Jump to content

Μετά το iphone 5 τι;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια χαρά παιδιά,

Κάτοχος του 5ριου εδώ και 1.5 χρόνο και αν και είμαι αρκετά ευχαριστημένος λέω να το δώσω για να πάω σε κάτι με μεγαλύτερη οθόνη (~5"). Για αλλαγή λέω να δοκιμάσω συσκευή με android.

Τα βασικά κριτήρια είναι: καλή οθόνη, μεγάλη αυτονομία (το πεντάρι μου εβγαζε 2 μέρες), smoothness, ποιότητα κατασκευης, αντοχή στο χρόνο (θα το κρατήσω μίνιμουμ 2 χρόνια).

Χρήση: web browsing, σημειώσεις, διαβασμα pdf αρχείων, φωτογραφία - βίντεο, σπάνια κάποιο παιχνίδι

στα χρήματα που δίνω, μου αρέσουν το xperia z3 και το one m8 αλλά προβληματίζομαι λόγω της παλαιότητάς τους. Στην εξίσωση βάζω και το galaxy s6 αν και μου φαίνεται -ακόμη- ακριβό.

Τι λέτε;

ΥΓ. γνωρίζει κανείς φίλος κατάστημα που να αγοράζει μεταχειρισμένα κινητά στο Ηράκλειο κρήτης; (δέν έχω τη διάθεση και το χρόνο για αγγελίες παζάρια αντικαταβολές κλπ)

max 500...

Το z3 ειναι πολυ καλο,αν και περσινο μοντελο...ειναι αρκετα γρηγορο,η κάμερα ειναι αρκετα καλη,η μπαταρια αρκετα καλη.Μπορεις να δεις και το g3 αμα θες ακομα πιο μεγαλο μεγεθος(5,5 ιντσες αλλα αρκετα μαζεμενα τα περιθωρια) καλη καμερα,ηχος αρκετα καλος σε ενταση αλλα και ποιοτητα.Μονο μειον ειναι η μπαταρια(θελει καθε μερα φορτιση)αλλα και η οχι τοσο φωτεινη οθονη σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Επισης δες και το Galaxy s5.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

max 500...

Αν βάζεις και το galaxy s6 πάνε καλυτερα σε iphone 6 που εχεις μαθει κιόλας σε αυτό το περιβάλλον! Αλλιως σε λιγότερα χρημαγα θα έλεγα και εγώ Ζ3 πολύ δυνατο!

To Z3 δε το λες και παλιο... η τωρινη ναυαρχιδα της Σονυ ειναι.. Το Μ8 δεν δειχνει να υπολειπεται σε κατι σοβαρο απεναντι στο Μ9 οποτε... Και τα 2 φοβερες συσκευες η καθεμια με τα ατου της.. Θα σου ελεγα ισως το Ζ3 επειδη αναφερεις φωτος-βιντεο και ειναι μαλλον λιγο καλυτερο απο το Μ8 σε αυτο το τομεα..

Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey -->

Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite --> Pixel 9

Αν βάζεις και το galaxy s6 πάνε καλυτερα σε iphone 6 που εχεις μαθει κιόλας σε αυτό το περιβάλλον! Αλλιως σε λιγότερα χρημαγα θα έλεγα και εγώ Ζ3 πολύ δυνατο!

η καλύτερη επιλογή θα ήταν το i-phone 6 από τη στιγμή που είχε πριν το 5

η καλύτερη επιλογή θα ήταν το i-phone 6 από τη στιγμή που είχε πριν το 5

Ναι αλλά ο ίδιος λέει πως θέλει να κοιτάξει Android για αλλαγή...

Ναι αλλά ο ίδιος λέει πως θέλει να κοιτάξει Android για αλλαγή...

Και μετα απο λιγο καιρο να θελει να ξανακανει αλλαγη σε ios :p

Iphone 6 γιατι μετα απο δυο χρονια θα το σπρωξεις 300+ ευρο για να παρεις αλλο. ;) Και αφου ξερεις κ το περιβάλλον θα γουσταρεις με ενα μεγαλύτερο γρηγορότερο και ομορφότερο ιφον.

