Jump to content

Mozilla Firefox - The «Ultimate» thread

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2) Ανοίγεις το προφίλ του firefox, επιλέγοντας την διαδρομή (για windows 7)

C:\Users\user\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default (οι λέξεις σε italics, δηλαδή οι πλάγιες, διαφοροποιούνται στο σύστημά σου…κοινώς ο user μπορεί να είναι το όνομά σου ή home ή κάτι αντίστοιχο…το τελικό όνομα του προφίλ με τα x θα είναι ένας συνδιασμός γραμμάτων και αριθμών)

Καταρχήν σόρυ γιατί μάλλον σε παρεξήγησα.

Έχω xp. Άρα η διαδρομή είναι C:\Documents and Settings\user\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\siawqlq2.default ? Όταν λέμε διαδρομή, εννοούμε να το πληκτρολογήσω στη γραμμή εντολών? Πληκτρολογώντας αυτό, λέεει ότι ΄/Application/ δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή. Τι να φταίει?

όχι δεν πληκτρολογείς κάτι...ξεκινάς με διπλό αριστερό κλικ στο C: (στον σκληρό σου δίσκο δηλαδή) και ακολουθείς με διαδοχικές επιλογές τον επόμενο φάκελο , ώσπου να φτάσεις στο xxxxxx.default, όπου είναι και το ενεργό προφίλ σου. Προσοχή στην λέξη user μπορεί εσύ να έχεις κάτι άλλο...συνήθως είναι το όνομα του χρήστη του υπολογιστή (το ονομά σου, ή η λέξη home...κτλ)

Δούλεψε, δούλεψε! Μετά από πολύ ψάξιμο, έβρηκα, έσβησα και όλα είναι οκ τώρα! Πολύ παίδεμα ρε παιδιά πάντως... Κι άλλες φορές έχω εγκαταστήσει παρόμοιες βλακείες από λάθος αλλά μετά την απεγκατάσταση εξαφανίζονταν. Αυτό πώς κόλλησε και δεν ξεκόλλαγε με τίποτα??

Υ.Γ. Σ' ευχαριστώ. :)

ωραίος...και έμαθες και γλύτωσες..:up: well done

btw, το babylon είναι από τα ''σφιχτά'' πρόσθετα και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο...λίγο προσοχή γενικά γιατί υπάρχει έξαρση σε worms, trojans κτλ..;)

Είναι απίστευτο αλλά ανοίγοντας σήμερα το pc αντιμετωπίζω πάλι το ίδιο πρόβλημα... Είμαι σίγουρος ότι χθες δεν άφησα τίποτα σχετικό. Δεν ξέρω τι να κάνω πια....

Είναι απίστευτο αλλά ανοίγοντας σήμερα το pc αντιμετωπίζω πάλι το ίδιο πρόβλημα... Είμαι σίγουρος ότι χθες δεν άφησα τίποτα σχετικό. Δεν ξέρω τι να κάνω πια....

Bάλε Τικ σε όποια από τις επιλογές χρειαστεί :)

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=4268485#post4268485

Edited by gianpithio
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά απορώ, όταν κάνετε εγκατάσταση κάποιου πρόσθετου, προγράμματος, παιχνιδιού κλπ, ΔΕΝ βλέπετε τι tickαρισμένες επιλογές έχετε κατά την εγκατάσταση;

Απλό παράδειγμα το κατέβασμα του Adobe Flash Player το οποίο πλασάρεται παρέα με το McAfee...

Το θέμα είναι ο χρήστης να μην πατάει απλά Next, Next, Next, Install και Τέλος, αλλά να βλέπει λίγο και τι γράφει το παράθυρο εγκατάστασης.

Siemens C10, Nokia 3210, Sony Ericsson T68i, Nokia 6600 Original Black, Nokia N70 Music Edition, Nokia 6300 Original White, Apple iPhone 3GS White, Apple iPhone 4S,

Apple iPhone 4, Nokia 6700 Slide Petrol Blue

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά απορώ, όταν κάνετε εγκατάσταση κάποιου πρόσθετου, προγράμματος, παιχνιδιού κλπ, ΔΕΝ βλέπετε τι tickαρισμένες επιλογές έχετε κατά την εγκατάσταση;

Απλό παράδειγμα το κατέβασμα του Adobe Flash Player το οποίο πλασάρεται παρέα με το McAfee...

Το θέμα είναι ο χρήστης να μην πατάει απλά Next, Next, Next, Install και Τέλος, αλλά να βλέπει λίγο και τι γράφει το παράθυρο εγκατάστασης.

δεν ειναι παντα ετσι φιλε μου..

Shit Happens!!!

Για να επανέρχεται το πρόβλημα σημαίνει οτι ο φίλος μας δεν έχει αφαιρέσει τον babylon από τη λίστα προσθαφαίρεσης προγραμμάτων καθώς και μια άλλη υπηρεσία που έχει αναφερθεί 1-2 σελίδες πιο πίσω και η οποία ελέγχει τους browsers και επαναφέρει τον babylon ως προεπιλεγμένη σελίδα, μηχανή αναζήτηση κτλ.

Για να επανέρχεται το πρόβλημα σημαίνει οτι ο φίλος μας δεν έχει αφαιρέσει τον babylon από τη λίστα προσθαφαίρεσης προγραμμάτων καθώς και μια άλλη υπηρεσία που έχει αναφερθεί 1-2 σελίδες πιο πίσω και η οποία ελέγχει τους browsers και επαναφέρει τον babylon ως προεπιλεγμένη σελίδα, μηχανή αναζήτηση κτλ.

Ασφαλώς και το αφαίρεσα από την πρώτη στιγμή από τη λίστα προσθαφαίρεσης και δεν εμφανίζεται καν εκεί. Και ως πρόσθετο το έχω αφαιρέσει.

Η επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων που προτείνεται παραπάνω, θα επηρεάσει γενικά τον browser? Π.χ. εφαρμογές και προγράμματα που αφορούν τον firefox θα πάψουν να λειτουργούν μαζί και με το babylon?

H προσωρινή λύση που βρήκα είναι στο πρώτο άνοιγμα του mozilla να πηγαίνω about:config, newtab και τροποποίηση σε about:blank. Ε μετά για όλο το υπόλοιπο της ημέρας θα εμφανίζεται κενή η καρτέλα.

Edited by kostas_v

έχω (2) ανοιχτα παράθυρα περιηγησης και λήψεων.

άν κλείσω το πάραθυρο περιηγησης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ή να ακυρώσω την λήψη για να το ξανανοίξω.

υπ'αρχει καποια λύση;

να το ελαχιστοποιησεις :p νομιζω πως οχι, τουλαχιστον παλιοτερα...

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

έχω (2) ανοιχτα παράθυρα περιηγησης και λήψεων.

άν κλείσω το πάραθυρο περιηγησης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ή να ακυρώσω την λήψη για να το ξανανοίξω.

υπ'αρχει καποια λύση;

η ληψη κλεινει σταματαει σαν παυση και ξανα αρχιζει μολις ανοιξεις τον browser

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

εξαρταται και απο που κατεβαζεις... απλα μην τον κλεισεις :)

Το babylon εγκαθισταται πολλες φορες με τους διαφορους players για αναπαραγωγη βιντεο τα codes pack κλπ. Εχεις δοκιμασει να διαγραψεις τον firefox και να τον ξανακατεβασεις απο την αρχη;

εξαρταται και απο που κατεβαζεις... απλα μην τον κλεισεις :)

μερικές φορές τυχαίνει να τον κλείσω καταλάθος και μετά περιμένω να ολοκληρωθεί η λήψη για να περιηγηθώ με ff :P

Το babylon εγκαθισταται πολλες φορες με τους διαφορους players για αναπαραγωγη βιντεο τα codes pack κλπ. Εχεις δοκιμασει να διαγραψεις τον firefox και να τον ξανακατεβασεις απο την αρχη;

E είπα να μην φτάσω ως εκεί... Οι σελιδοδείκτες θα διατηρηθούν? Πρόσθετα τύπου downloadhelper? Πάντως και με το χειροκίνητο τρόπο που βρήκα τα καταφέρνω. Μερικά δευτερόλεπτα παίρνει.

αν θυμαμαι καλα, κατα τη διαγραφη ρωτα αν θες να τα διαγραψεις... παντως πανε στο φακελο και αντεγραψε τα ;)

E είπα να μην φτάσω ως εκεί... Οι σελιδοδείκτες θα διατηρηθούν? Πρόσθετα τύπου downloadhelper? Πάντως και με το χειροκίνητο τρόπο που βρήκα τα καταφέρνω. Μερικά δευτερόλεπτα παίρνει.

Και γιατι να μην φτασεις ως εκει; Αρχειο του συστηματος ειναι; Τους σελιδοδεικτες εχεις διαφορους τροπους να τους σωσεις ειτε στον ΙΕ πχ, ειτε και σε αρχειο. Ολα τα αλλα ειναι ευκολα, στην θεση σου θα τον ξαναπερναγα "φρέσκο"...

Υπάρχει το MozBackup.πολύ καλό προγραμματάκι . Παίρνει Backup ότι θέλεις από τον Firefox....

το sync εχει σταματησει?δοκιμαζω απο το pc και λεει κατι εχουν οι servers τους και απο το κινητο απλα δεν συγχρονιζει.εχει να συγχρονισει,λεει,απο τις 22 σεπτεμβριου!EDIT τελικα σημερα ειναι οκ. Edited by ilka71

Πως μπορώ να κάνω τον FX να ανοίγει το google κάθε φορά που πατάω το + αντί της Νέας Καρτέλας;

http://imageshack.us/a/img197/3256/screenshotfrom201210031.png

Ευχαριστώ :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Τρεις τρόποι μου έρχονται στα γρήγορα:

1) Κάνεις κλικ στο εικονίδιο του home με το μεσαίο πλήκτρο του ποντικιού. Σου ανοίγει καινούριο tab που δείχνει ότι έχεις ορίσει ως home page οπότε βάζεις το google και είσαι οκ.

2) Εγκαθιστάς το New Tab Homepage

3) Στην address bar γράφεις about:config και πατάς ENTER

Βρίσκεις το browser.newtab.url ή το κάνεις αναζήτηση.

Διπλό click στο browser.newtab.url και στο παράθυρο που σου ανοίγει αλλάζεις το about:newtab σε about:home

Πατάς ΟΚ, τα κλείνεις όλα και είσαι έτοιμος.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Υπάρχει το MozBackup.πολύ καλό προγραμματάκι . Παίρνει Backup ότι θέλεις από τον Firefox....

Γνωριζεις αν ειναι συμβατο με τον waterfox? στην σελιδα τους δεν αναφερει τιποτα....