατί έχω q
Παιδιά υπάρχει τρόπος να βάλουμε gravity box?δοκιμασα κάτι απο xda αλλά τίποτα!!μονο αυτό λείπει!!αν κάποιος μπορεί να μου πει θα με βοηθήσει πολυ

Αν θέλεις δώσε να δούμε τι είναι αυτό που πέρασες στο κινητό.

Αν πας στις ρυθμίσεις=>σχετικά με το τηλεφώνο(τέρμα κάτω) σου γράφει ακόμα μοντέλο XT1524(SKU υλικού) ή έχει αλλάξει;

 

Πληροφοριακά, αν αλλάξεις κάρτα sim μπορείς να έχεις 4G και στην Q. Πριν 2 μήνες είχα αλλάξει δωρεάν σε 2 νουμεράκια που έχω.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αρχικά μου φάνηκαν πολλά τα 15€ για να τη grip shell, παρήγγειλα μια απλή σιλικόνης από e-bay με κόστος 1-2€. Όταν με το καλό έρθει θα αναφέρω εντυπώσεις.

Είχα και μία μεμβράνη από το προηγούμενο Moto G που είχα, την έκοψα και με ψαλίδι σε μέγεθος ικανό να πιάνει μόνο την οθόνη και την έχω βάλει μέχρι να μου έρθουν 6 που πήρα επίσης από ebay. Με αυτά τα 2(απλή θήκη και μεμβράνη) νομίζω πως είναι ικανό να αντέξει μετά.

 

 

Αν θέλεις δώσε να δούμε τι είναι αυτό που πέρασες στο κινητό.

Αν πας στις ρυθμίσεις=>σχετικά με το τηλεφώνο(τέρμα κάτω) σου γράφει ακόμα μοντέλο XT1524(SKU υλικού) ή έχει αλλάξει;

 

Πληροφοριακά, αν αλλάξεις κάρτα sim μπορείς να έχεις 4G και στην Q. Πριν 2 μήνες είχα αλλάξει δωρεάν σε 2 νουμεράκια που έχω.

Το κοίταξα και λεει sku υλικού ΧT1524.σε λίγο σου Στέλνω και το λινκ για κατέβασμα.όσο για την q εγώ είμαι Λάρισα..χλωμό πολύ για 4g:(

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Motorola Moto E (2nd gen - 2015)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...