Jump to content

Περίεργο πρόβλημα σε Win XP, please help

LNinio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ και λίγες μέρες έχω το εξής πρόβλημα:

Όταν ανοίγω φακέλους (στον σκληρό εννοείται) που έχουν εικονίδια μπροστά από την ονομασία του προγράμματος ή του αρχείου γενικότερα (παραδείγματα εικονιδίων για τα οποία μιλάω τα έχω στο attachment για να καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάω), το σύστημα κολλάει για μερικά δευτερόλεπτα (όσα περισσότερα τέτοια εικονίδια υπάρχουν στον φάκελο, τόσο μεγαλύτερο κόλλημα κλπ). Για να φανταστείτε για τι πράγμα μιλάμε αρκεί να σας πω ότι όταν είναι πολλά (τα εικονίδια) μέσα στον φάκελο, ανοίγουν σταδιακά ένα ένα λες και έχω κανένα απαρχαιωμένο σύστημα και ζορίζεται να τα ανοίξει!!! Το πρόβλημα ενέσκηψε εντελώς απότομα και δεν υπήρχε από την αρχή! Για να μην τα πάρω στο κρανίο και του πετάξω τα μάτια όξω με κανένα ξεγυρισμένο format, ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει;

PS: Τα Windows είναι XP Home Edition SP1

:blink: :wacko:

Φίλε το ίδιο μου έκανε και μένα ξαφνικά στο ίδιο λειτουργικό και SP1 και έφυγε τελείως ξαφνικά όπως εμφανίστηκε.. Τσέκαρε το interface του σκληρού αν έχει κουμπώσει καλά στην υποδοχή της μητρικής και στο πίσω μέρος του σκληρού. Αν έχεις εφεδρικό (interface) αντικατέστησε το, μήπως φταίει αυτό
Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dr_Wankell ( 2 Οκτ. 2004 , 16:32)

Φίλε το ίδιο μου έκανε και μένα ξαφνικά στο ίδιο λειτουργικό και SP1 και έφυγε τελείως ξαφνικά όπως εμφανίστηκε.. Τσέκαρε το interface του σκληρού αν έχει κουμπώσει καλά στην υποδοχή της μητρικής και στο πίσω μέρος του σκληρού. Αν έχεις εφεδρικό (interface) αντικατέστησε το, μήπως φταίει αυτό

Παρατήρησα δε, το εξής. Όταν βγάζω το Monitor του Kaspersky τότε όλα είναι μια χαρά! Άρα κάτι ελέγχει το Seclor... συγνώμη το αντιικό και κολλάει το σύστημα για λίγο!!! Τώρα τι διάολο ελέγχει και ποιά παράμετρος να είναι... άντε ψάξε!!!! Ουφ :wacko: :blink:

Καμια φορα τα antivirus τα κανουν αυτα.Εμενα με το panda μου κανει το ιδιο οταν βλεπω ενα dir με πολλα αρχεια μεσα.Μονο την πρωτη φορα το κανει , οταν ξαναπροσπαθησω δουλευει κανονικα.

Το παραξενο ειναι οτι δεν μου το εκανε οταν πρωτοεβαλα το Panda.

Κάθε χαρισματικός ξένος μπορεί να είναι όπως ένας σώφρον Έλληνας και κάθε μη συνετός Έλληνας χειρότερος και από έναν Βάρβαρο.

Μέγας Αλέξανδρος

Η μοναδική γλώσσα στον κόσμο είναι η Ελληνική, όλες οι άλλες είναι απλώς τρόπος επικοινωνίας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος memix ( 3 Οκτ. 2004 , 03:18)

Καμια φορα τα antivirus τα κανουν αυτα.Εμενα με το panda μου κανει το ιδιο οταν βλεπω ενα dir με πολλα αρχεια μεσα.Μονο την πρωτη φορα το κανει , οταν ξαναπροσπαθησω δουλευει κανονικα.

Το παραξενο ειναι οτι δεν μου το εκανε οταν πρωτοεβαλα το Panda.

Ακριβώς, όπως τα λες φίλε μου. Για το ίδιο πρόβλημα μιλάμε. Και σε εμένα έτσι γίνεται. Την πρώτη φορά που "βλέπω" τον φάκελο που συμβαίνει (από την στιγμή που θα ανοίξω το PC εννοείται), μετά πάει μια χαρά.

Και σε εμάν εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά και χθές που δοκίμασα μήπως με το Panta δεν το κάνει (βγάζοντας τον Ρώσο και βάζοντας το Panta) μου έκανε ακριβώς το ίδιο!!!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος conan1gr ( 3 Οκτ. 2004 , 17:27)

Kατα 90% ειναι θεμα antivirous.Τι συστημα εχεισ ομωσ?

Win XP Home Edition SP1, P4 2,66HT, 1GB RAM, 80 GB HDD

Και μένα το ίδιο έκανε, όταν έμπαινα στον φάκελο για 2η φορά ήταν ταχύτατος και μάλιστα κάθε φορά που άνοιγα το pc άνοιγα μαζεμένους 5-6 φακέλους που χρησιμοποιούσα συχνά για να μην καθυστερεί όταν τους χρειαστώ ή απέφευγα να κλείνω το pc.. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι έβγαλα το Norton AntiVirus και έβαλα το SystemWorks αλλά δεν ξέρω αν ήταν αυτό που βοήθησε. Panda ZoneAlarm και τα λοιπά δεν έχω γιατί δεν τα εμπιστεύομαι (ούτε τον Norton αλλά τον έχω για να μου θυμίζει τις θρυλικές μέρες του Norton Commander!!) Αλήθεια system restore έκανες;;;
Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

ειναι σιγουρα ο on access scanner του antivirus σου, ναι ειναι σπαστικο αλλα απο την αλλη σε κραταει μακρια απο σιγουρη καταστροφη, νομιζω οτι ειναι μια θυσια που πρεπει να κανεις για την ασφαλεια των αρχειων σου
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Αν το κάνει μόνο στην αρχή, είναι (κάπως) φυσιολογικό. Αν το κάνει συνέχεια, δοκίμασε το παρακάτω:

Μπες στον windows explorer, πήγαινε Tools - Folder Options - View και μέσα στα Advanced settings, κύλισε την μπάρα ώστε να δεις τις τελευταίες επιλογές. Εκεί που λέει Icon cache size επέλεξε 8192 icons. Πάτησε OK και κάνε reboot.

Μιχάλης :alien:

προτίμησε άλλο antivirus. το mcafee μάλλον δε θα σου κάνει τέτοια, το norton γενικά θα το επιβραδύνει λίγο, αλλά τα συμπτώματα δε θα έχουν καμιά σχέση με όσα έγραψες.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lambrosbouk ( 4 Οκτ. 2004 , 10:00)

το norton γενικά θα το επιβραδύνει λίγο

Βασικά το Norton το επιβραδύνει πολύ.. Δοκίμασε το BitDefender, είναι πολύ καλύτερο και πολύ πιο ελαφρύ από Nortona.

Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr