Jump to content

Αγορά κινητού μέχρι 150 €

Twnhny
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα! Όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω στην διάθεσή μου 150 € για αγορά κινητού.

Να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει από που θα γίνει η αγορά καθώς επίσης και πόσο καιρό θα χρειαστεί η αποστολή του κινητού.

Δυστυχώς υπάρχουν σχεδόν άπειρες επιλογές Ulefone, Elephone, DooGee, THL, KingZone, iNew, Asus, Lenovo, Huawei... οπότε θα ήθελα λίγο βοήθεια! Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι μεγαλύτερη βάση δίνω στην εμφάνιση παρά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, προφανώς με κάποια standards πχ 4-πύρηνο+, 1GB ram+, <10mm παχος. Μερικά κινητά που μου καναν το κλικ στο ματι:

Ulefone Be One (αν και με τρομαζουν οι 5,5 ιντσες)

Asus Zenfone 5

THL W200c

Kingzone N3

ΥΓ1. Πιστεύετε θα ήταν "σοφή" ακόμη μια αγορά από Aliexpress? Έχω παραγγείλει συνολικά 5 φορές από εκεί 3 απ τις 5 ήταν για smartphone και την πάτησα ήδη μια φορά με ένα μούφα Xiaomi Mi-2s . Ρωτάω γιατί βρήκα αυτό το Xperia ZL από "αξιόπιστο" πωλητή σύμφωνα με την αξιολόγηση χρηστών και με ενδιαφέρει Π Α Ρ Α πολύ (κρυφός Sony fanboy :O)

ΥΓ2. Δύο ακόμα κινητά που μ άρεσαν απίστευτα είναι το Moto E 2015 και το Xperia E4 που δεν έχουν βγει ακόμα. Λέτε να περιμένω να δω τιμές?

Πεθαμένος: Ένας φιλόσοφος, κάποτε μου είπε το εξής "Σκέφτομαι, άρα υπάρχω"

Άγγελος: Φίλε, δεν υπάρχεις... αλλά μην το σκέφτεσαι!!

Θα μιλησω μονο για Κινεζικα γιατι μονο για αυτα ξερω.Αυτα που αναφερεις δεν αξιζουν καθως με ιδια η και λιγα περισσοτερα λεφτα παιρνεις συσκευες με 2GB ram.Ενδεικτικα Coolpad F1,ZTE V5,Elephone P6000,Ulefone Be Pro.
Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ

Μια νεα συσκευη που μου κεντρισε το ενδιαφερον ειναι η Ecoo E04. 5,5 ιντσες 1080p οθόνη με 3000 mAh μπαταρια, 4G και 8απυρηνο 64αμπιτο mediatec στα 170 ευρω, νομιζω οτι αξιζει τα 20 ευρω παραπανω που σου ζηταει.

Τα Jiayu S3 και Jiayu S3 advanced φαινονται επισης VFM συσκευες (η δευτερη ξεφευγει απο το budget σου βεβαια) αλλα προς το παρον τους αδειαζει γρηγορα η μπαταρια. Αξιζει να παρακολουθησεις μηπως διορθωθει το προβλημα.

Στα 150 ευρω βρισκεις και το KingZone N3 Plus. Αν εννοεις αυτο, αποτελει πολυ καλη επιλογη. Δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο όσο το Ecoo E04, αλλα εχει Sony sensor, opote λογικα θα βγάζει καλυτερες φωτογραφιες.

αν πάρεις από κινα μια πάρεις noname αν αγαπάς τα λεφτά σου, δλδ κοίτα lenovo, xiaomi, Huawei, coolpad, zte, one plus, meizu, asus, oppo, αντε και zoppo

αν πάρεις από κινα μια πάρεις noname αν αγαπάς τα λεφτά σου, δλδ κοίτα lenovo, xiaomi, Huawei, coolpad, zte, one plus, meizu, asus, oppo, αντε και zoppo

Πάντως οι Ecoo, jiayu και kingzone είναι επωνημες. Η πρώτη έχει και σχέση με την elephone. Οι συσκευές έχουν θεματα στο myphone.gr και αναφέρονται η/και γίνονται review στο gizchina.

Πάντως οι Ecoo, jiayu και kingzone είναι επωνημες. Η πρώτη έχει και σχέση με την elephone. Οι συσκευές έχουν θεματα στο myphone.gr και αναφέρονται η/και γίνονται review στο gizchina.

ειδικά eleophone από θέμα αξιοπιστίας είναι πολύ χαμηλά... μπορεί να στροθει κάποτε αλλα τωρα δεν...

Μάϊστα ... Ευχαριστώ για τις γνώμες παιδιά, μάλλον έχω καταλήξει όμως σε Zenfone 5 (την 4G έκδοση a500KL 2GB) από minideal στα 140 ευρώ. Μου φαίνεται απίστευτα όμορφη συσκευή με δυνατά χαρακτηριστκά και δυνατή υποστήριξη από την εταιρία.

Μάϊστα ... Ευχαριστώ για τις γνώμες παιδιά, μάλλον έχω καταλήξει όμως σε Zenfone 5 (την 4G έκδοση a500KL 2GB) από minideal στα 140 ευρώ. Μου φαίνεται απίστευτα όμορφη συσκευή με δυνατά χαρακτηριστκά και δυνατή υποστήριξη από την εταιρία.

Καλή επιλογή, δύο αρνητικά είδα μόνο

σχετικά σκοτεινή οθόνη (όχι κάτι τραγικό), και αρκετά κακή camera κατά τα άλλα τπτ κακο

αρκετά κακή camera κατά τα άλλα τπτ κακο

Η αλήθεια είναι ότι και γω διάβασα χλιαρά πράματα για την κάμερα αλλά μικρό το κακό.

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Είδα ότι υπάρχουν πολλά σχόλια στο minideal από Έλληνες - και όχι μόνο - στα οποία σχόλια διευκρινίζουν στοιχεία τις παραγγελίας τους πχ γράφουν "Hello, I want the phone rooted, installed greek, no chinese apps, mark low cost" κτλπ κτλπ. Θα πρέπει να αναφέρω το low cost σαν διευκρίνιση ?

Η αλήθεια είναι ότι και γω διάβασα χλιαρά πράματα για την κάμερα αλλά μικρό το κακό.

Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Είδα ότι υπάρχουν πολλά σχόλια στο minideal από Έλληνες - και όχι μόνο - στα οποία σχόλια διευκρινίζουν στοιχεία τις παραγγελίας τους πχ γράφουν "Hello, I want the phone rooted, installed greek, no chinese apps, mark low cost" κτλπ κτλπ. Θα πρέπει να αναφέρω το low cost σαν διευκρίνιση ?

ε οκ από θέμα cameras είναι κάτω από το μέτριο... και ναι κατά προτίμηση γράψε τους αυτό που θέλεις μετά την παραγγελία

Από τον Νοέμβρη έχω το ASUS Zenfone 5 στην έκδοση με 2GB Ram - 16GB Rom - Intel Z2580 @ 2.00 GHz (διπύρηνος αλλά... Intel ;) ). Το είχα πάρει rootαρισμένο με Android 4.3 & είχε κάποια χαζά προβλήματα με μερικές εφαρμογές (π.χ. με το viber). Πριν λίγο καιρό του έκανα αναβάθμιση στην τελευταία (τότε) έκδοση λογισμικού UL-ASUS_T00F-WW-2.21.40.30 με Android 4.4.2 & σταμάτησαν όλα τα "χαζά". Για την αναβάθμιση του αντιμετώπισα κάποια προβλήματα, λύθηκαν αρκετά εύκολα όμως (λεπτομέρειες εδώ & σε προηγούμενα post μου, στο θέμα "ASUS Zenfone 5 [hands on video @ myphone.gr]").

Η αίσθηση ποιότητας κατασκευής του είναι πραγματικά καλή. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος & το προτείνω ανεπιφύλακτα ως vfm, ειδικά για τα λεφτά που μου κόστισε, ~150€ όταν το πήρα (με μικροδωράκια μια σκληρή θήκη & μια ζελατίνα προστασίας οθόνης).

Το μοναδικό αρνητικό που βρήκα είναι η διάρκεια της μπαταρίας (μπορεί να μη βγάλει ούτε μέρα για κάποιον που κάνει "σκληρή" χρήση), αλλά το "πρόβλημα" λύνεται κουβαλώντας κάποιο μικρό power bank (έχω διάφορα, θεωρώ κορυφαία τα "Rommoss"). Διάβασα πως με την τελευταία έκδοση UL-ASUS_T00F-WW-2.21.40.44 βελτιώνεται σημαντικά η διάρκεια της μπαταρίας, αλλά δεν την πέρασα ακόμη για να το επιβεβαιώσω. Ήδη κυκλοφορούν custom ROM για Upgrade σε Android 5.0 Lollipop, αλλά δεν βιάζομαι για την αναβάθμιση, περιμένω να δω τι "παιδικές ασθένειες" θα βγουν.

Η camera είναι αρκετά καλή για κινητό, αλλά δεν έχω τίποτα ιδιαίτερες απαιτήσεις. Για κινητό προορίζεται, όχι για φωτογραφική μηχανή. :cool:

Ο ήχος που βγάζει το εξ. ηχείο όταν παίζει μουσική, δεν είναι δυνατός. Με την ίδια όμως λογική, δεν το πήρα & για... ηχοσύστημα!

Bottom line:

Αν δεν το θες δίκαρτο, το προτιμάς 4G & δεν σ' ενδιαφέρει ο επεξεργαστής Intel, πιστεύω ότι θα ευχαριστηθείς σαν επιλογή την έκδοση του Α-Ζ_5 που έγραψες ότι σκέφτεσαι να πάρεις. Εναλλακτικές επιλογές (πάντα με 2GB RAM) το δίκαρτο με τον Intel Z2560 @ 1.60 GHz & 16GB εσ. μνήμη & η κορυφαία έκδοση (που πήρα εγώ) με τον Intel Z2580 @ 2.00 GHz. Ψάξε σ' όλα τα γνωστά κινεζομάγαζα, ίσως βρεις καλύτερες τιμές (π.χ. εδώ @ 166$ με τον Ζ2580).

...lost in translation...