Jump to content

Windows phone που φορτώνει πιο γρήγορα εφαρμογές

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Windows Phone πλατφόρμα, με ένα μεγάλο πρόβλημα. Το αργό loading των εφαρμογών μέχρι και τα κρασαρίσματα κατά το multi-tasking. Ποιο είναι το windows phone που φορτώνει πιο γρήγορα εφαρμογές? Συγκρίνεται με ένα iphone στο άνοιγμα skype, viber, shazam? Τώρα έχω 520.

Νομίζω οτι πιο γρήγορο απο το lumia 930 μάλλον δε θα βρεις. Εχε υπόψη σου οτι τα windows phone έχουν και τα animations που δίνουν μια αίσθηση καθυστέρησης η οποία υπάρχει παντού.
Sent neither from iphone nor android phone

Νομίζω οτι πιο γρήγορο απο το lumia 930 μάλλον δε θα βρεις. Εχε υπόψη σου οτι τα windows phone έχουν και τα animations που δίνουν μια αίσθηση καθυστέρησης η οποία υπάρχει παντού.

τα animations που λες είναι εκεί για να κρύψουν τις καθυστερήσεις του λειτουργικού.. δεν δημιουργούν αυτά αίσθηση καθυστέρησης

τα animations που λες είναι εκεί για να κρύψουν τις καθυστερήσεις του λειτουργικού.. δεν δημιουργούν αυτά αίσθηση καθυστέρησης

Θες να κρύψεις τις καθυστερήσεις οταν η cup ειναι αργή, οταν ειναι γρήγορη με τα animations δε θα μάθεις ποτέ πόσο γρήγορα θα πήγαινε...

Μιλάμε για καθυστερήσεις 10+ δευτερόλεπτα για να ανοίξει η εφαρμογή. Πολύ χειρότερα από Ipad 2 που έχει παρόμοιας ικανότητας hardware με το 520 μου.

Αντίθετα στις native εφαρμογές όπως το mail το κινητό είναι πολύ γρήγορο.

Πόση ώρα θέλει το 930 για φόρτωμα skype ή viber?

Μιλάμε για καθυστερήσεις 10+ δευτερόλεπτα για να ανοίξει η εφαρμογή. Πολύ χειρότερα από Ipad 2 που έχει παρόμοιας ικανότητας hardware με το 520 μου.

Αντίθετα στις native εφαρμογές όπως το mail το κινητό είναι πολύ γρήγορο.

Πόση ώρα θέλει το 930 για φόρτωμα skype ή viber?

βρηκες και εσυ εφαρμογες..... ακομι και σε θυρια 3gb ram 4 πυρινα και 8 πυρινα αργουν....... (viber, fb, skype, shazam) ειναι απο της ποοι βαριες εφαρμογες ever

Το skype όντως είναι βαριά εφαρμογή. Για τις υπόλοιπες δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα βαριές.

ετσι ελεγα και εγω για το viber... μεχρι που αρχισα να εχω καμια 30 συνομιλιες μεσα.. τοτε αρχισε να ειναι πολυ βαρυ... οσο ειναι αδειο και εχει ςλιγες επαφες πουπουλο ειναι

Ολα τα windows phones απο το πιο φτηνο ως το πιο ακριβο (930) αργουν να ανοίξουν εφαρμογες τυπου viber skype και αρκετες αλλες 3rd party. Εχω τεσταρει 930, 830, 730, 520. Οι διαφορες μεταξυ τους με εξαίρεση το 520 που ειναι παλιο, είναι μικρες.

Τη πιο γρήγορη εκκίνηση θα τη βρεις σε καλοστημένο android. Ακομα και τα iphones κανουν καποιες καθυστερησεις κι ας κρυβονται με τεχνασματα του γραφικου περιβαλλοντος.

Κι εγώ το υπογράφω αυτό.τα wp μπορεί να είναι smooth όμως είναι εξαιρετικά αργά στο άνοιγμα εφαρμογών και στο app store.

Καμία επαφή με ios η android.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

..και κραταει χρόνια αυτη η κολονια απο τοτε που βγήκε το windows phone 7, δυσκολο να αλλαξει με τα 10. Ακομα και με τος ειδοποιησεις σε viber & skype υπαρχει προβλημα.

Tελικά μάλλον εγώ μόνο έχω το πιο γρήγορο wp. :p

Kοίτα, πιο γρήγορο από το 930 δεν υπάρχει.

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις update τις εφαρμογές που θέλεις.

Για παράδειγμα εμένα το skype και το viber δεν κάνει ποτέ πάνω από 10sec να τα φορτώσει. Γενικά όμως να ξέρεις ότι αυτές είναι βαριές εφαρμογές. Και ειδικά για το viber, το πρόβλημα των ειδοποιήσεων δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά εφαρμογής.

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η διαγραφή των προσωρινών αρχείων μέσα από τον έλεγχο αποθήκευσης. Ισως δεις μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα.

Tελικά μάλλον εγώ μόνο έχω το πιο γρήγορο wp. :p

Kοίτα, πιο γρήγορο από το 930 δεν υπάρχει.

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις update τις εφαρμογές που θέλεις.

Για παράδειγμα εμένα το skype και το viber δεν κάνει ποτέ πάνω από 10sec να τα φορτώσει. Γενικά όμως να ξέρεις ότι αυτές είναι βαριές εφαρμογές. Και ειδικά για το viber, το πρόβλημα των ειδοποιήσεων δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά εφαρμογής.

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η διαγραφή των προσωρινών αρχείων μέσα από τον έλεγχο αποθήκευσης. Ισως δεις μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα.

κάτσε κάτσε 10... 10sec? εγώ νόμιζα μιλάμε για καθυστέρηση των 2 sec που δεν την λες και λίγη για μια συσκευή 2

του 2014... αλλά 10? δλδ σε μένα το κινητό που κάνει 1 sec για viber και 2 - 3 για Skype πρέπει να είμαι χαρούμενος... (αν και στο καινούργιο(mate 7) viber ανοίγει στιγμιαία και Skype κάνει 1 - 2 δευτερόλεπτα(πάλι αρκετός χρόνος αλλά υποφερετε) "

Το 930 δεν το λές και αργό, προσπαθώ να καταλάβω που οφείλεται η καθυστέρηση στα WP... είναι θέμα ταχύτητας επεξεργαστή; θέμα ταχύτητας μνήμης; θέμα προγραμματισμού του κάθε προγράμματος για την κάθε πλατφόρμα; ή θέμα που έχει να κάνει με τον τρόπο που το λειτουργικό κατανέμει μνήμη και επεξεργαστή στο άνοιγμα εφαρμογών;

Ναι ειναι πραγματικά περιεργο Και εκνευριστικο αυτό το θεμα με τις καθυστερήσεις που στην ουσια υπάρχουν στις περισσοτερες απαιτητικες εφαρμογες που δε τρεχουν μονιμα στο παρασκήνιο.

Εχοντας και iPhone 5s στο παρελθόν και βλεποντας καποιες παρομοιου τυπου καθυστερησεις σε αντίθεση με το android, πολυ πιο μικρες ομως απο του wp, βλέπω οτι πιθανως εχει να κανει με την υλοποιηση του multitasking.ios & wp εχουν παρομοια νοοτροπια στο multitasking αν το ψαξετε ενω το android δουλευει διαφορετικά καπως.

υποθετω στο ios ειναι πιο fine tuned τα πραγματα και πιο καλογραμμενες οι εφαρμογες και η κατανομη των πορων στα threads αποτι στο wp.

κάτσε κάτσε 10... 10sec? εγώ νόμιζα μιλάμε για καθυστέρηση των 2 sec που δεν την λες και λίγη για μια συσκευή 2

του 2014... αλλά 10? δλδ σε μένα το κινητό που κάνει 1 sec για viber και 2 - 3 για Skype πρέπει να είμαι χαρούμενος... (αν και στο καινούργιο(mate 7) viber ανοίγει στιγμιαία και Skype κάνει 1 - 2 δευτερόλεπτα(πάλι αρκετός χρόνος αλλά υποφερετε) "

Η ανώτερη καθυστέρηση που εγώ έχω δει είναι μάξιμουμ 10 sec. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά κάποιες φορές.

Οι περισσότερες εφαρμογές ανοίγουν στιγμιαία.

Όμως για viber και Skype νομίζω είσαι λιγάκι υπερβολικος. Οι χρόνοι που λες δεν υπάρχουν.

Δηλαδή μέσα σε ένα sec σου ανοίγει την εφαρμογή και έχει φορτώσει ήδη συνομιλίες και επαφές? Δεν νομίζω.

Το ξέρουμε και από χθες το android...

HTC m8,άνοιγμα viber,1sec...

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Η ανώτερη καθυστέρηση που εγώ έχω δει είναι μάξιμουμ 10 sec. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αλλά κάποιες φορές.

Οι περισσότερες εφαρμογές ανοίγουν στιγμιαία.

Όμως για viber και Skype νομίζω είσαι λιγάκι υπερβολικος. Οι χρόνοι που λες δεν υπάρχουν.

Δηλαδή μέσα σε ένα sec σου ανοίγει την εφαρμογή και έχει φορτώσει ήδη συνομιλίες και επαφές? Δεν νομίζω.

Το ξέρουμε και από χθες το android...

θα τραβήξω video :D

και μάλιστα από το παλιό κινητό

edit: ορίστε το video............. sorry για την κακή ποιότητα....... το τράβηξα με ότι πρόχειρο βρήκα........ το οποίο ήταν............. turbo x................sport cam :X:X:X:X:X

https://youtu.be/JEZBE9uqAM0

οπος βλεπεις viber κατο απο 1 sec (0.5 λογικα) και το skype γύρο στα 2 sec και καμία φορά κάνει και 1 (ανάλογα τι τρέχει άλλο στο παρασκήνιο)

(ολα αυτά που είδες στο p7..... στο mate μόλις μου το φέρει ο φίλος μου που του το δανισα για μερικές μέρες θα βγάλω video και εκεί εκεί viber ανοίγει εντελώς άμεσα .......... και το skype σινιθος 1 sec......... καμία φορά και λιγότερο (ανάλογα πόσα από τα 3gb ram εχω ελεύθερη)

σε τοσο βαριές εφαρμογές παιει μεγάλο ρόλο τι cpu εχεις πόση ram εχεις και σε τι ταχύτητα μετά πάει το ποση ram είναι διαθέσιμη πριν την εκκίνηση εφαρμογών.... και μετά παει το ιδιο το os........το οποιο σε περιπτοση του wp της βαζει της εφαρμογές σε sleep mde και αφήνει μόνο push notifications........ ετσι κάθε φορά η εφαρμογή εξολοκλήρου καλείται στην μνημη και αν είναι βαρύ άστο κλαψτο ολη η υπόθεση

Edited by egodemis

Όταν είχα αγοράσει το 520 επειδή σε δυνατότητες hardware ήταν παρόμοιο με Ipad 2 (όχι Air) νόμιζα ότι άντε να έχει καμιά μικρή καθυστέρηση 1-2-3 sec... πραγματικά είναι ερώτημα τί είναι αυτό που το κάνει να αργεί τόσο.

ταξιδιώτη το HTC σου είναι Windows?

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Είναι κάποιες εφαρμογές που είναι αργές, αλλά υπάρχουν και εφαρμογές που είναι γρήγορες.

Το viber όσο είναι ενεργό στην ram ανοίγει σε 1 δευτερόλεπτο. Αν κλείσει ανοίγει σε 3 δευτερόλεπτα όπου ανοίγει κατευθείαν και τα μηνύματα απλά για 2-3 δευτερόλεπτα φορτώνει τις επαφές. Είναι καθαρά θέμα εφαρμογής διότι το whats app ανοίγει αρκετά πιο γρήγορα. Αυτά συμβαίνουν στο 620 που είναι από τα πρώτα wp8 που είχαν βγει με το πιο απλό h/w. Πλέον με 2gb ram δεν κλείνουν εύκολα οι εφαρμογές και δεν υπάρχουν οι ίδιες καθυστερήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο δείχνει το lumia 1320 το οποίο έχει μέτριο h/w για τα σημερινά δεδομένα. Εκτός από τον browser που έχει διάφορα θέματα γενικότερα, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το τραγικό. Browsers υπάρχουν κι άλλοι, άλλωστε στα windows 10 όλο και κάτι θα αλλάξει.

[ame]

[/ame]

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Είναι κάποιες εφαρμογές που είναι αργές, αλλά υπάρχουν και εφαρμογές που είναι γρήγορες.

Το viber όσο είναι ενεργό στην ram ανοίγει σε 1 δευτερόλεπτο. Αν κλείσει ανοίγει σε 3 δευτερόλεπτα όπου ανοίγει κατευθείαν και τα μηνύματα απλά για 2-3 δευτερόλεπτα φορτώνει τις επαφές. Είναι καθαρά θέμα εφαρμογής διότι το whats app ανοίγει αρκετά πιο γρήγορα. Αυτά συμβαίνουν στο 620 που είναι από τα πρώτα wp8 που είχαν βγει με το πιο απλό h/w. Πλέον με 2gb ram δεν κλείνουν εύκολα οι εφαρμογές και δεν υπάρχουν οι ίδιες καθυστερήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο δείχνει το lumia 1320 το οποίο έχει μέτριο h/w για τα σημερινά δεδομένα. Εκτός από τον browser που έχει διάφορα θέματα γενικότερα, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το τραγικό. Browsers υπάρχουν κι άλλοι, άλλωστε στα windows 10 όλο και κάτι θα αλλάξει.

για ποιο λόγο να κλείσει το viber η skype η whatsup κλπ (είναι real time messengers δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείνουν εκτός και αν το επιλέξεις εσύ)

εκτος και αν τα wp κλείνουν οτι εφαρμογές γουστάρουν τοτε ultra fail (μου θυμίζει κατι παλιά android με ελάχιστη ram που έκλειναν μια εφαρμογη μολις ανοίγεις καποια άλλη γιατί δεν έφτανε η ram......... και μετά non native apps έκαναν αιώνα για να ανοίξουν)

Βασικά δεν κλείνουν τελείως. Αν ανοίξεις πχ το viber, βγεις με το μεσαίο πλήκτρο και ανοίξεις ξανά την εφαρμογή θα ανοίξει κατευθείαν! Αν όμως ανοίξεις την εφαρμογή, βγεις με το μεσαίο πλήκτρο και ανοίξεις 5-6 άλλες βαριές εφαρμογές, σελίδες κλπ και μετά δοκιμάσεις να ανοίξεις και πάλι το viber εκεί θα έχεις loading. Βέβαια να θυμίσω και πάλι ότι η δική μου συσκευή έχει 512mb ram. Δεν έχω δοκιμάσει σε συσκευή με 2gb.

Πάντως στο tablet μου που είναι android με 2gb ram μου έχει τύχει να μου κλείσει η εφαρμογή skype και να φορτώνει ξανά.

Βασικά δεν κλείνουν τελείως. Αν ανοίξεις πχ το viber, βγεις με το μεσαίο πλήκτρο και ανοίξεις ξανά την εφαρμογή θα ανοίξει κατευθείαν! Αν όμως ανοίξεις την εφαρμογή, βγεις με το μεσαίο πλήκτρο και ανοίξεις 5-6 άλλες βαριές εφαρμογές, σελίδες κλπ και μετά δοκιμάσεις να ανοίξεις και πάλι το viber εκεί θα έχεις loading. Βέβαια να θυμίσω και πάλι ότι η δική μου συσκευή έχει 512mb ram. Δεν έχω δοκιμάσει σε συσκευή με 2gb.

Πάντως στο tablet μου που είναι android με 2gb ram μου έχει τύχει να μου κλείσει η εφαρμογή skype και να φορτώνει ξανά.

θα κάνω ενα test με το 930 την δευτέρα να δω τι παίζει ακριβώς

Για το viber συγκεκριμένα μάλλον είναι θέμα εφαρμογής τελικά. Στα wp δεν είναι τόσο καλογραμμένη όσο στο android.

Το έκλεισα και το ξανανοιξα αρκετές φορές τόσο στο lumia όσο και στο xperia που έχω. Και τα 2 με 512ram.

Στο lumia έκανε γυρω στα 5 sec για να ανοίξει ενώ στο xperia άνοιγε ελάχιστα πιο γρήγορα.

Oι υπόλοιπες εφαρμογές άνοιγουν κανονικά. Σίγουρα πάντως παίζει και η ram το ρόλο της.

Για το viber συγκεκριμένα μάλλον είναι θέμα εφαρμογής τελικά. Στα wp δεν είναι τόσο καλογραμμένη όσο στο android.

Το έκλεισα και το ξανανοιξα αρκετές φορές τόσο στο lumia όσο και στο xperia που έχω. Και τα 2 με 512ram.

Στο lumia έκανε γυρω στα 5 sec για να ανοίξει ενώ στο xperia άνοιγε ελάχιστα πιο γρήγορα.

Oι υπόλοιπες εφαρμογές άνοιγουν κανονικά. Σίγουρα πάντως παίζει και η ram το ρόλο της.

δεν θα το έλεγα ότι ούτε στο android είναι καλογραμμένο........ απλός όσα κινιτα έχουν μπόλικη ram τν φορτώνουν τσακ και όχι τμηματικά (στο δικό μου αν πάω διεργασιες λέει καταναλώνει 200!!!! mb of ram(