Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι... πως καθαρίζετε τα ρολόγια σας; Θέλει κάποιο ειδικο σαπούνι; Σκέτο νερό; Υγρό πιάτων; Οινόπνευμα;

Επίσης, αυτό το έχει δοκιμάσει κανείς; :)

Να ρωτήσω κάτι... πως καθαρίζετε τα ρολόγια σας; Θέλει κάποιο ειδικο σαπούνι; Σκέτο νερό; Υγρό πιάτων; Οινόπνευμα;

Επίσης, αυτό το έχει δοκιμάσει κανείς; :)

χαμενα λεφτα το θεωρω! τωρα αμ ησουν γυναικα και ειχες ενα σωρο κσομηματα..ισως αυτο να εκανε την επιθημιτη δουλεια.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συσκευές υπερήχων χρησιμοποιούν όλοι οι ωρολογοποιοί για καθαρισμό των μηχανισμών των αυτόματων ρολογιών, αλλά φυσικά πρέπει για κάτι τέτοιο να ανοιχτεί το ρολόι, οπότε δεν ενδείκνυται για χρήση από καταναλωτές. Είναι πάντως ιδανικές γιατί φτάνουν σε σημεία που δε φτάνει το χέρι. Για το οινόπνευμα που αναφέρεται πιο πάνω, λίγη προσοχή μήπως υπάρχει κάποια επιγραφή η σχέδιο σε κάποιο σημείο του ρολογιού που μπορεί να ξεβάψει. Εγώ θα πρότεινα απλά βρεγμένο πανάκι, άντε και κάποιο ήπιο καθαριστικό αν είναι δύσκολη περίπτωση, με το οινόπνευμα να είναι η τελευταία λύση. Δείτε κι εδώ.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

To τελευταίο μου απόκτημα, που ανέλαβε τον ρόλο του βασικού ρολογιού.

http://i464.photobucket.com/albums/rr7/konos650/25-08-200921-32-22.jpg

Είναι απίστευτο το πόσο φτηνά μπορεί κανείς να αγοράσει κάποια πράγματα μέσω ebay. Το είδα, μου άρεσε, έδωσα μία προσφορά για πλάκα και τελικά το κέρδισα!

απιθανο ρολοι και ακομα πιο απιθανη η τιμη. παρα πολυ καλη η αγορα σου. καλοφορετο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για καθαρισμό των ρολογιών νερό και απλό σαπούνι, κατόπιν στέγνωμα με πετσέτα. Δοκιμασμένο σε ατσάλι και τιτάνιο, μια χαρά κάνει την δουλειά. Τί μπορεί να έχει πάνω του ένα ρολόι που να χρειαστεί καθαριστικό;

Το πρόβλημα περισσότερο είναι το δερμάτινο λουράκι για εμένα. Παλιότερα, μετά από μερικούς μήνες το λουράκι βρωμούσε άσχημα. Μετά από αρκετά χρόνια κατάλαβα ότι υπεύθυνο για αυτό ήταν τα κακή ποιότητας δερμάτινα λουράκια. Α, και τελικά, σε κάθε πλύσιμο των χεριών μου έχει γίνει συνήθεια και πλένω και τον καρπό, έτσι τα λουράκια και αντέχουν πολύ περισσότερο (μια και χρειάζονται σπανιότερα πλύσιμο) και δεν μυρίζουν καθόλου.

Για καθαρισμό των ρολογιών νερό και απλό σαπούνι, κατόπιν στέγνωμα με πετσέτα. Δοκιμασμένο σε ατσάλι και τιτάνιο, μια χαρά κάνει την δουλειά. Τί μπορεί να έχει πάνω του ένα ρολόι που να χρειαστεί καθαριστικό;

Το πρόβλημα περισσότερο είναι το δερμάτινο λουράκι για εμένα. Παλιότερα, μετά από μερικούς μήνες το λουράκι βρωμούσε άσχημα. Μετά από αρκετά χρόνια κατάλαβα ότι υπεύθυνο για αυτό ήταν τα κακή ποιότητας δερμάτινα λουράκια. Α, και τελικά, σε κάθε πλύσιμο των χεριών μου έχει γίνει συνήθεια και πλένω και τον καρπό, έτσι τα λουράκια και αντέχουν πολύ περισσότερο (μια και χρειάζονται σπανιότερα πλύσιμο) και δεν μυρίζουν καθόλου.

αν φτασεις στο σημειο οπου το λουρακι μυριζει ασχημα υπαρχει καποιο ¨γιατρικο¨ η απλα το αλλαζεις?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από όσο έχω προσπαθήσει, τίποτε δεν το σώζει. Όσο και να το πλύνεις μετά...

Ίσως όμως κανένας ξέρει καμμιά λύση.

Έχω ένα Αdidas με δερμάτινο λουράκι το οποίο αν και φορούσα σπάνια (το έχω από το 2003) το λουράκι του διαλύθηκε και βρώμιζε έστω και μια φορά αν ίδρωνα. Το λουράκι έγραφε ντεμέκ "Genuine Leather" πάνω... Πήγα το καλοκαίρι και το άλλαξα με 15€ με ένα άλλο "Genuine Leather". Το φόρεσα μερικές φορές και πρόλαβε να βρωμίσει πάλι. Ο δε ορολογοποιός μου είπε να μην το βρέχω και αν βραχεί να το αφήσω να στεγνώσει, αλλιώς θ' ανοίξει όπως το παλιό! :wacko:

Μπρασελέ και πάλι μπρασελέ. Μου έκαναν πρόσφατα δώρο ένα αρμάνι με μπρασελέ οπότε προβλήματα να "σκάσει" το λουρί δεν υπάρχουν πλέον. Απ' ότι κατάλαβα αρκεί να το καθαρίζω με απλό σαπούνι και δεν θα πάθει τίποτα :)

Έχω ένα Αdidas με δερμάτινο λουράκι το οποίο αν και φορούσα σπάνια (το έχω από το 2003) το λουράκι του διαλύθηκε και βρώμιζε έστω και μια φορά αν ίδρωνα. Το λουράκι έγραφε ντεμέκ "Genuine Leather" πάνω... Πήγα το καλοκαίρι και το άλλαξα με 15€ με ένα άλλο "Genuine Leather". Το φόρεσα μερικές φορές και πρόλαβε να βρωμίσει πάλι. Ο δε ορολογοποιός μου είπε να μην το βρέχω και αν βραχεί να το αφήσω να στεγνώσει, αλλιώς θ' ανοίξει όπως το παλιό! :wacko:

Μπρασελέ και πάλι μπρασελέ. Μου έκαναν πρόσφατα δώρο ένα αρμάνι με μπρασελέ οπότε προβλήματα να "σκάσει" το λουρί δεν υπάρχουν πλέον. Απ' ότι κατάλαβα αρκεί να το καθαρίζω με απλό σαπούνι και δεν θα πάθει τίποτα :)

το μπρασελε ειναι σαφως πρακτικοτερο απο το λουρακι, ελα ομως που σε μερικα ρολογια δεν ταιριαζει καθολου το μπρασελε. εκει ειναι το προβλημα. γιατι μονο το δερματινο λουρακι βρωμαει?τα δερματινα παπουτσια ας πουμε δεν μυριζουνε. ακομα και στα πανακριβα ρολογια το λουρακι ειναι απομιμηση δερματος?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από όσο έχω προσπαθήσει, τίποτε δεν το σώζει. Όσο και να το πλύνεις μετά...

Ίσως όμως κανένας ξέρει καμμιά λύση.

Επεξεργαζομουν το ρολοι της αδερφης μου (το ειχε ξεχασει) το οποιο μαλλον δεν εχει και το καλυτερο δερμα στο λουρακι αλλα δεν μυριζε καθολου (μαλλον μοσχοβολουσε) αν και το εχει καιρο (το βγαζει ομως στο σπιτι).

Ο λογος?Πιθανον ο γυναικειος τροπος χρησης της κολωνιας. Αν συνυπολογισεις οτι οι κολωνιες εχουν ενα ποσοστο αλκοολ οποτε σκοτωνουν και μερικους μικροοργανισμους συν οτι αρωματιζουν το εχουν διατηρησει.

Αλλα οκ αν το βρεχεις, το φορας μερα νυχτα, ε ιδρωνουμε και περισσοτερο οι ανδρες κ.λ.π δεν νομιζω να αποδωσει αρκετα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παντως εγω που εχω ενα CAT με λουρι απο πλαστικο (δεν ξερω απο τι ακριβως υλικο το φτιαχνουν) εχω βρει την υγεια μου. Ουτε να μυριζει σαν τα δερματινα ουτε να ναι βαρυ σαν το μπρεσελε. Το φοραω καθε μερα και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

εγώ χρησιμοποιώ το δεύτερο

από ύφασμα που είναι.

http://www.traser.gr/index.php?option=com_zoom&Itemid=63&catid=38

Το λουράκι των 15 ευρώ (τιμή Ελλάδας) θεωρείται φτηνό και κακής ποιότητας.

Δύο από τα δερμάτινα λουράκια μου είναι αγορασμένα από το http://www.watch-band-center.com/shop-watchstrap.html, γύρω στα 20 ευρώ και δεν έχουν μυρίσει καθόλου, παραμένουν σε πολύ καλή εμφανισιακή κατάσταση και μπορώ να πω ότι όσο παλιώνουν δείχνουν και καλύτερα.

Μερικές φορές το καλοκαίρι φοράω στη θάλασσα αδιάβροχα λουράκια της Hirsch, επίσης αντέχουν μια χαρά και είναι όντως αδιάβροχα. Δεν είναι κανονικό δέρμα,αλλά είναι πολύ καλής ποιότητας και εμφάνισης.

Α, υπάρχουν αδιάβροχα δερμάτινα λουράκια και στα 150 και στα 200 ευρώ!!!

τα δερμάτινα λουράκια δεν είναι πολύ καλά.

ένας θέρμανε ένα δερμάτινο λουρί και όταν πήγε

να το βάλει δεν λύγιζε είχε γίνει πλαστικό :lol:....

και το κακό είναι ότι έτσι και ξεφλουδιστεί λίγο....πάει!

Μην το λες αυτό, υπάρχουν ό,τι λουράκια μπορείς να φανταστείς, σε απίστευτες τιμές και απίστευτες ποιότητες.

Το Orient που ανέφερα παραπάνω ήταν με δερμάτινο λουράκι. Έχω δει και χειρότερα, αλλά και αυτό μύριζε δέρμα (με την κακή έννοια), ήταν σκληρό, μέτρια ραμμένο, γενικά φαινόταν ότι δεν ήταν και πολύ σόι, και ας ήταν γνήσιο δέρμα, και ας ήταν μανίσιο orient. Αμέσως αλλάχτηκε.

Δεν φοραω ρολοι, με αγχωνει !!

Και για να βλεπω την ωρα εχω το κινητο μου :)

Δες το ομως κ σαν ενα παρα παρα παρα πολυ ωραιο αξεσουαρ!! ;)

ΥΓ:Μπηκα στο προφιλ σου να δω το φυλο σου, δεν τα καταφερα, ειδα ομως οτι απο ολα κ ολα τα 3 μνμ σου, τα 2 ηταν το 2005!!! :blink: Sorry για την αδιακρισια, μου φανηκε πολυ περιεργο ομως!!:)

Shit Happens!!!

Το ρολόι είναι το μόνο κόσμημα που μπορεί να φορέσει άντρας χωρίς να εγείρει κοινωνική αποδοκιμασία! :p

Και ως κόσμημα του συμπεριφέρομαι... δεν το φοράω πχ μέσα στο σπίτι, δεν το φοράω όταν πάω γυμναστήριο, παρα μόνο όταν βγω έξω για δουλειά ή διασκέδαση.

Το ρολόι είναι το μόνο κόσμημα που μπορεί να φορέσει άντρας χωρίς να εγείρει κοινωνική αποδοκιμασία! :p

Και ως κόσμημα του συμπεριφέρομαι... δεν το φοράω πχ μέσα στο σπίτι, δεν το φοράω όταν πάω γυμναστήριο, παρα μόνο όταν βγω έξω για δουλειά ή διασκέδαση.

αναλογως τον τυπο του ρολογιου και την χρηση που κανεις. αλλοι το εχουν για αξεσουαρ-κοσμημα και για αλλους ειναι εργαλειο δουλειας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν το μπορω μεσα στο σπιτι,αλλα και δεν το μπορω,τα καλοκαιρινα μεσημερια,εειδη ιδρωνει το χερι μου στον καρπο,και αυτο με ενοχλει πολυ.

Και μαλιστα τωρα,με το καινουριο μου λαλά,το ΣΕΙΚΟ ,μου τη διδει,γιατι εχει καποιο βαρος,και δεν το γουσταρω.

Την επομενη φορα,θα παρω τιτανιο.Μονο ετσι θα γλυτωσω .

Ηδη ψαχνω να βρω καποιο που να μ αρεσει.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.