Jump to content

DVD+R: 4.7 ή 4.3 gb;

gkr41
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγόρασα ένα DVD+R TDK το οποίο απέξω έγραφε 4.7 gb

Τελικά μόλις πήγα να το γράψω, διαπίστωσα πως χωρούσε μόνο 4.3!

Τι γίνεται; 4.3 είναι τα +R τελικά και μας δουλεύει η TDK ή έχει πρόβλημα το αντιγραφικό μου (LG GSA-4120B);

Το συγκεκριμένο φαινόμενο μου το έχει αναφέρει κι άλλος πάντως.

Kαι γιατί στα -R μπορώ να γράψω 4.7;

Auto ginetai kai sta princo ta opoia sinithizw na agorazw..mexri 4.3 peripou mporw na kew kathe fora enw ta diskakia grafoun 4.7.

Esu exeis dokimasei na grapseis se alh marka 4.7gb kai ta egrapse kanonika?

Milaw gia -R diskakia panta.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Mόνο TDK έχω δοκιμάσει. Αυτά ξέρω, αυτά εμπιστεύομαι... :p

Αν κατάλαβα από τα λεγόμενά σου, τα Princo -R, λένε 4.7 και χωράνε 4.3; Το ίδιο πρόβλημα δηλαδή που έχω με τα TDK +R :wacko:

Ολα τα DVD γράφουν μέχρι 4,3 GB. Το πρόβλημα είναι ότι οι εταιρίες μετρούν ένα GB σαν 1000 MB ενώ ο υπολογιστής σου υπολογίζει ένα GB σαν 1024 MB. Βλέπε marketing κλπ.

Μιχάλης :alien:

Γεια σας φίλοι μου.Η εγγραφή ταινιών καταλαμβάνει 4.3Gb κι αυτό γιατί περιορίζεται απο το software για να εξασφαλίσει την απόδοση και την ποιότητα.Όσον αφορά την εγγραφή data δεν περιορίζεται.

Στα -R το Nero με άφησε να γράψω μέχρι 4.7 ενώ στα +R μέχρι 4.3. Δηλαδή το μόνο που άλλαξε ήταν το δισκάκι. Aυτό δείχνει οτι το θέμα έγκειται στα δισκάκια και όχι στην διαφορά μέτρησης 1000/1024. :alien:

Όλα τα DVD που έγραψα ήταν κανονικά data με mp3 και videos.

gkr41 μια και μιλαμε για τα δυο συγκεκριμενα dvd της tdk,εχεις διαπιστωσει καμμια διαφορα μεταξυ τους οσον αφορα, την ποιοτητα στις ταινιες?
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Εγω πάντως δεν ειχα κανένα πρόβλημα με τα TDK+R στα 4,7 GB. Μόλις τώρα έγραψα μια ταινία που καταλάμβανε 4,6 GB περίπου και παίζει μια χαρά. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως αυτα και όχι τα DVD-R γιατί έχουν πρόβλημα συμβατότητας με πολλα players της αγορας(κυρίως με JVC και Phillips, κυρίως με παλιότερα μοντέλα) το ξέρω εκ πείρας γιατί έγραψα 7 ταινίες και μου έπαιζαν μόνο στο PC μου και σε μερικά Stand-alone DVD Players

Data έγραψα μόνο. Κάτι βιντεάκια ήταν.

Η μόνη διαφορά που είδα είναι ο λίγοςπερισσότερος χρόνος που χρειάζονταιι για lead-in/out τα +R

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkr41 (27 Οκτ. 2004 , 13:58)

Στα -R το Nero με άφησε να γράψω μέχρι 4.7 ενώ στα +R μέχρι 4.3. Δηλαδή το μόνο που άλλαξε ήταν το δισκάκι. Aυτό δείχνει οτι το θέμα έγκειται στα δισκάκια και όχι στην διαφορά μέτρησης 1000/1024. :alien:

Εγώ αναφέρθηκα στο γιατί γράφουν τα δισκάκια ότι χωρούν 4,7GB και γιατί στην πραγματικότητα χωρούν μέχρι 4,3GB. Αυτή δεν ήταν η αρχική σου ερώτηση; Βρήκα και το παρακάτω που το εξηγεί κάπως πιο αναλυτικά γιατί βαριέμαι να τα γράφω.. :)

As for the difference between 4.7 GB and 4.36 GB: This is the same situation with hard drives. Manufacturers of hard drives and DVD media refers to a GB (gigabyte) as 1,000 MB. For computers, a GB is actually 1,024 MB, since computers use binary math and 1 GB = 2 ^ 10 MB = 1,024 MB = 1,073,741,824 bytes.

Take 4.7 GB as quoted by the media manufacturer and do this:

4,700,000,000 / 1,073,741,824 = 4.377 GB

Keep in mind this is raw data capacity... take lead ins, lead outs, and other overhead when storing data and you can effectively store about 4.36 GB of data on the disc.

Οσο για το DVD-R που λες ότι χώρεσε 4,7GB, γράφεις το ακριβές μέγεθος (μέχρι και τα bytes) που έχουν τ'αρχεία στο dvd ;

Μιχάλης :alien: