Jump to content

Εκμάθηση ξένων γλωσσών

vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκεφτομαι να αρχισω και εγω κινεζικα ή ιαπωνικα. Επειδη δεν εχουν και τεραστιες διαφορες μεταξυ τους τι να προτιμήσω ? Σκεφτομουν περισσοτερο ιαπωνικα μιας και εχω τσακισει τα anime τωρα τελευταια και εχω αρχισει να μαθαινω καποιες λεξεις.

Τα γιαπωνέζικα αντικειμενικά είναι παντού! Σε περισσότερα μέρη απ'ό,τι τα κινέζικα τέλος πάντων! Σκέψου εταιρίες (τογιότα), διαφημίσεις, ταινίες (κουροσάβα), παράδοση (σαμουράι) κτλ κτλ... Από την Κίνα άντε το φενγκ σούι να είναι γνωστό. Είναι θέμα του τι θες. Εφόσον λες πως είσαι πωρωμένος με τα ανιμέ, καλύτερα να πας γιαπωνέζικα. Αλλά προσωπικά, η πραγματική μαγεία είναι τα κινέζικα. Αυτά είναι η πηγή του ανατολίτικου πολιτισμού και νομίζω όλοι τα εκτιμούνε λίγο ή πολύ. Έπειτα είναι και το άκουσμα της γλώσσας. Τα κινέζικα ακούγονται πιο τραγουδιστά (ή τσιριχτά -όπως το πάρει κανείς), ενώ τα γιωπονέζικα ακούγονται πιο σκληρά, πιο βάρβαρα (ή πιο αντρίκια -πάλι όπως το πάρει κανείς). Πάντως επειδή κάνω χρόνια κινέζικα, δεν το'χω μετανιώσει. Αν και θά'θελα να ξεκινήσω κάποια στιγμή γιαπωνέζικα. Αν έχεις κάνει κινέζικα είναι σχετικά εύκολο, δε ξέρω αν ισχύει το αντίστροφο.

Ελπίζω να βοήθησα.

• Απαντήσεις 131
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ευχαριστω για την βοηθεια. Προς το παρον ειμαι στο ψαξιμο (ετσι κι αλλιως απο του χρονου θα ξεκινησω) οποτε δεν βιαζομαι να αποφασισω.

Για τα φροντιστήρια ΓΡΑΨΑ ξέρει κανείς τίποτα;Είναι καλά;Έχουν επιτυχίες;Επίσης σχετικά με προσφορές που έχουν βγάλει για φοιτητές ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες;Συγκεκριμένα τώρα έβγαλαν μια προσφορά για φοιτητές με αναλυτική βαθμολογία 7.5 και άνω!!Γνωρίζει κανείς περισσότερες πληροφορίες για αυτό;

Με ενδιαφέρει να κάνω μαθήματα αραβικής ή/και τουρκικής γλώσσας, εδώ στην Αθήνα.

Είδα ότι υπάρχουν κάποια φροντιστήρια, η λέσχη του πανεπιστημίου και υποθέτω μπορεί κανείς να αναζητήσει και κάποιο καθηγητή για ιδιαίτερο μάθημα.

Έχετε κάποια γνώμη ή προσωπική εμπειρία, κάτι να μου προτείνετε;

Εννοείται ότι ψάχνω την καλύτερη και φτηνότερη λύση.

Και, ναι, έχω σκεφτεί να πάρω μια μέθοδο με CD και βιβλία! :p

Ξερετε καποιο φροντιστηριο που να εχει καποια μεθοδο για εκμαθηση απο αποσταση μεσω υπολογιστη;;

Ειναι αποτελεσματικη μια τετοια μεθοδος;

Ισπανικα με ενδιαφερουν!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Εμένα μου πρότιεναν αυτό

http://www.myngle.com/

δεν το έχω κοιτάξει ακόμα, για δες το εσύ! (ξεκινάει από αγγλικά, όμως).

Ευχαριστω, θα το μελετησω συντομα:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

• 1 month later...
Ξερετε καποιο φροντιστηριο που να εχει καποια μεθοδο για εκμαθηση απο αποσταση μεσω υπολογιστη;;

Ειναι αποτελεσματικη μια τετοια μεθοδος;

Ισπανικα με ενδιαφερουν!!

Κοιτα εδω αν θες:

http://www.masterd.gr/courses/course-spanish-IEG.html?piloto=H01&origen=Internet-MASTERD.GR

Εχει Αθηνα και Θεσσαλονικη

• 3 months later...
Παιδία θα ηθελα τη βοηθεια σας...Εχω παρει το Proficiency και θα ηθελα να ξερω αν ειναι αρκετο για να ανοιξω δικα μου φροντιστηρια ξενων γλωσσων..ή μηπως πρεπει να τελειώσω και αγγλική φιλολογία,ή κατι αλλο..;;:wacko:

Παιδία θα ηθελα τη βοηθεια σας...Εχω παρει το Proficiency και θα ηθελα να ξερω αν ειναι αρκετο για να ανοιξω δικα μου φροντιστηρια ξενων γλωσσων..ή μηπως πρεπει να τελειώσω και αγγλική φιλολογία,ή κατι αλλο..;;:wacko:

Έχοντας το Proficiency μπορείς να βγάλεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να εργαστείς ως καθηγητής αγγλικών. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως μάλλον έχεις και τη δυνατότητα να ανοίξεις φροντιστήριο... Απλά πιστεύω πως και για καλύτερη ποιότητα μαθήματος, και για δική σου εξειδίκευση, καλό θα ήταν να έχεις πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της εν λόγω γλώσσας. Γιατί και εγώ που έχω το proficiency δεν θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ικανό να διδάξω σε τμήμα επιπέδου proficiency... Τώρα αν θες να αναλάβεις τις μικρότερες τάξεις και να προσλάβεις κάποιον καθηγητή για advanced-proficiency πιστεύω είσαι οκ!!! Όπως και να 'χει ψαξ' το και καλή επιτυχία!!!

• 1 month later...

Καλησπέρα.Ενδιαφερομαι να ξεκινήσω από το Σεπτέμβρη κάποια ξένη γλώσσα για να μπορέσω με εργαστώ στο εξωτερικό στο μελλον.Αλλά δεν είμαι σιγουρος ποια γλώσσα να μάθω.Από ότι έχω ακούσει μετά τα αγγλικά οι πιο σημαντικές γλώσσες είναι τα Γερμανικά και τα Γαλλικά.Ισχύει?

Αν ναι ποιά πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσω?

Η Γερμανια έχει ισχυρή οικονομία και από ότι έχω ακούσει είναι πολύ καλά.

Η Γαλλια από την άλλη?

Τί συμβουλευετε?

Sent from my iPhone using Tapatalk

αν ξερεις καλα αγγλικα τα γερμανικα θα ειναι παιχνιδακι..η προφορά δεν ειναι δυσκολη και γενικα μοιαζουν..προσωπικα βρισκω ομως ποιο ευκολα τα γαλλικα γιατι ειναι(χωρις να κανω πλακα)αγγλικα με περιεργη προφορα,η γραμματικη τους ειναι ευκολη και αν καταφερεις να ξεπερασεις το εμποδιο της προφορας σιγουρα θα ανταμειφθείς...αν θελεις ομως πραγματικα να εχεις πλεονεκτημα γλωσσες οπως κινεζικα,ιαπωνικα,αραβικα και ρωσικα θα στο δωσουν.αυτες θελουν λιγη δουλεια αλλα ελεος μιλαμε ελληνικα που ειναι οτι ποιο δυσκολο σε αυτα θα κολλήσουμε?:p

Χαχα ναι αφου μιλαμε Ελληνικά όλα τα αλλά είναι απλοϊκά!

Αλλά δεν μου φαίνονται και τόσο εύκολα τα Γερμανικά.Μαθαίνει η αδερφη μου και στην αρχή θυμάμαι ότι δυσκολευοταν πολύ παρόλο που ξέρει αγγλικά.

Και γω πιστεύω ότι τα γαλλικά είναι πιο εύκολα αλλά θέλω να μάθω ποια γλώσσα με συμφέρει περισσότερο εργασιακά.

Έτσι κι αλλιώς ενδιαφερομαι να εργαστώ στην Ευρώπη οπότε οι γλώσσες που ανεφερες δεν είναι αυτό που χρειάζεται.Ασε που προτιμώ και κάτι πιο απλό.Έχω και τη σχολή παράλληλα μη, ξεπατωθω:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ειναι αναλογα το τι δουλεια θα κανεις, που ακριβως στο εξωτερικο θα κυνηγήσεις..γνωμη μου να ριξεις καμια ματια και σε μερικα βιβλια εκμαθησης τωρα το καλοκαιρι για να εξοικειωθείς με τις γλωσσες και μετα βλεπουμε..γιατι μπορει να σου πει καποιος μαθε γερμανικα αλλα να μην σου αρεσουν τα γερμανικα.(προσωπικη εμπειρια:lol: )

• 4 weeks later...
Καλησπέρα.Ενδιαφερομαι να ξεκινήσω από το Σεπτέμβρη κάποια ξένη γλώσσα για να μπορέσω με εργαστώ στο εξωτερικό στο μελλον.Αλλά δεν είμαι σιγουρος ποια γλώσσα να μάθω.Από ότι έχω ακούσει μετά τα αγγλικά οι πιο σημαντικές γλώσσες είναι τα Γερμανικά και τα Γαλλικά.Ισχύει?

Αν ναι ποιά πιστεύετε ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσω?

Νορβηγικά που είναι πολύ εύκολα και μετά με αυτά συνεννοείσαι και σε Σουηδία/Δανία.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 4 weeks later...
γεια σας , θελω κι εγω να μαθω κινεζικα.πηρα πληροφοριες απο τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΙΝΑΣ .γνωριζει καποιος-α αν ειναι καλυτερα απο ιδιωτικο φροντιστηριο? οτι νεα πληροφορια {διαβασα παλαιοτερα σχολια} μου ειναι χρησιμη. ευχαριστω

γεια σας , θελω κι εγω να μαθω κινεζικα.πηρα πληροφοριες απο τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΙΝΑΣ .γνωριζει καποιος-α αν ειναι καλυτερα απο ιδιωτικο φροντιστηριο? οτι νεα πληροφορια {διαβασα παλαιοτερα σχολια} μου ειναι χρησιμη. ευχαριστω

Απ'όσο ξέρω είναι αρκετά ανοργάνωτοι... Νομίζω στην παρούσα φάση, ο καλύτερος φορέας εκμάθησης κινεζικής -εξαιρουμένων των ιδιωτικών φροντιστηρίων- είναι το (νεοϊδρυθέν) Ινστιτούτο Κομφούκιος που "κατοικεί" στην ΑΣΟΕΕ. Μπες στο σάιτ του και ρίξε μια ματιά. Δύο τουλάχιστον καθηγήτριες που ξέρω και διδάσκουν εκεί είναι από το Πεκίνο κι αυτό είναι σημαντικό.

• 2 weeks later...
γεια σασ! ειμαι σερβα, μενο ηρακλειο κρητη! ειμαι δασκαλα αγγλικων και υθοποιος. μπορο να βοιτηισο στη εκμαθηση σερβικων αν ακομα ηπαρηει εντιαφερον.

και θα με βοιτηουσε εμενα αν καπιοσ βρικε τελικα το βιβλιο, αλλιοσ θα ψαξω στη πατριδα μου και θα σασ ενιμεροσω.

φιλακια

γεια! θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει φροντιστιριο σέρβικων στο ηράκλειο.σε ευχαριστώ πολυ.

Σκεφτομαι απο Σεπτεμβριο να ξεκινησω παλι τα αγγλικα μου και ψαχνω καποιο φροντιστηριο στην Αθηνα.Εχετε να προτεινετε καποιο για ενηλικες;Η ευρωδιασταση ειναι καλο φροντιστηριο;Δινει και υποτροφια για μια δευτερη γλωσσα η για ecdl.....Οποιος ξερει ας πει

Σκεφτομαι να ξεκινησω εκμαθηση μιας ξενης γλωσσας απο Σεπτεμβρη.Σκεφτομαι για Ιταλικα.Λεω να τα παρακολουθησω για 2 χρονια που απο οσο ξερω ειναι οι εξετασεις για το πτυχιο (δεν ξερω πως λεγεται) επιπεδου LOWER.

Ειναι σχετικα δυσκολα τα Ιταλικα?θα μπορεσω να τα φτασω τοσο γρηγορα σε τετοιο επιπεδο για εξετασεις ή απλα ειναι κολπο των φροντιστηριων για να σου περνουν χρηματα?

(Εκτος απο Αγγλικα επιπεδου LOWER MICHIGAN δεν εχω διδαχτει αλλη γλωσσα.)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σκεφτομαι να ξεκινησω εκμαθηση μιας ξενης γλωσσας απο Σεπτεμβρη.Σκεφτομαι για Ιταλικα.Λεω να τα παρακολουθησω για 2 χρονια που απο οσο ξερω ειναι οι εξετασεις για το πτυχιο (δεν ξερω πως λεγεται) επιπεδου LOWER.

Ειναι σχετικα δυσκολα τα Ιταλικα?θα μπορεσω να τα φτασω τοσο γρηγορα σε τετοιο επιπεδο για εξετασεις ή απλα ειναι κολπο των φροντιστηριων για να σου περνουν χρηματα?

(Εκτος απο Αγγλικα επιπεδου LOWER MICHIGAN δεν εχω διδαχτει αλλη γλωσσα.)

σε δύο χρόνια με εντατικά μαθήματα, δηλαδή 6 ώρες την βδομάδα, μπορείς πολύ άνετα να πάρεις το diploma, το αντίστοιχο ιταλικό lower. Χρειάζεται μια καλή προσπάθεια βέβαια αλλά μην φανταστείς ακραία πράγματα. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το επίπεδο της τάξης. Άλλο να απαρτίζεται από άτομα κάποιας ηλικίας που έχουν πάει συνειδητά να πάρουν ένα πτυχίο σε δύο χρόνια και άλλο να πέσεις σε έφηβους που πήγαν να περάσουν τον χρόνο τους η να κάνουν νέες γνωριμίες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

σε δύο χρόνια με εντατικά μαθήματα, δηλαδή 6 ώρες την βδομάδα, μπορείς πολύ άνετα να πάρεις το diploma, το αντίστοιχο ιταλικό lower. Χρειάζεται μια καλή προσπάθεια βέβαια αλλά μην φανταστείς ακραία πράγματα. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το επίπεδο της τάξης. Άλλο να απαρτίζεται από άτομα κάποιας ηλικίας που έχουν πάει συνειδητά να πάρουν ένα πτυχίο σε δύο χρόνια και άλλο να πέσεις σε έφηβους που πήγαν να περάσουν τον χρόνο τους η να κάνουν νέες γνωριμίες.

:thanks::thanks: Θα παω να ρωτησω για τιμες απο εβδομαδα αν ειναι κ θα αποφασισω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

^ Να πω κι εγώ:

συμφωνώ ως προς το βαθμό δυσκολίας των ιταλικών -το λέω από την πλευρά του μαθητή! Εμένα μου φάνηκαν εύκολα και πολύ διασκεδαστικά μεχρί το diploma! Μετά είναι που δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα...

Μόνο που θα ήθελα να σου πω να σκεφτείς λίγο την επιλογή της γλώσσας.

Αν θέλεις να μάθεις ιταλικά επειδή σου αρέσουν, οκ, πήγαινε να μάθεις.

Αν θες να τα μάθεις για συγκεκριμένο σκοπό πχ σπουδέςπάλι οκ.

Αν θέλεις να μάθεις όμως γενικώς κάποια δεύτερη γλώσσα με την σκέψη ότι θα σου φανεί σε κάτι χρήσιμη στο μέλλον γενικώς, θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς την επιλογή.

Προσωπικά πήγα να μάθω ιταλικά απλώς και μόνο γιατί μου άρεσαν πολύ αλλά ομολογώ ότι τελικά δεν αποδείχτηκε η πιο χρήσιμη γλώσσα. Στις περισσότερες επαγγελματικές κατευθύνσεις και τα περισσότερα ενδιαφέροντα (όπως πχ ταξίδια) υπάρχουν άλλες γλώσσες πιο "χρήσιμες", πιστεύω.

Σου το λέω γιατί είδα ότι ρωτάς για πτυχίο και άρα υποθετώ ότι κάτι έχεις στο νου σου για την χρήση της γλώσσας.

Και ίσως και μια παραπάνω βελτίωση στα αγγλικά να μην ήταν κακή ιδέα...

^ Να πω κι εγώ:

συμφωνώ ως προς το βαθμό δυσκολίας των ιταλικών -το λέω από την πλευρά του μαθητή! Εμένα μου φάνηκαν εύκολα και πολύ διασκεδαστικά μεχρί το diploma! Μετά είναι που δυσκολεύουν κάπως τα πράγματα...

Μόνο που θα ήθελα να σου πω να σκεφτείς λίγο την επιλογή της γλώσσας.

Αν θέλεις να μάθεις ιταλικά επειδή σου αρέσουν, οκ, πήγαινε να μάθεις.

Αν θες να τα μάθεις για συγκεκριμένο σκοπό πχ σπουδέςπάλι οκ.

Αν θέλεις να μάθεις όμως γενικώς κάποια δεύτερη γλώσσα με την σκέψη ότι θα σου φανεί σε κάτι χρήσιμη στο μέλλον γενικώς, θα σου έλεγα να ξανασκεφτείς την επιλογή.

Προσωπικά πήγα να μάθω ιταλικά απλώς και μόνο γιατί μου άρεσαν πολύ αλλά ομολογώ ότι τελικά δεν αποδείχτηκε η πιο χρήσιμη γλώσσα. Στις περισσότερες επαγγελματικές κατευθύνσεις και τα περισσότερα ενδιαφέροντα (όπως πχ ταξίδια) υπάρχουν άλλες γλώσσες πιο "χρήσιμες", πιστεύω.

Σου το λέω γιατί είδα ότι ρωτάς για πτυχίο και άρα υποθετώ ότι κάτι έχεις στο νου σου για την χρήση της γλώσσας.

Και ίσως και μια παραπάνω βελτίωση στα αγγλικά να μην ήταν κακή ιδέα...

Η αληθεια ειναι οτι πιο πολυ θα ηθελα να μαθω την γλωσσα για το θεμα των μοριων.Ξερω οτι τα ιταλικα ειναι ευκολα κ επισης σου δινουν ενα "καλο" πτυχιο με τα αναλογα μορια σε σχετικα μικρο χρονικο διαστημα και χωρις ιδιαιτερη προσπαθεια.Σιγουρα υπαρχουν γλωσσες που ειναι αρκετα πιο χρησιμες κ με καλυτερες επαγγελματικες προοπτικες αλλα δεν θα ηθελα -και ουτε εχω τον αναλογο χρονο- να τρεχω στα φροντηστηρια για αρκετα χρονια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε τι μόρια αναφέρεσαι;

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]