Jump to content

Η μάχη των κινέζων. Επιλογή "κινεζιάς".

donkyxotis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά γειά και στο φόρουμ καθώς καινούργιος και αν και παρακολουθώ σχετικά αρκετό καιρό μουλωχτά τώρα που αποφάσισα να αγοράσω νέα συσκευή χρειάζομαι τα φώτα σας και τη γνώμη σας.

Στο δια ταύτα λοιπόν. Εχω φτάσει στο σημείο που έχω φιλτράρει τις "κινεζιές" και θέλω να επιλέξω ανάμεσα σε κάποια. Θα ξεκινήσω από αυτά που θεωρώ ότι μου αρέσουν και περισσότερο.

- Meizu MX 4. Η κορυφαία μου επιλογή βάση σχεδίου, δυνατοτήτων και τιμής.

- ZTE nubia Z7 mini/max. Δεύτερη επιλογή βάση σχεδίου και value for money (ειδικά το MAX).

- Xiaomi Mi4. Από ότι όλα δείχνουν είναι δυνατή και ισορροπημένη πρόταση με μάλλον την καλύτερη υποστήριξη σε ότι αφορά το λογισμικό.

- Huawei Honor 6. Δυνατό τηλέφωνο και μια εταιρία η οποία έχει αποδεδειγμένη αξία. Τιμολογιακά όμως είναι στα ίδια με το Nubia Z7 max οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε αυτήν την τιμή. Από αυτά που διαβάζω όμως δείχνει να είναι δυνατή συσκευή οπότε δεν ξέρω, ίσως δεν βλέπω κάτι που βλέπουν οι χρήστες.

Αυτά τα ολίγα. Το budget βρίσκεται μεταξύ 200 - 320 ευρώ. Ναί η διαφορά είναι μεγάλη αλλά επειδή σε αυτήν την κλίμακα βρίσκονται και άλλες εταιρίες ή εκδόσεις συσκευών το βάζω για να πιάσουμε όλες τις γκάμες. Η αγορά θα γίνει επίσης μέσα στο επόμενο πενθήμερο κατα 90% από το Cooicool. Φυσικά αν υπάρχει κάποια περιπτωσάρα από άλλο αξιόπιστο κατάστημα δεν θα του χαλάσουμε το χατήρι.

Let the battles begin!

Κανένα!

Περίμενε λίγο ακόμη να βγεί το Meizu MX 4 Pro ~3 GB το οποία θα κοστίζει περί των 409$ δηλαδή 324 euros με τη σημερινή ισοτιμία.

Αν βιάζεσαι, εγώ προσωπικά θα πήγαινα στο Honor 6 από αυτά που προτείνεις.

Edited by Scatman

Δυστυχώς το pro θα αργήσει τουλαχιστον κάνα μήνα μέχρι την ανακοινωση και για διαθεσιμότητα ακόμα περισσότερο...ενω σπεκ και τιμή δεν έχουν οριστικοποιηθει, όλα είναι φήμες.

Για τα υπολοιπα δεν ξερω αν το εχεις ψάξει καθόλου αλλά πρεπει να προσεξεις οτι το mx4 δεν έχει FM radio, το mi4 δεν έχει 4g ελληνικό ακόμα καθώς και οτι και τα 2 είναι μόνοκαρτα χωρίς δυνατότητα SD card. Επίσης υπαρχουν διάφορες στη RAM (mi4,honor6 εχουν 3gb τα υπολοιπα 2gb). Σε θέμα υποστηριξης λογισμικού meizu, xiaomi, huawei είναι καλες, για zte δεν γνωρίζω πολλα. Ποιοτικά τώρα όλα καλά είναι σε αυτο το επιπεδο αλλά αν είσαι ψείρας πρεπει να το ψαξεις λίγο καλυτερα γιατί μονο απο τα τεχνικα χαρακτηριστικά δεν γίνεται ευκολα αντιληπτη η διάφορα(η οποία υπάρχει).

Στην καθημερινότητα τα νουμερα είναι ανευ σημασίας, δες ποιο σου κανει κλικ και χτυπά το.

Δεν παίζει να περιμένω άλλο παιδιά, έχω πόσο καιρό που ψάχνω και είμαι με μια συσκευή της πλάκας και δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Αργησα πολύ κιόλας. Δεν περιμένω άλλο.

Λοιπόν επειδή ζώ Κύπρο το 4G μου είναι αδιάφορο και ακόμα και για την Ελλάδα θεωρώ ότι θα περάσει με άνεση μια τριετία πριν πούμε ότι το 4G μας τα πάει καλά. Με λίγα λόγια δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για μια συσκευή που δεν έχει 4G. Αδιάφορο επίσης το αν είναι δίκαρτο ένα κινητό ή όχι, μια κάρτα θα χρησιμοποιώ. Το θέμα της RAM επίσης μπορεί να δείχνει σοβαρό αλλά αμφιβάλλω στο κατά πόσο μεγάλη σημασία έχει στην καθημερινή χρήση. Από γκάζι όλα "τραβάνε" στην ανηφόρα.

Πάντως το MX 4 σίγουρα το κοζάρω αρκετά περισσότερο από τα άλλα καθώς τα έχει όλα όσα ζητάω (σχεδιασμός συσκευής, ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή κάμερα, hi-fi τσιπ ήχου, σούπερ μικρά bezel, OTG υποστήριξη και φυσικά μεγαλύτερη από 5" οθόνη). Μόνο το ZTE Nubia Z7 max με κρατάει κάπως πίσω καθώς πρόκειται εκ πρώτης όψεως για σοβαρή συσκευή στις 5.5" και μάλιστα με 32GB χώρο με κάτω από 300 ευρώ.

Νομίζω πως meizu είναι αρκετά καλύτερη από την ZTE.. μόνο και μόνο στο ότι επικεντρώνεται μόνο σε μια συσκευή καθε φορά αυτό λέει αρκετά..

και επίσης αν πάρεις το Meizu mx4 πάρτο καλύτερα από το site της meizu παρά από κινεζομάγαζο

Edited by Avadonmod

Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη σε σχέση με το κινεζομάγαζο όμως. Τα πλεονεκτήματα δε τα θεωρώ μικρά για να πάω από το επίσημο site σε τέτοια διαφορά τιμής. Εκτός από την αυξημένη κατά ένα χρόνο εγγύηση τι άλλο κερδίζω αγοράζοντας από το επίσημο site; Πρέπει να αναφέρω ότι δεν θέλω να ξεφύγω από το αρχικό ποσό που ανέφερα (max 320 ευρώ) γιατί μετά θα μπούν στο παιχνίδι και tempered glass, θήκη κτλ.

Εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν και αυτό εδώ: http://europe.oppostyle.com/content/24-find-7a-pre-order

με ένα φοιτητικό πάσο θα σου βγεί στα 360 ευρώ και επίσης παίρνεις δώρο και αυτά εδώ:

1x FREE Easy-Cover Navy Blue

1x FREE Extra Battery 2800mAh

1x FREE 32GB MicroSD Card

Δες και αυτό φίλε...One Plus One 64GB

various classic phones, iphone 4, LG Optimus 4X HD (P880), Xiaomi Redmi Note 3G , Xiaomi Redmi Note 4X , Redmi Note 7 , Realme Gt Neo 2 

Εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν και αυτό εδώ: http://europe.oppostyle.com/content/24-find-7a-pre-order

με ένα φοιτητικό πάσο θα σου βγεί στα 360 ευρώ και επίσης παίρνεις δώρο και αυτά εδώ:

1x FREE Easy-Cover Navy Blue

1x FREE Extra Battery 2800mAh

1x FREE 32GB MicroSD Card

Πολύ πάνω από όσα θα ήθελα να ξοδέψω για μια συσκευή χώρια που φοιτητικό πάσο στα 33 μου και εδώ που βρίσκομαι είναι αδύνατον.

Για όσους μου πρότειναν one+one την έχω απορρίψει τη συσκευή για λόγους εμφάνισης. Απλά δεν μου αρέσει καθόλου στο μάτι και δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω μια συσκευή που θεωρώ άσχημη. Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα βλέπω ότι και το Huawei Honor 6 πρέπει να το απορρίψω γιατί δεν έχει υποστήριξη OTG. Δεδομένου ότι όποια συσκευή και να πάρω θα την πάρω στα 16GB (για λόγους τιμής) αν δεν υποστηρίζει OTG αυτόματα με περιορίζει στο τι μπορώ να κουβαλάω μέσα της.

Αρα η "μάχη" πλέον είναι μεταξύ Mi4, MX4, Z7 max/mini.

... Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα βλέπω ότι και το Huawei Honor 6 πρέπει να το απορρίψω γιατί δεν έχει υποστήριξη OTG. Δεδομένου ότι όποια συσκευή και να πάρω θα την πάρω στα 16GB (για λόγους τιμής) αν δεν υποστηρίζει OTG αυτόματα με περιορίζει στο τι μπορώ να κουβαλάω μέσα της...

Αφού το Honor 6 έχει υποδοχή microSD, γιατί να το απορρίψεις; Ίσα - ίσα...

Αφού το Honor 6 έχει υποδοχή microSD, γιατί να το απορρίψεις; Ίσα - ίσα...

Εχεις δίκιο, αυτό δεν το παρατήρησα. Πίστεψα ότι και αυτό δεν έχει υποδοχή για SD και ότι θα έπρεπε με το στανιό να σκάσω παραπάνω για την 32GB έκδοση. Πάντως σε κάθε περίπτωση αποφάσισα να παραγγείλω το Meizu MX4 καθώς απλά δεν θα αντέξω να το βλέπω και να μην το έχω στα χέρια μου.

Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και το θέμα μπορεί να κλειδωθεί.

Το honor 6 έχει otg που το διάβασες ότι δεν έχει? http://honor6.nianios.gr/review.html

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Το honor 6 έχει otg που το διάβασες ότι δεν έχει? http://honor6.nianios.gr/review.html

Μέσα στο GSM arena που κάναμε σύγκριση δίπλα δίπλα έγραφε "OTG support - NO" για το Honor 6. Λάθος κάνανε; Σε κάθε περίπτωση όμως έχω αποφασίσει να πάω σε Meizu MX4 και αύριο θα κάνω την παραγγελία μου.

Ναι λάθος έκανε.

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro