Jump to content

SOS: δεν ξεκινανε τα windows

Exposed_Bone
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω windows 2000 . μολις ανοιξα σημερα τον υπολογιστη κατα την διαρκεια φορτωσης των windows μου βγαζει μια μαυρη οθονη και σταματαει εκει .

το μονο που μπορω να κανω ειναι να μπω σε safe mode .

πως θα σωσω το συστημα μου ?

δοκίμασε σε safe mode να ρίξεις την ανάλυση και τα χρώματα της οθόνης και πες μου. Επίσης και τη συχνότητά της σε ΗΖ.

λοιπον , τελικα το θεμα ειναι καθαρα κατι σχετικα με την καρτα ή την οθονη . (ευχομαι κατι σχετικα με την καρτα ) . λοιπον

τρεχω σε safe mode ξεκιναει το μηχανιμα . προσπαθησα να κανω αυτο που ειπε ο lambrosbouk αλλα στην ιδιοτητες ειχε ρυθμησεις μονο για το safe mode . μετα ξεκινησα το μηχανημα σε κατασταση vga και ξεκινησε .

πως θα το ξεκινησω σε normal mode ?

το θεμα μηπως ειναι καποιο προβλημα με καποιο hardware ή ειναι καθρα θεμα software ?

λοιπον βρηκα τι φταιει ή μαλλον που ηταν το λαθος ολης την υποθεσης .

λοιπον , χτες πριν κλεισω ειπα να κανω ενα windows update ....

το μονο που βρηκα στα windows update ηταν new drivers για την nvidia ( η microsoft χεσμενους εχει τους χρηστες 2000?:confused: ) .λεω ας τους κατεβασω .ομως ηταν πολυ αργα γυρο στις 5 και δεν αντεχα πολυ και η εγκατασταση κολλησε καπου στην μεση . λεω δεν βαριεται και εκλεισα τον υπολογιστη :rolleyes: ε για αυτη την μλκ που εκανα εγινε ολο αυτο προβλημα .

τωρα κατεβαζω drivers να τους εγκαταστησω , ευχομαι να μην εχω αλλα προβληματα

edit : προβλημα λυθηκε

thanks lambrosbouk

• 2 weeks later...

δεν ηθελα να ανοιξω αλλο θεμα και αναφερω εδω το προβλημα μου με το ιδιο αποτελεσμα (δεν ξεκινανε τα windows )

οπως αναφερω πιο πανω εχω windows 2000

εκανα σημερα rezise το partition που ειναι τα windows 2000 επανω (δεν ειναι η μοναδικη φορα ) και μολις τελειωσε η διαδικασια εκανε το reboot και εκλεισα τον υπολογιστη μιας και δεν ειχα χρονο , επρεπε να παω για μαθημα , (το rezise το εκανα το partitionmagic 8 ) μολις ηρθα απο το μαθημα και ανοιξα τον υπολογιστη πηγε μεχρι την οθονη που διχνει το logo τον 2000 και προς το τελος της φορτησεις τον windows μου πεταει μια μπλε οθονη με κινεζικα (αληθεια γιατι ολες η μπλες οθονες εχουν κινεζικα ? )

και το μονο που καταφερα να διαβασω ειναι το

inaccessible boot device .

το προβλημα οφειλεται στο τελευταιο rezise ?

μπορω να το διορθωσω ?

ουτε σε safe mode δεν μπενει (βγαζει το ιδιο μηνυμα ) , υπαρχει αλλη λυσει εκτος απο το format ?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone ( 2 Δεκ. 2004 , 22:22)

δεν ηθελα να ανοιξω αλλο θεμα και αναφερω εδω το προβλημα μου με το ιδιο αποτελεσμα (δεν ξεκινανε τα windows )

εκανα σημερα rezise το partition που ειναι τα windows 2000 επανω (δεν ειναι η μοναδικη φορα ) και μολις τελειωσε η διαδικασια εκανε το reboot και εκλεισα τον υπολογιστη μιας και δεν ειχα χρονο , επρεπε να παω για μαθημα , (το rezise το εκανα το partitionmagic 8 ) μολις ηρθα απο το μαθημα και ανοιξα τον υπολογιστη πηγε μεχρι την οθονη που διχνει το logo τον 2000 και προς το τελος της φορτησεις τον windows μου πεταει μια μπλε οθονη με κινεζικα (αληθεια γιατι ολες η μπλες οθονες εχουν κινεζικα ? )

μπορω να το διορθωσω ?

ουτε σε safe mode δεν μπενει (βγαζει το ιδιο μηνυμα ) , υπαρχει αλλη λυσει εκτος απο το format ?

2 φορές ασχολήθηκα με το partition magic και μετά το έβγαλα... Ολική καταστροφή λέμε! :lol: Και να πεις ότι έκανα και τίποτα σπουδαίο... :rolleyes: :whistle:

Αυτά τα γράφω για να καταλάβεις τι γίνεται με τα partitions και πως μπορούν να εξαϋλωθούν όλα αν δεν γνωρίζουμε και ορίσουμε μια σταθερή τιμή για το partition στο δίσκο.

Δυστυχώς αυτό το μήνυμα μόνο με format περνάει κι αν συνεχίζει να σου το ξαναεμφανίζει τότε φίλε μου ,πολύ απλά και ξεκάθαρα,πρέπει να αλλάξεις σκληρό δίσκο... :cry: Τα blocks αρχίζουν να βαράνε αλύπητα!

Μου έχει τύχει αρκετές φορές στη δουλειά...

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Wirelessly posted (Mozilla/4.08 (PDA; Windows CE/1.0.0) NetFront/3.1)

Αρχικό Μήνυμα από Agent M

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Exposed_Bone ( 2 Δεκ. 2004 , 22:22)

μπορω να το διορθωσω ?

2 φορές ασχολήθηκα με το partition magic και μετά το έβγαλα... Ολική καταστροφή λέμε! :lol: Και να πεις ότι έκανα και τίποτα σπουδαίο... :rolleyes: :whistle:

Αυτά τα γράφω για να καταλάβεις τι γίνεται με τα partitions και πως μπορούν να εξαϋλωθούν όλα αν δεν γνωρίζουμε και ορίσουμε μια σταθερή τιμή για το partition στο δίσκο.

Δυστυχώς αυτό το μήνυμα μόνο με format περνάει κι αν συνεχίζει να σου το ξαναεμφανίζει τότε φίλε μου ,πολύ απλά και ξεκάθαρα,πρέπει να αλλάξεις σκληρό δίσκο... :cry: Τα blocks αρχίζουν να βαράνε αλύπητα!

Μου έχει τύχει αρκετές φορές στη δουλειά...

yparxei dld perptosi na exasa ton disko ? alli lisi ektos apo to format yparxei?

Το partition magic έχει κάνει πολλές ζημιές. Το έχουν γράψει πολλοί στο forum που έχουν περάσει παρόμοια ταλαιπωρία. Μιά λύση ίσως είναι να βάλεις τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα και να δεις τι μπορείς να σώσεις με το easyrecovery ας πούμε και γενικά να δεις τι γίνεται στον δίσκο. Πάντως, αν και το έχω γράψει πολλές φορές ήδη, το resize και γενικά οι πειραματισμοί με partitions δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές. Το αντίθετο.

χμ , απλως ηθελα να βαλω linux για αυτο εκανα rezise

επισεις δεν εχω αλλον υπολογιστη με sata

με το repair που εχουν τα cd των 2000 μπορω να κανω κατι ?