Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην πραξη τι γινεται?Γιατι αν δεν τα αγοραζαν,δεν θα ειχαμε την κουβεντα αυτη.

Το τι γίνεται στην πράξη δεν δικαιολογεί το τι γίνεται πριν την πράξη. :p

Και τα ναρκωτικά είναι παράνομα, και οι ληστείες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν γίνονται ή δεν υφίστανται.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το τι γίνεται στην πράξη δεν δικαιολογεί το τι γίνεται πριν την πράξη. :p

Και τα ναρκωτικά είναι παράνομα, και οι ληστείες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν γίνονται ή δεν υφίστανται.

Υπαρχουν αρκετοι λογοι που καποιοι αγοραζουν μια ρεπλικα.Καποιος θελει να δοκιμασει το ρολοι ,πριν αγορασει το οριτζιναλ,καποιος αλλος,πραγμα που εχει συμβει,για να κανει συγκριτικο με το αυθεντικο,που εχει στην κατοχη του(κυριως πανεραι,λογω ευκολης και αξιοπιστης αντιγραφης,unitas 64xx),καποιος απλα για να το φορεσει.Απλα δεχομαι,οτι υπαρχει και αυτη η μεγαλη μεριδα αγοραστων.

Πολύ επιτυχημένο το σχόλιο του VeCo για τη Rolex...

Αυτό το σχόλιο του Voodooman ότι «δεν τον νοιαζει η παρανομία» που ενθουσίασε και τον συνονοματο γιατρό, δεν το καταλαβαίνω.

Σας συμβαίνει και με τα ναρκωτικά, τις ληστείες, βιασμούς κλπ;

Δεν είναι προκλητική η διατύπωση;

Αν Louis θέλω να δοκιμάσω μια Ferrari να βουτηξω μια που παρκάρει στη γειτονιά μου;

Αν θέλω να δω αν είναι πιο ανθεκτική από ένα VW;

Μην τρελαθούμε...

Φιλικά

Κωστης

Edited by VIWOW

Αν Louis θέλω να δοκιμάσω μια Ferrari να βουτηξω μια που παρκάρει στη γειτονιά μου;

παραχαραξη...ολοι εμεις λοιπον,κατα τα λεγομενα σας θα πρεπει να νιωθουμε τυψεις,αφου εμμεσα υποστηριζουμε και προαγουμε ,με την σκεψη μας και μονο, την παρανομια στην αγορα του ρολογιου,με αθωα θυματα τις μεγαλες εταιριες.Σε κανενα ξενο φορουμ και σε αναλογο θεμα,δεν ειδα ποτε κανενα να κοπτετε τοσο πολυ,οσο εσεις...ολα οσο ειπα ισχυουν και ξεχασα να προσθεσω ,την χρηση σε μεγαλο βαθμο των ρολογιων ρεπλικα σε ταινιες και διαφημιστικα σποτ.Δεν πιστευω οτι οι εταιριες δεν γνωριζουν,αλλα ισως αυτα πο χανουν να ειναι πολυ λιγοτερα,απο τα εξοδα για το "ανελεητο " κυνηγι της ρεπλικας.

Η πανεραι ,μπορει να μπλοκαρει την παραγωγη ρολογιων που στο καντραν αναγραφεται marina militare,αλλα δεν μπορει να απαγορευσει στην ιδια εταιρια,να παραγει το ρολοι χωρις το logo...δεν ειναι αποκλειστικοτητα της η κασα...ασε δε που οσο θυμαμαι ,πρωτη ειχε αναλογη κασα η VC

Edited by louis_1900

Συγνώμη Louis έχεις δίκιο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τρεις είναι οι λόγοι που πουλιουνται μαϊμούδες.

1 για δοκιμή στον καρπό πριν αγοράσουν το αυθεντικό.

2 για να κάνουν τεστ με το αυθεντικό

3 για να το χρησιμοποιήσουν στον κινηματογράφο!

Σπανιωτατα να αγοράσει και κάποιος μαϊμού για να την φορέσει!

Ουρά κάνουν στην Ερμου σκηνοθέτες και πειραματιζομενοι.

Όσον αφορά τι γράφουν τα ξένα φόρουμ, στα οποία γράφουν ξένοι και δεν υπαρχειπεριπτωση ένας Γερμανος , Ιαπωνας η Ελβετος να γράψει «εμένα δεν με νοιάζει η παρανομία», ενώ παράλληλα κανείς από τους συναδέλφους μου (Pierre Maillard, Francois Jean Daehn, Jean Philippe Arm, Gregory Pons, Eric Othenin Girard κλπ) δεν γράφουν σε φόρουμ.

Αν θέλεις να δεις μάλιστα πως λειτουργούν τα πιο μεγάλα φόρουμ στον κόσμο δες στην τελευταία είδηση στο portal μου http://www.clepsydre.gr στα News πως εσβησαν ένα ποστ που ανέφερε ότι η Bvlgari αρνείται το σέρβις στα Gerald Genta και Daniel Roth και πως έσβησαν δεκάδες ποστ μελών για τον Francois Paul Journe επειδηη αρνήθηκε να πληρώσει διαφήμιση.

Τα κίνητρα για τις εταιρείες προκειμένου να κυνηγούν τους παράνομους είναι και οικονομικά.

Ο VCA εισέπραξε πριν λίγα χρόνια κοντά στα 30.000.000€ με μόνο κόστος τον μισθό των δικηγόρων που ήδη είχε!

Και βέβαια κυνηγούν όποιον αντιγράφει κάτι που έχουν τα δικαιώματα και όχι κάτι που μοιάζει γενικώς.

Η Panerai θα ήθελε να μην υπάρχει ούτε μια μαϊμού.

Αν ήξερες τον Angelo Bonati και τον τροπο που σκέπτεται θα το θεωρουσες αυτονόητο.

Φιλικά

Κωστης

ΥΓ Γενικα δεν είναι παράμετρος των επιλογών μου, αν υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα. Άλλωστε αν κοιταγα πριν κάνω κάτι αν γίνεται αλλού, δεν θα είχα κάνει τίποτα πρωτότυπο.

Όταν ξεκίνησα το 1ο Σαλονι Τψηλης Ωρολογοποιιας, το 1998, δεν υπήρχε κάτι ανάλογο σε Παρισι, Λονδινο, Μιλανο κλπ. Και δεν υπάρχει ακόμη. Εγώ έκανα 11 Very Important Watches σε 9 χρόνια. Έπρεπε να μην τις κάνω επειδή δεν υπήρχαν έξω;

Όταν πήρα συνέντευξη στον George Daniels πριν ένα χρόνο κατάλαβα ότι κανείς δεν του είχε κάνει για δεκαετίες!

Πρόσφατα έκανα το πρώτο κομικ με ρολόγια διεθνώς. Έπρεπε να περιμένω πρώτα το Orologi?

Edited by VIWOW

Αφαιρέθηκαν off-topic posts. Το θέμα του topic είναι τα ρολόγια, παρακαλώ μείνετε σε αυτό!

κατα καποιο περιεργο τροπο ,καθε φορα μας παρουσιαζετε το βιογραφικο σας και τις γνωριμιες σας.τα ρολογια ρεπλικα ειναι μια πραγματικοτητα ,οχι μαιμουδες,μιλαω για ρεπλικα.

κατα καποιο περιεργο τροπο ,καθε φορα μας παρουσιαζετε το βιογραφικο σας και τις γνωριμιες σας.τα ρολογια ρεπλικα ειναι μια πραγματικοτητα ,οχι μαιμουδες,μιλαω για ρεπλικα.

Κάποιος που ενδιαφέρεται για τα ρολόγια (εκτός αν είναι πολύ συμπλεγματικός) χαίρεται που στο φόρουμ υπάρχει κάποιος που γνωρίζει προσωπικά τους ιδιοκτήτες ή Προέδρους των εταιρειών και έτσι μπορεί να συνεισφέρει στη συζήτηση με κάτι που ξέρει off the record, από προσωπικές του συζητήσεις με τους ανθρώπους που διευθύνουν τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα αγαπημένα μας ρολόγια.

Καταλαβαίνω το ότι το γεγονός ότι έγραψα ότι ο Πρόεδρος της Panerai ενοχλείται από τις μαιμούδες, "χαλάει" το ότι εσύ έγραψες (αυθαίρετα, από τη φαντασία σου) ότι η Panerai δεν ενοχλείται από τις μαιμούδες, αλλά τι να κάνουμε, ίσως θα πρέπει να μην εκφράζεις ανθρώπους (πόσο μάλλον εταιρείες) που δεν γνωρίζεις παρά μόνο από φωτογραφίες, άντε να εχεις δει και 5 ρολόγια ζωντανά.

Εκτός από την Angelo Bonati, την αρχή όλη της Panerai έκανε ο Μιλανέζος Franco Cologni, με τον οποίο έχω συζητήσει το θέμα των μαιμούδων στη συνέντευξη που του ΄έκανα (sorry, αν την αναφορά σε πράγματα που έχω κάνει εκλαμβάνεις προσωπικά με αρνητικό τρόπο, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να δουλεύω, για να αισθανθείς καλύτερα).

Ιδού και η συνέντευξη του Cologni, που περιέχει το σχόλιό του για τις μαιμούδες, http://clepsydre.gr/issuearticle.php?id=29

Όσο γι αυτό που αναφέρεις για τις ρέπλικες, κατά περίεργο τρόπο (που γράφεις και εσύ) δεν διάβασες ολόκληρο ποστ που έχω ανεβάσει λίγα ποστ πιο πριν, όπου εξηγώ ότι όλα αυτά που γράφω αφορούν τα εξ'ολοκλήρου παράνομα ρολόγια, ενώ η αντιγραφή γνωστών σχεδίων όπως του Sub που υπάρχουν άνω των 50 ετών, είναι πιο πολύπλοκο ζήτημα και ισχύει και μια λογική ότι κάτι που υπάρχει πάνω από 50 χρόνια αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά (έδωσα παράδειγμα την Carmen του Bizet και τις καρέκλες του Ludwig Mies Van Der Rohe), καθώς και ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτά τα ρολόγια (Steinhart κα) είναι νόμιμες, υπάρχουν έχουν κανονική σχέση με τις αρχές κλπ κλπ

Και τα δικαστήρια έχουν αυτή την αντιμετώπιση.

Το πρόβλημα είναι τα ρολόγια που γράφουν επάνω Rolex κλπ, από πλευράς παρανομίας. Το άλλο εμπίπτει στο θέμα της αισθητικής κατά τη γνώμη μου.

Κανείς δεν σου απαγορεύει να ντυθείς σαν τον Τραβόλτα στον "Πυρετό το Σαββατόβραδο" ή σαν τον Μάικλ Τζάκσον.

Το κάνουν όμως συγκεκριμένης αισθητικής άνθρωποι...

Φιλικά

Κωστής.

ΥΓ. Θα παρακαλούσα να μην μεταφέρεις το πρόβλημα από άλλα φόρουμ, στο οποίο είσαι global moderator και έχουμε τσακωθεί, στο myphone. Οι άνθρωποι εδώ προσφέρουν πραγματική φιλοξενία και ακόμη και αν διαφωνείς με κάτι που κάνουν, δείχνουν τουλάχιστον τη διάθεση να ακούσουν και να είναι δίκαιοι.

Έτσι αν και τα θέματα "προσφέρονται" συχνά για καβγά, το έχουμε αποφύγει μέχρι τώρα. Είναι επίσης κατά τη γνώμη μου λάθος να εξαντλείται το θέμα του ρολογιού στις μαιμούδες και τις ρέπλικες.

Η Ωρολογοποιία έχει αξία γιατί είναι πάνω απ' όλα ένας χώρος υψηλής δημιουργικότητας, διατήρησης των τεχνικών και της παράδοσης με σεβασμό μέσα από τους αιώνες και ευγενούς ανταγωνισμού για το ποιός θα κατασκευάσει το πιο πολύπλοκο και το πιο δύσκολο. Αυτό που δεν έχει ξαναγίνει.

Είναι λάθος να εστιάζουμε μόνο σε αυτός που κλέβοντας περισσότερο ή λιγότερο, προσπαθούν χωρίς ιδρώτα να βγάλουν χρήματα από τις ιδέες και την δουλειά άλλων!

Δεν είναι το σωστό πρότυπο. Η δουλειά μου ήταν πάντα να αναδεικνύω, αυτό που έχει ενδιαφέρον και μοναδικότητα. Με την διαρκή αναζήτηση του να ικανοποιήσει κάποιος τα μέλη ενός φόρουμ, μπαίνει στο τριπάκι να βρει φθηνότερα το προφανώς ωραίο και επιθυμητό από όλους, αλλά -πίστεψέ με- είναι μια οδός που δεν συνάγει με τις αρχές και το νόημα του καλού ρολογιού.

Στην είσοδο του εργοστασίου της Patek Philippe, στο Plan les Ouates, υπάρχει ένα τεράστιο γλυπτό που αναφέρεται σε μια απο τις μεγάλες ανακαλύψεις του Breguet!

Αυτό εγώ αγαπώ στην ωρολογοποιία και έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου. Έχει καμία σχέση αυτό με τις μαιμούδες, ή τις ρέπλικες; Ή αυτή την παιδική συμπεριφορά, να "ανταγωνιζόμαστε" έναν επαγγελματια, επειδή στον ελεύθερο χρόνο μας χαζεύουμε 5 φόρουμ;

Edited by VIWOW

παραχαραξη...ολοι εμεις λοιπον,κατα τα λεγομενα σας θα πρεπει να νιωθουμε τυψεις,αφου εμμεσα υποστηριζουμε και προαγουμε ,με την σκεψη μας και μονο, την παρανομια στην αγορα του ρολογιου,με αθωα θυματα τις μεγαλες εταιριες.

Δεν είναι θέμα αθώων θυμάτων, ούτε εάν η Rolex αξίζει τις απομιμήσεις της και η Vacheron όχι. Το θέμα είναι πως πρόκειται για κάτι παράνομο, το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί για τον παραχαράκτη κέρδος στον κόπο του άλλου.

Αν κάνω εγώ μία εργασία στο πανεπιστήμιο και την χρησιμοποιήσει ο άλλος δεν εκμεταλλεύεται τον κόπο μου; Εάν μοχθήσω για να δημιουργήσω μία εταιρεία λογισμικού, δεν εκμεταλλεύεται τον κόπο μου κάποιος που αντιγράφει τα προγράμματα μου;

Το αν γίνεται ή όχι, προσωπικά δεν το εξετάζω. Γίνεται, δεν σημαίνει όμως ούτε ότι πρέπει, ούτε ότι κατ' οιονδήποτε τρόπο δικαιολογείται.

Σε κανενα ξενο φορουμ και σε αναλογο θεμα,δεν ειδα ποτε κανενα να κοπτετε τοσο πολυ,οσο εσεις...ολα οσο ειπα ισχυουν και ξεχασα να προσθεσω ,την χρηση σε μεγαλο βαθμο των ρολογιων ρεπλικα σε ταινιες και διαφημιστικα σποτ.Δεν πιστευω οτι οι εταιριες δεν γνωριζουν,αλλα ισως αυτα πο χανουν να ειναι πολυ λιγοτερα,απο τα εξοδα για το "ανελεητο " κυνηγι της ρεπλικας.

Είμαι εξαιρετικά καλόπιστος και δέχομαι αυτό που λες. Δεν παύει όμως να είναι γεμάτη η αγορά απομιμήσεις Rolex και Gucci, Panerai και Louis Vuitton για λάθους λόγους. Για να είμεθα πιο ακριβείς, στις 100 απομιμήσεις, άντε οι 20 να δικαιολογούνται για τους λόγους που λες. Οι υπόλοιπες 80 είναι καθαρά για εκμετάλλευση.

Τώρα, σε άλλο επίπεδο, εάν κάποιος θεωρεί ότι η Rolex και κάθε Rolex κοστολογεί το προϊόν της ακριβά, απλά δεν αγοράζει. Δεν δικαιολογεί η τιμή ενός προϊόντος την αντιγραφή του...

Δεν είναι θέμα αθώων θυμάτων, ούτε εάν η Rolex αξίζει τις απομιμήσεις της και η Vacheron όχι. Το θέμα είναι πως πρόκειται για κάτι παράνομο, το οποίο ουσιαστικά δημιουργεί για τον παραχαράκτη κέρδος στον κόπο του άλλου.

Αν κάνω εγώ μία εργασία στο πανεπιστήμιο και την χρησιμοποιήσει ο άλλος δεν εκμεταλλεύεται τον κόπο μου; Εάν μοχθήσω για να δημιουργήσω μία εταιρεία λογισμικού, δεν εκμεταλλεύεται τον κόπο μου κάποιος που αντιγράφει τα προγράμματα μου;

Το αν γίνεται ή όχι, προσωπικά δεν το εξετάζω. Γίνεται, δεν σημαίνει όμως ούτε ότι πρέπει, ούτε ότι κατ' οιονδήποτε τρόπο δικαιολογείται.

Είμαι εξαιρετικά καλόπιστος και δέχομαι αυτό που λες. Δεν παύει όμως να είναι γεμάτη η αγορά απομιμήσεις Rolex και Gucci, Panerai και Louis Vuitton για λάθους λόγους. Για να είμεθα πιο ακριβείς, στις 100 απομιμήσεις, άντε οι 20 να δικαιολογούνται για τους λόγους που λες. Οι υπόλοιπες 80 είναι καθαρά για εκμετάλλευση.

Τώρα, σε άλλο επίπεδο, εάν κάποιος θεωρεί ότι η Rolex και κάθε Rolex κοστολογεί το προϊόν της ακριβά, απλά δεν αγοράζει. Δεν δικαιολογεί η τιμή ενός προϊόντος την αντιγραφή του...

Πές τα ...χρυσόστομε, γιατί με αυτά που διαβάζω είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι, μήπως αντί να πάω στην Τράπεζα να σηκώσω χρήματα, θα ήταν πιο λογικό να τυπώσω στο printer!...

Ισχύουν δηλαδή αυτά που μάθαμε από μικροί, ότι το κουβαδάκι του Γιαννάκη είναι του Γιαννάκη και αυτός θα φύγει από την παιδική χαρά μαζί του.

Γιατί είχα αρχίσει να σκέφτομαι ότι "και ποιός είναι αυτός ο Γιαννάκης, που το βρήκε το κουβαδάκι, αν διακαιολογείται η τιμή του, γιατί να έχει βγάλει τόσα αυτός που φτιάχνει κουβαδάκια" κλπ κλπ

Τώρα γιατί εγώ "κόβω το κεφάλι μου" ότι ο VeCo έχει στη ζωή του δουλέψει για να κάνει κάτι μοναδικό, δικό του και γι αυτό καταλαβαίνει τι είναι να σου κλέβουν τον κόπο σου, ενώ αν ήταν ξαπλωτός και περίμενε από τους άλλους, θα ήταν πιο "άνετος"; (με την περιουσία και τα δικαιώματα των άλλων, βέβαια)

3.000.000 τσάντες Louis Vuitton, YSL, Gucci και Berberry μαιμού πουλιούνται το χρόνο!

Φιλικά

Κωστής

Ενημερωτικά πάντως, το θέμα αυτό έχει αρχίσει και κουράζει λίγο..

Όταν μπαίνω στο Θέμα "Συζήτηση για Ρολόγια" περιμένω να δω κάποιο νέο ρολόι, να δω κανένα Review, κάποια φωτό, κάποια παρουσίαση, κάποιο νέο από Manufakturs, κλπ..

Αντ' αυτού βλέπω σελίδες και σελίδες για τις μαϊμούδες κλπ.. Προσωπικά με κάνει να χάνω το ενδιαφέρον μου για το Θέμα, όσο κι αν μου αρέσουν τα Ρολόγια.

Μια απλή φιλική, ενημέρωση προς όλους.

:cool:

--- Sony Xperia 5 II ---

Έχεις δίκιο.

Άλλωστε γράφουμε οι ίδιοι και οι ίδιοι γι αυτό το θέμα.

Αν περάσουμε τους υπόλοιπους «εξετάσεις» είναι βέβαιο ότι όλοι καταλάβατε τι πιστεύει ο καθένας μας.

Επειδή γράφω από το κινητό, μόλις βρεθώ στον υπολογιστή, θα ποσταρω ρολόι.

Φιλικά

Κωστης

Το θεμα μοιαζει με τα δισκακια που επεισης πουλανε στους δρομους ,και οι εταιριες σκουζουν οτι και καλα θιγονται και πεφτει ο τζιρος τους.

Νομιζουν δηλαδη,οτι σε εποχη κρισως αφ ενος και χειριστης ποιοτητοα αφ ετερου,θα βρεθουν στρατιες ηλιθιων,να δωσουν 25 Ευρω,για να αγορασουν ενα δισκακι,οταν για να πω το πιο ευκολο,το παιρνουν την Κυριακη μαζι με την εφημεριδα;

Το ιδιο και τωρα.Αν καποιος παρει μια μαιμου με υπερυψηλη τιμη original,θα χασει πελατη η Rolex,γιατι το λιγουρι απο τη Νικαια,παιρνει τη μαιμου,ενω αλλοιως,αν αυτη δεν υπηρχε,θα ετρεχε αμεσως στην Πλατεια Κολοκοτρωνη,να σκασει κανα δεκαρι χιλιαρικα,και να αγορασει το γνησιο,απο την αντιπροσωπεια.Ετσι;

Ειπαμε να εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα.

Οσον αφορα στα "εγκληματα" των αντιγραφων,για μενα,καθε αλλο παρα εγκληματα ειναι.Ισα ισα,ο αντιγραφεας,δειχνει οτι μπορει κι αυτος να φτιαξει κατι.

Ο,τι κανανε τα παιδακια στο Δημοτικο,που εβλεπαν κατι και το ζωγραφιζαν.

Και να ξερετε οτι καθε φορα,σε καθε εποχη,οταν ενα αντικειμενο η προιον,ειχε ζητηση,αλλα η τιμη του ηταν υψηλη,αμεσως αναπτυσσοταν μια παραλληλη αγορα.

Αυτο που λεγανε λαθρεμπορία.

Δειτε και λιγο την Καρμεν,εχει ωραιες σκηνες.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Τα πάντα καλώς η κακώς αποτελούν μέρος του κόσμου που ζούμε και αναπνέουμε και όχι μόνο....

Γιατί τα ρολόγια να αποτελούν εξαίρεση....

Δεν έχουν όλοι τη ίδια τρέλα, ούτε όλοι ενδιαφέρονται να ψάξουν και να μάθουν...

Σαφώς και υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή που πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή.

Αλλά δεν είμαι πλέον καθόλου σίγουρος ότι οι σημερινοί ρυθμοί ζωής επιτρέπουν να δούμε όλες τις διαχωριστικές γραμμές που πρέπει απολύτως να σεβόμαστε.

Ακριβό αλλά....

http://www.timeofswitzerland.com/watches/1large/HU_Hublot_Ice-Bang_Big-Bang_King_322-CK-1140-RX.jpg

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

O Θεόδωρος εξακολουθεί να απλοποιεί...

Τον αγοραστή της μαιμούς Rolex, δεν τον χανει η Rolex, αλλά η Seiko, η Tissot κλπ, αφού το μυαλουδάκι του δεν του κόβει ότι με τα λεφτά που παίρνεις κάτι παράνομο, μαιμού και ξεφτίλα, παίρνεις και original σε ΕΞΙΣΟΥ σημαντικές εταιρείες με υπέροχα μοντέλα και όλα αυτά που "δεν σου λενε τίποτα" εσένα Θόδωρε, αλλά πίστεψέ με αποτελείς εξαίρεση.

Όλοι που αγοράζουν μαιμού (εκτός από μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που θέλουν να παραστήσουν ότι το ρολόι τους δεν είναι μαιμού, που υπολογίζω ότι είναι ποσοστιαία αντίστοιχη με τους φαλακρούς που φορούν περουκίνι!) αν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει, θα αγόραζαν ενα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ, ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ρολοι, στα χρήματα που θέλουν γιατί αν η Υψηλή Ωρολογοποιία, ξεκινά από τα 3.000 ευρώ, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Ωρολογοποιία, ξεκινά από τα 50!...

Τώρα κάπου μπερδεύεις την αιτία με το πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμία εκτίμηση στον κόπο του ανθρώπου, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να θεωρείς υπερβολικό το τίμημα ενός cd, (το οποίο είναι το ίδιο με μια διαδρομή με ταξί, μέσα στην πόλη μας), όπως και το ότι θεωρείς ότι όλοι βρίσκουν τη μουσική που ακούν στους πλανόδιους με τα λαθραία.

Είναι μια ένδειξη του ποιός είναι ο κόσμος που αποδέχεται και αγοράζει παράνομα ρολόγια και παράνομα cd's, η ποιότητα της μουσικής που πουλιέται σε παράνομο.

Κάρμεν σίγουρα δεν θα βρεις.

Και αν έβρισκες θα ήταν σε μια ποιότητα/εκτέλεση που είναι μόνο γι αυτούς που αγοράζουν παράνομα cd's.

Ένας άνθρωπος που αγαπάει και γνωρίζει την κλασική μουσική, 99% η εκτέλεση που θέλει να ακούσει δεν υπάρχει καν σε καταστήματα και την παραγγέλνει από το εξωτερικό...

Φιλικά

Κωστής

Το θεμα μοιαζει με τα δισκακια που επεισης πουλανε στους δρομους ,και οι εταιριες σκουζουν οτι και καλα θιγονται και πεφτει ο τζιρος τους.

Δεν θίγεται; Απλή η ερώτηση, χωρίς λεπτομέρειες. Θίγεται ή όχι ο τζίρος της δισκογραφικής/οίκου μόδας/ωρολογοποιίας;

Νομιζουν δηλαδη,οτι σε εποχη κρισως αφ ενος και χειριστης ποιοτητοα αφ ετερου,θα βρεθουν στρατιες ηλιθιων,να δωσουν 25 Ευρω,για να αγορασουν ενα δισκακι,οταν για να πω το πιο ευκολο,το παιρνουν την Κυριακη μαζι με την εφημεριδα;

Ξεφεύγουμε εντελώς από το θέμα, αλλά η απάντηση είναι στο ίδιο σου το σχόλιο. Ένας από τους λόγους που δεν αγοράζει ο κόσμος πλέον cds είναι και η χείριστη ποιότητα της μουσικής. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα ρολόγια. Εκτός κι αν θεωρείς ότι η Vacheron, η Rolex, η Patek, η Rolls Royce, η Hermes και τόσοι κατασκευαστές πολυτελών ειδών δεν προσφέρουν ποιότητα.

Τώρα η κοστολόγηση αυτής της ποιότητας είναι άλλο θέμα, το ξαναείπαμε. Αλλά επίσης είπαμε ξανά ότι το «κοστίζει ακριβότερα απ' όσο θα έπρεπε» δεν δικαιολογεί την αγορά απομίμησης. Αν έχεις προσέξει τον τελευταίο καιρό σε όλους τους τομείς, λόγω ακριβώς της κρίσης, γίνεται στροφή προς τις value for money επιλογές, τις επιλογές δηλαδή αυτές οι οποίες προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Εξ άλλου σκέψου το κι έτσι. Όταν αγοράζω ένα Vacheron αγοράζω το όνομα, την ποιότητα, την ιδέα πίσω από το ρολόι και την κατασκευή του. Όταν αγοράζω μία απομίμηση, δεν αγοράζω τίποτα άλλο παρά μόνον το όνομα. Οπότε πως αυτό «τιμωρεί» την εταιρεία; Ουσιαστικά μπορείς να πεις ότι της κάνει και διαφήμιση, αφού το προϊόν της είναι τόσο επίζηλο που δημιουργούνται απομιμήσεις.

Το ιδιο και τωρα.Αν καποιος παρει μια μαιμου με υπερυψηλη τιμη original,θα χασει πελατη η Rolex,γιατι το λιγουρι απο τη Νικαια,παιρνει τη μαιμου,ενω αλλοιως,αν αυτη δεν υπηρχε,θα ετρεχε αμεσως στην Πλατεια Κολοκοτρωνη,να σκασει κανα δεκαρι χιλιαρικα,και να αγορασει το γνησιο,απο την αντιπροσωπεια.Ετσι;

Ειπαμε να εχουμε επαφη με την πραγματικοτητα.

Δεν χάνει πελάτες η Rolex. Η Rolex και κάθε Rolex το μόνο που χάνει είναι ότι το όνομα της διασύρεται από τους αδαείς που θα αγοράσουν μία απομίμηση και όταν στο μήνα χαλάσει θα φταίνε τη Rolex.

εδιτ: και επιπλέον συμφωνώ με τον Κωστή, ο πελάτης ο οποίος έδωσε ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσει μία απομίμηση/ρέπλικα, θα μπορούσε να είχε αγοράσει ένα σκάλες ανώτερο ποιοτικά κομμάτι, από μία εταιρεία της οποίας οι τιμές είναι οικονομικά προσιτές σε αυτόν.

Οσον αφορα στα "εγκληματα" των αντιγραφων,για μενα,καθε αλλο παρα εγκληματα ειναι.Ισα ισα,ο αντιγραφεας,δειχνει οτι μπορει κι αυτος να φτιαξει κατι.

Ο,τι κανανε τα παιδακια στο Δημοτικο,που εβλεπαν κατι και το ζωγραφιζαν.

Και να ξερετε οτι καθε φορα,σε καθε εποχη,οταν ενα αντικειμενο η προιον,ειχε ζητηση,αλλα η τιμη του ηταν υψηλη,αμεσως αναπτυσσοταν μια παραλληλη αγορα.

Αυτο που λεγανε λαθρεμπορία.

Δειτε και λιγο την Καρμεν,εχει ωραιες σκηνες.

Καθ' όλα υπεραπλουστευμένη άποψη. Το να σχεδιάσω εγώ τα «Ηλιοτρόπια» δεν είναι το ίδιο με το να αντιγράψω πλήρως ένα ρολόι (τσάντα, πορτοφόλι, κλπ.) σε όλες του τις λεπτομέρειες και ακόμη περισσότερο στο όνομα του. Φαντάσου να σχεδιάσω εγώ λοιπόν τα «Ηλιοτρόπια», να αντιγράψω και την υπογραφή του Βαν Γκογκ και να τα πουλήσω. :p

Το να δανειστείς την ιδέα και να σχεδιάσεις κάτι παρόμοιο δεν είναι απαραίτητα κακό, η απόλυτη αντιγραφή της απομίμησης όμως είναι. Εξ άλλου οι πλείστες συλλογές μόδας τις επόμενες σεζόν αντιγράφονται από τους μικρότερους οίκους, το ίδιο συμβαίνει παντού. Αλλά μιλάμε για inspired by, όχι copied by. ;)

Υ.Γ.

Κατανοώ πως πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι το θέμα έχει κουραστεί/κορεστεί αναφορικά με τις απομιμήσεις ρολογιών. Όμως, το θέμα είναι «Συζήτηση για ρολόγια» και όσο η συζήτηση εμπίπτει εντός θέματος, δεν υπάρχει λόγος να διακοπεί με το ζόρι. :)

Edited by VeCo

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι προσυπογράφω αυτά που έγραψε ο VeCo και θα προσθέσω δύο σχόλια.

Ο Gerald Genta, όταν τον ρώτησα αν τον πειράζει που τον αντιγράφουν (όχι οι μαιμουδιάρηδες, αλλά όλες οι εταιρείες, αφού τα περισσότερα ρολόγια μοιάζουν με κάποιο δικό του), μου είπε "Η αντιγραφή μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Αν δεν σε αντιγράφει κανείς, μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά!"

Έχω 15 ζευγάρια John Lobb και αρκετά καλά ρολόγια.

Φέτος αγόρασα ένα ζευγάρι σαγιονάρες Helly Hansen και ένα G-Shock.

Και τα δύο εξαιρετικής ποιότητας.

Στοιχίζουν μαζί λιγότερο από ένα βαζάκι κερί για τα John Lobb μου...

Και παράλληλα έκανα την αυτοκριτική μου:

Πολλά από τα ρολόγια μου τα αγόρασα από μ....ία και John Lobb, θα μπορούσα να έχω αγοράσει 4-5, πιο προσεκτικά διαλεγμένα, που θα με κάλυπταν επίσης για μια ζωή. Έχω 7 μαύρα και όταν φοράω μαύρο κουστούμι, επειδή όλα ταιριάζουν, πρέπει να κάνω Α-μπεμπα-μπλόμ, να δω ποιά θα φορέσω!...

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Off topic, αλλά τόσο μέσα στο θέμα, όσο τίποτα, το μαχητικό αεροσκάφος μαιμού από τους Κινέζους! Το αγοράζουν λέει χώρες υπό καθεστώς δικτατορίας, οι οποίες (κάτι μου θυμίζει) δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα του αεροπλάνου. Το θέλουν απλά για να το επιδείξουν ως απόκτημα του στρατού τους και προτιμούν να φαίνεται ότι έχουν περισσότερα!!!!!!!!

http://www.flightglobal.com/blogs/the-dewline/2010/07/first-glimpse-of-chinese-fight.html

Αυτό το σχόλιο του Voodooman ότι «δεν τον νοιαζει η παρανομία» που ενθουσίασε και τον συνονοματο γιατρό, δεν το καταλαβαίνω.

Σας συμβαίνει και με τα ναρκωτικά, τις ληστείες, βιασμούς κλπ;

Δεν είναι προκλητική η διατύπωση;

Επεμβαίνω για το προσωπικό του πράγματος, γιατί κατά τα άλλα το θέμα "μαίμού" με αφήνει αδιάφορο. Η πραγματική διατύπωσή μου δεν είναι προκλητική, προκλητική όμως είναι η διαστρέβλωση αυτού που γράφω. Έγραψα

Δεν με νοιάζει τόσο πολύ το θέμα της παρανομίας ή της αξιοπιστίας ή της ποιότητας- που με νοιάζουν και αυτά. Πώς αλλιώς δηλαδή να το γράψω;

Και πάλι όμως, αν το θέλεις, ναι, δεν θα βάλω την παραγωγή και διακίνηση μαϊμούδων στο ίδιο επίπεδο με την ληστεία ή τον βιασμό, αν είναι δυνατόν.

Στον δικό μου, διεστραμμένο ίσως, ηθικό κώδικα, οι μαϊμούδες δεν είναι μέσα στην πρώτη εικοσάδα των εγκλημάτων.

Επεμβαίνω για το προσωπικό του πράγματος, γιατί κατά τα άλλα το θέμα "μαίμού" με αφήνει αδιάφορο. Η πραγματική διατύπωσή μου δεν είναι προκλητική, προκλητική όμως είναι η διαστρέβλωση αυτού που γράφω. Έγραψα

Δεν με νοιάζει τόσο πολύ το θέμα της παρανομίας ή της αξιοπιστίας ή της ποιότητας- που με νοιάζουν και αυτά. Πώς αλλιώς δηλαδή να το γράψω;

Και πάλι όμως, αν το θέλεις, ναι, δεν θα βάλω την παραγωγή και διακίνηση μαϊμούδων στο ίδιο επίπεδο με την ληστεία ή τον βιασμό, αν είναι δυνατόν.

Στον δικό μου, διεστραμμένο ίσως, ηθικό κώδικα, οι μαϊμούδες δεν είναι μέσα στην πρώτη εικοσάδα των εγκλημάτων.

Θα σου εξηγήσω, πρώτα πως το έγραψες και μετά, πως έπρεπε να το είχες γράψει για να σημαίνει αυτό που εκ των υστέρων υποστηρίζεις ότι ήθελες να πεις.

Ξέχασες στα bold να φτάσεις μέχρι το τέλος της πρότασης και έτσι εσύ αλλοίωσες τα γραφόμενά σου, δίνοντας άλλο νόημα. Εξηγώ. Έγραψες:

"Δεν με νοιάζει τόσο πολύ το θέμα της παρανομίας ή της αξιοπιστίας ή της ποιότητας- που με νοιάζουν και αυτά. ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΕΡΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝ"

Με την έκφραση το "κύριο πρόβλημα είναι για μένα..." δίνεις την ακριβή διάσταση του πόσο σε ενοχλεί η παρανομία, αφού τα εγκλήματα (13 σημεία έγραψα, είναι περισσότερα) είναι για εσένα μικρότερο πρόβλημα από την αναξιοπρέπεια.

Είναι σα να γράψω αναφερόμενος στις ληστείες:

"Δεν με νοιάζει το ότι είναι παράνομο ή επικίνδυνο για τους περαστικούς -που με νοιάζουν και αυτά. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ληστές βγάζουν εύκολα χρήματα και γίνονται τεμπέληδες."

Ή αναφερόμενος στους βιασμούς, να γράψω:

"Δεν με νοιάζει η βιαιότητα, ή τα ουρλιαχτά ή ο εξευτελισμός της κοπέλας -που με νοιάζουν και αυτά. Το κύριο πρόβλημα είναι για μένα αν φορούσε ο δράστης .... γιατί είναι και ένα θέμα υγείας"

Από την σοβαρότητα δηλαδή αυτού που είναι για σένα το "κυριο θέμα", καταλαβαίνουμε και πόσο σε νοιάζει η παρανομία, αφού από το "δεν με νοιάζει - που με νοιάζουν και αυτά", δεν καταλαβαίνουμε αν σε νοιάζει και πόσο!...

Τώρα αν ήθελες να πεις, αυτό που εκ των υστέρων λες οτι είπες, είναι απλό πως το γράφεις.

Αφού παραδεχτείς ότι προφανώς γίνονται πολλές παράνομες πράξεις, γράφεις ότι είναι για εσένα ΚΑΙ ένα θέμα αξιοπρέπειας. Ως συμπληρωματικό, όχι ως κύριο. Δεν γίνεται η αξιοπρέπεια να προπορεύεται των εγκλημάτων.

Και αν δεν το καταλαβαίνεις εσύ ότι γίνονται εγκλήματα, τότε να μας πεις το ονοματεπώνυμο ενός που κανει τέτοιες δουλειές ή να μας εξηγήσεις γιατί φυλάνε τα εργαστήρια με στρατούς ολόκληρους.

Τώρα, δεν έβαλα στο ζύγι τα εγκλήματα να τα ζυγίσω, θα σε ενημερώσω όμως ότι σε τζίρο τα παράνομα προιόντα είναι το 7% του διεθνούς τζίρου, που σημαίνει ότι επηρεάζει η ύπαρξή τους εκατοντάδες εκατομμύρια οικογένειες κάθε μέρα, αφού όπως εξήγησα οι πρακτικές του παράνομου εμπορίου δεν βοηθούν την εργασία των ανθρώπων.

Προφανώς κάποιοι χαίρονται γιατί νομίζουν ότι βλάπτονται μόνο τα εργοστάσια.

Τα εργοστάσια δεν είναι σκέτα κτήρια. Επειδή έχω πάει, σε διαβεβαιώ, ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν...

Εσύ φίλε Voodooman, άστο εκτός εικοσάδας... Αυτό έχει ήδη καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία και αν δεν σταματήσει θα καταστρέψει κάθε νομιμότητα και προσπάθεια δημιουργίας.

Εκεί που όλα είναι ξέφραγα, κανείς δεν κάνει τίποτα. Γιατί να κάνεις κάτι, γιατί να μοχθήσεις αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο που να σε προστατεύει, αν δεν μπορείς να επωφεληθείς από τον κόπο σου και τις ιδέες σου;

Φιλικά

Κωστής

Edited by VIWOW

Μα είναι δυνατόν και όμως είναι βεβαίως βεβαίως ....

Τυχαίο δεν νομίζω.....

Τέλος οφ τοπικ

Με αφήνει αδιάφορο

Όχι όμως αυτό το δεύτερο λινκ εξηγεί γιατί....

http://www.omegawatches.com/fileadmin/images/watches/soldier-detail/22230422001001-20.png

Για δείτε εδώ ΕΔΩ και κάτι νέο ΕΔΩ

Edited by stardrive
προσθηκη λινκ

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Ακόμη και στις μαϊμούδες πάντως, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργησεις και να κανεις χιούμορ.

Έτσι μια κυρία κατέθεσε το σήμα LOUISE BIDON κάνοντας εξαλη την Louis Vuitton, αφού το Louise είναι το θηλυκό του Louis, ενώ bidon είναι στα γαλλικά το πλαστό. Η εταιρεία παράγει φτηνές, ανακυκλωσιμες τσάντες, ενώ «βροχή» έπεσαν οι μηνύσεις!...

Φιλικά

Κωστης

ΥΓ Ζητω συγνώμη για το off topic, νομίζω όμως ότι έχει ενδιαφέρον η παράθεση μαιμουδων που κατασκευάζονται με μόνο στόχο το εύκολο κέρδος, με πραγματικά ευστοχες ιδέες.

Edited by VIWOW

Πάρα πολύ όμορφο ρολόι το καινούριο Ωμέγα Seamaster.

Απλό, λιτό κι απέριττο.. Bond Style.. (και ο James Bond Ωmega Seamaster δεν φοράει στις τελευταίες ταινίες αν δεν κάνω λάθος?)

--- Sony Xperia 5 II ---

Πάρα πολύ όμορφο ρολόι το καινούριο Ωμέγα Seamaster.

Απλό, λιτό κι απέριττο.. Bond Style.. (και ο James Bond Ωmega Seamaster δεν φοράει στις τελευταίες ταινίες αν δεν κάνω λάθος?)

O James Bond φοράει Seamaster από την εποχή του Pierce Brosnan στον ρόλο και του Jean Claude Biver στην Ω.

Ο Sean Connery φορούσε Rolex.

Φιλικά

Κωστης

ωστε απο τη λουις βιττον πεσανε βροχη μυνησεις? παλι καλα που δεν κανουνε μυνησεις σε οτι αρχιζει απο ελ και βε.με πια λογικη ? παραπλησιο ονομα και διαφορετικο αντικειμενο...

καποτε στη σχολη,στο μαθημα της μικροκυματικης εκανα εργασια για την διοδο γκανν ,οποτε να υποθεσω οτι το ονομα της,και η λειτουργια της μου ανηκουν? οτι θελουμε λεμε? αυτες οι εταιριες εχουν το τροπο και πατενταρουν και κλεινουν δικαιωματα ενω εμεισ δεν μπορουμε...οποτε εμεις σαν προβατα πειθηνια πρεπει να υπακουμε σε οτι επιβαλουν..για να εχουν οι διευθηνταδες τους εξαψηφιους μισθους...ετσι παει..

εχετε καταλαβει οτι οι καθε ειδους περιορισμοι εχουν αυξηθει στη ζωη σας? πως αντιδρατε? με το να υιοθετουμε τις πολιτικες των εταιριων και των εμπορων που κατα το δοκουν κανουν οτι θελουν?...

η ολη συζητηση μου θυμιζει οταν πηγαινω σουπερ μαρκετ με τους προωθητες προιοντων να σου λενε τι να ψωνισεις? σου λενε στη δουλεια σου πως να δουλεψεις,σου λενε και μετα τι να ψωνισεις, στην τηλεοραση σου λενε και πως να ζησεις κτλπ. αν θελω να παρω μαιμου θα παρω,δεν θα μου πει κανενας τι να αγορασω,δεν τα βγαλαμε μαζι τα λεφτα...

και αν το κρατος χανει λεφτα απο την φορολογια, κερδιζει με το να φευγουν λιγοτερα χρηματα απο την χωρα...ουτε θεσεις εργασιας χανονται,γιατι παραμενουν για να κυκλοφορησουν περισοτερα ευρω μεσα στη χωρα,( σε αλλους τομεις της οικονομιας που πιθανον εκει να εχουμε και παραγωγη ελληνικων προιοντων)

Edited by nectarios73

Υπενθυμίζω: το θέμα μας αφορά στα ρολόγια και μόνον. Παρακαλώ πολύ να μην επεκταθούμε πέραν αυτού. Ευχαριστώ. :)