Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://www.watchesplanet.com/cgi-bin/shop.pl/SID=5b8cb87b1dff/detail=ABS01

πως σας φαίνεται? για οποιον θέλει ενα quartz σε προσιτή τιμη ενα technomarine είναι οτι πρεπει

mobile fan user

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

http://www.watchesplanet.com/cgi-bin/shop.pl/SID=5b8cb87b1dff/detail=ABS01

πως σας φαίνεται? για οποιον θέλει ενα quartz σε προσιτή τιμη ενα technomarine είναι οτι πρεπει

600 ευρώ;;; και quartz; Πολλά δεν είναι;

Με 600 ευρώ παίρνει κανείς το επετειακό seiko atlas titanium που έγραφα μερικές σελίδες πιο πάνω. Και τα δύο είναι παρόμοιου στυλ, αλλά από ποιότητα νομίζω υπερέχει το seiko.

Τα technomarine ποτέ δεν τα κατάλαβα, πάντα τα έβρισκα παράλογα ακριβά. Και νομίζω πριν από 3-4 χρόνια είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία.

Όσο για την rolex και εγώ την αγαπώ, την εκτιμώ, τη σέβομαι, αλλά δεν είναι πια και η επιτομή της ωρολογοποιείας. Πέρα από το ότι δεν μου ταιριάζει ως προφίλ, δεν μου αρέσει και το γεγονός ότι πουλάει το όνομά της υπερβολικά ακριβά για αυτά που προσφέρει. Όλες οι μεγάλες εταιρείες ρολογιών το κάνουν αυτό, αλλά η rolex ακόμη παραπάνω. Και επίσης όλα τα μοντέλα της μοιάζουν τόσο μα τόσο πολύ.

Φυσικά και εμένα αν μου χάριζαν ένα, θα το έπαιρνα ευχαρίστως, φτάνει να ήταν ατσαλένιο.

Πές μας Voodooman ποιά εταιρία προσφέρει περισσότερα σε τέτοιες τιμές?

Σίγουρα δεν είναι η επιτομή της παγκόσμιας ιστορίας της ωρολογοποιείας αλλά είναι της σύγχρονης ωρολογοποιείας χειρός.

Και για να συνεχίσω εγώ με τον χαβά μου :lol: :lol: :

Χτες στις 10 το πρωϊ κοντρολάρισα το ρολόι με αυτό του υπολογιστή, προκειμένου να δω σήμερα πόσο θα έχει αποκλίνει.

Μέχρι χτες αργά το βράδυ (φόραγα το ρολόι σχεδόν όλη μέρα) ήταν στο +1 sec περίπου, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό.

Πριν κοιμηθώ, λοιπόν, το άφησα σε στάση "ανάσκελη", δηλαδη το κρύσταλλο να κοιτάει προς το ταβάνι, γιατί ας πούμε έτσι θα είναι πιο ομαλή/"ζυγισμένη" η κίνηση των δεικτών και του μηχανισμού (μπορεί και να μην ισχύει, απλώς έτσι το σκέφτηκα).

Σήμερα το πρωϊ στις 10 πάλι, το έλεγξα να δω πως πάει. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι από το +1 έχει πάει στο +24!!!!!! :blink:

Θεωρείτε φυσιολογική απόκλιση μέσα στη νύχτα να έχει κερδίσει τόσο χρόνο?

edit: και επιπλέον παρατήρησα πως ο βαρύς, μεταλλικός, ήχος που κάνει από τη μέρα που το παρέλαβα από το δεύτερο service, δεν είναι σταθερός!! :o Την μία "βαράει" πιο γρήγορα, την άλλη πιο αργά, καμιά φορά κάνει κάμποσα "κλικ" και το διακοπτει για 1-2 "κλικ"... Δε νομίζω όλα αυτά να είναι φυσιολογικά...

Όχι, σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό, πήγαινέ το και πάλι στο service και πες τους ότι παρατήρησες. Ίσως μάλιστα θα ήταν καλή ιδέα να παρακάμψεις τον ρολογά σου και να πας απευθείας στο επίσημο service της Seiko.

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τον παρακάμψω, καθώς βασίζομαι στο γεγονός ότι το ρολόι είναι εντός εγγύησης και δεν πληρώνω για το service. Και μεταξύ μας, έχω χάσει και την απόδειξη αγορας. :O

Και για να συνεχίσω εγώ με τον χαβά μου :lol: :lol: :

Χτες στις 10 το πρωϊ κοντρολάρισα το ρολόι με αυτό του υπολογιστή, προκειμένου να δω σήμερα πόσο θα έχει αποκλίνει.

Μέχρι χτες αργά το βράδυ (φόραγα το ρολόι σχεδόν όλη μέρα) ήταν στο +1 sec περίπου, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό.

Πριν κοιμηθώ, λοιπόν, το άφησα σε στάση "ανάσκελη", δηλαδη το κρύσταλλο να κοιτάει προς το ταβάνι, γιατί ας πούμε έτσι θα είναι πιο ομαλή/"ζυγισμένη" η κίνηση των δεικτών και του μηχανισμού (μπορεί και να μην ισχύει, απλώς έτσι το σκέφτηκα).

Σήμερα το πρωϊ στις 10 πάλι, το έλεγξα να δω πως πάει. Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι από το +1 έχει πάει στο +24!!!!!! :blink:

Θεωρείτε φυσιολογική απόκλιση μέσα στη νύχτα να έχει κερδίσει τόσο χρόνο?

edit: και επιπλέον παρατήρησα πως ο βαρύς, μεταλλικός, ήχος που κάνει από τη μέρα που το παρέλαβα από το δεύτερο service, δεν είναι σταθερός!! :o Την μία "βαράει" πιο γρήγορα, την άλλη πιο αργά, καμιά φορά κάνει κάμποσα "κλικ" και το διακοπτει για 1-2 "κλικ"... Δε νομίζω όλα αυτά να είναι φυσιολογικά...

file mou giati den to foras gia mia bdomada sunexomena xwris na to bgazeis gia na deis ti ginete..

de 8elei poly na katalabeis oti kati de paei kala,sto epibebaiwnei o hxos,phgaine to alloy ,an de to eftaikse ws twra mhn epimeneis ston idio.

h rolex se ayta ta lefta einai mia eksairetikh epilogh sta xrhmata poy to perneis,eidika apo resellers

file mou giati den to foras gia mia bdomada sunexomena xwris na to bgazeis gia na deis ti ginete..

Αν εννοείς μια βδομάδα, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως, τότε το κάνω ήδη αυτό. Ε όταν κοιμάμαι το βγάζω, με ενοχλεί! :p :p

h rolex se ayta ta lefta einai mia eksairetikh epilogh sta xrhmata poy to perneis,eidika apo resellers

:blink: :blink: Το ρολόι που έχω είναι ιδιαίτερα οικονομικό, πολύ.

Καμία σχέση σε τιμή με τα Rollex. :lol: Μάλλον κάτι παραπάνω από καμία!!:D

Πές μας Voodooman ποιά εταιρία προσφέρει περισσότερα σε τέτοιες τιμές?

Σίγουρα δεν είναι η επιτομή της παγκόσμιας ιστορίας της ωρολογοποιείας αλλά είναι της σύγχρονης ωρολογοποιείας χειρός.

Στα 600 ευρώ βρίσκεις "άπειρα" ρολόγια, όπως το seiko που παρέθεσα. Certina, Seiko, Citizen, Sector για καταδυτικά. Tissot, Hamilton ανεξαρτήτως είδους.

kai bebaia ta seiko einai eksairetika rologia kai atyxia poy soy tyxe ayto me to prob,gia na mhn paideyeysai ennoeitai pws 8a to pas kai allou,mia 8esh gia na meiwsei to xrono pou trexei ena roloi einai ka8eta me thn korwna pros ta panw,oxi sth dikh sou periptwsh pou xei to problhma.

Στα 600 ευρώ βρίσκεις "άπειρα" ρολόγια, όπως το seiko που παρέθεσα. Certina, Seiko, Citizen, Sector για καταδυτικά. Tissot, Hamilton ανεξαρτήτως είδους.

o dimatha milouse gia ta rolex... esu ti les ????

Eγω παιδια πηρα ενα ομεγκα speedmaster date δυστυχως δεν μπ[ορω να βρω το link αλλα οποιος ξερει μπορει να το δει στο σιτε της ομεγκα με κωδικο 38135001 μου το καναν δωρο δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι γιατι δεν πολυ κατεχω οποιος ξερει ευχαριστως να μοθ πει τη γνωμη του

600 ευρώ;;; και quartz; Πολλά δεν είναι;

Με 600 ευρώ παίρνει κανείς το επετειακό seiko atlas titanium που έγραφα μερικές σελίδες πιο πάνω. Και τα δύο είναι παρόμοιου στυλ, αλλά από ποιότητα νομίζω υπερέχει το seiko.

Τα technomarine ποτέ δεν τα κατάλαβα, πάντα τα έβρισκα παράλογα ακριβά. Και νομίζω πριν από 3-4 χρόνια είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία.

Όσο για την rolex και εγώ την αγαπώ, την εκτιμώ, τη σέβομαι, αλλά δεν είναι πια και η επιτομή της ωρολογοποιείας. Πέρα από το ότι δεν μου ταιριάζει ως προφίλ, δεν μου αρέσει και το γεγονός ότι πουλάει το όνομά της υπερβολικά ακριβά για αυτά που προσφέρει. Όλες οι μεγάλες εταιρείες ρολογιών το κάνουν αυτό, αλλά η rolex ακόμη παραπάνω. Και επίσης όλα τα μοντέλα της μοιάζουν τόσο μα τόσο πολύ.

Φυσικά και εμένα αν μου χάριζαν ένα, θα το έπαιρνα ευχαρίστως, φτάνει να ήταν ατσαλένιο.

600 οχι κανα 350 ίσως

mobile fan user

Πολλοί κατά καιρούς κατηγορούν τη ρόλεξ για διάφορα αβάσιμα πράγματα, ένα από αυτό είναι το ότι δε χρησιμοποιεί αντιανακλαστικά κρύσταλα, ίσως να ξέρουν κάτι περισσότερο...

http://i57.photobucket.com/albums/g229/dimatha/bdpocloseupux8.jpg

καποτε λογο αθλησης φοραγα addidas...

αλλα ειναι αρκετα χρονια τωρα που δεν φοραω καν ρολοι...

θελω μεν αλλα δεν κανω κινηση...

ξερω και εγω?

θα κανω μια βολτα απο την swatch ειναι πολυ του τυπου μου

Κάποιοι άλλοι την κατηγορούν ότι έχει ξεφτιλιστεί επειδή στο παρελθόν έφτιαξε ρολόγια τα οποία φέραν το όνομα κάποιον εταιριών μετά από ειδικές παραγγελίες.

http://i57.photobucket.com/albums/g229/dimatha/d6f98fcd.jpg

http://i57.photobucket.com/albums/g229/dimatha/ppmibildei0.jpg

άτομα τυφλά από φανατισμό ζούνε μέσα στην άγνοια τους για το χώρο και την ιστορία του ρολογιού, μισόντας σαν να ήταν εχθρός τους την εταιρία που έχει προσφέρει τα μέγιστα στη σύγχρονη ωρολογοποιεία.

o dimatha milouse gia ta rolex... esu ti les ????

Ο λόγος που υπάρχει το κουμπάκι "παράθεση" είναι για να δείχνουμε σε ποιό post ή σε ποιό κομμάτι κάποιου post απαντάμε. Απάντησα στο κομμάτι σχετικά με τα technomarine. O georgeh και εσύ καταλάβατε πού πήγαιναν αυτά που έλεγα. Τώρα αν ο dimatha εννοούσε την Rolex, ελπίζω να μας διαφωτίσει όταν συνέλθει από την λιποθυμία...

Για εμένα η rolex είναι μεγάλη εταιρία από κάθε άποψη. Επειδή όμως δεν είμαι συλλέκτης και έχω αποφασίσει ότι θα έχω πάντα μόνο ένα ρολόι για όσα χρόνια μου κρατήσει (ελπίζω για πάντα), δεν είμαι σίγουρος ότι αν αποφάσιζα να δώσω 4000+ ευρώ για ρολόι αυτό θα ήταν rolex.

Καμμία εταιρία δεν ξεφτιλίζεται εξαιτίας του προφίλ των αγοραστών της. Επειδή δηλαδή τα περισσότερα ψώνια αγοράζουν rolex, πάει να πει ότι η εταιρία είναι σκάρτη; Ανάμεσα στους αγοραστές της υπάρχει και ένα ποσοστό (μεγάλο, μικρό, δεν ξέρω) που ξέρει τί αγοράζει και γιατί το αγοράζει. Αν η αλυσίδα σουβλατζίδικων "ο Νώντας" ζητήσει από την Rolex να του φτιάξει 100 ρολόγια με έναν γύρο σχεδιασμένο πάνω στο καντράν και την πληρώσει καλά, γιατί να αρνηθεί η rolex;

Η rolex μόνο πουλάει ρολόγια, δεν είναι υπεύθυνη και για την διαπαιδαγώγηση των αγοραστών της!

@ganza1:

Φυσικά είναι ένα "καλό" ρολόι το speedmaster date! Υπάρχουν πάρα πολλά χειρότερα και πολλά καλύτερα, αλλά για να καταλάβεις είναι στο πάνω τμήμα των μεσαίων ρολογιών, αυτό άλλωστε φαίνεται και από την τιμή του.

αυτά τα παραδείγματα δεν τα είπα για σένα voodooman, είναι πράγματα που άκουσα από διάφορους εδώ αλλά και σε άλλα και σε ξένα φόρουμ.

Σίγουρα δεν είναι τα φτηνότερα που υπάρχουν αλλά δυστυχώς είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή τη τιμή αλλά και σε πολύ υψιλότερες.

Όπως λες αν θες να φοράς μόνο ένα ρολόι είναι μάλλον μονόδρομος και μπορείς να βρείς κάτι από τα 4000 CHF που είναι λιγότερα από 4000 ευρώ. Ένα Air-King πχ

Αν θες ρολόι με ετα κοίτα λίγο τα Titoni, πολύ καλές τιμές και πολύ καλό και φτηνό service. δύο από αυτά που έχω είναι σχεδόν 50 ετών και δεν υπηρχε πρόβλημα στο να μου τα κάνουν σέρβις και να μου βρουν και κάποια parts της μηχανής αλλά και τζάμια και κορόνες.

Μου τα ξαναέκαναν και αδιάβροχα όπως ήταν στα νιάτα τους. :)

είναι μιά εταιρία που συστήνω ανεπιφύλακτα.

Φυσικά δεν έχει τα φαντασμαγορικά ρολόγια επίδειξης που έχουν οι περισσότερες εταιρίες αλλά ρολόγια της δικής της γραμμής και παράδωσης.

Κάποιοι άλλοι την κατηγορούν ότι έχει ξεφτιλιστεί επειδή στο παρελθόν έφτιαξε ρολόγια τα οποία φέραν το όνομα κάποιον εταιριών μετά από ειδικές παραγγελίες.

Σήμερα δεν νιώθω τόσο καλός, οπότε θα στην πω :D

Το επιλεκτικό σου παράδειγμα είναι μάλλον ατυχές. Νομίζω πως θα ήταν τιμή για οποιαδήποτε εταιρεία να συνδέσει το όνομά της με την Tiffany's. Ειδικά η Patek μάλιστα, αφού η Tiffany's είναι συνεργάτης της από το 1854 (τότε δεν είχε ακόμα καν γεννηθεί ο ιδρυτής της Rolex, Hans Wilsdorf). Επίσης μέσω του Tiffany's έγινε η παραγγελία και η παράδοση για το περίφημο Graves Supercomplication.

Από την άλλη δεν νομίζω πως έβγαλε ποτέ η Patek ρολόι σαν κι αυτό :lol: :p

http://www.tnsdiamonds.com/airKing/d1.jpg

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

To pizza domino, και τι το αστείο?

Έχει βγάλει και για πολλούς άραβες πρίγκιπες και βασιλείς ρολόγια, το ίδιο και η πατέκ, από την εποχή των τσέπης ακόμα.

Αυτό σημαίνει κάτι?

Τεχνικά έχει κάτι να πει? ή μήπως έχει κάτι να ζηλέψει από αλλους, έστω και από την πατέκ? όσον αφορά τη προσφορά στο σύγχρονο ρολόι ή το πάντα πιο τεχνικά εξεληγμένο.

Προσωπικά όπως λέει κι ο Voodooman δεν με πειράζει καθόλου να βγάλει και Airking I Pitta toy Pappoy, καθώς δεν πρόκειται να μειώσει την τεχνική αξία του ρολογιού, αλλά όταν η ίδια η Rolex είναι μια εταιρεία η οποία διαφυλάσσει το image της με νύχια και με δόντια, κάτι τέτοιες κινήσεις μοιάζουν αυτοϋπονομευτικές. Και ούτως ή άλλως η αντίρρησή μου ήταν στην προσπάθειά σου να εξισώσεις τις πρακτικές της Patek με αυτές της Rolex. Κάτι τέτοιο απλώς δεν ισχύει, όπως νομίζω απέδειξα. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να σε πείσω πότε, γιατί δεν θυμάμαι ποτέ να έχεις παραδεχτεί ότι έχει κάνει κάτι λάθος η Rolex, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και οι δύο απόψεις για να κρίνουν όλοι οι υπόλοιποι :)

Αν μου μιλήσεις με τεχνικά παραδείγματα για τα ρολόγια της θα καταλάβω.

Η πολιτική που ακολουθεί ένα αυτόνομο ύδριμα με αφήνει αδιάφορο, το ίδιο και η πολιτική της ιδιωτικής οικογενιακής επιχείρησης πατέκ. Αυτοί κάνουν ότι γουστάρουν. Οι άλλοι που ξεπουλήθηκαν πρέπει να κλαίνε.

η αγορά ρολογιού σε αυτά τα ποσά που μιλάμε dimatha (3-4 χιλιάρικα) για εμένα είναι από τους πιο υποκειμενικούς τρόπους να ξοδέψεις χρήματα, για έναν και μόνο λογο: Αυτά τα ρολόγια δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν δείχνουν με ακρίβεια την ώρα όπως άλλα, πολλές φορές φθηνότερα!

Η αγορά ακριβού ρολογιού είναι "παράλογη" πράξη, δεν στηρίζεται στη λογική, αλλά στο συναίσθημα κυρίως. Για αυτό και δεν συμφωνώ με όσους κατακρίνουν την rolex με "τεχνοκρατικά" κριτήρια. Είτε rolex πάρεις είτε Omega είτε seiko, έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να μην βλέπεις ποτέ με απόλυτη ακρίβεια την ώρα! Άρα, σε αυτά τα πράγματα δεν χωράει η λογική.