Jump to content

Ρουχα απο Κινα (Ebay)

LandJ
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θελω να ρωτησω σχετικα με τα ρουχα και παπουτσια απο Κινα και συγκεκριμενα απ το Εbay.

-Ειναι οντως χαμηλης ποιοτητας σε συγκριση με τα ρουχα που πουλανε τα ελληνικα μαγαζια λιανικης που εχουμε εδω;

-Σιγουρα ειναι πολυ φθηνοτερα απ οτι τα ελληνικα μαγαζια λιανικης εδω, αλλα μηπως η διαφορα στην τιμη εχει να κανει με αλλους παραγοντες (οπως μεσαζοντες, φορολογια, χαμηλα εισοδηματα Κινεζων*) και οχι με την ποιοτητα; ή εχει να κανει και με την ποιοτητα;

-Δηλαδη, οταν αγοραζουμε κατι απο ελληνικο μαγαζι λιανικης εδω, πως ξερουμε οτι ειναι καλης ποιοτητας το υλικο/υφασμα; (δεν αναφερομαι σε μεγαλες μαρκες οπως lacoste etc, αλλα σε ενα σωρο μαρκες που πουλανε τα λιανικης μαγαζια εδω και δε τις ξερουμε)

- Τα ρουχα απο Κινα στο Εbay ειναι χονδρικη;

- Ποια τα συν και μειον των unbranded προιοντων που υπαρχουν στο Ebay;

- Σε περιπτωση που στην χαμηλη τιμη των Κινεζικων, παιζει ρολο το χαμηλο εισοδημα των Κινεζων, γιατι αυτοι δεν χρεωνουν πιο υψηλη τιμη οταν ειναι να στειλουν κατι σε μια χωρα με υψηλοτερα εισοδηματα;

- Επισης, πολλα ρουχα/παπουτσια που βρισκουμε σε ελληνικα μαγαζια λιανικης, (ειτε γνωστων ειτε αγνωστων εταιριων) ειναι φτιαγμενα στην Κινα. Αυτο σημαινει οτι το υλικο τους και η ποιοτητα τους ειναι ιδιου επιπεδου με Κινεζικο ρουχα απ το Ebay;

Ένας φίλος που πήρε παπούτσια από Κίνα είναι εξαιρετικά.... Όσο σε βοηθάει αυτό.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ο,τιδήποτε κινέζικο, από ρούχο, παπούτσι, ηλεκτρονική συσκευή, κινητό, μπαταρία, μέχρι λαμπάκια, φωτάκια, πλαστικά ποτήρια,

είναι με πολύ απλά λόγια ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

Τόσο απλά. Στις ηλεκτρονικές συσκευές είσαι τυχερός αν δουλέψει με το που θα το πάρεις και ΑΝ δουλέψει, θα κρατήσει κανά μήνα.

Τα ρούχα και τα παπούτσια είναι κακοφτιαγμένα, με ατέλειες, κάκιστη ποιότητα υφάσματος/δέρματος, χρώματα που ξεβάφουν κτλ.

Τα Κινέζικα προιόντα ο κόσμος τα αγοράζει για έναν και μόνο έναν λόγο: Επειδή είναι εξευτελιστικά φτηνά. Άλλος λόγος δεν υπάρχει.

Πολλές φορές έχω μπει και ο ίδιος στον πειρασμό. Πάντα, μα πάντα το έχω μετανιώσει και κατέληξα να έχω πετάξει τα λεφτά μου.

Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω τώρα ή και αρκετά παραπάνω και να μείνεις με κάτι που θα το ΄χεις καιρό και θα δουλεύει, παρά με ένα σκουπίδι που θα σου βγάλει ένα μήνα κι' αυτό αν είσαι τυχερός.

Οι Κινέζοι δεν έχουν ούτε πιστοποιητικά ποιότητας, ούτε ποιοτικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει πως ό,τι κατασκευάζεται βγαίνει στην αγορά χωρίς κανέναν έλεγχο, με τις ανάλογες συνέπειες. Το μόνο τους κριτήριο είναι το κόστος και προσπαθούν να το μειώσουν όσο γίνεται.

Διευκρίνηση: Λες βλέπουμε πολλές φορές προιόντα "Made In China" που είναι αρκετά ποιοτικά. Εδώ μιλάμε για Αμερικάνικες/Ευρωπαικές εταιρίες που απλά έχουν μεταφέρει στην Κίνα τα εργοστάσια για να μειώσουν το κόστος του εργατικού δυναμικού. Ακόμα όμως λειτουργούν με υψηλά πιστοποιητικά ποιότητας και υπάρχει ποιοτικός έλεγχος στα προιόντα τους. Δεν πρόκειται να δεις αυθεντικό Nike παπούτσι για πέταμα επειδή απλά λέει "Made In China".

Μιλάμε για no name προιόντα ή κινέζικες καθαρά εταιρίες. Αυτά είναι σκουπίδια και πολλές φορές και επικίνδυνα για την υγεία μας.

Ο,τιδήποτε κινέζικο, από ρούχο, παπούτσι, ηλεκτρονική συσκευή, κινητό, μπαταρία, μέχρι λαμπάκια, φωτάκια, πλαστικά ποτήρια,

Τόσο απλά. Στις ηλεκτρονικές συσκευές είσαι τυχερός αν δουλέψει με το που θα το πάρεις και ΑΝ δουλέψει, θα κρατήσει κανά μήνα.

Τα ρούχα και τα παπούτσια είναι κακοφτιαγμένα, με ατέλειες, κάκιστη ποιότητα υφάσματος/δέρματος, χρώματα που ξεβάφουν κτλ.

Τα Κινέζικα προιόντα ο κόσμος τα αγοράζει για έναν και μόνο έναν λόγο: Επειδή είναι εξευτελιστικά φτηνά. Άλλος λόγος δεν υπάρχει.

Πολλές φορές έχω μπει και ο ίδιος στον πειρασμό. Πάντα, μα πάντα το έχω μετανιώσει και κατέληξα να έχω πετάξει τα λεφτά μου.

Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω τώρα ή και αρκετά παραπάνω και να μείνεις με κάτι που θα το ΄χεις καιρό και θα δουλεύει, παρά με ένα σκουπίδι που θα σου βγάλει ένα μήνα κι' αυτό αν είσαι τυχερός.

Οι Κινέζοι δεν έχουν ούτε πιστοποιητικά ποιότητας, ούτε ποιοτικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει πως ό,τι κατασκευάζεται βγαίνει στην αγορά χωρίς κανέναν έλεγχο, με τις ανάλογες συνέπειες. Το μόνο τους κριτήριο είναι το κόστος και προσπαθούν να το μειώσουν όσο γίνεται.

Διευκρίνηση: Λες βλέπουμε πολλές φορές προιόντα "Made In China" που είναι αρκετά ποιοτικά. Εδώ μιλάμε για Αμερικάνικες/Ευρωπαικές εταιρίες που απλά έχουν μεταφέρει στην Κίνα τα εργοστάσια για να μειώσουν το κόστος του εργατικού δυναμικού. Ακόμα όμως λειτουργούν με υψηλά πιστοποιητικά ποιότητας και υπάρχει ποιοτικός έλεγχος στα προιόντα τους. Δεν πρόκειται να δεις αυθεντικό Nike παπούτσι για πέταμα επειδή απλά λέει "Made In China".

Μιλάμε για no name προιόντα ή κινέζικες καθαρά εταιρίες. Αυτά είναι σκουπίδια και πολλές φορές και επικίνδυνα για την υγεία μας.

χαχαχαχαχαχα το κινεζικο κινητο μου γελαει. οπως γελανε και τα υπολοιπα χιλιαδες κινεζικα κινητα στο φορουμ. η xiaomi, κινεζικη εταιρια ειχε 35 εκ. πωλησεις φετος. σκουπιδια ολα.

could you do it again?

χαχαχαχαχαχα το κινεζικο κινητο μου γελαει. οπως γελανε και τα υπολοιπα χιλιαδες κινεζικα κινητα στο φορουμ. η xiaomi, κινεζικη εταιρια ειχε 35 εκ. πωλησεις φετος. σκουπιδια ολα.

Ναι, σκουπίδια, έτσι ακριβώς.

Είναι για κάποιον που δεν πολυασχολείται και θέλει να λέει ότι έχει smartphone.

Σε σύγκριση με μερικές από τις κορυφαίες ή ακόμα και μεσαίες συσκευές της αγοράς, απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Εκτός και αν ακούς πολύ συχνά πως "το XiaoMeiVw κινητό μου είναι κατά πολύ καλύτερο από το Samsung Galaxy 5

και το Iphone 6". Είναι καθαρά θέμα τιμής, θα το πάρει αυτός που θέλει να αγοράσει "smartphone" με 80 και 100 ευρώ

ή κάποιος που δεν έχει δει πως δουλεύει μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας για να κάνει την σύγκριση και πιστεύει πως "και το κινέζικο μια χαρά κάνει την δουλειά του".

Not sure if troll or just ...

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Ναι, σκουπίδια, έτσι ακριβώς.

Είναι για κάποιον που δεν πολυασχολείται και θέλει να λέει ότι έχει smartphone.

Σε σύγκριση με μερικές από τις κορυφαίες ή ακόμα και μεσαίες συσκευές της αγοράς, απλά δεν υπάρχει σύγκριση.

Εκτός και αν ακούς πολύ συχνά πως "το XiaoMeiVw κινητό μου είναι κατά πολύ καλύτερο από το Samsung Galaxy 5

και το Iphone 6". Είναι καθαρά θέμα τιμής, θα το πάρει αυτός που θέλει να αγοράσει "smartphone" με 80 και 100 ευρώ

ή κάποιος που δεν έχει δει πως δουλεύει μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας για να κάνει την σύγκριση και πιστεύει πως "και το κινέζικο μια χαρά κάνει την δουλειά του".

εγω ξερω οτι το κινητο μου του 1 χρονου, βαζει κατω χαλαρα το 4s φιλου μου σε καθε κατηγορια. σε καθε μια ομως. οπως και το γεγονος οτι η κινεζικη λενοβο ειναι 3η στον κοσμο σε πωλησεις smartphone και πρωτη σε pc.

could you do it again?

εγω ξερω οτι το κινητο μου του 1 χρονου, βαζει κατω χαλαρα το 4s φιλου μου σε καθε κατηγορια. σε καθε μια ομως. οπως και το γεγονος οτι η κινεζικη λενοβο ειναι 3η στον κοσμο σε πωλησεις smartphone και πρωτη σε pc.

Το 4S είναι συσκευή που βγήκε πριν 3 χρόνια και πλέον δεν παράγεται καν. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε τεχνικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον (και όχι σε ποιότητα κατασκευής), σημαίνει κάτι το ότι μια νέα συσκευή είναι καλύτερη από μια που πλέον δεν παράγεται καν λόγω παλαιότητας. Όταν συγκρίνουμε συσκευές, συγκρίνουμε ίδιας τεχνολογίας, όχι κινητά που έχουν 3 χρόνια διαφορά σε έναν τομέα που κάθε μήνα έχουμε εξελίξεις.

Όσον αφορά το 2ο επιχείρημα, οι Κινέζοι μόνο είναι 1.4 ΔΙΣεκατομμύρια άνθρωποι και η τραγική πλειοψηφία δεν έχει την δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε μια σοβαρή συσκευή ή υπολογιστή και στην φτηνή που παράγεται στην χώρα της. Αυτονόητα πράγματα λέμε, δεν πιστεύω ότι κάθομαι να επιχειρηματολογήσω ότι ο μέσος Κινέζος δεν θα πει "χμμμ..καλό φαίνεται και το τελευταίο Samsung που κοστίζει όσα βγάζω σε έναν χρόνο, αλλά μάλλον θα πάρω το XiavEIZh που είναι καλύτερη συσκευή αν και φτηνή".

Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, έχεις δει κανέναν να λέει ότι αγόρασε κινέζικα ρούχα, παπούτσια, εργαλεία, φακούς, ραδιόφωνα, παιχνίδια για τα παιδιά και βγήκανε άψογα, ότι μείνανε απόλυτα ικανοποιημένοι; Επειδή κοστίζουν το 1/10 από ένα αντίστοιχο Ευρωπαικό ή Αμερικάνικο προιόν τα παίρνει ο κόσμος. Όλα τα προιόντα τους είναι σαν παιδικά παιχνίδια, ΜΟΙΑΖΟΥΝ εμφανισιακά με το προιόν που θες να αγοράσει, αλλά δεν δουλεύει και σπάει με το πρώτο άγγιγμα. Σπυριά στο σώμα βγάζει ο κόσμος από την ποιότητα των υφασμάτων τους.

Τέσπα, παραβιάζω ανοικτές θύρες τώρα, είναι ή δεν είναι ποιοτικά τα Κινέζικα προιόντα όταν το "Κινέζικο" έχει γίνει συνώνυμο στο στόμα του κόσμου για το σκουπίδι προιόν. "Κανονικό είναι αυτό που πας να μου πουλήσεις ρε ή κανά Κινέζικο;"

Ναι γιατί οι άλλοι πουλάνε μπιχλιμπιδια του ενός ευρώ. Η Xiaomi έχει κοινή γραμμή παραγωγής με την απλ. Προφανώς είναι το ίδιο χάλια και οι 2.

could you do it again?

Μάλλον η επαφή σου με τα κινέζικα προϊόντα πρέπει να σταματήσε το 2010. Έχεις χάσει πολλά επεισόδια. Υπάρχουν και εταιρίες που κάνουν αυτό που λες ή να το θέσω αλλιώς έχει εταιρείες για όλα τα βαλάντια. Δεν μπορείς να μου βάζεις την Xiaomi, Huawei, ZTE, meizu, Lenovo, oppo, opo κ.α με εταιρείες που θα σου φτιάξουν tablet με ένα ευρώ. Ότι πληρώσεις θα πάρεις από την Κίνα και τις περισσότερες φορές σε value for money πολλαπλάσιο από ότι από αλλού.

