April Δημοσιεύτηκε November 3, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 3, 2004 Σύντομα θα κάνω αναβάθμηση στον υπολογιστή μου και σκέφτομαι να την συνοδεύσω με μια καινούρια οθόνη. Εδώ και 7 χρόνια (από τότε που πήρα το πρώτο μου pc) χρησιμοποώ την 17'' Eizo F55 CRT. Ήταν πανάκριβη τότε, αλλά έμεινα πολύ ευχαρισημένη, γι' αυτό και δεν την έχω αλλάξει ακόμα. Τώρα θέλω να πάρω ξανά κάτι πολύ καλό, καθώς η οθόνη είναι πολύ σημαντική για μένα, αρκει να μην ξεπερνάει τα 1500€. Μπορείτε να με βοηθήσετε να επιλέξω; Καταρχήν δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε 21'' CRT ή 19'' TFT (που έχει οπτικό πεδίο περίπου ίδιο με αυτό μιας 21'' CTR). Δεν με ενδιαφέρει η χωριτηκότητα ούτε το βάρος, υπάρχει αρκετός χώρος για μια 21'' CRT. Ο μονος λόγος που το σκέφτομαι είναι για τα μάτια, αφού η TFT δεν εκπέμπουν ακτινοβολία. Χρησιμοποιώ φίλτρο, κάθομαι σε απόσταση ενός μέτρου τουλάχιστον από την οθόνη, συνήθως σε ανάληση 800x600@100Hz και λιγότερο σε 1024x768@85Hz. Όμως είμαι μπροστά απ' τον H/Y μου πάρα πολλές ώρες, ιδικά στις διακοπές σχεδόν όλη μέρα. Ως τόρα πάντως δεν έχω πρόβλημα με τα μάτια. Τον H/Y τον χρησιμοποιώ για πολλά πράγματα. Για παιχνίδια, graphics/development programs, internet, DVDs, multimidia. Συνεπώς θέλω η οθόνη να έχει καλή ποιότητα απεικόνησης και καλή απεικόνηση των χρωμάτων. Ξέρω πως μια CRT τα καταφέρνει καλύτερα σ' αυτους τους τομείς, αλλά λόγο της μεγάλης χρήσης φοβάμαι για τα μάτια μου. Τι μου προτίνετε; Αν πάρω CRT σκάφτομαι την 21'' Eizo Flexscan F980, κυρίως επειδή υποστηρίζει 85Hz στην ανάληση 2048x1536. Υπάρχει τίτοτε καλύτερο; Επίσης από TFT ποιά είναι η ποιοτικότερη εταιρία; Από CRT μάλλον είναι η Eizo. Κρίμα που η Sony σταμάτησε την κυκλοφορία τους... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lambrosbouk Δημ. November 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2004 σίγουρα η οικογένεια eizo είναι γνωστή και κορυφαία... γενικά πιστέυω ότι η επιλογή οθόνης είναι αυστηρά προσωπική. τα δικά μου μάτια μπορεί να δέχονται ευκολότερα μια οθόνη - και να σου την προτείνω ως καλή - και τελικά να μη μείνεις ικανοποιημένη. θα πρέπει να δεις εσύ από κοντά όσα περισσότερα μοντέλα μπορείς. πάντως μια οθόνη εκπέμπει έστω και ελάχιστη ακτινοβολία και είναι βλαπτική, τόσο στα μάτια μας, όσο και στην ... κοινωνικότητά μας! (εγώ στη θέση σου θα καθόμουν λιγότερο στον υπολογιστή, ειδικά στις διακοπές μου. και να σκεφτείς ότι είναι η δουλειά μου οι υπολογιστές...) αγαπητή april, με συγχωρείς για την παρέμβαση... Παράθεση http://lambrosbouk.wordpress.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrini Δημ. November 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος April ( 3 Νοέ. 2004 , 22:03) Σύντομα θα κάνω αναβάθμηση στον υπολογιστή μου και σκέφτομαι να την συνοδεύσω με μια καινούρια οθόνη. Εδώ και 7 χρόνια (από τότε που πήρα το πρώτο μου pc) χρησιμοποώ την 17'' Eizo F55 CRT. Ήταν πανάκριβη τότε, αλλά έμεινα πολύ ευχαρισημένη, γι' αυτό και δεν την έχω αλλάξει ακόμα. Τώρα θέλω να πάρω ξανά κάτι πολύ καλό, καθώς η οθόνη είναι πολύ σημαντική για μένα, αρκει να μην ξεπερνάει τα 1500€. Μπορείτε να με βοηθήσετε να επιλέξω; Καταρχήν δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα σε 21'' CRT ή 19'' TFT (που έχει οπτικό πεδίο περίπου ίδιο με αυτό μιας 21'' CTR). Δεν με ενδιαφέρει η χωριτηκότητα ούτε το βάρος, υπάρχει αρκετός χώρος για μια 21'' CRT. Ο μονος λόγος που το σκέφτομαι είναι για τα μάτια, αφού η TFT δεν εκπέμπουν ακτινοβολία. Χρησιμοποιώ φίλτρο, κάθομαι σε απόσταση ενός μέτρου τουλάχιστον από την οθόνη, συνήθως σε ανάληση 800x600@100Hz και λιγότερο σε 1024x768@85Hz. Όμως είμαι μπροστά απ' τον H/Y μου πάρα πολλές ώρες, ιδικά στις διακοπές σχεδόν όλη μέρα. Ως τόρα πάντως δεν έχω πρόβλημα με τα μάτια. Τον H/Y τον χρησιμοποιώ για πολλά πράγματα. Για παιχνίδια, graphics/development programs, internet, DVDs, multimidia. Συνεπώς θέλω η οθόνη να έχει καλή ποιότητα απεικόνησης και καλή απεικόνηση των χρωμάτων. Ξέρω πως μια CRT τα καταφέρνει καλύτερα σ' αυτους τους τομείς, αλλά λόγο της μεγάλης χρήσης φοβάμαι για τα μάτια μου. Τι μου προτίνετε; Αν πάρω CRT σκάφτομαι την 21'' Eizo Flexscan F980, κυρίως επειδή υποστηρίζει 85Hz στην ανάληση 2048x1536. Υπάρχει τίτοτε καλύτερο; Επίσης από TFT ποιά είναι η ποιοτικότερη εταιρία; Από CRT μάλλον είναι η Eizo. Κρίμα που η Sony σταμάτησε την κυκλοφορία τους... TFT είναι η απόλυτη λύση στην ξεκούραση και στην εργονομία. Παράθεση Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. November 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chrini ( 4 Νοέ. 2004 , 16:42) TFT είναι η απόλυτη λύση στην ξεκούραση και στην εργονομία. Παρ' όλα αυτά, σε καμία περίπτωση μία καλή tft οθόνη δεν αποδίδει ποιοτικά πάντα όμως μία καλή crt. προσωπικά χρησιμοποιώ μία sony 19', η οποία μου είχε στοιχίσει 500 ευρώ πριν από ένα χρόνο και δε σκοπεύω να την αλλάξω άμεσα. επειδή δούλευα για αρκετά χρόνια και σε τυπογραφειό, οι διαφορές αν ξέρεις είναι αρκετά μεγάλες σε χρώματα, αναλύσεις και συχνότητες. θα σου πρότεινα να πάρεις crt, αν και όπως αναφέρθηκε η επιλογή της οθόνης είναι προσωπικό θέμα. άλλωστε, αν δεν είχες πρόβλημα με τα μάτια σου τόσο καιρό, γιατί να έχεις τώρα; Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lambrosbouk Δημ. November 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2004 συμφωνώ με τον chtrox για το θέμα της απόδοσης της crt. Παράθεση http://lambrosbouk.wordpress.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonymobby Δημ. November 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2004 H kopela omws sa rwta kai gia modelo!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrini Δημ. November 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2004 chtrox οι οθόνες TFT δινουν ψηφιακο καθαρα σήμα χωρις να χρειαζετε μετατροπή ενω οι CRT αναλογικο. Πως λοιπον λοιπον ειναι καλυτερες ? Ο καθοδικος σωλήνας δηλαδή ειναι καλυτερος????????? Παράθεση Ειπε ο Εβραιος να παει στο παζαρι και ηταν ημερα...............Σαββατο!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
April Δημ. November 5, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2004 Αν πάρω CRT ποιό μοντέλο είναι καλύτερο: Eizo Flexscan F980 ή Sony GDM-F520; Το στυλ του τελευταίου μ' αρέσει πολύ περισσότερο, ωστόσο διάβασα κάπου ότι έχει δυο ενοχλητικές οριζόνιες γραμμές επειδή αυτό τον τρόπο χρησιμοποιεί η Sony για να υποστιρίζει το APGrill. :confused: Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. November 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος April ( 5 Νοέ. 2004 , 18:03) Αν πάρω CRT ποιό μοντέλο είναι καλύτερο: Eizo Flexscan F980 ή Sony GDM-F520; Το στυλ του τελευταίου μ' αρέσει πολύ περισσότερο, ωστόσο διάβασα κάπου ότι έχει δυο ενοχλητικές οριζόνιες γραμμές επειδή αυτό τον τρόπο χρησιμοποιεί η Sony για να υποστιρίζει το APGrill. :confused: Ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό; Α, ψιλολεπτομέρειες... ουσιαστικά, είναι δύο ανεπαίσθητες οριζόντιες γραμμές, η μία κάπου στο 1/4 από πάνω και η άλλη στο αντίστοιχο 1/4 από κάτω. Είναι τόσο λεπτές (μην φανταστείς πάχος ενός pixel), πιο λεπτές κι από μια τρίχα, που ίσα ίσα φαίνονται, κι αυτό κυρίως όταν πέφτουν επάνω σε λευκό. Μάλιστα, ύστερα από μισή ώρα μόνο χρήσης, το μάτι σου θα τις έχει συνηθίσει που δεν θα τις βλέπεις καν. Μπα, αυτό δεν αξίζει να σου σταθεί εμπόδιο στην επιλογή σου. Κάτι άλλο ναι, αλλά όχι αυτό. Αυτό είναι μια προσωπική εμπειρία ύστερα από 6+ χρόνια χρήσης Sony για οθόνη και μάλιστα στον χώρο εργασίας (8+ ώρες μπροστά στην οθόνη). Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chrini ( 5 Νοέ. 2004 , 16:32) chtrox οι οθόνες TFT δινουν ψηφιακο καθαρα σήμα χωρις να χρειαζετε μετατροπή ενω οι CRT αναλογικο. Πως λοιπον λοιπον ειναι καλυτερες ? Ο καθοδικος σωλήνας δηλαδή ειναι καλυτερος????????? Πρώτα απ' όλα δε δίνουν όλες οι TFT ψηφιακό σήμα. Πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για να πάρεις οθόνη με DVI, ακόμα και τώρα που θεωρείται ότι γίνονται ολοένα και πιο φτηνές. Δεν ξέρω αν ο καθοδικός σωλήνας είναι καλύτερος (που αναλογικά με το μέγεθος, φαντάζομαι ότι είναι) αλλά όταν εγώ πρέπει να βρίσκομαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ για να μπορώ να απολαμβάνω την καινούρια μου οθόνη Tft και όταν αποκλίνω έστω και λίγο από τη θέση μου να χάνω το φως μου (μιλώ για μία LG1715S) τότε είναι αρκετά ενοχλητικό... Και οποιονδήποτε και αν ρωτήσεις σχετικό θα σου πει ότι η απόδοση μιας καλής CRT δε συγκρίνεται.. Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SNikolaidis ( 5 Νοέ. 2004 , 18:30) Α, ψιλολεπτομέρειες... ουσιαστικά, είναι δύο ανεπαίσθητες οριζόντιες γραμμές, η μία κάπου στο 1/4 από πάνω και η άλλη στο αντίστοιχο 1/4 από κάτω. Αν σου πω ότι γι' αυτές τις δύο γραμμές ξεσήκωσα όλη τη microland και όλη τη sony μέχρι να μου εξηγήσουν τί και πώς είναι. Θεωρούσα ότι είναι πρόβλημα της οθόνης. Έχω εδώ και 2 χρόνια μία multiscan 430 και όπως κι εσύ έχω απόλυτα συνηθίσα αυτές τις "ενοχλητικές" γραμμές, τόσο ώστε μου φαίνεται σα να μην υπάρχουν... Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 11, 2004 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος chtrox (11 Νοέ. 2004 , 13:17) Πρώτα απ' όλα δε δίνουν όλες οι TFT ψηφιακό σήμα. Πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για να πάρεις οθόνη με DVI, ακόμα και τώρα που θεωρείται ότι γίνονται ολοένα και πιο φτηνές. Δεν ξέρω αν ο καθοδικός σωλήνας είναι καλύτερος (που αναλογικά με το μέγεθος, φαντάζομαι ότι είναι) αλλά όταν εγώ πρέπει να βρίσκομαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ για να μπορώ να απολαμβάνω την καινούρια μου οθόνη Tft και όταν αποκλίνω έστω και λίγο από τη θέση μου να χάνω το φως μου (μιλώ για μία LG1715S) τότε είναι αρκετά ενοχλητικό... Και οποιονδήποτε και αν ρωτήσεις σχετικό θα σου πει ότι η απόδοση μιας καλής CRT δε συγκρίνεται.. Αυτά που αναφέρεις ισχύουν για παλιότερες οθόνες. Πλέον οι περισσότερες έχουν είσοδο DVI και η εικόνα τους είναι καταπληκτική και με μεγάλες γωνίες θέασης. Εντελώς τυχαία, σήμερα χάζευα μερικές οθόνες TFT επειδή με ενδιαφέρει το θέμα. Ακόμα και οι πιο φτηνές δεν έχουν τα προβλήματα του παρελθόντος. Oύτε ghosting, ούτε αλλοιώσεις υπό γωνία. Κι επειδή βλέπω συχνά να λένε ότι μια καλή οθόνη CRT είναι πάντα καλύτερη, νομίζω ότι κάπου πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Οι οθόνες TFT έχουν ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες και είναι ώριμα προϊόντα πλέον. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts