Jump to content

Συζήτηση για ρολόγια

EWS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

den bgazoun akribws sto montelo.. gia pio montelo les?

Ναι μωρέ, δεν λειτουργούν καλά τα links...

Στη σειρά Cellini υπάρχουν τα orchid και elissima που φοράνε quartz. Μοιάζουν με follie follie, μόνο που είναι πλατινένια (στην χειρότερη περίπτωση) και έχουν πραγματικά διαμάντια επάνω τους!

Γενικά από ό,τι είδα υπάρχουν αρκετά quartz rolex ανδρικά και γυναικεία, μόνο που δεν τα έχει αγοράσει ποτέ κανείς!

@ Ploiarxos - OXI!!! alla to pira epeidi mou aresei kai itan sta lefta pou eixa skopo na diatheso!!

Με γειά λοιπόν, εγώ έχω ένα seamaster automatic chronometer 11 χρόνια τώρα. Βέβαια δεν το φοράω συνέχεια, αλλά θεωρώ ότι είναι διαχρονικό...

Voodooman επειδή δε γνωρίζεις τις αγορές του εξωτερικού και δεν έχεις δει εσύ ποτέ σου cellini quartz φορεμένο σε καρπό βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν τα έχει αγοράσει ποτέ κανείς? Πρέπει να γίνεις στατιστικολόγος.

Εδώ και τα τσέπης μια χαρά πουλάνε.

Αν βγάζει δέκα κομμάτια τσέπης και πουλάει και τα δέκα τότε ναι, καλά πουλάνε, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για τα quartz και φαντάζομαι αυτό εννοούσε ο voodooman όταν έλεγε ότι δεν πουλάνε, ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ζήτηση και γι' αυτό η παραγωγή είναι πολύ χαμηλή.

Revealingly, the single quartz model developed by Rolex in the 1970s never exceeded 7 percent of the company's total production. (Today, that figure is 2 percent).

από: http://www.brittons-watches.co.uk/NEW_SITE/history_dating/History_Rolex.asp

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Tablet: Kobo Arc 10HD

PDA/PNA: HP Jornada 525, Qtek 2020, Navigon 2110 max

Ακούγοντας τα καλά λόγια για τα αυτόματα της Seiko, και θέλοντας να πάρω ένα κομψό, αλλά απλό και όχι ακριβό, ρολόι, αγόρασα ένα από την σειρά 5 των Seiko Automatic.

Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος, καθώς το ρολόι μία κερδίζει χρόνο (πάει μπροστά), μία χάνει χρόνο (πάει πίσω). Το έχω στείλει 2 φορές στην αντιπροσωπεία, αλλά ακόμα δεν έχω ησυχάσει.

Την πρώτη φορά μου είπαν (μέσω του ρολογά που το αγόρασα όλα αυτά, όχι σε απευθείας επικοινωνία) ότι το μετρήσανε στο μηχάνημα, και όντος δεν πήγαινε σωστά, και αλλάξανε ένα εξάρτημα. Το ρολόι όμως και πάλι κέρδιζε χρόνο.

Το ξαναπήγα (μέσω του ρολογά) στην αντιπροσωπεία, το πήρα την Δευτέρα, και μου είπε ο ρολογάς ότι το ξαναμετρήσανε στο μηχάνημα, αλλά δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα, και όλα ήταν εντάξει. Και γι'αυτο δεν έγινε και καμία αλλαγή σε κάποιο εξάρτημα και κάποια ρύθμιση.

Ελα μου όμως που τώρα η συμπεριφορά είναι αρκετά διαφορετική... Όταν το πήρα την Δευτέρα ήταν κάπου 7-8 δευτερόλεπτα πίσω. Την Τετάρτη είχε φτάσει καμιά 30-αριά δευτερόλεπτα πίσω, ενώ τώρα που μιλάμε είναι 3 δευτερόλεπτα πίσω (με λίγα λόγια κάνει ότι θέλει το ρολόι). Συν το γεγονός ότι αν το βάλεις στο αυτί, κάνει, εκτός από τον χαρακτηριστικό γρήγορο και ελαφρυ ήχο του δείκτη των δευτερολέπτων, και έναν πιο αργό και βαρύ (μεταλλικό) ήχο... Και όλα αυτά, τη στιγμή που, όπως λένε δεν αλλάξανε τπτ στο ρολόι τη δεύτερη φορά...

Το ρολόι είναι αυτό:

http://www.spbengineering.com/Somsak/seiko/snx993k-1.jpg

με το κλασσικό διαφανές κάλυμμα από πίσω, για να φαίνεται ο μηχανισμός:

http://static.flickr.com/36/110636127_1cfcca3008_m.jpg

Voodooman επειδή δε γνωρίζεις τις αγορές του εξωτερικού και δεν έχεις δει εσύ ποτέ σου cellini quartz φορεμένο σε καρπό βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν τα έχει αγοράσει ποτέ κανείς? Πρέπει να γίνεις στατιστικολόγος.

Εδώ και τα τσέπης μια χαρά πουλάνε.

το -ομολογουμένως αυθαίρετο, μια και δεν είμαι πωλητής ούτε έχω κάποια σχέση με τον χώρο- συμπέρασμα το έβγαλα γιατί ενώ έχω δει τα περισσότερα μοντέλα της rolex φορεμένα, δεν έχω δει ούτε ένα από τις εν λόγω σειρές.

Εφόσον διαθέτεις εσύ κάποια στοιχεία πωλήσεων της rolex, θα σου ήμουν υπόχρεως αν τα μοιραζόσουν μαζί μου. Αλλά μάλλον τα στοιχεία που παρέθεσε ο ferengi είναι αρκετά.

Όσο για αλλαγή επαγγέλματος, είναι κάπως αργά πια...

@Mercyful_fate:

Είναι συνηθισμένο σε ένα μηχανικό ρολόι στην αρχή να φέρεται κάπως περίεργα μέχρι να στρώσει ο μηχανισμός του. Περίμενε κανένα τρίμηνο και αν συνεχίσει τα ίδια, τότε ξαναπήγαινέ το. Είσαι σίγουρος ότι σου αλλάξανε κάποιο εξάρτημα;

@Mercyful_fate:

Είναι συνηθισμένο σε ένα μηχανικό ρολόι στην αρχή να φέρεται κάπως περίεργα μέχρι να στρώσει ο μηχανισμός του. Περίμενε κανένα τρίμηνο και αν συνεχίσει τα ίδια, τότε ξαναπήγαινέ το. Είσαι σίγουρος ότι σου αλλάξανε κάποιο εξάρτημα;

7 μήνες νομίζω είναι αρκετοί για να στρώσει, ε? :lol:

Εκτός και αν θέλει στρώσιμο και το εξάρτημα που αλλάξανε την πρώτη φορά.

Όσο για το αν είμαι σίγουρος, τί να σου πω... Ότι μου λέει ο ρολογάς πιστεύω! :worry:

7 μήνες νομίζω είναι αρκετοί για να στρώσει, ε? :lol:

ε ναι, ούτε αυτοκίνητο να ήταν!..:)

Ψάχνω τώρα να δω τί ανοχές δίνει η seiko για το ρολόι, μόλις έχω νεώτερα θα σου πω.

Το άσχημο δεν είναι ότι χάνει ή κερδίζει, το άσχημο στην περίπτωσή σου είναι ότι το κάνει χωρίς συνέπεια όπως λες.

Λάβε υπόψιν σου κιόλας ότι για να ονομαστεί ένα ρολόι "chronometer" από τον COSC επιτρέπεται μία απόκλιση από -4 έως +6 δευτερόλεπτα την ημέρα και κάνε τους υπολογισμούς σου.

@Voodooman:

Ο ρολογάς μου είπε πως το φυσιολογικό, γι'αυτό το ρολόι είναι να χάνει/κερδίζει το πολύ 3-4 λεπτά το μήνα, οπότε πρέπει να είναι κάπου εκεί στα 6 δευτερόλεπτα την ημέρα.

Τώρα που μιλάμε είναι 2 δευτερόλεπτα μπροστά. Μ'αυτόν τον ρυθμό δείχνει ξεκάθαρα ότι θα κερδίζει πολύ περισσότερα από τα 4 λεπτά το μήνα.

Μου κάνει εντύπωση, όμως, που οι τεχνικοί που το ελέγξανε δεν το έφτιαξαν (αυτοί λένε ότι το ρολόι είναι ΟΚ, αλλά εγώ άλλα βλέπω). :(

Ναι μωρέ, δεν λειτουργούν καλά τα links...

Στη σειρά Cellini υπάρχουν τα orchid και elissima που φοράνε quartz. Μοιάζουν με follie follie, μόνο που είναι πλατινένια (στην χειρότερη περίπτωση) και έχουν πραγματικά διαμάντια επάνω τους!

Γενικά από ό,τι είδα υπάρχουν αρκετά quartz rolex ανδρικά και γυναικεία, μόνο που δεν τα έχει αγοράσει ποτέ κανείς!

a ok eleges gia ta cellini! nomiza eleges gia tipota oyster

@Voodooman:

Ο ρολογάς μου είπε πως το φυσιολογικό, γι'αυτό το ρολόι είναι να χάνει/κερδίζει το πολύ 3-4 λεπτά το μήνα, οπότε πρέπει να είναι κάπου εκεί στα 6 δευτερόλεπτα την ημέρα.

Τώρα που μιλάμε είναι 2 δευτερόλεπτα μπροστά. Μ'αυτόν τον ρυθμό δείχνει ξεκάθαρα ότι θα κερδίζει πολύ περισσότερα από τα 4 λεπτά το μήνα.

Μου κάνει εντύπωση, όμως, που οι τεχνικοί που το ελέγξανε δεν το έφτιαξαν (αυτοί λένε ότι το ρολόι είναι ΟΚ, αλλά εγώ άλλα βλέπω). :(

To ρολόι σου έχει τον μηχανισμό 7S26 ο οποίος είναι ο πλέον κλασσικός της Seiko και χρησιμοποιείται σε πλειάδα αυτόματων μοντέλων της. Το θέμα είναι πως δεν παύει να πρόκειται για ένα χαμηλού κόστους και μαζικά παραγόμενο μηχανισμό, ο οποίος έχει γίνει διάσημος περισσότερο για την αντοχή του και λιγότερο για την ακρίβειά του. Δεν είναι λοιπόν απίθανο να πέτυχες κομμάτι με μεγάλες και τυχαίες αποκλίσεις. Σημειωτέον τα 6 δευτερόλεπτα τη μέρα είναι εξαιρετική επίδοση για τέτοιο μηχανισμό και πολλοί θεωρούν ακόμα και τα 15" τη μέρα αποδεκτή απόκλιση.

Επίσης έχε υπόψη σου ότι η ακρίβεια των μηχανικών ρολογιών εξαρτάται σημαντικά από τη χρήση που τους γίνεται. Αν δηλαδή το ρολόι σου δέχεται πολλούς κραδασμούς ή απότομες κινήσεις, αυτό θα επηρεάσει σίγουρα την ακρίβειά του. Δοκίμασε να το φοράς ελάχιστα (αρκετά όμως για να παραμένει κουρδισμένο) για κάποιες μέρες και έλεγχε την ακρίβειά του στο τέλος κάθε μέρας. Πάω στοίχημα ότι θα έχεις διαφορετικά αποτελέσματα από τώρα. Επίσης δες και το ακόλουθο άρθρο, όπου ο συντάκτης δίνει κάποιες συμβουλές για βελτίωση της ακρίβειας (το μοντέλο είναι άλλο, ο μηχανισμός όμως ίδιος με τον δικό σου):

http://www.caranfil.org/review_skx781_orange_monster.html

Ericsson GS-337 -> Siemens C25 -> Nokia 7110 -> Motorola T720 -> Motorola V550 -> Siemens CX75 -> Nokia N73 -> Samsung Omnia i900 16GB -> HTC Desire S -> LG G2 D802 16GB -> Samsung Galaxy S7 Edge -> Samsung Galaxy S10+

Απο το άρθρο που παρέθεσες αναφέρω 2 σημεία:

but mine was surprisingly accurate for a 7S26 at only around +8 to +12 seconds initially and after 3 months of continuous running it settled to an AMAZING average of under +5 seconds / WEEK

After some time (probably around one year) the initial precision was lost and now (after almost two years) while it still works reliably it is almost 1 minute/week fast

Με τα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο συγγραφέας του άθρου μετράει τον χρόνο απόκλισης ανά εβδομάδα. Και για τον μηχανισμό 7S26 θεωρεί καλό χρόνο τα 8-12 secs την εβδομάδα, ενώ θεωρεί τρομερό χρόνο τα 5 secs την εβδομάδα. Επίσης θεωρεί ότι το παιχνίδι της ακρίβειας έχει χαθεί μετά τα 2 χρόνια, όπου έχει 1 λεπτό την εβδομάδα.

Εγώ όμως δεν μιλάω ούτε καν για 1 λεπτό την εβδομάδα, αλλά για 3, 4, 5 λεπτά την εβδομάδα τουλάχιστον. Ε νομίζω και τα παιδικά ρολόγια μπορούν να πετύχουν καλύτερη ακρίβεια...

se eyxaristw poly.

an kai kapoios moy eipe oti einai 8yfatrikh ths omega, xwris na ton polypistepsw.

Η timex είναι αμερικανική ανεξάρτητη. Η Omega ανήκει στο Swatch group μαζί με τις Swatch,Longines,Rado,Hamilton κ.α.

Δυστυχώς mercyful_fate, σε αυτήν την κατηγορία τιμής είσαι τελείως έρμαιο της τύχης και δεν πρόκειται να βρεις και το δίκιο σου εύκολα. Είχα παλιότερα ένα ανάλογο seiko 5 που κέρδιζε σταθερά 7 λεπτά τον μήνα και μετά ένα citizen λίγο πιο ακριβό που εξακολουθεί να κερδίζει 3 λεπτά το εξάμηνο. Είναι πού θα πέσεις.

Δυστυχώς αυτά έχουν τα αυτόματα...

Mercyful_fate μην δίνεις σημασία στους χρόνους που λέει ο τύπος. Ήταν τυχερός και δεν το ήξερε :) Ισχύουν οι χρόνοι που γράφω εγώ όσον αφορά το μέσο όρο. Τη σελίδα την παράθεσα κυρίως για τις τακτικές που γράφει με στόχο να μειώσει τις αποκλίσεις. Για χρόνους απόκλισης δες αυτή τη σελίδα: http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=745182&rid=49957#msg_2360779

Πάντως όπως λέει κι ο Voodooman σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι να πετύχεις το καλό κομμάτι. Την ακόλουθη φράση την είχα γράψει στην αρχική μου απάντηση και στη συνέχεια την έσβησα γιατί φαντάστηκα ότι μπορεί να ακουγόταν λίγο παράλογη, αλλά νομίζω ότι τελικά δεν είναι και τόσο, με δεδομένο το χαμηλό κόστος: πούλα το συγκεκριμένο κομμάτι και αγόρασε νέο. Είναι πρακτική που ακολουθούν αρκετοί οι οποίοι πέφτουν σε "πτωχούς συγγενείς".

ευχαριστούμε ferengi για την πληροφορία του OysterQuartz.

Σου ακούγετε μικρό το 7%?

Στα ενα εκατομύριο ρολόγια που παράγει η ρόλεξ είναι 70000 κομμάτια, λίγα τελικά?

Αλλά άσχετο με τα νούμερα, σαν μηχανή, κατάφερε κανείς να κάνει ποτέ καλύτερη quartz? Η ρόλεξ εδώ και αρκετά χρόνια έχει έτοιμη thermoquartz μηχανή η οποία ακόμα δεν πέρασε στη παραγωγή, όλοι οι φαν των quartz ελπίζουν θα γίνει το 2008.

οσο αφορα την σεικο 7S26 ειναι μια μηχανη που βγαινει αριθμιστη απο το εργοστασιο ,πολιτικη της εταιριας με τετοια παραγωγη, η οποια ομως μπορει να κρατησει πολυ καλη ακριβεια και αυτο απο εμπειριες πολλων κατοχων μονστερ σε τοπικα φορουμ .αρνητικο ειναι οτι δεν εχει κουρδισμα ,απλα κουνημα και λειπει η λειτουργια hacking αν και μπορει καποιος να σταματησει τα δευτερολεπτα για πιο ακριβη ρυθμιση.επισης για την ακριβεια της μηχανης αναφερεται στο νετ

The watch can be regulated on the movement. I regulated the accuracy of the watch from +35 sec/day back to + 3 sec/day. In fact it is now one of my most accurate watches.

η ρυθμιση μερικοι την κανουν και μονοι τους με μια απλη διαδικασια και πολλοι λεπτες κινησει,εμπειρικα βεβαια.αλλιως ενα ρολογας

οσο αφορα το προβλημα σου ενα αλλο που ισως δε κοιταξαν ειναι μηπως εχει μαγνητιστει,επειτα παρακολουθωντας το ιδιο προβλημα με το δικο σου αλλου ανεφεραν και το σπιραλ .αν δε λυθει να το πας και αλλου.

@dimatha: Χεχε, για ξαναδιάβασε την παράθεσή μου αγαπητέ φίλε. Το 7% ήταν το 1970, σήμερα (το σήμερα αν κρίνω από το copyright του site είναι μεταξύ 1999-2004) μιλάμε για μόλις 2%, δηλαδή 20000 κομμάτια, τα οποία ναι, είναι λίγα σε σχέση με το σύνολο της παραγωγής της Rolex. Όσο για την ποιότητα του μηχανισμού δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι είναι υψηλής ποιότητας (αυτο θα έλειπε άλλωστε με τα λεφτά που ζητάει η Rolex) αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός της χαμηλής ζήτησης.

@louis_1900: Ναι, όντως υπάρχουν πολλοί κάτοχοι Seiko με πολύ καλή ακρίβεια στον 7S26 τους, όμως αυτοί είναι όλοι όσοι είχαν σταθερές αποκλίσεις. Αυτές είναι οι μόνες που διορθώνονται εύκολα. Ο mercyful_fate όμως φαίνεται να έχει αποκλίσεις τυχαίες, οι οποίες δεν διορθώνονται με απλό στρίψιμο του σχετικού ρυθμιστικού (για όσους ενδιαφέρονται είναι ο μοχλός που φαίνεται στην ακόλουθη φωτό στο αριστερό τμήμα του μηχανισμού και πάνω από τον οποίο είναι χαραγμένα τα σύμβολα +- καθώς και τρεις χαρακιές που υποδηλώνουν τα άκρα και το κέντρο του εύρους ρύθμισης).

http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/7s26/underrotor6435.jpg

ναι περα απο αυτο αναφερω στο τελος της απαντησης μου οτι μπορει να εχει μαγνητιστει το ρολοι,να χει προβλημα το σπιραλ εαν εχει καπου μπλοκαρει και τρεχει πιο γρηγορα,ενα χτυπημα επισης,ιδιο προβλημα ειδα και αλλου με σεικο μονστερ,ειπα επισης δοκιμασε αλλο ρολογα,απλα κοιτα τηην πρωτη μου απαντηση

Η ζήτηση γενικά στα ρόλεξ είναι πολύ περισσότερη από την παραγωγή, παρ'ότι η ρόλεξ παράγει όσα ρολόγια μπορεί και δε περιορίζει την παραγωγή για μαρκετιστικα κόλπα. Όσο για την τιμή που θεωρείς υψιλή δες τι προσφέρει ο ανταγωνισμός στην ίδια τιμή, τα ρόλεξ είναι σχεδόν σε προσφορά.

Η OQ δεν είναι απλά καλής ποιότητας, ήταν μιας και δε παράγετε πια, αλλά είχε μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστηκά που καμία quartz δεν είχε, υπάρχουν μερικά site αφιερωμένα στην OQ για όποιον ενδιαφέρεται.

Η ρόλεξ δε διατυμπανίζει ότι βγάζει. Για το parachrome blu δεν έδωσαν καν συνέντευξη τύπου, είχε ήδη μπει στην αγορά και κανείς δεν το ήξερε. Άλλη βάζουν χρυσές πλακέτες δίπλα στο ρολόι τους με ξεχωριστό σπιράλ και το δίνουν μόνο σε limited εκδόσεις...

Τώρα έβγαλε και η Omega το Calibre 8500 και δόθηκε τόοοοοση δημοσιότητα.

Η ρόλεξ έχει τα ίδια και περισσότερα καλά τεχνικά χαρακτηριστηκά εδώ και 30 έτη.

Κάποτε αρκετές εταιρίες θα φτάσουν στο επίπεδο της ρόλεξ, σίγουρα με τόσα λεφτά που μαζεύουν πουλόντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

αλλά η ρόλεξ ήδη βρίσκετε έτη φωτός μπροστά.

Η επιτυχία της είναι δίκοπο μαχαίρι, και όπως γίνετε πάντα σε μια επιτυχία αποκτάς πολλούς φίλους αλλά ακόμα περισσότερους ορκισμένους εχθρούς.

http://i57.photobucket.com/albums/g229/dimatha/8500.jpg

http://i57.photobucket.com/albums/g229/dimatha/8501.jpg

Dimatha για να είμαι απόλυτα ειλικρινής την Rolex την εκτιμώ ιδιαιτέρως και δεν σου κρύβω ότι ελπίζω στο μέλλον τα οικονομικά μου να μου επιτρέψουν την απόκτηση ενός. Από την άλλη όμως είναι τέτοιος ο φανατισμός σου με την εταιρεία που θέλω πολύ να στην πω :) Σήμερα όμως είμαι στις καλές μου, οπότε το αφήνω για άλλη φορά :D :ninja:

Από μικρός ήθελα να γίνω ορολογοποιός, είμουνα τρελαμένος με τα ρολόγια από το γυμνάσιο.

Μαθαίνοντας όλο και περισσότερα από φίλους μου γερμανούς και ελβετούς και από περιοδικά και βιβλία που μου έφερναν δυστυχώς τα ρολόγια με απογοήτευσαν, ευτυχώς που υπήρχε και η ρόλεξ και δεν πέθανε το ενδιαφέρον μου για τα ρολόγια...