nikkal Δημοσιεύτηκε October 6, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 6, 2014 (edited) Καλησπέρα σε όλους! Αν και οι περισσότεροι λένε ότι «όσο διαβάζεις, μαθαίνεις», στην δική μου περίπτωση μάλλον ισχύει ότι «όσο διαβάζεις, μπερδεύεσαι»!!! Εξηγούμαι… Όντας σε αναζήτηση τηλεφώνου, δαπανώ αρκετές ώρες καθημερινά στην ανάγνωση των διαφόρων posts του forum. Κι ενώ έχω την εντύπωση ότι οι γνώσεις μου εμπλουτίστηκαν, καθημερινά ανακαλύπτω βασικά κενά και απογοητεύομαι!!! Και τότε αρχίζουν οι απορίες… Τελικά: 1. Οι mtk έχουν σοβαρά θέματα με το gps ή απλώς δεν συνεργάζονται άψογα;;; 2. Όταν λέει κάποιος ότι η μπαταρία του τάδε τηλεφώνου κρατάει π.χ. δύο μέρες, αυτός είναι χρόνος με τα πάντα ανοιχτά (3g, wifi, gps κ.λπ.); 3. Οι multilanguage rom’s των κινητών από τα κινεζομάγαζα είναι official; Εάν όχι, διαφέρουν οι rom’s από μαγαζί σε μαγαζί; 4. Οι english-chinese rom’s των κινητών από τα κινεζομάγαζα είναι official; Είναι περισσότερο σταθερές από τις multilanguage rom’s; 5. Εάν θέλω google apps σε τηλέφωνο με multilanguage rom, αυτό προϋποθέτει οπωσδήποτε rooted τηλέφωνο; Εάν ναι, μπορεί το κατάστημα μετά την εγκατάσταση να το κάνει ξανά unroot; 6. Υπάρχουν κινέζικα τηλέφωνα που να δουλεύουν σωστά με το που τα παραλαμβάνεις, χωρίς να χρειάζονται το οποιοδήποτε σκάλισμα; 7. Υπάρχουν κινέζικα τηλέφωνα με απροβλημάτιστες τις ήδη εγκατεστημένες τους rom’s; 8. Εάν κάνω update σε rooted τηλέφωνο, χάνω και τα αυγά και τα πασχάλια; 9. Οι κάμερες των κινεζοτηλεφώνων είναι της πλάκας; 10. Ποιά τα μείον μιας build in μπαταρίας, πέραν της προφανούς αδυναμίας εύκολης αντικατάστασής της; 11. Υπάρχουν αξιόπιστα κινεζοτηλέφωνα (both hardware and software); Πιθανόν για πολλούς εδώ μέσα, αυτές οι απορίες να ακούγονται χαζές… Σε εμένα όμως όχι!!! Και καταλήγω στο σημαντικότερο ερώτημα: - Εγώ που ψάχνω τηλέφωνο περί τα 100 ευρώ (άντε και κάτι περισσότερο, εφόσον αξίζει!), που να είναι αξιόπιστο ως συσκευή, που να δουλέψει με το που θα το πάρω στα χέρια μου χωρίς να χρειάζεται πειράγματα (plug in που λένε και στο χωριό μου!), με σχετικά υψηλή αυτονομία, ικανοποιητική κάμερα και αξιοπρεπή οθόνη και χρήση κλήσεις-sms-browsing μέσω wifi-πλοήγηση μέσω gps, προς τα πού θα πρέπει να ψάξω; Δέχομαι συμβουλές-γνώμες και για συγκεκριμένες συσκευές, αλλά και για γενικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σας κούρασα; Το κατάλαβα… Δείξτε κατανόηση!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Υ.Γ.: Επειδή το βασικό ερώτημα είναι περί της επιλογής συσκευής, αγαπητοί mods θεωρώ ότι ορθά το postάρα εδώ... Εάν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με... Edited October 6, 2014 by nikkal Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 1. Ανάλογα τη συσκευή. 2. Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή. 3. Ανάλογα τη συσκευή επίσης. 4. Συνήθως ναι και ναι. 5. Συνήθως ναι. Για unroot ρώτα το κινεζομάγαζο. 6. Ναι. 7. Ναι. 8. Όχι απαραίτητα. Συνήθως απλά το ρουτ. 9. Εξαρτάται από το μοντέλο και τα στάνταρ σου. 10. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Προσωπικά για μένα συνεπάγεται και καλύτερη ποιότητα κατασκευής με ελάχιστους ή και καθόλου τριγμούς. 11. Φυσικά. Προσωπική επιλογή το asus zenfone 5 στα 140-150€ περίπου. Το παίρνεις και το ξεχνάς. Αλλά και αναβάθμιση να θες περνιούνται πανεύκολα. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 6, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 Θα εκτιμούσα λίγο περισσότερες διευκρινήσεις στα εξής: 1. Ανάλογα τη συσκευή. Άρα δεν είναι αποτρεπτική η επιλογή mtk; 2. Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή. Σαφώς και εξαρτάται από την συσκευή. Σε γενικά πλαίσια, μια μπαταρία 2.000 mah, σε κινητό 5΄ στα 960*540, με έναν mainstream core quad mtk, πόσες περίπου ημέρες να την υπολογίζω για νορμάλ χρήση ως τηλέφωνο, δίχως wifi, gps, 3g etc; 3. Ανάλογα τη συσκευή επίσης. Μπορείς να γίνεις περισσότερο αναλυτικός; 4. Συνήθως ναι και ναι. 5. Συνήθως ναι. Για unroot ρώτα το κινεζομάγαζο. Συνήθως ή πάντα χρειάζεται rooted τηλέφωνο; 6. Ναι. Ενδεικτικά παραδείγματα στο budget μου; 7. Ναι. Επίσης ενδεικτικά παραδείγματα στο budget μου; 8. Όχι απαραίτητα. Συνήθως απλά το ρουτ. Στην rom δημιουργείται πρόβλημα; 9. Εξαρτάται από το μοντέλο και τα στάνταρ σου. 10. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Προσωπικά για μένα συνεπάγεται και καλύτερη ποιότητα κατασκευής με ελάχιστους ή και καθόλου τριγμούς. 11. Φυσικά. Προσωπική επιλογή το asus zenfone 5 στα 140-150€ περίπου. Το παίρνεις και το ξεχνάς. Αλλά και αναβάθμιση να θες περνιούνται πανεύκολα. Και πέρα από τα παραπάνω, καμιά ιδέα για συσκευή; Έχω κάποιες στο μυαλό μου, όπως το lenovo s660, λόγω αυτονομίας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 1. Σωστά. Εξαρτάται από τη συσκευή, άρα απευθύνσου στο αντίστοιχο θέμα και ρώτα τους κατόχους. 2. Δεν υπάρχει στάνταρ δυστυχώς. Εξαρτάται από την εκάστοτε υλοποίηση. 3. Σε κάποια κινητά οι multilanguage roms είναι επίσημες και stable. Σε κάποια άλλα όχι. Εξαρτάται και εδώ από την συσκευή. 5. Συνήθως. Σε κάποια κινητά τα google apps περιέχονται στη rom (π.χ asus zenfone 5). 6. Θα έδινα το κάτι παραπάνω για το asus στην z2580/2gb ram/16gb rom έκδοση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Η πλειοψηφία όλο και κάποια μικροχαζομαρίτσα θα έχει. 7. Το ίδιο με από πάνω. Φυσικά πολλοί θα διαφωνήσουν αυτή είναι η προσωπική μου άποψη επειδή έχω δουλέψει το κινητό. 8. Όχι αν δεν έχεις πειράξει κάτι εξεζητημένο. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 6, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 Επειδή το τηλέφωνο που λες το κοίταζα (κυρίως λόγω intel), μπορείς να μου δώσεις λεπτομέρειες για αυτονομία, συν-πλην κ.λπ.; Από πού το πήρες; Στο vickmall βλέπω ότι την multilanguage την αναφέρει ως official. Ισχύει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 Δεν το έχω εγώ αλλά φίλος με λίγη-μέτρια χρήση τηλέφωνα και μόνιμα ανοιχτό wifi βγάζει άνετα 2 μέρες. Για μένα δεν έχει μείον εκτός από τα μεγάλα bezel. Και εγώ δυο κομμάτια που έφερα από vickmall τα πήρα. Η multilanguage είναι επίσημη από την asus και απροβλημάτιστη. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 6, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στην έκδοση με τα 2gb ram... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tresor_jim Δημ. October 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 φιλε μου αν μπορεις ανεβασε λιγο το μπατζετ στα 132... και παρε με κλειστα τα ματια το lg l9ii σε αυτην την τιμη ειναι οτι καλυτερο! εχει οτι ζητας δουλευει απροβληματιστα χωρις ρουτ κ ξενες ρομ! hd οθονη! καλη καμερα κ ομορφο γενικα κινητο 2χρονια εγγυηση ! το εχω προτεινει σε αρκετα ατομα κ ολα ειναι ευχαριστημενα! ελπιζω να σε βοηθησα εστω κ λιγο! Παράθεση S10+ <3 Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330 Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 Αναφέρομαι στην καλύτερη έκδοση όπως ανέφερα παραπάνω. 2ghz/2gb ram/16gb ROM. Το lg πολύ καλό αλλά κλάσεις κατώτερο του Asus. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 φιλε μου αν μπορεις ανεβασε λιγο το μπατζετ στα 132... και παρε με κλειστα τα ματια το lg l9ii σε αυτην την τιμη ειναι οτι καλυτερο! εχει οτι ζητας δουλευει απροβληματιστα χωρις ρουτ κ ξενες ρομ! hd οθονη! καλη καμερα κ ομορφο γενικα κινητο 2χρονια εγγυηση ! το εχω προτεινει σε αρκετα ατομα κ ολα ειναι ευχαριστημενα! ελπιζω να σε βοηθησα εστω κ λιγο! Κι αυτό το είδα, αλλά μπαίνει στη μέση το αιώνιο δίλημμα... More for less (europe) or less for more (china)... ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Αναφέρομαι στην καλύτερη έκδοση όπως ανέφερα παραπάνω. 2ghz/2gb ram/16gb ROM. Το lg πολύ καλό αλλά κλάσεις κατώτερο του Asus. Στο asus με κολλάει η build in μπαταρία... Γνωρίζεις εάν αφαιρείται εύκολα, σε περίπτωση που τα φτύσει ή αστοχήσει σαν υλικό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 Παρεπιμπτόντως, εάν το budget πέσει κάτω από τα 100 ευρώ, υπάρχει καμιά πρόταση για αξιοπρεπή συσκευή; Thl t6, kingsing s2;... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arisg90 Δημ. October 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 THL T6s,KingSing S2,Jiayu G2F,Doogee DG450,Doogee DG310,Doogee DG800 κατω απο 100 Eυρω στα 70-80 Ευρω. Και στα 130$ το 8πυρηνο 5.5αρι Lenovο A850+ στο to2c. Παράθεση Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 THL T6s,KingSing S2,Jiayu G2F,Doogee DG450,Doogee DG310,Doogee DG800 κατω απο 100 Eυρω στα 70-80 Ευρω. Και στα 130$ το 8πυρηνο 5.5αρι Lenovο A850+ στο to2c. Από τα πρώτα που ανέφερες και με γνώμονα αφενός μεν: - Την αξιοπιστία του hardware. - Το απροβλημάτιστο software. - Την ικανοποιητική αυτονομία σε normal χρήση. - Την αξιοπρεπή κάμερα. - Το απροβλημάτιστο gps. αφετέρου δε το συνειδητά περιορισμένο budget, προς τα πού θα κοίταζες; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 Για το asus δες κάποιο βίντεο αποσυναρμολόγησης και κρίνε. Κατά τα άλλα προτείνω την συσκευή με χίλια. Με κάποια λενόβο π.χ ανάλογα το δίκτυο θα χρειαστεί να τροποποιήσεις τις επαφές σου. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 7, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2014 Συμπατριώτη, όπως ξαναέγραψα, είναι όντως αξιόλογη πρόταση. Απλά μπήκα σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με το budget μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κινηθώ κάτω από τα 100 euros... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2014 Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχω προσωπική άποψη. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antdel_ Δημ. October 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2014 Συμπατριώτη, όπως ξαναέγραψα, είναι όντως αξιόλογη πρόταση. Απλά μπήκα σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με το budget μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κινηθώ κάτω από τα 100 euros... Απλα κατω απο τα 100-120 ευρω αυξανει πολυ η πιθανοτητα να διαλεξεις κατι που να βγαλει προβληματα και μετα να παρει η μπαλα ολα τα κινεζικα με αποφθεγματα του στυλ "τα mtk δεν εχουν καλο gps", "τα κινεζικα ειναι προβληματικα-ψευτικα-φθηνιαρικα" κτλ. Για αυτο καλο ειναι να ανεβασεις λιγο το μπατζετ. Επισης στα 200-220 ευρω παιρνεις κινητα με απιστευτο vfm συγκριτικα με εδω που αξιζει το οποιοδηποτε ρισκο (σιγα το ρισκο δηλαδη). ps: πολυ καιριες οι ερωτησεις σου, πρεπει να γινει ενα faq με αυτες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 8, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2014 (edited) Καταρχήν, ευχαριστώ όσους διέθεσαν τον χρόνο τους για να postάρουν στο παρόν topic! Επειδή κάποιοι πιθανόν να αναρωτηθούν "καλά ρε μεγάλε, από τη μια ρωτάς για κινητό των 140 ευρώ κι από την άλλη ασχολείσαι με τηλέφωνο με τα μισά χρήματα", θα ήθελα να διευκρινήσω μερικά πράγματα... Υποθέτω, λοιπόν, ότι ανήκω στους μέσους και μη μυημένους χρήστες. Το τηλέφωνο το έχω κυρίως για να κάνω... τηλέφωνα!!! Από κει και πέρα, εάν το laptop του σπιτιού είναι ρεζερβέ, θα μπω και λίγο στο διαδίκτυο (μέσω wifi φυσικά), ενώ όταν θα κινηθώ σε άγνωστα μέρη εκτός Πάτρας, είναι σίγουρο ότι θα βάλω το gps του στο on. Και ναι... αν βρεθώ κάπου και δεν έχω την φωτογραφική ή την κάμερα μαζί μου και είναι επιτακτική ανάγκη να βγάλω καμιά φωτό ή να τραβήξω κανά βίντεο, θα εκτελέσει και αυτά τα χρέη. Και μην το ξεχάσω... κάποια στιγμή θα το τσιμπήσει και η κόρη μου για να μπει στο youtube ώστε να δει για χιλιοστή φορά κάποιο επεισόδιο από την Πέππα το γουρουνάκι!!!!!! Οπότε που καταλήγουμε; Ότι θα μπορέσω να κανω δουλειά μου και χωρίς οχταπύρηνους επεξεργαστές ή χωρίς 2gb ram. Κι επειδή δεν έχω την τύχη να είμαι ευκατάστατος, ώστε ακόμα κι αν δεν μου χρειάζεται, να μπορώ να πάρω το iphone 6 ή το galaxy s5, υποχρεωτικά θα πρέπει να ορίσω ένα ορθολογικό budget, με βάση αφενός μεν τις ανάγκες μου, αφετέρου δε τις οικονομικές δυνατότητές μου. Οπότε οι εναλλακτικές είναι οι εξής δύο: 1. Κόστος έως τα 100 ευρώ. Σε αυτό το budget, θεωρώ ότι η επιλογή chinese τηλεφώνου είναι μονόδρομος, παρά τα γνωστά μειονεκτήματά της, με κυριότερο για εμένα το θέμα της εγγύησης (άντε συνεννοήσου, αν θα το δεχτούν, στείλε το πίσω, περίμενε να έρθει κ.ο.κ.). Όμως, το χαμηλό κόστος αγοράς, αντισταθμίζει τις όποιες αδυναμίες, τόσο στο θέμα της εγγύησης, όσο και σε θέμα επιδόσεων συσκευής. 2. Κόστος από 100 έως 200 ευρώ (παραπάνω από 200 είναι εκτός δικής μου φιλοσοφίας). Εδώ το δίλημμα είναι υπαρκτό, καθώς η μάχη chinese vs skroutz.gr είναι δυνατή. Ή αλλιώς less for more ή more for less. Τελικά τί είναι προτιμότερο; 1 gb ram λιγότερο αλλά υπαρκτό after sales (ανταλλακτικά, τεχνική υποστήριξη) ή octa core υλοποιήσεις και αλλαγή rom κάθε μήνα για να δουλέψει το gps (μιλώ γενικά); Κατ' εμέ, είναι θέμα χρήστη. Ο γνώστης θα πάει με κλειστά μάτια στην λύση της Ασίας, ενώ ο μη σχετικός θα προτιμήσει τα σκρουτζοκαταστήματα πέριξ της πλατείας Ομονοίας. Για τους παραπάνω λόγους κι επειδή: - Η λογική "βάλε 20 ευρώ ακόμα" είναι ατελέσφορη και - Τα 70 από τα 150 ευρώ τα χωρίζουν 80 (ολόκληρα!!!) ευρώ, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω το thl t6s, ώστε να: - Μην κλαίω τα euros μου αν φάω φόλα. - Μην σκέφτομαι τις τούμπες που θα τρώει όταν θα το παίρνει η μικρή στα χέρια της. - Μην με απασχολεί που έπεσε μέσα στο κουβαδάκι με την άμμο στην παραλία. - Βάλω στην άκρη τα 80 euros για μελλοντική αγορά 55΄΄ τηλεόρασης. - Μην έχω το άγχος του τελωνείου. Αυτά τα ολίγα!!! Υ.Γ. (για τον φίλο antdel_): Ως προς το "... και μετα να παρει η μπαλα ολα τα κινεζικα...", δεν θα διαφωνήσω ότι πολλοί θα άρχιζαν τους αφορισμούς κατά των Κινέζων με την πρώτη στραβή. Ποιοί όμως είναι αυτοί; Ακολουθεί quiz: Σήμερα πέρασαν από το γραφείο μου δύο συνάδελφοι... Ο πρώτος γνώστης των θεμάτων. Πιάσαμε κουβέντα για το zenfone 5 που παρέλαβε συγγενής του και μου το εκθειάζε. Θεωρούσε μάλιστα πολύ σημαντική την ύπαρξη official multilanguage rom. Βέβαια, επειδή κατά την γνώμη του η αγορά από China έχει τις χιλιοειπωμένες αδυναμίες, μου έδειξε το δικό του τηλέφωνο, που ήταν ένα no name κινέζικο των 70 euros και των κλασσικών specs (quad core mtk, 1 gb ram, 5΄΄οθόνη κ.ο.κ.). Μετά από λίγο εμφανίζεται και ο δεύτερος με ένα lenovo s660 στο χέρι. Και ξεκινά η στιχομυθία μας: "Πόσο πήγε το μαλλί;" "111 euros από pandawiil." "Η rom του είναι εντάξει ή έχει θέματα;" "Τί είναι η rom;;;!!!" "Rom είναι μπλα, μπλα, μπλα. Οι officials μπλα, μπλα, μπλα, ενώ οι customs μπλα, μπλα, μπλα" "Ααα, γι ' αυτό σε κάποια μενού έχει και ελληνικά και αγγλικά!!!" "Το παρήγγειλες rootαρισμένο;" "Δεν σε κατάλαβα... Τί εννοείς;" "Root σημαίνει ότι μπλα, μπλα, μπλα." "Δεν ξέρω. Το παρήγγειλα, ήρθε και είναι μια χαρά!" Ερώτηση τώρα: Εάν είτε το no name είτε το lenovo έβγαιναν φόλες, ποιός από τους δύο λέτε ότι δεν θα ξαναέτρωγε spring rolls; Προσωπικά, στοιχηματίζω στον δεύτερο... Edited October 8, 2014 by nikkal Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antdel_ Δημ. October 8, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2014 Δεν ξερω αν ειμαστε οντοπικ, μιας που εδω θα επρεπε να προτεινουμε συσκευες, αλλα επειδη βρισκω ενδιαφερουσες τις αποψεις σου και πιθανως εκφραζεις μεγαλο μερος αυτων που δισταζουν-προβληματιζονται γυρω απο το θεμα θα πω το εξης: τα 70 ευρω που κανει ενα κινεζικο της πλακας μπορει(οχι παντα) να πανε χαμενα και να μην πιασουν τοπο. Τα 120-150 ομως θα σου αγορασουν κατι αξιολογο που θα βγαλει τα λεφτα του σε βαθος χρονου και θα σε βγαλει ασπροπροσωπο ειδικα οταν θα το χρησιμοποιησεις περα απο τηλεφωνο πχ ως gps ή καμερα. Η φτηνεια τρωει τον παρα ισχυει δυστυχως και εδω... Επισης οποτε παω σε καταστημα αγανακτω με τα ποσα που ζητανε για κατι κακης ποιοτητας πλαστικα παιχνιδακια...υπαρχουν και καποιες καλες προσφορες βεβαια για να μην ειμαι απολυτος. zenfone 5, lenovo s660, s850(το βλεπεις και ελλαδα αν θελεις), xiaomi 1s, coolpad f1, xiaomi redmi note, lenovo a806, huawei ειναι μερικες απο τις προτασεις που δεν θα σε απογοητευσουν. Η εγγυηση ειναι θεμα και απο ελλαδα οχι μονο απο κινα, απλα εκει υπαρχει η καθυστερηση...εμενα δεν μου εχει χρειαστει ευτυχως. Το πειραγμα ειναι προαιρετικο, πολλοι βεβαια το εχουν αναγαγει σε χομπυ αλλα δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις. 4 κινητα εχω παρει μονο τους τελευταιους 7 μηνες(οχι για μενα ολα) και δεν εχω πειραξει τιποτα. Καλη επιλογη! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 9, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2014 Καταρχήν συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Πλην όμως, θεωρώ ότι κάποιες επισημάνσεις σου χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης: - "Τα 120-150 ομως θα σου αγορασουν κατι αξιολογο που θα βγαλει τα λεφτα του σε βαθος χρονου". Σωστό, αλλά έχω την εντύπωση ότι το βάθος χρόνου σε ένα κινητό είναι maximum μια διετία. Οι περισσότεροι μετά τα δύο χρόνια θα πάρουν άλλο. Οπότε το βάθος μου φαίνεται λίγο άνευ ιδιαίτερης σημασίας. - "και θα σε βγαλει ασπροπροσωπο ειδικα οταν θα το χρησιμοποιησεις περα απο τηλεφωνο πχ ως gps ή καμερα". Πόσοι από εμάς που έχουμε να πάμε κάπου που θα βγάλουμε φωτό (π.χ. διακοπές), δεν θα πάρουμε μαζί και την καλή μας φωτογραφική μηχανή; Μήπως τελικά, η φωτογραφική του κινητού, είναι μόνο για κάποιες (λίγες) αυθόρμητες φωτό; - "Το πειραγμα ειναι προαιρετικο, πολλοι βεβαια το εχουν αναγαγει σε χομπυ αλλα δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις." Δεν θα το έκανα, αλλά γιατί οι περισσότεροι που διαβάζω εδώ μέσα ανακαλύπτουν συνεχώς νέα bugs, που επιδιορθώνονται μόνο μετά από συνεχή πειράγματα; Και γιατί σε κάτι που κοστίζει π.χ. 160 ευρώ, να πρέπει εγώ ο άσχετος να ζω με τα bugs του; Επαναλαμβάνω... Οι απόψεις μου πηγάζουν από: 1. Το level μου ως χρήστης, 2. Τις οικονομικές μου δυνατότητες και 3. Τις προτεραιότητές μου. Εννοείται οτι κάποιοι θα διαφωνήσουν κάθετα μαζί μου. Απόλυτα φυσιολογικό. Σε ευχαριστώ, πάντως, για όλες τις γνώμες-προτροπές-συμβουλές σου!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkal Δημ. October 10, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2014 Παρακαλώ να κλειδωθεί. Παραγγέλθηκε το thl t6s. Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειά τους! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts