Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ok τελικα συμφωνουμε, απλα για το τελευταιο περι κοινωνιας και ζουγκλας αστο καλυτερα σε αυτη τη ζουγκλα οπως λες αν παρω εγω μια ρεπλικα δεν νομιζω οτι θα χαλασω την ''ησυχια'' της

Παίρνοντας όμως συνεχίζεις να ταΐζεις τη ζούγκλα μεγαλώνοντας την.

Στο 2ο λινκ, που πουλάει μαϊμούδες Reverso, οι φωτογραφίες των ρολογιων είναι οι επίσημες του εργοστασίου, οπότε δεν ξέρεις ούτε καν πως θα είναι τα ρολόγια.

Στο 1ο και το 4ο δεν είδα Reverso.

Στο 3ο έχει χωρίς όμως η κάσα να περιστρέφεται (το βασικο χαρακτηριστικό του μοντέλου) και χωρίς ούτε καν τις χαρακτηριστικές αυλακιές στο επάνω και κάτω μέρος της κάσας.

Η κασα του Reverso αποτελείται από 52 μέρη και έτσι κάποια Reverso μαϊμούδες που κυκλοφορούν, δεν έχουν περιστρεφομενη κασα.

Το Reverso είναι πολύπλοκο στην κατασκευή και αυτοί που το επιθυμούν αρκετά μερακλήδες, ώστε να αγοράσουν μαιμού. Για την δυσκολία του, είναι και σε λογική τιμή, οπότε εκλείπουν οι λόγοι να γίνει μαιμού.

Φιλικά

Κωστης

Edited by VIWOW

Πότε κυκλοφορεί το επόμενο τεύχος του WOW?

Από περιέργεια θέλω να το πάρω, το είχε πάρει το μάτι μου μια μέρα στο περίπτερο, αλλά δεν ήξερα καν με τι έχει σχέση το περιοδικό.

Είδα και το clepsydre.gr, ενδιαφέρον site, μακάρι να "μεγαλώσει" κι άλλο.

Ένα ελληνικό Portal για την ωρολογοποιία θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

;)

--- Sony Xperia 5 II ---

ειχες πει αν εχουμε δει ρεβερσο μαιμου γιαυτο το εγραψα,και αν δεν ειδες στο 1ο και 4ο,πληκτρολογησε τζει ελσι ρεβερσο ρεπλικας στο γκουγκλ και θα δεις τον χειμαρο...και δεν μπορουμε να μιλησουμε για ολα τα κοματια...καπια ισως να εχουν και περιστρεφομενη κασα,και αν το φορας δεν προκειτε να ερθει κανεισ να την περιστρεψει στο χερι σου,οι περισοτεροι θα τσιμπισουν...ολοι ειμαστε μερακλιδες στο ειδος μας εκτος αν καπιοι ειναι και οι υπολοιποι δεν ειναι επειδη δεν εχουν χρηματα....καπου ειχα δει ενα ωραιο τζιελσι,καταδυτικο με 29 χιλιαρικα,αν το αγοραζα,νατο εβαζα και στο νερο? θα αντεχε φυσικα αλλα 29 χιλιαρικα στο αλατονερο, με τι ψυχη? εκτος αν τοσο ηταν το μεροκαματο μου... Edited by nectarios73

Νεκτάριε,

δεν καταλαβαίνω γιατί στέκεσαι τόσο πολύ στο "φαίνεσθαι" και αγνοείς το "είναι"...

Και ένας κακός άνθρωπος με το καλύτερο παιδί, οπτικά, στο δρόμο, το ίδιο φαίνονται.

Όπως ένας με πέντε διδακτορικά με έναν αγράμματο, ένας αυθεντικός πίνακας του Πικάσο με μια αγτιγραφή ή μια αφίσα του ίδιου έργου, το ίδιο είναι εξωτερικά.

Από την άλλη στέκεσαι και πολύ στην τιμή. Τα χρήματα έχουν διαφορετική αξία για τον κάθε άνθρωπο.

Υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν μπάσκετ με ρολόι των 400.000 ευρώ και αν το δεις αντικειμενικά, μπορεί αυτό που κάνουν να είναι πιο "λογικό" από το να αγοράσω εγώ ένα παντελόνι!...

Όταν βγήκε το Gyrotourbillon II της Jaeger LeCoultre, αξίας 370.000 ευρώ, υπήρξη άνθρωπος στο Παρίσι, (όχι Γάλλος) που το αγόρασε 5 φορές!

Τι να κάνουμε;

Ακόμη και στην Ελλάδα που τραβάει τέτοιο ζόρι υπάρχουν ρολόγια που "τραβάνε"

Ρολόι που παρουσιάστηκε πρόσφατα και δεν το έχει δει ακόμη κανείς ζωντανό (των 20.000 ευρώ, αφού ξέρω ότι θα ρωτήσεις, λοιπά στοιχεία δεν λέω, για να μην αποκαλυφθεί ποιο εννοώ, αλλά Νεκτάριε με τη λογική σου, θα έλεγες ότι πρέπει να έκανε 400 ευρώ - για μένα είναι ρολογάρα) το παρήγγειλαν σε 3 ημέρες περισσότεροι από 10 άνθρωποι!... Οι περισσότεροι από τους μισούς θα μείνουν με το όνειρο και σκέψου ότι είμαστε στην αρχή. Αυτό σημαίνει ότι 10 φορές περισσότερα να παρήγαγε η εταιρεία θα τα πούλαγε!

Και οι "φίλοι της ωρολογοποίας" στα φόρουμ για ρολόγια της χώρας μας, αναρωτιούνται γιατί το έβαλαν!!!!!

Έχω πει πολλές φορές ότι τα ρολόγια είναι σημαντικά (όσα είναι) για την αξία τους και όχι για την τιμή τους.

Και έτσι θα ήταν καλό να τα προσεγγίζουμε.

Το καταδυτικό jlc που αναφέρεις για μένα δεν είναι το καταδυτικό των 29 χιλιάδων.

Είναι το καταδυτικό που είναι φτιαγμένο από το τάδε υλικό, είναι το πρώτο που κάνει αυτό ή εκείνο κλπ κλπ.

Όλοι κοροιδεύουν τον Ωνάση, που δεν φημιζόταν για την μόρφωση και την λεπτότητά του και λένε ότι έλεγε "στο σαλόνι μου θέλω να βάλω έναν πίνακα που να στοιχίζει χχχχχ εκατομμύρια δολάρια"

Δεν τον ένοιαζε ούτε ο ζωγράφος, ούτε το θέμα, ή κάποιο έστω αγαπημένο χρώμα, ασορτί με την κουρτίνα.

Όταν η Κάλλας τραγούδησε στην Μετροπόλιταν οι άνθρωποι περίμεναν δύο ημέρες πριν την έναρξη της πώλησης των εισιτηρίων με ράντζα, έξω από τα εκδοτήρια. Όταν γύρισε στο Παρίσι, λέγεται ότι της είπε

"Μου έλειψες. Γιατί τραγουδάς; Τόσα λεφτά έχω!"

Εμένα στα Reverso μου δεν μου έφτανε ότι είναι αυθεντικά και έχουν το σηματάκι κλπ κλπ.

Έχω βάλει τον αρχιτεχνίτη της εταιρείας την εποχή εκείνη, τον Sylvain Golay, να μου χαράξει την υπογραφή του επάνω, σε ένα σημείο που δεν φαίνεται. Είναι μοναδικά στον κόσμο και έχουν τεράστια αξία μόνο για εμένα.

Μάνθο το WOW Αυγούστου θα μείνει στα περίπτερα μέχρι τον Νοέμβριο, και το πολύ μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα βγει το επόμενο.

Το πόρταλ μου σύντομα θα είναι πολύγλωσσο. Πολλά θέματα που θίγει (όπως και το περιοδκό) δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, ούτε σε περιοδικό ούτε στο νετ.

Δες για παράδειγμα αυτά τα αποσπάσματα απο παλαιότερο τεύχος.

http://clepsydre.gr/news.php?id=415

Φιλικά

Κωστής

Οι ειδήσεις για το θέμα των ψεύτικων ρολογιών "καίνε"...

Μόλις παρουσιάστηκε από την FH το πρώτο ...ψεύτικο site με ψεύτικα ρολόγια....

Μόλις μπεις νομίζεις ότι είναι ένα ακόμη site με μαιμούδες.

Μόλις πατήσεις κάπου εμφανίζεται μια οθόνη που σου θυμίζει πόσο εύκολα, εμπιστεύεσαι στους κλέφτες, τα προσωπικά σου στοιχεία.

Επιπλέον αυτοί που αγοράζουν replicas, δίνουν σε εγκληματίες το όνομά τους, διεύθυνση και τον αριθμό της κάρτας τους!!!!!!!!!!!!!!

Εξυπνο; Δεν νομίζω!...

http://clepsydre.gr/news.php?id=513

Φιλικά

Κωστής

Edited by VeCo
Χρησιμοποιείτε την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

καλησπερα.εχω το seiko snda75p1 http://www.chronograph.com/store/catalog/products/SNDA75P1.jpg και θελω να βαλω λουρακι αλλα σε καποια καταστηματα που κοιταξα μου ειπαν οτι θα υπαρχει κενο αναμεσα στο ρολοι και το λουρακι..μπορειτε να μου προτεινεται καποια που να μην εχουν αυτο διαστημα αναμεσα στο ρολοι και στο λουρι;

Δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές, αλλά αυτές που έχεις είναι ποιοτικές. Δεν ξέρω αν τα βρίσκεις στην Ελλάδα, αλλά εδώ υπάρχουν σίγουρα.

http://www.watch-band-center.com/watchstrap-s598h595-Leather-bands-22mm.html

Σου έβαλα τα 22mm λουράκια, εσύ μέτρα σωστά και αγόρασε το αντίστοιχο για το ρολόι σου.

Δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές, αλλά αυτές που έχεις είναι ποιοτικές. Δεν ξέρω αν τα βρίσκεις στην Ελλάδα, αλλά εδώ υπάρχουν σίγουρα.

http://www.watch-band-center.com/watchstrap-s598h595-Leather-bands-22mm.html

Σου έβαλα τα 22mm λουράκια, εσύ μέτρα σωστά και αγόρασε το αντίστοιχο για το ρολόι σου.

καποια τετοια μαγαζια θα μπορουσα να τα βρω;απο θεσσαλονικη ειμαι οπως και συ..αν εχεις καποιο καλο μαγαζι να μου προτεινεις ..:happy:

Ορίστε και μια επιστημονική έρευνα σχετικά με την επίδραση της αγοράς πλαστών προιόντων στην ψυχολογία των καταναλωτών.

http://www.issnaf.org/web/images/stories/Articles/Gino_Norton_Ariely_PsychS_2010.pdf

Φιλικά

Κωστής

Αν εισαι στο χωρο,και ζεις απο την πωληση ρολογιων,τοτε,καλως εξανιστασαι για την υπαρξη και διακινηση των αντιγραφων.(Γιατι πλαστων,απο τη στιγμη,που αυτος που αγοραζει,ξερει οτι δεν αγοραζει το πρωτοτυπο);

Απο τη στιγμη που τελικα πονταρεις στη ματαιοδοξια του ανθρωπου,που νομιζει ο ταλας,οτι φορωντας ενα κομματι σιδερο,που γραφει ενα αλαμπουρνεζικο ονομα,εχει πιασει τον Παπα απ τα ...γενια,γιατι να θυμωνεις μετά,που εκεινος,που δεν εχει να δωσει τα καποιες εκατονταδες χιλιαδες,για να παρει το holly grail,ξεπεφτει σε μια φτηνη απομιμηση,που συνηθως,ειναι πολυ καλυτερη,για τη δουλεια που το θελει,δηλαδη να λεει την ωρα,μιας και τα αντιγραφα,ειναι quartz,ενω τα πρωτοτυπα,αυτοματα μηχανικα,και αρα,ειναι καμια 10αριά φορες ακριβεστερα στη μετρηση της ωρας.

Τωρα βεβαια,μπαινει το θεμα φετιχ.Ε,τοτε παμε σε αρμοδιοτητες ψυχολογου.Η και ψυχιατρου καμια φορα.

Και το λεω αυτο,γιατι καποιος καπου καποτε,απειλουσε καποιον αλλο,με αγριες διαθεσεις,επειδη εξεφραζε αποψεις για τα ρολογια,που δεν του αρεσαν.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

καποια τετοια μαγαζια θα μπορουσα να τα βρω;απο θεσσαλονικη ειμαι οπως και συ..αν εχεις καποιο καλο μαγαζι να μου προτεινεις ..:happy:

Σε μαγαζί στη Θεσσαλονίκη δεν το έχω ψάξει και πολύ, αλλά λίγο δύσκολα να βρεθεί, είναι κάπως πιο εξειδικευμένα λουράκια αυτά. Η μάρκα που έχω βρει εγώ και με βόλεψε λέγεται Hisrch, κάνε καμιά έρευνα αγοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλιώς μόνο από το εξωτερικό,ίσως και Αθήνα, που έχει κάποια μαγαζιά που φέρνουν Hirsch.

Αν εισαι στο χωρο,και ζεις απο την πωληση ρολογιων,τοτε,καλως εξανιστασαι για την υπαρξη και διακινηση των αντιγραφων.(Γιατι πλαστων,απο τη στιγμη,που αυτος που αγοραζει,ξερει οτι δεν αγοραζει το πρωτοτυπο);

Απο τη στιγμη που τελικα πονταρεις στη ματαιοδοξια του ανθρωπου,που νομιζει ο ταλας,οτι φορωντας ενα κομματι σιδερο,που γραφει ενα αλαμπουρνεζικο ονομα,εχει πιασει τον Παπα απ τα ...γενια,γιατι να θυμωνεις μετά,που εκεινος,που δεν εχει να δωσει τα καποιες εκατονταδες χιλιαδες,για να παρει το holly grail,ξεπεφτει σε μια φτηνη απομιμηση,που συνηθως,ειναι πολυ καλυτερη,για τη δουλεια που το θελει,δηλαδη να λεει την ωρα,μιας και τα αντιγραφα,ειναι quartz,ενω τα πρωτοτυπα,αυτοματα μηχανικα,και αρα,ειναι καμια 10αριά φορες ακριβεστερα στη μετρηση της ωρας.

Τωρα βεβαια,μπαινει το θεμα φετιχ.Ε,τοτε παμε σε αρμοδιοτητες ψυχολογου.Η και ψυχιατρου καμια φορα.

Και το λεω αυτο,γιατι καποιος καπου καποτε,απειλουσε καποιον αλλο,με αγριες διαθεσεις,επειδη εξεφραζε αποψεις για τα ρολογια,που δεν του αρεσαν.

προφανώς θεωρείς ότι για να σε ενοχλούν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα πρέπει να είσαι μαναβης, για να σε ενοχλούν τα πλαστά cd πρέπει να είσαι ο Ρουβας και για να σε ενοχλεί η ύπαρξη πλαστών ρολογιων πρέπει να πουλάς ρολόγια.

Το ότι ξέρεις ότι κάτι που αγοράζεις είναι πλαστό η κλεμενο δεν το νομιμοποιεί.

Στα άρθρα μου φαίνονται όλες οι παράμετροι της ύπαρξης μαιμουδων.

Εσυ αγνοεις ότι στα πλαστά ρολόγια

1 γίνεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας

2 συγκεντρώνεται χρήμα για εγκληματικές ενέργειες, αφού οι ίδιοι «εγκέφαλοι» κάνουν και τα ναρκωτικά κλπ

3 δουλεύουν παιδάκια 6 χρόνων (επειδή έχουν μικρά δαχτυλακια) σε άθλιες συνθήκες.

4 δεν τηρείται καμία προϋπόθεση υγείας (τα υλικά μπορεί να έχουν οτιδήποτε βλαβερο για τον χρήστη

5 δεν υπόκεινται σε κανέναν τεχνικό η ποιοτικό έλεγχο (μπορεί να σου μείνει το κουρδιστηρι στο χέρι την πρώτη στιγμή)

6 δεν έχουν καμία εγγύηση

7 δεν έχουν σέρβις

8 δεν ισχύουν οι προδιαγραφές. Δηλαδή αδιάβροχο στα 100 δεν σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο

9 δεν πληρώνουν φόρους, δασμους, ΦΠΑ

10 καταργούν πολλά επαγγέλματα αφού διακινούνται παράνομα

11 όσοι δουλεύουν, δουλεύουν παράνομα, χωρίς ασφάλεια και κινδυνεύουν να τους κυνηγήσει ο Νομος

12 στερούν χρήματα από τις νόμιμες εταιρείες, οι οποίες επενδύουν στο επόμενο μοντέλο (γιατί αν αγοράζουμε όλοι πλαστό Ρουβα, ο Ρουβας δεν θα ξαναβγαλει δίσκο)

13 οι αγοραστές μέσω Ίντερνετ δίνουν τα προσωπικά στοιχεία τους σε εγκλαματιες

κλπ κλπ

ΟΛΑ αυτά τα εξισώνεις με το αν έχει ψυχολογικά προβλήματα αυτός που αγοράζει το αυθεντικό, αν εγώ βγάζω χρήματα από τα ρολόγια και το αν τα quartz δίνουν καλύτερα την ώρα!

Αυτός που δεν έχει 10000 να πάρει το jaeger δεν είναι υποχρεωμένος να το πάρει με 300 ευρώ σε μαϊμού. Μπορεί να πάρει ένα Seiko, Tissot κλπ κλπ

φιλικά

Κωστης

8

Αντε,καλη δουλεια ανοιξαμε με θεμα που δεν εξαντλειται ποτέ.

Πρωτον,τα κακομοιρα τα αντιγραφα,μονο τη φατσα εχουν αντιγραψει,οχι το μηχανισμο,αρα ας μην τα πυροβολουμε.

Δευτερον,τοσο οι το χρημα εχοντες,και δυναμενοι να πληρωσουν τα πρωτοτυπα,οσο και οι αλλοι,τα λιγουρια,ειναι ταλε κουαλε,οι ιδιοι πα να πει,μιας και θελουν να δειχτουν,μεσα απο την κατοχη ενος ωραιου αντικειμενου.(υποκειμενικα βεβαια).Απλως αυτοι,μπορουν να αποκτησουν το καλο,ενω οι αλλοι τον κατιμά.

Τριτον,αλλο ειναι να εχεις ενα ακριβο μηχανημα,που η υψηλη τιμη του,το κανει να δουλευει καλυτερα απο ενα αλλο,οπως ενα καλο πικ απ ή ενα ηχειο πχ,(ταχω σκασει και για τα δυο και ξερω),και αλλο να εχεις ενα ακριβο ρολοι,που η υψηλη τιμη του,δεν το κανει καλυτερο στο να λεει την ωρα,απο ενα φτηνοτερο,αλλα απλως ενα κομψοτεχνημα,που αμα το θελεις πολυ,το παιρνεις.(Περι ορεξεως,κολοκυθοπιττα).

Σαν κομψοτεχνημα ομως,και σαν φετιχ,και βεβαια εδω μπαινει μεσα και το μαρκετιν,που παει την τιμη,οπου θελει.

Εν κατακλειδι,δε νομιζω οτι χρειαζεται να χρησιμοποιεις τοσο βαρεις χαρακτηρισμους,απο το ποινικο δικαιο,για τις μαιμουδες.Μαιμουδες ειναι αυτες,οχι ληστες.

Κοσμοτε,100Mbps.

Έγραψα 13 πράγματα που είναι ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Για σένα δεν τρέχει μια επειδή σου αρκεί ότι είναι μαϊμούδες.

Για να θεωρείς βαρείς τους χαρακτηρισμούς, προφανώς θα νομίζεις ότι αυτοί που τα φτιάχνουν έχουν κανονικά εργοστάσια και πανε σύμφωνα με το Νομο.

Στην τελευταία έφοδο σε εργοστάσιο συμμετείχαν στην σύλληψη 200 ενοπλοι των ειδικών δυνάμεων της ΗΠΑ.

Τα αφεντικά είχαν φυτειες κοκαΐνης που εγκατέλειψαν γιατί το ρολόι αφήνει περισσότερα και διώκεται λιγότερο.

Αυτά βέβαια για σένα είναι πταισματααπ ότι λες. Σημασία έχει αν είναι κομπλεξικος ο αγοραστής!

Δεν έχει νόημα να γράψω τα ίδια. Όλοι νομίζω καταλαβαίνουν.

ΕΣΥ η δεν θέλεις να καταλάβεις, η δεν μπορείς να καταλάβεις, η πουλάς μαϊμούδες και παρεξηγηθηκες.

Θα ζητήσω από τα μέλη και τους υπεύθυνους να δικαιολογήσουν την οργή μου.

Τι να δίνεις το «ελευθερας» σε ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ δεν είναι άποψη.

Σέβομαι την άποψη του καθενός αλλά όχι και αυτή που καταργεί κάθε λογική και Νομο.

Αλλιώς να ανοίξουμε και συζήτηση για το αν κάνει καλό η ηρωινη.

Κωστης

ΥΓ Δεν είχα ποτέ μου φόρουμ και δεν ξέρω τι προβλέπεται, αλλά φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να μπορείτε να απομακρύνονται απόψεις αντίθετες προς τη νομοθεσία και τα ανθρώπινα δικαιώματα (των 6χρονων που δουλεύουν στις μαϊμούδες για παράδειγμα). Αλλιώς θα καταντήσουμε σαν ένα φόρουμ που έχει θέμα για το πως μπορείς να ξεγελασεις το τελωνείο!

Δεν επιτρεπεται να δίνεται «βήμα» στην παρανομία.

Edited by VIWOW

Με ολο το σεβασμο,αλλα μερικα απο τα γραφομενα σου,μου θυμιζουν το ανεκδοτο,που λεει,"κι εσεις γιατι βασανιζετε τους Μαυρους;"Μεταβαση σε αλλο γενος σα να λεμε.

Και μιας και θυμηθηκες τα 6χρονα,σε πληροφορω,οτι αυτο,ειναι στανταρ εκει κατω,και αφορα τα περισσοτερα ειδη που φτιαχνουν εκει,και οχι μονον τα ρολογια,αν πραγματι δουλευουν παιδακια σ αυτα.

Ετσι,αν μας στενοχωρει που δουλευουν μικρα παιδια,θα επρεπε να μην αγοραζουμε τιποτα Κινεζικο,που ειναι μια αποψη,σεβαστη,αν και δε νομιζω οτι αν δεν δουλευαν καθολου,θα ηταν καλυτερο γι αυτα.

Τωρα,εχουν και ενα πιατο ρυζι να τρωνε,αλλοιως;

Και βεβαια,δε νομιζω οτι λεω σε καποιον πως να κλεψει το Τελωνειο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Πάλι αποσπας ένα κομματάκι του συνόλου και υποβαθμιζεις το πρόβλημα.

Δεν πειράζει. Οι υπόλοιποι σίγουρα κατάλαβαν.

«θέλει αρετή και τόλμη, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έγραψε ο ποιητής.

Και είναι κανείς σήμερα ελεύθερος να αγοράζει ότι θέλει.

Δικαιολογίες για τις επιλογές τους (επίσης επιτιθεμενοι στους άλλους) έχουν ακόμη και αυτοί που αγοράζουν ναρκωτικά.

Αυτά που γράφω, τα απευθύνω σε αυτούς που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ τι διαστάσεις έχει το θέμα και αγόραζαν ανυποψίαστοι.

Και εγώ δεν θα τα είχα φανταστεί όλα αυτά, αν δεν ήταν η δουλειά μου.

Φιλικά

Κωστης

Ας πω και εγώ την εξυπνάδα μου.

Η μαϊμού είναι μαϊμού. Είναι γελοίο και μόνο που το σκέφτομαι να φορέσω κάτι που δεν είναι γνήσιο και δεν έχει την αξιοπρέπεια να γράφει το όνομα του κατασκευαστή του, είτε κάνει 5 είτε 500 ευρώ.

Θέλω να πάρω το submariner και δεν μπορώ; Μη σώσω, μαϊμού δεν φοράω. Θα πάρω ένα seiko ή ένα steinhart που το θυμίζουν από πολύ έως λίγο, κοστίζουν λιγότερο και έχουν εγγυημένη ποιότητα.

