Jump to content

Lenovo Vibe X2

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το modem.img απο το παιρνουμε την CU Rom δεν το βλεπω το αρχειο

Από το "modemdb" φάκελο. Είναι το "modem_1_lwg_n.img".

Καλημέρα σας,

Μου έδωσε ένας φίλος το κινητό που μετα απο ενα update έφυγε το playstore και τα ελληνικά.

Πως μπορούμε να βάλουμε ROM? Υπάρχει οδηγός?

Κοίταξα τη ROM του μπάρμπα γιαννη, παίζει καμμία free καλη?

1. Ναι, άλλαξα τη CU με την EU από το ρώσικο forum της Lenovo (http://lenovo-forums.ru/files/category/67-lenovo-vibe-x2/), αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν από το needrom με τη διαφορά πως θα κάνεις παραπάνω αναβαθμίσεις μέσω ΟΤΑ όταν τελειώσεις την εγκατάσταση γιατί αυτή που σε δίνει είναι παλιά έκδοση, ενώ οι Ρώσοι τις έχουν όλες διαθέσιμες στο forum τους. Εδώ θα βρεις όλες τις οδηγίες, drivers, κλπ μαζεμένα σε μια ενότητα. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το google translator σίγουρα :p: http://real.4pda.ru/forum/index.php?showtopic=607533&st=0

2. Το αρχείο modem.img που έβαλα είναι αυτό της original CU που κατέβασα από το needrom αφού έκανα root πρώτα

3. Root με kingroot για να κάνω την αλλαγή και μετά το έκλεισα το superuser γιατί δεν χρειάζεται πλέον. Θα το ξανανοίξω μόνο εάν μετά από κάποια αναβάθμιση ΟΤΑ θα χρειαστεί να ξαναλλάξω το modem.img που έχω αποθηκευμένο πλέον (για αυτό το λόγο μόνο & αν χρειαστεί) μέσω του root explorer όπως περιγράφεται εδώ: http://www.androidrookies.com/2014/09/how-to-replace-radio-firmware-for.html και είναι πολύ εύκολο, αρκεί να το διαβάσετε σωστά. Λειτουργούμε την επιλογή using manual που βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο. Ειδικά θέλει προσοχή στο να έχετε τσεκάρει τη λειτουργία: Mount R/W & όχι: Mount as r/o που βρίσκεται στην κορυφή;)

* Υπάρχει πιθανότητα να μη χρειαστεί να αλλαχτεί το αρχείο modem.img σε κάποιες περιπτώσεις...

4. Recovery δεν έβαλα (γιατί δεν είναι custom ROM) αλλά αν σε ενδιαφέρει υπάρχει η TWRP εδώ: http://lenovo-forums.ru/files/category/67-lenovo-vibe-x2/ όπως εκεί θα βρεις και τις τελευταίες εκδόσεις από EU ROW ROM

Ελπίζω να βοήθησα.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

http://support.lenovo.com/gr/el/documents/ht101396

Όπως θα προσέξετε το X2 θα αναβαθμιστεί σε 5.0 Lollipop μέσα στο 2ο τρίμηνο του έτους από Απρίλιο μέχρι και τέλη Ιουνίου ...κάποια στιγμή.

Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσαρμογή του UI vibe στο Lollipop. Λέω γω τώρα... :):)

:( δεν βγάζω άκρη με τα ρώσικα

:( δεν βγάζω άκρη με τα ρώσικα

Υπάρχουν οδηγίες εδώ, όπως και μια παλιότερη EU-ROM (1 working sim). Για CU-ROM η προσέγγιση είναι η ίδια. Η διαδικασία είναι η γνωστή με SPFlash Tools, εάν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για MTK κινητά. Αν πάλι, όχι, θα πρέπει να ψάξεις στο φόρουμ για τη γενικότερη διαδικασία με SP ή/και στο Google. Επίσης, εδώ είμαστε αν κολλήσεις.

Edited by apollo_el

Υπάρχουν οδηγίες εδώ, όπως και μια παλιότερη EU-ROM (1 working sim). Για CU-ROM η προσέγγιση είναι η ίδια. Η διαδικασία είναι η γνωστή με SPFlash Tools, εάν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για MTK κινητά. Αν πάλι, όχι, θα πρέπει να ψάξεις στο φόρουμ για τη γενικότερη διαδικασία με SP ή/και στο Google. Επίσης, εδώ είμαστε αν κολλήσεις.

το θέμα είναι οτι θέλω να περάσω gapps! οπότε πρέπει να πάω στην EU σωστά?

το θέμα είναι οτι θέλω να περάσω gapps! οπότε πρέπει να πάω στην EU σωστά?

Στην περιγραφή της CU μιλάει για "gapps included", οπότε είναι θέμα του τι προτιμάς (EU vs CU). Αλλά μετά δεν προτείνεται να γίνουν οι ΟΤΑ updates, αν επιλεχθεί η CU (νομίζω βίωσε ο φίλος σου το γιατί :) ).

Edited by apollo_el

Στην περιγραφή της CU μιλάει για "gapps included", οπότε είναι θέμα του τι προτιμάς (EU vs CU). Αλλά μετά δεν προτείνεται να γίνουν οι ΟΤΑ updates, αν επιλεχθεί η CU (νομίζω βίωσε ο φίλος σου το γιατί :) ).

έχει δύο επιλογές... πιά απο τις δύο κατεβάζω? για να είναι με τα gapps?

Ευχαριστώ!!!

Εμείς με τη μπαταρία που το έχεις και με ΚΕΦΑΛΑΊΑ τι κάνουμε?

έχει δύο επιλογές... πιά απο τις δύο κατεβάζω? για να είναι με τα gapps?

Εφόσον, σε ενδιαφέρουν τα gapps (για τα οποία και ρώτησες), υποθέτω ότι θα ήταν συνετό να κατεβάσεις την "Official ROM Lenovo X2-CU Version: VIBEUI_V2.0_11443_5.5.1_ST_X2-CU – X2-CU_USR_ST11443_5.5.1_11410241921_MP11V1.9_CN", η οποία και αναφέρει ρητά: "Gapps include – No Rooted, Language support : Multilang" (συν του ότι έχει και Ελληνικά). Όπως είπαμε, η άλλη είναι "update", κάτι που θα πρέπει να αποφύγεις εσύ (και ο φίλος σου τα OTA).

Edited by apollo_el

Αυτή κατέβασα, έκανα ότι λέει και ο οδηγός συνδέω το κινητό αλλά τίποτα! :mad::mad:

(Αφού έχεις επιλέξει το σωστό scatter file, εννοείται!) --> Πρώτα πατάς το "Download" και μετά συνδέεις το κινητό με USB, σωστά; Drivers έχεις σίγουρα;

Edited by apollo_el

(Αφού έχεις επιλέξει το σωστό scatter file, εννοείται!) --> Πρώτα πατάς το "Download" και μετά συνδέεις το κινητό με USB, σωστά; Drivers έχεις σίγουρα;

Απο το lenovo suite

Απο το lenovo suite

Δε βοηθάς, όμως έτσι. Αν δεν έχει πάρει μπρος το SP, δώσε αναλυτικά πληροφορίες για το τι ακριβώς έχεις κάνει. Είσαι σε Windows ή Linux; 32 ή 64; τί έκδοση; αν είσαι σε Windows μήπως δεν πέρασες σωστά τα drivers (για έλεγξε στον Device Manager). Δες και το usb θέμα που σου λέω. Αυτά τα προβλήματα έχουν συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν. Συνεπώς, ψάξε στο φόρουμ λιγάκι, στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Edited by apollo_el

Δε βοηθάς, όμως έτσι. Αν δεν έχει πάρει μπρος το SP, δώσε αναλυτικά πληροφορίες για το τι ακριβώς έχεις κάνει. Είσαι σε Windows ή Linux; 32 ή 64; τί έκδοση; αν είσαι σε Windows μήπως δεν πέρασες σωστά τα drivers (για έλεγξε στον Device Manager). Δες και το usb θέμα που σου λέω. Αυτά τα προβλήματα έχουν συζητηθεί αρκετά στο παρελθόν. Συνεπώς, ψάξε στο φόρουμ στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Κοίταξα στη διαχείρηση συσκευών είναι οκ με συνδεδεμένη τη συσκευή.

Το λειτουργικό μου ειναι windows 7 64bit, για να γίνει η διαδικασία πρέπει να είμαι root?

1. κατέβασα τη ROM

2. εβγαλα τα αρχεία σε ένα φακελο

3. έτρεξα το flash tool

4 επέλεξα το "MT6595_Android_scatter"

5. πάτησα download

6. σύνδεσα το κινητό

EDIT:

Απεγκατέστησα τους drivers έκανα μια επανεκκίνηση και έστρωσε! τώρα περιμένω να δώ τι έκανα!

Edited by MALACHASKOS

Το λειτουργικό μου ειναι windows 7 64bit, για να γίνει η διαδικασία πρέπει να είμαι root?

Απεγκατέστησα τους drivers έκανα μια επανεκκίνηση και έστρωσε! τώρα περιμένω να δώ τι έκανα!

Το root είναι για μετά. Συνήθως, είναι θέμα με τους drivers ή/και τη σωστή σύνδεση με το usb. Άντε, με το καλό!

Πέτυχε!!

Έβαλα τη CU. Δεν νομιζω να έχει πρόβλημα έτσι κ αλλιώς δεν ασχολείται καθόλου με το κιν επειδή του άρεσε κ μόνο το πήρε

Ευχαριστώ παιδιά!!

Το δικο μου αφιχθει χθες Ελλαδα απο pandawill και τωρα θα δουμε τι στειλανε

Σε παρακαλώ τσέκαρε το, Δευτέρα θα παραγγείλω και εγώ, πόσες μέρες έκανε?

Σε παρακαλώ τσέκαρε το, Δευτέρα θα παραγγείλω και εγώ, πόσες μέρες έκανε?

20/2 παραγγελια μεσα στις γιορτες τους 25/2 το στειλανε 3/3 παρελαβε η singpost 5/3 το ταχυδρομησε 11/3 εγραψε αφιξη στο αεροδρομιο εδω.Παντως αποκλειεται να παραλαβω μεχρι την δευτερα για να σε βοηθησω

Γεια χαρά παιδια.Εγω πήρα το τηλ απο Vickmall και ηρθε με τη CU rom. Παρατήρησα οτι κάνει επανεκκινησεις τυχαια. Στην EU υπάρχουν τετοια προβλήματα? και γενικά ειναι σταθερη?

Γεια χαρά παιδια.Εγω πήρα το τηλ απο Vickmall και ηρθε με τη CU rom. Παρατήρησα οτι κάνει επανεκκινησεις τυχαια. Στην EU υπάρχουν τετοια προβλήματα? και γενικά ειναι σταθερη?

Μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα με επανεκκινήσεις στην EU, και δε θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι σχετικό στο forum (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος). Ποια ακριβώς CU έχεις; Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να καταγραφεί.

Δοκίμασα αυτη http://www.needrom.com/download/lenovo-x2-cu/ η οποια ειναι η official. Τωρα εχω περάσει τη EU και συγκεκριμένα αυτη http://www.needrom.com/download/lenovo-x2-cu/ και προς το παρόν δειχνει σταθερο. Ευτυχως δεν αντιμετωπισα προβλημα με την σιμ της Cosmote.