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Αφου ρε παιδια υπαρχουν κινεζικες και ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ εταιριες. Δεν ειναι ολες ιδιες. Προφανως η κινεζικη xiaomi πχ ειναι η αμερικανικη apple κλπ.

Στο θεμα μας τωρα. Ρουχα απο ελλαδα (επωνυμα κυριως, οχι απαραιτητα ακριβα) ή απο ιντερνετ. Ποτε και για κανενα λογο απο κινα(κινεζικα πλαστικα ρουχα)

Αφου ρε παιδια υπαρχουν κινεζικες και ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ εταιριες. Δεν ειναι ολες ιδιες. Προφανως η κινεζικη xiaomi πχ ειναι η αμερικανικη apple κλπ.

Στο θεμα μας τωρα. Ρουχα απο ελλαδα (επωνυμα κυριως, οχι απαραιτητα ακριβα) ή απο ιντερνετ. Ποτε και για κανενα λογο απο κινα(κινεζικα πλαστικα ρουχα)

Έχεις δίκιο, στο θέμα μας. Η γειτόνισσα μου ψωνίζει σχεδόν ανά μήνα από το LightInTheBox γι'αυτήν και της αδερφή της και είναι πολύ ευχαριστημένες για όλα τα προϊόντα.

Τι φαση το lightinthebox?

Κινεζοπολυκατάστημα, από όλα, πολύ γνωστό. Έχει συνεργαστεί και η Meizu μαζί του για το International Premiere της πέρυσι. Δεν έχω αγοράσει κάτι απο εκεί γιατί κυρίως ενδιαφέρομαι για τεχνολογία που τα βρίσκω αλλού φθηνότερα.

Δεν είναι ναι άσχημο το Lightinthebox... Ανάλογα βέβαια τι θες να αγοράσεις κιόλας

could you do it again?

Και γω κοίταξα μερικά ρούχα χθες, έχει για όλα τα στυλ. Ίσως αγοράσω κάτι στο μέλλον για να δω ποιότητα κτλπ. Τώρα για τις ερωτήσεις που κάνεις δεν γνωρίζω να απαντήσω.

Μια ματια εριξα κ φαινονται συμπαθητικα.

Ιιισως κααααποια στιγμη παρω 2 3 να δω περι τινος προκειται.

Φανταζομαι οτι εκτος απο πλαστικα ρουχα, θα χουν και νορμαλ

Μια ματια εριξα κ φαινονται συμπαθητικα.

Ιιισως κααααποια στιγμη παρω 2 3 να δω περι τινος προκειται.

Φανταζομαι οτι εκτος απο πλαστικα ρουχα, θα χουν και νορμαλ

Είναι αυτά που ράβονται φασόν για ξένες εταιρείες. Τα κινέζικα, εκτός από την αμφισβητούμενη αισθητική, τα υφάσματά τους είναι βαμμένα με τον χειρότερο τρόπο.

Φιλικά Γιώργος

Ρούχα ψωνίζω από εδώ: http://www.sportsdirect.com/

ότι έχω πάρει ειναι πολύ καλή ποιότητα. λίγη

προσοχή στα νούμερα θέλει..

και αν βρεις και 2ο άτομο να μοιραστείς μεταφορικά ειναι σούπερ!

-------------------------------------------------------------

Life is what happens when your cell phone is charging.

Ρούχα ψωνίζω από εδώ: http://www.sportsdirect.com/

ότι έχω πάρει ειναι πολύ καλή ποιότητα. λίγη

προσοχή στα νούμερα θέλει..

και αν βρεις και 2ο άτομο να μοιραστείς μεταφορικά ειναι σούπερ!

Ωραίο μαγαζί και καλές τιμές! Έχω όμως μια απορία! Εγώ έχω μια virtual prepaid Εθνικής και θέλω να πληρώσω μ'αυτήν, θα χρεωθώ σε λίρες ή σε ευρώ??

ενώ τα ρούχα που αγοράζουμε από το ζαρα το h&m και το pull & bear είναι όλα ΑΑΑ ποιότητας!

Τουλαχιστον εκει μπορεις να δεις τι ειναι. Πχ εχει κατι πλακτες ζακετες που βλεπεις οτι ειναι σχετικα καλης ποιοτητας.

Btw τα ζαρα ριξανε πολυ την ποιοτητα και ανεβασαν τιμες ή με φαινεται?