mclisme Δημοσιεύτηκε October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 1, 2014 [Για να προσπεράσετε την εισαγωγή, προχωρήστε απευθείας στην 3η παράγραφο!] Ημουν ένας ευτυχισμένος χρήστης nexus συσκευών εδώ και 4 χρόνια συνεχόμενα. Η ομορφιά του καθαρού android , η απόλυτη παραμετροποίηση κατα βούληση κ κυρίως το ατελείωτο community support στις συγκεκριμένες συσκευές με έκαναν να μη μπορώ να κοιτάξω άλλη συσκευή. Να σημειώσω ότι με μέγιστο το 10, στον τομέα της παραμετροποίησης θα έβαζα στον εαυτό μου ένα 5-6 (δηλαδή custom rom, kernel, άντε και κανένα extra patchaκι και αλλαγή rom όχι πολύ συχνά αφού είχα καταλήξει σε συγκεκριμένη που δούλευε πολύ καλά για τα γούστα μου. Δεν με θεωρώ δηλαδή power user, ωστόσο όταν δεν μπορώ να τα κάνω αυτά σε άλλες συσκευές κάπως μου 'ρχεται... Μέχρι που... πριν 1 μήνα πήρα από τη δουλειά μου υποχρεωτικά (χωρίς δυνατότητα επιλογής άλλης συσκευής δηλαδή) ως συσκευή δουλειάς ένα iphone 5s :ooch: Δεν είναι ο σκοπός μου να αρχίσω debate αλλά πραγματικά ερχόμενος από Nexus 4 ένιωσα σαν να γύριζα στο Μεσαίωνα. Για περιορισμούς και αδυναμίες ας μη μιλήσω καλύτερα, είχα διαβάσει περιστασιακά κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς ανακάλυψα πολλά περισσότερα από μόνος μου. Διαβολική σύμπτωση, 2 εβδομάδες μετά, όσο είχα θέσει ως περίοδο δοκιμής με το iphone, σε μία στιγμή βιασύνης αχρηστεύω το Ν4 κ συγκεκριμένα το sim tray του (εσωτερικά) με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δουλέψει πλέον ως τηλέφωνο. Στο προκείμενο λοιπόν, η συμβίωση μου με το iphone είναι πρακτικά αδύνατη, νιώθω περίπου σαν να έχω μια ελαφριά αναπηρία τον τελευταίο μήνα, δεν κάνω πράγματα που έκανα παλιότερα επειδή είτε δε γίνονται είτε είναι πολύ εκνευριστικό να τα κάνω με τον ένα και μοναδικό τρόπο που εγκρίνει η apple, επομένως η επιστροφή μου σε android συσκευή και κατά προτίμηση Nexus είναι μονόδρομος. Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για το αν πρέπει να απορρίψω άλλες non-nexus συσκευές αλλά πχ. Έχει η κοπέλα μου το LG G2. Φοβερό τηλέφωνο κατασκευαστικά δεν αντιλέγω. Όταν όμως κουβαλάει το συγκεκριμένο LG UI χάνει κατά τη γνώμη μου πολλούς πόντους. Οκ, άρα θα του περάσω μια καθαρή rom. Υπάρχουν όμως αξιόλογες και σταθερές rom; Με ικανοποιητικό support; Και για πόσο ακόμα; Εδώ έβλεπα updates (αραιά μεν αλλά έβγαιναν) για το Nexus S του 2014... Από την άλλη, Nexus συσκευή αυτή τη στιγμή είναι μόνο το 5άρι που και αυτό κλείνει χρόνο σε λίγο και θα ήθελα να περιμένω για κάτι πιο φρέσκο αν κ οι φήμες για το 6 είναι ασαφείς. Άρα... Κάποια άλλη συσκευή που να μπορεί να γυρίσει εύκολα σε καθαρό android ή να το πλησιάζει αρκετά στην εργοστασιακή της κατάσταση; Δεν έγραψα specs συγκεκριμένα γιατί ανέφερα τα Nexus που παίζουν πάντα στα ψηλά και εκεί θέλω να κινηθώ αναμενόμενα. Παράθεση Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DOR1K1N Δημ. October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 Κάνε υπομονή για το 6. Θα έχεις παλι το support και developing που αναζητάς.! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
harry920 Δημ. October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 Μπορείς να κοιτάξεις το καινούριο motorola moto x (moto x 2014), το οποίο ειναι στην ουσία ενα nexus , αφού χρησιμοποιεί τον stock launcher των nexus και έχει απλώς 2-3 πολυ χρήσιμες εφαρμογές της motorola. Ξεχνάς λοιπόν bloatware κτλ. Πηγαίνει σφαίρα οπως ενα nexus. Απο χαρακτηριστικά ειναι επίσης κορυφή , οπως s5 , htc m8 κτλ. Θα κυκλοφορήσει και Ελλάδα μεσα στον Νοέμβριο , αλλα μπορείς να το αγοράσεις και απο expansys, που το έχει στα 530 αν θυμάμαι καλα. Παράθεση Χάρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chalk Δημ. October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 Κάνε υπομονή για το 6. Θα έχεις παλι το support και developing που αναζητάς.! Αν εχεις τα χρηματα συμφωνω... Παράθεση O έξυπνος ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ, ο πονηρός ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ο ηλίθιος ΕΠΙΜΕΝΕΙ..... Στο τελευταιο θα βαζουμε και nicknames και δεν θα φτάνει το πλαίσιο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_pace4 Δημ. October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 Οι φήμες που κυκλοφορούν βέβαια τον τελευταίο καιρό για το 6,κανουν λόγο για οθόνη 6 ιντσών.. Δεν ξέρουμε βέβαια αν θα επιβεβαιωθουν, αλλά να το έχεις στο μυαλό σου.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mclisme Δημ. October 1, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 Χμμ, μεχρις στιγμής επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου ότι καλύτερα να κρατήσω στάση αναμονής για το αμέσως επόμενο διάστημα μιας και οι νέες συσκευές αναμένονται. Το Μοτο Χ δεν είναι κακό, ίσα ίσα είναι αρκετά ιδιαίτερο. Βέβαια είναι σίγουρο ότι το 6άρι όταν βγεί θα είναι "τέρας" ως συνήθως. Ας είναι και 6 ιντσες, θα το "υποστούμε"... :p Παράθεση Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kassotis Δημ. October 1, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2014 βρες κανα μεταχειρο 5αρι και θα εισαι αρχοντας αν δεν σου αρεσει το UI του g2! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matrixios3650 Δημ. October 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 3, 2014 Φιλέ μου έχω το lg g2 και φοράω την mahdi rom είναι σουπερ παραμετροποιησιμη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. October 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2014 Εγώ έχω την cm11 στο G2 και είναι άψογη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. October 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2014 Χμμ, μεχρις στιγμής επιβεβαιώνονται οι υποψίες μου ότι καλύτερα να κρατήσω στάση αναμονής για το αμέσως επόμενο διάστημα μιας και οι νέες συσκευές αναμένονται. Το Μοτο Χ δεν είναι κακό, ίσα ίσα είναι αρκετά ιδιαίτερο. Βέβαια είναι σίγουρο ότι το 6άρι όταν βγεί θα είναι "τέρας" ως συνήθως. Ας είναι και 6 ιντσες, θα το "υποστούμε"... :p αν δεν σε περιαζει μέγεθος τοτε υπάρχουν 8 intsa (και 7) windows tablet με sim......... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mclisme Δημ. October 5, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2014 αν δεν σε περιαζει μέγεθος τοτε υπάρχουν 8 intsa (και 7) windows tablet με sim......... Όχι νομίζω ότι 6 είναι το απολύτως ανώτατο όριο που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως καθημερινή συσκευή, από εκεί και πάνω μιλαμε για κάτι διαφορετικό! Παράθεση Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. October 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2014 Για μένα πάρε το 5αρι τώρα ή σε λίγο καιρό αφού βγει το 6 και πέσει λιγάκι ακόμα η τιμή του. Προσωπικά αυτό θα κάνω για να μεταβώ απευθείας σε συσκευή με 64bit επεξεργαστή. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts