Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια εχει κανεις αυτο το ρολοι;

ποσο κανει;

ευχαριστω

Αν αναφέρεσαι στο Daytona υπολόγισε περίπου 7-8.000 ευρώ.

Ειμαι διατεθημενος να δωσω το χρηματικο ποσο που χρειαζεται για το πρωτο omega το οποιο εχει γυρω στα 3.800 ομως σκεφτομαι πως ισως με λιγοτερα να παρω ενα επισης φοβερο και αξιολογο ρολοι , πραγμα για το οποιο θα ηθελα και την γνωμη σας αφου εχετε πολυ μεγαλυτερη εμπειρια απο εμενα.Τι να κανω ?Αξιζει να δωσω για το πρωτο η να παρω καποιο απο τα αλλα ?Κανενα αλλο καλο omega να προτεινεται ?

Ευχαριστω.

Προσωπικά το Planet Ocean Chrono το βρίσκω λίγο "φορτωμένο" σαν ρολόι, θα προτιμούσα το απλό. Από την άλλη το Speedmaster είναι ένα ρολόι θρύλος, με δοκιμασμένη αξιοπιστία και διαχρονική σχεδίαση. Εγώ σαφώς θα το προτιμούσα έναντι του Planet Ocean, αλλά τελικά είναι και θέμα γούστου. Μάλιστα θα πρότεινα την έκδοση με κρύσταλλο από ζαφείρι και διάφανη πλάτη: http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&details=1&ref=35735000&no_cache=1

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Nαι οντως το speedmaster ειναι θρυλικο ρολοι , αν δεν κανω λαθος ειναι το λεγομενο moon-watch , αυτο με το οποιο ο armstrong πατησε στην Σεληνη ?Η κανω λαθος ?Χμμ.. το συγκεκριμενο μοντελο που μου δειχνεις φαινετε πολυ καλο!

Λες να το προτιμησω ?Ποσο περιπου κοστιζει αυτο ?(μετρητοις παντα , επισης θα δεχτω καμια εκπτωση ?Κατι εχω ακουσει οτι γινεται μια -παραδοσιακη- εκπτωση γυρω στο 15% ισχυει?)

Τι παιζει με το Co-Axial Escapement ?ειναι ενα νεο ειδος μηχανισμου ?Απο οτι παρατηρησα υπαρχει στα seamaster αλλα νομιζω οχι στα speedmaster.Να προτιμησω καποιο με Co-Axial Escapement η οχι ?

Eπισης ειδα οτι το γνησιο "moon-watch" απο οτι λεει στην σελιδα της omega ειναι το 3570.50.00 δηλαδη αυτο : http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&details=1&ref=35705000&no_cache=1 πως το βλεπεις ??Ποσο περιπου λες να κοστιζει εξω ?γυρω στα 2.500-2.600?

Αν ήμουν στη θέση σου θα ψαχνόμουν πάρα πολύ με 4000 ευρώ υπάρχουν πολλές αξιόλογες μάρκες,ως και συλλεκτικές εκδόσεις μπορείς να κοιτάξεις
mobile fan user

Φιλε εφαγα κολημα με omega..Δυστηχως η ευτηχως.Εχω δει και απο κοντα 2-3 μοντελα..Και ενταξει...

Παραταυτα εχεις να προτεινεις κατι πιο συγκεκριμενα ?

Nαι οντως το speedmaster ειναι θρυλικο ρολοι , αν δεν κανω λαθος ειναι το λεγομενο moon-watch , αυτο με το οποιο ο armstrong πατησε στην Σεληνη ?Η κανω λαθος ?Χμμ.. το συγκεκριμενο μοντελο που μου δειχνεις φαινετε πολυ καλο!

Το ρολόι (για την ακρίβεια ο μηχανισμός) που φόρεσε ο Άρμστρονγκ σταμάτησε να παράγεται από την Ωμέγα λίγο μετά την προσελήνωση. Συγκεκριμένα ο μηχανισμός που φορούσε εκείνο το speedmaster ήταν ο 321, ο οποίος αντικαταστάθηκε το 1969 από τον 861, ο οποίος με τη σειρά του μετεξελίχθηκε το 1997 σε 1861, το μηχανισμό που φορούν και τα σημερινά speedmaster. Τα μοντέλα με τον 861 και φυσικά και με τον 321 είναι σήμερα συλλεκτικά. Περισσότερες πληροφορίες για το speedmaster μπορείς να βρεις εδώ:

The Right Stuff: Inside the Omega Speedmaster Professional - Part 1

The Right Stuff: Inside the Omega Speedmaster Professional Part 2

http://www.chronomaddox.com/

http://members.chello.nl/~h.mennink/watches/_private/speedmasters.htm

Λες να το προτιμησω ?Ποσο περιπου κοστιζει αυτο ?(μετρητοις παντα , επισης θα δεχτω καμια εκπτωση ?Κατι εχω ακουσει οτι γινεται μια -παραδοσιακη- εκπτωση γυρω στο 15% ισχυει?)

Υπολόγισε κάπου στα 3000 ευρώ τιμή καταλόγου και ναι, συνήθως παίζει μια έκπτωση για πληρωμή μετρητοίς.

Τι παιζει με το Co-Axial Escapement ?ειναι ενα νεο ειδος μηχανισμου ?Απο οτι παρατηρησα υπαρχει στα seamaster αλλα νομιζω οχι στα speedmaster.Να προτιμησω καποιο με Co-Axial Escapement η οχι ?

Το Co-Axial Escapement είναι μια πατέντα που αγόρασε η Ωμέγα και εξέλιξε περαιτέρω. Το κλασσικό speedmaster δεν έχει τέτοιο μηχανισμό, γιατί ο δικός του μηχανισμός παράγεται σχεδόν απαράλλαχτος εδώ και δεκαετίες, λόγω της ιστορικότητάς του. Προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι το co-axial αξίζει τη διαφορά τιμής που ζητά η Ωμέγα σε σχέση με τα απλά μοντέλα της.

Eπισης ειδα οτι το γνησιο "moon-watch" απο οτι λεει στην σελιδα της omega ειναι το 3570.50.00 δηλαδη αυτο : http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&details=1&ref=35705000&no_cache=1 πως το βλεπεις ??Ποσο περιπου λες να κοστιζει εξω ?γυρω στα 2.500-2.600?

Αυτό όντως είναι το κλασσικό moonwatch, αλλά αυτό που σου προτείνω είναι ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο με λίγες βελτιώσεις. Συγκεκριμένα ο μηχανισμός, το μέγεθος και το καντράν του 3573 είναι ακριβώς τα ίδια με του 3570, αλλά το 3573 έχει επιπλέον:

• διάφανη πλάτη με κρύσταλλο ζαφείρι (το 3570 έχει μεταλλική πλάτη)
  • πρόσοψη με κρύσταλλο ζαφείρι και αντιθαμβωτική επιφάνεια και στις δύο πλευρές του κρυστάλλου (το 3570 έχει πρόσοψη από hesalite)

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Αν αναφέρεσαι στο Daytona υπολόγισε περίπου 7-8.000 ευρώ.

Προσωπικά το Planet Ocean Chrono το βρίσκω λίγο "φορτωμένο" σαν ρολόι, θα προτιμούσα το απλό. Από την άλλη το Speedmaster είναι ένα ρολόι θρύλος, με δοκιμασμένη αξιοπιστία και διαχρονική σχεδίαση. Εγώ σαφώς θα το προτιμούσα έναντι του Planet Ocean, αλλά τελικά είναι και θέμα γούστου. Μάλιστα θα πρότεινα την έκδοση με κρύσταλλο από ζαφείρι και διάφανη πλάτη: http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&details=1&ref=35735000&no_cache=1

φιλε μου πανω το ρολοι λεει rolex μηπως λεμε αλλο;

ορεο ρολοι παντως οποιος ξερει ας μας πει το μοντελο

ευχαριστω:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

φιλε μου πανω το ρολοι λεει rolex μηπως λεμε αλλο;

ορεο ρολοι παντως οποιος ξερει ας μας πει το μοντελο

ευχαριστω:)

Rolex είναι η εταιρεία, Daytona το μοντέλο :rolleyes:

Λοιπον τελικα επελεξα το planet ocean chrono της Omega.Συγκεκριμενα αυτο εδω : http://www.omegawatches.com/index.php?id=932&pos=4&no_cache=1 δηλαδη το 2910.51.82.Και υπηρξε κανονικα μια εκπτωση.Θα το παραλαβω την Τεταρτη η την Πεμπτη.Μολις το παρω θα γραψω εντυπωσεις...Παντως ο καταστηματαρχης μου ειπε οτι αποτελει ενα πολυ κορυφαιο μοντελο και ειναι αρκετα "γεματο".Πως το βλεπετε ?

Λοιπον τελικα επελεξα το planet ocean chrono της Omega.Συγκεκριμενα αυτο εδω : http://www.omegawatches.com/index.php?id=932&pos=4&no_cache=1 δηλαδη το 2910.51.82.Και υπηρξε κανονικα μια εκπτωση.Θα το παραλαβω την Τεταρτη η την Πεμπτη.Μολις το παρω θα γραψω εντυπωσεις...Παντως ο καταστηματαρχης μου ειπε οτι αποτελει ενα πολυ κορυφαιο μοντελο και ειναι αρκετα "γεματο".Πως το βλεπετε ?

Ένα πολύ καλό μα πολύ καλό από κάθε άποψη ρολόι.

Δεν νομίζω, να υπάρχει,αντίστοιχο ρολόι με inhouse μηχανισμό στα ίδια χρήματα σε άλλη μάρκα.

Το coaxial escapement είναι πατέντα που αγόρασε η Ωmega (Swatch group) και είναι ότι καλύτερο σε χρήματα προς απόδοση.

Αγόρασες ένα σπόρ ρολόι που τα έχει όλα. Άριστη επιλογή.

Άλλαξέ του και λουράκι για να μην χαλάσει το δικό του και κατ΄ ευθείαν στη θάλασσα...

Παρατήρηση: Κούρδισέ το (γίνεται από τη κορώνα) χειροκίνητα την πρώτη φορά πριν το φορέσεις.

Προσοχή επίσης χρειάζεται η βαλβίδα ηλίου στο 10 !!!!

Καλοφόρετο:):);)

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Παρα πολυ καλή επιλογή!! Ετοιμάζομαι και εγώ να το πάρω... Μήπως μπορείς να πεις σε τι επίπεδα έπεσε η τιμή (και αν θες από πού το παράγγειλες?)...

Στο 10 ? δεν καταλαβαινω επειδη ακομα δεν το εχω.

Η κορώνα του ρολογιού είνα στο 3 τα κουμπιά του χρονογράφου στο 2 και στο 4 και η βαλβίδα ηλίου (που χρησιμεύει για την αποσυμπίεση του ρολογιού μετά από κατάδυση σε ικανό βάθος) στο 10.

Τα νούμερα αναφέρονται στις ώρες.

Στο 3,6,9 είναι η επιμέρους δείκτες του ρολογιού και συγεκριμένα των δευτερολέπτων και της μέτρησης του χρονογράφου.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

ενδιαφέρομαι για το tissot touch με πορτοκαλι λουράκι titanium ή steel .ξερετε απο που μπορω να το βρω σε καλή τιμη ?

εδώ.καλή αναζήτηση :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω φοραω DKNY. Το επομενο μου ρολοι θα ειναι RADO.
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes.

Aς γραψω λιγες εντυπωσεις για το Omega seamaster P.O Chrono που πηρα.Λοιπον , αρχιζω απο το τζαμι του.Ειναι διπλης στρωσεως αντι-χαρακτικο.Μπορει κανεις να καταλαβει την ποιοτητα κατασκευης εαν απλα κανει ενα ηπιο χτυπημα (δηλαδη με το δαχτυλο) στο τζαμακι.Θα καταλαβει οτι ειναι χοντρο.Ομως αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως οταν κοιτας το ρολοι ειναι θαρρεις και δεν υπαρχει κανενα τζαμακι μπροστα και κοιτας απευθειας το εσωτερικο μερος του.

Οι δεικτες ειναι μεγαλοι , ευδιακριτοι οπως επισης και ολες οι ενδειξεις του ρολογιου.

Προκειτε για ενα ρολοι μεγαλυτερο απο τα αλλα οποτε ισως ατομα με μικρο καρπο να μην βολευονται και τοσο.Παραταυτα , μπορει κανεις να το σφιξει σε σημειο ωστε να στεκεται καλα.

Εχει "στιβαρο" στησιμο σαν ρολοι , δεν το φοβασε δηλαδη.Σε γενικες γραμμες μπορω να πω οτι αποτελει ενα ΠΟΛΥ καλο ρολοι , με σπορ εμφανιση , το οποιο ομως μπορεις να φορεσεις και με casual ρουχισμο ομως και με επισημο ρουχισμο.Να τονισω εδω οτι το συγκεκριμενο μοντελο του Planet Ocean Chrono που πηρα ειναι με λουρακι απο δερμα ομως μπορει κανεις να βαλει ΚΑΙ μπρασελε στην συνεχεια.Το προτιμησα προς το παρον για να δειχνει πιο νεανικο και σπορ.

Τελος να πω εδω πως οποιος σκεφτεται να δωσει ενα ποσο για ενα καλο ρολοι , ας προτιμησει το συγκεκριμενο μοντελο.Μιλαμε για φοβερο ρολοι απο μια εταιρια που βρισκεται στην κορυφη (μαζι με αλλες) την Ω.

Aς γραψω λιγες εντυπωσεις για το Omega seamaster P.O Chrono που πηρα.Λοιπον , αρχιζω απο το τζαμι του.Ειναι διπλης στρωσεως αντι-χαρακτικο.Μπορει κανεις να καταλαβει την ποιοτητα κατασκευης εαν απλα κανει ενα ηπιο χτυπημα (δηλαδη με το δαχτυλο) στο τζαμακι.Θα καταλαβει οτι ειναι χοντρο.Ομως αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως οταν κοιτας το ρολοι ειναι θαρρεις και δεν υπαρχει κανενα τζαμακι μπροστα και κοιτας απευθειας το εσωτερικο μερος του.

Οι δεικτες ειναι μεγαλοι , ευδιακριτοι οπως επισης και ολες οι ενδειξεις του ρολογιου.

Προκειτε για ενα ρολοι μεγαλυτερο απο τα αλλα οποτε ισως ατομα με μικρο καρπο να μην βολευονται και τοσο.Παραταυτα , μπορει κανεις να το σφιξει σε σημειο ωστε να στεκεται καλα.

Εχει "στιβαρο" στησιμο σαν ρολοι , δεν το φοβασε δηλαδη.Σε γενικες γραμμες μπορω να πω οτι αποτελει ενα ΠΟΛΥ καλο ρολοι , με σπορ εμφανιση , το οποιο ομως μπορεις να φορεσεις και με casual ρουχισμο ομως και με επισημο ρουχισμο.Να τονισω εδω οτι το συγκεκριμενο μοντελο του Planet Ocean Chrono που πηρα ειναι με λουρακι απο δερμα ομως μπορει κανεις να βαλει ΚΑΙ μπρασελε στην συνεχεια.Το προτιμησα προς το παρον για να δειχνει πιο νεανικο και σπορ.

Τελος να πω εδω πως οποιος σκεφτεται να δωσει ενα ποσο για ενα καλο ρολοι , ας προτιμησει το συγκεκριμενο μοντελο.Μιλαμε για φοβερο ρολοι απο μια εταιρια που βρισκεται στην κορυφη (μαζι με αλλες) την Ω.

Μιλάμε για αυτό;

http://i3.iofferphoto.com/img/item/337/152/36/o_OMG_PLANET_OCEAN_CHRONO_LS_7750.jpg_(50).jpg

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Με γεια! Όντως το Planet Ocean είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιο της Omega, καλοφόρετο! Όσο για το τζαμάκι, πρόσεξε γιατί, ενώ το ίδιο το κρύσταλλο είναι όντως αντιχαρακτικό, η αντιανακλαστική επίστρωση (που σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει τζάμι) είναι αρκετά επιρρεπής σε γρατζουνιές. Κατά συνέπεια πολύ προσοχή (δες και αυτή τη σελίδα για φωτό ΡΟ με γρατζουνιές στην αντιανακλαστική επίστρωση).

Ναι για αυτο το ρολοι μιλαω αλλα για αλλο μοντελο συγκεκριμενα αυτο : http://www.omegawatches.com/index.php?id=932&pos=4&no_cache=1

Καταλαβα.Θα δειχνω οσο το δυνατον μεγαλυτερη προσοχη τοτε φιλε.Στον υπνο πχ το βγαζω , ενω σε δραστηριοτητες οπως πχ να παω για κανενα αθλημα κτλ παλι δεν θα το φοραω.Παραταυτα ανθρωποι ειμαστε ισως κατα λαθος με μια αγαρμπη κινηση δημιουργησω καποια γρατζουνια.Ελπιζω πως οχι.Εαν γινει τιποτα τετοιο και με ενοχλει μπορω να κανω κατι ?

ΥΓ : υπαρχει μηπως κατι σαν αυτο-κολητο που να μπαινει εκει και να το προστατευει ?Επισης ναι μεν ειναι αντι-χαρακτικο ομως τοτε δνε καταλαβαινω γιατι χαρακτηριζεται ετσι εφοσον η επανω επιφανεια ειναι σχετικα επιρεπεις σε γρατζουνιες.

Εγω φοραω DKNY. Το επομενο μου ρολοι θα ειναι RADO.

Κι εγω DKNY φοραω αυτο τον καιρο :up: :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι για αυτο το ρολοι μιλαω αλλα για αλλο μοντελο συγκεκριμενα αυτο : http://www.omegawatches.com/index.php?id=932&pos=4&no_cache=1

Ωραίο είναι, αν και δεν μου αρέσουν καθόλου οι δείκτες του... :(

Δεν σου αρεσουν οι δεικτες του ?Καθολου ομως ?Ενταξει θα μου πεις γουστα ειναι αυτα , ισως να φαινετε ετσι απο την φωτογραφια.Απο κοντα φιλε μου ειναι πολυ εντυπωσιακοι και εχουν φοβερη ποιοτητα κατασκευης.Να φανταστεις οτι λαμπει το υλικο τους (δεν εννοω οτι φωτιζουνε το βραδυ εαν με πιανεις).Νομιζω ειναι και πολυ ευδιακριτοι.

Δεν σου αρεσουν οι δεικτες του ?Καθολου ομως ?Ενταξει θα μου πεις γουστα ειναι αυτα , ισως να φαινετε ετσι απο την φωτογραφια.Απο κοντα φιλε μου ειναι πολυ εντυπωσιακοι και εχουν φοβερη ποιοτητα κατασκευης.Να φανταστεις οτι λαμπει το υλικο τους (δεν εννοω οτι φωτιζουνε το βραδυ εαν με πιανεις).Νομιζω ειναι και πολυ ευδιακριτοι.

Δεν είναι θέμα ποιότητας κατασκευής, αυτό είναι αυτονόητο. Δεν μου αρέσει που καταλήγουν σε μύτη... Είμαι περίεργος, το ξέρω. :p