Jump to content

[S6 Series] H εμπειρία σας με τη μπαταρία

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενα φιλαρακι μου πηρε το Galaxy S6. Πριν ειχε το LG G2 με 5.0.2 official rom. Μετα απο 3 εβδομαδες χρηση μου ειπε σε σχεση με το LG G2.

θετικό: Φοβερες καμερες το Galaxy S6, σαφως ανωτερες απο LG G2.

Αρνητικό: Η μπαταρια του. Ειναι ανετα πισω απο LG G2 σε daily καταστάσεις...

Ισχυει ? ....και αν ναι, ποσο λετε να ειναι ?

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεκτον και σεβαστο!

Εγω θελω με μετρια χρηση να με βγαζει ανετα μερα ετσι ωστε οταν χρειαστει να το ζορισω να μου βγαλει παλι την ημερα.

Ακριβώς!

Το όριό μου είναι ακριβώς αυτό, μία μέρα ανεξαρτήτου χρήσης! Σε λογικά πλαίσια βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που γκρινιάζουν γιατί θέλουνε να παίξουν 3 ώρες Asphalt, να δούνε 2 ταινίες και να κρατάει μια βδομάδα! Έτσι κι αλλιώς, το θέμα της μπαταρίας είναι από αυτά που δεν σηκώνουν και τρελές βελτιώσεις με την τρέχουσα τεχνολογία. Ντάξει, άλλοι δίνουν 2500mAh, άλλοι δίνουν 3000mAh και άλλοι δίνουν 3500mAh. Η διαφορά είναι όπως είπαμε στη μισή μέρα διάρκεια. Ε και??? Το θέμα είναι να φτάσουμε στο σημείο όπου το 3ήμερο με βαριά χρήση να είναι η βάση! Μέχρι τότε οι διαφορές με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Και προσωπικά δεν θα ήθελα 500mAh παραπάνω αλλά συσκευή κουρσούμι από το βάρος.

Ας μην έχουν ίχνος lag, ας δουλεύουν όλα ρολόι και ας κρατάει μια μέρα!

Ακριβώς!

Το όριό μου είναι ακριβώς αυτό, μία μέρα ανεξαρτήτου χρήσης! Σε λογικά πλαίσια βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που γκρινιάζουν γιατί θέλουνε να παίξουν 3 ώρες Asphalt, να δούνε 2 ταινίες και να κρατάει μια βδομάδα! Έτσι κι αλλιώς, το θέμα της μπαταρίας είναι από αυτά που δεν σηκώνουν και τρελές βελτιώσεις με την τρέχουσα τεχνολογία. Ντάξει, άλλοι δίνουν 2500mAh, άλλοι δίνουν 3000mAh και άλλοι δίνουν 3500mAh. Η διαφορά είναι όπως είπαμε στη μισή μέρα διάρκεια. Ε και??? Το θέμα είναι να φτάσουμε στο σημείο όπου το 3ήμερο με βαριά χρήση να είναι η βάση! Μέχρι τότε οι διαφορές με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Και προσωπικά δεν θα ήθελα 500mAh παραπάνω αλλά συσκευή κουρσούμι από το βάρος.

Ας μην έχουν ίχνος lag, ας δουλεύουν όλα ρολόι και ας κρατάει μια μέρα!

Τα 2500 με τα 3500 έχουν τεράστια διαφορά.

Ναι η ουσία είναι να βγάζει τη μέρα, ούτε εμένα με νοιάζει να βγάζει βδομάδα, αλλά

μέρα με βαριά χρήση όχι αφήνοντας το στην άκρη.

Το note edge (3000mah μπαταρία) αν το ζορίσεις δεν βγάζει μέρα ούτε για αστείο, υπάρχει μέρα που έχω εξαντήσει και τις 2 μπαταρίες.|

(Καλά ας μην αναφερθώ σε φορές που φλασάρω, εκεί ευτυχώς που είμαι σπίτι :lol:)

Σοβαρή αυτονομία είχαν Z3/mate 7 & παλιότερα τα note ii/g2.

Το κινητό το έχω μια βδομάδα και μετά την 4η φόρτιση (κλειστό με φορτιστή 1Α, από S3) μου έβγαλε τους παρακάτω χρόνους. Λίγο 3G γενικά, σε σχέση με το WiFi πάντα, airplane mode το βράδυ, λίγες κλήσεις, καθόλου παιχνίδια, φωτεινότητα στη μέση Auto. Στο 20% μπαίνει σε power saving mode.

Βάση της δικής μου χρήσης είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Επειδή θέλω να κάνω τώρα στην αρχή πλήρεις φορτίσεις, ώστε να δω και την συμπεριφορά του (από 15% -> 100% χωρίς διακοπή), περίμενα από το πρωί που ξύπνησα με λίγο κάτω από 40%, να πέσει στο 15% και δεν έπεφτε :p . Πήγε βράδυ... Φαντάζομαι αν είχε τα 200 εξτρά mah του S5 τι χρόνους θα έπιανε.

Για μένα το edge άρχισε να πιάνει τους χρόνους του g2,note 3 που είχα με custom rom.

[ATTACH]64296[/ATTACH][ATTACH]64297[/ATTACH]

Νομιζω πως θα ηταν χρησιμο να γραφετε και ποσες εφαρμογες εχετε εγκατεστημενες, γτ πολλες εφαρμογες τρωνε μπαταρια ακομα και αν δεν φαινεται στη σχετικη λιστα
Siemens s35, Ericsson t66, Sharp gx10, Siemens sx1, Nokia n70, Nokia n73,Lg viewty, Motorola Milestone, Nokia n8, Samsung galaxy nexus, Samsung galaxy s4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Alpha, S6 Edge, Samsung Galaxy S8 :happy:

• 2 weeks later...

Έχω την εφαρμογή gsam battery. .επί πληρωμής κι ολας. .δεν συμβαδιζουν οι χρόνοι με την εφαρμογή μπαταρίας του κινητού. .Ισχύει;;

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχω την εφαρμογή gsam battery. .επί πληρωμής κι ολας. .δεν συμβαδιζουν οι χρόνοι με την εφαρμογή μπαταρίας του κινητού. .Ισχύει;;

2 ώρες οθόνη μου λέει η gsam 2.40 του κινητού. .πως γίνεται;

----- προσθήκη μηνύματος 52 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

2 ώρες οθόνη μου λέει η gsam 2.40 του κινητού. .πως γίνεται;

Και σε μένα δεν δούλευε καλά και την έβγαλα.

Ξέρει κανείς με την νέα αναβάθμιση η βελτιστοποίηση εφαρμογών στις ρυθμίσεις της μπαταρίας τι ακριβώς κάνει;

Από ότι έχω καταλάβει κάνει το εξής: Το "not optimizing" είναι ξεκάθαρο. Στο "automatically optimizing" επιλέγεις χρονικό όριο για να σου βελτιώνει τις εφαρμογές αυτόματα (μου βγάζει 3 μέρες, 5 μέρες και 7 μέρες), και στο "always optimizing, την βελτιώνει πάντα. Πρέπει να μειώνει τον χρόνο που τρέχει η εφαρμογή στο παρασκήνιο ειδικά αν δεν τρέχεις την εφαρμογή. Σου εξηγεί κιόλας ότι ενδέχεται να χάσεις ειδοποιήσεις. Λιγότερος χρόνος που τρέχει μια εφραμογή => μεγαλύτερη αναμονή.

Από ότι έχω καταλάβει κάνει το εξής: Το "not optimizing" είναι ξεκάθαρο. Στο "automatically optimizing" επιλέγεις χρονικό όριο για να σου βελτιώνει τις εφαρμογές αυτόματα (μου βγάζει 3 μέρες, 5 μέρες και 7 μέρες), και στο "always optimizing, την βελτιώνει πάντα. Πρέπει να μειώνει τον χρόνο που τρέχει η εφαρμογή στο παρασκήνιο ειδικά αν δεν τρέχεις την εφαρμογή. Σου εξηγεί κιόλας ότι ενδέχεται να χάσεις ειδοποιήσεις. Λιγότερος χρόνος που τρέχει μια εφραμογή => μεγαλύτερη αναμονή.

εχει ασυμβατοτητα ομως με το greenify οσες φορες τα επελεξα.

Με το τελευταιο update εχει βελτιωθει σημαντικα η αυτονομία, ψες στην 1 ωρα περίπου με ανοιχτο wifi και sync ηταν σταθερό στο 100%.

Το βραδυ για ύπνο σε περίπου 8 ώρες χάνω 1%.

Εχει γίνει πολυ καλη δουλεια σε αυτο το κομμάτι.

Με το τελευταιο update εχει βελτιωθει σημαντικα η αυτονομία, ψες στην 1 ωρα περίπου με ανοιχτο wifi και sync ηταν σταθερό στο 100%.

Το βραδυ για ύπνο σε περίπου 8 ώρες χάνω 1%.

Εχει γίνει πολυ καλη δουλεια σε αυτο το κομμάτι.

Εκανες hard reset μετα το update η το αφησες οπως ηταν?

S6 Edge+, πρώτη φόρτιση το οποίο σημαίνει περίπου 70-80 εφαρμογές κατέβασμα από το Play Store και η CPU να χρησιμοποιείται συνέχεια στους υψηλούς χρονισμούς. Στήσιμο της συσκευής και τα στατιστικά είναι υπερβολικά καλά. Δε χρησιμοποίησα καθόλου δεδομένα μιας και ήμουν στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού, κι έχουμε 22 ώρες αναμονή εκ των οποίων οι 5 ήταν με ανοιχτή οθόνη. Η Samsung έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα του λογισμικού και ο Exynos είναι battery friendly.

129026.png?1640591734

S6 Edge+, πρώτη φόρτιση το οποίο σημαίνει περίπου 70-80 εφαρμογές κατέβασμα από το Play Store και η CPU να χρησιμοποιείται συνέχεια στους υψηλούς χρονισμούς. Στήσιμο της συσκευής και τα στατιστικά είναι υπερβολικά καλά. Δε χρησιμοποίησα καθόλου δεδομένα μιας και ήμουν στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού, κι έχουμε 22 ώρες αναμονή εκ των οποίων οι 5 ήταν με ανοιχτή οθόνη. Η Samsung έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα του λογισμικού και ο Exynos είναι battery friendly.

καλα βάλε 4g και αν φτάσεις από το πρωί ως το βράδυ σφύρα μου..

καλα βάλε 4g και αν φτάσεις από το πρωί ως το βράδυ σφύρα μου..

Με 4G καμία συσκευή δε φτάνει.

129026.png?1640591734

http://s8.postimg.org/yag11r9tx/Screenshot_2015_10_24_16_52_57.png http://s30.postimg.org/ktwpprpkh/Screenshot_2015_10_24_16_53_04.png

129026.png?1640591734

Καθαρά wifi μέχρι εκείνη την στιγμή . Data off αλλά γυρισμένο σε 4g. Πιστεύω έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην μπαταρία από την Samsung (s6 edge plus)

http://s3.postimg.org/hre7pnhy7/Screenshot_2015_10_26_20_26_15.jpg

Edited by giorgos_dinamik

Οσο περναει ο καιρος τοσο ποιο καλα αποτελεσματα βλεπω στο τηλεφωνο. με ακριβως την ιδια χρηση καθε μερα . αυτην την φορα εβγαλε 5.30 ωρες οθονη και η μπαταρια κρατησε πανω απο 26 ωρες μεχρι το 15% της μπαταριας.

ιδου και οι φωτογραφιες

https://imageshack.com/i/p7OzwtF9p

https://imageshack.com/i/hlLN2vjkp

Edited by GDoakos
Συσκεύες: lg optimus l7, sony xperia z2, lenovo a806, samsung galaxy s3, samsung galaxy s4 black edition, samsung galaxy s6 Gold Platinum 64g,

Οσο περναει ο καιρος τοσο ποιο καλα αποτελεσματα βλεπω στο τηλεφωνο. με ακριβως την ιδια χρηση καθε μερα . αυτην την φορα εβγαλε 5.30 ωρες οθονη και η μπαταρια κρατησε πανω απο 26 ωρες μεχρι το 15% της μπαταριας.

ιδου και οι φωτογραφιες

https://imageshack.com/i/p7OzwtF9p

https://imageshack.com/i/hlLN2vjkp

Μετα το τελευταίο update και εγω στα ιδια είμαι!!

Με 4G καμία συσκευή δε φτάνει.

Καλημερα, τωρα ειδα το θεμα και ειπα να γραψω μπας και βγαλω ακρη για το edge. Εχω το Μικρο οχι τo plus, Και δυσκολευομαι να βγαλω την ημερα. ΚΑταρχη να σε διορθωσω, με το Ζ3c εβγαζα 2 ημερες με χρηση μονο 3G σταθερα (εχω κανει πειραμα να το δουλευω μια εβδομαδα χωρις wifi) και ανετα 1,5 ημερα με 4G.

Απο εκει και περα, με το S6 βλεπω οτι δεν βγαζω ευκολα τη μερα. Αν δηλαδη δεν κοψω λιγο φωτεινοτητα ή δεν το αφησω λιγο ησυχο,θα φτασει δυσκολα απο τις 7 το πρωι που ξεκιναω μεχρι τις 12 το βραδυ.

Οθονη μεχρι 3,5 ωρες εχω δει με ολα ανοιχτα βεβαια, αλλα με χαμηλη φωτεινοτητα την μεγαλυτερη ωρα, 1 ωρα κλησεις και λιγο FB/viber.

Εσεις τι λετε? Ειναι καλοι χρονοι ? εκει παιζουμε γενικα? Καμια συμβουλη για βελτιωση? Εχω κλεισει αυτοματες ενημερωσεις Playstore, τους πολλους συγχρονισμους FB, κτλ κτλ,

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Το να πεφτει 7% σε flight mode τη νυχτα το θεωρω απαραδεκτο.Δεν ξερω αν τα δικα σας πεφτουν τοσο αλλα ειπα να το αφησω ετσι να το τεσταρω.

7% με flight mode απλα δεν υπαρχει... Ή καποιο app σου κανει ζημια ή εχει θεμα η μπαταρια σου!

Τα 2 edge και το 1 απλο S6 που ειχα παρει, εχαναν μεσο ορο το βραδυ 4% με wifi και χωρις flight mode εννοειται.

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

7% με flight mode απλα δεν υπαρχει... Ή καποιο app σου κανει ζημια ή εχει θεμα η μπαταρια σου!

Τα 2 edge και το 1 απλο S6 που ειχα παρει, εχαναν μεσο ορο το βραδυ 4% με wifi και χωρις flight mode εννοειται.

Χθες ηταν το 1ο βραδυ που το αφησα ανοιχτο, θα το κανω το πειραμα καθε μερα να δουμε ποσο χανει. Θεωρω πως δεν εχει θεμα η μπαταρια γιατι δε θα μου εβγαζε τη μερα αν τη νυχτα ειχε τετοια απωλεια. Μαλλον καποια εφαρμογη θαναι αν και τις ειχα κλεισει ολες χειροκινητα πριν το βαλω flight.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• The title was changed to [S6 Series] H εμπειρία σας με τη μπαταρία