Πρίν 3 μήνες ήμουν ακριβώς στην κατάστασση που είσαι τώρα.

Είχα iphone 5 για 2 χρόνια.Πολύ ευχαριστημένος.Σκεφτόμουν για το iphone 6 αλλά ήταν πολύ ακριβό για την τσέπη μου και επιπλέον ήθελα να δοκιμάσω το android γιατί δεν είχα ξαναπάρει.

Κατέληξα στο Ζ3 από το οποίο είμαι υπερικανοποιημένος.

Φοβερή μπαταρία και γενικά σαν τηλ άψογο σε όλα του.

Το μόνο μείον σε σχέση με το iphone 5 είναι η καμερα.Πιστευω το 5αρι έβγαζε καλύτερες φωτογραφίες.

Και μιλάω για συγκριση στην οθόνη του υπολογιστή με ζουμ(όχι στην οθονη του κινητού).

Iphone 6 γιατι μετα απο δυο χρονια θα το σπρωξεις 300+ ευρο για να παρεις αλλο. ;) Και αφου ξερεις κ το περιβάλλον θα γουσταρεις με ενα μεγαλύτερο γρηγορότερο και ομορφότερο ιφον.

Καλά,μη βασίζεσαι σε αυτό.Εγώ για το 5άρι έδωσα 739 ευρώ(Φλεβάρη 2013) και τώρα(Φλεβάρη 2015) πάνω από 250 ευρώ δεν έβρισκα να το δώσω.

Edited by billys_541

παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

καταλήγω στο z3 το οποίο το είδα απο κοντα και μου άρεσε ιδιαίτερα σαν κατασκευή. Το iphone όπως είπα το απορριπτω λόγω τιμής, οθόνης 4.7" (σε κανενα χρόνο θα μου φαίνεται πάλι μικρή) και για να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς δεν είδα και το Μ8 για να έχω μια σφαιρική γνώμη. Μου άρεσε και το s6/s6 edge αλλά απο ότι διαβάζω απο μπαταρία είναι λίγο πίσω.

μια μικρή απορία: η οθόνη του Ζ3, σε σχέση με του iphone 6 έδειχνε λιγότερο "ζωντανή" παρόλο που ήταν και οι 2 στο 100% φωτεινότητα. παίζει κάποια άλλη ρύθμιση γιατί η διαφορά ήταν εμφανής.

Επίσης το Ζ4 ξερουμε πότε βγαίνει; μήπως να περιμένω λίγο;

παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

καταλήγω στο z3 το οποίο το είδα απο κοντα και μου άρεσε ιδιαίτερα σαν κατασκευή. Το iphone όπως είπα το απορριπτω λόγω τιμής, οθόνης 4.7" (σε κανενα χρόνο θα μου φαίνεται πάλι μικρή) και για να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό. Δυστυχώς δεν είδα και το Μ8 για να έχω μια σφαιρική γνώμη. Μου άρεσε και το s6/s6 edge αλλά απο ότι διαβάζω απο μπαταρία είναι λίγο πίσω.

μια μικρή απορία: η οθόνη του Ζ3, σε σχέση με του iphone 6 έδειχνε λιγότερο "ζωντανή" παρόλο που ήταν και οι 2 στο 100% φωτεινότητα. παίζει κάποια άλλη ρύθμιση γιατί η διαφορά ήταν εμφανής.

Επίσης το Ζ4 ξερουμε πότε βγαίνει; μήπως να περιμένω λίγο;

To Z4 νομιζω ειπανε Ιούλιο! Το 6αρι έχει τρομερή οθόνη νομιζω είναι ελάχιστα όπως είπες πιο ζωντανη αλλά και το Ζ3 είναι εκπληκτικό δεν νομιζω να εχεις κανένα θέμα απο άποψη οθόνης έχει κανει τρομερή δουλεια η σονυ