petran Δημοσιεύτηκε October 7, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 7, 2004 Μια και δεν κατάφερα ακόμη να βρω μια λύση, ας ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς: Έχω 2 αρχεία mpeg, μεγέθους 2,5 και 2 GB περίπου και διάρκειας 3,5 και 3 ωρών αντίστοιχα (δε λέω τι περιέχουν :p :D)... Προφανώς χωράνε σε 1 DVD σαν data files, αλλά μήπως υπάρχει τρόπος να εγγραφούν ως video-DVD ώστε να παίζουν και σε DVD player? Προφανώς ΔΕΝ είναι σύμφωνα με τα DVD specifications (διάσταση και bitrate), όμως νομίζω είναι σύμφωνα με SVCD specs. Μια προσπάθεια να τα προσθέσω σε ένα DVD compilation του NERO έδειξε ότι θα χρειαζόταν DVD χωρητικότητας 13GB !!!! Υπάρχει κάποια άλλη πατέντα; Π.χ. SVCD format σε δίσκο DVD? Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif Nokia Series 60 forum moderator (Ret.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
br492 Δημ. October 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος petran ( 7 Οκτ. 2004 , 18:31) Μια και δεν κατάφερα ακόμη να βρω μια λύση, ας ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς: Έχω 2 αρχεία mpeg, μεγέθους 2,5 και 2 GB περίπου και διάρκειας 3,5 και 3 ωρών αντίστοιχα (δε λέω τι περιέχουν :p :D)... Προφανώς χωράνε σε 1 DVD σαν data files, αλλά μήπως υπάρχει τρόπος να εγγραφούν ως video-DVD ώστε να παίζουν και σε DVD player? Προφανώς ΔΕΝ είναι σύμφωνα με τα DVD specifications (διάσταση και bitrate), όμως νομίζω είναι σύμφωνα με SVCD specs. Μια προσπάθεια να τα προσθέσω σε ένα DVD compilation του NERO έδειξε ότι θα χρειαζόταν DVD χωρητικότητας 13GB !!!! Υπάρχει κάποια άλλη πατέντα; Π.χ. SVCD format σε δίσκο DVD? Το dvd2svcd έχει τέτοιες δυνατότητες αλλά η συμπίεση θα είναι τραγική.Γιατί δεν τα κάνεις σε 2 dvd να γλιτώσεις από τις πατέντες Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. October 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος petran ( 7 Οκτ. 2004 , 18:31) Υπάρχει κάποια άλλη πατέντα; Π.χ. SVCD format σε δίσκο DVD? Αυτό δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις. Θεωρητικά θα δουλέψει, αν και είναι εκτός standards. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
E.N.T. Δημ. October 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2004 Μπορείς να δοκιμάσεις με το NeroVision Express αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να ρίξεις πολύ την ποιότητα για να χωρέσουν 6,5 ώρες video. Επίσης θα πάρει αρκετές ώρες η όλη διαδικασία. Καλή επιτυχία (θα πρέπει να πειράξεις μόνος σου τα video settings) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lefkal Δημ. October 7, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 7, 2004 Πάντως λογικά θα μπορούσες να τιο κάνεις! (αν και δεν ξέρω τον τρόπο) :p δε σε κοροϊδεύω :) το επιτραπέζιο DVD-R που έχω (στην TV) έχει την επιλογή για μεγάλη εγγραφή ως 6,30 ώρες.... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran Δημ. October 8, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2004 br492 Μα... ούτε σε 2 DVD θα χωρούσε!! Θέλει τουλάχιστον 3-4, αφού το καθένα (των 4,7G) χωρά έως 120 λεπτά περίπου σε standard encoding! Αυτό που λέτε εσείς είναι re-encoding σε πολύ χαμηλότερο bitrate! Γιατί να το κάνω όμως; Αφού με αυτά τα μεγέθη θα έπρεπε να χωράει! Π.χ., για SVCD, ένα (SVCD compliant) mpeg των 800 MB χωρούσε μια χαρά σε ένα SVCD compilation για CD των 700MB. Εδώ, όταν προσθέτω τα αρχεία στο compilation, αυτό δείχνει ότι το μέγεθός του θα φτάσει τα 13GB όπως είπα, δηλαδή σαν ν'αποφασίζει να κάνει re-encoding σε υψηλότερο bitrate και διάσταση μόνο του! Πως όμως μπορώ να τα γράψω σ' ένα DVD όπως είναι; Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif Nokia Series 60 forum moderator (Ret.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. October 8, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 8, 2004 Αυτά τα έχεις δει; Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμα, γιατί δεν είχα το χρόνο να τα διαβάσω... :o Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
petran Δημ. October 11, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios ( 8 Οκτ. 2004 , 18:54) Αυτά τα έχεις δει; Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμα, γιατί δεν είχα το χρόνο να τα διαβάσω... :o Έχεις δίκιο, εκεί αναφέρονται τρόποι να γίνει με διάφορα προγράμματα! :) (Είχα περάσει κι από εκείνο το site μια βόλτα, αλλά δεν το πρόσεξα! :o) Thank you! :) FYI: Το έκανα πολύ εύκολα με το TmpgEnc DVD Author! Αν και χρειάστηκε να κάνω re-encode το ένα από τα δύο γιατί το ένα ήταν MPEG-1 και το άλλο MPEG-2, ενώ πρέπει το DVD να περιέχει μόνο το ένα standard. Ελπίζω πάντως να μην υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με DVD players. Α, βάζοντας 6,5 ώρες, περίσσεψε και περισσότερο από μισό GB!!! :D Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif Nokia Series 60 forum moderator (Ret.) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts