Jump to content

Πρόβλημα με τον ενσωματωμένο browser και της σελίδες "https"


AgentGolder
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σε όλους σας!

Πώς πήγανε οι καλοκαιρινές διακοπές και τα μπάνια;

Από τις 6 Ιανουαρίου φέτως (το 2014), βρήκα οτι δε μπορώ πλέων να μπω απ'όλα τα Symbian S60 τηλέφωνα σε ιστοσελίδες όπως "https://www.kotsovolos.gr/site/login.jsp", "https://www.sendspace.com/" και "https://www.dropbox.com/".

Στις παλιότερες συσκευές όπως N86 και N96/παλιότερες εκδώσεις του browser από την 7.3, στο πρώτο παράδειγμα βγάζει το μήνυμα σφάλματος "Ιστός: Αδυναμία δημιουργίας ασφαλούς σύνδεσης με το διακωμιστή" και στ'άλλα δύο "Ιστός: Η εκτέλεση της ενέργειας δεν είναι δυνατή".

Στις πιο πρόσφατες συσκευές όπως E52, εμφανίζεται και για τα 3 μια σελίδα σφάλματος.

Θα δοκίμαζα τον Opera, όπως οι περισσότεροι απο'σας θα κάνατε στη θέση μου, αλλά δεν είναι προσβάσιμος με τις εφαρμογές ανάγνωσης οθόνης σε αυτήν την πλατφόρμα.

Μέχρι τώρα, δοκίμασα μερικούς δημόσιους proxy servers βάζοντας διεύθυνση και θύρα στη σχετική ρύθμιση του σημείου πρόσβασης αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται!

Μόνο με δημόσιους proxy servers μέσω ιστοσελίδας κατάφερα να μπω στο δεύτερο και στο τρίτο, αλλά όχι στο πρώτο. Βγάζει για κάποιον λόγο οτι η σελίδα δεν βρέθηκε. Πιθανών χρειάζεται κάτι άλλο για το πρώτο μήνυμα σφάλματος...

Σύμφωνα με το "http://gigaom.com/2013/01/10/nokia-yes-we-decrypt-your-https-data-but-dont-worry-about-it/", η Nokia κάνει αποκρυπτογράφηση των δεδομένων των χρηστών σε ασφαλείς ιστοσελίδες (https). Οπότε λογικά κάποια διεύθυνση ενός διακωμιστή μεσολάβησης (proxy server θα είναι κάπου αποθηκευμένη (σε κανένα αρχείο)...

Ξέρει κανένας απο'σας ποιό είναι αυτό;

Σας θυμίζω οτι μέχρι το τέλως του 2013, οι σελίδες άνοιγαν κανονικά. Από τις αρχές του 2014, (6 Ιανουαρίου το παρατήρησα εγώ, μπορεί να έγινεαπό την 1η με τη διακοπή υποστήρηξης του Symbian).

Δεν είμαι σίγουρος αν διορθώνεται ενημερώνοντας τα πιστοποιητικά (SSL) στο τηλέφωνο. Μήπως ξέρει κάποιος απο'σας σε ποιά διαδρομή αποθηκεύονται τα πιστοποιητικά που βλέπουμε στη διαχείριση πιστοποιητικών;

Να είστε όλοι καλά, καλή συνέχεια.

Να κλείσει μια για πάντα το τυφλάδικο και να μείνουν άνεργοι όλοι οι χαφιέδες που'χει για προσωπικό!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...