Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Έξω τα τζίπ από την Αθήνα;

aimilios
 Κοινοποίηση

Τι μέτρα νομίζετε πως θα πρέπει να ληφθούν εναντίον των 4x4 ?  

105 members have voted

1. 1. Τι μέτρα νομίζετε πως θα πρέπει να ληφθούν εναντίον των 4x4 ?

• Απαγόρευση των 4x4 σε όλες τις μεγάλες πόλεις
      37
    • Αύξηση των τελών κυκλοφορίας
      23
    • Δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα μέτρο
      45

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (23 Οκτ. 2004 , 02:50)

Ότι και να πεί οποιοσδήποτε, προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Den tha to elega aparaitita....ektos kai an perimeneis na sou epitethei kanenas rinokeros!!!

Ta perissotera 4X4 exontas psilo kentro baros ksereis ti mporoun na pathoun otan kanoun manouvra diafigeis me panw apo 60 xiliometra?

Toumparoun my friend ... toumparoun!

Bebaia tha exeis asfaleia ... otan tha erxese antimetopos me pinakides,parkarismena oximata kai papia pou mporei na pesoun epanw sou!!! :p

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24291my146junior_copy1.jpg

What Goes Around ... Comes Around ...

http://www.ignition.gr The Ultimate Car Portal

• Απαντήσεις 172
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (22 Οκτ. 2004 , 22:33)

http://www.army-technology.com/contractor_images/armet/Trooper.jpg

Ford F550 Trooper 4x4: seating for 14

Το ιδανικό όχημα για πολύτεκνους.

(φίλος μου ψιθύρισε ότι εντός 2005, οπότε και η ΝΔ θα...τηρήσει την υπόσχεσή της όσον αφορά του έχοντες τρία παιδιά, ως προς ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε διάφορα θέματα...το συγκεκριμένο όχημα θα εισάγεται 50% φθηνότερα...ναι - ναι...σημειώστε το, από τώρα...ΕΓΩ, πάντως το πίστεψα και ήδη αποταμιεύω χρήματα... :stupid: ...)

Μπας και λέγεται Ford Trooper Armored Personel Carrier; :P

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος greek_aeras (20 Οκτ. 2004 , 15:37)

Kai vevaia den prepei na apogoreusoun ta tzip apo to kentro. NA TA APAGOREUSOUN OLA! Na pairneis to lewforeio, to metro, to trollei, to tram, ta podarakia sou kai na katevaineis. Den xreiazetai kathe fora pou emfanizomai sto kentro na kanw 50 wres na ftasw kai na kindyneuw apo to kathe autokinhto pou to odhgaei o kathe mal@kas :mad: :mad: :mad: . Arketa kindyneuoume exw apo to kentro... :cry:

Auta.

Μεγάλε μαζί σου. Λίγο αντισυνταγματικό βέβαια αλλά άμα είναι για το καλό μας, πάσο.

Συγχρόνως όμως να γίνει και μείωση 20% στα τέλη κυκλοφορίας σε όσους μένουν και εργάζονται στην Αθήνα γιατί τα Τέλη κυκλοφορίας τα πληρώνουμε για να μπορούμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους. ;)

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DION_TOYZ (23 Οκτ. 2004 , 14:52)

Ta perissotera 4X4 exontas psilo kentro baros ksereis ti mporoun na pathoun otan kanoun manouvra diafigeis me panw apo 60 xiliometra?

Toumparoun my friend ... toumparoun!

Bebaia tha exeis asfaleia ... otan tha erxese antimetopos me pinakides,parkarismena oximata kai papia pou mporei na pesoun epanw sou!!! :p

χλωμο να τουμπαρουν suv εστω κ τα τωρινα 4χ4...

μην ξεχνας οτι μερικα suv exoyn ~300hp poy siγουρα δεν τα βαλαν για offroad διαδρομες..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gkantemis (20 Οκτ. 2004 , 23:31)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (20 Οκτ. 2004 , 21:13)

Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί δε φορολογούν τα scooterάκια (2χρονα/πενηντάρια) που καταναλώνουν όσο ένα αυτοκίνητο περίπου και μολύνουν αναλογικά (ρύποι/επιβατοχιλιόμετρο) πολλαπλάσια.

Τα λεοφωρία και τα ταξί τα ανέφερες για πλάκα, σωστά; Όσο για τα φορτηγά, υπάρχουν περιορισμοί. Έχεις δει 7,5 τόνους φορτηγό ποτέ στο κέντρο της αθήνας;

Τι πραγμα?

Αντι να λεμε ευχαριστω σε αυτους με τα μηχανακια, θα τους (μπιπ) και στην φορολογια?

Σιγουρα δεν καινε περισσοτερο (100 χμ με 2-5 ευρω σου κανει? - αναλογα το μηχανακι), αναλογικα δεν μολυνουν περισσοτερο (αν σκεφτεις οτι δεν μενουν σε μποτιλιαρισμα ποση ωρα/τα αυτοκινητα ειναι αναμμενα πολλαπλασιο χρονο, και τα συγχρονα περνουν απο περιορισμους ρυπων οπως και τα αυτοκινητα) + διευκολυνουν το κυκλοφοριακο....

Κοινως, δεν φτανει που σας κανουμε την ζωη ΠΙΟ ευκολη (φανταστειτε ολα αυτα τα μηχανακια να ητανε αυτοκινητα... παρκιγκ, κυκλοφοριακο, ρυπανση), θελετε να μας φορολογησουν κι'αλλο?

Κανονικα το κρατος θα επρεπε να προωθει τις μηχανες/μηχανακια σαν τη μονη βιωσιμη λυση στις 2 μεγαλες πολεις και να κανει ελαφρυνσεις.....

Για να μην λεμε οτι θελουμε...

φιλικα παντα...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Don_VitoCorleone (21 Οκτ. 2004 , 01:20)

Συμφωνω απολυτα με τον gkantemis καθως κι εγω οδηγω εκτος απο αυτοκινητο (5 χρονια+) και παπι 115 κυβικων (1 χρονο).Το μηχανακι δε καιει τιποτα (μπορω να ριξω την καταναλωση ανετα στα 2l/100km στην πολη) οποτε δε μολυνει κιολας (τα καινουρια εχουν και καταλυτη).

Ίσως να μην διαβάσατε το «scooterάκια--2χρονα/πενηνταράκια» που έγραψα... ίσως να το διαβάσατε και να μην το καταλάβατε :)

Αν δηλαδή ένας τροχονόμος δει ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κόβει με ...το μάτι το βάρος του και αν είναι πχ.1500κιλά θα το γράφει ενω αν είναι 1499 οχι
Το βάρος το γράφει στην άδεια κυκλοφορίας πάνω

paso se auto pou les kage alla exw dei to ml tis mercedes sikomeno stin mprosta roda!!!Opws kai to test tou top gear apofigi sigrousis me proporeuomeno oxima (me to proigoumeno range rover) apotelesma stin prospatheia tis epanaforas sto dromo to Range toumpaaaaa!!!! :!:

Se analogo test gia italiko periodiko ... edeixne pws strofi 90 moirwn me 60 xiliometra....sxedon ola toumpa ta 4x4 ektos apo ta endiamesa...koinos audi all road, forester ktl logo xamiloterou kentrou barous!

Wraia kai ta korifaia 4wd me ta polla aloga, alla se kamia periptwsi den mporoun na akolouthisoun stis strofes upodiestera se upodunami autokinita!!! Sebasto to gazi tous alla mono gia tis eutheies!

Min me pernete straba goustarw ta 4X4 alla otan paw sto bouno (pou paw suxna) h se kanena nisi!

Oso anafora gia to thema tou kentrou to briskw lathos na min ta afinoun na mpoun .... opws poli swsta anefere kai o vampyre tha prepei na ginei kai h miwsi ktl ktl

sorry gia to megalo post ola ta parapanw ekfrazoun tin diki mou apopsi kai den epibalw se kanenan na tin aspastei !!!