Δεν με νοιάζει τόσο πολύ το θέμα της παρανομίας ή της αξιοπιστίας ή της ποιότητας-που με νοιάζουν και αυτά. Το κύριο πρόβλημα για εμένα είναι η γενικότερη αναξιοπρέπεια που περιβάλλει το θέμα "μαϊμού προϊόν"

φιλε κωστη

χωρισ καμια διαθεση να αμφισβητησω τα λεγομενα σου,χωρισ καμια διαθεση να σε κανω να θυμωσεις θα πω και εγω τη αποψη μου,ισως για τελευταια φορα πανω σε αυτο το θεμα γιατι απλα δεν τελιωνει ποτε.σε πολλα συμφωνω με τον θιοντορ.μαιμου ισως να μην βαλω στο χερι μου αλλα κατι που μοιαζει, με αλλο ονομα ναι θα εβαζα.τα παιδακια δουλευουν ετσι και αλλιως στην ασια και οχι μονο σε ρολογια,σε οτιδηποτε χειροποιητο και φταινε πολλες φορες οι γονεις τους,η φτωχια,οι συντοπιτες τους που ειναι αφεντικα,το καθεστωσ στη χωρα τους και αλλοι.ειναι χαρακτηριστικο του ανθρωπινου ειδους η εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο .οσο αυτοι που παρατησαν τα ναρκωτικα για να διακινουν ρολογια θα ηταν ερασιτεχνες στο ειδος τους. σε αυτο το φορουμ δεν κανουμε κατι παρανομο,την αποψη μασ λεμε,ευτηχως και δεν εχει μπει φραγη στη σκεψη ακομα....μου ειπες οτι κολαω στο φαινεσθαι και οχι στο ειναι.αλλου κολαω εγω.ειναι θαυμασια ρολογια που ομως ειναι πανακριβα.θα μου απαντησεις οτι παντα οταν αγοραζεισ κατι πολυ καλο παντα πληρωνεις κατι παραπανω οποτε τα ρολογια γιατι να ξεφυγουν απο αυτη την εμπορικη πρακτκη? και παλι ομως,η τιμη τους ειναι απαγορευτικη. τα περισοτερα απο αυτα ειναι για το ονομα,για την ιστορια του κτλπ πραγματα μη χειροπιαστα,σεβαστα μεν αερας κοπανιστος δε.εμενα στη δουλεια μου δεν με πληρωνουν γιατι εχω ωραια ματια μπλε και ωραιο ονοματεπωνυμο αλλα γιατι μου βγαινει ο πατος...γιατι να πληρωσω εγω για κατι που δεν φαινεται? τα περισοτερα φτιαχνονται σε μηχανες CNC και αν ειναι απο ατσαλι βαζουν το κοινο 316L,ενταξει εχουν σχεδια,λεπτομεριες, καποια λεπτοδουλεια στο χερι,αλλα καμια εργασια δεν δικαιολογει τετοια τιμη.

παμε να δουμε ποιοι τα αγοραζουν? υπαρχουν 2 κατηγοριες βασικες αλλα και υποκατηγοριες αναμεσα τους.αλλα ας μιλησουμε για τισ βασικες 2.

-1ον) αυτοι που τα εχουν. ειναι οι ιδιοι ανθρωποι που οταν πας να δουλεψεις γιααυτους θα κανουν πενηντα χρονια να σου δωσουν αυξηση,αν σου δωσουν,θα σου φανε τισ υπερωριες,αν θελουν να σε διωξουν δεν θα δωσουν αποζημιωση και θα σου σπασουν τα νευρα για να φυγεις μονος σου,μπορει και να σε διωξουν χωρις να σου δωσουν και τα μηνιατικα,τουσ μισθους που σου χρωστανε(ξερω περιπτωσεις....) ενω αν πας να τουσ ζητησεις δουλεια....εχεις πολλα πτυχια και δεν μπορω να σε πληρωνω τοσα... εχεις λιγα πτυχια και δεν μου κανεις...εισαι μεγαλος σε ηλικια(μετα τα 40 δεν πρεπει να δουλευουμε γιατι ημαστε μεγαλοι...)δεν εχεις προυπηρεσια σε αυτο το αντικειμενο(μα αν δεν σε προσλαβει πως θα την αποκτησεις?)....περιμενε να σε φωναξω για δουλεια το μηνα που δεν εχει σαβατο(λες και δεν εχεισ αμεση αναγκη για εργασια )...κτλπ. δηλαδη ειναι ανθρωποι που επιχειρουν και απο αυτη τη διαφορα δυναμικου δηλαδη το δικο σου στυψιμο και απο την πωληση στο πελατη φυκιων για μεταξωτες κορδελες βγαζουν χρηματα.και ειναι νομιμοι...(και οτι νομιμο δεν ειναι και κατα αναγκη και ηθικο...)

-2ον)αυτοι που δεν εχουν. ο θιοντορ τους ειπε λιγουρια.εγω τουσ λεω φουκαραδες( και ημαστε οι υπολοιποι μεσα...) μα για να τα αποκτησουν πρεπει να αλλαξουν το τροπο ζωης τους αρδην....να κοψουν απο παντου και ας εχουν χιλιες αναγκεσ μεγαλυτερες να καλυψουν....για ολουσ αυτους εχω να πω οτι...κανενα ρολοι δεν προκειται να κανει τη ζωη τους καλυτερη απο οτι ειναι ,τα κενα στην ψυχη σου ενα ρολοι δεν προκειται να τα καλυψει,οποτε μην του δινουμε αξια περισοτερη απο οτι εχει σαν αντικειμενο . και αν σε πλησιασει γυναικα για το ρολοι σου,στο τελος της ιστοριας θα σου εχει φαει χρηματα...αυτο στο υπογραφω...

θελω να πω οτι σε μια χωρα οπου η πλιοψηφια των μισθων ( αν εισαι τυχερος και δουλευεις)δεν ξεπερναει τα μερικα κατοσταρικα πανω απο το βασικο ειναι υβρις να μιλαμε για τετοια ρολογια.αν γινουμε ευρωπη και στους μισθους τα ξαναλεμε.μαλλον δεν το βλεπω,δεν συμφερει τα ντοπια πιρανχας,ξερουν το κολπο,οσο μας φτυνουν τοσο κολαμε...

εγω στις ανωθεν 2 κατηγοριες δεν θελω να μοιασω....δεν θα αγχωθω επειδη δεν θα παρω ποτε...ουτε ζηλευω τους εχοντες, ψυχικα ειναι κλειδωμενοι..η μαγεια βρισκεται στα απλα πραγματα...απο τα ρολογια μου τα πιο φτηνα τα αγαπαω πιο πολυ γιατι με την αντοχη τους και την απλοτητα τους μου υπενθυμιζουν τις βασικες αξιες του ρολογιου.και ενθυμιο απο τον πατερα μου εχω σεικο πενταρι της δεκαετιας του 80 βουτιγμενο στα τσιμεντα αλλα δεν το αλλαζω με κανενα πατεκ,ρολεξ η τζειελσι..

Edited by nectarios73

Νεκτάριε, είναι σαφές ότι υπάρχει ένα θέμα υψηλών τιμών στην Υψηλή Ωρολογοποιία και προσωπικά το γράφω εδώ και μια δεκαετία, ενώ υπήρξε αιτία της φούσκας στο χώρο, που έσπασε με την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Fondation της ΥΩ, Franco Cologni, είχε πει στο περιοδικό μου:

«…Κ.Σ.: Δεν έχουν όμως γίνει τα ρολόγια, με τα χρόνια, ακριβά σήμερα;

F.C.: Ναι. Πιστεύω και εγώ, ότι τα ρολόγια είναι πλέον ακριβά σήμερα. Δημιουργήθηκε αυτό και λόγω της επιτυχίας που είχε το ρολόι, τα τελευταία χρόνια. Έτσι πολλές εταιρείες πρόσθεσαν την αξία της πρώτης ύλης, την αξία του ονόματός τους, το κόστος της επικοινωνίας και της διαφήμισης και το κόστος της διάθεσης των ρολογιών μέσω αντιπροσωπειών και καταστημάτων και έβγαλαν ένα ποσό που πολλές φορές είναι μεγάλο. Ωραία, μπορείς να πεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος και ο πιο ωραίος, αλλά αν το κοστολογήσεις όλο αυτό, μπορεί να φτάσεις σε ένα νούμερο υπερβολικό. Και παντού υπάρχουν όρια.

Κ.Σ.: Τι διδάσκεται η Υψηλή Ωρολογοποιία από την οικονομική κρίση;

F.C.: Μαθαίνει να παράγει πιο αυθεντικά ρολόγια. Να προσφέρει περισσότερη ποιότητα. Καλύτερη εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Επίσης επανεξετάζεται ο τρόπος διάθεσης των ρολογιών στα καταστήματα. Υπάρχουν προβλήματα. Θα έπρεπε να είναι πιο επιλεκτικές οι εταιρείες. Παράλληλα είναι το θέμα που αναφέρατε προηγουμένως, με τις τιμές. Οι τιμές πρέπει να είναι πιο λογικές. Να δικαιολογούνται από την ποιότητα. Δεν μπορείς να βάζεις μια τιμή, έτσι χωρίς λογική. Αλλά και στο marketing, πρέπει όλοι να σκεφτούμε διαφορετικά. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούσαν οι εταιρείες την εποχή της μεγάλης ανόδου, σήμερα δεν έχουν πλέον ισχύ. Πρέπει να βρεθούν νέοι δρόμοι για να προχωρήσει η Ωρολογοποιία.

Από την κρίση μαθαίνει η Υψηλή Ωρολογοποιία, ότι ο δρόμος της «φούσκας», γιατί υπήρξε «φούσκα» στο χώρο μας, μια περίοδος που οι εταιρείες υπερέβαλαν στα διαμάντια, στις ποσότητες, σε όλα, θα δώσει τη θέση του στο δρόμο της αλήθειας. Θα χρειαστεί περισσότερη ουσία, περισσότερη σεμνότητα, περισσότερη υπομονή και περισσότερο πάθος….»

Είναι προφανές ότι έκτοτε υπήρξαν εταιρείες που «προσγείωσαν» τις τιμές και εταιρείες που επιμένουν ή και τις ανέβασαν.

Αυτό είναι μέρος και της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι μιλάμε για ρολόγια, δηλαδή ένα προϊόν πολυτελείας, το οποίο δεν γίνεται να το βάλουμε στην διατίμηση και ακολουθεί τους κανόνες των διεθνών αγορών, που λένε ότι «κατασκευάζονται 14.000 Vacheron Constantin το χρόνο. Θα βρίσκονται πάντα 14.000 αγοραστές να τα αποκτήσουν» μου είχε πει το 1996 ο τότε Πρόεδρος της εταιρείας. Μάλιστα φέτος θα κατασκευαστούν και λίγο λιγότερα απ’ ότι πέρσι, για να μην έχουν προβλήματα, σε πολλές εταιρείες.

Η λογική είναι ότι όποιος «ρίξει τα μούτρα του» κατά την κρίση, στην έξοδο από την κρίση θα κλείσει ή θα υποβαθμιστεί.

Δεν μπορείς να τους πεις κάτι. Είναι δικές τους οι εταιρείες και έχουν την ευθύνη του πως τις διοικούν. Και μην ξεχνάς ότι είναι στο Χρηματιστήριο και έχουν σκοπό το κέρδος.

Είναι επίσης λάθος και άδικο (κατά τη γνώμη μου) να χρεώνεις στα ρολόγια (που προφανώς και εσύ αγαπάς) την κοινωνική αδικία που πράγματι υπάρχει.

Εγώ όταν βλέπω ένα Jaeger LeCoultre σκέφτομαι τον φίλο μου τον Sylvain Golay, τον αρχιτεχνίτη της εταιρείας πριν από λίγα χρόνια, που πλέον είναι στη σύνταξη, ή τον Gabriel Locatelli, τον μεγάλο δάσκαλο όλων των νέων ωρολογοποιών που «έστησε» τους περισσότερους μηχανισμούς του περασμένου αιώνα. Αν σκεφτώ τους παππούδες και τις γιαγιάδες μεγαλομετόχους του γκρουπ στο Λονδίνο, οι οποίοι αποφασίζουν για το γκρουπ μέσω των δικηγόρων τους, θα ξενερώσω.

Αυτό που με ενδιαφέρει, δεν είναι αν θα μπορούσα να είμαι ομοϊδεάτης με το μεγάλο αφεντικό, αλλά ότι ο Sylvain είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ότι όταν φοράω στο χέρι μου το ρολόι που μου έφτιαξε, αισθάνομαι ότι σε μια εποχή που κυριαρχεί το πλαστικό, έχω στο χέρι μου ένα αριστούργημα που φτιάχτηκε με τεχνικές και είναι βασισμένο πάνω σε μια παράδοση 400 ετών, η οποία διατηρείται στις μέρες μας και λόγω των διαφόρων «φιγουρατζήδων» νεόπλουτων ή κιτσάτων πελατών!

Αυτό δεν αλλάζει την αξία του ρολογιού μου.

Και ο Χίτλερ αγαπούσε την κλασική μουσική και φορούσε Breitling. Είναι λόγος αυτός να τα απορρίψουμε; Και Mercedes είχε. Και αυτή στην πυρά;

Αυτό που με εντυπωσιάζει επίσης είναι ότι παρατηρώ (αν και δεν ξέρω την ηλικία σας και είναι διαφορετικό αν είστε 18 ή 45) ότι πολλοί στην χώρα μας δεν έχουν κατανοήσει πως δουλεύει η αγορά, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο.

Έτσι όπως ο καταπιεσμένος νεαρός διαμαρτύρεται καίγοντας την Τράπεζα που δουλεύει ο πατέρας του και κλείνει το κέντρο καθημερινά, χωρίς να καταλαβαίνει ότι υπονομεύει την δουλειά του πατέρα του, με τον ίδιο τρόπο πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι ένας επιχειρηματίας (που συνήθως θεωρείται στην Ελλάδα γουρούνι) δημιουργεί θέσεις εργασίας, αφήνει στη χώρα του πολλά χρήματα κάθε μέρα, ακόμη και αν φοροδιαφεύγει, το κάνει λιγότερο από τον «φτωχό» ταξιτζή που βγάζει περισσότερα από έναν που έχει 3 διδακτορικά και δεν δηλώνει τίποτα, αλλά κριτικάρει τους μεγαλοκαρχαρίες που είναι κατ’ αυτόν το πρόβλημα.

Έχοντας συνείδηση τι σημαίνει οικονομία, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι στο ρολόι που αγοράζεις από το μαγαζί, υπάρχει μέσα ο μισθός των λογιστών του εργοστασίου, του αντιπροσώπου, του καταστήματος που το αγόρασες, όσο και των οδηγών τους, των καθαριστριών, τα ΙΚΑ τους κλπ κλπ.

Στο 200άρι που παίρνει ο παράνομος πωλητής της μαϊμούς, υπάρχουν 2-3 ευρώ κόστος και τα υπόλοιπα είναι υπερκέρδος, που επιπλέον σας έγραψα που καταλήγει. Δουλεύει ο μαυρούλης, τα τσιράκια του αφεντικού και το αφεντικό. Κανείς άλλος. Ούτε εκτελωνιστές, ούτε courier, ούτε τίποτα.

Από τα χρήματα των νόμιμων ρολογιών, βγαίνει η έρευνα για τα επόμενα μοντέλα, η τελειοποίηση των υλικών, το να αγοράζεται το περιοδικό μου, φθηνότερα απ’ όσο κοστίζει το χαρτί στο οποίο τυπώνεται, τα μεγάλα portals και φόρουμ διεθνώς, οι Εκθέσεις που σας φέρνουν πιο κοντά στο ρολόι, τα prospectus των εταιρειών, που σας αρέσει να αποκτήσετε.

Ίσως επειδή έχουμε ακόμη αυτή την νοοτροπία, έχουμε και τους ανάλογους πολιτικούς, που σαν να γνωρίζουν την αγορά όσο ένα τρίχρονο, την πνίγουν, κόβοντας την τελευταία της ανάσα.

Στην Βραζιλία, έδωσαν αύξηση σε όλους του δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, για να κυκλοφορήσει το χρήμα. Εδώ έκαναν το αντίθετο και σε λίγο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Άκουσα πολλούς να χαίρονται που μπήκαν κάποια τεκμήρια στον μεγάλο κυβισμό. Στην πισίνα. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι κάθε φορά που πουλιέται μια Ferrari, το κράτος εισπράττει περισσότερα από 100.000 ευρώ σε δασμούς, φόρους και ΦΠΑ. Κάθε πισίνα έχει πληρώσει ήδη φόρο, δασμό, ΦΠΑ και απασχολεί κάποιον άνθρωπο που καθαρίζοντας 4 πισίνες μια φορά την εβδομάδα, εισπράττει συνολικά τον βασικό μισθό. Ας τα πνίξουμε όλα, να μην μείνει κανείς εργαζόμενος, για να έχουμε στριμώξει τους πλούσιους…

Σταμάτησαν να εισπράττουν 100χίλιαρα και όλοι είμαστε ευχαριστημένοι που ο κύριος Χ δεν θα αγοράσει την τρίτη ή τέταρτη Ferrari! Τα ταμεία όμως θα γεμίσουν με την αύξηση στο ΦΠΑ, που την πληρώνουμε όλοι το ίδιο. Ο κύριος Χ θα πάρει δωράκι, ότι αύριο θα απολύσει τους υπαλλήλους του χωρίς αποζημίωση και ο κοσμάκης θα θυμάται ότι τον στρίμωξαν στις …Ferrari.

Ίσως λίγο off topic, αλλά και το ρολόι είναι κομμάτι αυτής της ίδιας αγοράς, που τόσο ταλαιπωρείται από την ανωριμότητα του Έλληνα.

Αυξήθηκε στην Ελλάδα ο δασμός των ρολογιών από πολύτιμα υλικά και το ΦΠΑ. Πριν από έναν αιώνα, στην Αγγλία έγινε μια αντίστοιχη αύξηση που υπήρξε αιτία να μεταφέρει την έδρα της από το Λονδίνο στην Ελβετία, μια εταιρεία κατασκευής ρολογιών, που μόλις είχε ξεκινήσει. Μετά από λίγους μήνες, είδαν στο Λονδίνο, ότι το μέτρο της αύξησης των δασμών στα ρολόγια έκανε μόνο κακό, αλλά ήταν αργά. Η εταιρεία αυτή (μεταξύ άλλων) είχε ήδη μετακινηθεί στην Ελβετία. Το όνομά της ήταν άγνωστο τότε: Rolex!

Όσο για τα ρολόγια για τα οποία συζητάμε, αυτά που γράφω (τα «αυστηρά») αφορούν τα παράνομα ρολόγια. Δεν αφορούν τα ρολόγια της Steinhart ή άλλων κανονικών εταιρειών, που μοιάζουν στο Sub.

Οι δικαστικοί αγώνες της Rolex, ειδικά σχετικά με τα Sub, GMT, κλπ, είναι λίγο πολύπλοκοι, γιατί τα ρολόγια όλα αυτά έχουν ιστορία άνω των 50 χρόνων και σε πολλούς χώρους δημιουργίας, μετά τα 50 χρόνια, ένα έργο ανήκει στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Αυτό γίνεται πιο κατανοητό, αν προσέξετε ότι πριν από λίγα χρόνια βγήκαν πολλές ταινίες με την ιστορία της Carmen. Είχαν περάσει 50 χρόνια από τότε που έγραψε το έργο ο Bizet και πλέον δεν χρειαζόταν να πληρωθούν δικαιώματα.

Το ίδιο έγινε και με τα έπιπλα που είχαν σχεδιαστεί από τους μεγάλους δασκάλους του Bauhaus, μεταξύ 1918 και 1933, όπως η BRNO ή η Barcelona του Ludwig Mies van der Rohe, το συμβόλαιο αποκλειστικότητας του οποίου με την εταιρεία Knoll, έπαψε να ισχύει 50 χρόνια μετά το σχεδιασμό των καρεκλών.

Τα Steinhart ή άλλα που μοιάζουν στο Sub, (έχουν οι περισσότερες εταιρείες) δεν τα πουλούν μαυρούληδες στον δρόμο…

Φιλικά

Κωστής

Εκτος θεματος αυτο που θα πω αλλά νομιζω οτι εχει μια σημασια. Σεβαστες οι αποψεις σας περι κοινωνιας, οικονομιας κτλ, ειτε διαφωνω ειτε οχι δεν εχει σημασια, ομως κατι εκφρασεις του στυλ "μαυρουληδες" νομιζω θα ηταν πιο καλο να τις αποφευγουμε. Εμενα μου φανηκε λιγο υποτιμητικο οταν το διαβασα. :O

Σωστή η παρατήρηση...

Και εγώ το διάβασα σε κάποιο ποστ κατά τη διάρκεια της συζήτησης και την χρησιμοποιήσα, θεωρώντας (χωρίς αυτό να δικαιολογεί τη χρήση απαραίτητα), ότι ως υποκοριστικό με την κατάληξη -ούληδες, αντανακλά και το ότι είναι άνθρωποι σε δύσκολη θέση και αυτό τους κάνει συμπαθείς, αφού σαφέστατα δεν είναι το πρόβλημα, αλλά θύματα της ζωής που ζούμε.

Για το λόγο αυτό έγραψα ότι κινδυνεύουν να έχουν προβλήματα με το Νόμο, αλλά και είναι ανασφάλιστοι και ότι άλλο συνεπάγεται η μαύρη εργασία.

Φιλικά

Κωστής

Edited by VIWOW

Ας πω και εγώ την εξυπνάδα μου.

Η μαϊμού είναι μαϊμού. Είναι γελοίο και μόνο που το σκέφτομαι να φορέσω κάτι που δεν είναι γνήσιο και δεν έχει την αξιοπρέπεια να γράφει το όνομα του κατασκευαστή του, είτε κάνει 5 είτε 500 ευρώ.

Θέλω να πάρω το submariner και δεν μπορώ; Μη σώσω, μαϊμού δεν φοράω. Θα πάρω ένα seiko ή ένα steinhart που το θυμίζουν από πολύ έως λίγο, κοστίζουν λιγότερο και έχουν εγγυημένη ποιότητα.

Δεν με νοιάζει τόσο πολύ το θέμα της παρανομίας ή της αξιοπιστίας ή της ποιότητας-που με νοιάζουν και αυτά. Το κύριο πρόβλημα για εμένα είναι η γενικότερη αναξιοπρέπεια που περιβάλλει το θέμα "μαϊμού προϊόν"

Φιλε, δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.Τα ειπες ολα σε λιγες γραμμες. Μπραβο απο μενα.

Screw you guys,I'm going home.........

Υπαρχει και κατι αλλο ομως.

Και μενα μου αρεσει η "Νυχτερινη πολιορκια" , και τα "Μαθηματα Ανατομιας" , αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα παω να αγορασω τους πρωτοτυπους πινακες.

Ουτε τα λεφτα θα ειχα,αλλα ουτε και πωλουνται,οποτε,και επειδη δεν ειναι δυνατον να πηγαινω καθε μερα στην Ολλανδια,θα μπορουσα καλλιστα να αγορασω,ή να τυπωσω αντιγραφα τους.

Πιστευω να μη με μαλωσετε γι αυτο.

Κοσμοτε,100Mbps.

Υπαρχει και κατι αλλο ομως.

Και μενα μου αρεσει η "Νυχτερινη πολιορκια" , και τα "Μαθηματα Ανατομιας" , αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα παω να αγορασω τους πρωτοτυπους πινακες.

Ουτε τα λεφτα θα ειχα,αλλα ουτε και πωλουνται,οποτε,και επειδη δεν ειναι δυνατον να πηγαινω καθε μερα στην Ολλανδια,θα μπορουσα καλλιστα να αγορασω,ή να τυπωσω αντιγραφα τους.

Πιστευω να μη με μαλωσετε γι αυτο.

Προφανώς και δεν είναι το ίδιο. Λ.χ., πολλά μουσεία πωλούν αντίγραφα έργων που εκθέτουν. Δεν νομίζω αυτά είναι θεωρούνται παράνομα. Απ' όσο ξέρω όμως, η Rolex δεν πουλά αντίγραφα των ρολογιών της... ;)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind