Jump to content

Προβλημα με θερμοκρασια η με ρευματα η κατι αλλο ?

Theodor77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους , και χρονια πολλα

Για να μην μακρυγορω θα μπω αμεσα στο θεμα/προβλημα μου .

Τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου .

Οποτε παω να τον κανω επανεκκινηση κλεινη κανονικα , αλλα οταν παει να ανοιξη ξανα πριν προλαβει να μπει στα bios κλεινη τελειως , σαν να μενει απο ρευματα .

Στην αρχη υπεθεσα οτι ισως ειναι απο θερμοκρασιες , γιατι τον τελευταιο καιρο ανεβαζε κατι 65-68αρια τρελα .

Σημερα αποφασισα να του περασω καινουρια παστα και το αποτελεσμα ειναι οτι απο τα στανταρ 61-63 και απο τα αμεσα 65+ επεσε στα 38 και το ανωτερο ειναι 41 βαθμους .(με συστημα υδροψυξης )

Υποθετοντας οτι ολα ειναι οκ μετα απο την παστα τον τραβηξα ακομα μια επανεκκινηση αλλα με αρνητικη εκπληξη ειδα οτι παλι με το που παει να ανοιξη (οπως ειπα πριν καν μπει στα bios ) εκλεισε τελειως .

Αφου λοιπον δεν εχω θεμα με την θερμοκρασια τις cpu αλλα ουτε και την θερμοκρασια τις motherboard υπεθεσα οτι εχει σφαλμα το bios και το βγαζει στην επανεκκινηση .

Αλλα και για δευτερη φορα εκπληξης ειδα οτι μολις το αφησα κανενα 10λεπτο ησυχο τον υπολογιστη , πηρε κανονικα με το που πατησα το power .

Οποτε αφου δεν ειναι προφανος θεμα θερμοκρασιας αλλα ουτε και bios , τι αλλο θα μπορουσε να ειναι ?

Το μυαλο μου παει οτι ισως οταν το τροφοδοτικο ειναι ζεστο και παει να ανοιξη ο υπολογστης , υπαρχει περιπτωση να ζηταει παραπανω ρευμα να μενει απο ρευματα ?

Τι να πω δεν ξερω .

Παρακατω βαζω τα specs του υπολογιστη , πιθανον να χρειαζοντε για να γραφτει καμμια ιδεα το τι μπορει να ειναι .

AMD FX 8320 3.5 GHz Eight Core

Corsair Hydro H60

GeForce GTX 660 OC 2GB

Corsair Vengeance 8GB DDR3

Asus Socket AM3+ M5A97 EVO R2.0

Kingston 120GB SSD

Western Digital 1TB Caviar Blue

Corsair Power Supply 550W

θα μπορουσε να ειναι το τροφοδοτικο..δες για αρχη οταν το ανοιγεις αμα δουλευει το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου μπορει να κλεινει για αυτο, αν εχεις να βαλεις αλλο βαλτο και δοκιμασε..μετα ξεκινα και βγαζε 1-1 πραγμα πανω να δεις τι σου κανει αυτο το θεμα....οταν ειναι ανοικτος κλεινει; ή το κανει μονο στο restart

Τα ανεμιστηρια ολα δουλευουν μια χαρα .

Πρωτα πρωτα ειδα του ψυγειου και μετα του τροφοδοτικου .

Προχτες εβαλα καινουρια παστα στο block τις υδροψυξης , εχτες πηγα και το φυσηξα παντου και με προσοχη .

Σημερα μετα την δουλεια το τραβηξα 5-6 επανεκκινησεις .

Ουτε να κλειση , ουτε προβλημα .

Τωρα τι να πω εφαγε τιποτα και το πειραξε ?:D Ποιος ξερει .

Παντως μεχρι τωρα ολα ειναι μια χαρα .

Το μυαλο που πηγε οτι ισως το τροφοδοτικο ειχε πολυ σκονη μεσα και ζεσταινοτανε υπερβολικα ?

Πάντως και μένα άμα το αφήσω λίγο καιρό χωρίς καθάρισμα μου κάνει κάτι περίεργα στην εκκίνηση..Τυχαίνει αν μαζέψει πολύ σκόνη αλλά αν θέλει καθάρισμα κάθε 2-3 μήνες πρώτη φορά. Αβυσσος αυτά τα ηλεκτρονικά..

Θα μπορούσε να είναι τροφοδοτικό αλλά τα Corsair είναι αρκετά σταθερά. Έχω το Corsair CS650M περίπου στα 2.5 χρόνια και δουλεύει ρολόι ...και δεν είναι και πολύ καθαρό. Δοκίμασε να αποσυναρμολογήσεις από την μητρική το CPU. Φύσηξε λίγο τα πόδαράκια και έλεγξε ότι είναι ok όπως επίσης φύσηξε και την βάση του για τυχόν σκόνες μέσα στις τρύπες. Στη συνέχεια κοίταξε για αναβάθμιση και reset το bios. Εμπειρικά να σου πω ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργίας τα AMD τα κάνουν κάτι τέτοια και σε τρελένουν ..ενώ το σύστημα δουλεύει ρολόϊ. Εγώ πάντος θα πόνταρα και σε πιθανή βλάβη του board ή τις μνήμες. Τέλος δοκίμασε να αποσυνδέσεις και εξωτερικές USB από το board.

• 3 weeks later...

Ξαναεπανερχομαι μαλλον για το ιδιο προβλημα .

Δεν μπορω να καταλαβω τι σκ@τ@ παιζει .

Πριν λιγο ειχα ανοιγμενο μονο τον firefox και εβλεπα τον αγωνα και μου εβγαλε μηνυμα οτι η cpu εφτασε στου 78 βαθμους.

Προχτες η γυναικα μου ειχε στο google τον χαρτη ανοιχτο και ο υπολογιστης εκλεισε απο θερμοκρασια .

Μιλησα με το visionstudio και μου ειχανε πει να αλλαξω παστα στην cpu .

To εκανα αλλα τελικα δεν ειναι θεμα παστας .

Τη να πω , τα εχω χαμενα τελειως .

Μου λεγανε οτι οι amd δεν τα πανε καλα με τις θερμοκρασιες και για αυτο το λογο πηρα και υδροψυξη , αλλα τοσο χαλι δεν το περιμενα με τιποτα .

Το fan του ψυγειου γυρναει κανονικα , η αντλια δειχνη οτι γυρναει με 4655 στροφες , αλλα η θερμοκρασια σε ασχετες στιγμες παει στο θεο .

Μηπως εχει να κανει τιποτα με το λειτουργικο η με τιποτα drivers η στο τελος ρε παιδι μου με τιποτα προβληματα java ?

Τα εχω χαμενα .

http://postimg.org/image/66aw1yatd/

http://postimg.org/image/l4tawdpvl/

Edited by Theodor77

Λόγω του ότι ο επεξεργαστής σου θέλει 125 watt για να λειτουργήσει και η κάρτα γραφικών σου περίπου 150 watt θα σου πρότεινα, χωρίς να γνωρίζω τί κατανάλωση σε ρεύμα έχει η αντλία και γενικά η υδρόψυξη σου να δοκιμάσεις και με ένα άλλο τροφοδοτικό. Στην συνέχεια σου προτείνω να τσεκάρεις το BIOS. Υπάρχουν δύο είδη επεξεργαστών με τα χαρακτηριστικά που μας έδωσες. Ποιο έχεις, δες και τσεκάρισε το BIOS

FX-8320(FD8320FRW8KHK,3.5GHz,8C,125W,rev.C0,AM3+) ALL 1006 < BIOS

FX-8320E (FD832EWMW8KHK, 3.2GHz, 8C, 95W,rev.C0,AM3+) ALL 2501 <BIOS

Αν είσαι οι τότε μήπως πρέπει να τσεκάρεις την ρύθμιση στο BIOS του ανεμιστήρα του επεξεργαστή σου ? Μήπως έχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να απενεργοποιήσεις και απλά επειδή έχεις υδρόψυξη το μηχάνημα δεν βλέπει fan? Μήπως πρεπει να παίξεις με το AMD COOL & QUIET?:)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 4 weeks later...

Τελικά τι έγινε με αυτό;

Πάντως μάλλον για τροφοδοτικό την βλέπω την δουλειά.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλησπερα .

Το πηγα πριν 3 βδομαδες περιπου στο vision studio και μου ειπανε οτι το φτιαξανε .

Παω χαρουμενος σπιτι και με το που τον ανοίγω μου χτυπησε 70 βαθμους .

Την αλλη μερα τους ξαναπερνω τηλ και τελικα τους το ξαναπηγα .

Το εξετασανε λεπτομερώς και ειδανε οτι η αντλια μεσα στο blog μια σταματουσε μια ξεκινουσε σε ακυρες στιγμες .

Τελικα στειλανε την υδροψυξη στην corsair και μετα απο 5 μερες ειχα το pc με καινουρια ψυξη .

Το δοκιμασα και με το OCCT και πανω απο 53-54 δεν ανεβηκε .

οποτε ολα καλα .

Ευχαριστω ολους για οποια αποψη ειπώθηκε εδω .