PS pantos tremw kai mono stin opsi auton twn oximatwn otan blepw pisw apo to timoni ilikiomenous kai gunaikes!! xwris na simainei pws auto einai kai o kanonas. :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (24 Οκτ. 2004 , 05:38)

Το βάρος το γράφει στην άδεια κυκλοφορίας πάνω

Αυτο ακριβως ειχα στο μυαλο μου οταν ειπα να μπει οριο βαρους....φυσικα και δε θα παρουν οι μπατσοι ρανταρ για μετρηση βαρους! :wacko:

miaow φοβερο το οχημα που σκοπευεις να παρεις.Παρηγγειλε και μενα ενα.Εχει και φοβερο συστημα ακουστικου παρκαρισματος (ηχος απο λυγισμα λαμαρινας μπροστινου η πισινου αυτοκινητου :lol: )

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Φίλιππος (24 Οκτ. 2004 , 05:38)

Τι πραγμα?

Αντι να λεμε ευχαριστω σε αυτους με τα μηχανακια, θα τους (μπιπ) και στην φορολογια?

Σιγουρα δεν καινε περισσοτερο (100 χμ με 2-5 ευρω σου κανει? - αναλογα το μηχανακι), αναλογικα δεν μολυνουν περισσοτερο (αν σκεφτεις οτι δεν μενουν σε μποτιλιαρισμα ποση ωρα/τα αυτοκινητα ειναι αναμμενα πολλαπλασιο χρονο, και τα συγχρονα περνουν απο περιορισμους ρυπων οπως και τα αυτοκινητα) + διευκολυνουν το κυκλοφοριακο....

Κοινως, δεν φτανει που σας κανουμε την ζωη ΠΙΟ ευκολη (φανταστειτε ολα αυτα τα μηχανακια να ητανε αυτοκινητα... παρκιγκ, κυκλοφοριακο, ρυπανση), θελετε να μας φορολογησουν κι'αλλο?

Κανονικα το κρατος θα επρεπε να προωθει τις μηχανες/μηχανακια σαν τη μονη βιωσιμη λυση στις 2 μεγαλες πολεις και να κανει ελαφρυνσεις.....

Για να μην λεμε οτι θελουμε...

φιλικα παντα...

Ίσως να μην διαβάσατε το «scooterάκια--2χρονα/πενηνταράκια» που έγραψα... ίσως να το διαβάσατε και να μην το καταλάβατε :)

Και εγω σε 2-χρονα και σε πενηνταρακια αναφερομουν... :whistle:

αυτή η καραμέλα με την ασφάλεια των τζιπ πια... Ασφάλεια αν θες να κοπανάς μηχανάκια έχει. Γιατί αν είναι να το βγάλεις εθνική, καλά θα κάνεις να κάτσεις κάτω από τα 100. Τα περισσότερα περιοδικά τα έχουν βγάλει όλα επικίνδυνα, και αυτοί τα δοκιμάζουν και καινούρια με καινούρια λάστιχα! Εγώ θα φοβόμουν σε ψηλό αυτοκίνητο στην εθνική και θα είχα επιφύλαξη να πάω ταξίδι με αυτό, αν είχαμε (όπως έχω επιφύλαξη να αγοράζαμε) Και είναι κρίμα γιατί για να πας κάπου όπου θα σου χρησιμεύεσει το τζιπ/suv πρέπει συνήθως να βγεις εθνική.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DION_TOYZ (24 Οκτ. 2004 , 05:46)

Wraia kai ta korifaia 4wd me ta polla aloga, alla se kamia periptwsi den mporoun na akolouthisoun stis strofes upodiestera se upodunami autokinita!!! Sebasto to gazi tous alla mono gia tis eutheies!

έπρεπε να ήσουν χτες στα Μέγαρα , στην εκδήλωση της porsche... :o

θα έτριβες τα μάτια σου αν έβλεπες το Cayenne Turbo με 4 άτομα μέσα να κηνυγάει μέσα στην πίστα ένα brand new 997 και να το πηγαίνει ... :whistle: :cool:

Παιδιά....

Σοβαρευτείτε. Όσοι από σας μένετε μόνιμα/δουλεύετε/σπουδάζετε Αθήνα (κέντρο) σίγουρα πρέεπει να αναθεωρήσετε...

Να σας δω, όταν θέλετε να πάτε στη δουλειά σας/σχολή σας/σπίτι σας στο κέντρο, να σας υποχρεώνει να παρκάρετε στου διαόλου τη μάνα λόγω κάποιου ανεγκέφαλου που σκέφτηκε αυτό το ...μέτρο!

Κάποιος ανάφερε τα ΜΜΜ....Καλά, μας δουλεύετε; Τα έχω φάει στη ΜΑΠΑ! Όλα! Η κατάσταση γίνεται όσο περνάει ο καιρός και τραγικότερη...

Δεν μπορείς να υποχρεώσεις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ολόκληρες, που έχουν ΕΝΑ οικογενειακό αυτοκίνητο τζιπ, να μην μπορούν να πάνε στις δουλειές τους! ΈλεοΡ!

Και ο Δακτύλιος είναι ηλιθιότητα. Θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου στο παγκράτι και φοβάμαι μη με γράψουνε, τις μισές μέρες του χρόνου, γιατί αλλιώς θα πρέπει να κάνω κύκλο ολόκληρο. Ωραία, δεν πήζει το κέντρο τη Δευτέρα, πήζει η Αλεξάνδρας, η Μάρνη κλπ....και την Τρίτη Vice Versa!

Άλλο ένα έξυπνο μέτρο, εμπνευσμένο υποθέτω από την Ε.Ε, παρόμοιο με την απαγόρευση των αριστερών στροφών και των πετρελαιοκινήτων....

BTW, πόσους πολιτικούς είδατε να μπαίνουν στα ΜΜΜ;

Πάντα φιλικά, από τη σκοπιά ενός καμμένου πολυτεχνίτη (Που να πάρει ο διάολος, την αγαπάμε την πο*τάνα την Αθήνα, και ας μας λιώνει!)

Ότι αρχίζει, πάντα πρέπει να τελειώνει. Είναι φυσικός νόμος...:yinyang:

Για μένα, με μία ελαφρά αύξηση-βελτίωση των συγκινωνιών (οι οποίες είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο) το καλύτερο μέτρο θα ήταν να απαγορεύσουν εντελώς τα ιδιωτικά αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DION_TOYZ (23 Οκτ. 2004 , 14:52)

Den tha to elega aparaitita....ektos kai an perimeneis na sou epitethei kanenas rinokeros!!!

Toumparoun my friend ... toumparoun! Bebaia tha exeis asfaleia ... otan tha erxese antimetopos me pinakides,parkarismena oximata kai papia pou mporei na pesoun epanw sou!!! :p

Όταν δεν προσέχεις, τουμπάρουν !

Τι τα πέρασες...επιτραπέζιους αναπτήρες με "επαναφορά" λόγω χαμηλού κέντρου βάρους;.. :p

btw, για τις πάπιες, παπάκια κλπ, μέσα στο SUV, θα έχω μπερέτα (δίκαννο). :lol:

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος miaow (25 Οκτ. 2004 , 20:03)

btw, για τις πάπιες, παπάκια κλπ, μέσα στο SUV, θα έχω μπερέτα (δίκαννο). :lol:

auto tha pei otan o anthrwpos einai meraklis!!!!! :lol: :lol:

exei kai ta aparaitita aksesouar sto agrotiko tou!!!!! :p :lol:

to fouskoto apo pisw kai ta kalamia psarematos fantazomai pws tha simplirwsei auto to fantasmagoriko theama!!! :lol:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος DION_TOYZ (25 Οκτ. 2004 , 20:22)

auto tha pei otan o anthrwpos einai meraklis!!!!! :lol: :lol:

exei kai ta aparaitita aksesouar sto agrotiko tou!!!!! :p :lol:

to fouskoto apo pisw kai ta kalamia psarematos fantazomai pws tha simplirwsei auto to fantasmagoriko theama!!! :lol:

:up: ;) :D

...ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό το κάνει πέρα...

...ένα σκόρδο την ημέρα, τον καθένα κάνει πέρα...

...ένα APPLE μες τη μέρα, κάθε gadget κάνει πέρα...:music:

Δική μου γνώμη είναι πρίν απαγορευθόυν τα Τζίπ, ή μάλλον καλύτερα τα μεγάλου μεγέθους οχήματα (βλέπε κάτι Mercedes που πιάνουν ένα τετράγωνο), οπότε το μέτρο θα ήταν ανάλογα με το ΜΗΚΟΣ του οχήματος και όχι με το ΒΑΡΟΣ, καλό θα ήταν να μαζέψουν με γερανούς όλα τα παρατημένα από όλη την Αθήνα και τα περίχωρα....

Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο χώρο πιάνουν;;;;;;;

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Manospalin (26 Οκτ. 2004 , 23:21)

Δική μου γνώμη είναι πρίν απαγορευθόυν τα Τζίπ, ή μάλλον καλύτερα τα μεγάλου μεγέθους οχήματα (βλέπε κάτι Mercedes που πιάνουν ένα τετράγωνο), οπότε το μέτρο θα ήταν ανάλογα με το ΜΗΚΟΣ του οχήματος και όχι με το ΒΑΡΟΣ, καλό θα ήταν να μαζέψουν με γερανούς όλα τα παρατημένα από όλη την Αθήνα και τα περίχωρα....

Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο χώρο πιάνουν;;;;;;;

Δεν κατάλαβες. Εγώ το έχω πάρει απόφαση. Θα καλώ την τροχαία να τα μαζεύει! Δεν πάει άλλο η κατάσταση!!!!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Jheremias (27 Οκτ. 2004 , 00:42)

Δεν κατάλαβες. Εγώ το έχω πάρει απόφαση. Θα καλώ την τροχαία να τα μαζεύει! Δεν πάει άλλο η κατάσταση!!!!!!

Το παρουσιαζεις σαν κατι "κακο" ή ειναι ιδεα μου; :confused: Με αυτον τον τροπο εγω εχω "αποσυρει" 8 παρατημενα αυτοκινητα απο τον δημο του Πειραια!Δεν χρειαζεται να καλεσεις τροχαια,πρεπει να βρεις το αρμοδιο τμημα του δημου που ανηκεις και να τους ενημερωσεις για την ακριβη οδο που βρισκεται το αυτοκινητο.

Αν δεν βοηθησουμε και μεις οι πολιτες δεν γινεται τιποτε.. ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Βασίλης (27 Οκτ. 2004 , 01:47)

Το παρουσιαζεις σαν κατι "κακο" ή ειναι ιδεα μου; :confused: Με αυτον τον τροπο εγω εχω "αποσυρει" 8 παρατημενα αυτοκινητα απο τον δημο του Πειραια!Δεν χρειαζεται να καλεσεις τροχαια,πρεπει να βρεις το αρμοδιο τμημα του δημου που ανηκεις και να τους ενημερωσεις για την ακριβη οδο που βρισκεται το αυτοκινητο.

Αν δεν βοηθησουμε και μεις οι πολιτες δεν γινεται τιποτε.. ;)

Ε, και καλά όταν το ανέφερα σε ένα φίλο μου με είπε ρουφιάνο! Λοιπόν, ένα θα σας πω. Στο παγκράτι είναι ένα παρατημένο εδώ και 10 χρόνια. Έσκαβαν για φυσικό αέριο, και, αν έχετε το θεό σας, έσκαψαν κάτω από το αυτοκίνητο αντί να έρθουν να το πάρουν!!!!!

Πως βρίσκω που πρέπει να απευθυνθώ; Αλλιώς θα καλέσω την τροχαία.

Απλά τηλεφώνησε στο δημαρχείο και ρώτα ποιος είναι υπεύθυνος για τα παρατημένα. Το έχω κάνει και εγώ...

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

• 1 year later...

Το μέτρο πλέον μελετάται και επισήμως. Ιδού και το άρθρο

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18416&m=N13&aa=1

Στο άρθρο αναλύονται από ειδικούς οι λόγοι για τους οποίους τα τζιπ είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για το κυκλοφοριακό όταν μπαίνουν στο κέντρο. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, δεν χωρούν να στρίψουν, μειώνουν την ταχύτητα των άλλων οχημάτων. Πρόκειται για 40.000 οχήματα που καθημερινά πραγματοποιούν το 11% των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο!!! (οι συγκοινωνιολόγοι το λένε).

Κύριο χαρακτηριστικό της χρήσης των τζιπ είναι ότι αν και τα περισσότερα φτάνουν σε μήκος τα 5 μέτρα, οι ιδιοκτήτες τους τα χρησιμοποιούν για καθημερινή χρήση στην πόλη σαν μικορομεσαία αυτοκίνητα!! Δεν ντρέπονται τα γιδια!

Απόσπασμα από το άρθρο:

«Καταλαμβάνουν στους δρόμους χώρο μεγαλύτερο κατά 25% από όσον θα καταλάμβανε ο ίδιος αριθμός "κλασικών" I.X.», αναφέρουν οι συγκοινωνιολόγοι. «Κινούνται συνεχώς, όλες τις ώρες της ημέρας, στο κέντρο της πόλης. Αχαρνών, Μεσογείων, αλλά και Σκουφά, Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη "στενάζουν" καθημερινά από την παρουσία τους. Μπλοκάρονται στα στενά, δεν μπορούν να στρίψουν, δεν βρίσκουν χώρο να παρκάρουν, εμποδίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναγκάζουν όσα I.X. βρίσκονται πίσω τους να ελαττώνουν την ταχύτητά τους έως και κατά 25 χιλιόμετρα την ώρα. Μόνο για τη στάθμευση 10 τέτοιων οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, χρειάζονται έως και 52 μέτρα οδοστρώματος!».

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Το μέτρο πλέον μελετάται και επισήμως. Ιδού και το άρθρο

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18416&m=N13&aa=1

Στο άρθρο αναλύονται από ειδικούς οι λόγοι για τους οποίους τα τζιπ είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για το κυκλοφοριακό όταν μπαίνουν στο κέντρο. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, δεν χωρούν να στρίψουν, μειώνουν την ταχύτητα των άλλων οχημάτων. Πρόκειται για 40.000 οχήματα που καθημερινά πραγματοποιούν το 11% των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο!!! (οι συγκοινωνιολόγοι το λένε).

Κύριο χαρακτηριστικό της χρήσης των τζιπ είναι ότι αν και τα περισσότερα φτάνουν σε μήκος τα 5 μέτρα, οι ιδιοκτήτες τους τα χρησιμοποιούν για καθημερινή χρήση στην πόλη σαν μικορομεσαία αυτοκίνητα!! Δεν ντρέπονται τα γιδια!

Απόσπασμα από το άρθρο:

«Καταλαμβάνουν στους δρόμους χώρο μεγαλύτερο κατά 25% από όσον θα καταλάμβανε ο ίδιος αριθμός "κλασικών" I.X.», αναφέρουν οι συγκοινωνιολόγοι. «Κινούνται συνεχώς, όλες τις ώρες της ημέρας, στο κέντρο της πόλης. Αχαρνών, Μεσογείων, αλλά και Σκουφά, Ιπποκράτους, Χαριλάου Τρικούπη "στενάζουν" καθημερινά από την παρουσία τους. Μπλοκάρονται στα στενά, δεν μπορούν να στρίψουν, δεν βρίσκουν χώρο να παρκάρουν, εμποδίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναγκάζουν όσα I.X. βρίσκονται πίσω τους να ελαττώνουν την ταχύτητά τους έως και κατά 25 χιλιόμετρα την ώρα. Μόνο για τη στάθμευση 10 τέτοιων οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, χρειάζονται έως και 52 μέτρα οδοστρώματος!».

Ακριβώς!! Τι δουλειά έχουν τα τζιπ μέσα στο κέντρο της Αθήνας ρε παιδιά;;; Μου έρχεται ο άλλος με τη γκουμούτσα 5 και 5,5 μέτρα μέσα στο χάος του κυκλοφοριακού....απαράδεκτο! Δραστικό το μέτρο, αλλά και πολύ καλά θα γίνει αν εφαρμοστεί. Νισάφι πια με τους αναίσθητους που δεν μπορούν να σκεφτούν με κοινή λογική...

Ζήσε τη ζωή σου!!!!

Bubby's Community : www.viennas.net/cs

Blogs, συζητήσεις, photo galleries και άλλα πολλά!